איפה יש ויטמין b 1,3,5אנונימי (פותח)

בטבע חוץ מבלחם אסור לי גלוטן

B5אנונימי (3)

תפ"א, קישואים, דבש - והכי טוב להיות מודעים למה שמדבר אליך - לאיזה מזון בעיקר את/ה משתוקק כשחסרים לך ויטמינים -

מה שאת/ה משתוקקת אליו - שם התשובה מבחינתך.

האמת שB5 יש בכל דבר, אבל במה שרשמתי יש הרבה והעיקר - נספג ביעילות.

 

כנ"ל לגבי B1 (הרבה ונספג יפה) : חלבון ביצה. ותראי/ה כאן למטה שירשור שעוסק בזה, יש שם עוד רעיונות.

B3 (כנ"ל) : חלמון ביצה, כבד, עלים ירוקים.

לא לא לא לא לא לא! בחלבון ביצה אין כמעט B1!אנונימי (4)

בחלבון של ביצה אחת יש 0.001 מ"ג של B1 כאשר הקצובה היומית המומלצת מדברת על בין 1 ל-1.5 מ"ג ביום. 
זה אומר לאכול בין 1000 ל-1500 חלבוני ביצה ביום!
בחלמון של ביצה אחת יש בערך 0.032 מ"ג - ככה שבאופן כללי, כמות ה-  B1 בביצה שלמה הוא כמעט זניח. 

לגבי שאר הדברים שנכתבו כאן, אני לא בדקתי - אבל בהתחשב בטעות המשמעותית הנ"ל - הייתי לוקח כל מה שנכתב בעירבון מאוד מאוד מוגבל.  

אגב, גם אין כמעט B3 בחלמון ביצה. 0.004 מ"ג, אם להיות מדויק.אנונימי (4)


ובתפו"א אדמה אין B5...אנונימי (4)


קודם כל - ביציםיעל -ND

חלמון מכיל את כל הויטמינים ומינרלים, כולל גם את אלה שאת מתעניינת.

וחוץ מזה - פירות וירקות, במיוחד כתומים.

ושיבולת שועל.

מאיפה אתם מביאים את המידע השגוי שלכם?אנונימי (4)

בביצה מאוד גדולה - יש 0.03 מ"ג של B1. הצריכה המומלצת לאדם בוגר היא כ-1.2 מ"ג.
כלומר, בביצה יש 1/40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין B1. 

אי אפשר לקרוא לזה "מקור טוב.

בביצה יש 0.06 מ"ג של ויטמין B3.

צריכה יומית מומלצת לאדם בוגר היא כ-15 מ"ג.
כלומר, בביצה יש 1/250 מהצריכה המומלצת עבור ויטמין זה.

B5 - בביצה יש 0.12 מ"ג.
הצריכה היומית המומלצת היא בין 5 ל-7.
זה כבר יכול להיחשב למקור טוב.

לאור הדברים שנכתבים כאן - ללא ספק, ללא שום בירור או בדיקה - אני ממליץ לך בחום לברר על הנושא במקום אחר.
המידע שנכתב כאן שגוי לחלוטין.


 

מהשטח. בדוק ומנוסה.אנונימי (3)


אפשר לדעת איך זה בדוק?אנונימי (4)

מדובר על חומרים כימיים שאפשר לזהות אותם במעבדה. 
אם ויטמין כלשהו קיים במזון מסוים, אי אפשר לדעת את זה מה"שטח"!

ה' ישמור... 

באמת, תסביר לי איך מ"השטח" אתה יודע שיש ויטמין כלשהו בביצה..אנונימי (4)

בודקים במעבדה - ומוצאים רק מעט מאוד ממנו בביצה. 
איך מ"השטח" אתה יודע אחרת? 
אני ממש אשמח לשמוע...

חבל להכביר מילים. התשובה ניתנה למי שבאמתאנונימי (3)

מחפש פתרון.

 

מי שמחפש פתרון, ויקפיד על ביצה ליום (אולי שתיים מדי כמה ימים - על פי הוראת המטפל), יגדיל את התאבון, יסלוד פחות ממזונות נוספים שמכילים את הויטמינים שהוא חסר, ויקבל את החסר ממגוון מזונות.

 

לא מקבלים את כל הקצובה היומית ממזון אחד. ויש מזונות שמכילים פחות אבל הזמינות של הויטמינים והספיגה מהם עולים על מזונות אחרים שמכילים יותר אבל נספגים וזמינים פחות.

 

את הניסיון הזה צובר כל מטפל שעובד בשטח מול מטופלים.

 

 

וה' באמת שומר.

 

 

יגדיל תיאבון... יסלוד ממזונות נוספים... זה לא מה שהיא כתבה!אנונימי (4)

היא כתבה שביצה מכילה ויטמינים שכמעט ולא נמצאים בה. 
זו חוסר ידיעה וחוסר אחריות משווע. 
ודאי שלא מקבלים את כל הקצובה ממזון אחד - אבל 1/40 או 1/250 מהקצובה היומית זה כלום. 

ויטמין לא יכול להיספג אם הוא כמעט לא קיים!!!

 

מקווה שהוא יהדק את השמירה. 

מתוך ספר מדעי "ערכם התזונתי של המזונות"בת 30

של ד"ר יעקב אילני.

מקורות לB1: קמח מלא, אורז מלא, קטניות, אגוזים, שמרים, גרעינים, כבד, חלמון ביצה.

 

בטבלה מפורטת כתוב על חילבה, גרעיני חמניות, טחינה, אצות ספירולינה מיובשות (ערכים גבוהים יחסית), אפונה טריה (לא יבשה), עדשים יבשות, פול ירוק, פיסטוק חלבי, קמח תפו"א,שמרים יבשים.

מחיפוש קצר לא מצאתי מידע על יעקב אילניאנונימי (4)

ואני בספק אם הוא ד"ר לרפואה. (הוא לא הרופא מבית החולים שיבא בעל אותו שם). 

בכל מקרה, אין ספק שבספרו יש טעויות. כמו שכבר כתבתי, כמות הויטמין B1 בחלמון הביצה היא זניחה לחלוטין. (מה גם, שהויטמין מתפרק בחום). 
 

אני לא הייתי סומך על אף אחד שכותב מידע כ"כ שגוי בשום נושא ושומר נפשו ירחק. 

וואלה לא יודעת..לא באתי להתווכח.בת 30

יש לי חוברת כזו קטנה שלו, וזה מה שכתוב עליו: ממוסמכיה הראשונים של האוניברסיטה העברית. ביוכימאי וביוטכנולוג, מומחה ויועץ בענייני מזון, תזונה וייצור מזונות של ממשלת ישראל ושל ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. חבר איגוד טכנולוגי המזון של אוניברסיטת מסאצ'וסטס.

פרסם למעלה מ120 עבודות מחקר בשדה החלבונים, האנזימים, המזון התזונה והרפואה.

ועוד כמה דברים כאלה.

החוברת יצאה במהדורה שישית ב2004, בעריכה של דיאטנית קלינית.

 

לא יודעת מה עם אחרים- אותי זה מספק.נשמע לי מספיק רציני.

וחוצמזה שבענין הביצה- הוא כותב את זה בתור המקור האחרון ומביא עוד הרבה מקורות אחרים לויטמין, כמו שכתבתי.

וחוצמזה מטבלה מפורטת בספר- נראה שכמעט בכל סוגי המזונות יש כמות מאוד מאוד קטנה של B1

כך שגם בלי להתכוון אנחנו מקבלים את הויטמין משלל מקורות.

אז יכול להיות שהוא פשוט לא מעודכן...אנונימי (4)

בכל מקרה, עובדתית, לפי כל מקור מידע עדכני מוסמך שתמצאי - חלמון ביצה הוא ממש ממש ממש לא מקור לויטמים B1. 

בהרבה מזונות יש כמות מזערית של ויטמין B1 - חלמון הביצה לא שונה. 

 

יכול להיות.בת 30

לא באתי להתווכח על חלמון ביצה.

באתי לעזור לפותחת ולתת לה מידע על מקורות לקבל את הויטמין.

ואגב, אילני מופיע בחיפוש בגוגל- ממש מתחת לד"ר אילני משיבא...ומופיעים שם כמה פרסומים שלו...

השם מופיע, אבל לא מצאתי שום פרט עליו.אנונימי (4)אחרונה


כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך