הלוואי.
איחוד הימין חייב לרוץ באותה המתכונת ללא שינוי.תן חיוך!!!!
רק לתקן את המקומות של עוצמהותן טל
(כלומר, להעביר את איתמר למקום 5 שמגיע לעוצמה בזכות ולא בחסד, ולשים עוד אחד מעוצמה במקום 8 - אולי וסרלאוף שהיה במקום 30 ומשהו).
חוץ מזה, נכון. שקד בכל מקרה לא באמת תצטרף לבית היהודי, לא מאמין לזה. הרבה יותר סיכוי שאיכשהוא, תשוריין בתוך הליכוד.
צודק לגמריתן חיוך!!!!
לשם שינוי אנחנו מסכימים...אריאל יוסף
איחוד כזה ללא בנט ופייגלין ושקדkamenker
את זה אמרו לפני הבחירות הקודמות.אריאל יוסף
המצביעים של הגורמים שהזכרת מבריחים מנדטים אחד לשני ולאיחוד הימין. התוצאה תהיה רק יותר קטנה.
איחוד איחוד שמיחודאמלתרא
זה לא עובד. נקודה.
רק בפריימריז וכיו"ב שכל הימינים האמיתים יסכימו לוועד ורק המנצח ישלוט במפלגה
גם עם פריימריז זה לא יעבודהסטורי
ומי קובע למי מותר להצביע בפריימריז?נפשי תערוג
פייגלין הציע לכאורה משהו דוגמת מה שהם עשו... פריימריז שכלותן טל
אזרחי ישראל יכולים להשתתף בהם...
אני מאוד מאוד מתנגד לצורה כזו של פריימריז, ולכן אין כל כך היתכנות לפריימריז כלליים כרגע בזמן דחוק כזה.
ואז לא תהיה מפלגה ימנית אלא מפלה ש60% ממנהנפשי תערוג
ממוצע הסקרים הנוכחיי. צ.
בממוצע בסקרים:
(במנדטים, בערך)
איחוד הימין - 6
הימין החדש - 5
פייגלין - 1.7
לפיכך לכאורה זה היחס הרצוי בין המפלגות באיחוד אפשרי.
כלומר, אחרי זליגת החירום לליכוד ביומים האחרוניםהסטורי
הימין החדש - מתחת לאחוז החסימה (הפרחים לבנט שהסכים למשמעת קואליציונית ואילץ את חברי סיעתו לתמוך בהעלאת אחוז החסימה)
פייגלין - נמחק. (פרח גם לפייגלין, שהצביע בעד, למרות שמשמעת קואליציונית, לא הטרידה אותו באופן כללי).
ממילא אם הימין החדש ופייגלין רוצים יצוג, שיסכימו למה שמוכנים לתת להם ואם לא - שיפרשו בכבוד ולא יבזבזו קולות.
אני בעד הרעיון של בנט חזית ימין מאוחדתאמת1
בסופו של יום אפילו את הרעיון הבסיסי של להגביל את בגץ לא הצלחנו. עוד לפני כל שאר החלומות.
וכמובן אשמח שאת ליברמן ישאירו לאופוזיציה.
אני בעד שבנט ישב בבית כמה שניםהסטורי
בנט ופייגלין אסור שהו יהיו בפוליטיקיה.תן חיוך!!!!
בנט "דתי לפי דעתי", ופייגלין עם רעיונות משוגעים.
גם בליכוד יש הרבה תחת כותרתאמת1
לא אמרתי שהליכוד בסדר, אבל שם לפחות הרוב נורמלי.תן חיוך!!!!
אחרי הכל זאת מפלגה חילונית מסורתית
ובכל זאת את מסתדרת איתםאמת1
גם עם פייגלין ובנט תסתדרי טוב יותר.
אין כמו האחדות.
הליכוד הוא פשוט חזק ואין טעם לקוות שהוא לא יעבור..תן חיוך!!!!
הוא נהיה הסמל של הימניות למרות שהוא לא בדיוק כזה..
עלית על זהמיכאלצ
הליכוד היא מפלגה חילונית, אבל אנחנו מסתדרים איתה.
הימין החדש היא מפלגה "דתית", אבל אנחנו לא מסתדרים איתה. בנט כבר אמר פעם שהחזון שלו זה שגם החילונים יעשו קידוש וגם הדתיים יראו טלוויזיה בשבת.
הוא באמת אמר את זה? אם כן הוא איבד את זה לגמרי..תן חיוך!!!!
באמתמיכאלצ
את הכתבה המקורית קראתי בכיפה, עכשיו אני לא מוצא אותה (אולי נמחקה לבקשתו).
על כל פנים:
- תגובה של בצלאל סמוטריץ באתר כיפה: "בנט מבקש לקעקע את הזהות הדתית של הציונות הדתית" - כיפה
- הראיון המקורי באתר מעריב: בנט: "כדאי לברק לפתוח חלון ולראות מה קורה במדינה. הוא פשוט מנותק"
אוי זה נוראי!!!!!!!נעה ונדה
בליכוד הם לא מתיימרים לייצג את התורההסטורי
בנט לא מדבר בשם התורה. גם פייגלין לאסודית
שאף אחד לא יתיימר לייצג את התורה, בלי קצת ענווה. כל יהודי הוא יהלום בעיני הקב"ה. בטח אם נולד למשפחה חילונית לגמרי, עלה לארץ, סיכן חייו בצבא, וחזר קצת בתשובה. מה שהתקרב- הקב"ה שמח בו
צודק. זאת הנקודהנעה ונדה
צודקנעה ונדה
למרות שקצת קשה לי עם בנט ופייגלין...
אבל כדי שזאת תהיה המפלגה של כל הציבור הדת"ל צריך גם אותם
איחוד איחוד... הסיסמא מעורר ביחולאמלתרא
גם התוצאה תהיה ללא שינוי
shaulreznik
לאיחוד מפלגות הימין יש כמה בעיות:
1. המנהיגים והמצביעים שלה נמנים עם מחנות שונים. מצד אחד, תומכי סמוטריץ' הנלהבים שהיו רוצים לראות מפלגה ימנית סטייל "חירות" של שנות ה-50 פלוס כיפה. מצד שני, עסקני מפד"ל וה"לייטים" המתחסדים שרוצים מפלגת פרווה עם דרישות תקציביות ותדמיתיות.
2. סמוטריץ' עצמו מפחד להצטייר כ"קיצוני" מדי ולכן לא יהסס להיפרד מאיתמר בן גביר.
3. היעדר ידוענים. לליברמן יש את יבגני סובה הרהוט שמדברר את הבוס בקרב דוברי רוסית, יאיר לפיד הוא בעצמו סלב, אמנם בנט לא הצליח למשוך מצביעים בזכות קרוליין גליק ושיבי רייכנר, אבל ההחלטה לשבץ אותם ברשימה הייתה נכונה. לאיחוד מפלגות הימין אין דמויות ססגוניות, פרט לסמוטריץ' עצמו.
שוב, בישראל שנת 2019 בהחלט יש פוטנציאל למפלגה שמרנית דתית-חילונית. אם ראשי האיחוד היו אמיצים ויצירתיים יותר, הם היו בונים רשימה אטרקטיבית, עם בן גביר, שפטל, אברי גלעד ואפילו "הצל"
אבל זה לא יקרה, ולכן נישאר עם אותם הפוליטיקאים האפורים ואם אותה התוצאה של 4-5 מנדטים.
הימין החדש נכשל - ולא בכדיהסטורי
"אמירה ערכית" שווה 4 מנדטים בלבדshaulreznik
בדיוק כמו ב-2009, עם האיחוד הלאומי של כצל'ה שזכה ל-4 מנדטים והבית היהודי שקיבל 3. ואילו את קולות הימין החילוני והמסורתי יקבל מיודענו ליברמן הפופוליטס.
לא צריך לזלזל באינטלגנציה של בוחריםl666
אענה בתור יוצא בריה"מ שמכיר את קהל המצביעים של ליברמןshaulreznikאחרונה
1. סובה הוא דמות מוכּרת ונערצת על בני 60+, שהם הבייס של "ישראל ביתנו". לא לחינם אצל ליברמן כיכבו סלבס מגזריים נוספים, החל מיוסף שגאל וכלה באנסטסיה מיכאלי
2. ליוצאי ברית המועצות יש מספר דרישות ייחודיות: נישואים אזרחיים (כי מטבע הדברים, אחוז נישואי התערובת בקבוצה הזאת גבוה יותר), פנסיות מוגדלות (כי יש הרבה קשישים שלא הספיקו לצבור ותק בארץ) ועוד כמה פיצ'פסקס.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאר
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
עדיין לא הבעת זעזועהסטוריאחרונה
איך אתה יכול לא להזדעזע מאירועים אלימים ביבשת שלך?!
ובתגובה הורים אחרים התנערו מההורים המופקרים הללוהסטוריאחרונה
עם ישראל משחרר את צפון הגליל ומי שירא ורך הלבב - ישוב לביתו ולא ימס את לבב אחיו, בשטח או בפורום, כלבבו.
הקרב על הקרדיט (שוב) חוטא לאמתמרדכי
ביומיים האחרונים מתנהל ויכוח ער סביב המהפך בנחל העוג'ה: מי באמת חתום על ההישג? האם אלו נערי הגבעות ואנשי החוות ששינו את המצחאות במקום בגופם, או הפוליטיקאים שדחפו להכשרת המקום ברמה המדינית?
האמת היא שהוויכוח הזה פשוט מיותר. מי שמכיר את המציאות בשטח יודע שזה אף פעם לא "או זה או זה". התהליך תמיד עובד באותה הדרך: השטח גורר את הממשלה. לפני שהנושא בכלל הגיע לשולחנות הממשלה, היו שם האנשים שפעלו בשטח.
קחו למשל את ח"כ צבי סוכות, עוד לפני שנבחר לכנסת, הוא ופעילים נוספים היו שם, יצרו נוכחות והעלו את הנושא למודעות. הוא לא עשה את זה כח"כ, אלא כפעיל בהתיישבות. אילולא הפעילות העקשנית הזו ושל צעירים טובים נוספים, נחל העוג'ה לא היה מגיע לסדר היום הממשלתי, וממילא לא היה מטופל.
זהו דפוס חוזר שאנחנו רואים פעם אחר פעם בהתיישבות: בהר עיבל יש כבר שנים של תפילת שחרית בכל יום שישי, בכל מזג אוויר. בשנתיים האחרונות הצטרפו אליהם שני אברכים שהגיעו ללמוד במקום מדי יום, הם אלו שסללו את הדרך לאישור הממשלתי ולהקמתה של ישיבה במקום בשבועות האחרונים, בדרך להקמתו גם ישוב קבע חדש.
בחומש, העמידה האיתנה של בחורי הישיבה על ההר, למרות כל הפינויים והקשיים, היא זו שהובילה בסופו של דבר את המערכת הפוליטית להכשיר את המקום. כך גם בתנופת החוות. בהתחלה זה לא התקבל בעין טובה, אבל לבסוף הנוכחות היהודית היא זו שקובעת עובדות בשטח ומונעת השתלטות זרה.
הנוסחה פשוטה: התמדה מביאה הכשרה. ברוב המקרים, זה מתחיל בחיכוך. בהתנגשויות מול רשויות החוק או מול ניסיונות של ערבים למנוע מיהודים לשוב לאדמתם. אבל בסופו של יום, העקשנות הזו היא הדלק של המערכת המדינית. אילולא הצעדים הראשוניים והנועזים של אנשי השטח, הממשלה לא הייתה זזה. ואילולא הגיבוי הממשלתי וההכשרה המשפטית, זה לא היה הופך למציאות קבועה בשטח.
לכן, המראה של פוליטיקאים הממהרים לשגר את עוזריהם לצייץ בטוויטר (ללא גילוי נאות על עבודתם אצל אותם פוליטקאים) כדי לתבוע בעלות מלאה על ההישג, הוא לא רק מביך אלא גם מנותק מהמציאות. הניסיון לצייר את המהפך כאילו נולד בהשקעה כספית חוטא לאמת ההיסטורית של ההתיישבות.
מי שמתהדר בכך שוכח את אלו שישנו בשטח בתנאים לא תנאים, מפספס את העיקר: הקרדיט אינו שייך בלעדית לאיש. במקום מלחמות קרדיטים מיותרות, כדאי להכיר במנגנון שעובד, אותו שילוב כוחות שבו החלוצים בשטח הם אלו שפורצים את הדרך וקובעים את העובדות, והמערכת הפוליטית היא זו שמגיעה בעקבותיהם כדי לתת את החותמת הסופית. זו השיטה - והיא עובדת.
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם


