שרשור חדש
אני אהבתי *אשתו של בעלי*

אהבתיט'
גדול!מטילדה
גם אני ראיתי בפייסבוק וחייכתי..ברוקולי


איך מתאים לי להיות מחסרי המזל שהם בצק ללא התפחהבוז
בצק ללא התפחה*אשתו של בעלי*
זה בצק פריך.
ובצק פריך....זה יאמי
לא לאבוז
יש סוגי בצק פריך שנותנים להם לנוח הרבה יותר מבצק רגיל, כמו בצק של פאי.

הם נחים להם במקום ממוזג

אני אהיה מאלו של הנשים שרוצות לחסוך זמן.
כזה
"מחפשת מתכון מהיר ללא התפחה ללא שמן ללא ביצים ללא סוכר ללא חיים"
תסתכלי על הצד החיובי- זה גם ללא שמן!סתם אחתאחרונה
למשיהו יש מתכון לכדורי שוקולד?חתולה פרסית
עם כמה שפחות מצרכים , בלי שמן , פרווה
הכי קל אבל בלי כמויות, לפי העיןט'

לרסק ביסקוויטים

להוסיף:

קקאו

סוכר

יין/חלב/מים/ריצ'

שוקולד מומס - אופציה

קוקוס אם אוהבים

ליצור כדורים

לגלגל בקוקוס או מה שאוהבים

וזה הכל

הסוכר נמס ככה בלי לבשל אותו?יעל מהדרום
לא מבושלט'

אף פעם לא הרגשתי את הסוכר..

 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
צריך להקפיא כדורי שוקולד אחרי שמכינים אותם?חתולה פרסית
כדאיט'


מחית מנגו...תתתתת

רוצה להכין מקרון במילוי קרם מנגן וצריך 40 גרם מחית מנגו....

 

זה לא בדיוק העונה של המנגו שאני יטחן בבית... והמנגו הקפואים עולים יקר אני צריכה רק 40 גרם...

איפה אפשר להשיג מחית מנגו בכשרות טובה ובזול?

 

ואולי אני יוכל להשתמש בכלל בפריגת קפוא מנגו שבעיקרון הוא להכנת משקה

אבל זה יעבוד לי אולי?

 

המתכון למילוי זה שוקולד לבן ומחית מנגו בלבד...

 

אם מישהו יידע אשמח לעזרה תודה!!

יש מנגו קפואמצפה להריון
של סנפרוסט , מגיע חתוך אפשר לטחון במעבד מזון
תודה לכולם! אני חושבת שאחפש את הפרי קפואתתתתתאחרונה

של סנפרוסט ,ויטחן פשוט בבית...

תודה

יש מחיות קפואות של קילו או יותרקראנץ שוקולד
אפשר לקנות ולהשתמש בזה בעתיד..
תבדקי במר קייק או בחנויות מתמחות..
לא כדאי עם פריגת..מקום בעולם
זה נוזלי יותר ממחית ויצא לך מילוי נוזלי וחבל.
אם כבר השקעת במקרונים, תקני פרי קפוא (יש של מגוון חברות ובמגוון מחירים). או שתחליטי לעשות מילוי בטעם אחר..
הקפאת גריסי פנינהאורה2x
השריתי יותר מדי גריסי פנינה
אפשר להקפיא את הגריסים העודפים?


@ארי1 בסוף הלכתי על גריסים לצ'ונט!
אני עשיתי את זה ויצא בסדר גמורהנורמלית האחרונה
תודה לכן!!! שבת שלום אורה2x
תודה על העדכון!ארצ'יבלדאחרונה
אז קיבלתי מתנה חדשה מה'- רגישות לקמח. אז מה אוכלים?אאדי

יש לכם רעיונות מה אפשר לאכול? בארוחות צהריים בדרך כלל יש, הבעיה היא זה בבוקר בערב ובין לבין.

לחמניות כוסמין. פירות וירקות. קטניות.נפש חיה.
שלוםשומר מסך
בהצלחה גדולה! מדובר על רגישות לגלוטן או לקמח לבן?
א. שיהיה רפואה שלמה ובהצלחהארץ השוקולד
אפשר פריכיות אורז/תפוחי אדמה/פירות/ירקות וכדומה
סלט מושקע, עם זיתים/נבטים/פטריות/בטטה אפויהשפרינצה
ממש להתפנק עליו ושיהיה גדול. אפשר להוסיף גבינה
חביתה, טונה עם ביצה קשה, שקשוקה
יוגורט עם פירות אפשר להוסיף פצפוצי אורז
אפשר לערבב פצפוצי אורז עם טחינה ודבש/סילאן, ולהקפיא (נראלי מתכון של חלי ממן)
חפשי מתכונים לפסח (מקמח תפוחי אדמה. יש מלא. רצוי מומלצים!כלנית1אחרונה

 

יש מלא מתכונים לפסח, כמו בלינצ'ס (תכיני ותקפיאי, שימי לב לבחוש היטב ומיד לטגן, אחרת יש מרקם דביק).

 

לפני פסח, כדאי שתקני עוגיות, חטיפים וכד' ותקפיאי, כי תאריך התפוגה שלהם קצר.

 

אם הבעיה איננה מנה עיקרית (ממתי לעוף יש גלוטן?), אז- תקני לחמניות ללא גלוטן (מגיעות בד"כ קפואות בשופרסלים. בתוך הלחמניה תשימי חביתה או ממרח (טחינה, חצילים,...).

 

יש עכשיו מלא מבצעים. ראיתי בעבר בסטימצקי ספר שכולו מתכונים ללא גלוטן. תבדקי אם זה מדבר אליך.

 

שימי לב שיש קמחים שעשויים מתערובת, כך שהשימוש בהם כמעט כמו במתכון רגיל..

 

יש עוגות כמו עוגת גבינה, בהן הקמח הוא שולי, כך שאת יכולה לשים 3-4 כמות קורנפלור במקום הקמח.

 

מרקים- מרק ירקות בתוספת עדשים/ שעועית מהקופסא (ברגע האחרון)

 

סלט קטניות משימורים (שעועית ירוקה, שעועית יבשה במיץ עגביות,....- אם תרצי אתן לך מתכון)

מתכון טעים ללוזינה תמרים?שמשי


מה זה לוזינה?ט'


זה הקוביות תמרים האלה עם כל האגוזים והשקדים...שמשי

מעין ממתק סופר בריא כזה

כדורי תמרים נחשב?ט'


זה גם עם אגוזים וכאלה?שמשי
נוסה השבת. מצויין, תודה!!שמשי
לבריאות ט'אחרונה


איך מנקים נפה?מחודשת.
מכבסיםברוקולי
תורידי את הפלסטיק מסביב ולא על הרתחה
זה אומרמחודשת.
כביסה על 30/ 40 מעלות?
משנה התוכנית או הזמן של הכביסה?

אפשרי עם עוד בגדים?
???? מה נסגר?? לכבס נפה??*אשתו של בעלי*
תנסי.. יוצא נקי במיוחד לפסחברוקולי
יש לי חשמלית...*אשתו של בעלי*
אז אי אפשרברוקולי
*חשוב לי להדגיש שאמא שלי עושה את זה ויוצא לנו מעולה

לא לוקחת אחריות על הנפות והמכונה כביסה אצלכם (תבדקו שאפשרי)
גם אנחנו מכבסים..מקום בעולם
למה להתאמץ ולנסות לשפשף אותה ושכל הקמח יהפך לפירורי בצק?
30 מעלותברוקולי
נפה לא חשמלית כן?

אפשר עם עוד בגדים לא לפוצץ את המכונה
תודה רבה!מחודשת.
רגילה או חשמלית?*אשתו של בעלי*
אם רגילה,פעם ב...שוטפים במים חמימים וסבון כלים,מייבשים היטב וזהו!
לא שוטפים אחרי כל שימוש.
מנגבים עם נייר סופג יבש וזהו.

אם זו נפה חשמלית אז עם נייר סופג לנגב אחרי כל שימוש.
בנפה רגילהמחודשת.
זה יוצא לך ממש נקי?
לי יש חשמלית.*אשתו של בעלי*
מפרקת מלשני חלקים ושוטפת את הרשת עם מברשת וסבוןחילזון 123
אני מאחסנת במקפיאיראת גאולהאחרונה
ואז אין צורך לנקות (מבחינת התולעים וכשרות אני מתכוונת).
מבחינת ניקיון ואסטטיקה - משתדלת לנער היטב לפח לאחר כל שימוש.








האמת, גילוי נאות, כרגע אין לי נפה בכלל.
התמלאה עובש במעבר דירה (היות שמאוחסנת במקפיא, והוא היה מנותק כמה ימים בעקבות המעבר). ומאז משתמשת רק בקמח שלא דורש ניפוי.
עוגת ירקות! מגיע אלינו לביקור אורח ויש לו יומולדתנחשון מהרחברון
הוא בדיאטה, רוצים לעשות לו עוגה אבל הוא לא יאכל
...

חשבתי על לעשות סוג של פשטידה/עוגת ירקות בריאה ושנראית כמו עוגה... יהיה מצחיק ונחמד... אשמח לרעיונות...
יפה מאוד!!יעל מהדרום
ספרינג רולקראנץ שוקולד

אחד הדברים הטעימים..

מאכל איסיאתיקראנץ שוקולד

המעטפת זה דפי אורז..

מה יש בפנים?משיח נאו בפומ!
נראה יפה
תודה.. ירקות ואטריות אורז..קראנץ שוקולד


אפשר תמונה של האריזה של האטריות?נחת ואושר
כשאגיע לבית בל"נקראנץ שוקולד
תמצאי את זה בדכ בסופר איפה שהאוכל אסיאתיקראנץ שוקולד
השתמשתי באלה אבל יש עוד סוגים..קראנץ שוקולדאחרונה


נראה טעים!.זה כמו סושי רק בלי ריח של דג....חילזון 123
נראה מעולה.לב אוהב

מבשלים את זה?

אפשר חומרי הכנה?  

תודה קראנץ שוקולד

הקפצתי מעט את הירקות אבל לא חובה יש כאלה ששמים ירקות חיים..
המעטפת זה דפי אורז שמשרים במים, בפנוכו יש אטריות אורז וירקות..
אפשר כמובן למלא בהמון דברים שאוהבים, חתיכות של עוף, אבוקדו, דגים ועוד..

נשמע פשוט רעיון טוב!!לב אוהב


כן וזה כ"כ מגוון ומותאם להרבה מאד דבריםקראנץ שוקולד
למשל ללא גלוטן, דיאטטי, לפסח(לספרדים) צמחוני, טבעוני..
תביא לי.. נראה מושלםברוקולי
נשאר מילוי קראנץ שוקולד

,

אפשר לשים בפנים מלא דברים אגב!חסויה55

מוקפץ מבושל, תערובת בשרית, ירקות חיים למיניהם, דגים חיים, מלא מלא דברים וגם אפשר לטגן את זה וזה יוצא מגניב ממש..זה אחד הדבריםמוציא לשון

למשל- פתרון לשאריות עוףנשימה ארוכה

פירקנו ירכיים שנשארו ולא היה בא לנו עליהם, קצצנו, הוספנו בצל ופטריות מטוגנים קצת תבלינים או רוטב סויה 

 

ומילאנו בזה והיה נפלא. 

מלא דברים כגון קראנץ שוקולד
קליעת חלה גבוהה מארבע רצועותט'
לא מצליחה לכתוב אז מצאתי סרטון שמסביר -



וזו אחת מהחלות שאפיתי הערב 😋


איזו חלה אליפות!!!!!יראת גאולה
החלה שלך כמובן. עשית אותי רעבה באמצע הלילה.
החלות שלךהנורמלית האחרונה
זה לא חוקי להעלות ככה תמונות
וואו, מדהים!~moriya~
גם האפייה מושלמת. תמיד מפחיד אותי בחלות כאלו גדולות שהאפייה לא תהיה טובה..
תודה.. אני אוהבת לאפות חלות ט'

יאללה אאוטינג מנפנף

 

סליחה,הנורמלית האחרונה
אפשר לבוא שבת?
בטח. בשמחהט'


טוב. אורזת ובאה.הנורמלית האחרונה
לאן?
הכי רחוק שאת מצליחה לדמייןט'


אילתהנורמלית האחרונה
או ניוזילנד
בול!!ט'
נו זילנד!
יאפהנורמלית האחרונה
רק שזה יקר מדי
מותר לחלוםט'

 

 

הנורמלית האחרונה
זהו, שאני לא חולמת על זה
כמה חלות *כאלה* יוצאות לך מקילו קמח?ניקית בהריון
שתיים-שלושט'
הכנתי עכשיו שני קילו ויצאו חמש.
תודה!ניקית בהריוןאחרונה
ואווו מהמם תודה על השיתוףחצילית

יצאה לך ממש יפה ובטוחה שגם טעים!ליקוק אשרייך

שבת שלום ומבורך!

אז ניסיתי היום קליעה של ארבע, פעם ראשונה משיח נאו בפומ!
וואו מהממות!ט'
נכון שזה נותן הרגשת סיפוק כייפית?

סקרנית איך יצאו אחרי אפיה..
למה לי הלחם יוצא דחוס בקליעה כזו?אמא לנסיך קטן
עושה מאוצו בצק גם חלה כזו וגם לחמניות צמיד הלחמניות אוריריות והחלה יותר דחוסה? איך אתן עושות?
היה נחמד, כן משיח נאו בפומ!
אשלח לך
ומה איתנו?!ג'נדס
בוואצאפ פשוט יותר נח משיח נאו בפומ!
אבל אם את ממש רוצה נראה לך גם


ותודה לך על השרשור ההוא, בפורום של הבריאים. בזכותו הכנתי באותו יום מג'דרה
איזה כיףג'נדס
נכון מג'דרה זה כאילו ממש מושקע וטעים אבל ההשקעה לא כזו בטירוף?
וואו מהמם!עלה למעלה
אפשר מתכון שלך?נקודה טובה
מתכון טוב לעופות ותפוחי אדמה בסיר?שמשי
ולטורטיות אפויות? משהו שיתאים לשבת כזה...
עוף+תפוחי אדמה בסיר*אשתו של בעלי*
לטגן כמה דקות בצל גדול חתוך לקשתות/רצועות,עד הזהבה.
להוסיף את חתיכות העוף(שוקיים/ירכיים/כרעיים)
ולטגן יחד עם הבצל.
לכסות את הסיר,להנמיך אש ולטגן יחד כמה דקות עד שמשחים יפה.
לתבל(כאן ניתן לתבל כיד הדמיון...כל אחד עם תיבול שאהוב עליו...)
הבסיס זה-פפריקה מתוקה,מל"פ,אבקת מרק.
יש שמוסיפים-רוטב צ׳ילי מתוק/חוואג׳/כרכום/מעט סילאן/טיפ קינמון/אבקת מרק בצל/רוטב טריאקי.
להוסיף מים עד חצי מגובה העוף,להביא לרתיחה ולהנמיך.לאחר חצי שעה להוסיף קוביות תפוחי אדמה ולהמשיך לבשל יחד עד שמתרכך.

לגבי הטורטיות-יש לי מתכון לטורטיות במחבת,לא אפויות.
אותו דבר - רק בלי טיפת מים. המרכיבים מוציאים נוזלים משלהםקרן-הפוך

בסיום הבישול הסיר מלא ברוטב צלי של העוף.

 

מוסיפה את קוביות תפוחי האדמה אחרי כמה דקות, לא חצי שעה.

קטשופ סויה וסילאן/דבשבכל דרכך דעהו!אחרונה
הכל באופן שווה
סלט חציליםהרש

שלום

לפני כמה זמן מישהו העלה מתכון לסלט חצילים שמבשלים (במים?) עם שום..

אם אפשר קישור נשמח

לא..תודה בכאהרשאחרונה


בראוניז טופי קרמלג'ינג'ית מאושרת
מחפשת מתכון כדי לשדרג בראוניז. חשבתי על בראוניז טופי קרמל- אשמח למתכון מומלץ
ראיתי המלצה על המתכון הזה אני חושבתיעל מהדרוםאחרונה
שרשור הסלטים הגדול!תנו לגדול בשקט
שרשרו מתכונים לסלטים חיים/מבושלים- כל העולה על רוחכם.
יש רק 2 כללים- צריך להיות סלט טוב ומתכון שניסיתם פעם (לא סתם מהרשת)

3, 2, 1, go...
סלט ירקות סלט תפוח סלק גזר-פרח-אש
שלושתם חיים וחתוכים למבנים קטנים כמו וולדורף...

סלט בורגול
בורגול מבושל להוסיף הרבה פתרןזיליה מלפפון ועגבניה (בלי הנוזלים ) שמן מלח מיץ לימון
איך את מטבלת את הראשון?בוריס
סלק תפוח גזרפרח-אש
אני בלי כלום
יש שמטבלים ברוטב סויה עם מיץ לימון
אפשר גםנשימה ארוכה
טיפה סילאן, חומץ ושמן.
הסלק מבושל?בוריס
אני שמה שמן זית לימון ומלחשומשום אחר2
את הסלק גזר תפוח אני מתבלתחדשה ישנה
עם קצת סוכר והרבה לימון.. יאמיי

לפעמים מוסיפה סלרי טרי, אגוזים או פקאנים מסוכרים. רק שאני לא חותכת אלא מגרדת סלק וגזר ואת התפוח מוסיפה חתוך דק דק. באמת שכחתי מהסלט הזה פעם הכנתי קבוע.. טעים ובריא מאוד
הנה מתכונים טעימים,מוצלחים ומנוסים...*אשתו של בעלי*







סלטים חיים שאני אוהבת-סתם אחת
גמבה- גזר- כולורבי חתוכים למקלות דקיקים מתובלים בשמן זית, מלח, מלא לימון ופלפל גרוס

עגבניות חריף: עגבניות שרי חתוכות לרבעים (או רגילות קצוצות), פלפל שיפקה חתוך לפרוסות דקות, שום פרוס דק דק, מתבלת בשמן זית, מלח ולימון.

פטריות טריות פרוסות, עגבניות שרי חתוכות לרבעים, נבטים, גרעיני חמניה. מתבלים עם פסטו טרי או עם שמן זית, מלח ולימון. (עם הנבטים לטעמי יותר מתאים תיבול רגיל ובלי הנבטים פסטו)

סלטים מבושלים אולי אכתוב פה בהמשך
תנו לגדול בשקט
פחות אוהבת עגבניות בעייתי
מוסיפה-סתם אחת
חסה, קוביות מנגו קטנות, גרעינים- דלעת, חמניה, פקאן קצוץ, צ'יפס בטטה בתנור (מקלפים בטטה עד הסוף, מזלפים מעל שמן זית ומלח ואופים עד שנהיה קריספי.) מתבלת בשמן זית, מלח, פלפל גרוס ולימון ואחרי שהכול מעורבב מסדרת את הצ'יפס בטטה בערימה יפה מלמעלה. טעיםםםם ברמות
הציפס בטטה בתנור יוצא לך קרנצ'י/קריספי?ואילו פינו
כשאני עושה בתנור הוא יוצא לי רך ולא קרנצ'י.. רק כשאני מטגנת בשמן עמוק זה יוצא קרנצ'י..
ובאלי לעשות בתנור.. זה יותר בריא.. אולי זה תלוי בחום? על איזה חום את שמה את התנור?
יוצא לי קריספי ממש.סתם אחת
על חום גבוה
את מקלפת את הבטטה או חותכת?
מקלפת.. אנסה על חום גבוה. נראלי עשיתי עלואילו פינו
180..
רק תשימי לב כי זה נשרף בשניותסתם אחת
סלט כרוב ואפונה בתחמיץבטהובן



1 ראש כרוב קטן פרוס דק
2 כוסות אפונה קפואה
צרור עירית

חופן גרעיני חמנייה
100 גר' שקדים פרוסים

תבלינים:
1/3 כוס שמן
3 כפות חומץ
2 כפות סוכר
כפית או יותר מלח

שופכים על האפונה הקפואה מים רותחים, כשמתקרר מסננים
חותכים את העירית לפיסות באורך 3-4 ס"מ 
מערבבים אם הכרוב
מתבלים
קולים את השקדים וגרעיני החמניה, מפזרים על הסלט בהגשה.

סלטים חיים שאני מכינהעלמא22
סלט מלפפונים-
חותכים את המלפפונים והבצל לעיגולים דקים (אני שמה במעבד מזון). לרוטב- חצי כוס חומץ, רבע כוס מים, שתי כפות סוכר, כפית שטוחה מלח. בעיקרון צריך להוסיף שמיר, אבל לא הוספתי כי לא היה לי, ועדיין יצא טעים.

סלט כרוב לבן ופקאן סיני-
שליש כוס שמן קנולה שליש כוס חומץ רבע כוס סויה וסוכר חום לפי הטעם, 2-3 כפות.

סלט גזר מגודר-
שמה לימון וסוכר, טועמת ומוסיפה מה שמרגיש לי חסר.

סלט כרוב ופירות-
שליש שמן, שליש חומץ, שליש סויה, קצת דבש. אפשר להוסיף איזה פירות שרוצים- תפוח, אגס, שזיף וכו'. אםשר להוסיף גם חמוציות אם אוהבים.

*בסלטי כרוב, הכוונה היא לשקית של כרוב חתוך של חסלט.
סלט כרוב וביסלי פלאפלבוריס
מתבלים את הכרוב בקצת לימון מלח ושמן.
ומוסיפים לפני ההגשה ביסלי פלאפל
זה משדרג את הסלט פי כמה

רק לזכור שהביסלי גם מוסיף שמן אז לא כדי להוסיף הרבה לכרוב(שמן הכוונה, ביסלי להוסיף כמה שיותר)
יש המון-ת.מ.
כרוב ורימון מתובל במלח פלפל לימון ומעט שמן זית
חסה קילופי גזר פטריות טריות ואפשר גם נבטים. מלפ שמז לימון
בורגול עם ירקות עלים ורימון/ירקות
סלט עגבניות שרי וזיתים
זיתים מבושלים ברוטב עגבניות
סלט פלפלים- צקפיצים במחבת חצי עיגולים של בצל מוסיפים רצועות פלפלים בשלל צבעים מלח פלפל אפשר גם קצת שום ו/או חומץ.
חצילים בתנור- מקלפים (לא חובה יותר מוצלח) חותכים לקוביות גדולות אבל לא מאוד, בצל (רבעים לרצועות) מעל מפזרים מלח פלפל שמז ושום כתוש/אבקת שום ולתנור עד שמתרכך. טעים חם וקר.
פטריות מוקפצות בטריאקי עם בצל.
ירקות מוחמצים- כרוב, כרובית, קולרבי, גזר, גמבה שום. עם לימון חומץ מלח פלפל פלפל אנגלי אפשר עלי דפנה ומעט שמז מוסיפים גם קצת מים (עדיף חמים) ובכלי סגור עדיף לתת לזה לעמוד קצת.
גפרורים של גזר קולרבי גמבה אפשר גם סלק חי לימון מלח פלפל מעט שמז.
חסה ענבים חצוים ופקאן מסוכר.
סלט מלפפונים ובצל לימון מלח ופלפל וקצת מים.
גזר מגורד מלח מעט פלפל לימון וטיפונת סוכר דמררה.
כרוב מאודה עם רסק עגבניות מלח ופלפל
כרוב וגזר מגורד מאודה מלח ופלפל אפשר גם טיפונת חומץ.
סלק מבושל/אפוי בתנור לחתוך ולתבל עם לימון מלח מעט כמון אפשר גם פטרוזיליה יבשה.
לא יכול להתאפקארץ השוקולד
@סלט

ראית איזה כבוד חלקו לך
בשבילה צריך שרשור הסלטות.ת.מ.
סלטים מענייניםמתנות גדולות
סלרי, פטרוזיליה, חמוציות תפוחי גרנד ושקדים קלויים
לטיבול: שמן מיץ לימון מעט סוכר ומלח

כוסברה, עגבניות שרי פטריות, גרעיני דלעת
לטיבול: שמן מלח מיץ לימון

כרוב עם דוריטוס
לטיבול: שתי שיני שום חצי כוס סוכר חצי כוס חומץ חצי כוס קטשופ שלושת רבעי כוס שמן מלח ופפריקה מתוקה.

יש עוד למי שזה הסגנון, אז בכיף אכתוב
לא יוצא לי כוכב תנו לגדול בשקט
עוד כמהמתנות גדולות
חסה, רצועות גמבה חתוכות, בצל ירוק פקאן סיני
לתיבול: 4 שיני שום, רבע כוס חומץ רבע כוס סוכר רבע כוס מים כוס מיונז, חצי כפית מלח ופלפל שחור
כמובן להוסיף תיבול תמיד רק לפני ההגשה.

חסה, כרוב סגול חצי כוס צימוקים,100 גרם צנוברים קלויים
לתיבול:3 כפות שמן, 3 כפות חומת, סוכר, פלפל שחור, מלח כפית חרדל וכף דבש

חסה, נבטים, גמבה חתוכה לקוביות, מלפפון חתוך לקוביות, מנצ'ס.
לתיבול: 2 שיני שום 3/4כפית פלפל שחור, כף מלח שלושת רבעי כוס שמן, חצי כוס מים 4כפות סוכר כך מיץ לימון כף מיונז וכף חרדל

מיונז, זיתים, שום, גזר חי, לטחון הכל יחד- מעדן!

סלט קישואים בטעם כבד: לטגן הרבה בצל להוסיף קישוא, מלח פלפל שחור לטחון ולהוסיף ביצה קשה מגוררת ולערבב עם מעט מיונז שמוביל לטעם ולמרקם.

הכל נוסה מלא!!
אם יש משהו בלי כרוב אשמח גם לשמוע תנו לגדול בשקט
מטבוחה...זה בלי כרוב *אשתו של בעלי*
תפריטים לשבת חנוכהיעל מהדרום
לק"י

מחילה @ט' ש"לקחתי" לך

ליל שבת:
אורז
פרגיות בבצל ופטריות
קציצות עוף ממולאות בפטריות- הפטריות חיות? זה יתבשל לי טוב?

בוקר:
עוף, קציצות עוף עם תפו"א בסיר

סלטים:
סלט חצילים של @סתם אחת ו@אם יהודיה
סלק
גזר וקולורבי
טחינה
בשבת נכין גם עגבניות שרי עם בזיליקום וסלט כרוב

עוגיות:
עוגיות רעידת אדמה
עוגיות מייפל
עוגת שמרים (יש בהקפאה אם נרצה)

בתכנון להכין חלות או פיתות בלי נדר
ואולי עוד משהו לסד"ש
נשמע טוב אנחנו מתארחים, לא מבשליםנחשון מהרחברון


קציצות ממולאות זה לא פרדוקס? ממלאים בבלילת קציצה.... איך מכינים נגיד על הפטריות..
תודה!יעל מהדרום
לק"י

סתם התחשק לי לנסות..
ערבבתי תפו"א ובצל מגורדים עם עוף טחון, פירורי לחם ותבלינים.
שיטחתי כדור על היד, מילאתי בפטריות וסגרתי לכדור.
אם הם קצוצות הם בטוח התבשלו מספיקנחשון מהרחברון
נ.ב. כשעושים עם עוף טחון לא באמת צריכים פירורי לחם. כדאי להכניס ירקות מגוררים-נותן את הרכות ..הפירורי סתם פחות בריא. זו דעתי ...

אבל רעיון נחמד. הזכיר לי בסטייל למרות שזה לא דומה. (בשר טחון עטוף בפירה, ומטגנים...)
איזה סלט חצילים?חייצ'ו


ועוגיות מייפל?=)חייצ'ו


אלהיעל מהדרום
עוגיות מייפל

בחלק שמתי גם אגוזי לוז.
תודה=)!חייצ'ו


זה לגמרי שלה 😅סתם אחת
נשמע טעים הקציצות עם פטריות, ונראלי שיתבשל מעולה. פטריות מתבשלות במהירות.
תודה רבה!יעל מהדרום
נשמע טובאם יהודיה
אפשר לקפוץ לטעום?
בכיף שתי משפחות שהזמנו לא נמצאות פה השבת..יעל מהדרום
קצת רחוק לנו...אם יהודיה
חחח...תבואו לשבת שלמהיעל מהדרום
איזה כייף שפתחת, בדיוק נכנסתי לבדוק אם כבר יש שרשורט'

לא מתחשק לי להכין שבת

 

 

מוכר עד מאודיעל מהדרום
נוסעים להורים ..נחשון מהרחברון
לא רלוונטיט'


כנלט'
עושה אצל ההורים אבל מכינה סלטיםאמא לנסיך קטן
סלק
עגבניות וסלרי
חצילים +שניצל חציל
טאבולה
גזר
מטבוחה
סלט ביצים
אבוקדו

ועוגה. צריכה לחשןב איזה..
נשמע נהדר!בלדרית
כל הכבוד על הגיוון, אנחנו מכינים לרוב רק מנה אחת וגם זה לרוב השבוע, כי יש לנו רק ילדים קטנים.

הכנתי שניצל, ציפס מטוגן ופסטה . הרבה שמן!
נכין בשבת סלט חי וטחינה.
בבוקר גם ביצים קשות.

אוהבים אוכל פשוט (בעיקר בגלל הילדים )
אחלה אוכל!יעל מהדרום
לק"י

אני גם לרוב לא מכינה כמה מנות.
הקציצות זה מאותה עיסה, שחילקתי לשתיים ותיבלתי קצת שונה.
ובישלתי אותן בסיר אחד עם שאר האוכל.
ואיי מעולה.בלדריתאחרונה
כאלה דברים אני צריכה, איך להכין אוכל בלי להתאמץ.
רעיונות חבר'הנחשון מהרחברון
מילוי לפרליני שוקולד מריר ללא שמנת... אין בבית.צלא ריצ'רד ולא שמנת.בא לי להכין הערב...
להכין הלילה אתה מתכוון..אמא לנסיך קטן
ולא הבנתי את השאלה.. יש לך ריצ'?
כן.נחשון מהרחברון
ואין לי ריצ'
ריבת חלבבת מלך!!!!
נוגט
חלבה
דובדבנים וליקר
אפשר שוקולד מריר/השחר מעורבב עם חמאת בטנים?נחשון מהרחברון
ברור, זה אמור לצאת טובארץ השוקולד
הכנתי עם סוג של גנאש. חמאת בוטנים ושוקולד למריחה תמונות בפנינחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ט 02:11
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ט"ו בכסלו תשע"ט 02:07
במיקרו. נמס עירבבתי הוספתי מלח. אני אוהב...
ואז זה נהיה קרמי כזה. יותר נוזלי משוקולד לבד/חמאת בטנים לבד ובקושי מתקשה. הכנתי פרלינים משוקולד מריר שמתי הפנים אגוזי מלך קצוצים ואת הגנאש. עכשיו במקפיא נראה איך יצא...


הבאסה עם תבניות סיליקון שה שא''א לדפוק אותם על השולחןנחשון מהרחברון
כי הם רכות. ואז יש בועות אוויר והשוקןלד לא מגיע עד לקצוות. ואז יש 'חורים' קטנטנים במעטפת... וזה הורס את השלמות היפה של הפרלינים.
לא נורא. נקנה מתי שהוא תבנית פוליקרבונט...
(תנסה לשים אותן על מגש קשיח (פלסטיק/מתכת), ואותו לדפוק)משיח נאו בפומ!
יש תבניות סיליקון עם מסגרת קשיחהמקום בעולם
שאפשר לנתק..
ואז גם אפשר לדפוק וגם זה מסיליקון..
טוב לדעת. לא יודע אם יעזורנחשון מהרחברון
כי הקטע שהלמטה נדפק לא המסגרת
זה כולל הלמטה..מקום בעולם
ואז הסיליקון מתפרק מתוך זה.
כמו תבנית בתוך תבנית
אה, וואי. אחפש. צריך בדיוק לגודל שלנחשון מהרחברון
התבנית שלי...
לא הכי יעיל...אמא לנסיך קטן
יפהפיות, בא לי מתכון בבקשהארץ השוקולד
הכי פשוט בעולם. בשקית זילוף/סופר ממיסים שוקולד במיםנחשון מהרחברון
רותחים. מוסיפים עוד שוקולד שימס ויקרר.(טימפרור בהשקעה) ממלאים תבנית פרלינים. דופקים אותה על השולחן כדי שיצאו הבועות. שופכים את כל השוקולד שישאר רק שכבה דקיקה. מכניסים למקםיא הפוך.
במיקרו ממיסים שוקולד למריחה וחמאת בטנים בכמות שווה. מוסיפים קצת מלח ואגוזים קצוצים.
(אני לא הוספתי- אבל מומלץ להוסיף שמנת מתוקה או ריצ' שיהיה יותר קרמי טפחות מתוק. אם משתמשים בשמנת או ריצ' עדיף שוקולד רגיל ולא ממרח.)
כשזה מתקרר מוציאים את התבנית מהמקפיא , ממלאים את השקעים ועוברים עם מרית כדי שישאר מקום לשוקולד. להקפיד שישאר מילימטר או שתיים.
מחזירים למקפיא שהמילוי יתייצב. בינתיים מחזירים את השקית עם השוקולד למים רותחים (אסור שהמים יהיו השוקולד, צריך לנגב את השקית לפני שמשתמשים השוקולד (כי אז זה גורם לו לא להתקשות)).
מורחים את השוקולד על התבנית ומנקים, שיהיה שוקולד רק על הפרלינים עצמם ולא בין השקעים.
למקפיא עוד 5 דק וזה מוכן
אחלה, תודה רבהארץ השוקולד
שיהיה לכולנו שבוע מצופה בשוקולד
אהמ אהמ. כבר ביקשת מתכון...נחשון מהרחברון
אחלה, תודה רבהארץ השוקולד
אשתדל לזכור להבא
תכין ואז בטוח תזכורנחשון מהרחברון
צודקארץ השוקולדאחרונה
רעיון לקינוחחרותיק
יש לי בבית מלא מצרכים שנשארו ממשהו. תעזרו לי ליצור מהם עוגה או משהו אחר?

אז ככה

גנאש שוקולד חלב
בערך 500 מל שמנת
שוקולדים חלב מריר ולבן
ריבת חלב

וכל שאר הדברים הרגילים לעוגות..
יש גם אינסטנט פודינג.

מה אפשר ליצור מזה?
מוס שכבות!!ט'


למלא רולדה/עוגהט'


דברי איתי בעברית חרותיק
ובלי מוסים כי זה מגעיל אותי..
סליחה. התכוונתי שתפרטי כי אני לא מהמבינות בזה בכלל.חרותיק
אנסה ט'

מה מגעיל אותך במוס? לא מוס עם ביצים.. אני פשוט מקציפה שמנת/ריצ' ומוסיפה את הגנאש או שוקולד מומס ואז אפשר לשטח בתבנית שכבה בצבע אחד, להקפיא חצי שעה ולשטח שכבה בצבע שני וכו' (שוקולד/שוקולד לבן/וניל/קפה///).

 

 

המרקם.. לאכול את זה.חרותיק
אבל אולי אני אעשה בשביל אחרים..
אז תכיני רולדות ותמלאי בגנאשט'
או גנאש מוקצף
איך מוסים יכולים להגעיל?? +mp8
מבולבלת... רעיונות אחריםארץ השוקולד
1. אפשר להכין תחתית לפאי (חפשי מתכון טוב בשבילו, אין לי בשלוף ולאפות אותו חלקית) להוסיף את הגנאש שוקולד חלב ולאפות יחד לעשר דקות על 180.
(מאמין גדול בטורבו ככלל וגם כאן)

אם רוצים שיהיה יפה ניתן לצפות עם ריבת חלב/שמנת מוקצפת/שניהם.

2. עוגת 1,2,3
לערבב יחד 3 כוסות קמח, כוס וחצי סוכר, כוס מים, 4 ביצים, כוס שמן, כפית או שתי כפיות תמצית וניל1 3 כפיות אבקת אפיה.
להוסיף אחרי שני שליש מהעיסה פס שוקולד/ריבת חלב/שכבה אחרי שליש עם ריבת חלב ושכבה אחרי שליש נוסף עם שוקולד.
להכניס לתנור על 165 בתבנית עגולה עמוקה עם חור או 175 בתבנית שטוחה. (טורבו כמובן)

לצפות בסוף עם גנאש ולקשט מעל עם שמנת מוקצפת.
(לדעתי בלי הגנאש אין עניין בקצפת)
למלא או לטבול סופגניות בגנאשיעל מהדרום
לק"י

עוגת ביסקוויטים
מזה נשאר הכל.חרותיק
אכלתי מספיק סופגניות להשנה..
חחח...אז כדורי שוקולדיעל מהדרום


ואפשר גם להקפיא או לשמור מצרכים להזדמנות אחרתיעל מהדרום


פרלינים!! מה השאלה?נחשון מהרחברון
מתכון או ששלחת בעבר ושכחתיארץ השוקולד
שלחתי כאן לא מזמןנחשון מהרחברון
כנראה שזכרתי במעומעם ולכן כתבת שאולי שאלתי בעבר, תודהארץ השוקולדאחרונה
גלידדדה!!עלה למעלה
ועוגת ביסקווטים עם קצפת שוקולד לבן!
עוגת ריבת חלב שעל הקופסה של הביסקוויטיםעלה למעלה
טעים ממש
מתכון לגלידהארץ השוקולד
מוס משוקולד וביציםארץ השוקולד
בין 25-50 גרם לביצה, על כל 3/4 עד ביצה זה מנה לאדם אחד.

להמיס את השוקולד, להפריד את הביצים לחלמון וחלבון ולהקציף כל אחד לחוד טוב. (חלבון עד שזה לא זז גם אם מטים את הקערה הרבה, וחלבון עד שנראה ממש אוורירי), להוסיף את השוקולד המומס לחלמונים המוקצפים ולהקציף יחד עוד 10 שניות.
(כל הקצפה פה על מהירות גבוהה כמובן)
ואז לקפל פנימה בעדינות את החלבונים לתערבות החלמונים והשוקולד בחלקים.
לקרר לארבע שעות לפחות וזהו
הכנתי גלידות. תודה..חרותיק
פוקאצ'ה, אחלה ארוחת בוקר למי שער מוקדם ויש לו זמן להכיןנחשון מהרחברון


וואו שווהפרח-אש
וואו!!! נראה טוב!!מחפשת^
נראות טוב!יעל מהדרוםאחרונה
רעיונות לארוחות בוקר לעבודה לאנשים שאין להם זמן בבוקרshelly

שלום לכולם,

 

זקוקה בדחיפות לרעיונות לארוחת בוקר לעבודה (חוץ מסנדוויצ'ים), שלא צריך להכין בבוקר כי אין זמן...

אפשר משהו שמכינים אותו פעם אחת מראש וזה מספיק לתקופה, לדוגמה אני מכינה גרנולה ביתית שמספיקה לי לחודש ולוקחת בקופסה לעבודה, לאכול עם יוגורט.

 

אז הרעיונות שיש לי בינתיים הם:

* גרנולה עם יוגורט

* סנדוויצ'ים למיניהם שאפשר להכין ערב קודם

 

 

מה עוד?

 

אנא תנו רעיונות נוספים למאכלים שיחזיקו אותי שבעה בערך משמונה בבוקר עד ארוחת צהריים באחת.

 

אני לוקחת ירקות וסכיןפרח-אש
דיסהאו"ר
שמה בקופסא קוואקר, קצת סוכר חמוציות קינמון מה שבא לך. בעבודה מוסיפה רק מים קצת חלב סוגרת המכסה חמש דקות.
ואפשרי גם בלי להשקיע בכלל זמן על זה בבוקראו"ראחרונה
יש כאלה שמשאירים אצלם בתא קוואקר דבש וספל ומכינים במקום בלי לסחוב קופסא מהבית. אפשר גם להכין צנצנת טחינה עם סילאן ולהביא כל יום קופסא קטנה ולמרוח על קרקרים או פריכיות. בכלל אם יש לך תא שאפשר למלא בקרקרים, חטיפי אנרגיה, קורנפלקס...
ואגב הקוסקוס המהיר הכנה שהציעו פה, אצלנו אוכלים גם כקוסקוס חלבי ואז זה לגמרי לא רק תוספת לצהריים. (עם קצת חמאה, צימוקים סוכר קינמון. וריוויון!)
קוסקוס שצריך רק לשים מים חמים.חרותיק
דיסה זה רעיון מעניין, קוסקוס יותר מתאים לתוספת לצהרים shelly

לגבי ירקות, לא סומכת על ההגיינה של משטחי העבודה במטבחון במשרד :-/

וזה גם נהיה אופרציה שלמה להתחיל לשטוף, לנגב, לנקות, לחתוך וכו'

לשטוף את הירקות בבית. אין סיבה של חוסר הגיינה במשרדנפש חיה.
אם מקפידים לשטוף בסבון את הכלים ומשטח העבודה.

אפשר גם להכין אותם בתוך קופסא ורק חיתוך לסלט ולתבל בבוקר אפשר במשרד.
מחפשת רעיונות למנות אחרונותשומשום אחר2
לאירוע. דרישות: חלבי, טעים, מרשים וקל להכנה.
תומ"ר!
חסר מה?! *אשתו של בעלי*אחרונה
סופלה+כדור גלידה
פאי כלשהו(שוקולד,פירות,פקאן)
קאפקייק עם ציפויים שונים
סלט פירות עם קצפת
עוגת שוקולד חמה
פירות על שיפוד+פונדו שוקולד
ריבת חלב שפג תוקפה והייתה במקרר כל הזמן. דעתכם?הנורמלית האחרונה
אם עברו שבועיים/שלושה, משתמשת. יותר, זורקת.קרן-הפוך
טועמת טיפה ומחליטה לפי הטעםנשימה ארוכה
תודה לכןהנורמלית האחרונה
היה לה ריח של מקרר (לטעום לא התחשק לי), אז החלטתי לוותר ולהכין בעצמי יצא טעים ב"ה. שבת שלום!
מה המתכון שלך?להרות כוחות
תודה.
תודה!להרות כוחותאחרונה
הולכת לנסות את זה בעז"ה
הזכרתי לי לבדוק את ריבת החלב שלנויעל מהדרום
לק"י

מסוג הדברים שזה נראה שהתוקף לא עובר
לגמרי.הנורמלית האחרונה
לא קניתי כי אמרתי לעצמי 'מסתומרת? יש במקרר לכל מצב' 🤦‍♀️
אבל יש לה באמת עוד איזה חודשיים+יעל מהדרום
לק"י

אבל אני לא זוכרת ממתי היא..
שנה או יותר.

הכנת ריבת חלב בבית?
יש לה תוקף של יותר משנה?הנורמלית האחרונה
לשלי היה מקסימום שנה לדעתי
כן, יצא טעים ב"ה! אם הייתי יותר סבלנית, כנראה שהיה טעים יותר ומרקם חלק יותר - אבל ניסיתי לזרז תהליכים והגברתי את האש והערבובים
נראה לי שהתוקף יותר משנה..לא בטוחה בכלליעל מהדרום
לק"י

מה הכנת עם ריבת החלב?
בא לי עכשיו עוגת ביסקוויטים טעימה כזאת
לי בא אלפחורס😍 , כאן מזמינים?משיח נאו בפומ!
ואיזה שווה שהכנת בעצמך! הנורמלית האחרונה
גם זה יתאים לייעל מהדרום
לגמרי שווההנורמלית האחרונה
וכל כך פשוט! רק צריך לדאוג לעוד דברים להתעסק איתם במטבח באותו זמן, כדי לשמור על הריבה.
לכאורה, בגלל המתיקות הרבָּה לא אמורה להיות בעיה משמעותיתshaulreznik

אבל כן, מומלץ להשתמש בה לבישול/אפייה.