שרשור חדש
הוראה מפורשת מבוסס על דבר משנה: להצביע "לשם שמיים"המדינאי
 
היום 08:19

זה היה מתי שהיו בחירות לוועד הקהל בשכונה של האדמו"ר זצוק"ל, רבם של חסידי חב"ד - שכונת קראון הייטס. הרבי התייחס אז לבחירות ואמר שהוא ישלח דולרים לחלק - לתת לצדקה -  לכל מי שיגיע לבחירות, אם וועד הבחירות ירשה. ואמר שהוא לא מתערב בבחירות, וההוראה  היחידה שהוא מעביר בהקשר זה לעשות "לשם שמיים". עד כאן.

 

התבוננתי בעניין, וחשבתי מה הקשר דווקא לבחירות, ועלה לי הרעיון שזה בעצם הוראה במשנה של פרקי אבות שכתוב שם "וכל העוסקים עם בציבור יהיו עוסקים עמהם לשם שמיים". והרי כל מי שמצביע הוא בעצם נהיה עסקן ציבורי.

 

**

 

בפרקי אבות נאמר פעמיים שצריכים לעשות הכול לשם שמיים: פעם אחת "וכל מעשיך יהיו לשם שמים" (אבות פרק ב, משנה יב), ופעם שניה "וכל העוסקים עם הציבור יהיו עוסקים עמהם  לשם שמים" (אבות פרק ב, משנה ב) . נשאלת השאלה אם מדובר ביהודי שכל מעשיו הם כבר לשם שמים, גם בלי להיות עסקן צבורי, למה עוד פעם אזהרה לעוסקים בצרכי ציבור "לשם שמים", אם בעסק פרטי הכול צריך להיות לשם שמים, בטח וקל וחומר שזה חייב להיות בעסק צבורי.

 

כנראה שבעניין צרכי ציבור צריכים זהירות כפולה ומכופלת שכל עסקינו יהיו לשם שמים, עוד יותר מאשר מה שעושים בעסק פרטי. וגם ה"לשם שמיים" של עוסק בצרכי ציבור הוא "לשם שמיים" יותר נעלה מאשר "כל מעשיך", כי יש את "השמים", ויש את "שמי השמים".

 

***

 
ואותו דבר גם הצבעה בבחירות: בעת ההצבעה, כל אחד הוא על תקן של  "עוסקים בצרכי ציבור" שחייב להיות "באמונה".
 

גם הכותבים בפורומים, גם הם על תקן של "עוסקים בצרכי ציבור", וצריכה להיות זהירות יתר שכל העוסקים יהיו עוסקים עמהם לשם שמים, ואחר כך יתקיים גם מה שנאמר בהמשך המשנה "שזכות אבותם מסייעת וצדקתם עומדת לעד...".

 

אני דיברתי על ההצעה שלך לעזוב את המדינה.די"מ
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ה 10:33
פוצל מההודעה הזאת: http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t686275#7583301

‏(אין לי באמת מושג מה זה פח שמיטה,אני לא אוכל ירקות שנקטפו בשמיטה,ופרות עדיין אין עם קדושת שביעית וגם אז את אין בעייה לזרוק את הקליפות לפח)
סתם התעניינות - אתה לא סומך על אוצר בית דין?ותן טל

 ומעבר לזה, נניח - לא תאכל גם פירות/ירקות שנניח אתה עובר ליד השדה שלהם ורואה שלט גדול שהשדה הזה מופקר בשמיטה וכל אחד יכול לקטוף ולקחת לבית לאכול - לא תקטוף ותיקח כפי אוכלך?

 

כי זה מצווה לאכול פירות וירקות שביעית ולשמור על הקדושה שלהם.. זה בעצם הדבר היחיד הקדוש שאתה יכול לאכול כיום, כי קורבנות אתה לא יכול להקריב (לא יכול גם בקטע של טהרה וגם בקטע של מדינת ישראל לא תאפשר לך להקריב קורבן פסח בהר הבית למרות שאתה רוצה,ועקרונית יכול בטומאה...)

אני חושש לדעת הרמב"ם בספיחין.די"מ

הירקות היחידים (חוץ מחו"ל וערבה דרומית) שאני יאכל זה יבול נכרי,אבל אני לא יקנה (עכשיו אני לא נשוי,אם הייתי נשוי ייתכן שהייתי קונה מדי פעם קצת) בישיבה אצלנו באוכל לא תלוי בנו והם חרדים אז יוצא לי לאכול ירקות.

 

 

בכל מקרה זה מצווה רק לפי הרמב"ן (שגם לפיו בזמן הזה כל הירקות כבר ספיחין) ועדיין יש פרות שאפשר לאכול.

 

 

וודאי שאני לא סומך על אוצר בי"ד.

מה תעשה כשיגיע משיח ולא יהיו נוכרים בארץ?ותן טל

(כלומר  - לא יהיה יבול נוכרי מהארץ) וגם ערבה דרומית ודאי תהיה שוב ארץישראל לכל דבר ועניין.

 

לא תאכל פירות קדושת שביעית?

 

ואני מניח שברור לך שירקות ופירות של יבול נכרי זה אומר לפרנס את המחבלים, כן? אז אם היית נשוי היית קונה קצת ממחבלים?

 

או שכל שמיטה לא תאכל בכלל פירות וירקות?

 

ולמה אתה לא סומך על אוצר בית דין? (שואל רציני ולא כדי לקנטר)

אתה מכיר קצת הלכות שביעית?די"מ
איסור ספיחין זה רק בירקות ועל זה דובר.

אם בעז"ה יהיה שלטון יהודי שהשמיטה באמת חשובה לו וישקיע בזה כסף. יש פתרונות.בהזדמנות אולי אני יכתוב את זה. בכל מקרה קודם כל אני מחוייב לההלכה היבשה לפני כל מיני אידלוגיות כאלה (אם זה באמת היה סתם חומרא אז הייתי מסכים איתך,אבל הרב שלי סובר שזה ממש עיקר הדין אבל הוא לא מורה את זה כי אין אף גדול שפוסק ככה,אבל מצד שני הוא אמר שהוא לא מצא אף אחד מהאחרונים שמתייחס לזה (יש לו מספר קושיות חזקות) ולכן כיוון שאין אף איסור לקנות יבול נוכרי אז אני יעדיף את זה.אני יעדיף לא לקנות אני לא נשוי ולא אם ילדים אז לא עמדתי בנסיון הזה אז אני לא יודע מה הייתי עושה.אני יודע שהרב שלי קונה רק לשבת ורק קצת מה שממש נצרך בשביל עונג שבת.
מעבר לשאלה האם בכלל אוצר בי"ד תופס (הרמב"ם לא מזכיר את זה) אין ממש קשר בין ההיתר המקורי של אוצר בי"ד למה שקורה היום מהמון המון סיבות.‎

ובאידיאל במצב הנתון חוצ מערבה דרומית ויבול חו"ל אני לא יאכל ירקות.
למה אין קשר בין ההיתר המקורי למה שקורה היום בקשר לאוצר בי"ד?ותן טל

ואני לא יכול להעיד על עצמי שאני משופשף בצורה רצינית ממש בהלכות שביעית, אני מודה, אבל מה שכן - ברור לי שאם רבנים "קצת" גדולים סמכו ידיהם על דרכים "קצת" יותר ראויות מלקנות ממחבלים (שזה ונשמרתם מאוד לנפשותיכם - זה גם הלכה יבשה של פיקוח נפש...לא מסכים? וזה ממש כבר לקנות מהפלסטינים עצמם, לא מערביי ישראל שאתה עוד יכול לטעון שזה קצת רחוק מפיקוח נפש וכו'..).

 

הרב קוק התיר היתר מכירה. גם הרב עובדיה סמך ידיים על ההיתר הזה. קשה לי להאמין שהם במודע בחרו להכשיל יהודים

 

וגם לגבי אוצר בי"ד כמובן = שוהי שיטה עתיקה הרבה יותר, ולא הבנתי למה אתה טוען שאין קשר בין מה שהיה פעם להיום - אתה טוען שבית הדין לא שומר על ההלכה, לא יודע מה הוא יכול לעשות, כמה וכו'..?

אני לא קורא לקנות מערבים.די"מ
אם לא הייתי פוסק כמו הרמב"ם בספיחין באמת לא היה צורך בזה (בשדה גוי אין איסור ספיחין) אני טוען שצריך לא לקנות,ואם כן אז להמעיט (זה קצת בדיחה שאנשים לא מקפידים בכלל על עבודה עברית ובשמיטה מתעצבנים על שמעיז לקנות יבול נוכרי מסיבות הלכתיות,וגם ככה במשך השנה לא מעט ירקות מגיעים מערבים)
היתר מכירה- הרב קוק כותב במפורש שההיתר הוא בדיעבד גדול והסיבה שאנחנו נסמכים עליו כי זה פיקוח נפש שהיה גורם לרוב היישוב להגיע לחרפת רעב,זה ממש לא המצב היום.חוץ מזה רבנים גדולים אחרים חלקו.אני לא הולך לפי הרב עובדיה.
אוצר בי"ד-יש הבדל עצום בין מה שקורה היום לבין מה שמתואר בתוספתא,תפתח תראה מה כתוב ותשווה...יש כל כך הרבה קושיות שזה כבר לא רק כל קושיא באופן ספציפי כשאתה רואה את כמות ההבדלים אתה מבין שכבר ממש אין קשר...
מסתבר שרבנים גדולים מאוד לא חושבים ש"אין קשר" באוצר בי"ד.ותן טל

אחרת לא היו סומכים ידיהם על ההיתר הזה.

 

האם אתה טוען שהרבנים מכשילים את הציבור באכילה לא נכונה של פירות קדושים בקדושת שביעית, ואולי בסחורת שביעית?

 

לא יודע. אני מעדיף להאמין שאם רבנים רציניים מאוד הגיעו לפסיקה כזאת או אחרת, הם רציניים בה.

 

הרב עובדיה להזכירך נפטר רק לפני שנה וקצת. לא זכור לי שעד מותו הרב עובדיה חזר בו מההסכמה שנתן להיתר מכירה, ועליו אתה כבר לא יכול להגיד את הטענה שאתה אומר על הרב קוק שחי פעם פעם...

(חוץ מזה שלמען האמת, גם היום יש פיקוח נפש גדול מאוד אם כל אדמות ישראל יהיו מופקרות לחלוטין בשמיטה. כשתהיה חקלאי תבין כמה נזקים זה יכול להסב לאדמה, ובנוסף, כמובן - זה יגרום לצורך מוגבר לרכוש תוצרת פלסטינית, מה שיגרום בצורה ממשית לחיזוק החמאס פי אלף, ופיקוח נפש גדול מאוד.\

אתה לא חייב ללכת לפי הרב עובדיה, זה רק אמור להסביר לך שכנראה עדיין ההיתר של הרב קוק תקף גם היום לדעת הרב עובדיה, בקטע הזה...

 

חקלאות יהודית שלמה לא יכולה לשבות בצורה מלאה שנה שלמה פעם בשבע שנים. היום עוד יותר מפעם. גם יחסית למה שהיה במשנה. המציאות של פעם הייתה מאוד שונה, לא היו צרכים וחקלאות כל כך מפותחת כמו היום, והנזקים שהיו נגרמים מעצירת העבודה למשך שנה, היו פחותים מהיום.

 

לי די ברור שכאשר שמיטה תהיה דאורייתא, משיח יגיע, ולא תהיה ערבה דרומית וגם לא יהיו ערבים בארץ או אדמות של ערבים (ומצד שני גם היתר מכירה לא יוכל לעבוד במציאות של שמיטה דאורייתא) - שאז, כל התוצרת החקלאית בארץ כ-ן תהיה אוצר בית דין. פשוט לא יהיה אפשרי עצור את הגידולים לשנה שלמה, זה פשוטו כמשמעו הורס את הקרקע, חוץ מזה שהמציאות של פעם שכל אחד פשוט יצא לשדה וקטף לעצמו ולמשפחתו מה שהם צריכים לאכול - לא יכול לעבוד במציאות המודרנית.

 

אני די בטוחש המשיח יסדר את זה. יהיה אוצר בית דין וירקות ופירות קדושים בקדושת שביעית שייאכלו במדינת ישראל. אני מקווה שגם אתה תסמוך על המשיח, אז..

בוא נתחיל עם זה שאני לא יסמוך על מלך המשיח.די"מ
אני יסמוך על סנהדרין.

בוא נתחיל עם זה שהטענה שלך היא מאד דמגוגית.אם אתה רוצה לסמוך על הרבנים שלך,סבבה זכותך,אבל אז אין עניין לדון.אם אתה רוצה לדון תענה לגופם של טענות.
הבעיות באוצר בית דין-
נתחיל לפי הסדר,
התוספתא כותבת שכשראו שהפרות מרקיבים ואנשים לא באים לקחת אותם אז בית דין לוקחים פועלים שיקטפו את הפרות ואז בית דין היו מחלקים אותם לכולם חינם אין כסף!
מה שקורה היום שמתירים כל מיני דברים לאוקמי אילנא (שזה דבר שלא מוזכר ברמב"ם) ולא רק לאוקמי אילנא אלא גם לאוקמי פירא (שזה חידוש של החזון איש) ולא רק לאוקמי אילנא אלא גם דברים כדי שהאילן יצמח יותר טוב ולא רק כדי שהפרי שכבר גדל לא ינזק (שזה דבר שאפילו החזון איש לא חלם עליו) וזה כבר לאוקמי בנקא... מעבר לזה השליח בי"ד שעושה את כל זה זה בעל השדה עצמו (באוצר בי"ד של תורת החיים ונראה לי עוד כמה מקפידים שזה לא יהיה בעל השדה)
עושים כמעט את כל הפעולות הרגילות בשדה "בשינוי" כזה שכבר אין הבדל גדול בין "השינוי" לרגיל...
המשך יבוא...(יש כי אפילו בפלאפון)
המשךדי"מ
נעבור לעניין המכירה,
כידוע יש איסור מכירת פרות שביעית ויש הרבה דברים שחכמים גזרו כי זה נראה כסחורה בפרות שביעית (אסרו לשקול וכד'),אז מה שאומרים היום שהתשלום הוא לא על "הפרות" אלא על "העבודה" הקטיף,האיחסון,השינוע וכ"ו
אם ככה מה ההבדל בין זה לשאר השנים גם בשאר השנים אני לא משלם על "הפרות אלא על "העבודה".ולא זאת בלבד המון פעמים המחיר יותר גבוהה! אז מה נשתנה משאר השנים?
יש לציין שחוץ מכל זה יש לדון על האם בכלל פוסקים את הברייתא הזאת (הרמב"ם לא מביא את זה) ולפי הרב קאפח לדוגמא אין אוצר בי"ד וזה כמובן מצטרף לכל מה שכתבתי ולעוד קושיות ששכחתי.
נעבור להיתר מכירה.
אין מה להשוות בין היחס של הרב קוק להיתר מכירה לבין היחס של הרב עובדיה.הרב קוק כותב שזה ההיתר מאוד דיעבדי שאנחנו לא רוצים לסמוך עליו,ורק כי זה פיקוח נפש של כל הישוב בארץ ישראל אז אנחנו מתירים,ולא בצורה גורפת וכל שמיטה מחדש יש לדון האם אנחנו מתירים.יש גם לציין שהרב קוק בהרבה דברים מאוד מחמיר בדיני שמיטה (יותר מהחזון איש) ומהמון מהחומרות שלו מתעלמים.
בקשר לרב עובדיה,
מעבר למה שכתבתי בתחילת ההודעה הקודמת יש רבנים גדולים שאסרו היתר מכירה (החזון איש,הרב אלישיב). ההמשך יבוא...
המשךדי"מ
אך באמת מקובלני מרבי שזה לא מה שצריך להיות עיקר הדיון,הדיון לא צריך להיות על מה ההיתר הדיעבדי עליו אני נסמך אלא מה צריך להיות לכתחילה (וודאי שערבה דרומית ובטח ובטח שיבול נוכרי זה "דיבעדי")
ולכן אם באמת יהיה שלטון שיהיה חשוב לו לשמור על שמיטה אז יערכו לזה לפני ברמה לאומית כמו שנערכים לשבת לפני שבת.יקוצו תקציבים גדולים לצורך העניין (אולי יבטלו את התיאטרון לצורך זה,אולי האברכים יצאו לעבוד,צריך לחשוב על זה...) קרן מיוחדת תעזור לחקלאים מבחינה כספרית יחכרו שטחים בחו"ל ויגדלו שם (או שיקנו את הירקות מחו"ל) וכן ייתכן שיהיו ירקות שחסרים,מה לעשות (השבת אכלתי קולרבי שזה ירק שאני מאוד אוהב בפעם הראשונה מאז סוכות) אך מה לעשות השם ציווה אותנו.כמו שלא שמעתי מחברים מעשנים שהם מתלוננים בשבת שהם לא יכולים לעשן (אם תראה אותם ביום חול בלי סיגריה...) נכון זה לפעמים מזיק לשדות (אני מכיר רמבמיסט שיש לו כרמי ענבים וזיתים ועושה כפשט הרמבם רק כדי שלא ימותו לגמרי,ואפילו לא לעזור לשמור על מצב סטטי) יש מחיר אני לא אומר שלא.אבל הטענות שאתה כותב שזה לא הגיוני הוא מה שיהודים טענו פעם בארה"ב על שמירת שבת (וזה באמת דרש מסירות נפש
ההמשך יבוא‎.,.‎
המשךדי"מ
להחליף כל שבוע עבודה,אבא שלי הוא דור רביעי בארה"ב שכולם דתיים ולא חוזרים בתשובה לצערנו נדיר בגלל זה) אז הטענה שלך שזה "לא שייך היום" לא מחזיקה מים ביהדות האורטודכסית הרב קוק דיבר על פיקוח נפש של הבית הלאומי (סוף סוף נזכרתי בלשונו הקדוש) לא על "הפסד מרובה" הפסד כסף גם אם זה הרבה זה לא פיקוח נפש,הרב קוק ידע על מה הוא מדבר.
זה בקשר לחקלאים עצמם.
"וכי תאומרו מה נאכל בשנה השביעית"
מעבר למה שאמרתי על לייבא מחו"ל יש עניין כמו שאמרת לאכול פרות שביעית (גם אם זה לא מצוות עשה יש עניין לא לגרום הפסד לפרות שביעית) אז יש לזכור שההיתר של אוצר בי"ד הוא דיעבד.האדיאל יהיה שבנ"ע/אריאל/עזרא/הצופים/ השומר הצעיר/שרות לאומי/ בתי ספר וכ"ו יבאו לשדות (שהושמטו לגמרי) ויקטפו את הפרות שבכל זאת גדלו על העצים ויקחו אותם למרכזי חלוקה ויחלקו אותם חינם אין כסף! ולמי שלא יכול לבוא (זקנים וחולים) יעשו שרות עד הבית!
לדעתי חשוב שזה יעשה כמה שיותר בצורה התנדבותית ומה שלא ימומן על ידי מס שמיטה מיוחד.
עוד הערה חשוב שאני רואה לציין,סיבת גזרת ספיחין עדיין תקפה היום ולכן גם אם יהיה סנהדרין אני לא חושב שהיא תבטל את זה.אין חולק שיש איסור ספיחין
ההמשך יבוא...
המשךדי"מ
וכל המחלוקת בין הר"ש הרמב"ן והרמב"ם זה על מתי זה על זריעת שישית.
(רמב"ם-מיד בכניסת השמיטה הירקות נאסרים בספיחין
רמב"ן-מה שלא הביא שליש גידול לפני שמיטה נאסר בספיחין
ר"ש-אאל"ט רק מה שגדל בשביעית)
ולכן ירקות זה אסור.אין חולק.השאלה היא רק ממתי.
אז לפני שאתה רץ לבטל את ספיחין כי "זה לא שייך היום" יש הרבה גזרות אחרות שהייתי מבטל קודם.
תודה רבה לך שהעלת את הנושא כי זה נושא שמאוד חשוב לי (וכמו שאתה רואה יש לי הרבה מה לומר עליו...) ולכן אני ממש שמח שהעלת את זה (למרות שנשארתי ער הרבה מעבר למה שתכננתי...)
רות סוף!
מה עניין שמיטהיקוט

הדיון הוא כמה מנדטים יובלו אל פח האשפה, וכנגזרת איך אפשר למנוע את זה. אם זאת גזירה משמיים אז... בסדר, ואם זאת לא גזירה משמיים אז איך אפשר למנוע את זה.

 

כדבר שאינו במחלוקת המאבק הפעם הוא בין גושי, בין ימין לשמאל, ובתווך בין ימין לשמאל שני שחקנים שצופים מן הצד- ליברמן וכחלון. שניהם יהיו בכל ממשלה עתידית שתקום. בלוק חוסם של הליכוד, הציונות הדתית, והחרדים לא תותיר להם שום ברירה זולת להזדחל פנימה ובמחיר שווה לכל נפש.

באמת אולי צריך לבקש מהמנהלים שיפצלו את זה.די"מ
כי זה באמת לא קשור לשרשור אך זה נושא מאד חשוב.
כבר שלחתי להם הודעה בבקשה לפצל...ותן טל
אי אלו הערות נקודתיות..אדם כל שהוא

א. בקשר שהשליח של בית הדין הוא בעל השדה - שמעתי שבאמת זה השליח שהכי משתלם לשכור, [ובית הדין כמובן צריך להקטין את העלות לציבור, שהרי תפקידו לדאוג לציבור].

הרי כל הציוד, [למשל טרקטורים, ציוד השקיה וכו'], אינו הפקר, ובעל השדה לא חייב להרשות לפועלי בי"ד להשתמש בו, ולהביא במיוחד ציוד לשמיטה ייקר מאוד את העלות.

ב. צריך להבדיל בין בעיות של החקלאי, לבעיות שאוסרות הפירות עליך כצרכן. נניח - ספיחין זו בעיה שלך, אבל לא ברור שזה שבעל השדה עושה מלאכות, תוך הסתמכות על שיטות שלדעתך אי אפשר לסמוך עליהן אמור לאסור את הפירות.

ג. לכיוון הכללי של הפתרון לכתחילה, נראה לי שאני מסכים.

ד. פתרון נוסף לירקות, שכנראה היה המקור העיקרי לירקות בשמיטה בזמן חז"ל, אבל הרבה פחות ישים בימינו הוא ירקות שדה = צמחי בר. (ראה נדרים נג. בסוף העמוד.)

א.הרב שלי מסכים שזה לא קושיא רצינית.די"מ
(אביו דווקא סובר שזה ממש לא בסדר) זה כבדרך אגב.
ב.נכון.אבל עדיין אסור לו לעשות.הסיבה היחידה לאסור היא "מחזק ידי עוברי עברה" וזה לא שייך כשהוא סובר שזה מותר (ויש לו גדולים עליהם הוא מסתמך) ולכן בפרות לא משנה לי אם זה היתר מכירה או אוצר בי"ד.בירקות יש בעייה של ספיחין(חוץ מחו"ל,ערבה דרומית ויבול נכרי)
באמת יש הרבה בעיות עם אוצר בי"דרחל=)
וכמו שיש רבנים גדולים שמתירים, יש גם רבנים גדולים שחולקים עליהם.
בכל מקרה בכל השיטות יש בעיות, ושמיטה כיום זה דרבנן, לכן סומכים על הפתרונות המוצעים, שכידוע ספק דרבנן לקולא.
אבל כששמיטה תהיה מדאורייתא, תהיה בעיה עם הפתרונות הקיימים- כולל אוצר בי"ד. והרבה רבנים יושבים ומחפשים פתרונות לכשזה יקרה. אז אי אפשר לבוא ולומר כ"כ בקלות שבטוח הפתרון יהיה אוצר בי"ד.
האם שמיטה תהיה אי פעם דאוריתא?yair3

השמיטה דאוריתא לפי הרמב"ם רק כשהשבטים יושבים במקומם +רוב יושביה עליה (ואז גם היובל נוהג)

לגבי הדבר השני לא נראה שיש בעיה להגיע ואולי גם עברנו את זה אבל לגבי השבטים יושבים במקומם זה מחלוקת אם עשרת השבטים יחזרו

בכל אופן כל עוד לא חזרו עשרת השבטים וישבו במקומם אין שמיטה דאוריתא

זה שזה יקרה זה ברור.די"מ
זה אחד מהי"ג עיקרים (שגם אותם כתב הרמב"ם)
אוקי באמת לאחר ביאת המשיח הרמב"ם כותב שיחזרו השמיטיןyair3אחרונה

והיובלות 

ואתה לא חושש לדעת הרמב''םאל הר המוריה
שעיקר האוכל שלנו צריך להיות פירות וירקות.
מתה מכל אלה ששוכחים שהרמב''ם היה רופא גדול, וחוץ מלכתוב ספרי הלכה, הוא גם כתב ספרים על בריאות- שזה ממש ונשמרתם לנפשותיכם.
ברור שהרמב"ם לא התכוון שזה ממש חובה.די"מ
אם הוא היה סובר שזה ממש טובה מדין "ונשמרתם" זה היה מופיע בהלכות רוצח ושמירת הנפע. הלכות דעות זה גם חובה,אך ברמה אחרת.אכן באדיאל צריך לאכול רק אוכל בריא.אני לא שם עדיין ולכן עובד עכשיו על דברים אחרים. בכל מקרה וודאי שהוא לא התכוון שאנשים בשמיטה יעברו על איסור (גם אם זה רק איסור דרבנן ושמיטה דרבנן) ספיחין. ופרות אפשר לאכול חופשי כמו שכבר כתבתי.
מי שמעוניין להתעדכן בדקות הקרובות הצבעה בקראיה שניה ושלישיתשלומי20104

על פיזור הכנסת..

 

מבטיח לעדכן על התוצאות המדויקות..

מפוזרת, מפוזרת, מפוזרתמושיקו

עמית סגל

הצעת החוק להתפזרות הכנסת ה-19 עברה במליאת הכנסת בקריאה שניה. בעד: 93 נגד: 0 נמנעים: 0 בקריאה שלישית: בעד 93. ללא מתנגדים ונמנעים

הכנסת פוזרה!!שלומי20104
קריאה שלישית(בפנים צילום מסך של הפיזור)שלומי20104

זהו. התפזרה. יאללה בחירות ותן טל

וממחר נראה לי איסור תעמולת בחירות בכלי התקשורת (שלא בעת הזמן המוקדש לתשדירי התעמולה) יחול, אז שימו לב ואוזן אם אתם שומעים איזה משהו תעמולתי מהצצד השמאלני - זה הזמן להיכנס בהם!  

אנקדוטה - זוהי לא הכנסת הכי קצרה מהקמת המדינה, אבל השנייהותן טלאחרונה

הכי קצרה.

 

הכנסת הכי קצרה בימים, למין יום הבחירות שלה ועד יום הבחירות לכנסת שלאחר מכן - הייתה הכנסת הרביעית, סך הכל - 651 ימים.

 

הכנסת הזאת, מיום הבחירות הקודם ועד יום הבחירות ב17 במרץ עוד כמה חודשים - תכהן 784 ימים.

 

 

לימור לבנת פורשת ולא תתמודד יותר.. ב"הצלחה לה באזרחות הפשוטהותן טל
וסתם אנקדוטה בנוגע לנתניהו - במידה והוא יהיה ראש הממשלהותן טלאחרונה

גם לאחר הבחירות האלו, וישלים -לראשונה - קדנציה מלאה של קצת יותר מארבע וחצי שנים עד שלהי 2019 - הוא יעקוף רשמית את בן גוריון באורך הכהונה כראש ממשלה ויהיה ראש הממשלה שכיהן הכי הרבה זמן במדינת ישראל בתפקיד הזה!

ללפיד לא נשאר עם מי לחתום הסכם עודפים ותן טל

כולם כבר עקפו אותו.

 

ליכוד - בית יהודי

כחלון - ישראל ביתנו

ש"ס-יהדות התורה (לא בטוח שכבר חתמו, אבל זה ברור)

עבודה-מרץ

ככל הנראה 2 מפלגות ערביות זו עם זו...

 

ורק ללפיד לא נשאר

 

מה שאומר שיש סיכוי טוב שזה יציל מנדט מהשמאל ויעביר אותו לימין, בחלוקת העודפים.

 

וזה טוב!

 

 

למה המופע של בנט בוושינגטון לא מובלט באתר ערוץ7המדינאי

אני לא נמנה על חסידיו של בנט, אבל כאשר הוא עשה מעשה נכון, דיבר לעניין - "חבר אני לכל אשר יראוך".

 

דווקא פורסם כאן, ואכן חשוב שהוא מדבר ככהמשה

הוא בסך הכל "מרכז-ימינה", כלומר צריך עוד כמה קיצוניים כדי שיהיה אפילו יותר ימין...

בשביל זה אסור שבן ארי יגיע לכנסתיוני
בנט לידו נראה שמאלני..
זאת בדיוק הסיבה שכן צריך שהוא יגיע לכנסתמרדכי

בס"ד

 

כי הוא מוביל את כל המערכת ימינה ו"מכריח" את נתיהו, בנט וכל מי שנחשב מחנה הימין - להוכיח שהם אכן כאלה.

או להפך.אלעד

יתכן ובנט ינסה להתרחק ממנו, האופוזיציונר המוקע והדחוי, ככל האפשר.

הכל נתון להערכות

אני לא חושב שזה סותרמרדכי

בס"ד

 

פשוט ברגע שמשהו מציב אלטרנטיבה יותר טובה בנקודה מסויימת שהיא גם כלי אצל היריב, אז גם הוא ינסה לקדם את אותה אלטרנטיבה מהצד שלו. כך זה בכל דבר, לא רק בפוליטיקה, וכמובן זה לא מחייב לרמת הקרבה שלהם. אפילו אולי להפך. 

מרדכי,יש לי שאלה רצינית אליך ולא קנטרנית. תענה בכנות בבקשה.ותן טל

אתה באמת באמת מאמין שבן ארי יצליח להביא בבחירות הקרובות כ80 אלף מצביעים י-ו-ת-ר ממה שהביא בפעם הקודמת? כלומר - מעבר לעובדה שכל מי שהצביע לו יצטרך להצביע לו שוב, אתה ב-א-מ-ת מאמין בלב שלם שהוא יצליח להוסיף עוד 80 אלף מצביעים?

 

כי בבחירות הקודמות הוא הצליח להביא 66 אלף בוחרים - ואני מזכיר, זה היה כשאריה אלדד היה איתו, ואם אלדד לא ירוץ עכשיו אולי יהיו תומכי אלדד שיבינו מזה שאלדד לא רוצה לבזבז מנדטים למחנה הציוני ולכן מוותר על ריצה חסרת טעם, ובהבנה הזאת יחזרו לליכוד או לבית היהודי - ובבחירות הקרובות אחוז החסימה עומד על 3.75 אחוז שגם אם לא נשתמש בגידול הטבעי של הבוחרים, ונחשב לפי מספר הבוחרים בבחירות הקודמות - אחוז החסימה המעודכן יהיה מעל 140 אלף קולות. 

 

אתה מאמין שהוא יצליח להשיג עוד 80 אלף קולות? או שגם אתה יודע שמדובר בהצבעה שכמעט בטוח נועדה מראש להיות הצבעת מחאה אידיאולוגית בידיעה שהיא כנראה לא תביא הכנסה לכנסת...?

זה כבר דיון אחר ולא קשור להודעה שלימרדכיאחרונה

בס"ד

 

אבל אענה בכל זאת, ואם זה ינוצל"ש יתר על המידה אעצור.

 

אני לא עוצם עיניים ואני מודע למצב שבו נמצאת עוצמה יהודית ומיכאל בן-ארי. אבל מבחינתי אנחנו רק בהתחלה והכל עדיין מעורפל ולא ברור. עדיין לא ברור איך תראה בכלל הרשימה בה מיכאל יתמודד והאם הוא יצטרף למשהו או משהו משמעותי יצטרף אליו וכו'. כרגע המצב הוא של ישיבות של הגוש המקים של המפלגה ששם בוחנים את כל הדברים הנ"ל, כך שקשה מאוד לדעת מה בדיוק יהיה המצב של המפלגה ביום הבחירות.

 

עוד דבר שעומד לרעתם של מיכאל ושות' זה שמכוני הסקרים בינתיים מתעלמים מהם לחלוטין, ולא רק בגלל מספר המנדטים הנמוך שהיו להם בחירות קודמות, כי את הערבים הם מפרסמים עם 2 מנדטים. אחת העובדות במכוני הסקרים שלחה הודעה למיכאל בו היא מספרת שהמפלגה שלו היא בכלל לא אופציה לבדיקה ומתעלמים ממנו לחלוטין, כך שגם את הכוח העומד לרשות המפלגה כיום.

 

מכיוון שאין לי מפלגה אחרת (כיום, 99 יום לפני הבחירות) להצביע לה ועוצמה יהודית היא האלטרנטיבה היחידה בשבילי ואלו אנשים שאני תומך בהם ואוהב אותם מאוד, אז אני כן עוזר להם וכבר עכשיו התחלתי את העבודה איתם על מנת להעלות להם את הסיכויים להיבחר, וכרגע אני יכול רק להרוויח מזה ואין לי שום הפסד שיכול להיגרם מכך. ואני כן חושב שכבר עכשיו אנחנו רואים שהתמיכה כן עלתה מהבחירות הקודמות. אומנם כרגע זה לא מספיק, אבל יש התקדמות שאנו מקווים שתגבר מיום ליום עד ליום הבחירות עצמו ששם ייבחן הכוח של המפלגה בפועל.

 

וכמובן, תודה רבה לבית היהודי שהעלו את אחוז החסימה על מנת למנוע ריצה של מיכאל בן ארי ודומיו לכנסת. 

אם ח"ו אחרי הבחירות הם אכן לא יעברו, תאשימו רק את עצמכם בכך שהחוק שלכם שכ"כ תמכתם בו, הוא זה שזרק קולות לפח.

דחוף גילינון כהן

בס"ד

מאיזה גיל אפשר לבחור לכנסת/ר"ע 

לכנסת 18 למונציפלי(מועצות מקומיות ואזוריות) 17שלומי20104
נכון, רק צריך לזכור שלא כל אדם שהגיע לגיל 18 בחודשים האלוותן טל

יכנס לפנקס הבוחרים...יש סף של זמן מסויים שעד אליו מי שעבר 18, ייכנס לפנקס הבוחרים - ולאחר מכן גם אם נשר זמן עד הבחירות, הוא כבר לא יוכל לבחור בבחירות האלו. רק שאני לא זוכר כעת מה התאריך הקובע...

לא מדויקשלומי20104
עבר עריכה על ידי שלומי20104 בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ה 19:26
זה נכון שספר הבוחרים נסגר כמדומני 51 יום לפני הבחירות רק שהקרטריון זה יהיה בן 18 ביום הבחירות(יכול להיות שיום לפני הבחירות,)

חוק הבחירות פרק ה' (א)
לכל מועד בחירות יוכן פנקס בוחרים, שיכלול כל אדם שביום שליפת פנקס הבוחרים היה אזרח ישראלי והיה רשום, הוא ומענו, במרשם האוכלוסין כתושב ויום הולדתו ה-18 חל לא יאוחר מים הבחירות. לענין פרק זה "מען" – לרבות ציון במרשם האוכלוסין של ישוב בלבד.
אוקי. זה משום מה שזכרתי מפעם שאמרו לי שלא מספיק שאניותן טלאחרונה

עובר את גיל 18 אלא יש סף זמן שעד אליו אני נכנס לפנקס הבוחרים ואם היומולדת שלי היא אחרי, גם אם עדיין לא הגיעו הבחירות, אני לא אצביע כבר באותן בחירות.

 

ואולי פשוט לא זכרתי נכון ואמרו לי את זה בצורה שונה ובילבלתי.

 

לא משנה. תודה על ההבהרה...

ועדת הכספים צפויה לאשר העברת כספים ליו"שהמדינאי

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/655/624.html?hp=1&cat=404&loc=10

שעות לפני פיזור הכנסת צפוי ראש הממשלה לבקש מוועדת הכספים העברה של 120 מיליון שקל להתנחלויות; ב"יש עתיד תקפו: "מהלך לא ראוי למדינה דמוקרטית נבקש מהיועמ"ש לבדוק את חוקיותו"

 

בכתבה הזו יש תגובות של איזה שמאלני, וכדאי לענות לו, וגם להסביר איך שבזכות יו"ש יש שקט בשאר חלקי ישראל. כמעט כל התגובות מתפרסמות מיידי.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/655/624.html?hp=1&cat=404&loc=10

מישהו יודע בצורה רשמית מה כרגע מתכננים בן ארי ואלדד?שלומי20104
(לא מענינים אותי הערכות והצעות, רק מי שיודע עובדות)
אולי להצביע רק בתנאי שיקבלו 61 מנדטים לפחותהמדינאי

רק מפלגה שתצהיר שאם היא לא מקבלת 61 מנדטים, אז היא מתפטרת מהכנסת, כי אין פשרות כלל וכלל: או שמיישמים את כל מצע המפלגה בשלימותה או לא.

 

שחור-לבן.

אם צריכים עוד הוכחה שחייבים להצביע אך ורק לרשימה דתית-חרדיתהמדינאי

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4600072,00.html

כחלון: ליכוד אמיתי יודע לוותר על שטחים

 

שר התקשורת לשעבר, שמתרכז בעיקר בנושא הכלכלי, פרש בקצרה גם את משנתו המדינית. הוא מתח ביקורת מרומזת על נתניהו ואמר: "המצור המדיני הזה לא טוב לנו, לא אחמיץ הזדמנות לשלום"

 

עוד...

 

 

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t491333

הימין הכי חזק ואחראי הם החרדים. כל השאר...

 

בואו נראה קצת היסטוריה:

 

  • חצי ממפלגת צומת חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני
  • חצי מהליכוד ביחד עם ראש הממשלה אריק שרון חצו את הקווים ועברו לשמאל הקיצוני
  • גם בזמנו של נתניהו כראש הממשלה חלק גדול של הליכוד שמו לו רגליים ומשכו שמאלה
  • ועוד לפני זה היה עזר ווייצמן בתוככי הליכוד שמשך שמאלה ואחר כך עבר לגמרי לשמאל, היה את איציק מרדכי, דוד לוי, בני בגין, דן מרידור, והרשימה ארוכה...

 

יש חשש גדול שגם עכשיו שליש עד חצי מהליכוד יעברו לשמאל הקיצוני. 

זה נראה דמיוני עכשיו בגלל שרק עכשיו היה ירי בלתי פוסק מעזה בעקבות הנסיגות.

אבל אחרי שנתניהו ירסן את החמאס עד שיפסיקו לירות, אז הסכם עם המחבלים לא יהיה כל כך מפחיד, כבר לא יראו את הטילים נוחתים עכשיו. התקשורת עוד פעם תתחיל לזמר שירים של שלום, תכנה כל שר וח"כ שאינו רוקד לפי החליל שלהם בתור ימני קיצוני, ומנגד תתן ציונים מחמיאים לשרים וח"כ שמושכים שמאלה, ואז כמה חקירות משטרה יעשו את שלהם.

עדיף ליכוד על בנטאלאדין
עדיף נתניהו על בנט. ליכוד??המדינאי

תלוי מי. יש שם שוק שלם.

 

אבל, אני מבחינתי מצביע לרשימה הכי חרדית.

תתפקד לליכוד ותבחר את מי שטוב שם. נורא פשוטמשה

רק אניח את זה כאןender13אחרונה
הרב רונצקי מתמודד בבית היהודי-לא חבל על המאמץ? (כנסו ותבינו)ותן טל

 

הרב רונצקי מתמודד בבית היהודי, ואני תוהה - בשביל מה לו להתמודד על מקום ברשימה? הרי הוא פחות או יותר הפטרון הרוחני של בנט - ולבנט, כזכור, מותר להצניח שלושה מועמדים מטעמו לשלוש מקומות ב15 הראשונים (אחד בכל חמישייה) - אז אם הרב רונצקי רק יבקש ממנו, אין כמעט סיכוי שבנט יסרב להצניח אותו לחמישייה הראשונה, השנייה או השלישית... ואז זה חוסך ממנו את הכאב ראש של להתמודד, לרוץ אחרי תומכים וכו'...

 

אז בשביל מה הוא מתמודד?

 

שלוש השערות שלי למה:

 

1 הרב רונצקי ובנט חושבים שכדאי קודם לנסות את האפשרות שהרב רונצקי ייכנס בלי הצנחה למקום ריאלי, כי בנט רוצה לשמור את ההצנחות לאנשים שיש להם הרבה פחות סיכוי להיכנס, שחשוב לו שייכנסו כדי לפתוח את המפלגה לקהלי מצביעים נוספים (נגיד מועמד דרוזי, או עוד מועמד חילוני מלבד איילת שקד שבעקבות התיפקוד הנהדר שלה בכנסת האחרונה אני מאמין שהיא אפילו לא תצטרך את השריון הראשון לנשים וכמו בפעם הקודמת תעקוף אותו ותכנס לחמישייה הראשונה...). 

לפי תרחיש זה, אם הרב רונצקי יגיע למקום לא ריאלי, הגיוני שבנט כן יצניח אותו למקום ריאלי - ככה שאין מה להפסיד מהתמודדות מלבד מאמץ בחודש-חודשיים הקרובים מצד הרב רונצקי, כוכמובן כסף לקמפיין, אבל אני מניח שלרב יש קצת כסף...

 

2. הרב רונצקי חושב שהצנחה שלו לתוך הבית היהודי יגרום לתחושת מירמור מצד המצביעים והמתפקדים, בטעענה ש: " מדובר נטו בהצנחת מקורב", ולא רוצה על ההתחלה ליצור רושם רע של "מינוי מקורבים" (בניגוד להצנחת מועמדים "ייעודיים" כמו שכתבתי קודם שעליהם יש פחות את טענת ה"מקורבים"). לכן הוא מתמודד.

לפי התרחיש הזה, ייתכן שאם הרב רונצקי לא יגיע למקום ריאלי, עדיין הוא לא יבקש מבנט להצניח אותו, ואולי אפילו יסרב להצעת בנט להצניח אותו למקום ריאלי.

 

3. הרב רונצקי כבר חשב על אפשרות להצנחה אבל בהתייעצות עם בנט הבין שיותר חשוב הצנחה של מועמדים אחרים ייעודיים - כמו מועמד דרוזי, או חילוני, או ביטחוניסט רם דרג וכו'... (למרות שביטחוניסט רציני יכול סתם לגרום לתמיהה במקרה ובנט אכן יקבל את מה שהוא חושק בו בעתיד - תפקיד שר הביטחון - שהרי אותו ביטחוניסט יש אפשרות שיהיה מעורה יותר במערכת הביטחונית מבנט, ואם כן למה שבנט יהיה שר ביטחון ולא הוא - ומצד שני, הרי ברור שראש המפלגה מקבל את התפקיד הבכיר - אבל כל העניין הזה סתם יכול לגרום לתסיסה ויתכן שבגלל זה בנט יוותר על הרעיון להצניח ביטחוניסט רציני לרשימה) - ובשל כך, הגיע בנט להבנות עם הרב רונצקי שבגלל שחשוב יותר לפתוח את הרשימה לקהלים נוספים, הרב ינסה לרוץ לבד.

בתרחיש הזה, גם אם הרב רונצקי לא יצליח להגיע למקום ריאלי, הוא יוותר ובנט לא יצניח אותו למקום ריאלי.

 

אפשרות רביעית, שאני עדיין מתלבט אם היא רצינית מספיק אפילו לחשוב עליה, היא שבנט למרות שיש בידו כוח רב להצנחה, עדיין לא רוצה בבחירות הקרובות להצניח בבת אחת שלישייה ל15 הראשונים, אלא "לקחת את זה באיזי" ונניח להצניח 1-2 ל5-10 הראשונים - כדי לא ליצור מירמור רב מידי מצד המתפקדים שהצנחות אלו למעשה פוגעות בבחירות שלהם - וככה עדיין למצב את עצמו בתור המנהיג הלגיטימי והרציני של הציונות הדתית, גם לבחירות שלאחר מכן - שבמידה והבית היהודי בבחירות האלו יתחזק משמעותית, אין ספק שבבחירות לאחר מכן נפתלי בנט יראה עצמו כמועמד לגיטימי לראשות הממשלה, ולהתחרות הבית היהודי מול הליכוד על הובלת הגוש הלאומי...

 

מה דעתכם? (למי ששרד עד לכאן את ה"טור הפוליטי" האישי שלי בעניין הבית היהודי והרב רונצקי )

לא.הוא לא.י.ל.

המוטו החדש של לפיד::הכה החרדים והצל את יש עתידמושיקו
Бей жидов спасай Россиюhamedinai

למי שמבין רוסית

הוא אידיוטמשה

הוא היה יכול לטפל בכ"כ הרבה בעיות כלכליות במקום לרדת על החרדים והמתנחלים והיה יכול להוית שר אוצר מוצלח.

 

מגוחך ועוד יותר מופרך, ויותר מכל-נבזיגוונא

הבנאדם ניסה עד לא מזמן להקים קואליציה עם אותם חרדים, ועכשיו הוא מעז להכפיש את נתניהו על שניסה לרקום איתם כביכול "דיל".

 

ובכלל, כל הרעיון של יש עתיד לרקוד על דמם של החרדים הוא רשעות בעיני.

אם בנט לאחר הבחירות לא היה עושה מה שעשהhaim770

ב"ה

לרקום ברית אחים אם לפיד, המצב היה שונה והייתה כמה ממשלה ימנית דתית חרדית כפי שעם ישראל צריך !!!!

אז אנא, ציבור הדתי לאומי, יש הזדמנות להזכיר לא את הנ"ל בפריימריס של הבית היהודי ולהעיף גם אותו לכל הרוחות.

מרוב שאני מתעב את האיש, מתחיל לאהוב את גב' שרה נתניהו.

מי שאשם בזה זה החרדים שדחקו אותו לפינה.די"מ
ואם כן, האם זה מצדיק לדחוק את כל המדינה לפינה?המדינאי

החבירה עם לפיד היה או מעשה לא אחראי או טפשות עצומה או שניהם יחד.

 

מקווה מאוד שהבין - בדרך הקשה - את טעותו הנוראית.

 

**

 

אבל אולי מעז יצא מתוק, כי ייתכן מאוד שאם לפיד לא היה נכנס לממשלה, והייתה קמה ממשלת ימין-חרדים,  הוא לא היה מתרסק כמו שהתרסק, ואולי הוא היה יכול בעתיד להגיע לראשות ממשלה. כי יש לו פה גדול, למרות היותו אפס מאופס, וגם התקשורת איתו.

‏"כל המדינה"די"מ
בוא נגזים...
החרדים תמיד היו פוליטקאים מסריחים,פעם אחת הם נדפקו,קורה.
טוב שזה יצא מהפה שלך אלעדאחרונה
אה כן - הוא היה צריך להניח לחרדים וש"ס להיכנסלב אמיץ

ולמכור אותנו לערבים.

 

קשה לי מאוד עם החקיקה האנטי דתית שהבית היהודי נטלה בה חלק אבל בוא לא נלקה בזיכרון סלקטיבי.

^^^^החרדים היו בכלל מתייחסים לבנט במקרה הפוך?די"מ
הם גם היום עושים אותו דבר ואפילו הרבה יותר גרוע,מה אתם רוצים ממנו?
יפה עשה ליבסקינדגוונא
מה אתם אומרים - קדימה תשרוד את הבחירות הקרובות?ותן טל

או שמופז ישכיל איכשהו להתאחד אולי עם מפלגה אחרת?

 

אני בספק מאוד גדול אם יש לה סיכוי עוד. אפילו בבחירות האחרונות הם בקושי גירדו את אחוז החסימה, ונכנסו עם שני מנדטים, מפלגה קטנטנה - כעת כשאחוז החסימה עלה, לדעתי הם ימחקו לחלוטין.

 

מעניין.

נמאס לו כבר מהפוליטיקה למופזעוגי פלצת
יכול להיות, אבל זאת משכורת נוחה... ותן טל

ובכל מקרה הוא לא עשה יותר מידי בכנסת האחרונה חוץ מלחמם את הכיסא ולשגר התבטאות שלא עניינה אף אחד פעם ב.. - אז מה אכפת לו להמשיך לעשות את זה ולקבל על כך משכורת של 35 אלף שקל לחודש?

מעייף חח הוא לא צעירעוגי פלצת
נו, אז דווקא לשבת על הכיסא זה הכי נוח.. חח ותן טל
הוא כבר מזמן לא צריך משכורת.. יש לו פנסיהשלומי20104
תקציבית לא רעה בכלל מהצבא..
כמה עשרות אלפים..
ועכשיו גם פנסיה מהכנסת/פנסיית שר...משה

יש להם תקציב מימון מפלגות. מישהו בטוח ישלם לו במשהו בשבילו....

מופז ימצא בית חם במפלגת העבודה כנראהגוונא
שאלה מוזרה. לפי כל הסקרים הם נמחקים לגמרי.אלאדין
איך בדיוק זה הופך את השאלה למוזרה?די"מ
כי התשובה ברורה מאליה.אלאדין
שאלה יותר מעניינת אם ציפי לבני תשרוד את הבחירות..kamenker
יש מגעים על כך שהוא יצטרף לכחלוןמרדכי

בס"ד

 

עד עכשיו חשבתי שזאת סתם השערה לא הגיונית שעומדת לי בראש, אבל עכשיו ראיתי כתבה על הרשימה שמגבש כחלון ומופז ונאמר שם שמנהל מו"מ עם מופז על המקום השני או השלישי.

 

 

השמות שבאמת מפתיעים זאת הבת של הרב עובדיה, עדינה בר שלום, וח"כ כארמל שאמה הכהן.

זה ברור למה הוא רוצה אותו - מימון מפלגותמשה

צפוי דיון מעניין בכנסת מחר בנוגע למימון מפלגותגוונא
שאמה הכהן מכחיש בגל"צ ריצה עם כחלוןמרדכי

שיתוף פעולה נדיר בין גוש-שמאל מרכז לשמאל קיצוניהמדינאיאחרונה

אני מעתיק קטע מעיתון הארץ, שהכתב כתב שם לפי תומו:

http://www.haaretz.co.il/news/politi/.premium-1.2505580

הרצוג ולבני חוששים שצירוף לפיד יפגע בגוש המרכז־שמאל

 

במפלגת העבודה סימנו את מופז כ"ביטחוניסט" הבכיר בגוש המרכז המתהווה. מרצ צפויה להתמודד בנפרד בבחירות, כדי לאפשר לעבודה למצב עצמה במרכז המפה הפוליטית ובמקביל לגרוף מנדטים של מצביעים שלא מעוניינים לתמוך באיחוד המסתמן.
מתנגדי בנט:.1

אשמח לפירוט של הדברים שמפלגת הבית היהודי פגעה בעולם התורה ובארץ ישראל במהלך הקדנציה האחרונה.

 

תודה

היא מפלגה ציוניתאריק מהדרום

ואידך זיל גמור.

ובכל זאת לטענת החרדים ותומכי עוצמה.1

שחלקם נמצאים פה בפורום אומרים שהוא נלחם בדת בצורה קשה ואני שואל במה זה מתבטא כי מאד קל להגיד בנט

הוא מתחבר לחילונים ולא אכפת לו מעולם התורה אבל איך זה מתבטא בפסים מעשיים,אני באמת שואל לא במטרה לקנטר

או משהו כזה....חצי חיוך

חוק הגיור, הגיוס, הפונדקאות, קיצוץ לישיבות ועודאלאדין
נכון. הוא יזם את החוקים הללואלעד
הוא לא ניסה למזער נזקים או לקבור אותם קליל. לכן הוא גם לא גרם לחלקם לבוא לידי ביטוי באופן מרוכך או אפילו הפוך מכוונת הוגיהם.

יתר על כך, החרדים היו ודאי מצליחים יותר ממנו כשהם עם לפיד והתנועה באותה ממשלה ובלי תנאים וחישוקים קואליציוניים שנחתמו מראש
תזכיר לי כמה קיצוץ לישיבות בפועל היה?ותן טל

וכמה הוחזר לישיבות בלחץ מאוד חזק של איזו מפלגה כלשהי מהקואליציה, שדאגה לבטל את הקיצוץ הכפול שהיה לישיבות שהיה, כאמור, כפול ויותר מהקיצוץ שהיה בכלל המשק? (עצם זה שיש קיצוץ, אם זה קיצוץ בכלל המשק, הגיוני שיהיה קיצוץ גם לישיבות. אי אפשר לאכול את כל העוגה ולשמור אותה שלמה. גם הישיבות הם חלק מהעם. זה שהקיצוץ היה גבוה בצורה לא פרופרציונלית - זה אכן היה לא טוב, אבל "מפלגה כלשהיא" עצרה את זה. מעניין איזו).

לישיבות שאחוז מסויים מהם מתגייס לצבאalezish


שזה לגיטימי כל עוד המדינה מנהלת את התקציבמשה

(מה שבעיניי לא צריך להיות בכלל - צריך לקצץ את כל התקציבים שאינם לביטחון או למשפט

אבל הישיבות צריכות להיות מהאחרונים שיקצצו - קודם לקצץ בתאטרון, במדעי הדשא ובספורט)

ממש לא נכון. למען האמת - רוב התקציב שהוחזר,ותן טל

הגיע לישיבות החרדיות - בצורה הגיונית, כיוון שמהן נלקח הכי הרבה, כי יש הרבה הרבה יותר ישיבות חרדיות מישיבות ציוניות דתיות...

אתה שומע מה שאתה מדבר?alezish

התקצוב הוא בשביל לימוד תורה=פר לומד

לכן ללומדים הדת"לים החזירו ולחרדים לא!

 

לא נכון. אתה טועה בעובדות.ותן טל

העובדה היא שמתקציב של בערך 65 מליון שהוחזר בעזרת הבית היהודי (אל תתפוס אותי במליון לכאן ולכאן, לא זוכר כרגע את הסכומים המדויקים) - זה הלך 13 מליון לישיבות הדתיות לאומיות, ו52 מליון לישיבות החרדיות.

ועדיין לא התחיל לכסותalezish
מה לכסות?ותן טל

אתה לא מגיב על מה שכתבתי. טענת שהתקציב הלך רק לישיבות שהולכים מהן לצבא - אמרתי לך שזה לא נכון ורוב התקציב הלך לישיבות החרדיות. מה אמרת בהודעה עכשיו?

ולמה זה לא בסדר?די"מאחרונה
במדינה יש חוק גיוס חובה הגיוני שהמדינה לא תסכים לתת להם כסף.
רק פרט חשוב למען הדיוקמרדכי
בס"ד

על מנת שהבית היהודי יתחילו לפעול הרבנים וראשי הישיבות היו צריכים להפעיל לחץ משלהם. פגישות היו נערכות כל שבועיים ורבנים רדפו אחרי הח"כים במסדורנות הכנסת. כך שאומנם היה לחץ, אבל לצערי הוא לא הגיע מעצמו.
אולי הגיע הזמן להסביר לאורי אריאל שיחבור לבנט???יוסי כהן


איש רע שבימיו הקצרים בממשלהאברי
עברו הרבה חוקים אנטי דתיים דוגמת חוק הגיור והפונדקאות. לא שאורי אריאל הוא טלית של תכלת עם איך שהוא דפק את בן ארי.. אבל הכל עדיף על בנט.
הדרך הוכחה שלך לא נכונה, במחילה...ותן טל

תשאל את עצמך - כמה חוקים אנטי דתיים ל-א עברו בממשלה בזכות המלחמה של הבית היהודי בראשות בנט? את זה שכחו להגיד לך, נכון? ברור...כי יש אינטרס לקנטר את בנט והיכנס בו, אז כל דבר "טוב" שהוא עשה, מגמדים ומנסים להסתיר או מתרצים תירוצים שונים - וכל דבר רע הופכים בערך לפיל...

 

חוק הגיור זה דווקא דוגמא גרועה. בלי הית היהודי - חוק הגיור היה מתקבל בגרסה הרבה יותר גרועה והיית רואה כאן רפורמים מגיירים בלי שהרבנות הראשית יכולה לעצור את זה. אז דווקא הבית היהודי דאגה שזה יעבור בממשלה ולא בכנסת, כהצעת מחליטים, ובלי הסעיפים הכי בעייתיים. איך אמר הרב דרוקמן - אומנם היינו מעדיפים שלא יהיה בכלל, אבל כשכבר יש חוק ואי אפשר לבטל אותו לחלוטין - זה נס גדול שהצלחנו לפחות לדאוג שהוא לא יעבור כמו ששטרן רצה, בכנסת ועם כל הסעיפים הבעייתיים.

 

 

הקמצן שקיים 3 מצוות עם דג מסריח אחדhamedinai
היו היה קמצן שקנה חתיכת דג מסריח. דפק לו בדלת איש עני, הקמצן נתן לאביון את הדג. המסכן אכל את הדג ונהיה חולה. הקמצן שלנו בא לבקרו. רק לראות את האיש שנתן לו את הדג המסריח עשה לו בחילה. בסוף הקבצן המסכן מת. הקמצן הזדרז ללכת ללות את המת.

אחרי שחזר מהלוויה הוא פנה לאשתו ואמר לה: תראי איך עם חתיכת דג אחד אפשר לקיים 3 מצוות. קיימתי מצוות הכנסת אורחים, ביקור חולים והלוויית המת.
המשל שלך נחמד אבל לא קשור לכאן.ותן טל

 

החרדים הם אלו שהכריחו את הבית היהודי לחבור ללפיד. להגיד מה היה קורה אילו... - זה חלומות באספמיא. אי אפשר להגיד מה היה אילו. אנחנו מודדים מצב על פי מה שקרה - החרדים הכריחו את בנט לחבור ללפיד, ומכאן ואילך - הפעילות של הבית היהודי מנעה ממצבים גרועים מאוד להגיע ליהדות. הרבה מאוד. הרבה יותר ממה שאתה יודע.

 

אבל כמובן, הכי טוב לתקוף ולהשמיץ בלי להצטרך להביא הוכחות למה שאתה אומר, ובלי להכיר באמת מי גרם למה שנגרם.

 

את הדג המסריח, אם כבר חוזרים למשל שלך - כנראה נתנו בתחילת הקדנציה החרדים (ודרעי בראשם) לבנט.

 

נקווה שבבחירות הקרובות הם ישבו לאכול דג משובח ביחד, ואת לפיד ישאירו מחוץ למסעדה.

אף אחד לא הכריח אותו. הוא לא נולד עם תיק של שרhamedinai
עבר עריכה על ידי hamedinai בתאריך י"ד בכסלו תשע"ה 21:08
וגם לא יהיה שר לנצח.

הנה לא עברו שנתיים וכבר יש בחירות עוד פעם. הוא נכס להיסטריה על האפשרות שאולי הוא לא לא יהיה שר עכשיו ומייד. איזה אסון... אם הייתה לו ראיה קצת יותר רחבה הוא לא היה נכנס להיסטריה.

המהלך של נתניהו אז היה ניסיון לקשור את לפיד עם החרדים כבר אז ובכך להוציא ממנו את הנשק: הנה אתה עצמך כבר ישבת עם החרדים, וככה היה יכול לפטר אותו כבר אחרי החתרנות הכי ראשונה שלו. והיה חוסך את השנתיים הקשות. ואם לפיד לא היה מסכים בשום אופן לשבת עם החרדים, ייתכן שאז היה נתניהו פונה שוב לבית היהודי ולחרדים יחד. היה אז מצב שהתקשורת הפחידה את נתניהו להקים קואליציה חרדים-בית יהודי. אבל אם לפיד היה מסרב לשבת עם החרדים, נתניהו היה שם עליו את האשמה.

אבל אולי עכשיו אפשר להגיד שמעז יצא מתוק. עכשיו כל המחנה הלאומי יצא מחוזק בעזרת ה'.
בסופו של דבר אתה מדבר מהשערות, "מה היה אילו...".ותן טלאחרונה

בפוליטיקה מאוד קשה להגיד מה היה אילו - וכמו שאתה מביא ספקולציה אחת לכיוונך, אני יכול להביא ספקולציה אחרת לכיוון אחר לגמרי שמוציא את בנט הכי טוב שבעולם.

 

ככה שכאשר מתדיינים - צריך להתדיין על סמך מציאות שהייתה - המציאות שהייתה היא שנתניהו לא הסכים להכניס את הבית היהודי לממשלה, והחרדים אל התחייבו לבנט שיכנסו רק איתו - אז במסגרת "המשחק הפוליטי" בנט היה צריך להקים גוש חוסם עם לפיד, שהיה האפשרות היחידה לכך...

 

 

אז מה עומדת להיות הקואליציה הבאה?alezish

למרות כל הדיבורים על גוש המרכז שמאל,[השמאל שרוצה להיות רק במרכז]

נוצר מצב בו ביבי+בנט = 40 מנדטים, כל זמן שביבי לא יאבד מנדטים לשמאל, הקמת תקומה תעלה את תקומה על חשבון חצי ליכוד וחצי בית יהודי[יקחו הכל מהבית וחלק הבית יגנבו מהליכוד חזרה]

החרדים כנראה יקבלו 16 אם לא יהיה פיצול בש"ס.

ערבים 12

מרץ 8

לפיד וליברמן 10-

כחלון 13

העבודה 15

התנועה תוסיף סביב ה5 למפלגה שבה תרוץ.

 

גוש המרכז שמאל גונב מעצמו[כולל ליברמן שכבר לא יגנוב כנראה יותר מדי מהליכוד], למעט כחלון שיש לו אפשרות לגנוב מש"ס והליכוד ולהיפך...

איחודים אפשריים: התנועה מצטרפת לעבודה מה שיעלה אותה ל20 מנדטים ואפשרות לגנוב מנדטים מיש עתיד ואולי קצת מליברמן.

 

בגוש הימין, קימים 4 פלגים נטושים לכאורה,

עץ- בני תורה - המחבלים כוחם כששני שליש מנדט,

אלי ישי- כמנדט וחצי, הבעיה היא שבריצה עם מפלגות אחרות לא כולם ילכו איתו

תקומה- כשלוש מנדטים-תלוי כמה הרשימה של בנט תלך לכיוון אורבך ולא שטבון. מתוכם כמנדט אחד משותף עם עוצמה לישראל

ועוצמה לישראל עם כשני מנדטים מתוכם אחד משותף עם תקומה.

 הראשונה כנראה לא תרוץ לבד, תנסה להכניס נציג דרך כל מפלגה שתתן לה, יהדות התורה לא תתן להם, מי שמכיר יודע שזה כבר לא מחלוקת גם אם לא לגיטימית, זה מלחמת דת.

עוצמה לישראל במקרה של אין אחודים כנראה תרוץ לבד ולא תעבור, הערכה שלי-2 מנדטים, מנדט של ריאליסטים שמפחדים לבזבז את הקול ילך לבנט, ומנדט של ממורמרים שלא אכפת להם יצטרפו.

תקומה- תקומה תלויה בשני דברים הראשון הוא כמובן רצונו של בנט להישאר באחדות מול הרצון ללכת לציבור חילוני יותר בלי סטרוקים למינהם, תקומה עצמה תקועה בין הרצון להשמיע את הקול של האמת, היה קשה להם לשבת בממשלה עם חוק הגיוס ושחרור מחבלים, זה לא תקומה של פעם, וחלק מהרבניים שעצבניים על בנט, לבין הרצון העז להידבק לכיסא, כרגע מוצע להם שלוש מנדטים ושר לאורי אריאל, גם במקרה של ריצה בנפרד, יחד עם שאר המרכיבים ויגרדו את ה5 מנדטים, ויצליחו להיכנס לממשלה למרות עוצמה לישראל, הם יקבלו כנראה שר אחד[18 שרים, ממשלה של ביבי כנראה תהיה באזור ה70 מנדטים מה שיגרום למדד של שר ל4 ח"כ, בטח למפלגה כזאת] בו הוא יאלץ כנראה להתחלק עם ישי. בבית היהודי שהוא כנראה יקבל שר, ועוד אחד שניים שיצליחו להכניס בפריימריס[ למרות שזה יבוא על חשבון אחרים, אין אפס, כמות מתפקדי נוסח תקומה היא גדולה, היא הכניסה את שטבון יוגב, וקצת וורצמן ומקומות אחר כך, הם לא יכולים להכניס המונים, וממילא יכנסו חברה דרך הפריימריס], ככה שהערכה שלי- אורי אריאל בחיים לא ירוץ לבד! אלא אם הרבנים ובנט ידחפו אותו יחד...

 

אלי ישי, ינסה להוציא הבטחה מדרעי למקום ברשימה, ברגע שיקבל כנראה לא ילך להרפתקאה, ככה שבסופו של דבר האיחוד שכל כך הרבה דיברו עליו להערכתי לא יצא לפועל, אם יצא ירדו מנדט מש"ס, מנדט מהבית היהודי מנדט מהליכוד, ומנדט וחצי של ממורמרים,[אם כי יתכן שאנשים ירגישו שהם לא רוצים את ישי ולהיפך]

ועכשיו להקמת הממשלה,

ביבי + בנט =40 , אם הקמת הממשלה תיפול עליו הוא יביא את החרדים במחיר של פנים, ועוד שר כנראה דתות לש"ס

וליהדות התורה ועדת כספים, וסגני שר, אחד בחינוך כנראה ועוד אחד אולי בלי שר מעליו, תלוי בדרישות שלהם, כמה ביבי יהיה סחיט, כרגע הם סחיטים.

השמועות על הסיכומים עם בנט הם ביטחון או חוץ, תלוי בכמות המנדטים והשותפים+משפטים+שר בינוני ותיק קטן

כך שמספיק לו להוציא אוצר\חוץ לראשון שקופץ כחלון או ליברמן והוא סוגר ממשלה, הם לא יישארו עם הגוש, 

הבעיה תתחיל אם כל מפלגות המרכז שמאל יצביעו על אחד מהגוש[כנראה בוז'י, לפיד לא יקבל המלצה מהחרדים, וגם הם הכי גדולים, בטח אם יתאחדו עם התנועה] אצל הנשיא, ככה שיקבל 60 וזה עוד בלי החרדים, ואז ממשלה לא יכולה לקום על 60 מדטים כשמרץ וליברמן ביחד, אבל אם החרדים יחליטו להמליץ על בוז'י[בתמורה להבטחות שיתן] הוא יהיה ראש ממשלה חלשה, שמורכבת מחרדים +עבודה + כחלון+ יש עתיד+ ליברמן == ממשלה רחבה של 68, אם יעזבו את נושא הדת ומדינה וילכו על ממשלה חברתית הם יכולים לקחת, 

הדבר היחיד שיכול לעזור לביבי, זה לסגור עם כחלון לפני הבחירות מה שלא יקרה כנראה,
[סגירה עם החרדים לא שווה כלום אם בוז'י יבטיח יותר]

ככה שלהערכתי כנגד כל המחשבות שביבי לא יוחלף, לדעתי בוז'י ינצח

והיה אם יהיה פרוד כלשהו בגוש השמאל ביבי יקח בהליכה, אין לו שום בעיה להקים ממשלה... רק שריבלין כמו ריבלין
לא יפספס הזדמנות כזאת לנקמה מתוקה...

 

 

בהנחה שלפיד בממשלה=מע"מ אפס ושום שינוי בחוק הגיוס - זה אומרותן טלאחרונה

שבשום מקרה החרדים לא יסכימו לשבת בממשלה אחת עם לפיד - בנוסף כנראה שאת עיקר הקמפיין שלו עכשיו יקדיש להראות מה עשה לחרדים כי זה הדבר היחיד שהוא יכול "להתגאות בו" - וכמו שאמרתי, כבר שמעתי באוזניי את ליצמן בקולו אומר שהם לא ישבו עם לפיד בממשלה אחת - גם אם הוא לא ראש ממשלה. ההנחה שלי שתמיד מאחורי הקלעים המפלגות החרדיות מתואמות ביניהן - ככה שכנראה בסבירות גבוהה מאוד גם דרעי לא יסכים לשבת עם לפיד בממשלה אחת.

 

מה שאומר שב95 אחוז, ביבי יהיה זה שיקים את הממשלה הבאה. מספיק שליכוד+בית יהודי+חרדים = 55 מנדטים - והשמאל לעולם לא יוכל להקים ממשלה, כי החרדים לעולם לא יסכימו לשבת בממשלה הציונית (וגם בוז'י הרצוג מגדיר את עצמו ציוני, כמה שהוא "שמאל"). זה שהם ימליצו עליו כראש ממשלה זה לא מספיק - הם צריכים גם לשבת בתוך הממשלה.

 

אם גוש ליכוד+בית יהודי+חרדים יהיה 55 מנדטים ומעלה - הכנסת כחלון/ישראל ביתנו לגוש תהיה מאוד קלה יחסית - לליברמן אין באמת בעיה אמיתית עם החרדים, סוגיות דת ומדינה אצלו בחשיבות משנית לחשיבות הנושאים המדיניים, ונושאים חברתיים.

 

אבל רק לאחר הרכבת הממשלה נוכל לדעת בוודאות.

 

אגב, אומנם זה כמעט שלא סביר בעולם - אבל יהיה מאוד מצחיק אם פתאום מחר ביבי יכריז שהצליח להגיע להסכמות עם המפלגות החרדיות, נותן להם כמה תיקים - ומכניס אותם לממשלה של עכשיו,וממשיך אותה הלאה... זה פשוט יהיה אדיר נוסח מה שעשה בכנסת הקודמת...

למה לא נותנים לפולארד את היחס שמגיע לו!?Tal.
יונתן פולארד עזר לעם ישראל מאד! ולא יודעת למה אבל לא מתייחסים אליו מי ודע מה...
למה?
אני יכול לכתוב פה למה.די"מאחרונה

אבל יסקלו אותי פה........

תכל'ס עדיף להצביע ליכוד מאשר הבית היהודימושיקו

אחד הנקודות חולשה בקדנציה הזו הוא ליברמן ומפלגתו שהוא הפכפך, ובמידה מסוימת יותר שמאלני מאשר ימני.

 

בהנחה שנתניהו לא היה תלוי בו היה יותר סיכוי להקים ממשלה ימנית חזקה עם הבית היהודי החרדים וליכוד.

 

כך שבהנחה שליברמן ירוץ בנפרד, כדאי לתת את הדעת כל כך שאחריהקדנציה הזו כל הצדדים למדו כמה וכמה דברים

אני סומך מספיק על הפילוג בשמאל ועל גודלן הבינוני של רובותן טל

מפלגות השמאל - גודל שיפריע להם לקבוע מי הן רוצות שיעמוד בראש הגוש וכל אחד יטען לכתר... ובכלל, אני בקושי רואה את זהבה גלאון יושבת באותה ממשלה עם אביגדור ליברמן...ובטח ובטח אם הוא יהיה ראש המפלגה הגדולה כך שלכאורה יצטרך להיות ראש הממשלה...אני לא רואה את זה קורה. הם לא ירצו את זה גם אם זה אומר שבזה הם יכתירו את נתניהו למעשה כראש הממשלה גם הבאה.

דווקא יש עכשיו דיבורים על איחוד של השמאלמרדכי
בס"ד

ושליבני ומופז יחברו למפלגת העבודה ובכך יעצימו את כוחה.
אני לא יודע עד כמה התרחיש הזה יקרה, אבל זה עכשיו בדיבורים.
כ"כ מבחיל כל העסקנות הפוליטית הזוגוונא

שכל מטרתה היא הכיסא בלבד. שום ערכים ושום כלום ברוטב כלום. והתקשורת ההישראלית משחקת כאן תפקיד מפתח שעוטף את כל הריקבון הזה בצלופן.

 

אם הייתי איש שמאל היה ברור לי שעליי להצביע מרצ.

בבחירות האחרונות לפיד גנב קולות ממרצמושיקו
יש ריבוי טבעי של כל תומכי המפלגות הימניותמושיקו

ומופז לא נרשם בהצלחת העשור וד"ל..

מסכים שעדיף ליכוד מהבית היהודי.אלאדין
התפקדת לליכוד כדי להשפיע עליו מבפנים?משה

את מי שאלת? אני בכל אופן עזבתי את הליכוד ואולי אחזוראלאדין

משה יודע לשרשר. הוא שירשר למושיקו - זה אומר שהוא שאל אותו.ותן טל
אני יודע. רציתי לראות איך תגיב.אלאדין

?? טוב...סבבה ותן טל
אם אתה קוד 99, תחדש התפקדות ותצביע עכשיומשהאחרונה

אני חושב שזה שווה את זה, הגם שלא בטוח שזה יביא את המשיח...

כמה מנדטים יוביל המחנה הלאומי לפח האשפה ?יקוט
ניחוש שלי- ארבעה, אבל זה רק אני...
פח האשפה זה הבית היהודי, הליכוד וליברמןאלאדין
והפח הכי גדול הוא מפלגתו החלולה של משה כחלון שאנשים טיפשים יצביעו עבורה.
בסדר, כאשר מבחינתך כל המדינה היא פח אשפה אחד גדולותן טל

אני עדיין תוהה למה אתה טורח להמשיך לגור במזבלה...

 

בברלין אין ליכוד ואין בית יהודי, אפילו לא ליברמן - אולי שם תרגיש נוח יותר. 

תאמר זאת לעצמך, כי אנשים ציונים מסוגך עוברים לשםאלאדין

ביניהם הנכד של בן גוריון ודומיו.

וכן, עדיף לא להצביע כלל מלהצביע למפלגות הללו.

לא נכון. אנשים ציונים דתיים כמוני נשארים בארץ.ותן טל

 

אגב - החתימה שלך סותרת את מה שאתה אומר. כשמישהו כותב:  "רק לא *מישהו מסויים*" - זה אומר שהוא יעשה הכל כדי להקטין/להעלים אותו - גם אם זה אומר להצביע לאדם אחר שגם הוא לא נראה לו 100 אחוז, אבל הוא "פחות רע" מאותו אחד שאתה אומר עליו "רק לא *מישהו מסויים*". אם כבר, חתימה מתאימה לך, זה "רק לא מדינת ישראל" או משהו כזה.

 

והתהייה שלי היא פשוט, אם אתה שונא בערך כל דבר שזז במדינה - אני לא רואה סיבה למה אתה מקשה על עצמך וגורם לעצמך סבל רב. אבל בבקשה, ברור שתמיד יכולים להיות כאלו שאוהבים לסבול.

כל המפלגות גרועות אבל כחלון הוא הגרוע ביותר.אלאדין

ואם הייתי גר בחו"ל, היית אומר: 'אין לך זכות דיבור, אתה גר בחו"ל ומתערב במה שקורה פה'.

הצביעות הזו ידועה.

כי זה פח שמיטה...די"מ
שאר הפחים גרועים יותר...
מה טוב בפח שמיטה? בסך הכל נותנים לו להסריח עד שזורקים אותו..ותן טל

 

וכמובן שאני חולק עליך - זה ממש לא "פח". המפלגות האלו אוהבות ישראל ועם ישראל. אולי לא כמו ש*אתה* חושב שהן צריכות לאהוב - אבל מישהו אמר שיש משהו 100 אחוז? ובכלל, כמובן, כשאפילו אתה עצמך לא 100 אחוז... (כמו כל אחד בארץ ובעולם).

 

להגיד ששום מפלגה משם לא אוהבת את עם ישראל, את ארץ ישראל (ובנוגע לבית היהודי לכל הפחות, גם את תורת ישראל) - אהבה שגם אם היא לא 100 אחוז ב-ד-י-ו-ק כמו שאתה היית רוצה שהיא תהיה, עדיין היא אהבה - זה קצת יומרני (זה מופנה לאלאדין...).

 

אבל בסדר. לכל אחד מותר להיות דעה. זאת מדינה דמוקרטית, כידוע...

לדעתי יותר בכיוון של 60+די"מ
כמובן שזה שאלה גם של מה זה "לאומי"...
אגב, את רוצה להכריח אנשים להצביע למפלגות שאינם מאמינים בהם?אלאדיןאחרונה

אין פה שום זריקת קולות לאשפה, משום ש-95 אחוז ממצביעי בן ארי לא היו מצביעים לאף מפלגה אחרת.

לפי שטבון, מתגבש ההסדר בין הבית היהודי לאיחוד הלאומי:ותן טל

ב17 המקומות הראשונים ברשימת הבית היהודי ישובצו 3 מחברי תקומה, ששוב יבחרו את עצמם (ככל הנראה במקום השני ישוריין שוב אורי אריאל, אם הבנתי נכון, אבל אין לי מידע בנוגע לשני החברים הראשונים ב17 המקומות הראשונים).

 

מכיוון שמדובר על 17 מקומות הראשונים, יש להניח שהחבר השלישי ישובץ במקום ה17, ואולי ה16 - ומקומות אלו כבר לא נחשבים כראליים בצורה מוחצת ובטוחה לבית היהודי (בסקרים האופטימיים כן..). אשר על כן, בעצם, זה אומר שבמידה והחבר השליש לא יכנס לכנסת - לתקומה יהיו רק שני נציגים בכנסת.

 

לכן, המלצתי שלי למפלגת תקומה הוא שהרב בן דהן ירוץ במסגרת הבית היהודי וינסה להתקבל שם - ככה יש להם סיכוי לקבל יותר חברי כנסת (אומנם הרב בן דהן אם יכנס לא יחשב חבר תקומה - אבל במובן הרעיוני הוא עדיין יהיה "תקומיסט").

 

אם באמת מתווה זה יתקבל ויבשר על המשך שיתוף הפעולה של הבית היהודי ותקומה - אני מניח שזה צעד ראשון לפני הצעד הבא שיגיע מתי שהוא לאחר הבחירות שתקומה תיטמע לגמרי בתוך הבית היהודי. לאחר 2 קדנציות אני מאמין שחברי תקומה יבינו שהם יכולים להתמודד בפריימריז ולהגיע למקומות ריאליים.

 

רק כואב לי אולי על אורית סטרוק שאולי לא תיכנס לכנסת בגלל זה.. אלא אם כן ישימו אותה חברה שלישית, או שנייה אפילו - ואז יש לה יותר סיכוי.

יש לך במקרה מקור לדברים?מרדכי

בס"ד

 

(לא בשביל לקנטר ח"ו)

 

לגבי הרב בן דהן-

מלכתחילה הוא רצה לרוץ בבית היהודי, אלא שהציעו לו להצטרף דרך תקומה ובכך להיכנס בלי הכאב ראש (והכיס) של פריימריז. כמו כן אם יש משהו שבאמת התאחד מחברי תקומה עם הבית היהודי, זה בעיקר הוא, והיה על זה לא מעט ביקורת מצד תומכי ועסקני תקומה שהרב בן דהן ניצל אותם ועקף את הפריימריז אבל עכשיו דבק בבית היהודי ולא עוזר להם.

כך שתקומיסט, הרב לא (ולא בהכרח שאני רואה בזה בעיה). 

 

שמעתי אותו אתמול בתוכנית נקודת מפגש ברשת ב'.ותן טל
תודה רבה.מרדכי
בבקשה.ותן טל
מקווה שתקומה יימחקו לגמרי.אלאדיןאחרונה