חלוקת סיוע בעזה
חלוקת סיוע בעזהצילום: מג'די פתחי/TPS

בעקבות תלונות מצד תושבים בעזה, שהובילו לזריקת קופסאות שימורים בצדי הדרכים, ישראל שדרגה את סל המזון המועבר לפלסטינים ברצועת עזה, כך נחשף ב'ידיעות אחרונות'.

על פי הדיווח, במסגרת ההיערכות החדשה, נוספו לסלים גם מוצרי מדף מתוצרת מיטב המותגים הישראליים, תוך הסתרת זהות היצרנים. בין היתר נכללים כעת בתפריט גם עוגיות ושוקולדים.

בצה"ל אישרו את השדרוג ומסרו, "הכפלנו להם את כמות הקמח ושקי תפוחי האדמה, לפי דרישתם. נשקיע מיליונים בשדרוג מרכזי החלוקה".

למרות השדרוגים, הדיווח מציין כי המרכזים הפועלים כיום, ארבעה במספר, צפויים להכפיל את מספרם בקרוב, ואליהם יכולים להגיע גם תושבים מאזורי שליטת חמאס.

לפי הדיווח, אותם תושבים זכאים לקבל מזון חינם, גם כאשר מדובר בפעילים המעורבים בפעילות טרור נגד כוחות צה"ל.

בין היתר נמתחת ביקורת על כך שחיילים נאלצים לאבטח את נתיבי הגישה למרכזי החלוקה - משימה שמונעת מהם לעסוק בתקיפות יזומות נגד חמאס.