ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, התייחס היום (שלישי) בחריפות לתפקוד מערך ההסברה הלאומי של מדינת ישראל, וטען כי המדינה מובסת בזירת התודעה הבינלאומית.
לדבריו, "אין היום הסברה של מדינת ישראל. כלום. ישראל היום מובסת בשדה הקרב של התודעה הבינלאומית. היום זה כבר עובדה, כביכול, שישראל מבצעת ג'נוסייד, רצח עם בעזה. ככה חושבים באירופה, ככה חושבים בחלקים ניכרים מארצות הברית".
בנט הדגיש כי גם תומכים מסורתיים של ישראל מתקשים להבין את המציאות, וציין מקרה של דיווחים בינלאומיים שקריים, לדבריו: "יצא בשבועות האחרונים שחיילי צה"ל כביכול עומדים ומרססים אזרחים עזתים שעומדים בתור לקבל אוכל. עכשיו זה לא קורה, אנחנו לא עומדים ומרססים. יש כל מיני סיטואציות מורכבות, זה הרבה יותר מורכב מזה. וישראל לא עושה כלום בעניין הזה".
הוא המשיך ותיאר את המצב כמלחמה קריטית ללא היערכות מתאימה: "אנחנו במלחמה קריטית, אבל בלי צבא. במלחמה מול עזה יש לנו את צה"ל, במלחמה מול איראן יש את מוסד וצה"ל, במלחמה על התודעה יש לכאורה גוף שנקרא מטה ההסברה הלאומי, אבל היום הוא אנשים עם ג'ובים, החדרים שם ריקים, אין ראש מערך הסברה, הדבר לא יאמן".
הוא קרא להקים מחדש את פעילות ההסברה באופן מידי: "בתחום הכי חשוב כדי שנוכל להמשיך להילחם, כדי שנוכל להמשיך לתחזק כלכלה, אין אפילו ראש מערך הסברה, אף אחד לא יודע מי זה ויד ימין לא פועלת מול יד שמאל".
לדבריו, השקעה מאורגנת עשויה לחולל הבדל משמעותי: "זה יכול לשנות המון. צריך להוציא את העובדה ולדאוג שלא יכתבו את הדבר הזה. זה עבודה סיזיפית - מושיבים כמה עשרות אנשים, מדברים עם כתבים, מראים להם את העובדות. כל הדבר הזה לא קורה היום".
