שרה נתניהו
שרה נתניהוצילום: Chaim Goldberg FLASH90

רעייתו של ראש הממשלה שרה נתניהו הגישה בקשה לצו הרחקה מעיתונאי 'הארץ' אורי משגב וכן מפעילת המחאה נאוה רוזיליו בטענה לפגיעה בפרטיותה, כך פורסם הבוקר (א') בחדשות 12.

במסמך שהגישה לבית המשפט באמצעות ערך דינה אוריאל ניזרי נטען כי "מדובר בהתנהגות אובססיבית המאופיינת למטרידים, החורגת מגבולות זכות הציבור לדעת".

לטענתה הפרסומים של משגב "נעשים באובססיה חולנית", דבר שמוביל לסיכון חייה באופן ממשי.

"משגב לובש על עצמו גלימה של עיתונאי, בעוד אין זה המצב - מדובר למעשה בפעיל פוליטי רדיקלי מהסוג המסוכן ביותר".

בנוגע לפעילת המחאה טענה נתניהו כי רוזיליו "מאשרת שחור על גבי לבן שהיא מבצעת מעקבים בניגוד לחוק".

בנוסף, נתניהו הזכירה את ירי זיקוקי התאורה לעבר בית המשפחה בקיסריה: "רק לאחרונה נורו פצצות צבאיות על ביתי בקיסריה ורק בנס לא נגמר האירוע באסון".

עורך הדין גונן בן יצחק המייצג את רוזליו הגיב ואמר כי "כחלק מהניסיון לדכא את המחאה, ביום שלישי 25.3.25, יתקיים דיון בבית משפט השלום בירושלים בנוגע לצו הטרדה מאיימת שהגישה אשת רה"מ שרה נתניהו נגד פעילת המחאה נאוה רוזיליו. נתניהו דורשת צו הטרדה בין היתר בטענה כי רוזוליו עומדת מאחורי אירוע המספרה ב-2022".

"תשאלו, מה ההיגיון לבקש צו הטרדה מאיימת על אירוע שאירע לפני שנים? מקווה שעו"ד אוריאל (חור) נזרי שמייצג את 'גברת אשת ראש הממשלה שרה נתניהו', ייתן לבית המשפט הסבר מניח את הדעת".

אורי משגב מסר: "מעולם לא הגיע אלי כל מכתב משרה נתניהו ואינני יודע במה מדובר. בא כוחה יודע איך ליצור איתי קשר, הוא מייצג גם את בעלה ובנה בהליכי סרק נגדי. בכל מקרה אשמח שהיא ומשפחתה יתרחקו מאיתנו הישראלים ככל הניתן".