הייתם ממליצים לילדכם להיות צמחונים/טבעונים?אנונימי (פותח)

אני צמחונית כבר הרבה מאוד שנים, לצערה הרב של אמי.

היום, כשבנותי מסרבות לאכול בשר, אני נלחצת, למרות שאני יודעת שאפשר גם בלי. בכבד עוף למשל, יש בעצם את כל הויטמינים הנחוצים לאדם. אדם צמחוני צריך להכין לעצמו טבלת מזון משלימה. והשלמות הם בדרך כל מזונות שלא ממש אהובים על ילדים.

לכן אני מעדיפה שלא יהיו צמחונים.

ילד צמחוניכלנית1

הבן שלי צמחוני מגיל 3. בהתחלה יכולתי לכסות קציצות בשר בהמון רוטב, אך בהמשך כבר לא. הוא למד בישיבה תיכונית (פנימיה) ושרד. הוא עכשיו עושה שירות צבאי ושורד (אפילו בפסח). הייתי בטוחה שכשיגדל, זה יעבור לו.

גידול ילד צמחוני אומר שצריך להקפיד על המזון שלו ולעקוב. יש אוכלי בשר שחסר להם ברזל או B12 ולעומת זאת צמחוני שמקפיד על מזונו יכול לגדול ולהיות בריא.

גידול ילד צמחוני אומר הרבה עבודה. בישול.

אני לא בעד, אבל בנושא הזה להורים אין הרבה מקום לעמוד על שלהם. נסי לעמוד על שלך ותמצאי שככל שתלחצי יותר, הם יתבצרו בעמדתם יותר.

בהצלחה!

אני לא לוחצת לאכול בשראנונימי (פותח)

אני מתחננת..

אבל מוותרת. מבינה את הדחייה..

כבד עוף? יש לך מושג כמה כולסטרול יש בזה?tzvib
וכל הרעלים שבגוף של בעל חיים מתנקז דרך הכבד. זה לא ממש שיא הבריאות...
ילדים צמחונייםרבקה למפרט

כל ילדי ,ששה במספר צמחוניים. הם גדלו כך מגיל אפס כיוון שאף אנני צמחונית מגיל 19. בעלי אינו צמחוני. כשהיו קטנים בעלי ניסה לפתות אותם בשניצל או נקניקיה (שזה מאוד לא בריא)  ולא הצליח. בני הבכור כמעט ולא נוגע באוכל תעשייתי במסעדות ציבוריות ובחדרי אוכל ישיבתיים או צבאיים. הוא לוקח אוכל מהבית. כך גם בני השני. כשמתרגלים לאוכל צמחוני בעל טעמים טבעיים ללא טיבול חריף אי אפשר לאכול אוכל מתועש. גם הבנות מסתדרות באירועים ולא נוגעות באוכל בשרני.

אכן יש לדעת להכין תפריט צמחוני בריא, אך זה לא בעיה.  צריך לאכול קטניות ודגנים בארוחה אחת כגון אורז ועדשים או אורז וחומוס או גריסים\חיטה ושעועית \חומוס בתבשיל אחד. הבעיה יכולה להיווצר עם 12 B ברם אם אוכלים ביצים או לחילופין אם במעיים קיימת פלורה ידידותית באיכות וכמות טובה הרי הם מייצרים את ה12 B הנדרש.

לגבי 12 B יש לדעת כי גם אוכלי בשר יכולים לסבול מחוסר בויטמין הזה, כיוון שכדי שיספג כראוי בדם צריך להיות בקיבה מספיק חומצת Hcl וכן גורם שנקרא אינטריסטיק פקטור הקושר את הויטמין בקיבה ומונע ממנו להתפרק עד שהוא מגיע למקום הספיגה שלו במעי לדם. מי שיש לו שילשולים או בעיות במעיים יכול שלא לספוג את הויטמין ולא משנה כמה יצרוך אותו במזון.

מי שרוצה רעיונות לתפריט צמחוני ובריא (גם מתחשב בבעיות שונות) יוכל לפנות אלי ואציע לו מניסיוני בניהול בית צמחוני וכן מהיותי נטורופטית בשלבי הלימודים האחרונים שלה.

גם אוכלי הבשר יכולים להיעזר ברעיונות שלי כדי לשדרג את התפריט שלהם באופן שיהיה יותר בריא ומאוזן.

אשמח לרעיון לתפריט - לשבת למשל?אנונימי (פותח)

ושיהיה טעים...

מתכונים לשבתרבקה למפרט

בליל שבת לא כדאי אוכל כבד. זה מכביד על מערכת העיכול ומדיר שינה מעיני האוכלים.

אני מציעה מרק ירקות סמיך בתוספת דגן - גריסי פנינה

המצרכים ל  4 אנשים

3 תפוחי אדמה

1 בטטה

1 קישוא

כרוב או כרובית (לפי עונת ה"חסלט" בגודל תפו"א גדול

דלעת - בגודל תפו"א קטן

1 גזר

1 בצל (עדיף סגול בגלל שהוא מכיל הרבה קוורצטין)

3 שיני שום

1-2 גבעולי סלרי אמריקאי

אלומת פטרוזיליה וכוסברה

חופן גריסי פנינה (עדיף לא שבורים, אך אפשר לערבב מלאים עם שבורים לקבלת מירקם טעים

מים לפי הכמות של המרק הנדרשת

אופן ההכנה

מבשלים את הירקות עד שהם רכים, לאחר מכן מוצאים אותן לקערה ומועכים בבלנדר סטיק ומחזירים לסיר לרתיחה נוספת

בתופ הבישול מוסיפל מעט מלח (כמה שפחות אפשר בלי כלום) ומעט שמן זית מכבישה קרה או כל שמן אחר מכבישה קרה(לא לבשל עם השמן כי הורסים את החומצות שלו והופכים אותן ל"טרנס"

בצלחות אפשר להוסיף שקדי מרק מקמח מלא או טופו או קרוטונים מקמח מלא,

אנו סועדים את המרק עם חלה מקמח מלא (קנויה או תוצרת בית) או פיתות העשויות כמו חביתיות תוצרת בית

מי שצמחוני יוסיף לארוחה כקינוח שקדים או אגוזים ופרי העונה ומי שרוצה לאכול דג או  עוף יאכל כמנה שניה מלווה בסלט ירקות מעלים ירוקים (כלורופיל וויטמיני B) או סלט מלפפונים בשמן זית ולימון.

בתאבון

פיתות כמו חביתיות?אנונימי (פותח)

מה זה ואיך מכינים פיתות כמו חביתיות?

אולי אספיק לשבת זו ב"ה.

תודה רבה לך על המתכון העשיר. אנסה ב"ה

פתות כמו חביתיותאילה שלוחה

מכינים בלילה נוזלית של כוס עד שתיים קמח מלא  ומים (כך לא צריך הפרשת חלה כיוון שהבצק בצורת בלילה)

מוסיפים כפית זעתר טחון ו(אפשר כל תבלין אחר כמו קימל טחון או כוסברה טחונה או כל דבר שבני הבית אוהבים) מערבבים היטב לבלילנ אחידה שלא יהיו חלקים קשים.

מורחים על מחבט טפלון מעט שמן זית\שמן זרעי ענבים \שמן חמניות (כולם מבכישה קרה שישמר התכונות של השמן)

מורחים על המחבט בכף מהבלילה לצורת חביתית. כשהחביתית מתקלפת!!!! הופכים לצד שמאל. אפשר להפוך בכף עץ ואפשר (כמוני) ביד

מניחים על צלחת חבחתח=ית על חביתית

ניתן להכין כמות גדולה ולהקפיא.

ניתן למלא כל ממרח שתרצי לכרוכית ולנעוץ קיסם כך שזה נראה יפה

טעים מאוד עם ממרח חומוס ביתי (אם תרצי תקבלי את המתכון)

אין צורך במלח אך ניתן להוסיף מעט (לא כדאי)

הערה: ההכנה לוקחת הרבה זמן לכן אני מכינה את זה עם כל ההכנות לשבת באשר אני נמצאת מימלא במטבח!

אך העבודה מצדיקה את התוצאות. אצלנו זה פשוט נטרף

פיתותרבקה למפרט
שוב השבתי תחת השם של בתי. לא נורא גם היא יודעת להכין פיתות ושאר מאכלים משוגעים שאמא שלה מכינה בהתאם לכל השיטות הטבעוניות שהיא לומדת.
תודהאנונימי (פותח)

נשמע דוקא קל וכייפי

בודאי שאכין ב"ה!

מתכון קצת יותר מדוייק, בבקשה!כלנית1
כמה מים לכל כוס קמח? דרך אגב, ממתי מפרישים חלה על כמות כזאת של בצק? אפילו לא בלי ברכה!
לגבי הפיתותרבקה למפרט
הבלילה צריכה להיות רכה כמו חביתיות ולא כל כך משנה הכמות המדוייקת. אם יצא לך יותר מדי נוזלי את תרגישי וכנ"ל מוצק מדי.
יצא נפלא!אנונימי (פותח)

הכנתי בלי כלום

והכנתי גם עם זעתר, מילאנו בגבינה ואבקת סוכר. חגיגה על השולחן ממש..

מתכון חביב כשמתחשק לפנק במשהו קל ומיוחד.

תודה רבה!

צמחונייםאנונימי (פותח)

שלום רב

אודה לך מאד אם תוכלי לשלוח באימייל רעיונות

בני בן ה9 מסרב לאכול בשרי ואני דואגת לבריאותו אין לי מושג מה לעשות

אודה לך מאד אם תעני לי

לפי barashi@hamifal.org.il

תודה רבה וכל טוב

אורה מנחם

טל 0523460842

כולסטרול זה לא הבעייהאנונימי (פותח)

זה פשוט דוחה.

הבאתי רק כדרגמא. בשריות זה נוח וחוסך חיפושי יתר

אולי רק מצריך אח"כ טיפולי יתר..

בשרי זה נוח אך לא בריא. במיוחד הבשר הלא אורגניtzvib

רוב בשר הבקר והעוף הוא מבעלי חיים שלא חי חיים בריאים. הוא מקבל הורמונים כדי לזרז את גידולו ולהרבות את השומן, זה זול למגדל. העופות דחוסות בלולים בדוחק עצום והוא עצבני מהצפיפות וכי הוא לא יכול לטייל כמו כל בעל חיים נורמלי אמור לעשות. שמעתי בשם הרב מרדכי טנדלר, החתן של הרב משה פיינשטיין זצ"ל, שלדעתו אסור ע"פ ההלכה לאכול בעל חיים שגודל בעינוי ובלי אפשרות לחיות חיים טבעיים. זה בצד המוסרי של הדבר. ואני מאמין שבצד הבריאותי, גם ההורמונים ושאר הזריקות שבעלים חיים מקבלים הופכים את הבשר ללא בריא.

לדעתי, חשוב לחפש את הדברים הטובים והם לא בהכרח הדברים הנוחים.

אין מודעות לבעיית ההורמונים והתוספים האחריםאנונימי (פותח)

אנשים לא מודעים לכל עניין ההורמונים והתוספים המזיקים. אני מאמינה שזה היה מוציא להם את התאווה והכיף שבאכילת בשר.

ולאכול בעל חיים עצבני זה לא בריא לעצבים!

אנשים חוששים שללא בשר יחסרו להם רכיבים חשובים במזונם. אבל הנה הרב כדורי זצ"ל לא אכל מעולם בשר וזכה לאריכות ימים.

שאלהאנונימי (פותח)

יש לי שאלה : אין לנו עדיין ילדים בגיל הגן, ואנחנו אוכלים אוכל בריא (קמח מלא , ללא סוכר , לא מרגרינה) בביתינו מצוי ב"ה שפע , אנחנו עושים כמעט הכל ביתי: ממרחים, חלות, בורקסים מבצק בריא פיצה מבצק וגבינה בריאים, ומבחר עוגות ומתוקים, אך אני נשאלת ושומעת מאנשים שבגיל הגן במיוחד הילד מתחיל להתוודע עוד יותר לדברים לא בריאים. כגון ממתקים מלאים בסוכר, צבע מאכל ורעלים אחרים, אח"כ לפיצות התעשיתיות וכו'

איך אלו שכל ילדיהם הלכו כדרך ההורים בדרך הצמחונות ולא מתפתים לאוכל התעשייתי נהגו?

הייתי שמחה לעצות מה לעשות כשילד מגיע עם שק ממתקים מהגן או הסבתא מפוצצת אותו בטופי וכו'

(נראה לי שלהגיד לו לא על הכל יגרום רק ההפך ואנו לא רוצים לנהוג כך)

תרמו מחכמת חייכם

תודה

סיפור...שומרונית

קודם כל- גם אני מתלבטת מאוד בשאלה שלך ולי כבר יש ילדים בגיל הגן.. אנחנו (וב"ה גם ובעיקר במשפחת בעלי) מודעים מאוד לעניין של אוכל בריא וג"כ לא מכניסים הביתה קמח לבן וסוכר לבן ומרגרינה וכל שאר הזבלים למיניהם ואני מכינה המון דברים לבד, אבל אצל ההורים שלי- הכל הולך חופשי חופשי... וקשה לי מאוד כשאנחנו באים אליהם לשבת, או אפילו סתם- קרה פעם שהשארתי את הילדים אצל אמא שלי והלכתי לאן שהוא- רופא, או השתלמות, לא זוכרת.. ואח"כ חזרתי ושאלתי כמובן איך הם היו ומה הם אכלו ואמא שלי אמרה בשיא השלווה שהקטן לא אכל ארוחת ערב, אז הוא קיבל כמה רוגעלך (קנויים..) והוא שבע.. 

ואז שמעתי סיפור על אישה שהיתה לה התלבטות דומה, ומישהיא שהיא התייעצה איתה אמרה לה: תחשבי שאת חיה בשכונה שאתם הדתיים היחידים וכולם סביבכם אוכלים טרפות. תתני לילדים לאכול איתם? כמובן שלא, כי אנחנו שלמים עם זה שאסור בשום אופן להכניס לפה דברים כאלה. ותבואי באותה גישה בדיוק כלפי הדברים הלא בריאים. הילדים שלנו וגם הסביבה, קולטים בדיוק מתי אנחנו שלמים עם האיסור ומתי יש לנו היסוסים לגביו.

אותה אישה סיפרה שאחרי שהיא התחילה ליישם את זה- הילדים שלה באמת חוזרים מהגן עם שקיות יומולדת ובאים לשאול אותה מה בסדר לאכול ומה לא.. ואחרי ששמעתי את זה הבנתי, שגם כלפי ההורים שלי- אם אני הייתי שלמה עם זה שיש דברים שאנחנו לא אוכלים, ולא משנה כמה אנשים מסביבי אוכלים אותם- גם אמא שלי לא היתה מציעה לילד הקטן שלי רוגלעך במקום ארוחת ערב...

סתם נקודה למחשבה.

יפהאנונימי (פותח)

בתי הבכורה עד גיל שלוש לא טעמה ולא רצתה לטעום שוקולד.

עד שלימדה אותה קרובת משפחה על מנעמי החיים. והסיפור יפה ובהחלט מבהיר את המסר -

אם נחיה לפי אמונתנו. אם נאמין בדרכנו יהיה לנו פשוט יותר להנחיל אותה לילדם ולסביבה.

גדול ילדים על אוכל בריארבקה למפרט

את ילדי (6 במספר) גדלתי על אוכל בריא. כאשר האמהות נתנו לתינוקות במבה אני נתתי פריכיות אורז. השתדלתי לא להכניס הביתה ממתקים וצבעי מאכל. בדרך כלל זה עזר . הייתי מסבירה להם שזה לא בריא כמו שמסבירים להם שאסור לגעת בחשמל או אלף אלפי הבדלות לחלל שבת. אם נחושים מאוד זה מצליח.  לא להבהל אם הם יביאו מהגן סוכריות. כמו שאנו מסבירים להם שהכשרות לא טובה אפשר להסביר להם שצבע מאכל זה לא בריא משום ונשמרתם מאוד לנפשותיכם. זה לא עובד מהיום למחר אך בטווח של  21שנים (גיל בני הבכור) אני רואה שזה מצליח. כאשר הם גדלים אפשר להסביר להם למה מאכלים מסויימים לא בריאים (הורמונים אלרגנים חומרי שימור צבעי מאכל מנפט!!! (טרטזין ודומיו). (שטיפת מוח עוזרת......)

ברם, אליה וקוץ בה. לאחר שהתרגלו לאכול אוכל בריא ולא מתובל ומלוח ושטופים מרעיונות בריאות הם לא אוכלים בחתונות או באירועים משפחתיים וכיתתיים ( חדר אוכל בישיבה) ולוקחים אוכל מהבית.  

על כן דעתי, להשתדל לתת להם אוכל בריא. אם הם מביאים  אוכל לא בריא לא להתרגש להסביר את חסרונותיו לפי הבנת הפעוט ולומר שיאכל קצת (כדי שלא יחשוב מי יודע מה הוא מפסיד) . בינינו אם יאכלו קצת זה לא נורא כל כך אלא אם כן יש להם אלרגיה לסוג מסויים של אוכל . ראוי להציע לו משהו טעים ובריא.

יש לדעת שהמזונות המתועשים מכיליים טעמים סינטטיים (שהונדסו ע"י מהנדסי מזון) והאנשים מורגלים להם ע"י הפירסומות. אם הילדים יתרגלו לטעמים אמיתיים האוכל המתועש לא ימשוך אותם ואפילו הוא יהיה צבעוני וארוז יפה.

אם אנו משתדלים בנושא הילדים יקלטו את חשיבותו כמו בכל דבר שאנו מחנכים לו.

בהצלחה לכולם ולא להתייאש.                          

סיפור אמיתי...מאמע צאדיקה

ששמעתי מהמורה שלי...

כשהבת שלה היתה בגן- היא היתה הילדה היחידה שאכלה לחם מלא עם ממרח בריא...

יום אחד הגננת מספרת לאמא ככה- אחרי ארוחת עשר הילדה אוכלת את השאריות פיתה-שוקולד  של חבריה לשולחן...

ל-מ-ח-ר-ת האמא שלחה את הילדה עם פיתה- שוקולד כמו כולם.

גם מניסיון שלי- לא קל להיות הילדה עם האוכל המוזר... ושיש מליון דברים שאסור לך...

אמממ...הודיה מהדרום
פיתה מקמח מלא עם ממרח אגוזים\חרובים לא פחות טעים מפיתה רגילה עם ממרח שוקולד (ממרח האגוזים טעים בהרבה ממרח השוקולד...)
אפשר לקבל תפריטים?כלנית1
אני מחפשת תפריטים כדי שילדי יקבלו את כל אבות המזון, אבל מוצאת את עצמי מחפשת איך להכין ירקות בצורה שילדים יאהבו, וכן מנה עיקרית פרט לעוף של שבת וקציצות בשר ברוטב עגבניות. תודה!
תפריטים במקום בשררבקה למפרט

כדי שיהיה במזון חלבון מלא יש לקחת מנה קטניות על שתי מנות דגנים כגון כוס חומוס ושתי כוסות אורז וכד'

אפשר לבשל אורז ועדשים או אורז וחומוס או אורז וסוגים שונים של שעועית.

אפשר להכין מחית של חומוס עם טחינה (המתפקדת כמו דגן מבחינת החלבון שחסר בקטניה) שמן זית לימון שום  ופטרוזיליה. לא לקרוא לזה "סלט חומוס" כי הילדים יחפשו את הטעם של הסלט התעשייתי. אפשר להכין ממרח כזה עם כל מיני קטניות.

אפשר להכין "סלט דמוי כבד" מעדשים ירוקות כאשר מועכים אותם ומוסיפי בצל שמן ותבליני ה"כבד".

אפשר לבשל סוגי דגן כקינואה\דוחן\אמרנט עם עדשים וירקות או בלי עדשים אך עם יוגורט.

בתחילה לא בטוח שהילדים ירצו לטעום על כן יש להכין מעט ולהמציא שם בומבסטי.

בהצלחה

ברור שאני אאפשר להם. (זו תהיה האלטרנטיבה הראשונה.)הודיה מהדרום
ואם הבעל ידרוש אחרת?אנונימי (פותח)

בעל אוכל בשררבקה למפרט

בעלי לעג לי כל השנים לתפריט המשונה שלי. הוא אכל עוף מכובס ואני והילדים אוכל צמחוני. במשך השנים גם מוחו נשטף מבחינה בריאותית והוא החליט לאכול ארוחת צהרים עם כולם ופעם עד פעמים בשבוע הוא אוכל שניצל עוף בארוחת ערב. בשבת כדי שכולם יאכלו באותו שולחן הוא אוכל דג. ובא לציון גואל.

אם מבינים את משמעות המעשים יותר קל לשכנע. זה לא אומר שזה קל אלא שזה אפשרי ולא להתייאש.

וכן מי אמר שהכל צריך להצליח. לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה רשאי להיבטל ממנה.

אם בעלך דורש את המזון הבשרי הגישי לו אך תוסיפי ירקות מבושלים באופנים שונים וירקות חיים בסלט גדול בשמן זית. כך יקבל את ויטמיני B שנזללים מהגוף ע"י האוכל הבשרי.

אז מראש הוא לא יהיה בעלי.הודיה מהדרום
בשר=רצח. ואני לא אקים מישפחה עם רוצח.
המשפחה שלך כולם רוצחים??אלעד
איך את נשארת איתם בקשר?
המשפחה שלי רוצחים.הודיה מהדרום
אבל נולדתי לתוכם. זה לא משהו שבחרתי.
יש בזה משהו..אנונימי (פותח)
כמי שלא אוכלת מה שהלך ונשם קודם, אני מודה שזוהי מצוקה נפשית ממש לראות חלקים מהם על הצלחת.
לא מאוד מפריע לי לראות את זה בצלחת.הודיה מהדרום

אבל גם לא מפריע לי ללכת לבית קברות... אז מה?

גם זאת אפשרות לבחור בעל..אנונימי (פותח)

לפי נטיות התזונתיות שלו.

האמת היא שזה לא קל.

כשאני רוצה לחגוג במסעדה חלבית עם ירקות גרעינים וכדו', הוא מביט סובל ושותה רק קפה - הרגשה מטופשת למדי.

כשהוא רוצה לחגוג - זה צריך להיות מסעדת בשרים, אבל אני לא מוותרת. גם לא בשביל קפה. זה באמת אכזרי מידי...

כך אנו משיגים שלום ולפעמים מתפשרים על פלאפל...

אבל לכל זוג הקושי שלו. יש דברים יותר קשים בחיים.

שיהיה לך בהצלחה בכל מה ומי שתבחרי!

מראש אני לא רוצה להכניס גבר שחושב שהוא גבר בלאכולהודיה מהדרוםאחרונה

גופות.

אני רוצה לחפש לי טיבעוני

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך