
בג"ץ מינוי ראש השב"כ: הרכב השופטים בבית המשפט העליון בדיון בעתירות בעד ונגד דרך המינוי לראש השב"כ הבא החליט לתת שבוע נוסף למשא ומתן בין היועמ"שית גלי בהרב-מיארה לממשלה בניסיון להגיע להסכמות ביניהם.
בהחלטת השופטים נכתב: "בסוף הדיון נערך, לבקשת מזכיר הממשלה, שיח במעמדו ובמעמד באי כוח היועצת המשפטית לממשלה. לבקשתם, מצאנו ליתן שהות נוספת לקיום מגעים בין מזכיר הממשלה ובין הייעוץ המשפטי לממשלה. אנו תקווה כי יימצא פתרון מוסכם, שיהיה בו כדי לייתר את ההכרעה בעתירות דנן. דיון נוסף במעמד מזכיר הממשלה ובאי כוח היועצת המשפטית לממשלה ייקבע ליום 6 ביולי 2025".
מוקדם יותר, במהלך הדיון, נרשם עימות חריג בין נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, לבין שניים משופטי ההרכב - אלכס שטיין וגילה כנפי שטייניץ.
השופט שטיין הגיב לעמדת נציגת היועמ"שית בדיון, ואמר כי "מותר לראש הממשלה לחלוק על חוות הדעת של היועמ"שית, על פי דוח ועדת שמגר. מותר לו". הנשיא עמית חלק על כך, והוסיף: "אני לא מסכים. אם כל שר יקבע דין לעצמו אנחנו נתכנס כאן לדיון כל יום".
שטיין הסביר כי "הקושי שלי הוא שאני קורא את החוק ויש פסיקה שאומרת כשיש רק בעל סמכות אחד, אם זה כך הפסיקה של ניגוד עניינים אומרת שבמצב כזה בעל הסמכות יפעיל את הסמכות שלו. עכשיו נשאלת השאלה מה צריך לעשות כדי לצמצם את הבעיות של ניגוד העניינים. אומר רה"מ זיני לא יעסוק בקטאר-גייט".
השופטת כנפי שטייניץ הצטרפה לעמדת השופט שטיין, ואמרה כי "יש ארגז כלים להתמודד עם סוגיית ניגוד העניינים. שלילת הסמכות המוקנית לראש הממשלה בחוק אמורה להיות המוצא האחרון".
בהמשך מתח השופט שטיין ביקורת ישירה על עמדת היועצת המשפטית לממשלה מול נציגת היועמ"שית בדיון, ואמר, "גם גברתי כפופה לחוק. איך הנחיית היועמ"שית נגד מעורבות נתניהו עומדת ביחס לחוק השב"כ?".
הוא הוסיף, "מה שהיועמ"שית אומרת זה בניגוד לפסק דין של ברק". עמית דחה את הטענה ואמר, "זה לא. זה כתוב במפורש אחרת". שטיין השיב, "יש לנו מחלוקת לגבי החיוניות".
גם השופטת כנפי שטייניץ הצטרפה לביקורת ואמרה שחוות הדעת של היועמ"שית נקטה קו קיצוני ולא התייחסה לשום חלופות מתונות יותר.
נציגת היועמ"שית השיבה כי הדבר נובע מהתנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו, אך הודתה כי "לא בטוח שחוות הדעת הייתה שונה אם נתניהו לא היה ממהר להכריז על מינוי זיני".
כנפי שטייניץ הוסיפה ביקורת על כך שלא הוצעו חלופות פחות דרסטיות לעמדת היועצת המשפטית.
שטיין שאל: "האם גברתי מסכימה עם הטענה שראש השב"כ קובע בעצמו אם לעסוק בתיק כזה או אחר?". נציגת היועמ"שית השיבה: "כן".
שטיין תהה: ובכן, אם ראש הממשלה מסכים עם האלוף זיני בהסדר ניגוד עניינים שהוא לא יעסוק בתיק של קטארגייט - מה הבעיה?". נציגת היועמ"שית הסבירה כי "ראש הממשלה לא יקבע מה הסדר ניגוד העניינים".