שרשור חדש
מתכון למרק אפונה / מרק ירקות מוצלח / מרק כתום. תודה!נפש חיה.
אני מכינה את זה הערבג'נדס

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8261

 

אעדכן איך יצא.

אגב,ג'נדס

לא מתכננת להוציא את הסלרי, ומלכתחילה לא אחתוך לקוביות קטנות... אחרי הטיגון של הבצל והשום ישר אוסיף את שאר המצרכים כולל המים... ומתכננת לטחון את כל המרק... כדי שהילדות יאהבו...

אין לי אפשרות לטחון. תודה בכל מקרה!נפש חיה.
יש לניקי ב. מתכון למרק אפונה ובטטה- ממש טעיםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ואני מרסקת ירקות במרק עם מועך תפו"א.
יש לכם רעיונות צבע מאכל טבעי ורוד?שנה מתוקה

מיץ ענבים יוצא בצבע אדום או ורוד?

וכרוב סגול?

 

תודה!

אולי מי סלק?ש.א הלוי
סלק.בוז
גם במבה אדומה משתמשים בצבע מאכל מסלק
כרוב סגול יוצא די כחוליראת גאולה
סלק.מוריה
מגרדים סלק. מבשלים במעט מים.
מסננים (עדיף בבד ולסחוט את המיץ).
מבשלים עוד לצימצום נוזלים. לקראת הסוף מוסיפים 2-3 כפיות סוכר.

מתאים לקצפת.
אחרי שמסיימים להקצוף קצפת למרקם יציב, מקפלים לתוכה את הנ"ל (שהוא קר ולא חם).
תות שדה מרוסק?..סלע


אולי משהו כזה עדיף..תודה!שנה מתוקה


סלק יוצא מעולהתתתתת

לקצפת..

וראיתי שיצא משהו חדש עכשיו עם רכיבים סבירים אינסטנט פודינג תות

אז אם זה לקצפת זה יכול להתאים

לא ניסיתי

תודה לכולם! מעדיפה משהו שאפשר להכין בקלות..שנה מתוקה


סלק זו אותה הכנה כמו כרוב ש.א הלוי
מיץ ענבים לא ייתן לך מספיק צבע
ואת יכולה לנסות עם פפריקה (הייתי מנסה קודם על קצף ביצים שהוא יותר זול משמנת/ריצ')
הייתי חוששת לנסות פפריקה... לא נראה לי יעבוד...יראת גאולה
נראה לי שאפשר להכין מסלק בקלות -
כשמבשלים סלק בבית לשמור את המים, ולבשל אותם עוד בלי מכסה שיצטמצמו קצת.

אם צבע עדין מספיק לך, כמה כפות ממי סלק כאלו יעשו את העבודה.
אני עשיתי פעם קצפת ורודהסתם אחת
ובישלתי פירות יער שקונים קפואים עם טיפה מים ומהנוזל שיצא אחרי הבישול צבעתי את הקצפת. יצא מהמם וגם טעים עם טעם עדין של פירות יער

מהממממםעלה למעלה
תודה סתם אחתאחרונה
סלקג'נדס


בצק פילומתואמת

איך עובדים איתו?

 

זו שאלה לאחר מעשה... 

עשיתי ממנו בורקס, ויצאו סביר... אבל מתפרקים כאלה.

איך אמורים לעשות - "דף" אחד חתוך לחתיכות לכל בורקה, או ערימה של דפים בשביל בורקה אחד?

(*בורקה - יחיד של בורקס)

ואיך עושים ממנו סוג של רוגלך - מילוי של קקאו וסוכר?

 

תודה!

2-3 דפים בשביל העיטוף.מוריה
משמנים בניהם.
תודה!מתואמת

כנראה זו הסיבה שהם התפרקו לי...

טוב, לפעם הבאה - אם נקנה שוב...

לא חייב לשמן בין כל הדפים..מקום בעולם
אפשר רק מעל השכבה האחרונה.. (זה עובר מעט לשאר הדפים ומפריד את הרטיבות של המילוי(אם יש) מהעלים)
זה לא מיועד לבורקסאמא ל6 מקסימים
זה מיועד לאגרול וכד'. עובדים כל פעם עם דף אחד, והחלק שלא משתמשים מכסים עם מגבת לחה, כדי שלא יתייבש.
אלו עוד מילויים אפשר לעשות בזה?מתואמת

ואנחנו קונים לפעמים בורקס גבינה מפילו (קפוא) - כך שכנראה כן עושים את זה...

כל מה שבא לך..יעל מהדרום
אז מילויים של בורקס זה גם טוב? מתואמת


בהחלט!!יעל מהדרום
לק"י

גם לנו יש בצק פילו שצריך לעשות איתו משהו...
בהצלחה! (אם כי תשמרי אותו לעוד כמה זמן - זה הרבה עבודה!)מתואמת

אצלנו זה סוג של נקנה בטעות - בד"כ אני מעדיפה בצק פילאס, שדומה לבצק עלים...

פירה, פיטריות, מוקפץ. אגוזים נראה לי.מוריה
אז פירה אכן עשיתי (מעורבב עם גבינה)מתואמת


אני הייתי עושה עם בשר טחון וצנובריםעלה למעלה
ממש טעים!
הייתי נראה לי שמה 2 דפי פילו
משמנת אותו מלמעלה
חותכת לריבועים
שמה באמצע את הבשר
ואז תופסת מכל הצדדים של הריבוע כזה ללמעלה.אוף לא יודעת להסביר
תודה. אנחנו צמחוניים מתואמת


יכול להיות שאת מתבלבלת עם פילאס?קראנץ שוקולד
כי מוכרים הרבה בורקסים של פילאס..
כתוב על האריזה בפירוש פילו. אבל אולי אבדוק שוב.מתואמת


יש גם בורקסים עם בצק פילו..מקום בעולם
מוכרים גם פילו.מוריה
אני מתכוון למאפיות וכאלהקראנץ שוקולד
לא לקפוא..
בד"כ מה שיש בנאמן וכאלה זה פילאס.. לא אמרתי שאין פילו..
2 מילויים מוצלחיםהכל מהשם

תפוחים- קוביות תפוחים עם סוכר, קינמון, ריבה 

למלא לצורה של סיגר ולאפות. לבזוק א סוכר בהגשה

אגוזים-אגוזים טחונים, קוקוס, סוכר, פירורי לחם, מעט ציפורן ומעט קינמון

לעשות צורה של סיגר לאפות ולזלף סילאן וטחינה גולמית בהגשה

תודה! יש לך רעיונות גם למילויים מלוחים?מתואמת


וואי זה אליפותקראנץ שוקולד
שני המילויים.. אני ממש אוהב..
שמים רק עלה אחד?יעל מהדרום
עלה אחד זה דק מדיחילזון 123


אני שמה 3..תלוי בכובד של המילוימקום בעולם
ניצלו"ש: ידוע לכם היכן ניתן לקנות בצק פילו/עלים מקמח כוסמין?אלעד

או לפחות מחיטה מלאה?

 

 

תודה...

מעניין. אשמח גם לדעתסתם אחת
לא יודעת לגבי לקנות אבל יש פה קישור עם מתכון לדפי פילוש.א הלוי
והיא כותבת שם שאפשר עם קמח כוסמין

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=736289613236943&id=596763150522924
לא יודעת לגבי לקנות אבל יש פה קישור עם מתכון לדפי פילוש.א הלויאחרונה
והיא כותבת שם שאפשר עם קמח כוסמין

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=736289613236943&id=596763150522924
מתכון טוב ללחוח שמצליח?~אורית~


זאת הפיתה עם הבועות?יעל מהדרום
לק"י

אם כן, אז @ימ"ל כתב מתכון בפורום "צעירים מעל עשרים".
המתכון של ימ"ל,ש.א הלוי
המתכון - צעירים מעל עשרים

אני מכירה כאלה שעובדים עם 2 מחבתות כדי שאחת תתקרר בזמן שהשנייה על הגז.
להעביר את המחבת מתחת לזרם מים כשהיא הפוכה בין לבין.עונה חמהאחרונה
איפה אפשר לקנותבת מלך!!!!
ספר מתכונים אישי למתנה?
(שלא יהיה כתוב בפנים כלום, שאני כותבת את המתכונים שלי בפנים...)
בקרביץ נראה לי שראיתי..!!מירב!!
ואם יש לך סבלנות,באינטרנט אם תחפשי יש ממש מיוחדים להזמין.
במקס סטוקש.א הלוי
בחנויות שמוכרות אלבומים
לפעמים גם בחנויות ספרים
אם יש לך תקציב, זמן וכוח- אפשר לעצב אלבום קטן עם דפים מודפסים והמתכונים עליהם או משהו בסגנון
כדאי לקנות קלסר, עם מקום לשקיות ריקותירושלמית טרייה
זה נוח שאפשר להוסיף מתכונים בקלות.
חשוב שיהיה מעוצב ויפה חיצונית, אבל בקטע הפרקטי - צריך מקום להוסיף מתכונים מצולמים, מקושקשים, גזורים מהעיתון ומשורבטים על פתק..
סטימצקיהשקט הזהאחרונה
מה שיש לי בבית מחולק לקטגוריות אז זה קצת מבאס כי זה מגביל.
יש בסטימצקי גם קופסה עם כרטיסיות שאפשר לכתוב עליהם.. נראלי יותר שווה
מרלוזהבוריס
מישהו מכיר מתכון טוב?
קניתי מרלוזה קפוא ולא משנה מה אני עושה איתו הוא מתפורר ולא טעים. בבקשה עזרה
ועוד משהו עם איזה דג כדאי לעשות קציצות דגים?
לטגן כמו שניצלש.א הלוי
לטבול בקמח
ואז ביצה
ושוב לטבול בקמח

אפשר כמובן להוסיף תיבול שאוהבים- שום, עשבי תיבול, פפריקה, וכו'
ניסיתי וזה התפרקבוריס
מהשאלה שלך נשמע שמרלוזה מתאים לקציצות ירושלמית טרייה
נדמה לי שאמא שלי מכינה קציצות מטונה, אבל אני לא בטוחה. לא מבינה בדגים בעצמי.
אל תקני קפואנחה לרגע
צריך להשתמש בזה טרי אם לא זה מתפרק.. לפחות מהניסיון שלי
אני גברבוריס
תודה אני לא חוזר על הטעות הזאת אבל אני צריך להפתר ממה שקניתיבוריס
אם זה מתפורר נסה להכין קציצותש.א הלוי
אין לי מתכון לצערי, אני מכינה רק קציצות טונה משימורים אז זה אחרת.
תודה נראה לי שאלך על זה אין מוצא😒בוריסאחרונה
סלט בורגול/קינואהabc
אכלתי במסעדה סלט טעים ממש
נראה לי היה קינואה אבל הכיל המון גרעינים (חמניה. שומשום. כאלה עיגולים שחורים קטנים לא יודעת את שמם. אגוזים קצוצים ועוד) וחמוציות והיה טעים ממש!
למישהו יש מתכון + עם מה מטבלים? שמ"ז מלח וזהו?
אני בד"כ מכינה את המתכון הזהג'נדס
מתכון סלט קינואה וחמוציות » ספר המתכונים שלי

ואפשר להוסיף אליו כל מיני סוגי גרעינים/אגוזים
זהו שלא היה שם בצל או ירוקים למינהםabc
רק חמוציות ושלל זרעונים...
עיגולים קטנים שחוריםחדשה ישנה
אני משערת שזה היה עדשים שחורות...
או קינואה אדומהג'נדס

או זרעי צ'יה..

כן, זרעי צ'יה אולי..חדשה ישנה
לא עדשים, אני מכירה עדשיםabc
זה סוג זרעים ששכחתי את שמם
אולייי!abc
חח
נבדוק בחנות התבלינים
פשתן זה לא עיגוליםחדשה ישנה
זה צורה של שומשום אבל גדול ושמן בצבע חום..

ממש חידה... אולי תשאלי במסעדה
אולי זה היה שומשום שחור? או קצח?חילזון 123


גם זה וגם זה היהabc
וחוץ מזה היו כמו עיגולים שחורים פחוסים קטנים

חח מסתורי..

אבל במה מטבלים סלט כזה?
רק שמ"ז מלח ופלפל?
שום סילאןאמת ואמונה


למישהו יש סלט בורגול טעים?lovely

או עוד דברים טעימים עם בורגול?

בורגול ועדשים בדומה למז'דרה מאוד טעים!abcאחרונה
היי לכולם!בראבו

תקשיבו, אני מכינה עוגת שכבות, עכשיו העוגה תופחת ולא ירה מה עושים? פשוט חותכים את הגבעה? או שזה יהרוסאת העוגה?

או שבכלל זה יצנח לבד...

אחרי שמתקרר ליישר עם סכיןקראנץ שוקולד
יש עוגות שצונחות לאחר האפייה ויש כאלה שלא.. בד"כ טורטים לא צונחים..
אוקיי תודה, זה מה שעשיתיבראבו


אני אשתדל לשלוח מאוחר יותר תמונהבראבו


מה הטיפים כדי שלא תצנח?מקום בעולם
היא צונחת לי בדכ ממש מעט כזה וזה מצליח לעצבן אותי הרבה יותר ממה שזה צריך ;)
זה בסדר שעוגה צונחתקראנץ שוקולד

גם בקונדיטוריטות סוג משויים של עוגות צונח לאחר האפיה ווזה בסדר גמור.. אם את רוצה שיהיה מראה אסטטי אפשר פשוט למלא את האזור הקורס בקרם וליישר..

זה באמת מה שאני עושה.. תודה מקום בעולם
טיפ שעובד - לאחר הוצאת העוגה מהתנור להפריד את השוליים מדפנותבת נוגהאחרונה

התבנית בעזרת סכין, עד שהעוגה מופרדת לחלוטין ולא דבוקה בצדדים,

כך נמנעת צניחה של מרכז העוגה לעומת המסגרת

ואם יש צניחה קלה - היא תהיה בד"כ מתונה וגם אחידה.

למה שימושי?בוז
שתי אפשרויות:ארץ השוקולד
1. רעיונות לתחליפים אם את רוצה כשאת מבשלת או אופה.
2. לדעת אם משהו שאת קונה מתוק לפי הרכיבים, ולדעת אם יש אופציה "בריאה יותר"
אה. תודה.בוז
בגלל שחברות המזון הרבה פעמים מסוויםקראנץ שוקולד
את הסוכר ומסתירים אותו בשמות שונים למשל כתוב ללא תוספת סוכר או כמות מסויימת של סוכר בערכים אבל מוסיפים מהחומרים הנ"ל שהם לא מוכרים לכלל האנשים ואנשין צורכים את זה בלי לדעת כמה שזה מזיק..
באמת?בוז
(אגב, דבש זה סוכר? )
את הדבש היום עושים מסוכר...שאלת
בגלל שזה לא רווחי לשחרר את הדבורים לאסוף צוף כי הרבה לא חוזרות אז נותנים להם סוכר.
אז זה בעצם סוכר במרקם וטעם של דבש...
לא נראה לי.סתם 1...
יש אנשים שבשבילם סוכר זה סכנה והם מסתמכים על הרכיבים.
דבש זה דבש.
סירופ תירס הוא גרוע מסוכר ומזיק לגוף אפילו יותר גם בצורת הפירוק שלו, אבל הוא מאוד זול.
סוכר פירות יכול להיות תחליף טוב.
סוכר ענבים זה גלוקוז...

לא יודע מהיכן הרשימה אבל זה כלל לא מדוייק לומר שזה פשוט סוכר.
אולי התכוונת לדיאטה ולהשמנה ואז באמת התועלת רבה יותר.
במוצרים כאלה כתוב במפורש פה מדובר על סתםקראנץ שוקולד

מוצרים שכתוב בהם מופחת סוכר וכאלה..

דבש זה חומר עתיר בסוכר וכן פירות יש בהם סוכרים..

 

זה מדוייק וזה לקוח מדיאטנית.

תודה סתם 1...אחרונה
אבל באמת חלק מהדברים שם זה לא סוכרחילזון 123

זה ממתיקים שונים אבל לא סוכר
שהם גם, באמת לא תמיד כאלה בריאים

אהבתיט'


סילאן טבעיג'נדס

זה ממקור של פרי...

גם מייפל, סירופ חרוביםסתם 1...
אגבה...
נכון, זה לא מדויק
שמעת פעם על סוכר פירות?קראנץ שוקולד

סילאן זה מתמרים ועדיין זה עשוי סוכרים מהפרי.

שאלות תנורחדשה ישנה
1. כבר כמה שנים טובות שאני מכינה חלות ולחמניות בתנור שלי עם אותו מתכון פחות או יותר ויןצא מצוין. ובשבתות האחרונות קרה משהו מוזר.. כמה שאני אופה, בפנים זה טיפה בצק. אני עושה אותה טמפרטורה וזה על טורבו. מה זה יכול להיות?

2. כל העוגות הבחושות שאני מכינה יוצאות טיפה כבדות, לא מספיק אוורירי.. יכול להיות שזה משהו בתנור ? או שהמתכונים הבחושים לא משהו?
אולי התנור לא נסגר הרמטי,מספיק חריץ קטנטן והכל משתבש😁!!מירב!!
אגב,יכול להיות שיש תבנית בתחתית התנור מתחת ולא שמת לב?

אנחנו אפינו כמה פעמיים וגילינו אותה בעיה,
ושמנו לב שהייתה מונחץת תבנית שחורה על בסיס התנור וזה שיבש את כל החום של האפיה ולכן הכל היה דחוס,והעוגה נפלה

בדקי,אבל בעקרון נשמע שיש איזה חריץ פתוח שזה מה שמפריע.
נסי לקחת נייק כסף ולשים בדלת התנור ולסגור על זה,אולי הסגירה יותר חזקה שם.
בהצלחה!
לא חשבתי על זה. אנסה. תבנית למטה-איןחדשה ישנה
תודה רבה!
עוגה בחושה לא אמורה להיות אוורירית במיוחדיעל מהדרום

לק"י

 

לאווריריות צריך מתכון שמקציפים בו את הביצים.

^^^ארץ השוקולד
וביחס לחלות ולחמניות, אולי יש הבדל בשמרים, באבקת אםיה או סודה לשתיה? אולי האבקת אפיה הייתה פתוחה יותר מדי בזמן האחרון?
לא.. הכל כרגיל. אבקת אפיהחדשה ישנה
זה בשקיות אישיות כאלה..
והשתמשת בשקית אישית סגורה?ארץ השוקולד
אז כנראה שזו לא הבעיהארץ השוקולד
לגבי אחד להביא טכנאי שיבדוק גופי חימוםקראנץ שוקולד
לגבי שתיים מה זה דחוס עד כמה?
כי כמו שיעל אמרה עוגה בחושה היא מטבעה פחות אוורירית מעוגת ספוג שבה מפרידים ביצים..
יכול להיותחדשה ישנה
שזה באמת ככה אמור להיות לגבי העוגות.
זה לא דחוס זוועה אבל לא רך כזה..
מהניסיון שליעונה חמהאחרונה
עוגה בחושה יוצאת קצת דחוסה אבל רכה.
אולי תאפי אותה פחות זמן. אחרי 20דקות אני בודקת עם סכין/ קיסם ולפעמים זה כבר מוכן.
שמתי לב שגם אחרי הקפאה זה יוצא אפילו יותר רך
צריכה תשובה מהירה...חדשה ישנה
שניצלים שטוגנו עכשיו לשבת בבוקר,
למקרר או למקפיא?
לדעתי למקרר בכלי אטוםג'נדס
תודה רבה!חדשה ישנה
אנחנו מקפיאים ומוציאים בליל שבת אחרי הסעודה..אביה*
למקרר..
אנחנו מקפיאיםפה לקצת
מקרר אטום.רוקדת בגשם
תודה לכולם. בסוף הקפאתי בקופסא אטומהחדשה ישנהאחרונה
ובשבת בבוקר שמתי ישר על הפלטה קפוא ויצא פצצה ב''ה.
יש לי הרבה קורנפלקס רגיל...אשמח לרעיונות תודה!תתתתת


אז המובן מאליו- קורנפלקס מצופה שוקולד.. אבלמיתרי זהב

אצלנו בבית היו עושים עוף מצופה קורנפלקס... אחד הטעימים, באמת!

גם שניצלים מצופים זה טעים. על אותו רעיון של העוףאמונה ואומנות
תאכלו רגיל למה לא טוב?מודדת כובעים


פחות הולך לאכול רגיל...תתתתת

יש פשוט יותר שווים כמו כריות וציריוס אז כמעט לא אוכלים רגיל...

 

אולי אנסה עם שניצלים באמת זה רעיון טוב...

להכין גלידהבטעות נכנסתי

לערבב קורונפלקס עם שוקולד מומס ולהקפיא

לטחון את זה במגימיקס ולערבב עם גלידת וניל

או חלבונים מוקצפים+ ריצ' מוקצף

יוצא ממש טעים

וואלה לא ידעתי... מגניב!! תודהעדיאל.ד

איך שומרים?

בהקפאה אבל לא להמון זמןבטעות נכנסתי

לדעתי אחרי שבוע-שבועיים מתחיל להיות לזה טעם של הקפאה וזה לא טעים..

אז שמים בקופסה סגורה+שקית או שתייםיעל מהדרוםאחרונה
תנור חדש שרכשתיahuvat

רכשתי תנור משולב רחב של דלונגי וכשאני אופה בו ירקות , למשל תפוחי אדמה (לא מכוסים), ופותחת את הדלת לבדוק, יוצא ענן של אדים, כמו כן, על הגומייה מצטברות טיפות , האם זה תקין??? התקשרתי אליהם ואין עם מי לדבר , אין מישהו שידריך או חוברת מסודרת, החוברת שבאה עם התנור מאוד מתומצתת.  אשמח לקבל עזרה בנושא. תודה (:

לי תמיד יוצאים מלא אדים כשאני פותחת את הדלת של התנורחילזון 123


למה שלא יהיו אדים?ש.א הלוי
הטיפות הן עקב הבדלי חום וקור
והאדים זה חלק מהבישול.
לא היה לי דבר כזה בתנור הקודםahuvat

יכול להיות בגלל שזה תנור גדול אז ממש יוצא ענן של אדים כשפותחים את הדלת. תודה לכם, הרגעתם אותי (:

הקודם היה בטח ישן, דלתות ללא איטוםירושלמית טרייהאחרונה
או שהאיטום מזמן הפסיק לתפקד, ולכן לא הצטברו אדים בכמות כזאת - הם יצאו בחלקם גם עם דלת סגורה..

גם אצלי יוצאים אדים. אלקטרולוקס דגם איכותי.
שאלה על עלי פילומרגרינה
אפשר להפשיר ולהקפיא חזרה?
אני לא צריכה את כל הכמות בבת אחת..

ואם לא, אפשר להקפיא אחרי אפיה? ויפשיר טוב וטעים?
תפשירי במקררירושלמית טרייה

ואז זה נשאר מאד קר, אז בטח אפשר להקפיא חלק בחזרה.

ואגלה לך שאני מקפיאה בחזרה גם אם הפשרתי לגמרי..

לא נראה לי קריטי. בבשר ודגים יש עניין של חיידקים. בבצק לא כל כך אז מה הביג דיל.

 

אחרי אפיה אי אפשר לעשות עם זה כלום, רק להשתמש כשזה ישר, מה כבר אפשר לעשות עם זה כשזה אפוי מראש??

רק שימי לב שלא יתייבשו, תעשי לפי ההוראות, לכסות במגבת.. אפילו להוסיף שמן על השכבה העליונה או משהו..

תודה על הפירוטמרגרינה
כששאלתי על הקפאה אחרי אפיה ברור שהתכוונתי עם המילוי וכו'...

תודה. אנסה מה שאמרת
לא מומלץ להקפיא אחרי אפיה,בהפשרה זה יוצא נשנשי..!!מירב!!
תודה. לא אעשה את זהמרגרינה
על האריזה כתוב שאחרי פתיחה יכול להשמר בקירור עד שבועיים. אז מצויין לי
זה גם מה שאני עושהעדיאל.דאחרונה

כי תוך שבועיים לרוב משתמשת שוב

למישהו יש מתכון למרק עם כופתאות?נעמה301
כלומר, צריכה מתכון לכופתאות ולא למרק (אלא אם זה מרק מיוחד). אבל לא קניידלך, אלא משהו מקמח רגיל.
תודה!
נטיפי ביציםאמא11
מתכון מסבתא של בעלי... היא מכינה מרק עוף צח וכשהוא מבעבע מזלפת בתוכו ביצה שערבבה איתה עם קמח עד שנהייתה די סמיכה ואז יוצאות נטיפי ביצים בצקיים כאלה. יוצא ממש טעים.
אני נזכרת שכשהייתי ילדהנעמה301
היינו אוכלים כזה. באמת טעים
יש לך מתכון מדוייק או סתם לפי העין?
מביצה אחת יוצאת כמות די גדולהאמא11
מוסיפים בערך 5 כפות קמח. אם רוצים כמות יותר גדולה אפשר להוסיף עוד מים ואז עוד קמח עד שמסמיך.
בדיוק עשיתי את זה השבוע במרק עדשיםlovelyאחרונה

2 ביצים M+ 8 כפות קמח ומעט מים

 

מערבבים, מחכים שיסמיך מעט ואז מטפטפים עם כף למרק ומבשלים עוד כ- 10 דקות.

 

יוצא ממש טעים!!

איפה יותר מומלץ ללמוד קונדטוריה באסטלה או בדן פנורמה?איילה


באסטלה אני יודע שממש יקרקראנץ שוקולד
יש להם קורס ב19 אלף וקורס מורחב ב25
אבל מבחינת כשרות דן גורמה עדיף.. לא יודע כמה מקפידים באסטלה .
דוקא זה אותו מחיר קורס של 150 שעות בדן 13,500איילה

ובאסטלה הרבה יותר שעות ב 15,00 בערך

השאלה מבחינת רמה!

אני לא חושבת שאני מחר יפתח לי איזה קונדטוריה גדולה אבל אני כן רוצה להיות מקצועית ולעבוד דרך הבית ולהעביר סדנאות

מוזר אני זוכר שבדקתי והיה יותרקראנץ שוקולדאחרונה
בכ"א תלוי מה את רוצה להתמקד..
אם זה קינוחים ועוגות ראווה בעיקר אז תלכי לדן גורמה הם יותר חדשניים, באסטלה זה יותר קלאסיקות..
מתכון ללחם כפרירננה*

יש למישהו מתכון ללחם שיוצא קשה כזה?
לא רך, בדיוק הפוך... מובן מה אני מתכוונת?

תודה!!!

יש אתר הנחתוםקראנץ שוקולד
יש שם המון מתכונים לכל מיני סוגי לחמים ומאפים..
אחפש, תודה!רננה*אחרונה


הכנתי לכבוד שבת קציפת תותים ויצא מעולה, אחד הדברים הקליםירושלמית טרייה
עבר עריכה על ידי ירושלמית טרייה בתאריך כ"ז בטבת תשע"ח 03:02

קראנץ', זוכר שביקשתי מתכון למוס תות?

אז מה שאתה נתת היה עבודה קשה, למקצוענים.. ועם כמות סוכר שנראתה לי לא תקינה.. אז התעצלתי ודחיתי מיום ליום.

בסוף כבר ממש רציתי לעשות משהו עם זה אז חיפשתי מתכונים באינטרנט ומצאתי משהו שנראה נורא קל, והופיע בכמה אתרים שצורה כמעט זהה ועם תגובות חיוביות. אז הנחתי שזה מצדיק ניסיון..

 

זה נמצא באתר "עשר דקות" עם מתכונים קלים וגם ב"בצק אלים".

זה בערך ככה -

500 גרם תותים (אם זה משקית קפואה אז לסנן מנוזלים), טחונים בבלנדר מקל.

בין חצי כוס לכוס סוכר, בהתאם למתיקות התותים

חלבון אחד בלבד

זהו!

 

מקציפים את הכל ביחד וזה מתנפח בצורה מדהימה.

 

תכלס הקצפתי קודם את החלבון כדקה, אחכ הוספתי את הסוכר בהדרגה והקצפתי עוד דקה או שתיים, ורק אז את התותים, לפחות לפחות עשר דקות. יוצא קציפה נפלאה. אחרי כמה שעות במקפיא זה כמו סורבה. אם מעבירים למקרר קצת לפני כן זה יותר קצפתי ורך.

 

מומלץ!

הכנתי משהו דומה פעם לפסח. השאלהמודדת כובעים

אם יש דרך לעשות את זה בלי ביצה חיה....

עם ריץ' או שמנת מתוקהירושלמית טרייה
באתר של העשר דקות יש את שתי האפשרויות. בטח גם עם שמנת זה מעולה, היא כותבת שזה סגנון יותר מוסי ופחות קצפתי. מדמיינת שעם שמנת זה מעדן ברמות הזויות.. אבל רציתי פרווה, וריצ' זה כזה דבר מגעיל לטעמי.
יחסית זה לא נורא, רק חלבון אחד על קערה גדולה מלאה. גם הכמות הנמוכה משמעותית למיטב הבנתי.
אנחנו מכינים את זה שנים. פשוט מעולה!רבה אמונתך!אחרונה
רוצה להכין צמת שמרים בסגנון שפבנים-מקום בעולם

אבל בלי בצק עלים (ועם מלית אחרת ;) )

 

בצק שמרים רגיל יתאים לזה? 

אפשר עם בצק עלים שמרים כרוךקראנץ שוקולד

אפשר עם בצק בריוש שהוא ממש טעים ואפשר גם עם שמרים רגיל

אין לי ככ זמן ופנאי לבצק עלים שמרים כרוך מקום בעולם

תודה! אנסה עם שמרים רגיל..

תתפללו שיצא טוב..

יצאקראנץ שוקולדאחרונה
שמרים רגיל טעים מאד.. גם קראנץ מכינים משמרים רגיל(יש גם מכרוך)
בטעות הכנתי כמות גדולה של בורגול עם עדשיםפרח כתום
אפשר להקפיא לדעתכם?
ברור.ג'נדסאחרונה
מחפשת מתכון לעוגיותנוף123
פרווה בלי מרגרינה...מישהו?
תודה
ומתכון לחמיןנוף123
כותבת לך איך אני מכינה טשולנט, ובטח יבואו אז ויוסיפו עוד..ירושלמית טרייה

כמו שאת מבינה אני קוראת לזה טשולנט אז אולי זה לא בדיוק מה שאת מחפשת.. אבל בסוף הכל אותו דבר..

 

מטגנת 2 בצלים קצוצים דק עד שהם משחימים, זה מוסיף טעם וצבע לטשולנט

מוסיפה לטיגון 7-8 שיני שום פרוסות דק. מטגנת רק קצת

מוסיפה את קוביות הבשר - אנחנו משתמשים בחלק טעים שנקרא 8א'. זה החלק הקטן הטוב של מס' 8.

מטגנת את הבשר רק מעט מכל צד.

תוך כדי מוסיפה:

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

פלפל שחור גרוס

מעט צ'ילי גרוס

תימין

 

אח" מוסיפה גריסי פנינה, שעועית לבנה שהושרתה לילה קודם במים רותחים, מומלץ להחליף מים הרבה פעמים.

וגם תפו"א חתוכים לקוביות גדולות, בטטה קטנה אחת חתוכה כנ"ל. חתיכה קטנה של דלעת.

מים לכיסוי, הרבה מלח.

קישקע אם יש רצון/אורחים.

 

מבשלת מהצהרים עד כניסת שבת, מוסיפה מים אם מפלס המים יורד מתחת לדברים האחרים. מעבירים לפלטה ומכסים במגבת.

ירושלמית,שאלה...שואלת כאן

למה שמים דלעת בחמין? זה לא יוצא מרקי כזה?

דווקא לאירושלמית טרייהאחרונה
היא לא מתפרקת באופן משמעותי יותר מהתפו"א. דווקא הבטטה הרבה יותר מורגשת ממנה, ואני לא מתה על המתיקות שהיא מוסיפה, אז שמה רק אחת קטנה מאד אם בכלל. גם דלעת, אני מוסיפה שתיים שלוש קוביות קטנות וזהו.

המרקיות של הטשולנט נקבעת לפי כמות המים שיהיו בו בכניסת שבת, וגם כמה חם על הפלטה ואם יש קירור או חימום מכוונים על האזור..
איזה סגנון?ג'נדס
עוגיות קוואקר טעימות ויחסית בריאות אם שמים סילאן במקום סוכר והן בלי מרגרינה...
בעלי רוצה עוגיות ליד הקפהנוף123
פשוט נמאס כבר להכין עוגיות שוקולד ציפס...משו בסגנון כמו השוקולד ציפס...הוא פחות אוהב קוואקר וכו...אוהב מאוד שוקולד
יש מתכון של קרין גורן שמבוסס על שוקולד וביציםארץ השוקולד
ולדעתי אין בו מרגרינה, אבדוק בהמשך בלי נדר
מנסה לצרף שרשור מהעבר, חיפשתי גם מתכונים לעוגיותמרגרינה
יש לי בחתימה מתכון חביביעל מהדרום
לק"י

וגם כתבתי פה עוד מתכון באיזה שרשור.
אני משתמש במתכון של אופנהיימרארץ השוקולד
אבל ממיר את ה200 גרם מרגרינה ב100 מ"ל שמן, זה יוצא אחלה
(את הסוכר אני גם מצמצם מכוס וחצי לכוס אחת)

את ההמרה הזו של מרגרינה בשמן, ניתן לעשות כמעט בכל עוגה ועוגיות, זה יוצא סבבה💪
למדתי את זה מאחד המורים שלי בתיכון, הוא סיפר שהוא עושה את זה ולמדתי ממנו.

(אגב ניתן לבצע את ההמרה באופן אחר:
במקום 200 גרם מרגרינה, 60-70 מ"ל שמן ועוד 70-100 מ"ל חמאת בוטנים)
עוגיות גרנולה ושוקוצ'יפפסיפלורה1
קלות להכנה וטעימות

2 כוסות קמח מלא
2 כוסות שיבולת שועל
1 כפית א. אפייה
1/2 כפית א. סודה לשתייה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון
1 כוס סוכר חום
1 ו1/4 כוסות שמן
1/4 כוס מיים
שוקולד ציפס (אני שוברת טבלת שוקולד כמעט חבילה)
1/2 כוס אגוזים מרוסקים גז (לא חייב)


לאחד יבשים, להוסיף רטובים.
לערבב עד שהכל אחיד וליצור עוגיות. (הבצק צריך להיות מפורר ולא בצקי, אם העוגיות לא מתהדקות- להוסיף קצת שמן)
לאפות ב180 מעלות 15-20 דק'.

העוגיות משתטחות באפייה אז לעשות קצת גבוהות וקטנות ואז הן מסתדרות.
מה שבחתימה של יעל מהדרוםנערת טבע
והכי פצצה- עוגיות קוואקר שברוקולי פעם נתנה קישור אליהן..עם קנולה או שמן קוקוס.
תעשי חיפוש בפורום
חיפשתי את העוגיות של ברוקוליג'נדס

ולא מצאתי... אז אם בא להושיע...

תחפשו בהודעות שלה. . אני מהפלאפון ויותר מסובךנערת טבע
משהו מאיזה בלוג, קישור לעוגיות שיבולת שועל הכי שוות שטעמתם. משו כזה
מחפשת עוגיות בלי קוואקר...נוף123
בעלי פחות אוהב...
ע.י.צ'יאל

מתכון לעוגיות סוכר של קין גורן.

http://www.carine.co.il/page_831.aspx?c0=13716&bsp=13090

עוגיות מייפל שוות--הולם במיוחד
עוגיות קלות וטעימות בטירוף: (מייפל/ ריבת חלב) - בישול ומתכונים

ואני אוהבת גם את המתכון של העוגיות קפה של מתכונים ב10 דקות
עוגיות קפה
כדאי להכפיל/ לשלש כמויות, מכוס וחצי קמח יוצאות ממש טיפה עוגיות..
עוד רעיונות-הולם במיוחד
אפשר גם עוגיות טחינה,
ואפשר רולדת תמרים.
בזכותך מצאתי את העוגיות שפעם כתבתי פהיעל מהדרום
חייבת לנסות את עוגיות הטחינה שלי!טל מזרחי

 

הן פשוטות לאללה, בלי חמאה כמובן ובלי מרגרינה. במתכון שלי יש 1/4 כוס שמן, אבל את יכולה בשקט להוריד חלק מהכמות הזאת. בטחינה יש מספיק שמן, תודה לאל

 

עוגיות טחינה טבעוניות וממכרות במיוחד

עוגיות שוקולד מעולות וקלותאם הבנים12
עוגיות שוקולד
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל

לערבב היטב יחד

להוסיף ולערבב
2 כוסות קמח
3/4 כוס קקאו
1 אבקת אפיה
קורט מלח
שוקולד צ'יפס

לאפות בחום בינוני 7 דקות