שלום
אני סטודנט
מחפש מגורים תמורת לינה אצל קשיש או קשישה שצריכים השגחה
אשמח לעזרה
בתודה
רון
שלום
אני סטודנט
מחפש מגורים תמורת לינה אצל קשיש או קשישה שצריכים השגחה
אשמח לעזרה
בתודה
רון
תפ"א, קישואים, דבש - והכי טוב להיות מודעים למה שמדבר אליך - לאיזה מזון בעיקר את/ה משתוקק כשחסרים לך ויטמינים -
מה שאת/ה משתוקקת אליו - שם התשובה מבחינתך.
האמת שB5 יש בכל דבר, אבל במה שרשמתי יש הרבה והעיקר - נספג ביעילות.
כנ"ל לגבי B1 (הרבה ונספג יפה) : חלבון ביצה. ותראי/ה כאן למטה שירשור שעוסק בזה, יש שם עוד רעיונות.
B3 (כנ"ל) : חלמון ביצה, כבד, עלים ירוקים.
בחלבון של ביצה אחת יש 0.001 מ"ג של B1 כאשר הקצובה היומית המומלצת מדברת על בין 1 ל-1.5 מ"ג ביום.
זה אומר לאכול בין 1000 ל-1500 חלבוני ביצה ביום!
בחלמון של ביצה אחת יש בערך 0.032 מ"ג - ככה שבאופן כללי, כמות ה- B1 בביצה שלמה הוא כמעט זניח.
לגבי שאר הדברים שנכתבו כאן, אני לא בדקתי - אבל בהתחשב בטעות המשמעותית הנ"ל - הייתי לוקח כל מה שנכתב בעירבון מאוד מאוד מוגבל.
חלמון מכיל את כל הויטמינים ומינרלים, כולל גם את אלה שאת מתעניינת.
וחוץ מזה - פירות וירקות, במיוחד כתומים.
ושיבולת שועל.
בביצה מאוד גדולה - יש 0.03 מ"ג של B1. הצריכה המומלצת לאדם בוגר היא כ-1.2 מ"ג.
כלומר, בביצה יש 1/40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין B1.
אי אפשר לקרוא לזה "מקור טוב.
בביצה יש 0.06 מ"ג של ויטמין B3.
צריכה יומית מומלצת לאדם בוגר היא כ-15 מ"ג.
כלומר, בביצה יש 1/250 מהצריכה המומלצת עבור ויטמין זה.
B5 - בביצה יש 0.12 מ"ג.
הצריכה היומית המומלצת היא בין 5 ל-7.
זה כבר יכול להיחשב למקור טוב.
לאור הדברים שנכתבים כאן - ללא ספק, ללא שום בירור או בדיקה - אני ממליץ לך בחום לברר על הנושא במקום אחר.
המידע שנכתב כאן שגוי לחלוטין.
מחפש פתרון.
מי שמחפש פתרון, ויקפיד על ביצה ליום (אולי שתיים מדי כמה ימים - על פי הוראת המטפל), יגדיל את התאבון, יסלוד פחות ממזונות נוספים שמכילים את הויטמינים שהוא חסר, ויקבל את החסר ממגוון מזונות.
לא מקבלים את כל הקצובה היומית ממזון אחד. ויש מזונות שמכילים פחות אבל הזמינות של הויטמינים והספיגה מהם עולים על מזונות אחרים שמכילים יותר אבל נספגים וזמינים פחות.
את הניסיון הזה צובר כל מטפל שעובד בשטח מול מטופלים.
וה' באמת שומר.
היא כתבה שביצה מכילה ויטמינים שכמעט ולא נמצאים בה.
זו חוסר ידיעה וחוסר אחריות משווע.
ודאי שלא מקבלים את כל הקצובה ממזון אחד - אבל 1/40 או 1/250 מהקצובה היומית זה כלום.
ויטמין לא יכול להיספג אם הוא כמעט לא קיים!!!
מקווה שהוא יהדק את השמירה.
של ד"ר יעקב אילני.
מקורות לB1: קמח מלא, אורז מלא, קטניות, אגוזים, שמרים, גרעינים, כבד, חלמון ביצה.
בטבלה מפורטת כתוב על חילבה, גרעיני חמניות, טחינה, אצות ספירולינה מיובשות (ערכים גבוהים יחסית), אפונה טריה (לא יבשה), עדשים יבשות, פול ירוק, פיסטוק חלבי, קמח תפו"א,שמרים יבשים.
ואני בספק אם הוא ד"ר לרפואה. (הוא לא הרופא מבית החולים שיבא בעל אותו שם).
בכל מקרה, אין ספק שבספרו יש טעויות. כמו שכבר כתבתי, כמות הויטמין B1 בחלמון הביצה היא זניחה לחלוטין. (מה גם, שהויטמין מתפרק בחום).
אני לא הייתי סומך על אף אחד שכותב מידע כ"כ שגוי בשום נושא ושומר נפשו ירחק.
יש לי חוברת כזו קטנה שלו, וזה מה שכתוב עליו: ממוסמכיה הראשונים של האוניברסיטה העברית. ביוכימאי וביוטכנולוג, מומחה ויועץ בענייני מזון, תזונה וייצור מזונות של ממשלת ישראל ושל ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. חבר איגוד טכנולוגי המזון של אוניברסיטת מסאצ'וסטס.
פרסם למעלה מ120 עבודות מחקר בשדה החלבונים, האנזימים, המזון התזונה והרפואה.
ועוד כמה דברים כאלה.
החוברת יצאה במהדורה שישית ב2004, בעריכה של דיאטנית קלינית.
לא יודעת מה עם אחרים- אותי זה מספק.נשמע לי מספיק רציני.
וחוצמזה שבענין הביצה- הוא כותב את זה בתור המקור האחרון ומביא עוד הרבה מקורות אחרים לויטמין, כמו שכתבתי.
וחוצמזה מטבלה מפורטת בספר- נראה שכמעט בכל סוגי המזונות יש כמות מאוד מאוד קטנה של B1
כך שגם בלי להתכוון אנחנו מקבלים את הויטמין משלל מקורות.
לא באתי להתווכח על חלמון ביצה.
באתי לעזור לפותחת ולתת לה מידע על מקורות לקבל את הויטמין.
ואגב, אילני מופיע בחיפוש בגוגל- ממש מתחת לד"ר אילני משיבא...ומופיעים שם כמה פרסומים שלו...
יש בנות שחזורן סדיר מפעם הראשונה, לעומתן יש כאלה שלוקח להן שנה אף יותר. בממוצע מדובר בכמה חודשים.
להעלים - זה נושא קוסמטיקה.
ולטפל בהם - רק דרך טבעית היא המועילה בעצם. כל השאר נותן פתרון זמני אם בכלל.
צריך לגזור בקו ישר.
עוזרים רק במקרים קלים, גם זה לא לכולם, גם לפעמים במקרים קלים תסמינים חולפים, אך דלקת נשארת ומחוסר טיפול עוברת לכרונית.
אבל יש מקרים שבאמת זה מספיק. לכן אני ממליצה לעשות בדיקה חוזרת ע"מ לוודה שאכן הכול בסדר, אם כן - מה טוב, ואם לא - לפנות לטיפול חזק יותר.
ביצה ליום -בעיקר החלמון (לפעמים הילדים מעדיפים רק את הצהוב בביצת עין או בביצה רכה וטובלים בו את הלחם) - זה ממש מרים אותנו מבחינת הברזל.
ואומרים גם כמובן, בשר בקר, גם הודו אדום, וכבד עוף.
לפעמים אנחנו סוחטים במסחטת מיצים מיץ גזר ולתוכו כמות נכבדה של פטרוזיליה ושותים מיד.
גם זה מחזק מאוד.
כאב שמקרין אל כל האזור מעיד על חבלה ברקמת השריר.
מצד שני לפי התיאור שלך, כרגע הכאב ממוקד. יתכן שזהו הגיד.
הרבה פעמים לריפוי ופעולה תקינים של הגידים מספיק להשלים חסרים בסידן וויטמיןD .
אם לא מדובר בחוסר גדול מדי שצריך להשלים באמצעות כדורים, אפשר להסתפק ב2-3 כפות טחינה גולמית מלאה - מה שנקרא "חמאת שומשום", וב2-3 כפות גבינה לבנה ליום.
רפואה שלמה.
באופן כללי, סימני דלקת הם נפיחות, אודם, חום הגוף והתחממות המקום.
למה אתה לא רוצה לפנות לרופא לאיבחון וטיפול? ממליצה בחום.
לגבי הטיפול, הדבר הטוב ביותר לדלקות - זה משחת טראומיל. במקרה של יד - תלוי מה סיבת הדלקת. נגיד, אם סיבת הדלקת בפריקה או שבר קודם כל צריך לטפל בזה והדלקת כבר תעלם...
אנחנו מזמינים אתכם לצפות בקטע קטן שמספר על סרט הדוקו שלנו
אנחנו חושבים שהדבר נוגע לכל מי שתחום הנפש
והרפואה האלטרנטיבית נוגעים בו
תהנו
בברכה - ברוך ונטלי
היפנוזה -דוקו ישראלי
כדאי לגשת להיבדק.
יתכן שזה בסדר.
אבל יתכן שזהו אשך טמיר - כלומר, אשך שלא ירד עד הסוף אל המקום שלו בשק האשכים.
לפעמים האשך פשוט מתעכב מלרדת (זה אמור לקרות מתישהו בין תקופת העוברות - עוד כשהעובר בבטן אמו, לבין תקופת הילדות המאוחרת) ולפעמים יש חסימה פיזית שאינה מאפשרת לאשך לרדת.
עד כמה שאני מבינה, החשש הוא שאשך שלא ירד לגמרי, אינו רחוק מספיק מהגוף ולכן הקירבה שלו לחום הגוף עלולה לשבש את תהליך יצור הזרע ואת איכותו.
זה לא משהו רע. זה ענין פשוט יחסית, שכדאי לבדוק, ואם צריך, כדאי לטפל.
אני רוצה לציין שיש בהומאופתיה תשובה למצבים כאלה. אז אם אחרי בדיקה, יש צורך בטיפול, כדאי לשקול קודם את האלטרנטיבה הזו.
סביר להניח שאין חסימה.
א. טוב שאתה עירני.
ב. אם אתה מוטרד - כדאי לקבל חוות דעת נוספת, של רופא אחר אולי.
ג. כמו שכתבתי יש בהומאופתיה תשובה.
משמעות הדברים היא שיתכן שקיימות סיבות אישיות (אפשר לקרוא להן תכונות אישיות, או תחושות או מצב נפשי מסויים) שבאות לידי ביטוי באופן פיזי - בגוף, ובמקרה הספציפי הזה - בהופעה של אשך טמיר.
כשאומרים שיש תשובה לכך בהומאופתיה, מתכוונים שתרופה הומאופתית תכוון כנגד אותן סיבות אישיות וממילא תטפל באשך הטמיר.
אבל אם זה מדאיג אותך, תיגש לאורולוג לבדיקה.
חיה רוזמישהו מכיר טיפול ללא תרופות?
לא קונבנציונאליות ולא טבעיות?
יש מספיק תרופות כאלו וכאלו שעוזרות לי לאלרגיה. אבל זה גומר אותי עם התופעות לוואי...
מרגישה במלכוד...
-פירוש הדבר : ללא טיפול.
כמובן, את יכולה לא לטפל, זאת בחירתך, אבל אז - על מה את שואלת?..
יש מאכלים שאדם לא ממש אלרגי אליהם אלא שקצת מחלישים את ההתמודדות של הגוף עם דברים שונים ביניהם אלרגיה. לכל אחד מאכלים אחרים אבל בין היותר נפוצים: דברי חלב, חיטה. מתוך ניסיון: לשנה הבאה להמנע מדברים כאלה כבר 3 חודשים לפני "התפרצות האביב" מוריד הרבה את עצמת ההתפרצות.
וגם כל מה שעוזר למנוע מחלות- חיזוקית, ויטמין C וכו'
שיטה טיפולית שמטפלת במיליארד דברים.
בתחום האלרגיה- זה נעשה ע"י כמה טפיחות במס' נקודות מרידיאנים בגוף - ואין אלרגיה!
בדוק. הבנות שלי טופלו בזה ו...פוף. אין אלרגיה!
אחת היתה אלרגית למנגו (התעוררה בבוקר אחרי שאכלה מנגו, עם עיניים נפוחות ופנים אדומות)
השניה... כבר לא זוכרת, ניראה לי לימון (כל הסלטים החיים שלנו מטובלים עם לימון).
ממליצה בחום רב!!
תרופת סבתא או משהו?