יירוט
יירוטצילום: Ayal Margolin/Flash90

צה"ל עדכן לפנות בוקר (רביעי) כי זיהה שיגור של טיל מכיוון תימן לשטח ישראל.

"מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום. יש לפעול לפי הנחיות פיקוד העורף", נמסר מדובר צה"ל.

דקות לאחר ההתרעה נשמעו אזעקות בחיפה, עכו, נהריה ויישובים רבים נוספים בצפון. תושבים באזורים אלו דיווחו על שמיעת פיצוצים.

דובר צה"ל עדכן כי "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר בחיפה, קריות וגליל מערבי, שוגר טיל משטח תימן".

עוד נמסר כי "בוצעו ניסיונות יירוט שתוצאותיהן בבדיקה, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות".

לאחר מכן נמסר כי טיל בודד שוגר מתימן, בוצע ניסיון יירוט והטיל ככל הנראה יורט בהצלחה.

דובר מד"א זכי הלר עדכן כי בהמשך לאזעקות שנשמעו בדקות האחרונות בצפון הארץ, בשלב זה לא התקבלו קריאות במוקד 101 של מגן דוד אדום לא על נפילות ולא על נפגעים.

הוא הוסיף כי צוותי מד"א יצאו לטפל במספר אנשים שנחבלו בדרך למרחב המוגן.

ביום שישי בבוקר הופעלו אזעקות בתל אביב, ירושלים, השפלה והשרון. דובר צה"ל עדכן כי יורט טיל אחד ששוגר מתימן. ההתרעות הופעלו על פי מדיניות.

לפני האזעקות, התקבלה הנחיה מקדימה מדובר צה"ל, לפיה "צה"ל זיהה כי שוגר טיל מכיוון תימן לשטח ישראל, מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום". זאת בהתאם לשדרוג מערך ההתרעה לפני ירי טילים מתימן שעליו הוכרז אתמול.

עם זאת ההתרעה שהיתה אמורה להתקבל באפליקציה של פיקוד העורף פעלה רק בחלק מהאזורים ובצה"ל בדקו את התקלה.