ראש ה-CIA, ג'ון רטקליף
ראש ה-CIA, ג'ון רטקליףAndrew Harnik/Pool via REUTERS

ראש ה-CIA, ג'ון רטקליף, מצטרף להערכה של הנשיא טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת', וטוען כי מתקני הגרעין של איראן נפגעו קשות בהפצצה האמריקאית.

רטקליף אמר כי "המידע של ה-CIA כולל מודיעין חדש ממקור או שיטה מהימן ומדויק מבחינה היסטורית, לפיו מספר מתקני גרעין מרכזיים באיראן נהרסו ויהיה צורך לבנות אותם מחדש במהלך השנים".

גם ראש המודיעין הלאומי, טולסי גבארד, הביע תמיכה בהערכתו של טראמפ בנוגע לנזק שנגרם למתקני הגרעין האיראניים. בפוסט שפרסמה ברשת X כתבה גבארד כי "אם האיראנים יבחרו לבנות מחדש, הם יצטרכו לבנות מחדש את שלושת המתקנים (נתאנז, פורדו, אספהאן) לחלוטין, דבר שייקח ככל הנראה שנים".

הנשיא טראמפ פרסם פוסט ברשתות החברתיות ביום רביעי בו טען כי "כלי התקשורת "הפייק ניוז" "שיקרו וייצגו באופן שגוי לחלוטין את העובדות, שלא הייתה להם אף אחת מהן".

הוא גם סיפר כי שר ההגנה פיט הגסת' ופקידים צבאיים אחרים יקיימו מסיבת עיתונאים "מעניינת ובלתי ניתנת להפרכה", לדבריו, ביום חמישי בפנטגון, "כדי להילחם על כבודם של הטייסים האמריקאים הגדולים שלנו".

טראמפ וראשי הממשל מעבירים ביקורת על ההערכה של סוכנויות המודיעין האמריקאיות כי התקיפה באיראן לא השמידה לחלוטין את פגעה בצורה קשה במתקני הגרעין.