שלום שאול!
כיצד ניתן לטפל בדרך טיבעית באקנה שמופיע אצל גבר בנוסף לפנים גם בגב ובחזה? יכול להיות שזו תוצאה של מתח ולחץ? מה הטיפול היעיל ביותר?
תודה רבה מראש!!
שלום
באמת אקנה נגרם מלחץ ומתח ועוד גורמים כמו תזונה לקויה ( שומנים פחמימות מרובות , או פשוט דברים שמפתחים אלהם אלרגיה)
יש מוצרים חיצוניים שאפשר להשתמש בהם כמו חימר ירוק ושמני מרפא
אפשר וצריך לקחת צמחי מרפא בשימוש פנימי צמחים שמנקים את הכבד ומרגיעים
וגם בשימוש חיצוני צמחים שמרגיעים את הדלקת .
אשמח לתת לך עוד פרטים לגבי המוצרים שלי במייל או בטלפון.
יש לי פצעונים על הגב כתוצאה מעבודתי ב הובלות האם זה אקנה? ניסיתי איזה משחה אני לא בטוח איך קוראים לה כי לא היה עליה תרגום לעברית
יוני פאונדרס
שלום
רציתי לשאול האם יש פתרונות טבעיים לשני הנושאים הנ"ל.
סבירות גבהה היא שחלק מהבעיה קשור לענין נפשי ולא לבעיה פזיולוגית.
תודה רבה
אם אוכלים מעט - הגוף יודע לסנן ולסלק את המיותר. זה כרוך בעוד דברים. למשל - תזונה מאוזנת ולא רבה מידי.
הקמח נעשה מעין בצק בגוף. הנזק שלו הוא בפחמימות הריקות שהוא מספק.
הנזק של אלו הוא במחלות שזה חלילה יוצר. בהשפעה על מצבי רוח וכדו'.
זה אולי לא מקצר את החיים. אבל עלול לדרדר את איכות החיים, ואת איכות המראה.
בשורות טובות!
שלום
האם לדעתכם יש דרך טבעית לפתרון בעיות אלה?
אשמח לקבל המלצות
שלום.
המכשיר עוזר מאוד לרגיעה, מתחים וחרדות.
לי זה עזר וכעת אני מעוניין למכור אותו.
הטיפול לוקח מס' חודשים וכאשר הוא מסתיים אין צורך יותר להשתמש במכשיר.
המכשיר שלי הוא מסוג "פרוטאוס" שהוא דומה למכשיר הנמכר בארץ אך איכותי יותר ומשוכלל יותר.
מעוניין למכור אותו תמורת 1000 ש"ח.
המכשיר איכותי, חדש, ויעיל יותר מהמכשיר הנמכר בארץ תמורת יותר מ 2000 ש"ח.
0523973596
קניתי את מכשיר המאסטר מיינד בעקבות פרסומות רבות.
התאכזבתי מאוד מאוד מאוד.
המשווק משתמש בתאורים שאינם מבוססים על אף מחקר.
הוא לא עזר לי כלל לפתור בעיות שינה ודיכאון.
אין כל הצדקה למחיר שלו!!!!!
היצרן במזרח אסיה) מוכר אותו בפחות מחצי המחיר.
עבדתי קשה מאוד מאוד להיפטר מהמכשיר.
מציע לך לא לקנות את המכשיר.
לשלפוחית רגיזה באמת כדאי לעשות תרגילים - שיטת פאולה בהחלט יכולה לעזור ישספר שמדריך על השיטה או מטפלים שנותנים הדרכה אישית - השיטה מפעילה את השרירים הטבעתיים בכל הגוף ודרך תרגילים מחזקת את המקום.
ניתן גם לפנות לפיזיוטרפיה לביו פידבק שמאוד עוזר בחיזוק כל שרירי האגן
הכל כרוך בעבודה קשה ... אבל התוצאה תשתלם בסוף
בכל אופן יש עוד סוגן תרגילים וטיפולים לעשות אם אדע יותר פרטים אוכל לכוון אותך יותר במדויק.
בהצלחה רפואה שלימה.
בהצלחה!היום בבוקר כשעה אחרי שקמתי, התעורר לי כאב נוראי בעצםהזנב, הכאב מופיע תוך כדי הליכה ובתנוחות מסוימות, ניסיתי למרוח משחה מחממת, אך מרגיש כאילו הכאב הוא מאחורי העצם, ואני לא מצליחה להפעיל אותו במגע, יכול להיות שזה משהו שקשור לתזוזת עצמות האגן? יש משהו שיכול אולי להקל? בד"כ אני בעלת כוחות סיבולת גבוהים, אבל היום פשוט עזבתי את העבודה באמצע... תודה רבה ושבוע טוב
שלשום עשיתי קומפרסים של מים רותחים במקלחת, וקרח לסירוגין, ואח"כ בעלי שיחיה מרח לי משחה מחממת טובה, הוספתי לכל אלה הרבה שעות שינה , מעט מרגוע, ופעילות על כדור הפילאטיס- והנה אני כמו חדשה ב"ה.
אני חושבת שחלק גדול מהכאב התחיל בגלל המון סטרס ורצון לעמוד בדד ליינים, ומרגוע- לדעתי הוא תמיד 50% מהריפוי.
שנהיה בריאים- יום טוב- תודה!
יש פה כל מיני בעיות ושאלות נראה לי שיש דברים שאפשר לומר לציבור הרחב גם.. אחרת מה עשיינו ומה תועלתו של הפורום?
יש דברים שצריך טלפון - אני מסכימה.. אבל אם כל שאלה נגמרת ב"תתקשרו" וזהו - לא עשינו בזה כלום.
לענ"ד.
הפורום יכל להיות מענין ושוקק, כך הוא פשוט יתייבש לו די במהירות.
ב"ה
בוקר טוב,
קראתי על החשיבות של העלים הירוקים (פטרוזליה חסה וכו') רציתי לשאול איך אתם מסתדרים עם עניין התולעים. ?
אני נסיתי לגדל לבד סלרי אבל החרקים פשוט היו זוועה. אז קנתי בסופו של דבר חסלט ואני יודעת שהמוצרים האלו מרוססים בטירוף (אני כבר לא יודעת אם נשאר בהם איזשהו ויטמין?!)
תודה
אבל אם טוחנים את העלים שמגדלים באופן אורגני אין בעיה של תולעים כמו גרעיני החיטה שנטחנים עם התולעים שלהם שהרי אף אחד לא בורר אותם בטחנות הקמח.
עיצה טובה לסחוט מיץ ירקות ירוקים. אומנם לא טעים אבל מלא ויטמינים. מספיק לשתות רבע כוס. אם סוחטים סלרי פטרוזיליה כוסברה שמיר או ביבי ואפילו חסה עם מיץ גזר זה אפילו נסבל בטעם.
הייתי בחווה של חקלאי אורגני באזור מודיעין. הוא סיפר לי שעבד אצלו אגרונום שאז סיים את הלימודים שלו. אחרי כמה זמן אותו אגרונום הלך לראות איך מגדלים באחד החוות שמגדלים את העלים בלי תולעים. הוא אמר שיום לפני שמגיע המשגיח מרססים בטירוף כדי שלא ימצאו חרקים בבדיקה.
לאחרונה קראתי על שמן אזדרכת ההודית שהוא אמור להרחיק חרקים מירקות באותה רמה כמו הריסוסים הכימיקלים החזקים ביותר. עוד לא מצאתי מקום בארץ שמוכרים את השמן הזה, אבל אם אפשר להשיג את השמן הזה, זה יכול לפתור חלק גדול מהבעיות. אם מישהו יודע יותר על השמן הזה ואיפה אפשר להשיג אותו נא להודיע כאן.
בתקופה זו של הפסח כל אחד מאיתנו ניקה את ביתו סידר, אירגן, מיין, צבע ,ושינה את פני הבית ... עברנו את יציאת מצריים הפרטית שלנו .
ביתו של אדם כמובן שמשקף אותו ואת הפנימיות שלו עם כל הניקיונות הפיזים הרבה פעמים אנחנו שוכחים את הניקיון הפנימי שלנו , לנקות את החמץ מקרבנו זאת בעצם המטרה הגדולה של כל הפסח , לנקות ולעדן את נפשנו .... להצליח להוציא החוצה את כל החמץ או הזבל הפנימי שאגרנו במשך השנה האחרונה ...
את העבודה הקשה הזו אפשר לעשות כל הזמן באופן רוחני ... וגם באופן פיזי ....
בתקופה הזו של האביב הכבד שלנו הוא האיבר הפעיל ביותר בגוף - הוא האיבר שאגר בתוכו כל החורף את כל הרעלים ועשיו הוא גורם להם להתפרץ החוצה ....
אנו רואים זאת בגוף בפריחות על העור , נזלת לפעמים גם ליחות ושיעול , התקפי אסטמה , ועוד סוגים שונים של אלרגיות , מי שסובל בדרך כלל מהפרעות קשב וריכוז , היפרקטיביות , וחוסר רוגע נראה גם פה החמרה של ההתנהגות ...
בעונה זו לפי הרפואה הסינית כדאי לעשות ניקוי לגוף מרעלים למשל שתיית צמחי מרפא של
שן ארי וסרפד שמנקים את הכבד במשך חודש וחצי לפחות .
נתן לעשות צום של מיצים למשך 3 ימים , או צום של ירקות מאודים ואורז מלא ...
יש עוד רבים ....
אשמח לשמוע רעיונות של כולכם לניקוי הגוף והנפש ...
אם כן את יכולה לאפות עוגיות כמתכון שנתתי לעיל בלי שמן ובלי ביצים. במקום קמח השתמשי בקמח מצה
רעיון נחמד שניסיתי בשנה שעברה הוא מצה שמרטיבים במיץ ענבים (אורגני) וחותכים ל-4. כל רבע מקבל כמו בורקס ומכניסים בו תפוח עץ מרוסק לחתיכות גדולות וצימוקים (אורגנים יש דבר כזה) מערבבים עם קצת קמח מצה לספוג רטיבות ואופים בתנור או טוסטר אובן. אפשר למלא באגסים כנ"ל או בשניהם ביחד או בפירות יבשים עם תפוחים. טעים ומשביע ואפילו יפה. על ה"בורקס" מפזרים חתיכות פרי כמו שהכנסנו בפנים. בריא לא מדי מתוק טעים ומשביע
אפשר באותו אופן למלא במלית תפו"ח כמו שממלאים בורקס. אך לא לשים אבקת מרק. אפשר לתבל בירקות ירוקים ובצל ירוק (הרע במיעוטו) או להוסיף קישוא, כרובית (השנה יש חסלט) כרוב , בטטה או כל ירק העולה על רוחך לפי התיבול שאת רגילה.
בהצלחה
רבקה
למשל
במקום מרגרינה שמן זית מכבישה קרה
במקום סוכר לבן סוכר חום
במקום קמח קמח מצה שמורה (שהוא מלא) למי שאוכלת שרוי
במקום חלק מהסוכר או כולו מיץ ענבים\מיץ תפוחים
להוסיף אגוזים או שקדים לקראת סוף האפיה שכהבצק עדין רך ואפשר להשקיע בו את הללו. כדי שלא יאפו יותר מדי.
אפשר להמנע משימוש בשמן בכלל כאשר משתמשים ביין או במיץ ענבים. העוגה לא יוצאת שמנה וסבירה בהחלט.
אין צורך להשתמש בהרבה ביצים מספיק 3-4 בדוק!
כדי להמתיק כדאי להשתמש בפירות יבשים ואפילו בפירות חיים מתוקים.
כשמתרגלים זה פשוט טעים ולאף אחד אין טענות. כולם שמחים שלא השמינו יותר מדי.
פעם אפיתי עם שמן זית... איכסה!
סוכר חום כנ"ל...
להחליף במיץ זה רעיון טוב
ביצים אני לא אוכלת...
פירות יבשים איכסה...
זהו?
אני שונאת אוכל בריא... אבל קשה לאכול לא מהחי ולא בריא...
שמי גולן ואני אב לילדה בת שנה וחודשיים.
בזמן האחרון היא סובלת משיעולים בלילות. לקחנו אותה לרופא והוא אמר שמדובר בליחה שעולה במהלך הלילה ויש להימנע מדברי חלב. מבקש לדעת האם ישנן פתרונות נוספים שיכולים להקל עליה, אשר לא ימנעו ממנה את הדבר שהיא כל כך אוהבת לפני השינה, בקבוק חלב!?
תודה מראש
שלום גולן
אני חושב שאין ברירה אם אתה שהיא תרגיש יותר טוב
אז כדאי להפסיק בקבוק חלב בלילה .
אבל יש תחליפים אחרים למשל כמו חלב שקדים - עשוי בבית זה חלב סמיך טעים ומזין מאוד עשיר בסידן וברזל וקל לעיכול ואפילו עוזר במצב של ליחה בריאות !
למי שקשה להכין בבית אפשר גם חלב עיזים שגם הוא מזין מאוד ( בהרכבו הכי קרוב לחלב אם ) .
ניתן להמתיק במולסה - זה קצת יקר אבל מאוד טעים ועשיר בברזל , אפשר להמתיק גם בסילאן או דבש .
כל ערב לפני השינה יכול לעזור לה עיסוי על איזור הריאות , וניתן גם להשאיר לה מבער עם שמן הדס או לבונה שנים מרחיבים ופותחים את הנשימה ולא מסוכנים לתינוקות.
תנסה את זה ואשמח לשמוע איך היא מרגישה .
חג שמח וכשר
שלום
לפי מה שאתה מתאר הבעיה באמת התחילה מטראומה, טראומה ברפואה הסינית
קשורה לאנרגית הכליות וגם שיער הראש והגוף קשור לאנרגית הכליות , פחד או בהלה פתאומית מכווצת את אנרגית הכליות והתוצאה היא נשירת שיער - לפעמים קבוצה של שערות נושרת ובמקרים אחרים מלבינה בפתאומיות.
ובאמת לרפואה אין מה לעשות ! וגם ההסתכלות שהמצב נגרם מטראומה לא קיים ברפואה המערבית.
מה שיכול מאוד לעזור למצב זה דיקור סיני דוקרים באיזורים שאין שיער וזה עוזר לצמיחת זקיקים של שיערות , יש גם צמחים ושמני מרפא כמו שאתה ניסית אבל יש דברים יותר מתאימים מאלוורה ועץ התה .
אם אתה מעוניין אתה יכול לפנות אלי במייל או בטלפון למצוא לך מטפל בדיקור סיני באזור מגורך
חג שמח וכשר .
אני צמחונית כבר הרבה מאוד שנים, לצערה הרב של אמי.
היום, כשבנותי מסרבות לאכול בשר, אני נלחצת, למרות שאני יודעת שאפשר גם בלי. בכבד עוף למשל, יש בעצם את כל הויטמינים הנחוצים לאדם. אדם צמחוני צריך להכין לעצמו טבלת מזון משלימה. והשלמות הם בדרך כל מזונות שלא ממש אהובים על ילדים.
לכן אני מעדיפה שלא יהיו צמחונים.
הבן שלי צמחוני מגיל 3. בהתחלה יכולתי לכסות קציצות בשר בהמון רוטב, אך בהמשך כבר לא. הוא למד בישיבה תיכונית (פנימיה) ושרד. הוא עכשיו עושה שירות צבאי ושורד (אפילו בפסח). הייתי בטוחה שכשיגדל, זה יעבור לו.
גידול ילד צמחוני אומר שצריך להקפיד על המזון שלו ולעקוב. יש אוכלי בשר שחסר להם ברזל או B12 ולעומת זאת צמחוני שמקפיד על מזונו יכול לגדול ולהיות בריא.
גידול ילד צמחוני אומר הרבה עבודה. בישול.
אני לא בעד, אבל בנושא הזה להורים אין הרבה מקום לעמוד על שלהם. נסי לעמוד על שלך ותמצאי שככל שתלחצי יותר, הם יתבצרו בעמדתם יותר.
בהצלחה!
כל ילדי ,ששה במספר צמחוניים. הם גדלו כך מגיל אפס כיוון שאף אנני צמחונית מגיל 19. בעלי אינו צמחוני. כשהיו קטנים בעלי ניסה לפתות אותם בשניצל או נקניקיה (שזה מאוד לא בריא) ולא הצליח. בני הבכור כמעט ולא נוגע באוכל תעשייתי במסעדות ציבוריות ובחדרי אוכל ישיבתיים או צבאיים. הוא לוקח אוכל מהבית. כך גם בני השני. כשמתרגלים לאוכל צמחוני בעל טעמים טבעיים ללא טיבול חריף אי אפשר לאכול אוכל מתועש. גם הבנות מסתדרות באירועים ולא נוגעות באוכל בשרני.
אכן יש לדעת להכין תפריט צמחוני בריא, אך זה לא בעיה. צריך לאכול קטניות ודגנים בארוחה אחת כגון אורז ועדשים או אורז וחומוס או גריסים\חיטה ושעועית \חומוס בתבשיל אחד. הבעיה יכולה להיווצר עם 12 B ברם אם אוכלים ביצים או לחילופין אם במעיים קיימת פלורה ידידותית באיכות וכמות טובה הרי הם מייצרים את ה12 B הנדרש.
לגבי 12 B יש לדעת כי גם אוכלי בשר יכולים לסבול מחוסר בויטמין הזה, כיוון שכדי שיספג כראוי בדם צריך להיות בקיבה מספיק חומצת Hcl וכן גורם שנקרא אינטריסטיק פקטור הקושר את הויטמין בקיבה ומונע ממנו להתפרק עד שהוא מגיע למקום הספיגה שלו במעי לדם. מי שיש לו שילשולים או בעיות במעיים יכול שלא לספוג את הויטמין ולא משנה כמה יצרוך אותו במזון.
מי שרוצה רעיונות לתפריט צמחוני ובריא (גם מתחשב בבעיות שונות) יוכל לפנות אלי ואציע לו מניסיוני בניהול בית צמחוני וכן מהיותי נטורופטית בשלבי הלימודים האחרונים שלה.
גם אוכלי הבשר יכולים להיעזר ברעיונות שלי כדי לשדרג את התפריט שלהם באופן שיהיה יותר בריא ומאוזן.
בליל שבת לא כדאי אוכל כבד. זה מכביד על מערכת העיכול ומדיר שינה מעיני האוכלים.
אני מציעה מרק ירקות סמיך בתוספת דגן - גריסי פנינה
המצרכים ל 4 אנשים
3 תפוחי אדמה
1 בטטה
1 קישוא
כרוב או כרובית (לפי עונת ה"חסלט" בגודל תפו"א גדול
דלעת - בגודל תפו"א קטן
1 גזר
1 בצל (עדיף סגול בגלל שהוא מכיל הרבה קוורצטין)
3 שיני שום
1-2 גבעולי סלרי אמריקאי
אלומת פטרוזיליה וכוסברה
חופן גריסי פנינה (עדיף לא שבורים, אך אפשר לערבב מלאים עם שבורים לקבלת מירקם טעים
מים לפי הכמות של המרק הנדרשת
אופן ההכנה
מבשלים את הירקות עד שהם רכים, לאחר מכן מוצאים אותן לקערה ומועכים בבלנדר סטיק ומחזירים לסיר לרתיחה נוספת
בתופ הבישול מוסיפל מעט מלח (כמה שפחות אפשר בלי כלום) ומעט שמן זית מכבישה קרה או כל שמן אחר מכבישה קרה(לא לבשל עם השמן כי הורסים את החומצות שלו והופכים אותן ל"טרנס"
בצלחות אפשר להוסיף שקדי מרק מקמח מלא או טופו או קרוטונים מקמח מלא,
אנו סועדים את המרק עם חלה מקמח מלא (קנויה או תוצרת בית) או פיתות העשויות כמו חביתיות תוצרת בית
מי שצמחוני יוסיף לארוחה כקינוח שקדים או אגוזים ופרי העונה ומי שרוצה לאכול דג או עוף יאכל כמנה שניה מלווה בסלט ירקות מעלים ירוקים (כלורופיל וויטמיני B) או סלט מלפפונים בשמן זית ולימון.
בתאבון
מכינים בלילה נוזלית של כוס עד שתיים קמח מלא ומים (כך לא צריך הפרשת חלה כיוון שהבצק בצורת בלילה)
מוסיפים כפית זעתר טחון ו(אפשר כל תבלין אחר כמו קימל טחון או כוסברה טחונה או כל דבר שבני הבית אוהבים) מערבבים היטב לבלילנ אחידה שלא יהיו חלקים קשים.
מורחים על מחבט טפלון מעט שמן זית\שמן זרעי ענבים \שמן חמניות (כולם מבכישה קרה שישמר התכונות של השמן)
מורחים על המחבט בכף מהבלילה לצורת חביתית. כשהחביתית מתקלפת!!!! הופכים לצד שמאל. אפשר להפוך בכף עץ ואפשר (כמוני) ביד
מניחים על צלחת חבחתח=ית על חביתית
ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא.
ניתן למלא כל ממרח שתרצי לכרוכית ולנעוץ קיסם כך שזה נראה יפה
טעים מאוד עם ממרח חומוס ביתי (אם תרצי תקבלי את המתכון)
אין צורך במלח אך ניתן להוסיף מעט (לא כדאי)
הערה: ההכנה לוקחת הרבה זמן לכן אני מכינה את זה עם כל ההכנות לשבת באשר אני נמצאת מימלא במטבח!
אך העבודה מצדיקה את התוצאות. אצלנו זה פשוט נטרף
רוב בשר הבקר והעוף הוא מבעלי חיים שלא חי חיים בריאים. הוא מקבל הורמונים כדי לזרז את גידולו ולהרבות את השומן, זה זול למגדל. העופות דחוסות בלולים בדוחק עצום והוא עצבני מהצפיפות וכי הוא לא יכול לטייל כמו כל בעל חיים נורמלי אמור לעשות. שמעתי בשם הרב מרדכי טנדלר, החתן של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שלדעתו אסור ע"פ ההלכה לאכול בעל חיים שגודל בעינוי ובלי אפשרות לחיות חיים טבעיים. זה בצד המוסרי של הדבר. ואני מאמין שבצד הבריאותי, גם ההורמונים ושאר הזריקות שבעלים חיים מקבלים הופכים את הבשר ללא בריא.
לדעתי, חשוב לחפש את הדברים הטובים והם לא בהכרח הדברים הנוחים.
אנשים לא מודעים לכל עניין ההורמונים והתוספים המזיקים. אני מאמינה שזה היה מוציא להם את התאווה והכיף שבאכילת בשר.
ולאכול בעל חיים עצבני זה לא בריא לעצבים!
אנשים חוששים שללא בשר יחסרו להם רכיבים חשובים במזונם. אבל הנה הרב כדורי זצ"ל לא אכל מעולם בשר וזכה לאריכות ימים.
יש לי שאלה : אין לנו עדיין ילדים בגיל הגן, ואנחנו אוכלים אוכל בריא (קמח מלא , ללא סוכר , לא מרגרינה) בביתינו מצוי ב"ה שפע , אנחנו עושים כמעט הכל ביתי: ממרחים, חלות, בורקסים מבצק בריא פיצה מבצק וגבינה בריאים, ומבחר עוגות ומתוקים, אך אני נשאלת ושומעת מאנשים שבגיל הגן במיוחד הילד מתחיל להתוודע עוד יותר לדברים לא בריאים. כגון ממתקים מלאים בסוכר, צבע מאכל ורעלים אחרים, אח"כ לפיצות התעשיתיות וכו'
איך אלו שכל ילדיהם הלכו כדרך ההורים בדרך הצמחונות ולא מתפתים לאוכל התעשייתי נהגו?
הייתי שמחה לעצות מה לעשות כשילד מגיע עם שק ממתקים מהגן או הסבתא מפוצצת אותו בטופי וכו'
(נראה לי שלהגיד לו לא על הכל יגרום רק ההפך ואנו לא רוצים לנהוג כך)
תרמו מחכמת חייכם
תודה
קודם כל- גם אני מתלבטת מאוד בשאלה שלך ולי כבר יש ילדים בגיל הגן.. אנחנו (וב"ה גם ובעיקר במשפחת בעלי) מודעים מאוד לעניין של אוכל בריא וג"כ לא מכניסים הביתה קמח לבן וסוכר לבן ומרגרינה וכל שאר הזבלים למיניהם ואני מכינה המון דברים לבד, אבל אצל ההורים שלי- הכל הולך חופשי חופשי... וקשה לי מאוד כשאנחנו באים אליהם לשבת, או אפילו סתם- קרה פעם שהשארתי את הילדים אצל אמא שלי והלכתי לאן שהוא- רופא, או השתלמות, לא זוכרת.. ואח"כ חזרתי ושאלתי כמובן איך הם היו ומה הם אכלו ואמא שלי אמרה בשיא השלווה שהקטן לא אכל ארוחת ערב, אז הוא קיבל כמה רוגעלך (קנויים..) והוא שבע..
ואז שמעתי סיפור על אישה שהיתה לה התלבטות דומה, ומישהיא שהיא התייעצה איתה אמרה לה: תחשבי שאת חיה בשכונה שאתם הדתיים היחידים וכולם סביבכם אוכלים טרפות. תתני לילדים לאכול איתם? כמובן שלא, כי אנחנו שלמים עם זה שאסור בשום אופן להכניס לפה דברים כאלה. ותבואי באותה גישה בדיוק כלפי הדברים הלא בריאים. הילדים שלנו וגם הסביבה, קולטים בדיוק מתי אנחנו שלמים עם האיסור ומתי יש לנו היסוסים לגביו.
אותה אישה סיפרה שאחרי שהיא התחילה ליישם את זה- הילדים שלה באמת חוזרים מהגן עם שקיות יומולדת ובאים לשאול אותה מה בסדר לאכול ומה לא.. ואחרי ששמעתי את זה הבנתי, שגם כלפי ההורים שלי- אם אני הייתי שלמה עם זה שיש דברים שאנחנו לא אוכלים, ולא משנה כמה אנשים מסביבי אוכלים אותם- גם אמא שלי לא היתה מציעה לילד הקטן שלי רוגלעך במקום ארוחת ערב...
סתם נקודה למחשבה.
את ילדי (6 במספר) גדלתי על אוכל בריא. כאשר האמהות נתנו לתינוקות במבה אני נתתי פריכיות אורז. השתדלתי לא להכניס הביתה ממתקים וצבעי מאכל. בדרך כלל זה עזר . הייתי מסבירה להם שזה לא בריא כמו שמסבירים להם שאסור לגעת בחשמל או אלף אלפי הבדלות לחלל שבת. אם נחושים מאוד זה מצליח. לא להבהל אם הם יביאו מהגן סוכריות. כמו שאנו מסבירים להם שהכשרות לא טובה אפשר להסביר להם שצבע מאכל זה לא בריא משום ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. זה לא עובד מהיום למחר אך בטווח של 21שנים (גיל בני הבכור) אני רואה שזה מצליח. כאשר הם גדלים אפשר להסביר להם למה מאכלים מסויימים לא בריאים (הורמונים אלרגנים חומרי שימור צבעי מאכל מנפט!!! (טרטזין ודומיו). (שטיפת מוח עוזרת......)
ברם, אליה וקוץ בה. לאחר שהתרגלו לאכול אוכל בריא ולא מתובל ומלוח ושטופים מרעיונות בריאות הם לא אוכלים בחתונות או באירועים משפחתיים וכיתתיים ( חדר אוכל בישיבה) ולוקחים אוכל מהבית.
על כן דעתי, להשתדל לתת להם אוכל בריא. אם הם מביאים אוכל לא בריא לא להתרגש להסביר את חסרונותיו לפי הבנת הפעוט ולומר שיאכל קצת (כדי שלא יחשוב מי יודע מה הוא מפסיד) . בינינו אם יאכלו קצת זה לא נורא כל כך אלא אם כן יש להם אלרגיה לסוג מסויים של אוכל . ראוי להציע לו משהו טעים ובריא.
יש לדעת שהמזונות המתועשים מכיליים טעמים סינטטיים (שהונדסו ע"י מהנדסי מזון) והאנשים מורגלים להם ע"י הפירסומות. אם הילדים יתרגלו לטעמים אמיתיים האוכל המתועש לא ימשוך אותם ואפילו הוא יהיה צבעוני וארוז יפה.
אם אנו משתדלים בנושא הילדים יקלטו את חשיבותו כמו בכל דבר שאנו מחנכים לו.
בהצלחה לכולם ולא להתייאש.
ששמעתי מהמורה שלי...
כשהבת שלה היתה בגן- היא היתה הילדה היחידה שאכלה לחם מלא עם ממרח בריא...
יום אחד הגננת מספרת לאמא ככה- אחרי ארוחת עשר הילדה אוכלת את השאריות פיתה-שוקולד של חבריה לשולחן...
ל-מ-ח-ר-ת האמא שלחה את הילדה עם פיתה- שוקולד כמו כולם.
גם מניסיון שלי- לא קל להיות הילדה עם האוכל המוזר... ושיש מליון דברים שאסור לך...
כדי שיהיה במזון חלבון מלא יש לקחת מנה קטניות על שתי מנות דגנים כגון כוס חומוס ושתי כוסות אורז וכד'
אפשר לבשל אורז ועדשים או אורז וחומוס או אורז וסוגים שונים של שעועית.
אפשר להכין מחית של חומוס עם טחינה (המתפקדת כמו דגן מבחינת החלבון שחסר בקטניה) שמן זית לימון שום ופטרוזיליה. לא לקרוא לזה "סלט חומוס" כי הילדים יחפשו את הטעם של הסלט התעשייתי. אפשר להכין ממרח כזה עם כל מיני קטניות.
אפשר להכין "סלט דמוי כבד" מעדשים ירוקות כאשר מועכים אותם ומוסיפי בצל שמן ותבליני ה"כבד".
אפשר לבשל סוגי דגן כקינואה\דוחן\אמרנט עם עדשים וירקות או בלי עדשים אך עם יוגורט.
בתחילה לא בטוח שהילדים ירצו לטעום על כן יש להכין מעט ולהמציא שם בומבסטי.
בהצלחה
בעלי לעג לי כל השנים לתפריט המשונה שלי. הוא אכל עוף מכובס ואני והילדים אוכל צמחוני. במשך השנים גם מוחו נשטף מבחינה בריאותית והוא החליט לאכול ארוחת צהרים עם כולם ופעם עד פעמים בשבוע הוא אוכל שניצל עוף בארוחת ערב. בשבת כדי שכולם יאכלו באותו שולחן הוא אוכל דג. ובא לציון גואל.
אם מבינים את משמעות המעשים יותר קל לשכנע. זה לא אומר שזה קל אלא שזה אפשרי ולא להתייאש.
וכן מי אמר שהכל צריך להצליח. לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי להיבטל ממנה.
אם בעלך דורש את המזון הבשרי הגישי לו אך תוסיפי ירקות מבושלים באופנים שונים וירקות חיים בסלט גדול בשמן זית. כך יקבל את ויטמיני B שנזללים מהגוף ע"י האוכל הבשרי.
אבל גם לא מפריע לי ללכת לבית קברות... אז מה?
לפי נטיות התזונתיות שלו.
האמת היא שזה לא קל.
כשאני רוצה לחגוג במסעדה חלבית עם ירקות גרעינים וכדו', הוא מביט סובל ושותה רק קפה - הרגשה מטופשת למדי.
כשהוא רוצה לחגוג - זה צריך להיות מסעדת בשרים, אבל אני לא מוותרת. גם לא בשביל קפה. זה באמת אכזרי מידי...
כך אנו משיגים שלום ולפעמים מתפשרים על פלאפל...
אבל לכל זוג הקושי שלו. יש דברים יותר קשים בחיים.
שיהיה לך בהצלחה בכל מה ומי שתבחרי!
גופות.
אני רוצה לחפש לי טיבעוני
בהנחה שהכל בסדר הלידה היתה תקינה והתינוק בריא וחייוני , אפשר לפעול אחרת ...
בקשר לחיסונים בחדר הלידה האמא או האבא רשאים לחתום על סירוב למתן החיסון אני ממליצה קודם כל לבדוק וללמוד את הנושא היטב לפני שלא מחסנים תינוק .
יש אתר שנקרא חוסן כדאי לקרוא ...http://www.hisunim.com/
וכדאי לך לצפות בתכנית מה שהורג אותנו בערוץ 2 עם רפי קרסו בנושא החיסונים.
בקשר לויטמין K זה דוקא חשוב וכדאי זה ויטמין שעוזר בקרישת הדם לפני היום השמיני.
אם את לא רוצה את החיסון ניתן לתת את זה גם בטיפות.
יש כל כך הרבה להגיד בנושא -
כדאי לפי הגישה שאני מאמינה בה שתינוק שנולד לנסות כמה שיותר לצמצם לו גירויים שמפריעים למערכת העצבים ( אורות חזקים ריחות וצלילים גבוהים)
ולהשאיר אותו קרוב ומחובר אל אמא לספק לו הרבה מגע וחום ,הנקה לפי דרישת התינוק , עיסוי כל יום , ונשיאה על גבי מנשא בד...
אשמח לדבר איתך ... מתי שתצטרכי...
לילך זוארץ.
רפואה מהטבע
0526337831
יש כעיקרון כמה סוגים של מדבקות: אנרגיה, כאב, שינה, אנטי אייג'ינג.
כל מדבקה פועלת במשך כ-14 שעות והחומר שבמדבקות עובד על גלים שגוף האדם פולט. המדבקות לא חודרות לגוף ובסוף השימוש מסירים אותם.
זהו, אלו הפרטים שידועים לי.