פריקה ארוכה.. זוגיות במשבר אחרי לידה.. לפחות מהצד שליתהפוכות
תודה למי שהגיבה כשביקשתי יועץ זוגי.. דיברנו עם הרב של בעלי ואחרי השיחה הרגשנו שיפור אבל יום אחרי הכול חזר בחזרה.

התקופה הזו מהלידה, שלושה שבועות פחות או יותר, היו טראומתים עבורי וקשים ברמה שלא אוכל לתאר. סוף סוף נפל לבעלי האסימון שהוא באמת היה סגור אליי ופשוט אדיש. בקושי קיבלתי תמיכה. הכול היה טכני כזה.. כל כך רציתי שפשוט יבוא ויגיד לי "אשתי היפה תודה שהבאת לי את המתנה הכי מיוחדת בעולם.. גם כשהיה לך קשה ועברת המון היית גיבורה" וכלום. לא מתנה ולא נעליים. דיברתי איתו על זה ואמר שרצה לקנות ולא הספיק. ואי כמה זמן פנוי היה לו איך לא הספיק. אבל זה עוד החלק שפחות מפריע.
הוא התבאס שחלק מהדברים שלו נעצרו והרגיש שזה מכניס אותו ללחץ כל הימים האלה (הבאנו ילד לעולם מה ציפית שתמשיך להיות עסוק בעצמך?)

עשינו טעות והחלטנו שאחרי שלושה ימי התאוששות אצל אמא שלי לאחר הלידה נחזור לבית שלנו. הטעות הזו עשתה לי רע בנפש. ארבעה ימים אחרי הלידה הוא חזר ללמוד בכולל ונשארתי לבד עם התינוקת. היה שלב שניסיתי לקום איתה מהספה ולא הצלחתי בגלל התפרים. הבית היה בבלגן נוראי והייתי בתוך כל הבלגן ככה.. בלי יכולת לסדר וגם אם כן אז בקושי ובכאב רב. אמא שלי קפצה לכמה שעות אבל גם לה היה קשה להגיע אלינו ויותר קל לה לעזור כשאנחנו אצלה. חזרנו אליה תודה לאל אבל עדיין קשה לי איתו.. רבים המון. פשוט המון.
היה כאן שרשור על מישהי שלא נסעה בסוף להורים של בעלה וכולן תמכו בה אז אני כן נסעתי להורים שלו (הוא אמר שיבטל בשניה אבל ההורים שלו היו מאוד לחוצים שנבוא כבר אז אמרתי לו שכן נבוא לשבת) הנסיעה הזו לסופש אצל המשפחה שלו הייתה סיוט. ריבים בלי סוף. הוא לא הבין אותי וכשכעסתי ופרקתי עצבים החזיר לי באותו מטבע והגענו לשפל בויכוחים. עד לרמה שאמרתי לו שאתגרש ממנו כבר.

מתחילות לעלות לי מחשבות שעשיתי טעות. שהוא לא בשבילי אולי.. אבל זו גם אשמתי. רוב הזוגיות שלנו נתתי את כל הלב שלי (גם הוא נתן אבל גם אובייקטיבית זה הרבה פחות ממני). נתתי מתוך מקום מרצה. הייתי עושה כמעט הכול. לפרנס, קניות, לבשל, נקיוות מתחלקים בינינו אבל הוא בראש שזו אחריות האישה. הוא כן מכבד בהרבה דברים אבל מרגישה שכבר לוקח הכול כמובן מאליו.

מתחילה להזכר בבחורים שיצאתי איתם לפניו. היו כאלה שמתחילת הפגישות נתנו את כל כולם ורצו אותי וגם שסירבתי ביקשו לנסות שוב ואספו אותי מהבית ולקחו למקומות נעימים ואיתו הפגישה תמיד הייתה באותו המקום. לא בית קפה ולא כלום. לא אסף אותי מהבית וגם לא הציע. אני מגיעה מסביבה שהדברים האלה כן נהוגים. אבל בגלל שמצא חן בעיניי מאוד לא התייחסתי לזה.

מרגישה שהוא ילד ושאין לידי גבר. אנחנו אחרי אמצע שנות העשרים אז היה צריך כבר להתבגר. ההורים שלי נותנים לנו הכול. עזרה בכל דבר ואין לנו כמעט הוצאות אבל הוא עדיין לחוץ ולא לומד בנחת בגלל טרדות הפרנסה (בינינו? מי שלחוץ להרוויח כסף בעצמו עובד גם לפנות בוקר בחלוקת דואר או מוצא משהו ולא רק מדבר) מרגיש לי שהוא פשוט עצלן במסווה של עשייה למרות שבפועל לא עושה הרבה לבית ועושה יותר בשביל עצמו.

היום הוא ניסה להשתפר ונתן לי זמן לעצמי להתפנק ולנוח.
זה היה אחרי שעשיתי חושבים עם עצמי והחלטתי שאני חא האישה המרצה יותר או חסרת הביטחון. אני אראה לו שאני הכי מעריכה את עצמי ולא רצה אחריו ישר כשעושה פרצופים. עמדתי על שלי ובתוך תוכי באמת הרגשתי חזקה ובעלת ערך. אחרי שיחה ארוכה התנצל על התקופה והחליט שמעכשיו יכיל יותר ובאמת נתן לי זמן לעצמי להתפנק ולנוח.

שורה תחתונה אחרי כל החפירה, בתקופה הקשה הזו הבנתי שאיתו אני לא יכולה לתת מעצמי מאה אחוז. יש לי רצון כל כך גדול לתת אבל אם אני מתנהגצ ככה הוא כבר חוקח כמובן מאליו. אז אני עובדת על עצמי מאוד בשביל לתת במינון הנכון בשבילו ובשביל להראות אישה חזקה שיודעת מה היא שווה כי אני רואה שזה מאפס אותו. מרגישה שהוא צריך חינוך וצריל לדעת שכשיש ילד עובדים קשה ולא ממשיכים להתמקד רק בעצמך.

איך אני משדרת חוזקה תמיד? איך להעלות את הביטחון העצמי שלי? יודעת שזה מה שמשפיע עליו. הוא יודע שאני חסרת ביטחון והחלטתי שמעגשיו לא אשתף אותו בזה ואראה תמיד חזקה כמה שאפשר.

יש לכן דרכים להעלות את הביטחון ולעמוד על שלי בזוגיות? לא לפחד שאם אתנהג בצורה מסוימת הוא יקום וילך. למרות שמצד האמת יודעת שלא.

אני כל כך עייפה ומותשת.. יודעת שאם הוא היה איתי לא הייתי מגיעה למצבים נפשיים כאלה קשים ולא הייתי אומרת את מה שאמרתע בויכוחים שלנו.

תודה למי שקראה עד לכאן.. אשמח לעצות מכן איך להתנהג ואיך להרגיש בנוגע לדברים. אני חושבת הרבה על גירושין ושאולי זו הייתה טעות (למרות שאוהבת אותו מאוד מאוד). איך מרגילים בעל לעשות דברים בבית ועם הילדים??
וואי נגעת לי בלב. תארת ושיתפת כל כך מבפניםהריון ולידה
אין לי כרגעצפנאי לכתוב
אבל רק רציתי להגיד שנגעת בי ושאת ממש עמוקה ועובדת על עצמך מדהים
חיבוק ❤ קשה לענות בלי להכיר את הצדדיםבתי 123
וואי קראתי כל מילה שלךאישהואימא
והרגשתי כאב-כאב- כאב
כתבת כל כך נוגע. ממש עלו לי דמעות בעיניים. וזיכרונות.
זה זרק אותי בשניה לכאב הזה שגם אני הרגשתי ככה אחרי הלידה של הבכור שלי.
לידה ראשונה זה טלטלה אמיתית... ממש ככה.
אני חושבת שהגבר שלך צריך הכוונה. הם פשוט לא מבינים תמיד לעומק מה עובר עלינו אחרי הלידה וגם הם עסוקים בעצמם ובקושי עם השינוי בחיים שלהם של הילד הראשון.
אצלנו נראה לי נפל לבעלי האסימון בעניין כשהוא בא איתי לרופאת נשים שלי כמה חודשים אחרי הלידה(נראה לי אחרי חודשיים). הרופאת נשים המקסימה שלי הסבירה לו כמה קושי יש בגוף של האישה אחרי הלידה וכמה חשוב שהבעל יהיה שם בשבילי- בשביל שלא יהיה לי דיכאון אחרי לידה. זה הפיל לו את האסימון. (לצערי הייתה לי התאוששות מאד מאד קשה.. רק חצי שנה אחרי הלידה התחלתי להתאושש ממש).
זה שבעלך אולי חי מקודם בקצת פינוק או ההרגלים מסויימים זה לא אומר שהוא לא יכול להשתנות ולהיות שם בשבילך. פשוט זה תהליך וצריך הכוונה. מישהו שיאיר את עיניו בעניין. ולפעמים לא מספיק דיבור עם מישהו(לדוגמא רב) פעם אחת. לפעמים צריך כמה פעמים. זה תהליך.
חיבוק גדול ממני
יקרה, זה נשמע מציאות ממש לא פשוטה...בארץ אהבתי
לא יודעת אם יש לי את הכלים לעזור. אולי בהמשך אני אצליח לכתוב יותר באריכות מחשבות שעלו לי.
בינתיים רק רוצה לשלוח חיבוק...

ועוד משהו- לדעתי אם את אוהבת אותו מאוד (כמו שכתבת בסוף), ובעיקר אם המחשבות על גירושין התחילו בעקבות הלידה ולא היה משהו חריג לפני, אז תוציאי את האפשרות הזאת מהלקסיקון שלך.
לאף אחת אין בעל מושלם. לכל אחד יש את החסרונות שלו. את עכשיו בתקופה של טלטלה גדולה מאוד בשביל שניכם. הוא צריך למצוא מחדש את המקום שלו כאבא טרי וכבעל לאמא טריה שמתאוששת אחרי לידה. ואת לומדת את המקום שלך כאמא, וגם מוצפת בהורמונים שמעליו את העוצמה של כל רגש פי כמה וכמה. זה לא הזמן לקבל החלטות על גירושין, וכל עוד את לא מתכוונת לקבל החלטה, זו לא צריכה להיות אפשרות. כרגע כל הכוחות צריכים להיות מכוונים לתיקון, לבניה.

יש לי עוד מה לכתוב אבל מאוחר.
משאירה לך רק כמה שאלות (לעצמך, את לא צריכה לשתף בפורום) - מה כן טוב בבעלך? למה רצית להתחתן איתו כשנפגשתם? מה את אוהבת בו היום? למה דווקא הוא מתאים לך?
(ממליצה לך לנסות ולכתוב לעצמך תשובות. למלא את עצמך גם במחשבות חיוביות עליו. ומחשבה גוררת אחריה רגש, וכמים הפנים לפנים... לא שזה מה שיפתור הכל, אבל בעז"ה אולי זה ישנה משהו)

בהצלחה יקרה, ומזל טוב!
יקרה!1234אנונימי
כואב לקרוא אותך

את שלשה שבועות אחרי לידה ראשונה אם הבנתי נכון?

יש לי הרבה מה לכתוב, אבל לא בטוח שיצליח לנסח. אשתדל

לידה של תינוק היא אירוע מטלטל ומשנה חיים. בטח ובטח אם זו לידה ראשונה. עד עכשיו הייתם אחראיים לעצמכם ופתאום ברגע אתם אחראים לתינוק קטנטן שתלוי אך ורק בכם.

וזה לא שזה נעשה בצורה הכי חלקה שאפשר, כן? כאב מהתפרים, התאוששות מהלידה, חוסר בשינה, הנקות, כביסות... ב"ה לא חסר.

זה קשה, זה מאתגר. הכל נכון! קודם כל תני לעצמך מקום לכל התחושות האלו, הם טבעיות לחלוטין.

אבל אחרי שנתנו מקום, מה עושים?
קודם כל תזכרי שהכל טרי ממש. שלשה שבועות זה מעט מאוד זמן. אתם עוד כולכם מסתגלים.

דבר שני, אל תחליטי שום דבר גורלי לגבי הקשר שלכם על סמך שלושת השבועות האלו. תקבעי לעצמך כלל, גם כשרבים, לא אומרים שמתגרשים. זה רק פוגע וקשה יותר לשקם את זה.
אתם אוהבים, בחרתם להביא ביחד ילד. איזה דבר יותר מדהים יש מזה? שלושה שבועות יערערו אתכם?
זו תקופה! אולי היא תהיה ארוכה, היא תהיה מאתגרת, היא תצריך מכם עבודה, אבל זו רק תקופה. תזכירי את זה לעצמך שוב ושוב ושוב. "בחיים הכל עובר, מטעויות למד והשתפר".

שלב הבא, נסי להבין גם אותו.
אני יכולה רגע לנסות להציג גם את הצד של בעלך?
הוא נהפך להיות אבא! אבל בשונה ממך, שאת הרגשת את השינוי בצורה פיזית, הרי עברת לידה, את אולי מניקה, יש לך תפרים, את עם התינוק כל הזמן, הוא לא חווה את כל זה. מבחינה פיזית הוא לא עבר אף שינוי, הגוף נשאר אותו דבר. רוב היחס אחרי הלידה הוא סביב היולדת (לגיטימי לגמרי, כן?). אבל אולי הוא לחוץ מהאחריות שנפלה עליו? אולי השינוי פתאומי מידי? הוא לא היה בהריון והרגיש את התינוק כל דקה ודקה. הוא ראה את אשתו האהובה סובלת בלידה, אחר כך סובלת מתפרים, מתעוררת לתינוק בלילה. והוא? מה התפקיד שלו? יכול להיות שהוא מרגיש אבוד. אולי הוא רוצה להמשיך ללמוד, אבל מרגיש אחראי לפרנסה. אז בסוף לא יוצא טוב לא זה ולא זה. אני לא יודעת האם משהו מכאן נכון, רק מנסה להעביר שלידה של ילד חדש היא מטלטלת מאוד גם עבור האבא, אבל לפעמים זה לא מדובר וגם גברים מדחיקים את זה לפעמים.

אז אחרי שנתנו מקום לכל הרגשות, החלטנו שלא מפרקים חבילה "רק" בגלל שלושה שבועות, הגענו למסקנה שאוהבים והקשר הזוגי חשוב לנו והבנו שגם עבור הבעל זו טלטלה רצינית - אפשר להמשיך הלאה.

מה הלאה?
כל זוג ודרך ההתמודדות שלו.
1. ייעוץ זוגי - אם שניכם בעניין, זה מעולה. לכו למישהו עם המלצות, שאתם יודעים שהוא טוב. ייעוץ לא ייתן פתרון ברגע, צריך להגיע מוכנים לעבוד ולכבוד קשה. יכול להיות שיהיו נסיגות, ושוב יהיו ריבים. אבל תזכירו לעצמכם שאתם ביחד, וגם אם נפלתם בריב - אתם תקומו, ובפעם הבא יהיה יותר טוב. תקשיבו קצת פחות, תדעו לריב יותר טוב, תדעו להתפייס. זו עבודה, אבל היא כל כך שווה את זה.
2. אימון אישי - הלכתי בעבר. ממליצה בחום!! לפעמים ייעוץ זוגי לא מתאים, או שלפעמים רוצים לחזק גם את עצמנו ללא תלות בבן הזוג שלנו. מבורך! מדהים כמה ששינוי של עצמנו יכול להשפיע על ההתנהלות הזוגיות, בלי שאת מנסה לשנות אף אחד חוץ מאת עצמך!
3. זמן זוגי, לכיף. נסו ליצור לעצמכם פינות זמן שבהם אתם פשוט חברים. לא מדברים על דברים מבאסים, לא מתעסקים בענייני הורות, פשוט נהנים ביחד, כמו פעם.
4. אם את מרגישה שקשה לך לראות את התכונות הטובות שלו, למרות שפעם ראית, את יכולה לכתוב לעצמך. את יכולה להכין לו צנצנת עם פתקים בכמה צבעים. שירים שאת מקדישה לו, מחמאות, מה את אוהבת בו, דברים שאת רוצה להגיד לו תודה עליהם וכו'וכו'. אחרי שתמלאי צנצנת עם פתקים תני לו אותה ותגיד לו שיפתח פתק מידי פעם. מעבר לזה שזה ישמח אותו, את עושה את זה קודם כל בשבילך. כדי להזכיר לך למה התחתנת איתו, מה אהבת בו ולמה כדאי לך להמשיך להשקיע.
5. איך מתמודדים בזמן ריב? נסי לחשוב עם עצמך איך את מתנהלת בזמן ריב ואיך את יכולה לשפר את עצמך. הרי בריב קשה לנו להקשיב אחד לשני, ולרוב יוצא שזו פריקת עצבים שלא מובילה ומקדמת אותנו. אבל כן חשוב לדבר ולהסביר, אז איך עושים את זה בכל אופן ואיך מצליחים לעצור התפרצות?
נסי לחשוב מה מוביל אותך להתפרצות ומה יעזור לך להוריד את זה. להיכנס להתקלח רגע לפני שאת מחליטה להעביר ביקורת? לכתוב מכתב לפני כן? להתכרבל הפוך ולחבק כרית חזק כדי להוציא עצבים? לספור עד עשר לפני כל דבר שאת אומרת? אני חושבת שהרבה ריבים יכולים להימנע אם נחשוב רגע לפני שהם מתחילים. זה קשה, זה דורש איפוק, אבל עוזר גם להפחית ריבים וגם ליצור תקשורת טובה יותר.

מרגישה שכתבתי קצת מבולגן, מקווה שעזרתי קצת. מוזמנת לשאול עוד, כאן או בפרטי.

שיהיה לכם המון המון בהצלחה!
תזכרי שאף אחד מכם לא אדם רע, שניכם אנשים מקסימים שמנסים להתמודד עם סיטואציה מטלטלת. אז תחמלי על שניכם. תעברו את זה ביחד בע"ה ותצאו מזה מחוזקים אוהבים יותר

כתבת מהמםהעוגב
תודה רבה!1234אנונימי
שימחת אותי
קראתי הכל,,רויטל.

יקירה הכי חשוב לא להשוות מהעבר כי לפני החתונה הכל אבל ממש הכל זה צביעות,

אחרי החתונה מתחילה המלחמה, כבר לחשוב על גירושין זה לא פייר,חייבים ללכת למומחים

שטפלו וידריכו אותו או את שניכם יחד,בינתיים תנסי ליצור קשר עם רבנית שהיא ממש מיוחדת

ומומחית לזוגיות,אני מכירה את הרבנית רות ביבי מצפת היא עונה בטלפון (ללא תשלום)תתחילי

איתה ועם התפלות בעזרת השם הכל יתהפך לטובה,בהצלחה רבה רבה לך אמן.  

וואי נשמה איזו הצפה!!!אמאשוני
את חייבת להבין טוב טוב טוב שההתנהלות שלכם אחרי הלידה היא שגרמה לכל המצב הזה!
כלומר כל המחשבות האלו, כל המשבר העצום שקרה פה, זה לא אמיתי, זה לא אובייקטיבי.
זה תוצאה של טיפול לא נכון מההתחלה.
אשה אחרי לידה צריכה לנוח. לנוח. לנוח!!!!!
גם אם היא לא אצל אמא שלה ומכבסים לה, מבשלים לה, מקלחים את הילד, דואגים לה, מתעניינים בה, תומכים בה נפשית- עדיין זה יהיה משבר קשה קשה!
אז לחשוב על לעבור את כל זה בלי העזרה. בלי התמיכה.
שיגעון!!!

ולמה אני כ"כ נחרצת ולא מכילה?
כי כדי לתקן את הנזק שעשיתם צריך עכשיו צעדים קיצוניים שאולי היה אפשר לחסוך מלכתחילה.
שיחה עם הרב, עם כל הכבוד,
יכולה להועיל לפני הלידה עשיית הכנה (ולא שיחה אחת אלא הכנה אמיתית לקראת לידה)
כרגע אתם צריכים שינוי. פוס משחק.

ממליצה לך מאוד מאוד ללכת לבית החלמה! עכשיו! היום!
כולל שבת. כמה ימים שצריך!
לתת לגוף להירפא לתת לנפש להחלים. יעזרו לך שם. יהיה לך זמן לחשוב על עצמך. יהיה לך זמן להתגעגע לזוגיות, לשותפות. נכון נשמע רחוק ממך כרגע?
כמה ימים של איפוס והרגשות יעלו חזרה.

צריך גם לתת לבעלך את המרחב והשקט שלו להפנמת המצב.
להבין שהחיים שהיו לא יחזרו.
כרגע בתוך כל הכאוס הוא פשוט הודף את הכל. אז איך ייתן תמיכה?
תני לו זמן להפנים ובאיזה שהוא מקום גם להתאבל (סליחה על המילה הקשה) על מה שהוא מפסיד. על מה שהולך להשתנות.
עד עכשיו כל השינויים קרו אצלך. הוא לא עבר תהליך כזה.
וגברים צריכים לעבור את זה.
אחרי שהוא יעבור עם עצמו כמה ימים תשבו יחד. תדברו. על מה שהיה לפני, על התחושות והרגשות שעלו, ועל איך לתקן להבא.
אבל שיחה כזאת לא יכולה לבוא מהמקום שאתם בו עכשיו.

אם ממש ממש אין אפשרות לבית החלמה אז אופציה נוספת בלית ברירה זה לחזור להורים.
למה רק בלית ברירה? כי משפחה זה משפחה. ומשפחה זה מורכב. משפחה יכולה להביא למשברוני המשך.
בעוד שבית החלמה זה מקום ניטרלי. מקום שיהיה הכי טוב בשבילכם כרגע לאיפוס (ועזרה בטיפול בתינוק כמובן)

בהצלחה יקרה!! אל תנסי להיות גיבורה. תהיי יולדת. תעמדי על הזכויות שלך. על הכללים של משכב לידה.
תני לעצמך את מה שאת זקוקה לו להתאוששות נפשית.
בלי חמות, בלי תפקידים בבית. את והתינוקת וכל מה שהנפש שלך זקוקה לה.

מזל טוב ורפואה שלמה ומקווה שתצליחי מפה לקום ולהתאושש!

*פוסט חובה לכל מי שלקראת לידה ראשונה*אמאשוני
תקראו בבקשה ותבינו מה זה להיות יולדת.
למעט ניואנסים פה ושם הסיפור בגדול יכול לקרות לכל אחת ולכל זוג.
גם למי שמרגישה הכי חזקה בעולם וגם מי שבעלה הכי מושלם ותומך היום.
להיות יולדת זה לא דומה לשום דבר שהכרתם בחיים. שום דבר.
בבקשה תעשו הכנה, תבינו לקראת מה אתן הולכות. כן, להציף גם את הדברים הפחות זוהרים שאחרי הלידה.
לדעת איך ניתן להתכונן על מנת לצלוח את התקופה הזאת בשלום. תדאגו למקור לתמיכה פיזית. תדאגו למקור לתמיכה נפשית.
תדאגו מעכשיו להרחיק הסחות וקשיים (הורי הבעל? זה מה שחשוב שניה אחרי לידה?)
תדאגו להכנה לבעל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה יותר חשוב מכל דגם עגלה שאתן חושבות עליו, יותר חשוב מכל מבצעי שופינג שקיימים.יותר חשוב מהכל!!
תדאגו לבוא מוכנים כזוג כמה שיותר למאורע הגדול ביותר שתעברו בחיים (ויש לא מעט שיסכימו איתי שהיום בו הפכו להורים היה מאורע עוצמתי אפילו יותר מהיום בו הפכו לזוג נשוי)

תבינו ששום דבר לא מובן מאליו.
אני יודעת שכרגע הלידה והטיפול בתינוק זה הדבר שהכי מעסיק את הראש שלכן וזה בסדר. אבל אל תשכחו לדאוג כבר עכשיו, לעצמיכן, להתאוששות, ביום שאחרי.

שיהיה בהצלחה, בקלות, בשמחה ובאהבה ובידיים מלאות לכולן!!
לגמרי לדאוג להכנה לבעל. הבדל של שמיים וארץ.העוגב
וגם, להכיר בזה שזה נורמלי, שכולנו מסתגלים, שלהיות הורים זה מושג חדש, שגם התינוק לומד אותנו.

אני מגדירה כל פעם את התינוק החדש כנעלם נוסף במשוואה.
אם עד עכשיו הכרתם אחד את השני ויכולתם לתכנן ולהתנהל חופשי, אז עכשיו יש לכם נעלם במשוואה, שלפעמים בוכה בזמן "הלא נכון", או סובל מגזים, או כל דבר אחר שדורש מאיתנו גמישות שאולי חדשה לנו. ולהבין שזה לא אני מולו, אלא שנינו יחד בטיפול בו, גם אם הדרך שונה.
מצטרפת!תיתי2
את נשמעת אישה אחרי לידה ראשונה!תיתי2
העצה הכי טובה שלי אלייך:
1. לישון
2. לנוח
3. להמתין

זה בסדר לחשוב על גירושין, כתבתי כאן שזה קורה לי אחרי כל לידה. בפעם הראשונה חשבתי ברצינות תהומית (ועייפית ומותשית) ושנינו נבהלנו.
בפעם השניה היתה בהלה קלה שהנה זה חוזר
בפעם השלישית כבר צחקנו כשזה הגיע
האמת שילדתי לפני חודש וזה עוד לא קרה והאמת? אנחנו בירח דבש משום מה. נהנים מכל רגע. כולל סגר! וזומים!
כנראה שמלידה ללידה מתמודדים ומתגברים ומתבגרים!!
שניכם עוברים כרגע שינוי עצום, הכי עצום בחייכם.
שינוי אישי - להיות אבא, להיות אמא
שינוי זוגי - מזוג צעיר להורים.
סדרי העדיפויות האישיים משתנים, הציפיות משתנות, המציאות טופחת על הפנים.
את, כאישה, עוברת טלטלה עוצמתית בבת אחת, עם הלידה, אבל גם אחרי הריון שלם שבו חווית טלטלות ושינויים בגוף ובנפש. את יותר "שם". יותר מוכנה להורות. גם נפשית וגם הורמונלית.
לגבר אין שינויים פיזיים והורמונליים, ההריון חיצוני לו, עד שאין תינוק ביד לא נופל האסימון. וכשהתינוק מגיע, הוא בשוק. ולוקח לו זמן להתרגל, להבין, למצוא איך זה מתחבר אליו.
שניהם בהסתגלות.
קחי שנה קדימה, אתם עוד תהיו בהסתגלות.
אז בנחת,
תתאימי ציפיות.
לא בין רגע את הופכת לאמא מנוסה
והוא לא הופך לאבא מושלם
והזוגיות מאותגרת מזה.

תשני קצת, תנוחי קצת, תרגישי יותר טוב
ואז גם תרגישי יותר טוב בקשר לבעלך. גם הוא בינתיים יעבור תהליך.
אתם תדברו הרבה, תשתפו ברגשות, אם צריך תלכו יחד לטיפול זוגי (הכי מתנה בעולם בשלב זה!!!)
ותעבדו על המשפחה שלכם.
זה ישתפר, לאט לאט, בלי לחץ.

ורוב הגברים הם כמו בעלך
מה שאת מתארת לגמרי רגיל ונפוץ.
הכי חשוב לילד שלך - זוגיות טובה ואוהבת.
יותר מהנקה, יותר מפרנסה, יותר מהכל הכל.
קודם כל תפנקי את עצמך ותחלימי
אחר כך תהיי שם בשביל בעלך. עד שהוא ילמד להיות שם בשבילך.
זה יגיע.
וואי נשבר לי הלבמיואשת******

אוף אוף אוף

אין לי הרבה מה לומר מלבד זה שלדעתי זה קצת יותר מלידה ראשונה, ונשמע שאתם צריכים טיפול זוגי מעמיק יותר

ושאת צריכה לא לוותר, לא עכשיו כמובן, עכשיו תתאוששי על עצמך. 

קחי מניעה, כי לא, הנקה לא תמיד מונעת, ואחרי שתתאוששי עוד חודש חודשיים תלכו לטיפול. זה יכול להיות גם קצר טווח, אבל הדברים שאת מתארת נכון שהם לא סוף העולם, ובכל זאת הם ימשיכו לצוץ בכל משבר קטן או תקופת מאמץ, וחבל להמשיך לצבור תסכולים וכעסים. נשמע שיש בינכם אהבה גדולה ואתם צריכים לעבוד עליה, וכולם צריכים, לא רק אתם, אבל ממקום של משבר אפשר לעבוד ולצמוח וללמוד ולהגיע לאהבה עוד יותר גדולה.

חיבוק גדול!!!

מה שהיא כתבה^תיתי2אחרונה
ממש מצטערת לשמוע ציפיה.
לצערי, לא נראה שרב יכול להועיל במקרה הזה, אלא אם כן יש לו הכשרה של מטפל זוגי.

נשמע ששניכם יחד צריכים טיפול זוגי, לאורך זמן. פגישת ייעוץ אחת לא מספיקה. בטח לא כשנשמע שיש פה עניין מתמשך, ולא נקודתי.
מה שכן, בשביל ייעוץ צריך רצון של שני הצדדים.
אם הוא לא רוצה, ממליצה ללכת לטיפול עבורך. את לא צריכה להיות לבד בזה, ומגיע לך ליווי מקצועי שיקל עליך.
יקרה, חיבוק על כל מה שאת עוברת❤חדשה,,
את פשוטה חמודה, ואישה אחרי לידה.ה' אלוקינו

יש לך נפילה של הורמונים . מאלפים לבודדים .(עשרות) 
הברזל שלך כנראה גם לא משהו , ואולי עוד כמה דברים בעקבות הלידה.
את עייפה ומותשת.
אוף ,אני עם דמעות , כי הרגשתי הרבה רגשות אחרי הלידה
גם אנחנו רבנו הרבה , האסורים היה קשה מאוד כי אין אפילו חיבוק
אני רק רוצה לשלוח לך חיבוק , ולבקש ממך דבר אחד - תזכרי שזה עובר.
זה עובר
לגמרי
כשהברזל יעלה ,וההורמונים יתאזנו , ואת תשני בלילה , והגזים של התינוק(אם יש) יחלפו , ותהיי במקווה , ותתרגלו לתינוק (כמה חודשים בעה) , אז הכל יהיה בהיר ויפה, את תתחילי להנות מהמתנה הזו , ואתם תחזרו להיות אוהבים בע"ה
תחזיקי מעמד , 
אלופה אחת וחזקה
קחי ת'כאב הזה לה' יתברך , תזרקי אליו , תפרקי.
ופה איתך 3> 
 

מצטרפת לכל דברי החכמה הכתובים לעיל, ושולחת לך חיבוק. ואיךהשם בשימוש כבר
בקשה @ה' אלוקינו? - "תזכרי שזה עובר"
אז, זה יעבור.. בע"ה
החיים ישובו למסלולם, גם אם כרגע נראה לך שאבדת שליטה..
זה בסדר וזה יעבור.
כח❤️🧡💜
פותחת שרשור קיטורים לכבוד ערב פסחמתיכון ועד מעון

אז מה היה מעפן? מה לא הלך?

קטרו בהנאה...

פה היה ויכוח מעצבן בערב שהוציא לי את הרוח מהמפרשים למרות שהיה יום די מוצלח

תודה אהובה ❤️❤️❤️ אמןהדרים
שנים שאנחנו לבד בחגים לצערי,מחפשת מה ירגש אוירה?פלפלונת
לנו ולילדים. הגדולים בתיכון..יש גם קטנים יותר. 
אולי יש אדם באזורכםכובע לבן
שישמח שיזמינו אותו?
כרגע פחות מתאים. הלוואי.פלפלונת
תלוי באופי שלכםכורסא ירוקה

אפשר לעצב את השולחן בצורה מיוחדת, לקנות מפיות יפות מעוצבות לחג, להכין חידון או משחק למהלך הסדר, לבקש מכל אחד להכין משהו קטן.

אוירה לא חייבת להיות באנשים... מציעה רעיונותשש וארגמן

לא יודעת מה יש לכם ברגיל/ בשגרה ומה היכולת הכלכלית, אז מציעה כל מיני דברים והלוואי ותמצאי פה משהו שיתאים לך.


•לערוך שולחן מראש, מוקדם

•אפשר להרגיש מיוחד ומרגש בפריט לבוש חדש או מיוחד. יכול להיות תכשיט פשוט ב20₪ שרק נותן גיוון...

•אפשר להוסיף פרחים יפים לשולחן החג

•להתחדש בכלי או אביזר, יפים ומיוחדים: מפה/ ראנר/ מפיות/ כוסות/ צלחות/ מגש למצות/ מרכז שולחן כלשהו, אפילו פלייסמנט או אגרטל לפרחים יפים...

אפילו להתחדש במשהו לבית, לא לשולחן דווקא. וילון, תמונה, מדף, וכו'.

•כריות להסבה בכל כיסא בשולחן עם ציפית לבנה חגיגית.

•אוכל מיוחד שאין בד"כ.

•משחקים תוך כדי הסדר. אם את בקטע של כאלו אולי יוכלו לעזור לך בזה פה...

•חידון. חידות בציורים...

בהצלחה יקירה!! אמן שיהיה לכםמלא באווירה ובשמחה!שש וארגמן
אמן. בע"ה, תודה.פלפלונת
תודה לכן על הרעיונות הטובים. בע"ה איישם מהם.פלפלונת
גם אנחנו לבד בסדר כבר שנים. מאז שהבכורה היתה בת 3אמהלה

אחרי שנים שזה היה בלית ברירה, היום אנחנו לא מוכנים להתארח בשום מקום

רוצים רק סדר פרטי עם הילדים....

וגם באשר החגים. בשל מורכבות משפחתית א"א להתארח אצל הוריי והורי בעלי כבר בשלב שמתארחים אצלי הילדים.

אני למדתי שאת האוירה אנחנו עושים

שום דבר חיצוני/אורחים.

עורכים שולחן סדר מפואר

לבושים בבגדים יפים

בעלי מספר את ההגדה בצורה מרתקת ומוסיף להם סיפורים מעניינים

את שאר אמירת ההגדה "המשעממת" אנחנו מריצים...

יש אוכל טעים

והכל נראה חדש ונקי.....

בהצלחה לכם.

 

אנחנועוד מעט פסח

בונים כל שנה בליל הסדר שולחן נמוך מיוחד.

שולחן בגובה שולחן סלון, וכולם יושבים על כריות מסביב. דמייני מאהל בדואי כזה? אז ככה.

זה ממש נצרב לילדים שלי, וגם כמה אורחים שהתארחו אצלנו אימצו אח''כ את הקונספט. זה שונה ומיוחד ממש.


אפשר גם להחליט שחלק מהסדר עושים בכלל בספות (מתבקש ה'מגיד' וה'הלל נרצה'), ולהוסיף לספות מיליון כריות להסבה.


וגם-עוד מעט פסח

מעצבים מרכז השולחן עם בדים כחולים ובאמצע אנשי פליימוביל, או חיות פלסטיק קטנות שצריך למצוא לאן במהלך ההגדה הן שייכות (חיות של ערוב, צפרדעים, קורבנות).

השנה ביקשתי מכל ילד לכתוב שלוש משימות על פתקים נפרדים, ובמהלך כל שיר נעביר קופסא עם הפתקים, ומישהו שלא יסתכל יגיד 'סטופ' ויצטרכו לבצע את המשימה (סוג של חבילה עוברת). נראה איך יהיה.

תודה לכן 🩷פלפלונתאחרונה
אם אתה כזה צדיקהריון ולידה

ועושה כאילו אתה מנסה להדר במצוות גם כשלא חייב

למה אתה לא מסוגל לקחת את הרגליים שלך ולקנות לאשתך מתנה לחג?!!!?

אמאלה זה מרתיח אותי כבר! הוא יודע לבחור והוא ידע להיות רומנטי בהתחלה

והוא יודע שגם משהו פשוט ב15 שח ישמח אותי למרותשמגיע לי הרבה יותר  

אז לאיפה זה נעלם??

ולא הוא לא שכח כי אני באופן אישי טרחתי להזכיר

כמו שטרחתי להתבאס מולו כשאכזב.

לא זוכרת מתי קנה לי לאחרונה תכשיט. לא לחגים לא ללידה לא ליומולדת לא ליומנישואין

לא יודעת למה זה ככה קשה לו

דפוק

אין לי מילה אחרת

גורם לי לזלזל בקיום המצוות שלו

באהבה שלו אליי שגם ככה שיודע שקשה לי להרגיש אותה לאחרונה

ושאני צריכה להרגיש אותה מאוד ושהיא חסרה לי מאוד

שוכבת פה בוכה

כי בחג עגיל יהיה לי כי קניתי לעצמי ב20 שח והצהרתי לו שאני אמנם שומרת לחג להתחדש אבל אני עדיין מצפה ממנו לקנות לי גם.

מרגישה אישה לא מוערכת

ממש ככה

ועם בעל שבוחר מתי להיות הכי צדיק בעולם ומתי לבחור שכנראה זה לא מצווה מספיק חשובה כדי לקיים אותה אפילו בסימון וי. 

ומכתב בכלל לא נראה לי כבר שנים רבות

ובכלל בא לי אפילו למרוד בגלל זה

כמעט הלכתי מאחורי הגב שלו לעשות נזם או הליקס או גם וגם

לא כי אני רוצה באמת

אלא בעיקר כי מרגישה צורך לצעוק לו ניעור.

אוף לא התכוונתי לאורך כזה ובטח שלא להשתפך ככה

התקופה הזאת במיוחד מוציאה ממני את כל האיכסה

למרות שיצאה ממני גם לפניה

והעיקר הוא ישן שינת ישרים כי אחרי שהכרחתי אותו להגיב כל מה שהיה לי להגיד זה "מצטער" 

-מצטער שמה? 

שאני לא עונה על הציפיות שלך

השם תשלח לו שכללללל

מי יכול לנער דבר כזה בכלל?? נראה לי שאף אחד

@בעלי

אני חושבתתקומה

שלא בטוח שהעניין זה המאמץ הפיזי.

מהתגובות האחרות שלך נראה שיש משקעים או איזשהו קושי זוגי, והוא מתבטא עכשיו במתנה שרצית ולא קיבלת.

אני מבינה כמה זה כואב

וכמה את מחכה להוכחה שהוא אוהב אותך בדרך הזו


אבל אני מרגישה, שאת מעמידה אותו למבחן

את מרגישה שאולי הוא לא אוהב? לא מעריך?

אז את רוצה לבחון את זה

ואומרת איך את רוצה שזה יראה

אבל האמת היא, שגם אצל זוגות שמאוד טוב להם יחד, אולטימטומים זה משהו שלא תמיד עובד בצורה מוצלחת.

פשוט, אולי, אם יש תקשורת טובה, אז אם מישהי תגיד לבן הזוג "תקנה לי מתנה לחג ותכתוב לי מכתב", והוא ירגיש שזה גדול עליו, הוא יגיד לה "מאמי, אני הכי אוהב אותך. אבל לקנות תכשיט, זה גדול עליי. גם לכתוב אני לא יודע טוב, באמת אעשה הכל בשבילך. אם את רוצה נלך יחד אם זה יעשה לך טוב, אולי תקני לעצמך ואני אביא לך?" ואז יביא לה בערב החג זר פרחים או יתן לה לנוח בזמן שהוא עובד ומנקה. או כל דבר אחר.

אבל כשיש פחות פתיחות, אז אולטימטום (מובן ככל שיהיה), פשוט דוחק את הצד השני לפינה.

ומה שאני מנסה להגיד (ואולי זה לא נכון בכלל), שאולי הצורך שלך במתנה זה סימפטום לקושי אחר.

ואם כן, לא נכון לעשות עכשיו תנאי "בא נראה אם הוא כן יקנה לי משהו ואם כן זה יוכיח שהוא... (תשלימי את החסר)"

אלא לראות בזה כהזדמנות לכך שיש עוד דברים לעבוד עליהם יחד, כדי להגיע למצב שבו את מרגישה אהובה, בלי קשר למתנה לחג או לא.

זה רצון הכי הגיוני ולגיטימי בעולם.

אני פשוט חושבת שיש כל מיני דרכים להגיע אליו

אבל בשביל זה צריך להסתכל לעומק

מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
זה רק פנטזיה חחחחרקאני

בכל מקרה אין לי משהו קרוב לבית

ורחוק לא רלוונטי עם כל מה שנשאר לעשות פה

אז מה הגאולה הפרטית שקרתה לכם השנה?אנונימית בהו"ל

מחשש לאוטינג כותבת מאנונימי...

אז אני אתחיל...

אחרי שנים של חיפוש...ותקיעות בבית

מצאתי עבודה שתפורה עלי בול

אני כל כך מאושרת ומרגישה סיפוק.

תןדה לה' היה שווה לחכות כי הוא

הביא לי משהו שכל כך  מדויק לי...

ומה איתכן?

לא חייבים משהו גרנדיוזי..

איזשהי גאולה

משהו שהתהפך או השתנה לטובה,

כיתבו לנו: )

פסח כשר לכולן

איזה יופי!מש ממש שמחה בבשילך!! ומצטרפת..אוהבת את השבת

פעם ראשונה שלא השתגעתי על פסח בכלל

בעלי שכנע אותי.. ופעם ראשונה הוא הצליח

התחלתי מוקדם,  אבל נצמדתי רק למה שבאמת צריך.

ממש תחושת שחרור

ומרגישה הקלה לדעת שפסח לא חייב להיות האימה


 

מתפללת שאצליח להתגבר על עוד תבניות שיש לי בראש ודברים שמפעילים אותי..


 

שהמפגש עם xyz לא יפעיל אותי

שאצליח לאזן בחזרה לעבודה את ההשקעה בעבודה שלא תבוא על חשבון הבית


 

 

פעם ראשונה שיש לנו מטבחון פסח וזה כל כך מקל!מחי
הגעתי לבדיקת חמץ בלי לחץ ועצביםלפניו ברננה!

אמנם עייפות קיצונית אבל הכל היה בנחת. נשארו רק משימות בודדות ונראה שגם היום היום יהיה נינוח בע"ה.


 

האיראנים (או פיקוד העורף, איך שתבחרו להסתכל על זה) העירו אותי בשעה שרציתי לקום 😅

ובדיוק בזמן כדי להציל את הכביסה שלקחתי סיכון והשארתי בלילה בחוץ מהגשם.😄

 

כתבתי ספציפית על החג, ולא על השנה, מקווה שזה חוקי..

 

ב"ה הספקתי להגיע לפינות שכוחות בבית, ויחסיתהתייעצות הריון
ממש בנחת, 'בזכות' המלחמה שגרמה לכך שאהיה כל כך הרבה בבית בחודש האחרון עם הילדים. ב"ה בעלי איתנו בליל הסדר ולא הקפיצו אותו למילואים, שזה לא ברור מאליו בכלל. ולצד הקושי המטורף בחודש האחרון, הצלחתי לראות גם את הטוב והמתיקות בלראות את הקטנים שלי גדלים ומתפתחים כשהם פה בבית ולא במסגרות.
השנה לא היתה לי שנה של גאולהפה משתמש/ת

אלא של אתגר מתמשך...


אבל בתוך המהלך הזה היו גאולות קטנות

לא של גאולה כמו בדמיון שלנו


מרגישה שבזוגיות אחרי משבר של שנתיים התחלנו לעלות על הגל הנכון..לא לגמרי ולא מושלם אבל סוג של אתחלתא כזה..מהלך שעושה טוב...


וילדתי השנה ב''ה ❤️ שזה בטח תמיד גאולה והיא השמחת לב שלי לגמרי


הריון קל ולידה במועד של תינוק מתוק ב"המולהבולה
אחרי פג קיצוני בשבוע 26
החלטתי איך אני מתארגנת שיהיה בנחת ההכנותנפש חיה.
מרגש מאוד❤️ בע"ה שתמשיכי ליהנות בעבודה עוד שנים!מתואמת

אצלנו הילדים נזכרו לפני כמה ימים שמלאה שנה לכך שהם יודעים על האבחנה של אחותם (הרצף האוטיסטי).

לקחנו אותם באחד הימים של ערב פסח לאכול פיצה בגינה, ואז סיפרנו להם.

בכל אופן, זו אולי בשורה לא נחמדה כל כך, אבל בכל זאת אנחנו מלאי הודיה שהוא אובחנה בגיל צעיר כל כך, וכך לא נסחבנו שנים עם תהיות ותסכולים ובחוסר הבנה של ההתנהגויות שלה.

אז זו הגאולה שלנו😊

(וחוץ מזה - בתקופה זו הרווחנו מאוד מהיותה בגן מיוחד, כי החינוך המיוחד חזר לפעול בחלק מימי המלחמה, וכך היה לנו קצת פנאי לנקות כמו שצריך וגם היא זכתה ללמוד על פסח כמו שצריך

לא יודעת אם זה ממש גאולהמתיכון ועד מעוןאחרונה
אבל ב''ה לפני כמה ימים קיבלתי את התואר פסיכולוגית מדריכה, שזה התואר הכי בכיר בפסיכולוגיה שיש ועבדתי הרבה כדי להשיג אותו וזה משמח אותי מאוד, וגם פותח לי תפקידים חדשים אם ארצה
למישהי יש את המשחק "מי גנב את האפיקומן"?רחללי

משחק קלפים חמוד ממש!

קנינו שנה שעברה במשנת יוסף ולא זוכרים את הכללים של המשחק. אשמח מאוד אם מישהי מכירה ויכולה להסביר

יש באינטרנטזמירות

משחק הקלפים "מי גנב את האפיקומן?" (מבית "ישראטויס")

להלן ריכוז ההוראות המקובלות למשחק:

מטרת המשחק

להיות המשתתף שצבר את מספר הקלפים הגבוה ביותר בסוף המשחק, או לחילופין – להיות זה שחושף את "גנב האפיקומן".

מהלך המשחק

* הכנה: מערבבים את הקלפים ומחלקים לכל שחקן מספר שווה של קלפים (4–5 קלפים), ואת השאר מניחים כקופה במרכז.

* איסוף סדרות: כל שחקן מנסה להשלים סדרות של דמויות או פריטים הקשורים לליל הסדר (למשל: ארבעה קלפים של "כוס אליהו", "מצה", או דמויות של בני משפחה).

* בקשת קלפים: בתורך, עליך לפנות לשחקן אחר ולשאול אותו: "האם יש לך [שם הקלף]?".

  * אם יש לו – הוא חייב להביא לך אותו, ואתה ממשיך בתורך.

  * אם אין לו – עליך למשוך קלף מהקופה והתור עובר לשחקן הבא.

* השלמת סדרה: ברגע שיש לך סדרה שלמה, אתה מניח אותה גלויה על השולחן.

קלף "גנב האפיקומן"

זהו הקלף המיוחד של המשחק. בחלק מהגרסאות, מי שמחזיק בו בסוף המשחק "מפסיד" נקודות, ובגרסאות אחרות המטרה היא להשתמש בו כדי "לגנוב" סדרות שלמות משחקנים אחרים, אלא אם כן יש להם קלף "שומר" או "הגנה".

טיפים למשחק:

* ריכוז: חשוב להקשיב למה ששחקנים אחרים מבקשים כדי לדעת למי יש קלפים שחסרים לכם.

* גרסת הילדים: אם משחקים עם ילדים צעירים מאוד, אפשר לשחק בסגנון "רביעיות" קלאסי כשהנושא הוא חפצי הסדר.

חג שמח ובהצלחה בחיפושים!

זה לא זה. תודהרחללי
מנסה לכתוב מהזיכרון:קנמון
עבר עריכה על ידי קנמון בתאריך י"ד בניסן תשפ"ו 12:49

יש כמה משתנים:

ילד- לא זוכרת את השמות אבל יש שני בנים ושתי בנות לכל אחד שם אחר

צבע הבגדים- אפור, ירוק, שחור לבן וחום

רהיט- מיטה, שידה, עגלה, ארון


 

בכל כרטיס יש שילוב של ילד+צבע+רהיט.

בכל סבב, אחד המשתתפים שהוא ה''מנחה'' מוציא כרטיס שרק הוא רואה. נניח הוא הוציא כרטיס שבו רחלי, לבושה בגד ירוק, מחזיקה עגלה.

שאר המשתתפים צריכים לגלות מה הנתונים בכרטיס של המנחה.

איך עושים את זה?

כל אחד בתורו שולף כרטיס, מראה למנחה ולשאר המשתתפים ושואל אם הכרטיס חשוד.

במידה שיש בכרטיס אפילו פרט אחד זהה לכרטיס שבידי ה''מנחה'' המנחה אומר שהוא חשוד.

במידה שאין שום פרט-המנחה אומר שלא חשוד.

המשחק הוא הצלבת מידע.

נחזור לדוגמא שלנו:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי לבוש בירוק עומד ליד ארון- הכרטיס חשוד כי בכרטיס של המנחה הצבע הוא ירוק. ולכן הוא אומר ''חשוד''.

אין לשאר המשתתפים כרגע מושג מה הפרט הזהה.

אבל ע''י הצלבת מידע מהתשובות לגבי הכרטיסים האחרים אפשר להגיע לתשובה:

אם משתתף הוציא כרטיס שבו יוסי עומד ליד ארון ולבוש באפור והמנחה אומר שהוא לא חשוד, אפשר להסיק שבכרטיס שבידי ה''מנחה'' אין יוסי, אין אפור ואין ארון.

ולכן, כאשר נאמר ''חשוד'' על יוסי-ירוק-ארון, אחרי ששללנו כבר את יוסי ואת הארון, סימן שהצבע שבידי המנחה הוא ירוק..

ככה מתקדמים עד שעולים על המידע שבידי המנחה.

מנצח מי שמפענח את הנתונים בקלף בידי המנחה

תודה רבה!!!רחלליאחרונה
בקבוקים ומשאבות בפסחשמ"פ
אז יודעת שזה קצת מאוחר אבל מה אתן עושות עם הבקבוקים וחלקי משאבה בפסח ? 
בדיוק שאלנו רב לגבי משאבהמאוהבת בילדי

הוא אמר לשטוף טוב וזהו

מצויןשמ"פ

תודה רבה

עשיתי סטריליזציה לחלק מהדברים שאפשר

שאלה די מטומטמת כי התינוק מסרב לקחת בקבוק .... אבל בימים האחרונים כל יום מנסה לתת פעם אחת ולא רוצה לשבור את הרצף

משתמשים רגיל, מנקים טוב, שוטפים עושים סטריליזציהכורסא ירוקה

כבולעו כן פולטו.. הסטריליזציה זה מים רותחים וזה מספיק אני חושבת. כמובן רק לחלקים שצריכים שטיפה. האחרים גם ככה לא נוגעים בכלום, רק אויר עובר שם.אולי הייתי מנגבת מבחוץ בקטנה.

תזכרי שגם חלב אם וגם תמל זה תמיד כשר לפסח

לא יצא לי להשתמש במשאבה בפסחהשם שליאחרונה

אם היה צורך בבקבוק, קניתי בקבוק חדש.

אחר כך או שהמשכתי להשתמש בבקבוק החדש, או ששמרתי אותו לפסח הבא.

צריכה תפילהחנוקה

לא יכולה לפרט.

צירופי מקרים לא סבירים.

הסתבכות כלכלית בזמן ההכי לא נכון.

אתגרים שונים עם 3 ילדים 

מצב רפואי ונפשי סבוך

הכל ביחד

אה וערב פסח כמובן

מרגישה כמו בני ישראל לפני ים סוף

צועקת אל ד' מהבוקר, מרגיש צורך לעורר רעש בשמיים.

אם מישהי מוכנה כשקוראת לבקש מד' שישמע לתפילתי ויעזור למשפחה שלי אודה לה מאד

תודה!חנוקה
אמרתי פרק תהילים לזכותךמאוהבת בילדי

שתראי ותרגישי ניסים גלויים!

תודה רבה!חנוקה
בשורות טובות🫂יעל מהדרום
תודה אתן עוזרות ממשחנוקה
חיבוק❤️❤️❤️בארץ אהבתי

כל כך לא פשוט.

מתפללת בשבילך...

בעז"ה שתראו ישועות בקרוב!

אם תרצי לתת שם לתפילה בפרטי - מוזמנת בשמחה. אם מתאים לך...

מתואמת

מתפללת בעבורכם לחירות אמיתית מכל המיצרים❤️

שתזכו לראות את ידו הגדולה של הקב"ה!

חיבוק וכח!!!מרגרינה

שיהיו ניסים ודברים יסתדרו בדרך ומעל הטבע!

שכבר לא תרגישי חנוקה ♡♡♡

❤️שמ"פ
מתפללת שתראי ישועות !
אמרתי פרק תהילים לזכותך🫂סטודנטית אלופה
שתזכו לישועות גדולות בקרוב ולגאולה הפרטית והכללית❤️
בטח בטח וחיבוקקקקשירה_11
מתפללת איתך. חיבוק!!ליני(:
לבי איתך. גם בתפילות♥️ בשורות טובות בעז"ההמקורית
🫂🫂רקאני
אמרתי פרק תהילים🩷nik
מברכת אותך שתראי ישועות בקלות ובמהרה!!
אמרתי פרק תהילים לשמיעת תפילתך, בשורות טובות♥️עדינה אבל בשטח
אמרתי פרק תהילים. השם יברך אתכם בטוב!קנמון
אמרתי תהיליםצלולה
מתפללת שתראו ניסים בכל התחומים♥️
מתפללת איתך לכל הטוב בעז"הזברה ירוקה
מצטרפת לתפילות.. ישועת ה' כהרף עין!אוהבת את השבתאחרונה
והבוטח בה' חסד יסובבנו!

אולי יעניין אותך