
מנהיג ה-CDU בגרמניה, פרידריך מרץ, השיג הערב (שלישי) את הרוב הנדרש בבונדסטאג, אחרי שהבוקר, באופן היסטורי, נכשל בהצבעה.
מדובר בכישלון היסטורי כשבהיסטוריה המודרנית של גרמניה קנצלר מעולם לא נכשל בהצבעה על מינוי ממשלתו.
לאחר כישלונו, אמרה מנהיגת מפלגת הימין הקיצוני אלטרנטיבה לגרמניה כי לדעתה מרץ צריך להוביל לבחירות חדשות.
הקואליציה תורכב מה-CDU של מרץ אחרי קדנציה אחת באופוזיציה וכן מה-SPD ששלטה במדינה יחד עם הקנצלר היוצא אולף שולץ.
מרץ, שמנהיג את ה-CDU מאז כישלונה בשמירה על השלטון לאחר עידן מנהיגת העבר אנגלה מרקל, הצליח לכבוש את השלטון - אך לפניו עוד דרך ארוכה ומסורבלת של הקמת קואליציה.
למרות שמרץ חבר באותה מפלגה של מרקל - במובנים רבים, השניים נחשבים לניגודים בדעותיהם והתנהלותם בכל הקשור להובלת הכלכלה החזקה ביותר באירופה.
מרקל הצליחה להביא את המפלגה להישגים דרמטיים ומרץ, שהנהיג בעבר את המפלגה, נכשל פעם אחר פעם.
"הוא הגיב כמו תרנגולת שערפו לה את הראש", תיאר בעבר אחד ממקורביו על היום בו דרכו לצמרת המפלגה נחסמה בידי מרקל.
מרץ, בן 69, נשוי, אבא וסבא, מספק ניגוד נוסף לדרכה של מרקל בכל הקשור לתמיכה באוקראינה ומבטיח שוב ושוב לתמוך במדינה יותר מהממשל הנוכחי ולאפשר לו לתקוף גם בעומק שטח רוסיה.
דמות כלכלית
לאחר שהסתכסך עם מרקל, מצא את עצמו בשנת 2009 עובר למגזר הפרטי ומבסס את מעמדו העסקי.
מאז שנת 2009, ניסה מרץ להדיח את מרקל מהנהגת המפלגה ללא הצלחה, אך לאחר הודעתה כי תפרוש - התמודד שוב בשנת 2021 ונכשל פעם נוספת.
לאחר כישלון המפלגה בבחירות וניצחונה הסוחף של ה-SPD, הצליח מרץ לחזור לשלוט במפלגה ולהתקרב לתפקיד הקנצלר אחרי עשרות שנות פעילות.
למרות תמיכה נחרצת באוקראינה, מרץ מרבה לבקר את מדיניות הרווחה והקצבאות למהגרים ואמר בין היתר כי אוקראינים שהגיעו למדינה הם חלק מתופעת "תיירות חברתית" - התבטאות עליה התנצל בעקבות סערה.
בכל הקשור לנושא ההגירה, מרץ מבטיח מדיניות נוקשה יותר משל הקואליציה הנוכחית והוא מרבה לתקוף את פעילותה בשלוש השנים האחרונות.
התמיכה בישראל
מרץ לאורך המלחמה שוב ושוב התבטא בעד ישראל והבטיח כי יסיר את כל ההגבלות על ייצוא נשק לישראל.
"ממשלה בראשותי תחזק את יחסינו עם ישראל. אסיים מיד את אמברגו היצוא דה-פקטו של הממשלה הנוכחית", אמר מרץ בכנס בחירות.
עוד אמר: "כל מה שישראל צריכה כדי לממש את זכותה להגנה עצמית יינתן לישראל".
בנוסף, מתח ביקורת על צו המעצר הבינלאומי נגד נתניהו וגלנט: "אני חושב שלא יעלה על הדעת שראש ממשלה מישראל לא יוכל יותר לבקר בגרמניה או במדינות אחרות באיחוד האירופי כי הוא בסכנת מעצר. זה בלתי נתפס בעיניי, ולכן נצטרך לחפש דרכים למנוע את זה".
"לא יעלה על הדעת שלא נורשה עוד להזמין ראש ממשלה נבחר ולגיטימי מבחינה דמוקרטית של ישראל לבקר בגרמניה, ואעשה כל שביכולתי כדי לאפשר זאת, ולמנוע כל הוצאה לפועל של צו המעצר של בית הדין הפלילי הבינלאומי".
