איך שומרים אותם?
מקרר? מקפיא?
לכמה זמן?
ופחזניה בלי מילוי? איך אפשר לשמור אותה? וכמה זמן?
תודה
איך שומרים אותם?
מקרר? מקפיא?
לכמה זמן?
ופחזניה בלי מילוי? איך אפשר לשמור אותה? וכמה זמן?
תודה
אז מה זה האדום האדום הזה? זה לא היה מוכן?
קראנץ שוקולד
חמודה!יעל מהדרום
ברוקוליאחרונהבזקתי עליהם מלח כדי שלא תהיה בעיה הלכתית של ביצה פתוחה.

שלום,
אני צריכה להכין עוגת יום הולדת שמתאימה למבוגרים. ובא לי קצת לגוון מהעוגת שוקולד עם הקצפת, הבנאלית..
חשוב לי שתיהיה טעימה בעיקר, ואם גם יפה ומרשימה עוד יותר טוב 
כמו"כ לא משהו מסובך מידי שדורש שעות רבות של הכנה, או מחומרים מוזרים..
עדיפות למשהו פרווה, אפשר גם חלבי.
מחיפוש באינטרנט לא מצאתי משהו מיוחד..
אשמח ממש לרעיונות!
תודה!
ושמים באמצע עוד שיכבת קצפת זה משדרג את המראה והטעם
אפשר להוסיף בשיכבה שבאמצע פירות אם אוהבים. נגיד תות או דובדבנים משומרים או קיווי.
חוץ מזה אפשר לקשט עם דברים בוגרים יותר. כדורי קליק מלמעלה או שברי מקופלת (אפשר בכמה צבעים)
או אצבעות של כיפכף מסביב. או גליליות מסביב. וכו'
משיח נאו בפומ!עוגות גבינה ללא אפייה ממש קלות להכנה ומרשימות
למשל: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו ( יש באושר עד בד"צ אם לא אוכלים א. חלב נכרי)
עוגת גבינה לוטוס ממש מרשימה
עוד רעיון עוגת טריקולד, אבל היא דורשת יותר הכנה
קשה התכוונתי לכל מיני עוגות שדורשות יותר מידי פרוצדורות, חומרים לא זמינים והמוןן שלבים שלוקחים שעות 
השאלה אם טריקולד מתאים למזג האויר, כי זה כמו עוגת גלידה כזו..
עוגת גבינה לוטוס
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6237
עוגת גבינה אוראו
לא זוכרת מתכון מדויק רק שהתחתית היתה פירורי עוגיות עם חמאה
באמצע מלית של עוגת גבינה ללא אפייה עם שברי עוגיות ולמעלה פירורי עוגיות
טריקולד
בעקרון של קרין גורן מעולה, אני אישית עושה את הטריקולד הפשוט יותר ( פחות שכבה...)
שכבה ביסקוויטים עם חמאה, שכבה מוס חלב, שכבה מוס לבן ולמעלה גנאש מריר
אם את רוצה את המתכון תגידי ואכתוב לך אותו...
אנונימוס
אנונימוס
תודה!!אנונימוסיש לי 2 שאלות:
1. אפשר בבקשה הסבר איך לעשות גאנש מוקצף? משום מה לא כ"כ הולך לי.
2. הקצפה של קצפת מתוקה - אף פעם לא הצלחתי להגיע לקצפת יציבה. זה תמיד יוצר קצת נוזלי, באופן כזה שאי אפשר לזלף בצורה יפה.. ואם אני ממשיכה להקצחף היא פשוט מתפרקת..
זה קשור למקסר? סוג הקצפת? משהו אחר?
אשמח להסבר בנושא 
) מצטער לומר שאני לא זוכר כמה שוקולד, אבל בטח הטעם משנה בעיקר כאן.
ארץ השוקולדאחרונה
השאלה הגיע בעקבות המתכון שנתת לי למעלהאנונימוס"להכין גנאש מוקצף משוקולד לבן, לזלף נשיקות"
רציתי לדעת איך לעשות את זה נכון.. כי לא תמיד הולך לי.
אנסה לקרר יותר זמן אולי יעזור.
או שמקסימום נעשה פרווה 
תודה!
.קיים בנמצא?
עד עכשיו השתמשתי בתבנית סיליקון, שבאמת קל לשלוף ממנה את המאפינס, אבל זה סיוט לנקות אותה, וביום שישי האחרון, אחרי שראיתי שאין לה סיכוי - היא הלכה אח כבוד לפח...
ומכיוון שמלכתחילה אני מעדיפה לחסוך בכלים לשטיפה (
) - אשמח לשמוע אם יש כזה דבר תבנית חד פעמית למאפינס, שאפשר להוציא ממנה בקלות את המאפה...
תודה!
יש?
ואיפה אפשר להשיג? (בסופרים/בחנויות חד"פ יעודיות וכו')
שיש דבר כזה תבנית חד פעמית של מנגטים שלמה מנייר..
לא זוכרת חנות ספציפית , אחד מחנויות חד פעמי המושקעות...
זה נראה ככה:
http://www.cakeshop.co.il/index.php?main_page=popup_image&pID=22232&zenid=gr2hm35h2vk074m85m5f9hemb7
ויש כמובן גם אלומיניום, אבל לא יודעת כמה זה נוח לחלץ משם...
נראה לי שזה יכול להיות הכי חסכוני ונח לא?
אם יש קצת טיפטופים יותר קל לקרצף את זה אולי. מקסימום גם אם הציפוי נהרס אם את משתמשת במנג'טים זה לא נורא ככ לדעתי.


מתכון לעוגה קטנה ומעולה, יש?רננה*רוצה לשלוח למישהי שלא מרגישה טוב,
ונראה לי ממש יעודד אותה..
אבל לא רוצה מתכון שיוצא מזה עוגה גדולה.
יש משו?
תודה!
(מקסימום את רוב העוגות אפשר להקפיא) על הדרך תפנקי גם את הבית שלך![]()

חנה צוריהלקילו צריך כןס שלמה. (שליש של 3/4זה רבע..)
יש רכיבים שהמידה היא יותר מסובכת?
עלה למעלהלא מידי זמן כדי שלא יתרכך יתר על המידה...
ואז לתבל בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל וקצת לימון
עלה למעלהאחרונהאם יוצא דליל אני אוהבת להוסיף כוס עדשים כתומות.
מתבלת במלח ופלפל ומעט פפריקה.
מטגנת בצלים
מוסיפה דלעת, בטטה, גזר, קישוא ותפוח אדמה אחד
טוחנת
מתבלת במלח, פלפל, וקצת אבקת מרק עוף
טעים!
לטגן בצל חתוך לפלחים ושום בחמאה
להוסיף מים אחרי שמטוגן
להרתיח
להוסיף תפו"א גזר ובטטה +שמנת מתוקה א.מרק פטריות מלח אגוז מוסקט ומעט פלפל שחור
לבשל חצי שעה
ולמעוך עם בלנדר
פשוט טעים ומשובח
בהצלחה!
(מתכון שהגעתי אליו לבד ואהוב על כולם..)
מרכיבים: 2 בצל, 1 דלורית גדולה, 6 בטטות, 6 גזרים (כמובן שניתן להכפיל כמויות), מים ותבלינים
אופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן בסיר גדול, חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים קוביות של דלורית (מקולפת כמובן) ומאדים מעל לבצל משני צדדים.
2. מוסיפים בטטות וגזרים חתוכים לחתיכות גדולות, מוסיפים מים רק לכיסוי הירקות, 2-3 כפות אבקת מרק עוף, טיפונת פלפל שחור ומלח ומבשלים כ-45 דקות.
3. טוחנים וממלאים צלחות...
בתאבון!
אם תכניסי בצל ושום מטוגנים בחמאה בתוספת שמנת מתוקה זה לא יצא כמו דלורית מאודה...
מטגנים אותו קצת בסיר. ואז מוסיפים את הירקות. מבשלים ומרסקים.
הבצל המטוגן מוסיף טעם.
בקשר לירקות לפי מה שיש בבית: גזר\בטטה\דלעת\דלורית\תפו"א 1-2.
חוץ מזה אני אוהבת לפעמים להכין מרק רק מגזר. זה טעם שונה מהירקות המעורבים.
גלים.לא כמו גזר נגיד...
בטטות אצלנו יותר זולות למשל... וזה יותר כתום...
בלי שום לא יצא שום דבר...
חוץ ממנו בצל גזר דלעת דלורית בטטה פטרוזיליה ושמיר מרתיחים הכל (אפשר לטגן את הבצל אבל לא חובה) מבשלים עד לריכוך הירקות, אפשר לקראת סוף הבישול להרתיח ולהוסיף עדשים כתומות זה מסמיך את המרק והופך אותו לארוחה שלימה ומשביעה הכוללת את כל מרכיבי הארוחה (פחממות, חלבונים וירקות) לבשל עד שהעדשים רכות ממש (לפחות 10 דקות עדיף יותר)
לתבל, לטחון ולאכול
המלצות- לא לשים הרבה קישואים.. זה לא יוצא טעים עם הרבה...אני שמה קישוא אחד.
וגם- לא הרבה עלים אם את שמה (כוסברה או סלרי)...אבל זה עניין של טעם.
בד"כ מה שיש לי זה גזר בטטות תפו"א וקישוא. גם תפו"א אני שמה קצת בד"כ..
אם יש לי דלעת אז בכלל מצוין.
תיבול- מלח פלפל וכורכום ולפעמים קצת חוויאג' למרק.
בצל, גזר, דלורית/דלעת, בטטה.
עוף או קטניות בריאות
ייספג שמן מיותר (הברנדי/קוניאק)
שיספח את השמן אחרת תקבלי סופגניות שומניות מאד, לא כיף ![]()

ארץ השוקולד
נפש חיה.
משיח נאו בפומ!תודה.

עד עכשיו ערבבתי שוקולד מריר עם חמאת בוטנים
אשמח לרעיונות סטנדרטיים ולא סטנדרטיים טעימים
וגם-
איפה אפשר לקנות אביזרי אפיה (נוגט וכו') בכשרות בד"ץ בירושלים?
אשמח לכתובת ספציפית
בתודה מראש
יש במשפחה אנשים שלא אוכלים מרגרינה וריץ' 
ronitשוקולד לבן, שמנת ותותים מרוסקים (או ריבה לעצלנים)
נוגט, אגוזים-שקדים, ליקר, שוקולת בצבע אחר, חמוציות, צימוקים...
אין סוף לאפשרויות!!
אפשר עוד אתגר פרלינים? טעם לפרלינים בלי סוכרronitחלק מהפרלינים הם לאנשים עם סכרת
קניתי קרם שוקולד ללא סוכר
למילוי אבל הטעם שלו.... בלי סוכר ![]()
רעיונות מה אפשר להוסיף לו שיקבל טעם טעים ומעניין
והסוכרתיים לא יתפתו לאכול את הפרלינים הרגילים? (לטובתם, כן?!
)
כשאני מכינה עוגה בחושה עם שוקולד ציפס..
אשמח לעזרה תודה!!
זה מה שבאתי לכתוב ורואה שהקדמת אותי.
הקמח מונע את השקיעה שלהם.
ענבים.. חוץ מאבטיח ודובדבן יש את רוב הטעימים![]()
רעש של ביסלי
באוכמניות משווקות אין בעיה של תולעים.
במקרה הזה השתמשתי במחית פרי, הוא יציב מאד ובטוח לשימוש יותר מהשאר למי שחושש מביצים חיות..
זה המרנג שאיתו מכינים קרמבואים..
או שבודק עם כוס ומים?
את התהליך של המדחום אני יודעת.
אבל ממליצים כשאין מדחום לבדוק את הסירופ ע"י כוס מים קרים.
זה בכלל נכון? כי לי זה אף פעם לא מצליח!!!!![]()
אם אופים הרבה מדי הוא מתפורר.. צריך להביא להזהבה..
קראנץ שוקולד
יפה! גוט שאבעסמשיח נאו בפומ!
קראנץ שוקולדכל כך יפה כשהבסיסים פריכים והעוגה רכה עם קצפת? צריך מסור חשמלי לכזה חיתוך יפה!
קראנץ שוקולדבעצם להכל?
תגידו למישו ידוע על קורס אפיה\זיולוף בקצפות (לא בצק סוכר
) באזור הצפון בחנוכה לנערות דתיות?