אכשהו אני מוצאת את עצמי בגן שעשועים .
וילדים קטנים מקיפים אותי .
יש להם מבטים כאלו של הערצה . מן געגוע כזה .
כמה שאני אוהבת את הילדים האלו .
הלוואי על כולם כאלו אחים .
ממש מלך ומלכה .
💜
💜
תודה חיים
בכלל אני בלבט מה לעשות מחר..
שבוע טוב.
במסגרת דיון בלנ"ו עלה נושא המוסר.
אשמח אם נרחיב עליו כאן- כי הנושא הזה מספיק חשוב בפני עצמו.
שוטו
בס"ד
אבל זאת תהיה רמאות)
בס"ד
אז זה פחות מתאים
התנהלות אנשים על פי רוח התורה.
אני בן.
למה כליות?
מה תפקידו של הרגש כאן אם בכלל?
קודם כל צריך להקדים על הצורה שבה העולם בנוי-
העולם נבנה על תשתית התורה(הסתכל באורייתא וברא עלמא).
אך עם זאת הוא לא "מופיע" את התשתית הזו בצורה ברורה וטבעית.
הסיבה היא החטאים של בני האדם לאורך תקופות הבריאה. התיקון הוא ע"י חזרה לטבעיות הקדושה של התשתית הזו.
כלומר, בטבע האנושי העולמי טבועות תכונות מוסריות ששייכות למוסר האלוקי. זה לא אומר שאנחנו מרגישים אותן כמו שצריך.
הכליות בגוף הן החלק ששייך להפרדת החומרים הרעילים מהגוף והוצאתם מחזור הדם. לכן לקיחת תרופות מעמיסה על הכליות.
גם מבחינה רוחנית הכליות מנקות את הגוף הרוחני מהרעלים-חטאים.
המושג מוסר כליות מגיע בשני אופנים-או באופן של אדם שניקה את עצמו והתחבר לתשתית היסודית(אברהם אבינו שנעשו לו שתי כליותיו כשני רבנים)
או באופן של ייסורי מצפון, בלי קשר לערכי המוסר של אותו אדם, שה"כליות" שלו מייסרות אותו על המעשים שעשה.
א. בטח שנאמר מאין לשאוב. מדברי ה' כפי שהם מובאים בתורה(שבכתב ובשע"פ). יש הגדרות ברורות לכל המידות, הגדרות המבוררות מתוך פסוקים, ומתוך תושבע"פ.
חז"ל לא אומרים תהיה מוסרי כמו רבש"ע, בצורה של "מה לו יש מוסר גם לך יהיה מוסר" בלי יחס לאיזה מוסר זה.
חז"ל דורשים שנהיה בעלי רחמים בדיוק כמו רחמי הקב"ה(ברמה שאנחנו יכולים).
שליפה מהרגש היא בטוח לא הדרך המרכזית, כי אז אין שום משמעות למושג רחום כי כל אחד יתן לו תוכן שונה.
הנביא אומר בפירוש "כי אם השכל וידוע אותי כי אני ה' עושה צדקה ומשפט" - יש לנו אפשרות לברר את הצדקה והמשפט.
ב.פספסת את הנקודה. אם לא תגיד שחכמים מביאים את דברי קודמיהם וכל דבריהם מבוססים על דברי קודמיהם בלבד, אז עקרת את היסוד של תורה שבע"פ. כך בהלכה, וכך גם במוסר. אם אתה מגדיר שהרעיונות המוסריים שבראשונים הם פרי הרגשה מקרית הפכת אותם לחסרי ערך, ולמעשה מתנגד לעיקרון העברת התורה. במיוחד לאור העובדה שאצל הראשונים כמעט ואין חלוק ל"מוסר" מול "הלכה" ואת רוב דברי המוסר אנחנו לומדים מהפסיקה ההלכתית שלהם.
ג.אם היה דבר שהקב"ה לא היה מגלה את דעתו עליו היה מקום לדבריך. מכיוון שאין נושא כזה זה לא רלוונטי.
ד. שאלת מאיפה אני יודע שהראשונים בנו מערכת מוסרית מתוך התורה- אז עניתי, גם מכיוון שהראשונים כותבים זאת על עצמם וגם מהעובדה שבנית מערכת מוסרית על פי התורה היא חיוב מהתורה, אז הראשונים וודאי קיימו אותו.
בא נתחיל.
אפח'ד.
פתים.
זקוק לזה.
רק רציתי להגיד שקראתי קצת ממה שכתבת בימים האחרונים והיה עצוב לי לקרוא.
רציתי לאחל בהצלחה תמיד בהכל!!
מצטערת, מעדיפה פחות לדבר עם בנים באישי..
או שדיברת בכלל אל עצמך
הללי~די כתבתי לעצמי אבל חמוד שהגבתם(:
באסה שאני קוראת רק עכשיו, בהזדמנות בע"ה לפחות עם אלו שאני מכירה במציאות. סתם היה לי כזה רצון לדבר עם מישהו רציני כזה על החיים. קיצור..


גלים.אחרונה
נחלאני עוד מעט סוגר פה 5 שעות
אני חולה נפש
באיזה קטע?
לא כזה עקרוני וחשוב לי אבל אם זה מפריע אני ישתדל לא לכתוב את זה פה

סביון
סתרי המדרגה
סתרי המדרגה
)
בן-ציון
בן-ציוןאחרונה


)אתה עושה לי רע, נסיו''פ.