צבי יחזקאלי, הפרשן לענייני ערבים של i24news התייחס להסכם הפסקת האש המסתמן בין ארצות הברית לחות'ים בתימן והביע דאגה מהשלכותיו על ישראל.

לדבריו, הפעולה הצבאית האמריקנית עד כה לא הייתה מספקת, והמהלך הנוכחי עלול להתפרש כחולשה.

לדבריו, "התקיפות של האמריקאים היו משמעותיות, אבל כנראה לא מספיקות. אם טראמפ אומר את מה שהוא אמר, אז כנראה לזה מה שחתרו האמריקאים, להסכם של שקט תמורת שקט. אינני יודע לפענח יותר, אבל אם האמריקאים הפסיקו את המתקפות, בעצם אנחנו בבעיה, אנחנו לבד מול החות'ים".

בהתייחסות לממד הצבאי הישיר של העימות, אמר יחזקאלי כי "הסיפור הוא לא רק תקיפת אוניות, הסיפור הוא זה שהחות'ים יורים עלינו. בהמשך למתקפה של צה"ל, שהיא באמת חריגה ויוצאת דופן... זה מזכיר לי בדיוק את אותם דיבורים שדיברנו בפעם הראשונה שתקפנו את נמל חודידה, הנמל הימי, שזה גם נמל שגם חטף מכות".

לדבריו, ישראל עדיין לא מצליחה לשנות את כללי המשחק בזירה הזו. "אנחנו עדיין בדו-שיח איתם של מידתיות. ומי שרוצה לפחות להרתיע את החות'ים חייב להשתמש בארסנל אחר, בבנק מטרות אחר ובדרך אחרת. האמריקנים תוקפים שם כמעט חודשיים באופן משמעותי ולא נגעו בנמל התעופה".

בהמשך דבריו הזהיר יחזקאלי מהשלכות אפשריות של חידוש הסכם עם איראן, שעל פי דיווחים עשוי להתגבש ביוזמת טראמפ. "טראמפ מדבר על איזו הודעה חשובה שתהיה. אני מאוד מקווה בסתר לבי שזה לא הסכם חדש עם האיראנים כי אז בכלל אנחנו בבעיה. מהימים ויותר של טראמפ אנחנו רואים שהוא לא נושא ונותן גדול במזרח התיכון. אם החות'ים עכשיו השיגו שקט עם האמריקאים זה הישג גדול מבחינתם. זה שקט תמורת שקט. הם יחזרו להתחמש ועוד להתקוטט איתנו בלי שישלמו את המחיר. בהחלט מצב לא טוב לישראל".

יחזקאלי סיכם ואמר כי "החות'ים לא מתקשרים לבית הלבן ואומרים נכנענו. הם פשוט מבקשים את אותו הסכם של שקט תמורת שקט ואנחנו למודים הסכמים כאלו כי שקט תמורת שקט כמו שלמדנו – שקט מתחמשים, שקט בונים בניין כוח, שקט המערכה עוד תחזור".