
שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי תקף הצעת חוק שעלתה באירלנד, לפיה רכישת מוצרים מיהודה ושומרון ומזרח ירושלים תהווה עבירה פלילית.
האקבי כתב בחשבונו ברשת X: "האם האירים נפלו לתוך חבית של בירה גינס, והציעו משהו כל כך טיפשי שייחסו אותו למעשה של שכרות דיפלומטית? זה יפגע בערבים בדיוק כמו בישראלים".
"תתפכחו, תתקשרו למשרד החוץ הישראלי ותתנצלו", הוסיף השגריר.
הסנאטור לינדזי גראהם צייץ כי הוא "לא מאמין שמאמצים אלה יתקבלו יפה בארה"ב, ולא נתעלם מהם".
בתוך כך אתמול (שלישי) סוכלה הכוונה של חלק ממדינות אירופה להוביל מהלך אנטי-ישראלי ואולי אף פגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי על רקע המלחמה בעזה.
בשבועות האחרונים ניהל שר החוץ גדעון סער פעילות מדינית אינטנסיבית מטרה לסכל את המהלך. סער נפגש עם יותר מעשרה שרי חוץ מהאיחוד האירופי וכן עם שלושה מנהיגים נוספים. הוא גם שוחח בטלפון עם שרי חוץ אירופיים נוספים.
המהלכים נעשו בתיאום עם חלק ממדינות אירופה ובהן גרמניה, אוסטריה והונגריה שיצרו גוש חוסם פרו-ישראלי ומנעו מהאיחוד לקבל החלטות נגד ישראל שדורשות הסכמה פה אחד.
סער אמר כי "ישראל עומדת מזה קרוב לשנתיים במערכה צבאית במספר חזיתות. אבל היא עומדת גם במערכה מדינית מורכבת, מפרכת ורבת חזיתות. היום השגנו הישג מדיני חשוב כשעלה בידנו להדוף את כל סוגי הניסיונות האובססיביים של מספר מדינות לנקוט סנקציות נגד ישראל באיחוד האירופי".
לדבריו "אותן מדינות לא הציעו, למשל, לבחון את ההסכם של האיחוד עם הרשות הפלסטינית בגין התשלומים שהיא מעבירה לטרוריסטים ולמשפחותיהם או ההסתה במערכת החינוך שלה. עצם הניסיון לנקוט סנקציות נגד מדינה דמוקרטית שמגנה על עצמה כנגד נסיונות להשמידה הוא מקומם".
"לא נוכל לנוח על זרי הדפנה. הניסיונות לפגוע בישראל תודעתית, מדינית ומשפטית - יימשכו. המאבק שלנו בעיצומו. אנחנו נמשיך להיאבק על צדקת הדרך של ישראל ולחזק את קשריה המדיניים. נפתח - כבר בחודשים הקרובים - שגרירויות נוספות. מכל המערכות והמאבקים - נצא מחוזקים", סיכם סער.