קודם כל- לפני שאני אומרת את דעתי בנושא.. יש לי שאלה לשאול אותך-
למה בעצם אתה רוצה לשמור נגיעה?
(מהדברים שלך הובן כי אתה שומר נגיעה, ורק רצית לדעת אם זה אפשרי עם חברה.)
.... תחשוב על זה.
אז ככה- לפני שאני עוברת לשאלה שלך- אני רוצה קודם כל להבהיר כמה נקודות.. אח"כ נעבור לשאלה.
למה לשמור נגיעה-
מניסיון (שלי לצערי) זה שיא הכייף כל עוד הקשר קיים-
אבל עם הזמן זה כבר לא כ"כ מיוחד ונהיה פחות מהנה, פוגע מאוד ביחס שלך עם אשתך לעתיד (מוריד את 'סף הרגישות').
דבר שני- לאחר שהקשר יגמר, וזה יקרה באיזשהו שלב, אין טעם להשלות את עצמך שלא, כי לבודדים זה לא קורה ושורד עד אחרי החתונה- קיצור אז אתה ממש תתגעגע יותר לנגיעה שלה- מאשר אליה עצמה.
דבר שלישי- בקשר עצמו, לאט לאט זה פחות נהיה אהבה- אלא תשוקה לנגיעה... וכן, זה זה. הקשר כבר נהיה רק סביב הנגיעה.
ומעבר לכך- נגיעה זה פעם בחיים, הנגיעה הראשונה היא מיוחדת וחלומית... חבל 'לבזבז' אותה על חברה בגיל 14, גם אם אתה שיא האוהב אותה, כשתתחתן בעז"ה- אתה תצטער על זה, תצטער על זה שלא שמרת את זה לאשה שאתה תחיה עד 120.
* עד כאן למה לשמור נגיעה. *
ועכשיו- אתה בטח אומר לעצמך "למה זה נוגע אליי בעצם כל זה? אני בכל אופן שומר נגיעה ולא מתכוון להפסיק!"
אז ככה- בשביל להגיע לקטע של הענפים בעץ- צריך שורשים חזקים, שיחזיקו אותך.
זה כמו "אדם שאין לו עבר אין לו עתיד" -אדם צריך שורשים מבוססים.
ועוד משהו-
מעטים האנשים שמצליחים לשמור נגיעה בקשר ממושך, שנפגשים בו הרבה, ובמיוחד בגיל הזה..
וגם זה מניסיון אישי (רוב הדברים פה זה מניסיון העבר שלי, לכן זה כ"כ כואב לי כשאנשים עושים את אותן הטעויות שאני נפלתי בהן.. בלי משים).
אז לשאלתך-
אפשרי, אך רק עם אתה חזק מאוד מאוד (!!!!!!!!!!!!!!!! מאווווד!!!!) בקטע הזה, וגם היא, כי יותר קשה לשבור 2 מאשר אחד.
וחשוב מאד שלפני שמתחילים קשר עם שמירת נגיעה- לדעת *בדיוק* למה בעצם אתה שומר נגיעה (כנ"ל היא), ואלו בעצם השורשים החזקים שאני רוצה שיהיו לך לפני שאתה עובר לשלב הבא.
שלב הביצוע- איך יודעים בדיוק מהן הסיבות- לחשוב על זה המון, ולעשות לך סוג של "רשימה" בראש/בכתב, ואת הסיבות הללו- להפוך לעקרונות! עקרונות שבשום אופן אתה לא מוכן לעבור עליהם!!!!
כי אחרת- מגיע השלב שאתה שואל את עצמך למה תכל'ס שמרת נגיעה עד עכשיו, מעבר לכך שזה "ברור מאליו" כי יש הלכה, כי הרבה פעמים ההלכה לא מספיקה לנו לצערי, ואדם מחפש תשובות נוספות. ואז אתה מוצא את עצמך עם סימני שאלה חסרי תשובות.
לכן חשוב לדעת בדיוק למה אתה שומר נגיעה, עקרונות. כדי שבכל פעם שתהיה על הקצה וכמעט תיפול- תזכיר לעצמך שאלו עקרונות שאתה בשום אופן לא מוכן לעבור עליהם, ואתה לא שובר את המילה שלך. זה יחזק אותך.
כנ"ל אם נפלת- חשוב לא להתייאש, להזכיר לעצמך את העקרונות, להזכיר לעצמך שגם אם נפלת זה עוד לא מאוחר- ולחזור חזרה אל 'דרך המוטב', הדרך בה אמרת כי אתה רוצה להיות..
*******חשוב! אל תשכח כי הכל נתון בכח הרצון שלך, הכל תלוי בך. בידך להוכיח לעצמך כי אתה מסוגל, ובידך להוכיח לעצמך שטעית- וכח הרצון שלך לא מספיק חזק כדי לעמוד בנסיונות.
ב"הצלחה! אבא שבשמים אוהב אותך!!!!
בברכת חברים לתורה ועבודה, ובאהבת ישראל עצומה,
אני