ויטמיניםאנונימי (פותח)
בס"ד
דרך אילו מאכלים אפשר לקבל את הויטמינים B1,B6 וB12
ככה:אנונימי (3)

B1 - מאוד יעיל - חלבון ביצה. הלבן. כשהוא מבושל כמובן.

B12 : אם צריך מעט, אז חמאה וגם חלמון ביצה מבושל קלות (עין, מקושקשת, חביתה או ביצה רכה) אם צריך השלמה רצינית, אז בשר בקר או כבד עוף.

B6 - הכי יעיל - אגוז מלך - הגדול, הבהיר. בדרך כלל מספיק רבע עד חצי אגוז. ללעוס היטב.

בחלבון ביצה ממוצעת יש 0.001 מ"ג ויטמין B1אנונימי (4)

הצריכה היומית המומלצת של ויטמין זה היא 1-1.2 מ"ג. 
כלומר, כדי לקבל מספיק ויטמין B1 מחלבון ביצה, אדם יצטרך לאכול בין 1000 ל-1200 חלבוני ביצה ביום. 
זניח לחלוטין. 

(לגבי השניים האחרים: 

הצריכה היומית המומלצת בעבור ויטמין B12 היא בין 2 ל-2.5 מ"ג. בחלמון של ביצה ממוצעת יש כ-0.1 מ"ג. כלומר, בין 20 ל-25 ביצים ביום. 

לגבי ויטמין B6 - הצריכה היומית המומלצת היא כ-1.5 מ"ג. באגוז מלך יש 0.025 מ"ג ויטמין B6. כלומר, יש צורך ב-60 אגוזים. 

אין מאכל פלא שממלא חוסרים - צריכים לאכול נכון ובריא). 

סליחה, תיקון לגבי B12אנונימי (4)

הצריכה היומית המומלצת היא בין 2 ל-3 מק"ג. בחלמון ביצה ממוצעת יש 0.35 מק"ג. כלומר, משהו כמו 9-10 ביצים, ולא כפי שנכתב קודם. 

ככה:אנונימי (4)

ככה:ספק

ויטמין B12: 

ב-100 גרם ד"ג סלמון יש 3.2 מק"ג. יותר מהצריכה היומית. 
בכוס חלב ממוצעת יש 0.7 מק"ג. 
ב-100 גרם טונה יש כ-2 מק"ג B12. 

תודה לכםאנונימי (פותח)
בס"ד
הרופא נתן לי כדורים שיש בהם את הויטמינים הללו ובגלל שאני לא מצליחה לבלוע כדורים,במיוחד הכדורים הללו יש להם טעם מחריד. אז אני מחפשת דרכים אחרות לקבל בהן את הויטמינים.
^^את פניך אבקש
אני גם לא מצליחה לבלוע כדורים, אלא אם כן הם ממש ממש קטנים.
השאלה היא אם המאעלין האלה מספיקים.... שמעתי פעם אני חושבת שלפעמים צריך לקחת תוספי מזון.
מישהו?
תלוי כמה חסר.אנונימי (3)

בדרך כלל, אם האדם בריא, ומקפיד פחות או יותר על תזונה נכונה, זה מספיק.

תוספי מזון לא כדאי לקחת סתם. זה מיותר, ועלול להזיק במקום להועיל.

מתי כן כדאי? כשמסיבה מסויימת אנחנו מאבדים ויטמינים או מינרלים. למשל במצבי מתח מתמשכים, או הריון, או להבדיל, מחלה, אפילו קלה.

ויש אנשים עם נטיה לאבד ויטמינים מסויימים - למשל כמו באנמיה כרונית.

אם מדובר באדם שעבר מחלה קלה, נניח הצטננות, מספיק לתגבר בויטמין C לכמה ימים, ואת זה אפשר להשיג על ידי אכילה של מזונות שמכילים הרבה מהויטמין הזה.

יותר מזה -בדרך כלל הגוף מאותת לנו בעצמו מה חסר - פתאום אנחנו משתוקקים למיץ תפוזים או לגמבה אדומה או לכרוב לבן וכו'.

הבעיה מתחילה כשאדם צובר חסרים לאורך תקופה. במקרים כאלו, לפעמים הגוף במקום להשתוקק למזונות שמכילים את מה שחסר, עושה ההיפך וסולד, נרתע מהם.

במצבים כאלה כדאי לקחת תוסף מזון. וגם אז, להיות עם האצבע על הדופק וברגע שחוזרים לאיתננו, להפסיק לקחת תוסף מזון ולהתחיל לאכול טוב.

תקנה b12 של חברת אלטמן. איכותיים וטעימים.אנונימי (5)
הבי 12 הטוב ביותר זה של סולגאר. הכי ממומלץאנונימי (6)

למה כולם אנונימים?רוני בלילה

אה - זה סוד.אנונימי (3)

:-dחיה רוז
נהנתי
אפשר אגוזים שקדים פיסטוקיםנקודה למחשבה
אבוקדו..
עלים ירוקים - פיטרוזיליה, כוסברה, שמיר חסה עלי בייבי וכו'
רשימה ארוכהיעל -ND

כל דגנים מלאים, כולל קמח מלא.

ירקות ופירות, במיוחד אלה שיש להם צבע כתום /צהוב (ת"א, אפרסמון, אפרסק, מלון, דלורית, גזר, בטטה וכיו"ב).

מקום מיוחד תופס ויטמין B12, אותו לא מייצרים שום בעלי חיים ושום צמחים למעט חידקים ואצות. על כן הוא נמצא בדגי ים ובמזונות מחומצים (מלפפון חמוץ, כרוב כתוש וכיו"ב).

רק שכחת לציין שהחיידקים שמייצרים B12 נמצאים בגופם של בע"חאנונימי (4)

ועל כן, בשר בקר ועוף הם המקור הטוב ביותר לויטמין B12. 

וגם שאצות (כמעט) לא מייצרות B12אנונימי (4)

ומה שהן מייצרות זו כמות זניחה שבכל מקרה לא נספגת בגוף בגלל חומרים אחרים שיש באצה. 

בשביל B12 אין ברירה אלא לצרוך מזונות מהחי או לקחת תוספים. 

הערה לגבי B12בת 30

גם אנשים שאוכלים המון בשר ומוצרים המכילים את הויטמין סובלים לעיתים מחוסר חמור.

הסיבה היא שיש היום להרבה מאוד אנשים בעיה של אי ספיגת הויטמין במעיים. למה? מניחה שיש כל מיני השערות.

אבל העובדה היא שכדי להעלות רמת B 12 בצורה יעילה וזריזה, במיוחד במצב של הריון והנקה, שבו הויטמין הזה הוא חיוני מאוד- מומלץ מאוד לקחת גלולות שמניחים מתחת ללשון והויטמין נספג ישירות לדם.

באמת? לא חייב לבלוע?את פניך אבקש
לא. להיפך - נספג רק במציצה לא בבליעהאנונימי (3)

במציצה זה מחלחל דרך נקבוביות הלשון ישירות אל זרם הדם ומשפיע כמעט מיידית.

בבליעה זה צריך לעבור תהליך עיכול ולא תמיד העיכול יעיל (כמעט בטוח שמי שצובר חסרים גדולים סובל מבעיה בעיכול).

אגב - לשיפור העיכול והספיגה טוב לקחת כמוסות ביוטין של סולגאר/אלטמן/וכו'.

עכשיו אני נזכרת שיש כדורים כאלהאת פניך אבקש
אבל שאר תוספי המזון צריך לבלוע בטח...
יודעים למה - כי יש אנזים מסוים שהגוף שלהם לא מייצראנונימי (4)

נדיר למדי. 

לא נדיר בכלל. זו תופעה שהולכת וגדלה היוםבת 30

אני שמעתי סברה שהבעיה הזו נגרמת בגלל חומר משמר E202 שנמצא בהמון מאכלים.

אם זה נכון או לא- את זה אני לא יודעת...

בגלל שהיא פוגעת כמעט רק בקשישיםאנונימי (4)

אם נחבר את העובדה שתוחלת החיים עולה בצורה דרסטית לכך שהתופעה של אי ספיגה של B12 היא שכיחה רק בקרב קשישים - נקבל שתוחלת החיים הגבוהה היא הסיבה לכך. 

לאו דוקא אצל קשישים.אנונימי (3)

האמת שלא צריך ללכת רחוק אל חומרים משמרים עלומים - תזונה עתירת סוכר ופחמימות, נטילת אנטיביוטיקה, סגנון חיים עמוס, מלא מתחים - כל אחד מאלו עלול להפחית מאוד את יכולת הספיגה של המעיים.

דווקא אצל קשישים. נדיר בקרב אנשים מתחת לגיל 60.אנונימי (4)

ממש ממש לא.בת 30

אני בעצמי מכירה כמה וכמה כאלה, כולם צעירים או מתחת ל60.

אולי את מכירה, אבל יש סטטיסטיקה.אנונימי (4)

מתחת לגיל 60 מדובר על 1 ל-1000. 

מעל גיל 60 מדובר על כ-1 ל-50. 
מעל גיל 75, זה אפילו שכיח יותר.

אולי זו הסטטיסטיקה שבידי הגורמים המוסמכיםאנונימי (3)

משרד הבריאות למשל.

אולי הקריטריונים מחמירים.

בפועל, פונים צעירים מגיל שישים רבים אל הרפואה האלטרנטיבית לריפוי יכולת הספיגה והשלמת חסרים.

ברוב המקרים לא מדובר באי יכולת כרונית אלא נקודתית שאפשר להתגבר עליה ולחזור אל התלם. יתכן שזו הסיבה שמרבית המקרים האלו לא מופיעים בנתוני הסטטיסטיקה הרשמיים.

וגם 1 מכל שלושה ישראלים חולה בסכרת.אנונימי (4)

אני מכיר מלא כאלה, אז זה בטח נכון... 

אלה הנתונים - אין מה להתווכח על זה. 

תיקון.אנונימי (6)

האצות לא "מייצרות" B12. 

הB12 שיש באצות, זה B12 שנספג מהצואה של היצורים שחיים באיזור הגידול של האצות. 

תודה לכםאנונימי (פותח)
בס"ד
האם הויטמינים הללו עוזרים כנגד צינון כרוני?
לא.אנונימי (4)

טובאנונימי (פותח)
בס"ד
אז מה כן עוזר כנגד צינון כרוני?
צינון זה למעשה דלקת וירלית.אנונימי (4)

זה אמור לעבור תוך כמה ימים.
יש המון וירוסים שגורמים לזה ולא כל נזלת או שיעול זו הצטננות - כך שלא בטוח שאת סובלת מהצטננות - אולי זה בכלל משהו אחר. 

יכול להיות שאת כל הזמן נדבקת בוירוסים שגורמים לכך שוב ושוב - אולי את יושבת הרבה בחללים סגורים וצפופים שהם כר פורה לתפוצת וירוסים. 

עוזר לישון טוב מספיק שעות. 

רפואה משלימה אנונימי (3)

תתענייני, תבחרי אחד התחומים שלהבנתך, אחרי בירור, יהיה הכי יעיל, ולכי למישהו עם המלצות.

את יכולה להתחיל את הבירור בסניף הרפואה המשלימה של קופת החולים שלך.

שם יש רופא שאמור לכוון את הפונים לתחום שיתאים להם ביותר.

רפואה שלמה.

אז ככהאנונימי (פותח)
בס"ד
תמיד אני מצוננת גם בקיץ(כמובן שפחות )
במה זה מתבטא?אנונימי (3)

צינןןאנונימי (פותח)
צינון זה סתם שם מומצא.אנונימי (4)

במה זה מתבטא? 
נזלת? כאבי גרון? כאבי צוואר? כאבי ראש? 
מה התסמינים? 

נזלת וליחהאנונימי (פותח)
בדקת אולי אלרגיות?אנונימי (4)

אלרגיותאנונימי (פותח)
בס"ד
עשיתי לפני כמה שנים בדיקות דם ואמרו לי שיש לי אלרגיה קלה וזה לא כזה נוראי אם לא אעשה בדיקה לראות למה האלרגיה
אולי כדאי שתבדקי שוב. אלרגיות יכולות להתפתח.אנונימי (4)

אם זה רק נזלת וליחה, יכול להיות שזו פשוט אלרגיה. 
זה קורה לך כל הזמן או רק בעונות מסוימות? 

דגנים מלאים (כולל לחם)יעל -ND

ירקום ופירות צהובים וכתומים, חלמון ביצה.

קמח מלא וביציםיעל -ND

חוץ מזה, פירות וירקות, במיוחד כתומים וצהובים, קטניות, אורז מלא, כוסמת...

ממש לא חסר, ובתזונה נכונה לא אמור להווצר מחסור.

תודהאנונימי (פותח)אחרונה
בס"ד
תמיד יש לי אני מצוננת,בקיץ הרבה פחות מבשאר העונות
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך