הרב רונצקי מתמודד בבית היהודי, ואני תוהה - בשביל מה לו להתמודד על מקום ברשימה? הרי הוא פחות או יותר הפטרון הרוחני של בנט - ולבנט, כזכור, מותר להצניח שלושה מועמדים מטעמו לשלוש מקומות ב15 הראשונים (אחד בכל חמישייה) - אז אם הרב רונצקי רק יבקש ממנו, אין כמעט סיכוי שבנט יסרב להצניח אותו לחמישייה הראשונה, השנייה או השלישית... ואז זה חוסך ממנו את הכאב ראש של להתמודד, לרוץ אחרי תומכים וכו'...
אז בשביל מה הוא מתמודד?
שלוש השערות שלי למה:
1 הרב רונצקי ובנט חושבים שכדאי קודם לנסות את האפשרות שהרב רונצקי ייכנס בלי הצנחה למקום ריאלי, כי בנט רוצה לשמור את ההצנחות לאנשים שיש להם הרבה פחות סיכוי להיכנס, שחשוב לו שייכנסו כדי לפתוח את המפלגה לקהלי מצביעים נוספים (נגיד מועמד דרוזי, או עוד מועמד חילוני מלבד איילת שקד שבעקבות התיפקוד הנהדר שלה בכנסת האחרונה אני מאמין שהיא אפילו לא תצטרך את השריון הראשון לנשים וכמו בפעם הקודמת תעקוף אותו ותכנס לחמישייה הראשונה...).
לפי תרחיש זה, אם הרב רונצקי יגיע למקום לא ריאלי, הגיוני שבנט כן יצניח אותו למקום ריאלי - ככה שאין מה להפסיד מהתמודדות מלבד מאמץ בחודש-חודשיים הקרובים מצד הרב רונצקי, כוכמובן כסף לקמפיין, אבל אני מניח שלרב יש קצת כסף...
2. הרב רונצקי חושב שהצנחה שלו לתוך הבית היהודי יגרום לתחושת מירמור מצד המצביעים והמתפקדים, בטעענה ש: " מדובר נטו בהצנחת מקורב", ולא רוצה על ההתחלה ליצור רושם רע של "מינוי מקורבים" (בניגוד להצנחת מועמדים "ייעודיים" כמו שכתבתי קודם שעליהם יש פחות את טענת ה"מקורבים"). לכן הוא מתמודד.
לפי התרחיש הזה, ייתכן שאם הרב רונצקי לא יגיע למקום ריאלי, עדיין הוא לא יבקש מבנט להצניח אותו, ואולי אפילו יסרב להצעת בנט להצניח אותו למקום ריאלי.
3. הרב רונצקי כבר חשב על אפשרות להצנחה אבל בהתייעצות עם בנט הבין שיותר חשוב הצנחה של מועמדים אחרים ייעודיים - כמו מועמד דרוזי, או חילוני, או ביטחוניסט רם דרג וכו'... (למרות שביטחוניסט רציני יכול סתם לגרום לתמיהה במקרה ובנט אכן יקבל את מה שהוא חושק בו בעתיד - תפקיד שר הביטחון - שהרי אותו ביטחוניסט יש אפשרות שיהיה מעורה יותר במערכת הביטחונית מבנט, ואם כן למה שבנט יהיה שר ביטחון ולא הוא - ומצד שני, הרי ברור שראש המפלגה מקבל את התפקיד הבכיר - אבל כל העניין הזה סתם יכול לגרום לתסיסה ויתכן שבגלל זה בנט יוותר על הרעיון להצניח ביטחוניסט רציני לרשימה) - ובשל כך, הגיע בנט להבנות עם הרב רונצקי שבגלל שחשוב יותר לפתוח את הרשימה לקהלים נוספים, הרב ינסה לרוץ לבד.
בתרחיש הזה, גם אם הרב רונצקי לא יצליח להגיע למקום ריאלי, הוא יוותר ובנט לא יצניח אותו למקום ריאלי.
אפשרות רביעית, שאני עדיין מתלבט אם היא רצינית מספיק אפילו לחשוב עליה, היא שבנט למרות שיש בידו כוח רב להצנחה, עדיין לא רוצה בבחירות הקרובות להצניח בבת אחת שלישייה ל15 הראשונים, אלא "לקחת את זה באיזי" ונניח להצניח 1-2 ל5-10 הראשונים - כדי לא ליצור מירמור רב מידי מצד המתפקדים שהצנחות אלו למעשה פוגעות בבחירות שלהם - וככה עדיין למצב את עצמו בתור המנהיג הלגיטימי והרציני של הציונות הדתית, גם לבחירות שלאחר מכן - שבמידה והבית היהודי בבחירות האלו יתחזק משמעותית, אין ספק שבבחירות לאחר מכן נפתלי בנט יראה עצמו כמועמד לגיטימי לראשות הממשלה, ולהתחרות הבית היהודי מול הליכוד על הובלת הגוש הלאומי...
מה דעתכם? (למי ששרד עד לכאן את ה"טור הפוליטי" האישי שלי בעניין הבית היהודי והרב רונצקי
)