
למרות שרבות מהן מסוכסכות עם איראן, מדינות המפרץ והמזרח התיכון הביעו מחאה חריפה וגינו את המתקפה הישראלית על איראן.
שרי החוץ ומנהיגי מדינות רבות באזור פרסמו הודעת גינוי לישראל על המתקפה על אתרי הגרעין באיראן, וקראו לקהילה הבינלאומית "לעצור את התוקפנות", לדבריהם. בערב הסעודית גינו את המתקפה על "הרפובליקה האסלאמית הידידותית של איראן", כפי שכינו אותה.
"ממלכת ערב הסעודית מביעה גינוי נחרץ של התוקפנות הישראלית הבוטה נגד הרפובליקה האסלאמית הידידותית של איראן, אשר פוגעת בריבונותה וביטחונה, ומהוות הפרה ברורה של החוקים והנורמות הבינלאומיים. בעוד שהממלכה מגנה את ההתקפות הנוראיות הללו, היא מאשרת כי הקהילה הבינלאומית ומועצת הביטחון נושאות באחריות גדולה לעצור את התוקפנות הזו באופן מיידי", נאמר בהצהרת ערב הסעודית. גם באיחוד האמירויות פרסמו הודעת גינוי לישראל.
"איחוד האמירויות הערביות הדגישה את הצורך לפתור סכסוכים באמצעים דיפלומטיים ולא באמצעות עימות והסלמה, וקראה למועצת הביטחון של האו"ם לנקוט בצעדים דחופים והכרחיים לאכיפת הפסקת אש ולכינון שלום וביטחון בינלאומיים. המשרד מאשרר מחדש את אמונת איחוד האמירויות הערביות כי קידום דיאלוג, ציות לחוק הבינלאומי וכיבוד ריבונותן של מדינות, הן היסודות הטובים ביותר לפתרון משברים נוכחיים", נמסר ממשרד החוץ של איחוד האמירויות.
בקטאר מסרו כי "קטאר רואה בהסלמה מסוכנת זו חלק מדפוס חוזר של מדיניות ונהלים ישראליים בלתי חוקיים המאיימים על ביטחון ויציבות האזור, ומפריעים למאמצים דיפלומטיים להפחית את המתיחות ולהגיע לפתרונות שלווים" גם בירדן, בשטחה עברו הכטב"מים האיראניים בדרכם לישראל, גינו את המתקפה הישראלית.
"מזהירים מפני השלכות של הפרות והסלמות כאלה, המאיימות על ביטחון ויציבות האזור ומחריפות את המתיחות", נמסר ממשרד החוץ הירדני.