
ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו), מיוזמות חוקי אונר"א, קובי סמרנו, אביו של יונתן ז"ל שנחטף ונרצח על ידי עובדי אונר"א, ומנכ"ל ארגון בצלמו שי גליק עתרו הבוקר לבג"ץ נגד הממשלה וצה"ל.
העותרים טוענים כי המדינה אינה מיישמת את החקיקה בנושא אונר"א שנכנסה לספר החוקים. בעתירה הם דורשים לפנות ולתפוס חזקה על מתחמי אונר"א בכפר עקב ובשטח C.
מלינובסקי תקפה את התנהלות הממשלה וטענה כי החוקים שאושרו בכנסת אינם מיושמים. "ממשלת ישראל לא ממלאת אחר החוקים שהכנסת חוקקה ברוב ובקונצנזוס עצום. ארגון הטרור אונר"א היה אמור להיעלם מזמן מהאזור", מסרה.
מלינובסקי הפנתה ביקורת גם כלפי שר הביטחון ישראל כ"ץ והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. "רפיסותם של שר ה'בום בום' ישראל כ"ץ ושר הטיקטוק בן גביר מאפשרת את הישארותם במקום", אמרה.
לדבריה, העתירה הוגשה לאחר שהתריעה מראש כי תפנה לערכאות אם המתחמים לא יפונו. "הזהרתי אותם שוב ושוב שאם הם לא יפנו את אונר"א, אעתור לבג"ץ, וזה בדיוק מה שעשיתי היום", הוסיפה.
גליק הצטרף לדרישה ליישום החקיקה ולפינוי המתחמים. "הגיע הזמן לפנות את ארגון הטרור אונר"א מישראל. מצער מאוד ששר הביטחון וצה"ל מעכבים את הפינוי שוב, ואנחנו בטוחים שבג"ץ יתערב ויכפה עליהם לפנות סוף סוף את ארגון הטרור אונר"א מכפר עקב ולהקים שם קריית חינוך עירונית", מסר.
גליק הוסיף, "לא ניתן למדינת ישראל למסמס את החוק שהיא בעצמה העבירה".
