גמילה מהנקה בלילהאנונימי (פותח)
מה את מגדירה "לתת לו לבכות"?יוקטנהאחרונה
כאשר הוא מתעורר ורוצה לינוק, במקום שאת תגשי אליו, שאביו ייגש אליו וייקח אותו בזרועותיו. הוא יכול לקחת אותו לחדר אחר, על מנת שלא יפריע לילדים האחרים, ורק לשמור על אווירת לילה (נניח, חושך בסלון על הספה).
אבא יחבק אותו וילחש באוזנו: "דידי ישן (או איך שאתם מכנים את השד בהקשר של הנקה. השם שהילד מכיר). דידי עייף. עכשיו לילה. בלילה כולם ישנים. גם דידי ישן. בבוקר יהיה אור בחלון (אפשר להראות לו שחשוך בחוץ) ודידי יקום, וזרובבל (או איך שקוראים לילד) יוכל לינוק שוב מדידי."
כך שוב ושוב. כמובן לא יהיה קל, אבל מה שחשוב שהוא לא יהיה לבדו עם הצער, אלא תהיה לו כתף אהובה ומוכרת של אבא לבכות עליה. תהיה לו תמיכה ויהיה לו חיבוק, וזה חשוב.
אפשר ם לבחור בשבילו חפץ מעבר, ולחבק אותו ביחד עם הילד, כך שהילד יתרגל אליו כמעין תחליף להנקה בלילה. אולי איזו בובה, או שמיכה, או צעצוע אחר אהוב.
ני מרגישה שתפקידנו כהורים לא "למחוק" או "להעלים" את הצער, אבל כן חשוב שנלווה ונתמוך בילדים שלנו בהתמודדות שלהם איתו.
המון בהצלחה לכל המשפחה בנקודת המפנה הגדולה הזו
אל תסתכל על זה בכלל ;ואל תומר לה על זה כלוםמכאל 2 3
למריאל ילדים וניהול זמןיהודית פוגלאחרונה
גילצביקוש
גמילה בלילהיהודית פוגל
יש לי ילדה בת 3אנונימי (פותח)
טיפ קטןאודי-ה
הבן שלי נגמל ביום אחרי הרבה זמן (8 חודשים זה לקח... עד גיל 3 וארבעה חודשים!) אבל אחרי חצי שנה בערך הוא החליט בעצמו שהוא רוצה להוריד טיטול בלילה והוא נגמל מיד (פספס בדרך לשירותים יום-יומיים).
לא לקחנו אותו לשירותים בכלל, אלא נתנו לו להרגיש מתי הוא צריך והוא שותה חופשי לפני השינה.
אז הגמילה קשורה כנראה לבטחון העצמי של הילד כלפי היכולת שלו ונראה לי שעוזר אם סומכים עליו ונותנים לו את האחריות.
יש לי ילד בן 3אם הבנים12אחרונה
ניסינו פרסים, חיוכים וכו' אך המצב ממשיך.
כשלוקחים אותו לשרותים באמצע השינה הוא לא צריך, הוא יכול לקום לבד אבל אח"כ יברח לו.
אשמח לשמוע רעיונות
גמילה מ"גדולים"אנונימי (פותח)
שלום,
הבת שלי, עוד חודשיים בת 3 בעז"ה, גמולה מקטנים אבל לא מגדולים...
היא התחילה בגמילה של הקטנים בפסח האחרון, במעון עם כל הילדים, ולקח לה המון זמן להיגמל מהקטנים. רק עכשיו, אחרי חג סוכות היא נגמלה מהקטנים לגמרי. לפני כן, הייתה תקופה שבמעון היא לא הייתה מפספסת ובבית כן.
שאלתי היא - אם יש למישהי רעיון איך לגמול מגדולים. כמובן שאני כל הזמן אומרת לה שכשהיא תעשה גדולים בשירותים אלך לקנות לה את העגלה של הבובה שהיא נורא רוצה. אבל זה לא בדיוק עוזר. תמיד אחרי שהיא עושה בתחתונים או בטיטול (שאני שמה לה לפני השינה, ושם היא עושה ברוב במקרים ולא בתחתונים. לפחות זה...), אני אומרת לה באכזבה קלה: "אבל רציתי לקנות לך את העגלה..." והיא עונה כרגיל: "טוב, בפעם הבאה..." אבל זה לא מגיע....
רעיונות??
הרבה סבלנותיונה
לפי התיאור שלך הגברת בהחלט שולטת ב"עסק".
היא לא עושה בתחתון אלא מחכה שיהיה עליה טיטול כדי להתפנות.
כנראה שהיא עדיין לא מוכנה נפשית להפרד מהטיטול ולהיות "באמת גדולה".
וזה בסדר גמור,היא עדיין לא בת שלוש.
אני בטוחה שעד שהיא תהיה בכיתה א' הכל יהיה בסדר

לגבי המתנה
הזכרת לי ספר ילדים חביב בשם "חפיפת ראש" .
מסופר על ילד (גם בן שלוש) שממלא את הבית בצרחות בכל פעם שאמא חופפת את ראשו.
ההבטחות למתנה לא עוזרות,אלא רק גורמות לבכי תמרורים אחרי המקלחת על כך שהפסיד את המתנה....
האבא בורח מהבית כל פעם שהילד מתקלח ,והאחות בת השמונה מנסה פתרון יצירתי שלא כל כך עובד....
בסוף,
בעמוד האחרון של הספר יש תמונה של הילדון מחזיק מתנה ענקית
(יותר גדולה ממנו) וכתוב כך :
"זאת המתנה שקיבל הילד כאשר היה בן שלוש וחצי, והפסיק לבכות כשאמא חפפה לו את הראש"
חייכי,אמא'לה
ישנן צרות גדולות יותר...

בהצלחה !!
כך חשבתי...אנונימי (פותח)
ב"ה אני לא לחוצה על זה וגם לא לוחצת (כי אני אומרת תודה לפחות על ה"קטנים", שהיה תהליך ארוך וממושך...).
בעלי קצת בלחץ, ולכן הוא מנסה 'לדחוף' לה טיטול מתי שהוא רק יכול... פעם הוא היה מצליח, היום קצת פחות... היו היא בדר"כ לא רוצה לשים טיטול בקלות כל כך...
תודה!
גמילה מגדוליםיהודית פוגל
יש לי ילד בן 4אנונימי (פותח)
בעיות שינהאנונימי (פותח)
יש לי בעיה עם ילדי תאומים בני שנתיים(בן ובת) והיא שהם מרבים להתעורר בלילה הם ישנים במשך היום כשעה עד שעה וחצי ועוד דבר שחשוב לציין היא שהם לא הולכים לשום מסגרת אלא בבית איתי השאלה היא מה ניתן לעשות ע"מ לפתור את הבעיה אוסיף שאתמול הם היו ערים כשעתיים בלילה.
ליהודית פוגל אם יש לך פתרון לעניין אפשר לענות ביום הרביעי הקרוב בשידור חי אני אשתדל להיות בהאזנה.
לגושניקיתיהודית פוגל
מנסיון אישיאם ה6
ואני אישית הגעתי למסקנה, שילד עד שנה וחצי-שנתיים יכול להשאר בבית אח"כ הוא כבר צריך מסגרת (גן), אחרת קורה כל מה שתיארת!
בהצלחה
יש לי ילד בן חמש בבביתיוקטנה
האם את יכולה לתאר מה קורה כשהם מתעוררים?יוקטנהאחרונה
מעירים אחד את השני? או כל אחד לחוד?
מה אתם עושים כשזה קורה?
(אם את מרגישה בנח להרחיב)
תודה על התגובות באמת מענין ומעודדהריון ראשון
בעז"ה אני אמורה ללדת בעתיד ;הקרוב .ואני מאודהריון ראשון
מתלבטת מה לעשות מיד אחרי הלידה. האם ללכת לביתי הפרטי. או ללכת לאימי.-הענין הוא שאני ובעלי לא מסתדרים עם אבא שלי, וזה מאוד קשה להתארח במצב כזה.(אציין שאין לי אפשרות להתארח אצל חמותי ). אשמח לשמוע מנסיונכן האם אוכל להסתדר בכוחות עצמי בביתי הפרטי או שיש לכן הצעה אחרת
תודה רבה לכן !!!
זה לא כ"כ קשה כמו שזה נראהזוג+2
לעניננו- את תראי שחוץ מהקושי הפיזי שיהיה לך בימים הראשונים, הטיפול בתינוק הוא לא יותר מדי קשה, ואני בטוח (כן, כן אני לא אמא, אני הזה שאיתה, נו איך קוראים לו... אה כן, אבא) שבעלך גם אם הוא עובד עד יחסית מאוחר יוכל לעזור לך עם הקטעים היותר קשים פיזית כמו אמבטיה או כשהתינוק יבכה בלילה.
וכשבעלך לא נמצא אז אין לי ספק שהחברות שלך יעזרו לך, או שאמא שלך תבוא.
אצלנו בישוב מאד מקובל שחברות באות לעזור לאמהות "טריות" בטיפול בתינוק (בעיקר אמהות לבנים שעוזרות אחרי הברית).
אל תפחדו, נכון שיש חוסר אונים כשהוא בוכה ליותר מ3 דקות (אני לא ציני בכלל, את תראי כשהוא יבכה יותר מדקה-שתיים את תחשבי שהוא בוכה יותר מ15 דקות לפחות) אבל לרוב הנקה/ החזקת התינוק על הבטן/החלפת חיתול ואפילו הפשטה (את לא יודעת כמה חם לו מתחת ל3 שכבות הפוטר שמלבישים אותו בחורף) ירגיעו אותו.
מקווה שלא בלבלתי לך את השכל יותר מדי..
אחרי לידה כדאי להעזראנונימי (פותח)
עזרה בלידהיהודית פוגל
כיף להיות בביתאנונימי (פותח)
עזרה בלידה תגובה מס 2יהודית פוגלאחרונה
את בטוחה שכך הרבנית מלמד חושבת?אודי-ה
נראה לי שהיא חושבת שהמדינה שלנו. וכל המנהיגים שלא הולכים בדרך התורה ומביאים חורבן עלינו אינם מייצגים את המדינה.
גם הדגל אינו שייך להם. אנחנו תולים דגלים בגלל שהם שלנו ולא בגלל אנשים שהורסים את המדינה אנחנו נתנתק.
מאיפה הבאת את זה שהרבנית חושבת ככה????
לרו"ת / בועהאודי-האחרונה
אשמח למקורות / קישורים וכו'.
מטרנה בלילהאנונימי (פותח)
בדומה להנקה, אבל בגיל מאוחר (!!!), בתי בת ה-3 עדיין מקבלת מטרנה לפני השינה. מגיל שנה בערך יש לה תקופות שהיא מתעורת בלילה ומבקשת מטרנה, פעם אחת בלילה, וזה בא והלך.
היא מקבלת המון חום ואהבה בבית כל היום (משתדלים...) ובלילה לא מדברים איתה. מכינים לה בקבוק ואומרים שוב לילה טוב והולכים.
למישהו (או לך, יהודית) יש רעיון איך להפסיק את זה, בתקופות של אחרי לידה או אחרות לחוצות, זה ממש מעיק. (יש לה אחות קטנה ממנה בשנה.)
תודה!
בלילה -רק מיםיונה
ואם ממש צמאים -שותים רק מים.
(ועדיף בכוס ולא בבקבוק,ככה גומרים מיד את ה"טקס" של השתיה)
בהצלחה
לילה טוב!
מטרנה בלילהיהודית פוגל
ליהודית מעליאנונימי (פותח)
עכשיו שינינו את השיטה בארוחת ערב, משיטת הניג'וס ("מה עם הביצה? יש עוד קצת עגבניה!") לשיטת ה"בלי לחץ": "סיימת? טוב". לוקחים את הצלחת ולא מעירים כלום. זה הולך יותר טוב אבל הן עדיין לא אוכלות בכמויות. אני אישית לא מודאגת, שתיהן נראות לא רע (ואפילו די טוב... אבל אני לא אובייקטיבית...)
אבל קשה לי להאמין שזה מרעב, גם בגלל שהיא אוכלת כמה שהיא רוצה, וכשהיא רעבה היא גומרת הכל מהצלחת, וגם בגלל שזה בא בתקופות, ולכן זה אני שואלת- יכול להיות שזה קשור לשינויים מסויימים שאפילו אנחנו לא מודעים אליהם (כמו דברים בגן) או לתקופות שבהן היא צריכה יותר אהבה ויותר חום? אולי היחס בלילה צריך להיות אחר?
בכל מקרה- כבר דיברתי איתה על המים בלילה או על חלב, אבל היא מבקשת "רק מטרנה!"
אני יכולה להגיד בפירוש שאנחנו מודעים לחשיבות שיש לחום, חיבוקים, ומילים חמות ומשתדלים לתת אותם בכמויות.
אשמח להתייחסותך, יהודית, ותודה על התגובה המהירה (מאוד!)
מטרנה בלילהיהודית פוגל
סמכות הוריתיהודית פוגל
שאלה שקצת קשורה לנושאאם הבנים12
ניסיתי לדבר עם השכן שהוא גדול ולא צריך להתיחס לכל מה שצוציק קטן אומר לו אך הוא מתרגז מאוד בקלות ומתחצף חופשי.
אשמח לרעיונות... שושי
לאם הבניםיהודית פוגלאחרונה
גמילה מהנקה בלילהאנונימי (פותח)
הנקהאנונימי (פותח)אחרונה
בהצלחה!
סמכות הוריתיהודית פוגל
ילדון מרדן בן 3אנונימי (פותח)
אני כותבת את ההודעה הזו לאחר מערכה קשה שהתנהלה ביני לבין בני בן השלוש שלא רצה לישון _למרות שהשעה היתה כבר אחרי 22:00. לא מיותר לציין שניסיונות ההשכבה החלו עוד ב 21:00...
הקטנטן החמוד מרגיש בנוח להגיד לי לא רוצה, לצעוק, לבעוט בי- כשאני אומרת בתקיפות- "לאמא לא מרביצים" אז הוא עונה בחוצפה, משתמש במילים לא נקיות וכו'.
בעלי ואני ניסינו כל מיני שיטות, בסבלנות, לדבר יותר, באסרטיביות, לאיים, בנחישות. בשורה התחתונה אני מרגישה שהוא פשוט לא מקשיב ושמשהו בסמכות ההורית שלנו לקוי.
איך אני אמורה להתייחס להתנהגות הזו, איך אני אמורה להגיב כשוא מרביץ / מקלל. ההתנהגותץ שלו משפיעה על אחיו בן השנה ועשרה. חוצ"מ בשעה טובה לפני חודש נולד לנו בן נוסף (יודגש שהתנהגותו של בני הבכור דנן לא "התדרדרה בדווקא בעקבות הלידה אלא היתה כך אף קודם).
אשמח לקבל עצות מאמהות מנוסות.
יש לי ילדה בת שנתיים שהחלה עם התנהגות כזאתיעל ל'
(אם היא מרביצה לי, יורקת עלי, עושה פרצוף מתריס, או ממרה את פי בכוונה),
היא מייד מקבלת מכה על היד.
ואכן זה עוזר, היא צריכה להבין שההורים אם אלו שמחליטים.
( ויסלחו לי כל השיטות המתחסדות של לא להכות ןכן'...)
ובמקביל התנהגויות טובות מתוגמלות בצורה חיובית
מסכימה עם יעל בהחלט !יונה
אלימות וילדיםיוקטנה
אני בוחרת אחרת בשביל הילדים שלי.
יש האומרים: "גם אני קיבלתי פליק מדי פעם, ותראו! יצאתי בסדר!"
אז לא. לא יצאת בסדר - עובדה! יצאת אדם שחושב שמותר להכות ילדים!
קשה מאוד לצאת ממעגל הקסמים ילד מוכה-הורה מכה. אני מרגישה לא פעם את תחושת הזעם שגואה בי נוכח "חוסר ציות". אבל אני משתדלת לנהוג אחרת, ולהעניק חיים אחרים, ילדות יפה יותר משהיתה לי, ומסר אחר, לדעתי נכון יותר, של חוסר אלימות.
כי אם לך, אמא, מותר, אז גם לילדייך מותר, והם אכן נוהגים כך: בועטים בך ומרביצים לך. אני שוכרת את ההפתעה על פנניה של אמי כשהיכתה אותי בגיל מאוחר יותר, והחזרתי לה, עם כל הכח של ילדה גדולה יותר. זו היתה הפעם האחרונה שהיא הרימה עלי יד, וחווייה שאת לא רוצה שתהיה חלק מזכרונות חייך או חיי ילדייך.
אינני זוכרת פעם שילדי היכו אותי. הם לא מכירים אלימות כחלק מהחיים (לא בתוך המשפחה, בכל אופן. ילדים, כמו גורי נמרים, נוטים לשלב אלימות כלשהי במשחקיהם).
אני דוחקת בכן לדוק שוב ושוב, ולשאול את עצמכן האם לא ניתן לחיות אחרת. מנסיוני - אפשר. קשה, אבל אפשר, ולילדים שלנו כבר יהיה קל יותר, ולילדיהם - עוד יותר. אנחנו מניחות כאן לבנים לעתיד טוב ויפה יותר למען המשפחות שלנו.
קשה מאוד לוותר על האלימות בלי לרכוש כלים אחרים להתמודד עם הכעס. עזר לי מאוד הספר: "הורים משוחררים, ילדים משוחררים" של אדל פייבר ואלן מייזליש. נתן המון כלים מעשיים. יש למחברות הללו ספרים רבים נוספים, וכולם מומלצים בחום.
תלוי מאיפה זה באאנונימי (פותח)
השאלה היא מאיפה בא הפליק או כל ענישה אחרת? אם היא באה מכעס אז באמת אין להכות במצב כזה אך אם היא באה ממצב של שליטה עצמית אז ניתן להכות אך כמובן לא בצורה חזקה מידי צריך לחשוב מתי יש לעשות זאת. הכאה אצלי באמת מגיעה במצבים קיצוניים או במצבים שילד מביא את עצמו לידי סכנה. החשוב הוא מול הילדים לא לאבד שליטה עצמית לא להתרגז אם את בשליטה אז יותר קל לדעת מתי ומה לעשות בכל מצב.
ל יעל ל' ;זה נשמע כאילו שאת מדברת על כלבמכאל 2 3
ילדים זה לא כלבים
לא צריך לתן להם מכה
צריך לחנך רק אם נקודות טובות
ילדון מרדןיהודית פוגל
ניסינו הסחות דעתאנונימי (פותח)
הוא ילד מאוד חכם, יודע מאוד לדחות סיפוקים ובד"כ אם אני מסבירה אז הוא בוחר בטוב.
השאלה היא אם כך ראוי לנהוג- כל הזמן להסביר?
חוצ"מ, מה אני עושה כאשר הוא ממש משתולל בבית,ולפעמים אפילו מרביץ לאחיו הקטן סתם?
לא כל הזמן אפשר להסביר... וגם נראה לי שלא כל הזמן נכון וצריך להסביר אמור להיות צד של צייתנות פשוטה- לא?
ילדון מרדן, תגובה מס 2יהודית פוגל
דרך האמצע: כבוד לילד, בלי אלימותיוקטנה
אחרי תום טקס השינה, כפי שהוא נראה בביתכם (אצלנו זה אמבטיה פיז'מה וסיפור או יותר, לפי המצב רוח), המסר שלנו הוא: עכשיו זמן לילדים לישון, ולגדולים לעשות דברים אחרים.
הילדים בדרך כלל הולכים מיד לישון (הם כבר הבינו את הרעיון), אבל בהתחלה זה עובד ככה: את הולכת לרחוץ כלים או לקרוא ספר או לסדר את הבית או לקשקש בטלפון, ולילדים מותר להסתובב בסלון כל עוד הם לא מפריעים! אם הוא מנסה למשוך את תשומת ליבך בפעולה הרסנית: "רוצה להיות בחדר שלך או בסלון? אז בסלון מתנהגים יפה!" וממשיכה בענייניך. אם ממשיך להפריע, הוא נלקח בעדינות לחדר, אבל חופשי לצאת ממנו בתמורה להבטחה "להתנהג יפה". אפשר שוב ושוב ללכת ולחזור. הילד לבסוף משתעמם ונרדם איפשהו, או הולך בעצמו למיטה. אחרי מספר ימים כאלו (חשוב לשמור על אווירה טובה, שלא ייווצר "מאבק כוחות" שהילד ירגיש חובה לנצח בבו) הוא כבר ישכיב את עצמו לישון, ובשעות יותר ויותר שפויות.
השיטה לא עובדת מהיום להיום, אבל יתרונותיה ברורים: כבוד לילד, זמן פנוי בשבילך לעיסוקייך, בלי אלימות, אווירה חיובית, מסר ברור: "עכשיו זמן להורים לעשות דברים אחרים". בלי הסברים מכבידים שלא יעבדו עם ילד קטן. קצר ולעניין, בליווי מעשים שמדגימים את הנאמר: לא מעסיקים, עוסקים בעניינינו, ואם אתה מפריע - אז אתה תהיה חדר שלך. אם אתה לא מפריע - בבקשה, ברוך הבא.
בהצלחה!
השיטה שלנו: שיטת השיעמוםיוקטנה
אחרי תום טקס השינה, כפי שהוא נראה בביתכם (אצלנו זה אמבטיה פיז'מה וסיפור או יותר, לפי המצב רוח), המסר שלנו הוא: עכשיו זמן לילדים לישון, ולגדולים לעשות דברים אחרים.
הילדים בדרך כלל הולכים מיד לישון (הם כבר הבינו את הרעיון), אבל בהתחלה זה עובד ככה: את הולכת לרחוץ כלים או לקרוא ספר או לסדר את הבית או לקשקש בטלפון, ולילדים מותר להסתובב בסלון כל עוד הם לא מפריעים! אם הוא מנסה למשוך את תשומת ליבך בפעולה הרסנית: "רוצה להיות בחדר שלך או בסלון? אז בסלון מתנהגים יפה!" וממשיכה בענייניך. אם ממשיך להפריע, הוא נלקח בעדינות לחדר, אבל חופשי לצאת ממנו בתמורה להבטחה "להתנהג יפה". אפשר שוב ושוב ללכת ולחזור. הילד לבסוף משתעמם ונרדם איפשהו, או הולך בעצמו למיטה. אחרי מספר ימים כאלו (חשוב לשמור על אווירה טובה, שלא ייווצר "מאבק כוחות" שהילד ירגיש חובה לנצח בבו) הוא כבר ישכיב את עצמו לישון, ובשעות יותר ויותר שפויות.
השיטה לא עובדת מהיום להיום, אבל יתרונותיה ברורים: כבוד לילד, זמן פנוי בשבילך לעיסוקייך, בלי אלימות, אווירה חיובית, מסר ברור: "עכשיו זמן להורים לעשות דברים אחרים". בלי הסברים מכבידים שלא יעבדו עם ילד קטן. קצר ולעניין, בליווי מעשים שמדגימים את הנאמר: לא מעסיקים, עוסקים בעניינינו, ואם אתה מפריע - אז אתה תהיה חדר שלך. אם אתה לא מפריע - בבקשה, ברוך הבא.
בהצלחה!
רעיון מקורי ;להשכבה קלה!אנונימי (פותח)
טבלת מדבקות וצ'ופריםאנונימי (פותח)
מנסיון הילדים גאים מאד להראות את הצלחותיהם בדמות המדבקות גם בלי קשר לצ'ופר של סוף השבוע.
בהצלחה.
ב"ה "ילדון מרדן"מכאל 2 3
לאמא של ה"מרדן"
רבנו אומר שצריך לראות את השכל שבכול דבר
תחשבי מה ה' רוצה לומר לך בזה שהבן שלך "מרדן"
תשאלי את ה' אבאלה(ה') מה אתה רוצה לומר לי בזה
תבקשי ממנו שאיתן לך כוח ואיתן לך ליות רגוע
כדי מאוד מאוד לדבר על זה אם הרב שלום ארוש שליט"א 025323339
ילדה בת שנתייםבלה
אם אומרים לא והיא לא מקשיבה אפשר לשים בפינה, אם היא מרביצה להחזיק לה את הידיים ברגע שמרביצים אז מלמדים אותם שזה בסדר ומה תעשי אם היא תמשיך לא להקשיב ? תרביצי לה יותר?
בלה צודקתמכאל 2 3
מה שבלה אומרת זה נכון
וגם אם את מכה אותה היא לומדת שאם לא עושים מה
שאומרים אז נותים מכות
ז"א שאולי היא תקשיב לך
אבל היא גם לומדת לאכות לא חבל?
אבל אפשר לחנך על ידי נקודות טובות וכו'
ערב טוב
נ נח נחמ נחמן מאומן
בעיה דומה בילד בן שנתיים אך מאד שונהאם ה6
כל אחיו הולכים לישון יפה בשעה נורמלית ורק הוא קם מסתובב ואם מכריחים אותו להשאר במיטה הוא בוכה ומפריע לכולם.
הוא עוד לא ממש מדבר (רק כמה מילים), אבל בכל זאת די מובן מה הוא רוצה. ניסינו צורות שונות של השכבה: השכבנו אותו בהשגחה מרחוק (אני יושבת ליד החדר והוא רואה אותי מהמיטה שלו) אבל הוא לא הולך לישון בד"כ בוכה ואם לא אז זז בלי סוף ויכול לקחת לו יותר משעה עד שהוא נרדם! ניסינו לשבת לידו ממש ואז הוא לא בוכה אומנם אבל כמו קודם זז ולא הולך לישון.
ניסינו כמה פעמים את השיטה של "אני לא מרשה לך ללכת לישון" אבל זה לא עוזר הוא מסוגל להחזיק את עצמו ער עד 12 בלילה ולהתנהג מאד יפה רק שלמחרת הוא לא מצליח לקום בבוקר ומסתובב עייף כל היום.
אם תשאלו אם הוא ישן צהריים, אז כך- בדר"כ הוא ישן 20 דק' (בנסיעה מהגן הביתה) לפעמים הוא ישן יותר-ואם הוא החליט שהוא ישן אז תנערו אותו כמה שתרצו (לעלות מהאוטו הביתה להחליף חיטול לשתוף פנים) כלום לא מעיר אותו! ויש גם ימים שהוא לא ישן בכלל בצהריים - השינה בערב יכולה להיות בעייתי גם אם לא ישן כל היום ורק אם לפנות ערב הוא ממש ממש עייף הוא ילך לישון תוך 10 דקות מזמן ההשכבה
אשמח לשמוע רעיונות נוספים איך להרדים אותו
נ.ב. 1) הילד הקטן שלנו בין חודשיים, עד הלידה הביעה היתה קיימת עם כי המצב הלך והשתפר והכל חזר להתחלה כשהתינוק נולד.
2) הקשר שלי אם הילד טוב מאד הוא ילד שמח ונחמד חוץ מזה שהוא הולך לישון בלילה...
אולי תספר לו סיפור ;תוך כדי שהוא הולך לשוןמכאל 2 3
אני הייתי הולכת על מעבדת שינה, בשלב הזהיוקטנהאחרונה
לסוזי הקטנהיהודית פוגל
תוספת מזוןananas
לאננס: תוספת ;מזוןיהודית פוגל
תודה לכולם!ananas
תוספות למזון- ירקות ופירותאם ה6אחרונה
בהצלחה
בעללי וביתי במאבק - ואני מותשת.אנונימי (פותח)
יש לנו 4 ילדים ב"ה. הגדולה בת 4 וחצי , תאומים בני 3 וחצי ותינוקת בת שנה. כולם ברוך השם ילדים טובים ומתוקים.
הבת התאומה מאז לידה היתה קשה יותר, עם עליות ומורדות, היא בוכה הרבה, עקשנית, עומדת על שלה, וממרא את פינו (בחיוך אך בנחישות), דוגמא קטנה - היא בזמן האחרון מטפסת ולוקחת דברים מהארונות ללא רשות, ומנסה להחביא או לאכול בזריזות. לאחותה הקטנה היא הרבה מציקה ומרביצה קלות.
אני מנסה לנהוג בסבלנות אך מתוך עמידה איתנה על עקרונותי. אני מנסה להעניק הרבה אהבה ולהקדים ןלתת לה אך לא תמיד זה מצליח, כי היא מאד זריזה בלקחת. אני מנסה להקפיד על זמן שלי ושלה בלבד ולעשות דברים שטוב לנו יחד. לפעמים גם סבלנותי קצה ואני כועסת וצועקת עליה.
בעלי מגיע לזמן המקלחות , הוא רעב ועייף. והאמת די רוצה לסיים את השלב במהירות ולהיות שוב בבית שקט על מנת שיספיק לסדר/לאכול קצת לפני דף יומי. יש לו בערך שעה בבית.
עם שלושלת הילדים האחרים פחות או יותר העינינים זורמים אך עם הבת התאומה, יש כל הזמן חיכוכים, ודווקא היא עושה לו והוא מאבד את סבלנותו ומתעקש איתה והכל בקוצר רוח והוא סופר לה עד שלוש כדי.... והיא לא עושה זאת אז הוא לוקח אותה למיטה כמו שהיא, והיא מתחילה לצעוק ולבכות, והוא זורק עוד איום: אם... אז... ואז היא לא עושה ואז הוא לוקח את המוצץ ... וכן הלאה, ואני לא רוצה להמרות את פיו אבל מצד שני מרחמת עליה והיא באה אליי בוכיה אז אני מנסה לגבות אותו וגם לעזור לה, ובסוף השעה הזאת אני מותשת יותר מכל היום כולו שהייתי לבד עם ארבעתם. בעלי אומר שהוא לא מצליח לתקשר איתה.
מה עושים? לתת לו להמשיך? למנוע מפגשים בינהם? אני רוצה לציין שלא קל לי איתה אבל אני מרגישה לבד בעול החינוך מולה מאחר ובעלי הרים ידיםץ היא רק בת 3 וחצי, יש לנו עןד בלי סוף התמודדויות בחינוך, ואני לא יכולה לשאת זאת לבד.
אני לא יכולה לקלח אותם בעצמי מאחר ואני בשבועות הראשונים להריון ויש לי עיפות בשעות הערב.
אודה על תשובה מפורטת, תודה לך על תשובותיך המאירות והנהדרות בתוכנית בערוץ 7.
מאבק בין הבעל לבתיהודית פוגל
תגובה של מבוגראנונימי (פותח)
לקחת אותה על הידים מיד עם כניסתו הביתה עם חיוך ונשיקה ולא להוריד אותה עד שתרצה היא לרדת . נכון בהתחלה זה יהיה קשה אך כשהילדה תתרגל לקבל צומי חיובי, יהיה זמן זה קצר יותר וקל יהיה לבקש ממנה שיתוף פעולה. רק הכל בסבלנות הילדה רוצה הורים ואהבה יותר מאוכל וכו'