המודיעין האוקראיני הודיע היום (שלישי) על פגיעה מוצלחת בגשר קרים, המהווה עורק חיבור חיוני בין רוסיה לחצי האי שסופח על ידה בשנת 2014.

מדובר בניסיון השלישי של אוקראינה לתקוף את הגשר מאז פרוץ המלחמה. על פי הטענות האוקראיניות, בוצעה הטמנת פצצה שגרמה לפיצוץ בחלק מקורות התמיכה התת-ימיות של הגשר.

בהודעה דרמטית, צוין כי הגשר נמצא כעת בסכנת קריסה ממשית כתוצאה מהפיצוץ. השלטונות ברוסיה אישרו רשמית כי התנועה על הגשר הופסקה באופן מיידי.

האירוע מתרחש על רקע הסלמה משמעותית בלחימה בין רוסיה לאוקראינה בימים האחרונים.

לפני כשבוע וחצי, שיגרה רוסיה כמות עצומה של טילים בליסטיים וכלי טיס בלתי מאוישים לעבר קייב, בירת אוקראינה, במה שהוגדר כאחת המתקפות הנרחבות ביותר מאז תחילת הפלישה הרוסית בפברואר 2022.

מאות כלי טיס יורטו על ידי מערכות ההגנה האווירית ומטוסי קרב אוקראינים, אך מספר טילים בכל זאת פגעו בעיר וגרמו נזק לבנייני מגורים רבי קומות.

הסלמה זו באה לידי ביטוי גם בתקיפות בצד הרוסי: בשבת האחרונה נהרגו שבעה בני אדם כתוצאה מקריסת גשר לכלי רכב ברוסיה, בסמוך לגבול עם אוקראינה. ביום למחרת, דיווחו כלי תקשורת רוסיים על פיצוצים עזים בארבעה בסיסים של חיל האוויר הרוסי במחוזות מורמנסק שבאזור ים ברנץ ובאירקוטסק שבסיביר.

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, התייחס למתקפות ופרסם הודעה ברשתות החברתיות בה כתב: "השגנו תוצאה יוצאת מן הכלל. אי אפשר לספר הכול עכשיו, אבל זה מבצע שייכנס לספרי ההיסטוריה."