שרשור מתכוני עוגות/עוגיות לפסחכלנית1
ואנא, שרשרו גם עוגיות טיבעוניות...הודיה מהדרום
הודיה, שימי לב: הכל טבעי בפסחכלנית1
אני לא אוכלת ביצים.הודיה מהדרום
האם את אוכלת שרוי?רבקה למפרט
אם כן את יכולה לאפות עוגיות כמתכון שנתתי לעיל בלי שמן ובלי ביצים. במקום קמח השתמשי בקמח מצה
רעיון נחמד שניסיתי בשנה שעברה הוא מצה שמרטיבים במיץ ענבים (אורגני) וחותכים ל-4. כל רבע מקבל כמו בורקס ומכניסים בו תפוח עץ מרוסק לחתיכות גדולות וצימוקים (אורגנים יש דבר כזה) מערבבים עם קצת קמח מצה לספוג רטיבות ואופים בתנור או טוסטר אובן. אפשר למלא באגסים כנ"ל או בשניהם ביחד או בפירות יבשים עם תפוחים. טעים ומשביע ואפילו יפה. על ה"בורקס" מפזרים חתיכות פרי כמו שהכנסנו בפנים. בריא לא מדי מתוק טעים ומשביע
אפשר באותו אופן למלא במלית תפו"ח כמו שממלאים בורקס. אך לא לשים אבקת מרק. אפשר לתבל בירקות ירוקים ובצל ירוק (הרע במיעוטו) או להוסיף קישוא, כרובית (השנה יש חסלט) כרוב , בטטה או כל ירק העולה על רוחך לפי התיבול שאת רגילה.
בהצלחה
רבקה
נראה לי שאנסה את הבורקסיםהודיה מהדרום
אני לא אוהבת פירות וירקות.הודיה מהדרום
אפשר להחליף כל מתכון ברכיבים בריאיםרבקה למפרט
למשל
במקום מרגרינה שמן זית מכבישה קרה
במקום סוכר לבן סוכר חום
במקום קמח קמח מצה שמורה (שהוא מלא) למי שאוכלת שרוי
במקום חלק מהסוכר או כולו מיץ ענבים\מיץ תפוחים
להוסיף אגוזים או שקדים לקראת סוף האפיה שכהבצק עדין רך ואפשר להשקיע בו את הללו. כדי שלא יאפו יותר מדי.
אפשר להמנע משימוש בשמן בכלל כאשר משתמשים ביין או במיץ ענבים. העוגה לא יוצאת שמנה וסבירה בהחלט.
אין צורך להשתמש בהרבה ביצים מספיק 3-4 בדוק!
כדי להמתיק כדאי להשתמש בפירות יבשים ואפילו בפירות חיים מתוקים.
כשמתרגלים זה פשוט טעים ולאף אחד אין טענות. כולם שמחים שלא השמינו יותר מדי.
מ....הודיה מהדרום
פעם אפיתי עם שמן זית... איכסה!
סוכר חום כנ"ל...
להחליף במיץ זה רעיון טוב
ביצים אני לא אוכלת...
פירות יבשים איכסה...
זהו?
אני שונאת אוכל בריא... אבל קשה לאכול לא מהחי ולא בריא...
מהזה אל תאכלי?אלעד
קיטניות+דגנים זה טוב לחלבונים...הודיה מהדרוםאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.