שרשור חדש
שאלה על עוגיות חמאת בוטניםאילה שלוחה
רציתי להכין עוגיות חמאת בוטנים ומצאתי את המתכון של קרין גורן (מצורף בהמשך)
מתכון ממש פשוט. בצק נעים להתעסקות ומרקם טוב של עוגיה אבל... מתוק מדי! וגם ממש טעם של סוכר ( השתמשתי בחמאת בוטנים טבעית ללא סוכר) .
חשבתי לשנות קצת את המתכון אבל מפחדת לקלקל. יש רעיון?
לא רוצה מתכון עם מרגרינה.

הנה המתכון
מצרכים להכנת עוגיות חמאת בוטנים
עוגיות
30
1 כוס או 280גרם חמאת בוטנים חלקה
1 כוס או 200גרם סוכר לבן
1ביצה L

אופן הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים יחד את כל החומרים בקערה לקבלת תערובת אחידה. מגלגלים את התערובת בידיים רטובות לכדורים בקוטר 3-4 ס”מ ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם הבצק רך מדי לעיצוב, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה).
לוחצים את החותמת על כל כדור ליצירת הדוגמא. החותמת פוחסת את הכדורים וזה בסדר.
אופים 10-8 דקות בלבד, עד שהעוגיות יציבות למגע בשוליים ועדיין בהירות ורכות במרכז.
מצננים לחלוטין לפני שמגישים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות בקלות). שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערות
אפשר להשתמש בחמאת בוטנים חלקה או עם שבבי בוטנים.


ומצאתי גם את זה אבל אין פה סוכר בכלל (וגם מה שיש לי זו חמאת בוטנים 100% ללא סוכר)
4 כפות חמאת בוטנים
4 כפות קמח תופח
1 ביצה

איך מכינים עוגיות חמאת בוטנים משלושה מרכיבים בלבד?

מחממים תנור ל -180 מעלות.

קערה עם מטרפה או מזלג זה מה שצריך.
מחממים מעט במיקרו את חמאת הבוטנים
מוסיפים לחמאת הבוטנים ביצה ומערבבים הכל ביחד.
מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים.
מערבבים היטב עד ליצירת בצק.
יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית אפיה.
מקשטים את העוגיות בשוקולד צ'יפס או בוטנים.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כעשר עד 15 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים.
הייתי מורידה מכמות הסוכראבןישראל
קרין גורן ידועה בתור אחת שלא חוסכת מתוק וסוכרbinbin
הייתי מורידה באמת קצת מהסוכר
הכנתי השבוע את המתכון הראשון*כוכבית*
שמתי רק חצי כוס סוכר חום
עדיין היה טעים.
(גם אני השתמשתי בחמאת
בוטנים ללא סוכר בכלל)
אני עישתי את המתכון מ3 מצרכיםאהבתחינם
ומעל זילפתי גנאש שוקולד יצאו פרכיות ומעולות ממש!
תודה. לא יצא לך מתוק מדי?אילה שלוחה
אני הרגשתי ממש טעם של סוכר עם סוכר

באיזה חמאת בוטנים השתמשת?
המתכון שלךכלנית1אחרונה

קודם כל, קרין גורן ידועה במתכונים טעימים מאד אבל בלי חשבון של קלוריות, סוכר ועוד.

 

נראה לי שכדאי לחפש מתכון עם קמח, כך שהסוכר או השומן יתפזרו.

 

כרגע אין לי מתכון בשבילך, רק עצה...

תפריט לשבת זכור!!! מה אתם מכינים?בעוז וענווה!
אצלנו-

ערב שבת:
אורז
תפו"א ובטטה מאודים
עוף מתובל

בוקר שבת:
חמין
קוגל קנוי
שניצלים הכי טעימים שבעלי היקר מכין

סעודה שלישית:
פסטה אדומה

סלטים:
קישואים ברוטב עגבניות, חצילים, ביצים, כבד קצוץ קנוי, כרוב עם חמוציות, עגבניות עם פלפל חריף פטרוזיליה ושום, אולי גם שומר וגזר.
חלות קנויות. התקלקל לנו התנור
ויש רוגלאכים מסבתא ומלא מלא עוגיות!

איזה כיף😁
שוב שבת?? ט'

נתת לי רעיונות כמה רעיונות לגוון. תודה

 

 

כן אה? ⁦⁦⁩ בכיף ;)בעוז וענווה!
אני עוד לא סגורה על תפריטיעל מהדרום
לק"י

סלט גזר מגורד
חצילים
סלק
טחינה
סלט חי

כדורי שוקולד
ובהקפאה יש עוגיות שמרים ועוגת קפה.

יש עוף וחזה עוף פרוס לשניצלים- עוד מתלבטת מה להכין.
לבוקר כנראה שנכין חמין עם גריסים.
בא לי תפו"א ובטטה...נראה.

סעודה שלישית כנראה חלבית:
חלות קנויות מתוקות
פשטידת כרובית (מההקפאה)
בן החמש הזמין גם פנקייקים
שבת זכור שסמוכה לפוריםאמא7
אז אני עסוקה בלאפות למשלוחי מנות ולהכין כבר מנה עיקרית לסעודת פורים משותפת..
אל תשכחו שיום התחפושות בבתי הספר ובגנים קצר.
ובתענית אסתר כולם בבית ולא ממש אפשר לעבוד יעיל במטבח...אז שבת פשוטה:
ליל שבת-
מרק
עוף ואפונה
אורז
שבת בבוקר:
חמין
עוף ואורז שנשאר
אולי כובנה
ס.שלישית:
ירקות בתנור
דג נסיכה
עוגת בראוניז
ותותים בקצפת (מצאתי תותים ממש בזול בסופר!)
סלטים: טחינה. סלט כרוב. שומר וגזר מוחמצים. חצילים ברוטב אדום (מהמקפיא)
תותיםחיים שלאחרונה
גמני מצאתי ממש בזול..
ועשיתי עם קצפת...
והגעתי למסקנה שעם שמנת חמוצה הרבה יותר טעים!!
משלוח מנות לרב בסדר גודל.....סוסה אדומה
חייבת רעיון למשלוח מנות ומתנה לרב די משמעותי שהתאמץ בשבילנו וזאת הזדמנות להודות לו ולהכיר לו טובה.
הוא לא אוכל סוכר ובכלל אני תוהה אם זה נעים להכין משהו...
מה אומרות?
לא עדיף יין מכובד?בוז
אולי פשטידת ירקות ומיץ סחוטבת מלך!!!!
מיץ סחוט זה בעיה אם הוא לא אוכל סוכר בקטע של סכרתחיים של
יין טובלגעת באושר

אפשר נישנושים בריאים או פירות יבשים או שוקולד מריר איכותי 

יש דברים שווים בריאים-תפוחית 1
נגיד טחינה,מיץ טבעי ללא סוכר, אולי פרות כמו קיווי/ אננס וכו'
אם הוא לא אוכל סוכר מותר לו פירות?באג2000
אם כן אז מגש פירות זה מדהים (אם את מזמינה אחד מוכן שימי לב שלפעמים הם מצפים חלק מהפירות בשוקולד).
אם מותר לו פחמימות ובא לך להכין דברים בעצמך אז אפשר לחמניות/פוקאצ'ות, עוגה ללא סוכר, כדורי תמרים, סלטים, טחינה.
ולהוסיף בקבוק יין זה תמיד טוב.
אנחנו גם לא אוכלים סוכר אז אם את צריכה מתכונים ללא סוכר לדברים שכתבתי - בכיף.
תבדקי אבל קודם איזה סוג של הגבלות יש לו, כי עולם הללא סוכר הוא מורכב
תודה לכולן על הרעיונות! ❤❤סוסה אדומה
יש לו סכרת אם אני לא טועה...
לא בא לי להכין לו משלוח כזה שימסור אותו הלאה, מצד שני, אני לא רוצה להשקיע את הנשמה מידי למקרה שכן ימסור.

הוא רב די גדול, וגם לא כל כך נעים לי, אבל גם לא נעים לי לא להכיר טובה בדרך מסויימת...
בקיצור מורכב
מבחינת זה שהוא מכובדבאג2000
ממש ברור שלא נעים, אבל בסוף הוא גם בנאדם וכיף שמכירים לך טובה. בטח ישמח לקבל..

בקשר לסכרת - גם פירות ופחמימות עלולים להיות בעיה. כדאי לבדוק באתרים ייעודיים או עם אנשים סכרתיים מה אפשר לתת כדי שיהיה יותר סיכוי שיוכל לאכול
למה לא לקנות לו איזה כלי קריסטל יפהחבובוש

עם יין טוב או כלי כסף?

יין ומגש מחולק עם סוגי אגוזים/שקדיםנקודה בעולם
רק מוצרים קנויים, שיוכל להשתמש או לשמורכלנית1אחרונה

אם את באמת מעריכה אותו, למה להעמיד אותו בניסיון? את לא מכירה את הטעם או ההקפדות שלהם בבית

כך שחבל על המאמץ להכין לבד, במיוחד אם יש סיכוי שהוא לא יאכל את המשלוח

(במיוחד אם הוא מקפיד על תזונה מיוחדת)

 

מאחר המינימום של משלוח מנות לפי ההלכה לא כולל 10 מוצרים, אפשר לקנות תבנית אפיה, ספל,

עציץ, מפת שולחן או כל מוצר שימושי ועליו להוסיף מוצרי מאכל קנויים כדי לצאת ידי חובה (גם אם כבר שלחתם

את משלוחי החובה, כדי שיראה כמו משלוח מנות ולא סתם מתנה)

 

אם את קונה מיני מזונות בלי סוכר- עדיף ממתיק טבעי, כי לא כולם שותים או אוכלים דיאט (אספרטם)

 

 

 

מחפשת מתכון לעוגיות פשוטותלהתחיל מהתחלה

כמו עוגיות חמאה אבל על בסיס שמן.

משהו בסגנון הזה: https://metukimil.co.il/2018/06/26/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%9E%D7%A8%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%94/

אבל שנוסה בהצלחה.

ועוד שאלה, האם אפשר להוסיף לזה טעם נוסף, נגיד גרידת תפוז? קינמון?

תודה!

המתכון בחתימה שלי. אפשר להוסיף טעמיםיעל מהדרום
לא ראיתי את המתכוןסמטאות
אבל לגבי גרידת תפוז,
אני מוסיפה כמעט להכל גרידת לימון
ולעוגיות בחורף תמיד מוסיפה גינגר וקינמון.
אז מניסיון שלי זה אפשרי
ויש לך מתכון בסגנון?להתחיל מהתחלה
תזכירי לי מחר בבקשה,אחפש לךסמטאותאחרונה
הרבה מתכוני עוגות מוסיפים מיץ תפוזים. מה אפשר במקום?*כוכבית*
מה אפשר להיסיף במקום.. מיץ לימון מלימון סחוט וסוכר?🧐
מה הסיבה להחלפה?קראנץ שוקולד
אפשר בעיקרון לשים חלב או דברים אחרים..
תודה על התגוב ה *כוכבית*
בדרכלל פשוט כי אין לי מיצים בבית.
משתדלים לאכול בריא .. ומיץתפוזים טבעי נורא יקר.(עכשיו הייתי בסופר🙈)
למה לא לסחוט תפוז? לא יקר וזה עושה את הטעםחדשה ישנה
ממש טוב העוגה.

פעם החלפתי למיץ לימון ולא אהבתי כ''כ..
לימונדה כזו בוודאי תתאיםיראת גאולה
אני שמה מיץ כלשהו שיש בבית, פריגת או מתרכיז תפוחים.
או יין מדולל במים, אבל זה מכהה את העיסה. אם זו עוגה בהירה, זה עושה לה צבע אפור🙄.
תודה רבה על התשובות *כוכבית*
אפשר גם סתם מים, אם חלבי- אז חלב או יוגורט זה מעולהמיקי מאוס
לפרווה- חלב סויה.
אפשר גם בטח לדלל רסק תפוחים במים .
למיץ לימון יש טעם דומיננטי. אם מתאים זה יהיה מעולה אבל יתן טעם
ואפשר גם לקנות 2 תפוזים ולסחוט בבית, זה יצא זול מאוד ויותר טעים
בסיבות דומות לשלךג'נדס
אני גם תמיד בבעיה הזאת... אז אפשר לקנות מיץ תפוזים פריגת, הרבה יותר זול.
ואם בא לך לסחוט איזה לימון ולדלל אותו במים עם תוספת סוכר זה בהחלט נותן תחליף ראוי. רק מים עדיף שלא... המית מוסיף המון למרקם ולטעם (לא מרגישים טעם של מיץ בהכרח אבל כן יותר טעים)

ובכללי אפשר להכין עוגות על בסיס פירות כמו עוגת בננה או עוגת תפוחים וכו'... גם מוסיף למתיקות וגם לא צריך מיץ לבלילה... (בדכ)
אפשר מים. אפשר לסחוט תפוזים בביתיעל מהדרום
אפשר מים וטיפה שמןארץ השוקולדאחרונה
לדוגמא במקום כוס חלב או מיץ תפוזים לשים כוס מים וכפית/כף שמן
מתכון מנצח לאוזני המן יש?חיים של
אני אוהבת את המתכון של 10 דקות, מצרפת קישורפה לקצת
המתכון של של פיית העוגיות הכי טוב לדעתיט'


איזה מהם? יש לה כמהיעל מהדרום
בעצם לא, זה היה מתכון של רות אופק אבל גם זה מעולהט'

אוזני המן צבעוניות לפורים (מחומרים טבעיים!) ⋆ פיית העוגיות

 

הכנתי בשנה שעברה (אותו מתכון X3 > בצק וורוד, סוכריות צבעוניות, שבבי שוקולד) ויצאו אליפות:

 

עם שבבי שוקולד נראה הכי מגרה!! אולי נאמץיעל מהדרום
לק"י

ואיזה יפות יצאו לך!

החלפת את החמאה במרגרינה?
במחמאה לדעתי, אותו דבר ט'

תודה

תודה....מעדיפה שמןיעל מהדרום
לק"י

טיפת בריאות שאני עוד מקפידה עליה
פעם בשנה אני מרשה לעצמיט'

חשבתי להמיר לשמן קוקוס אבל יוצא יקר מידי.

 

קניתי לא מזמן קילו שמן קוקוס ב29.90 -עדיין יקר?*כוכבית*
מתעניינת
ממש לא יקר! איפה מצאת ומה האיכות?ט'
מה שיש לי 31 שקל 500 גרם..

קניתי בחנות פיצוחים*כוכבית*
גרעיני חממה או גרעיני עפולה.. (הזיכורון שלי נמס🙈)
בכבישה קרה
כנל.מקום בעולםאחרונה
מההמקום בעולם
אני גם תמיד קונה קילו ב30-35₪ בערך..
שמן קוקוס נשמע לי מעניין בתור חומר גלם חדשיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ח' באדר תש"פ 21:42
לק"י

אבל אני פחות אוהבת טעם של קוקוס.

(ואני אוכלת מרגרינה בדברים קנויים אבל לפחות מה שאני מכינה בבית זה בלי).
עד שלא תנסי לא תדעי ואני ממליצה לנסותט'
לשמן קוקוס טוב לא יהיה טעם, רק ריח של קוקוס ואם הוא מזוכך אז גם ריח בקושי יהיה.

האמת שאין לי בו כל כך צורךיעל מהדרום
לק"י

במה את משתמשת בו?
לעוגיות בעיקרט'


למה זה טעים?בת מלך!!!!
בקצוות אין מילוי ובאמצע חנק.
מי המציא את זה?
תלוי במתכוןיעל מהדרום
אם לא אכפת לך שיהיה חלביאומנות באמונה
יש לי מתכון ממש טוב, הכי טעים שיצא לי לפגוש
לא אכפת לי חלביחיים של
האמת שכבר ירדתי מזה 🙊
אני די בתקופת פגרה..

ואם הייתה לי אפשרות הייתי משאירה עכשיו את כל הכלים בכיור והולכת לישון...
למה אין אפשרות?יעל מהדרום
לק"י

אני השארתי כלים והלכתי לישון (כלומר נרדמתי עם הילדים. קמתי להתקלח ועברתי למיטה שלי).
צלי כתף - צריכה מתכון בטוח לסעודת פוריםמשמעת עצמית
וזה חייב לצאת נדיר!
אנא, הזרימו...

ואגב, כמה משנה אם זה בשר טרי או קפוא?
בבקשה- תבשיל בשר מיוחד עם גזר וסלרי. טעיםםםם מנסה לעזור

 

לוקחים גוש בשר (מס' 8 או 5) ומטגנים אותו טיגון קצר בשמן כדי "לסגור" אותו היטב מכל צדדיו. מכסים את הבשר במים רותחים, מוסיפים לנ"ל 1 בצל קלוף שלם ומבשלים יחד עד לריכוך כמעט מלא של הבשר.

מקררים את הבשר במשך מס' שעות/ לילה במקרר ופורסים אותו לפרוסות.

לוקחים 5-6 גזרים וחותכים למקלות.

וכן 5-6 גבעולי סלרי עבים וחותכים לקוביות בינוניות.

בסיר נפרד מטגנים את הגזר והסלרי עד לריכוך הגזר תוך כדי ערבוב הגזר מידי פעם שלא יישרף/ ידבק!

חשוב לדעת שהגזר כאן מתרכך ללא נוזלים!! רק תוך כדי טיגון וערבוב!

לא מוסיפים מים!!  זה כל הטעם המיוחד שלו.. בלי מים!

בסיר אחר מטגנים רצועות מ- 2 בצלים גדולים עד לשקיפות, מתבלים בפפריקה חריפה ומתוקה ומעט פלפל שחור, מוסיפים את פרוסות הבשר, מקלות הגזר והסלרי המבושלים.

מוסיפים 1-2 קופסאות קטנות של רסק עגבנות, מערבבים עם הגזר והבשר ומוסיפים מים רותחים עד חצי סיר בערך. מתבלים במלח לפי הטעם ועוד מעט פפריקה אם צריך, מביאים לרתיחה ואח"כ מבשלים על אש קטנה במשך 20 דק' נוספות.

 

יוצא תבשיל בשר טעים במיוחד!!!

מגישים עם אורז לבן כמובן! J

הנה..משוטט
צלי בשר עם ריבת בצל וערמונים

יצא לי מעולה כמה פעמים..

ואין כמו טרי. זה הבדל משמעותי.
תודה לכם!משמעת עצמית
נשמע יאמי!😋משמעת עצמיתאחרונה
רעיונות למשלוחים לנערותתזלפה

 רוצה אולי גם משו ביתי אבל לא ממש מושקע...

 

 

ומה אתם מכינות

2 אחיות שלי-טארקואחרונה
אחת מכינה 2 צבעים של קאפקייקס מעוגה בחושה פשוטה-שוקולד וטורט לבנה.
כל משלוח יהיה שני כאלה קאפקייקס+עוד משהו קטן ליד.. היא התלבטה בין כמה דברים, לא יודעת מה היא החליטה בסוף(אחד הרעיונות הכי מתוקים שהיה לה זה לשים ליד שקית זילוף קטנה עם קרם שוקולד, וקופסאות פיציות עם סוכריות צבעוניות וכאלה.. לא צריך הרבה, 2 זה ממש מספיק.)

אחות אחרת עושה מקלות לחם שום עם ממרח זיתים ליד.


בשנים קודמות יצא לאחיות שלי להכין-
לחם שום+שקית נמס בכוס(היה במבצע ממש בזול)
עוגיות+תיונים+כוסות חדפ יפות
מיני פיצה אישית+פחית מיני שמוכרים במבצע/טרופית
גריסיני עם מטבל כלשהו
6 חלבונים מיותרים מחכים לגאולה...אקונהמטטה

לא מרנג/ נשיקות...

מה אפשר להכין??מבולבל

תודה!!

מקרונ'ס!!ט'


רויאל אייסינג לקישוטקראנץ שוקולד
אני אכין היום עוגיות!חמדמדה

אני אכין היום

אני אכין

אני אכי

אני אכ

אני א

אני אשן...

 

 

 

#סיפור_חיי...

חחחג'נדס
יאללה קומי!
לכי על בראוניזחיים של
הכי קל להכין!!
אפשר גם בצק פריך שמשטחים בתבנית, וחותכים אחרי האפיהיעל מהדרום
חחחח...ככ מוכררנקודה טובהאחרונה
רק שאצלי זה גם באני..אנקה לפסח/אסדר את הארונות בגדים
סלט פלפלים קלויים- שאלותנקודה בעולם
עדיף לתבל יום לפני או שעה לפני? מבחינת קלקול אם התיבול שומר על הפלפלים או מקלקל אותם

אפשר גם *לא* להוריד את קליפות הפלפלים?

אשמח לתיבול טעים ולא מסובך.

תודה רבה לעונים!!
אני מתבלת ישר כשמכינהסתם אחת
גם אם זה יותר מיום לפני..
שמה לימון, מלח, פלפל גרוס ושום טרי פרוס דק. לא מורידה קליפות..
ראיתי כמה מתכונים עם חומץנקודה בעולם
ואני גם אוהבת...
אם אוסיף גם חומץ אז זה לא יתקלקל עד שבת?
נראה לי שהתיבול שומר. לדעתי אין בעיה עם הקליפותחילזון 123
אצלנו עושים ככה -איכה
חוסך ים עבודה

חותכים פלפלים בכל הצבעים לרצועות, משטחים על תבנית ומתבלים בשמן, מלח פלפל, אבקת שום (אפשר גם פילדלפיה, זה ממש טעים, אם יש) מערבבים ואופים על גריל עד שכולם נשרפים קצת
אם את אוהבת מתוק- פלפלים חתוכים לרצועות, מלח ושמן זית, אופיםאם ל3+אחרונה
רעיונות לקבלת שבת בגןמטבע הדברים
בא לי להכין משהו חמוד ומקורי לילדון המתוק
שיחלק לכולם.

למישהי/ו רעיונות? אשמח! ואפילו לתמונות

תודה
עוגיות ליצן.משוטט
פורים וזה..
אזני המןבאג2000
לניקי ב. יש מתכון לכדורי שוקולד על מקליעל מהדרום
יפה לך!אמא7אחרונה
כל הכבוד לאמא משקיעה.
זה כל כך הרבה יותר בריא לחלק בגן מאפה בית.
וגם הרבה יותר משמעותי להכין עם הילד משהו לכבוד קבלת שבת בגן.
אוזני המן זה כיף גדול להכין בבית.
אצלינו זה מעסיק גם את הגדולים וגם את הקטנטנים...
אפשר גם מאפינס של עוגה בחושה עם ציפוי או בלי...
לניקי ב יש רעיונות בדיוק לזה.
בהצלחה!
כפיות משוקולד*אורחת

קניתי תבנית פלסטיק לכפיות משוקולד, ויש לי שאלה:

אם פשוט אמיס שוקולד מריר במיקרוגל ואשפוך בתבניות (בלי טמפרור וכדו'), 

זה ינמס בטמפרטורת החדר?

מישהי התנסתה?

מה הכוונה ימס בטמפרטורת החדר?חיות צבעונית
אני תמיד ממיסה שוקולד במיקרו וזה יוצא אחלה.
לגבי הכפיות עשיתי את זה פעם וזה יוצא אחלה, אבל כן ממליצה לשמור עד ההגשה במקרר
לא יכולה לשמור במקרר, זה בר מתוקים לאירוע...*אורחתאחרונה


תלוי בסוג השוקולדט'

צימקאו או שוקולד ציפס לא איכותי לא יימס

שוקולד בתוספת מעט שמן קוקוס לא יימס

 

ואיי, באמת?פנסאי
חידשת לי לגבי השמן קוקוס!

תודה, ננסה בעז״ה
אין לי שמן קוקוס,*אורחת

האם אפשר לשים מרגרינה במקום? (וסליחה מראש על השימוש במילה הבלתי פוליטיקלי-קורקט "מרגרינה")

וגם - כמה זה "קצת"? נניח על 100 ג' שוקולד 46% מוצקי קקאו, כמה לשים?

איזה תבשיל טעים אפשר לעשות עם שיעועית לבנה?פרח חדש

זוכרת שפעם כתבה על זה @מנסה לעזור

אשמח לשמוע גם מעוד..

תודה!

משעועית לבנה?מנסה לעזור

לא זוכרת מה רשמתי בעבר.

 

מה שאני עושה זה או בחמין

או שעועית ברוטב אדום (עם המון גמבות, פלפלים אדומים, בצל וכו') ומגישה עם אורז 

או מרק כזה עם עוף, המון סלרי קצוץ, פיטרוזיליה ולימון שחור. בעצם זה יותר מתאים לשעועית אדומה או לוביא.. + אורז

כן, לבנה.פרח חדש

מה את שמה בדיוק בשיעועית עם הרוטב האדום?

אין לי מתכון כתובמנסה לעזור

ולא עשיתי את זה לאחרונה אבל מה שזכור לי:

 

קודם כל, כמובן להשרות את השעועית במים ללילה/ 12 שעות.

אח"כ לבשל אותה בסיר עם מים חצי בישול.

לטגן בצל, לטגן קוביות של גמבה אדומה וקוביות עגבניות (כמו שקשוקה כזה). אפשר להוסיף גם שום.

וכמובן תבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה ואפשרי גם גריל עוף.

להוסיף את השעועית החצי מבשולת ולבשל עד לריכוך.

אם צריך- מוסיפים מים תוך כדי וכמובן לתבת עם מלח בסוף.מגישים על אורז לבן.

 

ועכשיו אני נזכרת שאמא שלי שתהיה בריאה היתה עושה לנו תבשיל כשזה של עוף, ירקות כמו גזר, תפו"א ובצל ו- שעועית לבנה.

זה היה מסמיך את המרק/ תבשיל הזה וממש מתאים לחורף.

ניסיתי לעשו את זה גם אצלי בבית ולא ממש הלך...

 

 

תודה!פרח חדש


בשמחהמנסה לעזור

עדכני איך יצא, אם באלך

אני אוהבתהודעהאחרונה
להכין את זה עם שעועית אדומהוגזר, בטטה ןבצל למשל, או כל ירק שתבחרי שמתאים בטעם, ולהכין עם אורז/בורגול/כוסמת (עם סילאן) או כל קטניה מסוג זה.. וכמובן רטבים גם אפשר או כתבשיל בפני עצמו זה גם נחמד
סלטלגעת באושר

להוסיף לעגבניות ובצל ולתבל ,פשוט וטעים

משלוח מנות שום שמירנחשון מהרחברון
יהיה לחם שום.
צזיקי מלפפונים ושמיר
גבינת שמנת ביתית שום שמיר
חמאת שום שמיר (מצרף תמונה, הכנתי הערב)
שמנת חמוצה
קרקרים קנויים מלוחים

לי היה בא לקבל כזה


מושקע!תפוחית 1
האמת שלא כ''כ. רק לערבב דברים.נחשון מהרחברון
אה ואולי גם שום קונפי... להכין לחם שום זה בקטנה. לא שונה בהרבה מחלה/עוגת שמרים.
צזיקי זה לערבב כמה דברים.
גבינת שמנת זה לשים שמנת במסננת ליומיים ולערבב שום קצוץ ושמיר
חמאה זה לערבב שום שמיר מלח חמאה.
שום קונפי זה בסיר קטן לשים שמן שום וכמה עלים
שמנת חמוצה לא מוסיף כלום
הלסדר את זה יותר מסובך מלהכין את זה...
קח לעצמך משלוח אחדיעל מהדרום
לק"י

נראה יפה, אבל אני לא חסידה של שמיר בכמויות.
זה לא כמויותנחשון מהרחברון
זה מספיק כדי שאני לא אוהב....יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

שמיר אני אוהבת במרק של הקוסקוס בעיקר, וגם אז לא הרבה.
שייך להכין היום עוגות אישיות ליום ראשון?ואילו פינו
אין לי מקום במקפיא...
אם את שומרת בחוץ נראה לי ירגישו בטעם שזה לא טריבטעות נכנסתיאחרונה
במקפיא זה דווקא יהיה אחלה
מה אתם אוכלים?באג2000
לא קשור לפורים אבל אשמח לעצות..

אנחנו זוג וקצת מסתבכים עם ענייני תכנון קניות וגיוון באוכל.
בגלל שאנחנו רק שניים אנחנו מעדיפים לקנות דברים קפואים או יבשים שנשמרים, כי דברים במקרר מתקלקלים נורא מהר.
הבעיה היא שאנחנו מגיעים למצב שקודם כל המקרר כל הזמן די ריק (אנחנו כן קונים, אבל מבחינת מוצרי קירור, חלב אחד, גבינה אחת וקצת ירקות - מספיקים לנו לשבועיים) וכל דבר שצריך להכין לוקח המון זמן, נגמר מהר ואם יש שאריות אז גם צריך לגמור אותן מהר שלא יתקלקלו אחרי כמה ימים..
לא יודעת אם הסברתי את עצמי אבל אנחנו פשוט מרגישים שאנחנו כל הזמן אוכלים פסטה/לחם/פתיתים עם שניצל/דג/שניצל-תירס וליד סלט.

בשבת אנחנו קצת יותר מגוונים, אבל כלכלית זה לא אפשרי להשקיע כל השבוע במאכלים כמו של שבת, וגם אין לנו את הזמן.

אז מה אתם אוכלים במהלך השבוע?
איך אתם מגוונים באוכל?
מה אתם מכינים שלא לוקח מלא זמן (אני מרגישה שכרגע במקום מה שאני צריכה לעשות אני כל היום סביב לתכנן את הארוחה הבאה, להכין אותה ולנקות את הכלים מהקודמת)?
אתם מתכננים את האוכל שבועיים מראש (בשביל הקניה)?
כרגע שנינו גם בבית כל היום - אז איך אתם מצליחים ליצור מגוון של מאכלים שלא תרגישו ששלוש פעמים ביום, שישה ימים בשבוע אתם אוכלים אותו הדבר?
רעיונותbinbin
אנחנו עושים קניה גדולה פעם בשבוע עם השלמות לפעמים בהמשך..
קציצות טונה,
חביתות מגוונות (בצל/זיתים/עגבניה/גבנ"צ..)
שקשוקה
חזה עוף , מפשירה בתחילת השבוע וככה אני יודעת שיש כבר א.צהריים להמשך - שניצלים או מטגנת בצ'ילי עם שום, מאלתרת כל הזמן
בחורף מרקים רץ אצלנו, מרק ירקות במקום הראשון!
סלטים! לפעמים סלט גדול ועשיר עם צנימים זו אחלה ארוחת ערב
גם טוסטים ומלוואח יש אצלנו 🙈

אם יש לך אינסטגרם יש לי המלצה למישהי שמעלה מתכונים ברורים.
תודה! ויש מצב למתכון?באג2000
הכי שאלה של מתחילה, אבל אני לא טובה בבישולים🙈
איך את מכינה מרק ירקות? אני מרגישה שזה תמיד פשוט יוצא לי מים עם ירקות מבושלים, ולא יודעת איך לתבל שיצא מרק ירקות טעים... גם אחרי נסיון גרוע שהיה לי אני מפחדת לגעת יותר מדי בתבלינים, אז הכל זה מלח פלפל וזהו

אין לי אינסטגרם אבל תודה
חוואיג' כורכום ..שימי גם שום במרק וירקות עלים אם את אוהבתתפוחית 1
יש לי מתכון למרק ירקות עם גריסים מעולה ממשבטעות נכנסתי
בצל קצוץ קטן
3גזר חתוך קוביות קטנות
3קישוא חתוך קוביות קטנות
1 תפוא קוביות קטנות
1בטטה קוביות קטנות
שמיר קצוץ(בסוף הבישול)
3/4כוס גריסים
אבקת מרק בנדיבות
מלח בנדיבות

מטגנת מעט את הירקות(חוץ מהשמיר)
מוסיפה מלח ואבקת מרק
מוסיפה גריסים ומים רותחים
מבשלת עד שהירקות מתרככים (שעה פלוס)
ברבע שעה אחרונה מוסיפה שמיר קצוץ

זה כמות די גדולה של מרק אז מוזמנת להפחית כמויות
בטחbinbin
אני לא מומחית ,ממש לא וגם לי יוצא לפעמים מרק תפל, לכן טועמים תוך כדי, טעימות זה בסיסי.
ואם תפל לי אז אני מוסיפה עוד אבקת מרק/עוד כמון/עוד מלח מערבבת טוב וטועמת שוב.
בישול זה ניסוי וטעייה, מנסים עד שלומדים.

מרק ירקות של אמא של Binbin
לטגן בצל
להוסיף גזר מגורד
תפוח אדמה קוביות קטנות
קולורבי קוביות קטנות
קישואים קוביות קטנות
עגבניה

להוסיף בהדרגה לטיגון ירק ירק ולטגן יחד כמה דקות
(הנה משהו שאפשר ללמוד, מוסיפים לסיר קודם את הירקות הקשים יותר (תפוח אדמה, גזר... ובסוף את הרכים, קישואים ,עגבניה..)

להוסיף חצי כפית כורכום
פלפל שחור
מרק עוף
כמון
לערבב ולטגן
לשפוך מים רותחים
מלח
לתת לזה להתבשל (לוקח בערך 50 דקות)
עד שהירקות רכים,
להוסיף כוסברה קצוצה , לערבב ולכבות את האש.
וזהו.

(שוב, גודל הסיר, לפעמים צריך לתקן טעמים אז מתקנים)
איזה כיף! תודה לכן!באג2000
אנסה ומקווה שסופסוף זה יצא טעים
אנחנו גם זוג צעירבטעות נכנסתי
מה שאני עושה משתדלת להכין מרק בתחילת שבוע שמספיק לכמה ימים (לא כל השבוע)
משתדלת שיהיה לי ירקות ופירות, חסה, כרוב במקרר ועושה סלטים חיים הרבה באמצע שבוע
במקרר יש כמובן גם ביצים, חלב, גבינות, ממרחים שמתשמשים, רטבים וכו'
מבחינת בישולים, מכינה כל מיני-אורז, פסטה, נודלס עם ירקות מוקפצים, ירקות בתנור, פירה וכדו'
מבחינת בשרים או שלוקחת מאמא הרבה פעמים או מכינה ואפשר להקפיא אחרי הבישול ולהפשיר כמה שרוצים
אם בא לי משהו מסוים שאין לי בבית מקסימום קונה
אבל למה אתם צריכים לסיים מהר את מה שאת מבשלת? אוכל מבושל במקרר במיוחד בחורף יכול להחזיק 3-4 ימים לפחות בכיף
ואל תעשי כמויות גדולות מכל דבר כי זה לא כיף לאכול אותו דבר כל יום, אפשר לבשל ליומיים נגיד כל פעם
רעיון טובבאג2000
מרק באמת נשמר לי כמה ימים.
אני חושבת אולי להכין כמה מרקים באותו יום ולהקפיא במנות, אבל זה לא יצא מגעיל אחרי הפשרה?

ולגבי ירקות, יש לנו מקרר מעולה, אבל משהו ממש מוזר- ספציפית כשאנחנו מכינים מוקפץ או ירקות בתנור- נגיד הכנו בשישי, בראשון בערב, גג שני זה כבר ממש מסריח ואנחנו זורקים (שאר הדברים נשמרים מצוין!). בגלל זה ממהרים לסיים את הכל, ובגלל זה אני מעדיפה דברים שאפשר להקפיא.
אני אישית לא אוהבת להקפיא מרקיםבטעות נכנסתי
אם את רוצה אפשר טחון אבל זה גם פחות טעים
ולהכין מרק לא לוקח כזה הרבה זמן, מכינה את זה תוך כדי עוד דברים אז זה לא מרגיש לי שאני עסוקה ב"לבשל"

לגבי המקרר, זה היה לי גם וממש תיסכל, הייתי זורקת כל הזמן חלב ודברים עד שאמא שלי הסבירה לי איפה הבעיה,
אם זה מקרר שמכוונים לפי מעלות, שימי לב שהטמפרטורה לא יותר מ4 מעלות,
אם זה מקרר שיש לו גלגלת כזאת עם מספרים זה אומר עוצמת קור ולא מעלות, ככה שכל שהמספר יותר נמוך עוצמת הקור במקרר יותר נמוכה- פחות מקרר. אצלי זאת הייתה הבעיה, סובבתי את זה שיהיה בין 3 ל4 והסתדר הכל
המקרר על 3 מעלותבאג2000
וכל שאר הדברים נשמרים מעולה.. לא מצליחה להבין למה דוקא ירקות אפויים מתקלקלים. גם כשאין רוטב או משהו.. מוזר 🤷‍♀️
בגדול כמעט כל אוכל אפשר להקפיאמיקי מאוס
כדאי לבשל דברים טעימים ומושקעים בכמויות קצת יותר גדולות ומה שנשאר להקפיא בקופסאות בדיוק בגודל של ארוחה. כשרוצים שוב- מפשירים.

ככה לא מבשלים כל יום אבל גם מצליחים לגוון

רעיונות - ירקות מוקפצים, קציצות מכל הסוגים, מרקים
תודה באג2000
אנחנו גם זוג צעירעלמא22

ואני ממש מבינה מה שאת אומרת.

 

רעיונות לדברים שאנחנו אוכלים בערב (אגב, חלקם אפשר גם בבוקר או בצהריים):

חביתה עם לחם וסלט ירקות

טוסטים

פיצה (קונים קפוא ושמים בתנור. אנחנו קונים את החטיפי פיצה, ואז זה מספיק לנו לשתי ארוחות ערב)

מלוואח (אפשר להפוך גם אותו למלוואח פיצה)

טורטיות בכל מיני ווריאציות

לחם מטוגן

את יכולה להכין מאפינס מלוחים (שלרוב לא לוקחים הרבה זמן עבודה), לאכול כמה שרוצים ואת השאר להקפיא. אצלנו זה עובד מעולה (אני אוהבת את המאפינס פטריות ומאפינס פיצה של ניקי ומאפינס בצל של מתכונים ב-10 דקות)

לזניה- פעם הכנו כמות גדולה לארוחה משפחתית ואת מה שנשאר אמא שלי אמרה לנו לקחת ולהקפיא

פסטה / פתיתים / נודלס

מידי פעם פנקייקים

 

מבחינת ארוחת צהריים- בעלי בצבא (ושם הוא אוכל) ואני אוכלת אוכל שנשאר לנו משבת (מכינה כמות יותר גדולה בכוונה, כדי שיהיה לי לכל השבוע) או לוקחת מההורים כשאנחנו אצלם בשבת.

 

באופן כללי את יכולה להשתדל להכין בכמויות יחסית קטנות שלא ישאר הרבה ואז לא צריך לזרוק.

 

ובחורף גם מרקיםעלמא22אחרונה


זה שאתם בבית כל היום זה חלק מהקושייראת גאולה
זה באמת מתיש להכין 3 ארוחות ביום!

מה שאני עושה, יש "תבניות" של ארוחות, וכן, הן חוזרות על עצמן. ולא כל הארוחות מושקעות.

לדוגמא -
ארוחת בוקר פשוטה:
לחם (אפשר לגוון עם פיתות או לחמניות) עם סלט חי (אפשר לגוון בסלט) + חלבי / טחינה / זיתים / חביתה / ביצה קשה.

ארוחת צהריים מבושלת:
חלבון (מציעה להכין תמיד פי 3 ולהקפיא. או לאכול יומיים רצוף אותו דבר. אפשר עופות, כנפיים, חזה בתנור, שניצל, קציצות הודו, בולונז, דג מושט, קציצות טונה, שניצל דג מבקלה, אפשר קטניות כמו קציצות עדשים או מג'דרה) + ירק מבושל (גזר מגורד, פשטידה, קציצות אפויות, צ'יפס בטטה או קולרבי, אנטיפסטי, קישואים ברסק, קישואים מאודים. גם את זה להכין בכמות ליומיים, חלק מהדברים טעימים בהקפאה) + פחמימה (אורז, תפוחי אדמה בתנור, פירה, בורגול, קוסקוס, פתיתים, פסטה, אטריות. עדיף להכין טרי, וגם לא לוקח הרבה זמן).

ארוחת ערב עם מאכל אחד מיוחד, ולידו ירקות חתוכים:
מרק כלשהו (עם שקדי מרק או קרוטונים, אפשר ביתיים) / מאפה (לזניה, פיצה, פוקצ'ה, פשטידה, ירק ממולא) / סלט פסטה / חביתת ירק / טוסט / לחם מטוגן.
מתכון לעוגה בלי סוכר לחלוטין וגם בלי סילאן?יש יצירתי בקהל?;-סמטאות
מה לגבי סטיביה בתור תחליף סוכר?בוז
פשוט עוגה רגילה, בלי סוכר, ולהוסיף כמה כפות סטיביה...
לא יודעת להגיד באופן גורףחיות צבעונית
אבל כשאני ניסיתי זה לא יצא טעים, זה עשה טעם לוואי.
אין פה:-/סמטאות
תנסי להוסיף דברים מתוקיםחיות צבעונית
כמו מחית תפוחים, בננות.
אפשר גם דבש ומייפל טבעי אם זה מתאים
אנסה,תודהסמטאות
בצק פריך בלי סוכר עם מלית תמריםיעל מהדרום
תודה!סמטאות
שימי לב שממרח תמרים הוא בד"כ עם סוכרהנורמלית האחרונה
האמת שאני הכנתי בבית. ממש פשוטיעל מהדרום
נשמע נחמד ממשהנורמלית האחרונה
בפורים אני מגיעה לאזורך
חחחחח...אין. הכנתי לטובת עוגיות שכבר התחסלויעל מהדרום
לק"י

אבל מוזמנת
הכל טובהנורמלית האחרונה
פשוט נזכרתי

ובכן, יום אחד אאזור אומץ
צריך לשים לב שלא כל ממתיק יכול להחליף סוכרקראנץ שוקולד
יש ממתיקים שהופכים להיות מסוכנים בחום..
עוגה מתפוחים מאוד מתוקיםהנורמלית האחרונה
עוגת בננותבאג2000
אני שמה בננה נוספת במקום כוס הסוכר וזה יוצא אחלה.
הייאביטולי
ממליצה לעקוב אחרי דפנה אמון.בודאי יש לה רעיונות. היא פירותנית וזו אחת מדרכי החיים היותר בריאות שיש. חוצמזה גגלי עוגות טבעוניות בריאות
טבעוני זה לא דווקא בריא..באג2000
זה יכול לכלול הרבה מאד סוכר ושומן דווקא
תודהסמטאותאחרונה
רעיונות לשדרוג סעודה שלישית (לא מסובך, ופרווה, חוץ מפסטות)בעוז וענווה!
פשטידת טונהג'נדס
סלט ביצים קשות עם אבוקדו
מאפינס לחם טחינה
לחמניות טעימות/ לחם שום/ סמבוסקתפוחית 1
קציצות טונה
ירקות בתנור
אם את אופה חלות- לעשות מחלק מהבצקאמא יקרה לי*

פיציות/ פיתה זעתר/ פיתה בצל/ פוקאצ'ות

שניצל דג44444אחרונה
ראיתם את התחקירקראנץ שוקולד
על תעשייה השקר של הלחמים ה'מלאים' בסופרים ובמאפיות?
המסקנה היא להכין רק בבית מי שרוצה לחם בריא.. פשוט זוועה
רק עכשיו גילית את זה?ברוקולי
בערך..קראנץ שוקולד
אמרו לי בעבר שיש חשש שחלק מהלחמים,איך לומר.. לא הכי אמיתיים אבל לא ידעתי עד כמה..
לכן אני מכינה בעצמי ברוקולי
אתה יכול לשלוח קישור לפה?פפרינה
תודה רבה
עבדתי במאפיה שנה..מקום בעולם
מוכר וידוע לצערי..
אפשר תקציר?סתם אחת
(אנחנו באמת לא קונים לחם. מכינה רק בבית מכוסמין מלא)
איזה מתכון?ג'נדס


ממסתם אחת
קילו קמח כוסמין
3 כוסות מים
חצי כוס שמן זית
כף שמרים
כף סוכר
כף מלח

מכינה מזה גם לחם וגם לאפות
תודהסתם אחתאחרונה
יש פה באר שבעים?סתם אחת
מחפשת חנות שמתמחה לאפייה בבאר שבע 🙏
מאפיית הגשרשקד מהצפון


הם מוכרים ציוד ואביזרים לאפייה? לפי האתר - זו מאפייה.קרן-הפוך
אהה נכון סליחה לא שמתי לבשקד מהצפון

חושף שיניים

חנות מעולהאהבתחינםאחרונה
קונה מהם הרבה.. חיסרון, אין להם משלוחים!
אבל נוסעת עד אליהם ומוצרים שווים וזולים
נתקלתי בחנות של ציוד למסיבות בגראנד קניון (בקומה התחתונה)יעל מהדרום
לק"י

שיש בה גם דברים לאפיה.
והיה פעם גם "לגעת באוכל", אבל זכור לי שהיתה שם בעיה עם הכשרות (אבל אני לא בטוחה).

השאלה מה את מחפשת בדיוק.
תודה רבה לכולםסתם אחת
יש בגוש. נראה לי עוזר לךנחשון מהרחברון
בצומת הגוש בקניון הרים יש לאבל (נראה לי ככה מאייתים) קניתי שם כמה וכמה דברים טובים
מכירהסתם אחת
היום נוסעים לכיוון השני אבל תודה
אם זה משהו ספציפי אוכל יותר לעזורנחשון מהרחברון
צריכה בצק סוכרסתם אחת
אז הגיוני שיש בסלברישן בגרנד קניוןיעל מהדרום
לק"י

חשבתי שהוא בקומה התחתונה, אבל האינטרנט טוען שהוא בקומה ראשונה מעל הסופר פארם.
תודה!סתם אחת
גם בפעמית סטור יכול להיות שישיעל מהדרום
יש חג פעמי בקרית הממשלהקראנץ שוקולד