
יום הגיוס האחרון לשנתון 2024 למסלולים תומכי לחימה של הציבור החרדי נערך השבוע (רביעי), לאחר שנדחה מהשבוע שעבר בעקבות מבצע "עם כלביא".
במסגרת יום הגיוס הצטרפו 122 צעירים חרדים לשירות במסלולי התומכי לחימה החרדיים בצה"ל.
המתגייסים החדשים שובצו להכשרה ולשירות במגוון מסלולים ויחידות, המאפשרים להם לשרת שירות משמעותי תוך שמירה מלאה על אורח חייהם החרדי.
דובר צה"ל מסר כי "צה"ל ימשיך לפעול להרחבת גיוס בני הציבור החרדי, תוך הקפדה על שמירת אורח חייהם לאורך כל תקופת השירות והתאמת תנאי השירות לצורכיהם".
במקביל, חיילי מחזור נובמבר 2024 של גדוד נצח יהודה מחטיבת כפיר ופלוגת תומר החרדית מחטיבת גבעתי, השלימו את מסע הכומתה.
המסע של פלוגת תומר החל ליד מושב פטיש בעוטף עזה והסתיים בפארק אשכול. האירוע סימן את סיום ההכשרה והמעבר לפעילות מבצעית. אחד הרגעים המרגשים היה כאשר זאב, אביו של הלוחם שניאור כהן הי"ד, שנפל בעזה, הגיע על מדים וחבש את הכומתות על ראשי הלוחמים בפלוגה שבה שירת בנו.
המסע של לוחמי נצח יהודה החל בבית הספר כדורי שבגליל התחתון והסתיים באנדרטת כפיר שבעפולה. החיילים עברו מסלול מאתגר שדרש מאמץ פיזי ונפשי.
המסע נערך בצל פעילות מבצעית אינטנסיבית בעזה, שם פועלים לוחמי הגדוד בתמרון ממושך. בצה"ל משבחים את פועלם של לוחמי נצח על הצלחות בסיכול תשתיות טרור בגזרה הדרומית.