
יונתן לבני מקריית ארבע, חושף כיצד כתלמיד ישיבת הר המור, השב"כ ניסה לשלוח אותו לרגל אחרי הישיבה הכי "ממלכתית" בציונות הדתית.
"זה היה כמה ימים לפני סיום בין הזמנים. המיקום - בשטח פתוח סמוך לקריית ארבע. בעודי מאביס את התרנגולות שלי בעוד דלי של תערובת נעצר לידי ג'יפ לבן. איש עם חולצה שחורה קצרה ומשקפי שמש מסמן לי להתקרב אליו. 'שלום יונתן מה נשמע... איך אתה מרגיש? וואו! אז אתם מגדלים פה תרנגולות! תאמין לי, מלח הארץ אתם!", כותב לבני.
הוא ממשיך: "הבחור עם משקפי השמש המשיך בדיבורים ובשאלות סחור סחור. לבסוף ניגש לעניין: 'אני ממשרד ראש הממשלה. רציתי להציע לך עבודה אצלנו, עבודה ביטחונית, מסווגת". משהו בעודף המחמאות שלו היה נראה לי חשוד. אז שאלתי מיד – נגד יהודים או נגד ערבים?
הממושקף בא מוכן, הוא שלף מיד תשובה מהשרוול: "נגד מי אנחנו נלחמים יונתן? נגד ערבים ברור! למרות שתסכים איתי שיש גם יהודים שעושים דברים לא בסדר, נגיד האלה ביצהר שזורקים אבנים על חיילים'. לא היה צריך להיות גאון כדי להבין את זה. משרד ראש הממשלה זה כינוי ידוע לשב"כ - ארגון שכפוף ישירות למשרד ראש הממשלה ואם הוא מדבר על 'יהודים שעושים דברים לא בסדר' אז ברור לכל ילד שהוא מהמחלקה היהודית.
אמרתי לו שאינני מעוניין לפעול נגד יהודים, הוא ניסה בכל זאת ואמר שיש אופציה לעבוד רק נגד ערבים. אמרתי לו שבכל מקרה אני עוד שבועיים מתחיל ללמוד בישיבה, אז זה לא רלוונטי, והוא לא שיחרר. 'תחשוב על זה, נדבר'".
לבני מוסיף לספר על התקופה בה למד בישיבת הר המור:" כעבור שבועיים הוא התקשר, אין לי מושג מאיפה הוא השיג את המספר. אמרתי לו שאני עכשיו לומד בישיבה ואני לא מעוניין לצאת מהלימוד למשימות, גם אם זה נגד ערבים, ואז הגיע משפט המחץ: 'זה בסדר, זו עבודה שאתה יכול לעשות תוך כדי הישיבה'". רגע אחד, אם אני אומר לו שאני לא רוצה לצאת מהישיבה והוא אומר לי שאת משימות הריגול שלו אני יכול לבצע בלי לצאת מהישיבה, אפשר להבין לבד מה זה אומר.
שתבינו, בשיעור א' למדתי בישיבת הר המור, כמה שנים לפני שקיבלתי צו מנהלי והפכתי בעצמי להיות יעד של המחלקה היהודית בשב"כ, בתקופה ההיא עוד לא ידעתי איך נראית גבעה, ונער הגבעות היחיד שידעתי את שמו היה אלישע ירד. השב"כ לא תכנן לשלוח אותי לעקוב אחרי פעילי גבעות רחוקים, אלא התכוון שאני אהיה סוכן בתוך הישיבה הכי 'ממלכתית' בציונות הדתית -הר המור. יותר משזה מכעיס זה בעיקר מצחיק. אתם יכולים לעבור על כל השיעורים שנמסרים על ידי הרבנים בהר המור, לא תמצאו שם חצי מילה של חתרנות או עידוד אלימות הכי קטן", הוא משתף.
"מאז עברו עלי כמה שנים והתמימות שלי התנפצה. מסתבר שניסיונות גיוס הסוכנים לא פסחו גם על מגוון ישיבות. לא רק ישיבות אלא אפילו כלפי אירגוני ימין 'מתונים'. הוא מסכם: "הסיבה שבגללה השב"כ מרגל אחרי ישיבות וארגוני מחאה מהימין זה לא כי הוא חושב שיש שם נערי גבעות, זה בגלל שמבחינת השב"כ -כל הימין הוא אויב. כל מי שלא משתייך לאותה הגמוניה שהקימה את המדינה הוא סכנה חמורה לקיומה, כן, גם הישיבה הכי 'ממלכתית'. סוף הסיפור הוא שבאותו רגע אמרתי לו "לא" סופי ונחרץ וסיפרתי את זה לכמה שיותר אנשים, מאז הוא לא התקשר שוב. וזהו דוקטור, זה כל מה שאני זוכר", סיכם לבני.