נתניהו מאשר: הדר גולדין יוחזר לישראלעומר מירון, לע״מ

משרד ראש הממשלה הודיע הערב (ראשון) כי הושלם הליך הזיהוי של גופתו של סגן הדר גולדין ז"ל, שהושבה לישראל מרצועת עזה. גולדין נפל ונחטף בקרב במהלך מבצע "צוק איתן" בשנת 2014.

הליך הזיהוי בוצע במרכז הלאומי לרפואה משפטית באבו כביר, בשיתוף פעולה עם משטרת ישראל והרבנות הצבאית. לאחר השלמת התהליך, נמסרה הודעה רשמית למשפחתו של גולדין.

ההורים לאה ושמחה גולדין ימסרו הצהרה בשעה 20:05 מחוץ לביתם בכפר סבא, צור, אחיו התאום של הדר, טרם נחת וצפוי להגיע מאוחר יותר ארצה.

איילת גולדין בירכה על השבתו של אחיה, סגן הדר גולדין, "יותר מהכל זה אחי הקטן. הזמן נעצר. עדיין מרגיש לי שהרגע יצא וכבר חוזר. איך מרגישים? אני עוד לא יודעת. אבל אני כן יודעת שמה שמחזק אותי הוא שנשארנו ישרים לאמת שלנו - לערכים הישראלים שלנו. הטוב מנצח ואנחנו משנים יחד את ההיסטוריה! זה מחזק אותי מאוד. הדר שלי- אתה ההשראה שלי. ואתה חי בלבי תמיד ואני מאד אוהבת אותך. וסופסוף באת הביתה".

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על השבתו של הדר, "במשך 11 שנים היו בחדרי תמיד תמונות של אורון שאול והדר גולדין, וידעתי שנביא אותם הביתה. לא ויתרנו על זה, עשינו הרבה פעולות, אבל יכולנו לעשות הרבה יותר מאז שנכנסו לעזה. בזכות גבורת לוחמי צה"ל וההחלטות שקיבלנו הם באו הביתה. אני יודע את הייסורים שמשפחת גולדין עברה, את הכמיהה להשבתו שאיחדה את העם. היום אנחנו מאוחדים בזה שהבאנו אותו סוף סוף לקבר ישראל".

שר הביטחון ישראל כ"ץ בירך גם הוא, "אחרי יותר מעשור של ציפייה והמתנה, הדר שב למנוחת עולמים בקבר ישראל", מסר. "הדר נפל במהלך מבצע 'צוק איתן' בזמן שהוביל את פקודיו מסיירת גבעתי בקרב רפיח נגד מרצחי החמאס. לאורך השנים הפך הדר, לצד אורון שאול ז"ל, לסמל של מסירות נפש ומאבק נחוש להשבת חללינו הביתה - הרבה בזכות הוריו היקרים, שמחה ולאה. זהו רגע של כאב עמוק אבל גם של נחמה גדולה וסגירת מעגל. אני מחזק את צה"ל ושב"כ שפעלו ללא לאות למען השבתו של הדר ויתר חטופינו, ומחבק את משפחת גולדין בשעה קשה זאת".

ראש האופוזיציה יאיר לפיד מסר, "לבי הערב עם לאה, שמחה, צור, איילת וחמי גולדין. עכשיו, ורק עכשיו, ימצא הדר מנוחה נכונה. יהי זכרו ברוך".

נשיא המדינה יצחק הרצוג מסר, " לאחר 11 שנים כואבות וארוכות מדי, הדר, גיבור ישראל, שב היום לאדמת הארץ. בשנים שחלפו מאז שנפל בקרב ונחטף במבצע צוק איתן, תמונתו של הדר ניצבה על שולחני במגוון התפקידים שאותם מילאתי, ודמותו נותרה כל העת חקוקה בליבי. בשנים הללו מיכל ואני זכינו להכיר מקרוב את שמחה, לאה, איילת, חמי, צור וכל המשפחה האהובה. עם ישראל מחבק אותם היום באהבה עמוקה ובהערכה אין קץ על מאבקם העיקש והבלתי נלאה להשבתו של הדר, על התקווה שלא דעכה, על הכבוד, על הציונות, ועל האמונה שהיו נר לרגליהם. נזכור וננציח את הדר האהוב. יהי זכרו ברוך".

לאה ושמחה גולדין
לאה ושמחה גולדיןצילום: בן גוטמן

גולדין, בנם של לאה ושמחה, אחיו התאום של צור ואחיהן של איילת וחמי, נולד ביישוב אשחר שבגליל וגדל בכפר סבא. הוא התגייס לסיירת גבעתי, עבר קורס קצינים בהצטיינות וחזר ליחידתו כמפקד מחלקה.

ב-1 באוגוסט 2014, במהלך הפסקת אש הומניטרית ברפיח, נפל הדר ונחטף על ידי חמאס, בקרב שהפך לסמל לאומץ ולמחויבות. מאז, במשך 4,118 ימים ולילות, נאבקה משפחתו להשבתו.

במשפחה סיפרו כי הדר ואחיו התאום צור היו בלתי נפרדים, יחד למדו לנגן, הדריכו בבני עקיבא, למדו במכינת "בני דוד" בעלי, והצטיינו בשירותם הצבאי. הדר נודע כאדם מלא אור, בעל אהבת הארץ ואהבת האדם.

רק כחודש לפני נפילתו הציע הדר נישואין לבחירת לבו, עדנה סרוסי, והשניים כבר הספיקו להזמין את האורחים לחתונתם. הוא היה בן 23 בנופלו.

ברצועת עזה מוחזקות גופותיהם של ארבעה חטופים שנרצחו ב-7 באוקטובר: רס"ל רן גואילי, לוחם יס"מ שנפל בקרבות וגופתו נחטפה לעזה; מני גודארד ודרור אור - אזרחים שנרצחו בטבח וגופותיהם מוחזקות ברצועה; וסותטיסאק רינטלאק, אזרח זר מתאילנד שנרצח וגופתו נחטפה לעזה.

מוקדם יותר, בפתח ישיבת הממשלה, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לנושא ואמר: "אנחנו אמורים לקבל את גופתו של סגן הדר גולדין אחר הצהריים. יש לנו מורשת מהקמת המדינה - להחזיר את חיילינו שנפלו בקרבות, ואנחנו עושים את זה".

גורם מדיני אמר הבוקר כי ישראל רואה בחומרה רבה את העיכוב בהשבת גופתו של הדר גולדין, שהוחזק בידי חמאס במשך 11 שנים מאז נפל במבצע 'צוק איתן': "ישראל דורשת את השבתו המיידית", הדגיש הגורם.

אתמול שודר ברשת 'אל-ג'זירה' סרטון כחלק ממסע לוחמה פסיכולוגית של חמאס, בו נראו מחבלים יחד עם אנשי הצלב האדום מוציאים שק ממנהרה, עליו הודבקה מדבקה עם הכיתוב "הדר גולדין" בעברית, אנגלית וערבית.