
חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) יצא במתקפה חריפה נגד אנשי הציונות הדתית בראיון לעיתון 'משפחה'.
"יש בציונות הדתית רבים מאוד שלומדים תורה", אמר גפני, "אבל יש כאלה שהם יותר גרועים מהחילונים. אנחנו נתקלים בזה כל הזמן".
הוא הסביר: "אתה שומע אותם מדברים בתקשורת - הם עושים לנו את הנזק הגדול ביותר. אני לא עושה הכללה, אבל אלה שעושים לנו נזק עושים לנו נזק עצום. מי שמוסיף כל הזמן שמן למדורת השנאה נגדנו זה אותם אלה שהולכים עם כיפות סרוגות".
גפני התייחס גם לחשיבות לימוד התורה ברקע המשבר הקואליציוני ואמר: "אין קיום לעם היהודי בלי לומדי התורה. תמיד העם היהודי נשאר קיים בזכות לומדי התורה. אם היום יש מישהו שחושב שאנחנו נסכים למצב כזה שתהיה סכנה לקיומו של העם היהודי בגלל שלא יהיו לומדי תורה, הוא פשוט טועה טעות מוחלטת".
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט גינה את דבריו, "גפני, את הציונות הדתית אתה תוקף? אותנו? את אלו שמגויסים כרגע שוב ושוב ומגנים עליך ועל כל עם ישראל?".
"פערת תהום בין תומכי ההשתמטות, בעת המלחמה הכי מוצדקת בתולדות העם היהודי, לבין המשרתים. לוחמים ולוחמות, הורים, משפחות מודאגות בבית, ילדים שלא רואים את הוריהם. אתה האחרון להטיף לאנשי הציונות הדתית וראוי שתלמד מהם על ערכי היהדות והתורה. תתבייש".
מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית יהודה ולד הגיב ברשת ה-X, "גפני צודק. הציונות הדתית מציבה לו את התביעה שהכי קשה לו להתמודד איתה. לוחמים גיבורים שנטועים עמוק בבית המדרש, דיינים שנלחמים בעזה, רבנים גדולי תורה שמסרו נפשם בקרבות כשגמרא ונשק בידם, חיילים צדיקים שאמונתם התחזקה בצבא, ממשיכי הדרך של יהושע בן נון ודוד המלך שמשלבים ספרא וסיפא נמצאים בישיבות הציונות הדתית לא בישיבות שלו. זה לא שמן למדורת שנאה חס ושלום אלא שמן של אהבה עצומה לתורה ולעם ישראל ועם האמת והתורה השלימה הזו פשוט קשה לו להתמודד".