
החיפושים אחר מלי וליאל יהלומי, אם ובתה שנעדרות מאז יום שישי האחרון בווינה, נמשכים בשיתוף גורמי ביטחון ואכיפה בישראל ובאוסטריה.
השתיים היו אמורות לשוב אמש לישראל בטיסה מפראג, אך לא התייצבו לטיסה - דבר שהגביר את הדאגה לשלומן.
נציג משטרת ישראל ביורופול, סוכנות אכיפת החוק של האיחוד האירופי, הגיע אתמול (שלישי) לווינה כדי לסייע במאמצים לאתר את השתיים.
במסגרת הבדיקות שערכו משטרת ישראל והמשטרה המקומית אוכנו הטלפונים של האם ובתה בשבת האחרונה סמוך לתחנת הרכבת בעיר. השתיים שומרות על אורח חיים דתי, ואזור התחנה שבו התקבל האיכון משתרע על שטח ציבורי נרחב הכולל גם פארק.
בני המשפחה הגישו אתמול תלונה בתחנת משטרת מודיעין בעקבות היעלמות השתיים. מאז פועלת המשטרה בתיאום עם המשטרה הארצית באוסטריה, גורמים במוסד, משרד החוץ ושגרירות ישראל בווינה, בניסיון למצוא קצה חוט שיוביל לאיתורן.
במקביל נבדקו בתי חולים באזור, בין היתר כדי לברר אם השתיים הגיעו לאחד מהם ונרשמו כאלמוניות, אך הבדיקות לא העלו ממצא שהוביל לאיתורן.
מקור במשטרה אמר ל"הארץ" כי לא ידועה סיבה להיעלמותן של השתיים. "מדובר בטיול תמים לחלוטין. אין שום סיבה שהן תיעלמנה. אנחנו מפעילים את כל האמצעים ביחד עם כל גורמי הביטחון הרלוונטיים בניסיון לאתר אותן", אמר.
במסגרת הבדיקות נבחנה גם האפשרות שהאם ובתה היו מעורבות בתאונת דרכים. האפשרות הזו ירדה מהפרק, לאחר שהתברר כי השתיים התניידו ברכבת.
במסגרת החיפושים נכנסה המשטרה לדירה שבה שהו השתיים, אך החפצים שלהן כבר לא היו במקום, נתון שעשוי להעיד כי הן עזבו את הדירה והתכוונו להמשיך בדרכן.