מפקד נפת הרטוב בפיקוד העורף אל"מ במיל׳ יגאל דהן מתייחס בריאיון לערוץ 7 למאמצים לכיבוי השריפות בהרי ירושלים שפרצו אתמול.

"הגענו לפה אתמול בבוקר עם השריפה", מספר דהן. "הבנו שמתפתח פה אירוע גדול שמסכן גם תושבים, ומיד נרתמנו והבאנו את מה שצה"ל יכול לתת כדי לסייע פה בהצלת חיים. זה אומר גיוס של אנשי מילואים שהגיעו בצו 8 ביום הזיכרון, כולל יום העצמאות. גייסנו כבאים שעובדים עם כב"ה".

עוד מפרט: "הבאנו לפה הרבה אמצעים, כלים הנדסיים, מכליות מים, מטוסים של חיל האוויר שעוזרים פה לכבות את האש וגם למנוע בעירה. אנחנו בעצם פה פועלים ביחד מאז אתמול עד שעות אלה ממש, כדי לסייע פה בשריפה".

על פינוי היישובים מספר כי "פונו תשעה יישובים במהלך היממה האחרונה. היה צריך לטפל ולוודא שכל תושב יש לו לאן להתפנות. מי שפונה זה כי נשקפה סכנה ליישוב שהוא נמצא בו והתקבלה החלטה משותפת לפנות אותו".

דהן מספר על פעילות במלחמה: "מהשבעה באוקטובר אנחנו מגויסים סביב המלחמה. הייתה תקופה שהתעסקנו בעיקר בירי של הטילים. אחר כך התעסקנו בכל נושא ההגנה פה על כל המרחב הזה ועכשיו שריפות. אנחנו נמצאים פה לכל נושא של הצלת חיים. רק הנסיבות השתנו, אבל אנחנו פה".