סמל יניב מיכלוביץ ז"ל
סמל יניב מיכלוביץ ז"לבאדיבות המשפחה

צה"ל התיר הערב (רביעי) לפרסם כי סמל יניב מיכלוביץ בן 19 מרחובות, לוחם שריון בגדוד 82 בעוצבת סער מגולן, נפל בקרב בצפון רצועת עזה.

מספר חללי צה"ל במלחמה עלה ל-881. בחודש האחרון נהרגו 22 לוחמים. באירוע בו נפל סמל מיכלוביץ ז"ל, נפצעו באורח קשה מפקד טנק ולוחם שריון. לוחם נוסף נפגע באורח בינוני ושניים נפצעו קל.

בהתקלות אחרת ביממה האחרונה, לוחם ביחידת אגוז בעוצבת הקומנדו, נפצע באורח קשה בקרב בצפון עזה. כל הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים, ומשפחותיהם עודכנו.

ראש עיריית רחובות מתן דיל ספד ליניב ז"ל: "הלב מסרב להאמין. שבוע אחרי שאיבדה רחובות את בן העיר סמ"ר רונאל בן-משה ז"ל - וכבר מתדפקת על דלתנו בשורה מרה נוספת. יניב הותיר אחריו הורים ושני אחים. אני מחבק אתכם, ויחד עם כל תושבי רחובות כואב את כאבכם העצום".

תחקיר ראשוני העלה כי בשעה 08:45 בוצע ירי נ"ט לעבר מבנה שבו שהה כוח של אוגדה 98 בשג'עיה. בעקבות האירוע הזה נפצעו שני לוחמים, אחד באורח בינוני והשני מוגדר באורח קל, שפונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים. שאר הלוחמים יצאו לאחר מכן לסרוק אחר המחבלים.

⁠בשעה 09:02 באותו המרחב - נורה טיל נ"ט נוסף לעבר טנק שפעל במטרה לסייע ולאתר את המחבלים. ⁠בעקבות הירי, נהרג לוחם אחד, שני לוחמים נפצעו באורח קשה ולוחם נוסף נפצע באורח קל. האירוע השני התרחש בשעה 12:30, בוצע ירי צליפה מתוך מסגד לעבר כוח של 98 שפעל בסמוך למבנה. כתוצאה מהירי נפצע לוחם באורח קשה. ⁠נציין כי שני האירועים האלה מתרחשים באותו המרחב וכי ⁠המחבלים שירו את הטילי נ"ט הם לא אותם מחבלים שירו את הירי צליפה.

האירוע השלישי התרחש בשעה 12:55 במרחב שגעאייה, רכב צבאי מסוג d9 של כוח חטיבה 7 עלה על מטען, כתוצאה מהאירוע הזה נפצעו שני לוחמים, אחד באורח בינוני והשני באורח קל.

שר הביטחון ישראל כ"ץ הביע צער כבד על נפילתו של הלוחם "תנחומיי העמוקים ביותר על נפילתו של סמל יניב מיכלוביץ ז"ל, לוחם שריון בגדוד 82, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה. כמו כל לוחמינו הגיבורים, גם יניב ז"ל לחם בגבורה להשבת כל חטופינו ולהכנעת מרצחי החמאס. בשם מערכת הביטחון כולה אני מבקש לחבק את משפחתו בשעתם הקשה ביותר. אני מאחל החלמה מהירה לכל הלוחמים שנפצעו בתקרית, ובתקריות נוספות. יהי זכרו ברוך".