שרשור חדש
פחזניותמאושרת+

איך שומרים אותם?

מקרר? מקפיא?

לכמה זמן?

ופחזניה בלי מילוי? איך אפשר לשמור אותה? וכמה זמן?

תודה

עדיף ממולאות או לא?מאושרת+
ותודה על התשובה
אפשר גם וגםקראנץ שוקולד
לכמה זמן זה?
ממה שאני יודעת עדיף לא ממולאותש.א הלוי
אפשר להקפיא/לשמור במקרר את המילוי בנפרד ולמלא לפני ההגשה.
בקונדיטוריות מקפיאים חופשיקראנץ שוקולד
לשבועמאושרת+אחרונה
תודה על התשובות.
נראה לי שאקפיא עם מילוי. בתקוווה שלא יהרסו
כשמבשלים עדשים אדומות הן נהיות צהובותאריק מהדרום

אז מה זה האדום האדום הזה? זה לא היה מוכן?

מי אמר שמה שאתה קורא לו עדשים זה העדשים המתוארות שם?בוז
מי אמר שהוא לא השתמש בפפריקה ורסק?
אולי הוא נתן לו m&m ? קראנץ שוקולד
הפירוש הכי חביב עד כה ^^^בוז
יש דבר תורה כזהנקודה טובה
הלעיטני *נא* מן האדום האדום הזה.

זה הגנאי של עשיו, שהוא רצה את זה עכשיו. לא מוכן. נא= לא מבושל.
נײַייס👌👌👌!!מירב!!
אני תמיד דמיינתי תבשיל של שעועית אדומהבארץ אהבתי
אולי פעם קראו להן עדשים?
אני חשבתי שזה קשור להגדרת צבעיםבונים מגדל
הרי ירקרק בתורה זה ירוק כהה ולא ירקרק שלנו. ואותו דבר אדמדם.
אז אולי גם אדום או ליתר דיוק אדום אדום זה לא מה שאנחנו רגילים?
משהו בנושא הצבעים בתורה/תנ"ך זכור לי עם כמה סימני שאלה
ירקרק בתורה זה צהובאקונהמטטהאחרונה
וכמו שאמרה הבת שלי כשהיא חזרה מהגןאם6
״יעקב נתן לעשו מרק תותים״
ומי אמר שהיא לא צודקת?
מרקים שווים לחורףאריק מהדרום
למי הרצפטים?
לכתוב בחיפוש מרקים- למצוא מלא מתכונים שונים ושוויםש.א הלוי
החיים קצרים מידי בשביל לחפש בגוגל.אריק מהדרום
כל מרק שהוא ירק ולא פחמימה מתקבל ברוקוליאחרונה


כמה זמן אפשר לשמור חלבונים במקרר?חסדגבורה

בזקתי עליהם מלח כדי שלא תהיה בעיה הלכתית של ביצה פתוחה.

 

למה האבוקדו כל כך יקר??ט'

מתחשק לי להכין כזו עוגה

 

 

 

שילוב מעניין!פה לקצת
מעניין איך הטעם
מה תפקידו? מחליף את השמן?abc
מעניין אם משפיע על הטעם..
אם כי נראה מעט דוחה
מחליף שמנת ושמן, לאבוקדו אין טעם דומיננטי ...ט'


האמת היא שזה נשמע נוראשוקולד לבן
לאבוקדו יש טעם דומיננטי למי שלא סובל אותו..
מזכיר לי שאמא שלי הכינה פעם גלידת אבוקדו, רק מישהי אחת העיזה לנסות לטעום..
(וזה פספוס שאני לא סובלת אבוקדו וחצי מהפעמים מתחמקת מלקבל כשיש כאלו שכל כך אוהבים...)
בלאכסאלעד


ועל זה נאמר ואל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו ...גליתאחרונה


עוגת יום הולדת למבוגריםאנונימוס

שלום,

 

אני צריכה להכין עוגת יום הולדת שמתאימה למבוגרים. ובא לי קצת לגוון מהעוגת שוקולד עם הקצפת, הבנאלית..

חשוב לי שתיהיה טעימה בעיקר, ואם גם יפה ומרשימה עוד יותר טוב

כמו"כ לא משהו מסובך מידי שדורש שעות רבות של הכנה, או מחומרים מוזרים..

עדיפות למשהו פרווה, אפשר גם חלבי.

 

מחיפוש באינטרנט לא מצאתי משהו מיוחד..

אשמח ממש לרעיונות!

 

תודה!

לא בעיה...בוז
תחפשי מתכונים לעוגות קפה מושקעות,
עוגות עם פירות ודברים שבדרך כלל ילדים לא אוכלים,
והכי שדרוג- להוסיף אלכוהול לעוגה (ליקרים, וויסקי וכו׳)

ולקשט, במקום בצורת דובי- צורה טיפה מבוגרת יותר.
אולי דוב
אם חותכים את העוגה באמצעחילזון 123

ושמים באמצע עוד שיכבת קצפת זה משדרג את המראה והטעם

אפשר להוסיף בשיכבה שבאמצע פירות אם אוהבים. נגיד תות או דובדבנים משומרים או קיווי.

חוץ מזה אפשר לקשט עם דברים בוגרים יותר. כדורי קליק מלמעלה או שברי מקופלת (אפשר בכמה צבעים)
או אצבעות של כיפכף מסביב. או גליליות מסביב. וכו'

 

סליחה ששירשרתי לא במקום הנכון...חילזון 123


אולי דוב. משיח נאו בפומ!
רעיונותתתתתת

עוגות גבינה ללא אפייה ממש קלות להכנה ומרשימות

למשל: עוגת גבינה עם עוגיות אוריאו ( יש באושר עד בד"צ אם לא אוכלים א. חלב נכרי)

עוגת גבינה לוטוס ממש מרשימה

 

עוד רעיון עוגת טריקולד, אבל היא דורשת יותר הכנה

 

אשמח למתכונים! דוקא טריקולד לא כ"כ קשה, הכנתי פעם.אנונימוס

קשה התכוונתי לכל מיני עוגות שדורשות יותר מידי פרוצדורות, חומרים לא זמינים והמוןן שלבים שלוקחים שעות

השאלה אם טריקולד מתאים למזג האויר, כי זה כמו עוגת גלידה כזו..

מתכוניםתתתתת

עוגת גבינה לוטוס

http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6237

 

עוגת גבינה אוראו

לא זוכרת מתכון מדויק רק שהתחתית היתה פירורי עוגיות עם חמאה

באמצע מלית של עוגת גבינה ללא אפייה עם שברי עוגיות ולמעלה פירורי עוגיות

 

טריקולד

בעקרון של קרין גורן מעולה, אני אישית עושה את הטריקולד הפשוט יותר ( פחות שכבה...)

שכבה ביסקוויטים עם חמאה, שכבה מוס חלב, שכבה מוס לבן ולמעלה גנאש מריר

אם את רוצה את המתכון תגידי ואכתוב לך אותו...

 

 

עוגת טריקולד חלביתאם הבנים12
זה ממש שווה ומרשים ולא כ"כ מסובך.
העוגה שקראנצ' שוקולד הכין תתאיםש.א הלוי
ואפשר בקלות להמיר לפרווה עם מחמאה וריצ'

עוגה לשבת - בישול ומתכונים
פחות התחברתי לסגנון.. אבל תודה אנונימוס


לעשות בסיס של בראוניזקראנץ שוקולד
ולהכניס לתבנית גדולה יותר
להכין גנאש מוקצף משוקולד לבן, לזלף נשיקות על הברואניז ולהקפיא, אפשר לפזר מעל פקאן מזוכר או שבבי ופל, על כל זה לשפוך מוס שוקולד ולהקפיא ולקשט..
אהבתי! מאמצת תודה!!אנונימוס


שאלה בקשר לגאנש מוקצף והקצפה של קצפת מתוקהאנונימוס

יש לי 2 שאלות:

 

1. אפשר בבקשה הסבר איך לעשות גאנש מוקצף? משום מה לא כ"כ הולך לי.

 

2. הקצפה של קצפת מתוקה - אף פעם לא הצלחתי להגיע לקצפת יציבה. זה תמיד יוצר קצת נוזלי, באופן כזה שאי אפשר לזלף בצורה יפה.. ואם אני ממשיכה להקצחף היא פשוט מתפרקת..

זה קשור למקסר? סוג הקצפת? משהו אחר?

אשמח להסבר בנושא

אישית, אני לא מקציף גאנאשארץ השוקולד
מרתיח חצי כוס שמנת לקצפת, מוסיף חפיסה או שניים שוקולד ומערבב וזהו. (המתכון של פיי לוי בספר החשוב שוקולד) מצטער לומר שאני לא זוכר כמה שוקולד, אבל בטח הטעם משנה בעיקר כאן.
זה לא קשור למתכון אבלקראנץ שוקולד
גנאש מוקצף משמש לזילוף זה לא גנאש לציפוי עוגות..
אה, תודה על ההבהרהארץ השוקולדאחרונה
לא ידעתי

אם בא לך להכין גאנאש מוקצף ולשלוח לי, לא אתנגד בכלל לטעום
בעיקרון מכינים גנאש ומקררים אותו טובקראנץ שוקולד
רצוי 24 שעות או לילה במקרר ואז מוסיפים חבילת שמנת מתוקה ומקציפים הכל לקצף יציב.. יש מתכונים שבהם מוסיפים ג'לטין להוספת יציבות וגם גלוקוז אבל בגדול זה הבסיס
בקשר לשמנת מתוקה בכללי היא פחות יציבה מריצ' או גלידן ופחות מומלצץ לקישוט אבל כדי להגיע לרמת יציבות לציפוי עוגה צריך להוסיף לה אינסטנט פודינג, אפשר גם להוסיף גבינה עם אחוזי שומן גבוהים כמו מסקרפונה, זה גם מייצב מאד את הקרם וגם מוסיף טעם מדהים..
תודה על התגובה השאלה הגיע בעקבות המתכון שנתת לי למעלהאנונימוס

"להכין גנאש מוקצף משוקולד לבן, לזלף נשיקות"

 

רציתי לדעת איך לעשות את זה נכון.. כי לא תמיד הולך לי.

אנסה לקרר יותר זמן אולי יעזור.

או שמקסימום נעשה פרווה

תודה!

שאלה על עוגיותבהשתדלות!
הכנתי עוגיות מאותו סוג פעמיים.
פעם ראשונה יצא צורה מצויינת.
פעם שניה העוגיות נמרחו בתנור ולא נשארה שום צורה .
כל העוגיות השתטחו בתבנית...
יש למישהו מושג למה זה קרה ואיך למנוע את זה?
תודה רבה!!
בצק חם מידי? , בצק פריך צריך להיכנס קר לתנורש.א הלוי
תודה!בהשתדלות!
אז להכניס למקרר לפני האפיה?
זה קרה לי גם עם עוגיות חמאה וגם עם סתם עוגיות. לא בצק פריך...
מזה סתם עוגיות?ש.א הלוי
בצק פריך זה בגדול שמן כלשהו(חמאה/מרגרינה /שמן) +קמח +סוכר
רוב העוגיות הן כאלה.

אני מכניסה למקרר לפני האפייה כשזה כבר מסודר על המגש, לבערך חצי שעה
רצוי להכניס למקפיאקראנץ שוקולד
בצק פריך וגם עלים לפני האפייה
תודה רבה!בהשתדלות!אחרונה
עם הקור איפה שאני גרה אפשר פשוט לשים על החלון... ;) תודה!!
תבניות מאפינס חד-פעמיות *גמישות*מתואמת

קיים בנמצא?

עד עכשיו השתמשתי בתבנית סיליקון, שבאמת קל לשלוף ממנה את המאפינס, אבל זה סיוט לנקות אותה, וביום שישי האחרון, אחרי שראיתי שאין לה סיכוי - היא הלכה אח כבוד לפח...

ומכיוון שמלכתחילה אני מעדיפה לחסוך בכלים לשטיפה () - אשמח לשמוע אם יש כזה דבר תבנית חד פעמית למאפינס, שאפשר להוציא ממנה בקלות את המאפה...

תודה!

מנייר ולא מאלומיניום, רלוונטי?ירושלמית טרייה
אפשר לקרוע אותן אח"כ, שזה אפילו יותר שומר על צורת המאפה מאשר סיליקון.
ואפשר להגיש עם הנייר.. יש כאלה יפים..
השאלה אם יש כאלה שנמצאים בתבנית אחת, ולא במנג'טים בודדיםמתואמת

יש?

ואיפה אפשר להשיג? (בסופרים/בחנויות חד"פ יעודיות וכו')

אני ראיתיתתתתת

שיש דבר כזה תבנית חד פעמית של מנגטים שלמה מנייר..

לא זוכרת חנות ספציפית , אחד מחנויות חד פעמי המושקעות...

 

זה נראה ככה:

http://www.cakeshop.co.il/index.php?main_page=popup_image&pID=22232&zenid=gr2hm35h2vk074m85m5f9hemb7

 

ויש כמובן גם אלומיניום, אבל לא יודעת כמה זה נוח לחלץ משם...

תודה! נראה טוב.מתואמת


אני ראיתי בחנות חד"פ. (נערך)מוריה
באינטרנט מצאתי באתר הזה-

תבנית מנייר 24 יח` מאפינס מגש
תודה!מתואמת


כשאני אפיתי בתבניות נייר תמיד נשאר טעם לוואיabc
גם בתבניות מאפיס וגם באנגליש קייק.
מאכזב
אה, אוף...מתואמת


אצלי היה בסדר.מוריה
מעניין. יכול להיות שיש בזה מס' איכויות?abc
כי לא ממש מצאתי כמה סוגים.

מה באמת יכולה להיות הסיבה?
לא יודעת.מוריה
אולי הסוג של מה שהכנתי בפנים?
למה לא להשתמש בתבנית רבפעמית אבל יחד עם מנג'טים פשוטים מניר?חילזון 123

נראה לי שזה יכול להיות הכי חסכוני ונח לא?

רעיון. השאלה אם לא יטפטף לצדדים...מתואמת


אפשר תבנית מתכת (לא סיליקון)חילזון 123אחרונה

אם יש קצת טיפטופים יותר קל לקרצף את זה אולי. מקסימום גם אם הציפוי נהרס אם את משתמשת במנג'טים זה לא נורא ככ לדעתי.

תבנית אינגליש קייק לא חד"פחדשה.
יוצא לי לאפות הרבה עוגות באינגליש, ומחפשת פתרון לתבנית חד"פ עם ניילון נצמד שלא באמת נסגר טוב..
יש תבניות לא חד"פ שאפשר לאפות בהן, נוח לחתוך ולשלוף מהן פרוסות עוגה, ויש להן מכסה (לאחרי האפייה)?
מאיזה חומר כדאי?
איפה אפשר למצוא?
תודה רבה
אני אוהבת תבניות זכוכית אבל שלי בלי מכסהש.א הלויאחרונה
חייבת להשוויץ בקיש היפהפה שיצא ליטל מזרחי
 
תראו איזה חתיך
 
מצרפת כאן את המתכון למי שרוצה. זה ממש לא מסובך, בזכות השימוש בבצק רבוך במקום בצק קיש סטנדרטי:
 
 
 
 
 
 
שלום! מתכון לעוגה קטנה ומעולה, יש?רננה*

רוצה לשלוח למישהי שלא מרגישה טוב, 

ונראה לי ממש יעודד אותה..

אבל לא רוצה מתכון שיוצא מזה עוגה גדולה.

יש משו?

תודה!

עוגה בתבנית "אינגליש קייק" ?binbin
מה עם להכין עוגה רגילה ולחלק לתבניות קטנות יותר?ש.א הלוי
כך נשאר גם לך עוגה (מקסימום את רוב העוגות אפשר להקפיא)
ששמרים בתבניות פס.אנונימיותאחרונה

על הדרך תפנקי גם את הבית שלךקורץ

אופה לחם ומתכוניםחנה צוריה
יש לנו אופה לחם(של גרייץ,לא זוכרת איך מאייתים באנגלית..😅).
הוא כולל חוברת מתכונים..אבל..כל המתכונים מתאימים לכיכר של 750 גר'...ואם כבר אני מכינה באלי להכין כיכר בגודל שתספיק לכולנו(4 נפשות ב"ה),זאת אומרת,הכי גדול שאפשר זה קילו,אבל אין לי מושג איך לשנות את היחסים בכמויות כדי להגדיל לקילו..
נניח יש משהו שצריך 3/4 כוס מים,אז לחשב שליש מזה כדי להוסיף רבע(להשלים עוד 250 סה"כ,זה אומר שליש של ה750 מהמתכון המקורי)לחישוב הכללי נהיה מסובך,בטח כשזה לעבור ככה כל אחד מהמוצרים..
יש לכם אולי מה להחכים אותי בעניין?
תודה!
לרוב זה אופה כיכר קטנה, אין מה לעשות...בוז
בדרך כלל אופים בנאגלות...
לגבי המתכונים, או שתחפשי באינטרנט מתכונים מותאמים,
או שפשוט תשבי יום אחד עם מחשבות ומכפילי הכל ב1 ושליש.
נגיד 750*1.333
וכן הלאה.
לא צריך לעשות הכל בראש...
כתוב בחוברת שניתן לעשות גם כיכר של 500,או קילוחנה צוריה
וצריך להמיר את הכמויות בהתאם כי המתכונים הם של 750,אבל זה ממש מבאס.
אם תכפילי לקילו יהיה לך קל לעשות 500...בוז
לא הבנתי,איך להכפיל לקילו?חנה צוריה
אין לי עניין ב500,רק ציינתי שהם כן כותבים שזה אפשרי ותואם לגדלים שונים(לכן ציינתי גם את ה500),אבל הם לא נותנים את הכמויות התואמות.
להכפיל באחד ושליש. 1.333בוז
זה אותו סיבוך שניסיתי לחשב כמה זה שליש מתוך הכמות..לא הסתדרחנה צוריה
לי.
לכן שאלתי אם יש לכם טיפים איך כן להסתדר עם זה או מתכונים שמתאימים לקילו.
חיפשתי בגוגל אחרי שהמלצת ומצאתי רק עוד שאלות כאלו של אנשים בפורומים ושהפנו אותם לחפש בגוגל...
אז כנראה שאין
תודה!
תעשי במחשבוןשלומית12345
1.333 כפול כל דבר, ותכתבי לך את המתכון החדש.
תנסי לכתוב כאן את המתכון.מוריה
אולי יוכלו לעזור לך.
תודה,כשאוכל אעתיק לכאןחנה צוריה
אם צריך 3/4 כוס מים ל750חילזון 123אחרונה

לקילו צריך כןס שלמה. (שליש של 3/4זה רבע..)
יש רכיבים שהמידה היא יותר מסובכת?

לבבות, יש דרך יותר טובה להכין אותם מעל האש?די"מ
אפשר בתנור אבל הכי טעים מטוגןש.א הלוי
חייבים לצלות אותם לא?חילזון 123אחרונה


אז יש לי ברוקולי טרי, רעיונות?עלה למעלה
אני אוהבת לחלוט אותו במים חמיםמעפר אני באה

לא מידי זמן כדי שלא יתרכך יתר על המידה...

ואז לתבל בשמן זית, שום כתוש, מלח, פלפל וקצת לימון

לבשל מעט ולאכול ככה. הכי טעים.ירושלמית טרייה


טעים בכל מצבקראנץ שוקולד
אני מאד אוהב מבושל עם קציצות.. אפשר גם לטגן עם פירורי לחם..
טוב אז בסוף נראלי אעשה פשטידת כרובית וברוקוליעלה למעלהאחרונה
שאלה קטנה....אחת קטנה

הי מישהי אולי יודעת במה אפשר להחליף שמן קוקוס??

חמאה/ מרגרינה/ שמן קנולהברוקולי
תלוי
תודה רבהאחת קטנהאחרונה


מה אתם שמים במרק כתום?בוז
מה שיש בבית פשוט לזרוק בפנים?
המלצות מה לא לשים?
מה כן לשים?
בטטה ודלעת קארי ומלח זהווו טעיםאנישוש
בצל, גזר, בטטה, קישוא ולפעמים גמבה שפג תוקפה.ט'

אם יוצא דליל אני אוהבת להוסיף כוס עדשים כתומות.

מתבלת במלח ופלפל ומעט פפריקה.

 

 

מרק כתום-תתתתת

מטגנת בצלים

מוסיפה דלעת, בטטה, גזר, קישוא ותפוח אדמה אחד

טוחנת

מתבלת במלח, פלפל, וקצת אבקת מרק עוף

טעים!

הכנתי השבוע-מוריה
בצל. גזר. בטטות. דלורית. דלעת. עדשים כתומות. פטרוזיליה . סלרי.
מלח ואגוז מוסקט. (רק שלדעתי שמתי יותר מידי אגוז מוסקט.)
בצל, גזר, בטטה, דלעת ולפעמים דלורית..מקום בעולם
מטגנת את הבצל, מוסיפה את הגזר ומטגנת עוד קצת.. מוסיפה את הדלעת והדלורית ומוסיפה מים עד שהירקות מכוסים..
לפעמים מוסיפה גם סלרי..
מלח, פלפל, טיפה כורכום.. ומועכת הכל
וכמובן ששום קצוץ. שכחתימקום בעולם
מתכון למרק כתום קצת מושחת...שירייי

לטגן בצל חתוך לפלחים ושום בחמאה

להוסיף מים אחרי שמטוגן

להרתיח

להוסיף תפו"א גזר ובטטה +שמנת מתוקה א.מרק פטריות מלח אגוז מוסקט ומעט פלפל שחור

לבשל חצי שעה 

ולמעוך עם בלנדר

פשוט טעים ומשובח

בהצלחה!

 

(מתכון שהגעתי אליו לבד ואהוב על כולם..)

המרק הכתום שלי קרמי במיוחד ולא מושחת - מתכון מעולהתמיד אמא

מרכיבים: 2 בצל, 1 דלורית גדולה, 6 בטטות, 6 גזרים (כמובן שניתן להכפיל כמויות), מים ותבלינים

אופן ההכנה: 

1. מחממים מעט שמן בסיר גדול, חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים קוביות של דלורית (מקולפת כמובן) ומאדים מעל לבצל משני צדדים.

2. מוסיפים בטטות וגזרים חתוכים לחתיכות גדולות, מוסיפים מים רק לכיסוי הירקות, 2-3 כפות אבקת מרק עוף, טיפונת פלפל שחור ומלח ומבשלים כ-45 דקות.

3. טוחנים וממלאים צלחות...

 

בתאבון!

מה שמכניסים זה מה שמוציאים...שירייי

אם תכניסי בצל ושום מטוגנים בחמאה בתוספת שמנת מתוקה זה לא יצא כמו דלורית מאודה...

תודה לכולכן!בוז
אני אנסה חלק ואודיע של מי הכי מוצלח..
הפרס יהיה שתדעו 👍😜
תודה!
ואם מיצית את המרק הכתום ואת רוצה לשדרג-מוריה
אני מבשלת לתוכו אורז וקוביות תפו"א. בלי לטחון אח"כ.
בצל חתוך גסחילזון 123

מטגנים אותו קצת בסיר. ואז מוסיפים את הירקות. מבשלים ומרסקים.
הבצל המטוגן מוסיף טעם.

 

בקשר לירקות לפי מה שיש בבית: גזר\בטטה\דלעת\דלורית\תפו"א 1-2.

 

חוץ מזה אני אוהבת לפעמים להכין מרק רק מגזר. זה טעם שונה מהירקות המעורבים.

אני עושה עםה' הוא מלכינו
שומר
קולורבי
תפוחי אדמה
גזר
דלעת
קישוא
פלפל
ולפעמים תפוח עץ ירוק...
תפוח עץ??גלים.
כן...מוסיף קצת חמיצות ומעט קרמיותה' הוא מלכינו
אני שמה בעיקרון בטטה,גזר,בצל ושום.מחייכת =)
מתבלת במלח וכורכום
מכסה את הירקות במים
אחרי שזה מבושל , טוחנת..וזהו..יוצא ממש טעים!

אפשר גם להוסיף תפו"א
סוד סודי- גמבה וגזר..אמא שלה
ולפעמים גם בצל.
זהו בערך.
לאדות בקצת שמן זית את הגמבה קצת זמן, אחכ להוסיף את הגזר והבצל, לבשל עם מים..
זה הכל. בסוף בלנדר מוט.
יוצא מצויין. וזול..
גמבה זה לא זול...בתאל1

לא כמו גזר נגיד...

בטטות אצלנו יותר זולות למשל... וזה יותר כתום...

 

לנו יש שוק😁קונים בסוף היום סוג ב וזה זול..אמא שלה
אל תוותרי על השום!!!הכל מהשם

בלי שום לא יצא שום דבר...

חוץ ממנו בצל גזר דלעת דלורית בטטה פטרוזיליה ושמיר מרתיחים הכל (אפשר לטגן את הבצל אבל לא חובה) מבשלים עד לריכוך הירקות, אפשר לקראת סוף הבישול להרתיח ולהוסיף עדשים כתומות זה מסמיך את המרק והופך אותו לארוחה שלימה ומשביעה הכוללת את כל מרכיבי הארוחה (פחממות, חלבונים וירקות) לבשל עד שהעדשים רכות ממש (לפחות 10 דקות עדיף יותר)

לתבל, לטחון ולאכול

אני שמה מה שיש בביתבתאל1

המלצות- לא לשים הרבה קישואים.. זה לא יוצא טעים עם הרבה...אני שמה קישוא אחד.

וגם- לא הרבה עלים  אם את שמה (כוסברה או סלרי)...אבל זה עניין של טעם.

 

בד"כ מה שיש לי זה גזר בטטות תפו"א וקישוא. גם תפו"א אני שמה קצת בד"כ..

אם יש לי דלעת אז בכלל מצוין.

תיבול- מלח פלפל וכורכום ולפעמים קצת חוויאג' למרק.

 

אה ובצל שכחתי...בתאל1


אניהלוי מא
בטטה
שום
בצל
תפו"א
גזר
מלח ופלפל
מעט כורכום
מעט אגוז מוסקט
מעט א מרק
לבלנדר
וואי הכנתי אתמול! ,טעיים!בשורות משמחות
שמים:
מעט שמן, אבקת מרק, כרוכום, קינמון מעט, מלח פלפל, כמון.
מערבבים עד שאין גושים, מוסיפים מים.
מניחים עופות (לא חובה)
מוסיפים ירקות: גזר, דלעת, בצל או שום, תפו"א
לבשל שעה-שעתיים
אפשר לרסק ואפשר להעביר לבלנדר למרקם יותר קטיפתי
בהצלחה;)
וגם להוסיף ענפון סלרי למרקבשורות משמחות
ובטטה.. איך שכחתי
לא לשים- תפו"א, לשים- הרבה בצלסדר נשים


ואיך מכינים את המרק כתום של התינוקות?רק אמונה


אותו הדבר.. בלי שמנות וחלבי..מקום בעולם
זה נראה ללא תיבול?רק אמונה


אני יודעת שאנחנו כן מתבלים גם לאחיינים..מקום בעולם
מלח פלפל.. בלי אבקות מרק..
מה זה המרק הכתום של התינוקות?מוריה
מכינים ירקות כתומים בלי תיבול. וטוחנים.
זה השאלה-האם בלי תיבול?רק אמונה


בעיקרון כן. אבל עם ירקות שהתינוק אכל קודם.מוריה
למה לא לתבל? במרק כתום התיבול לרב מעודן.44444
דלעת או/ו בטטה או/ו גזר.אחרי שטוחנים מוסיפים מעט יין לבן ושמאמאשה


לגבי תיבול: הרבה ג'ינג'ר, קצת א. מרק, מלח, פלפל, שמיר.44444
ירקות: תפו"א, גזר, קישוא, דלעת, בטטה,בצל,שום ואפשר גם דלורית.

קודם כל מטגנים בצל.
אח"כ מוסיפים מים רתוחים ואת כל הירקות.
לאחר מכן, קוצצים שמיר ומתבלים.
שהכל מוכן מרסקים עם בלנדר מוט.
אני שמהמעפר אני באה

בצל, גזר, דלורית/דלעת, בטטה.

לילדים כדאי להוסיף דברים מזיניםשיריייאחרונה

עוף או קטניות בריאות

מחפשת מתכון טוב של סופגניותמטילדה
אבל מתכון בדוק ומנוסה שעובד לכם טוב

תודה
זהסמיילי צהוב
יוצאממאד טעים. רק להיזהר לא לטגן יותר מדי, זה ממש ענין של שניות
(לא יוצא בדיוק כמו בחנות.. אבל מאד טעים. יש הטוענים יותר טעים)
ולהתפרע עם הקישוטים מעל זה בכלל.. כל הכיף

מתכון: סופגניות קלאסיות
תודה. 2 שאלותמטילדה
1. אם אין לי קוניאק או ברנדי- מה אפשר לשים במקום?
2. כמה זה 25 גרם שמרים בכפות/כפיות?
ככהסמיילי צהוב
אני לא שמתי.. אפשר אולי קצת מיץ. זה רק מעשיר את הטעם, לא משו קריטי.

נראה לי כף אחת שמרים יבשים, כי זה מקביל לחצי קוביה. או חצי חבילת שמרית. אבל זה נשמע מוזר אז אולי עדיף שעוד מישהו יביע דעה..
קראתי איפשהו שעדיף שמרים טריים ולא יבשים אבל לא יודעת אם זה קריטי
סה לא רק מעדיר את הטעם. זה בשביל שלאבתאל1

ייספג שמן מיותר (הברנדי/קוניאק)

ממה שאני יודעת האלכוהול הואשומשום אחר2
כדי שייספג פחות שמן בסופדניות
אז ערק או וודקה, חובה לשים אלכוהולקראנץ שוקולד

שיספח את השמן אחרת תקבלי סופגניות שומניות מאד, לא כיף חצי חיוך

25 גרם=כף שמרים יבשיםM9
תודהמטילדה
המתכון של קרין גורןעוף קדימה
יוצא מושלם!!!
אגב, טיפ:ארץ השוקולד
אם השמן חומם יותר מדי ויש לו ריח נורא, אז ניתן לשים חתיכת גזר בשמן בסוף וזה עוזר כנגד הריח.
לא זוכר ממי למדתי את זה
אפשר גם בתחילת הטיגון- ולהחליף את הגזר כל פעם. הוא סופח שמן.נפש חיה.


אבל אז לא בטוח שאני אוכל את זהארץ השוקולד
אוווו זה המטרהנפש חיה.
תודה באמתארץ השוקולד
|פרצוף נעלב|🎠
תודה לכולםמטילדה
אני חולה על הסופגניות לבן הביתיותהולם במיוחד
פשוטות להכנה וטעימות בטירוף. בלי התפחות וכו'.. לחפש לך את המתכון?
סופגניות לבן זה באמת משהו משהוטל מזרחי

 

אני מכינה אותן תמיד בחנוכה, והן מזכירות לי את הילדות...

 

מתכון לסופגניות לבן פשוטות ונהדרות

גם אנייי!!חדשה ישנה
יש לי גם. אכתוב בהמשך הערב בעז"המקום בעולם
נראה משהו ששווה לנסות..אילת השחר

תודה.

זה טעים בטירוף ממש.. אבל ל4 סופגניות..מקום בעולםאחרונה
הטעם הרבה יותר חלבי ועשיר מסתם סופגניה.. וגם עושים אותן קטנות בדכ.. לפחות אצלינו
עוגות לכל עת... היית אומרת😆משיח נאו בפומ!
מקווה לנסות באחד מימי החנוכה,

תודה
סחטיין על הזיהוי..הולם במיוחד
אבל מה שחשוב זה שהוא בדוק ומנוסה ומומלץ בחום
מילויים טעימים לפרלינים פרווהronit

עד עכשיו ערבבתי שוקולד מריר עם חמאת בוטנים

אשמח לרעיונות סטנדרטיים ולא סטנדרטיים טעימים

 

וגם-

איפה אפשר לקנות אביזרי אפיה (נוגט וכו') בכשרות בד"ץ בירושלים? 

אשמח לכתובת ספציפית

 

בתודה מראש

יש מצב להכין גנאש פרווה בלי ריץ?ronit

יש במשפחה אנשים שלא אוכלים מרגרינה וריץ'

כן. עם קרם קוקוסחוזרת
מקררים. משתמשים רק בחלק הקשה. השימוש כמו בשמנת רגילה.
קרם קוקוס הוא עם יותר מ20% שומן
הבנתי שגם הוא עם הרבה שומן טרנסronit


הדעות חלוקות עליוחוזרת
הרוב אומרים שהוא לא מזיק. חלק אומרים שהוא מועיל לדוג לטיפול בכולסטרול גבוה
גנאש זה שוקולד שנמס בנוזל חםסתם אחת
כל נוזל..
צודקת. השאלה איך עושים גנאש טעים ועסיסי בלי ריץ' ronit


ב'קשת'.משיח נאו בפומ!
(אני ידעתי על כתובת אחת, ובחיפוש באינטרנט רואה אחרת, אז אולי כדאי להתקשר לוודא.)

מעתיקה לך: גבעת שאול מרכז ספיר 7 קומה מתחת ארמונות חן.
02-5825169
את תקבלי שם גם רעיונותמשיח נאו בפומ!
קרם נוגט, קרם חלווהמשיח נאו בפומ!
ליקריםחוזרת
חתיכה של קליפת תפוז מסוכרת (או ככה. רק אחרי הרתחה)
שקדים. אגוזים (או כמובן קרם שקדים/אגוזים)
קפה
מילוי תותעדי ס

שוקולד לבן, שמנת ותותים מרוסקים (או ריבה לעצלנים)

אולי תמריםבעזרת ה'!!
נוגט
קרם שוקולד עם אגוזים
קרם חלבה
דובדבנים חמוציםקטנה67
הו שירשור כלבבי!אלעד

נוגט, אגוזים-שקדים, ליקר, שוקולת בצבע אחר, חמוציות, צימוקים...

 

 

אין סוף לאפשרויות!!

אפשר עוד אתגר פרלינים? טעם לפרלינים בלי סוכרronit

חלק מהפרלינים הם לאנשים עם סכרת

קניתי קרם שוקולד ללא סוכר 

למילוי אבל הטעם שלו.... בלי סוכר חושף שיניים

 

רעיונות מה אפשר להוסיף לו שיקבל טעם טעים ומעניין

והסוכרתיים לא יתפתו לאכול את הפרלינים הרגילים? (לטובתם, כן?! )

אגוזים?מוריה
חמאת בוטנים? טחינה? אגוזים?חדשה ישנה
לא בטוחה שהבנתי מה הכוונה..
קוקוס?בעזרת ה'!!
שימי לב שלא כל דבר מותר לכל סוכרתיחוזרתאחרונה
יש כאלה שאסור להם פירות למשל. תבדקי מה מותר להם ואז תכיני
השוקולד ציפס נופל לתחתיתתתתתת

כשאני מכינה עוגה בחושה עם שוקולד ציפס..

אשמח לעזרה תודה!!

ניתן לשים את השוקולד צ'יפס על הבלילהארץ השוקולד
מיד לפני שמכניסים לתנור, ככה זה ישקע לאמצע
באתר מתכונים ב10 דקותהולם במיוחד
היא כותבת לקמח את השוקולד צ'יפס לפני ששמים בבלילה.. לא ניסיתי.
^^^אילת השחר

זה מה שבאתי לכתוב ורואה שהקדמת אותי.
הקמח מונע את השקיעה שלהם.

מנסיון זה עוזר הקימוח לפני😁😁^^^!!מירב!!אחרונה
כנראה הבלילה דלה מדי. תנסי לשים קצת פחות נוזליםתמיד בבטחה


עוגה לשבתקראנץ שוקולד

פריך שקדים עם קרם שמנת ומרנג איטלקי דובדבן ופירות..

הייתי מצפה ממך בתור קראנץ שוקולד לעשות את זה עם שוקולדים ;)מקום בעולם
נראה מעוללה
אבל נגמרה העונה של הפירות הטעימים
למה? דווקא יש עכשיו קיווי, תותים, אוכמניות, מנגו, בננותקראנץ שוקולד

ענבים.. חוץ מאבטיח ודובדבן יש את רוב הטעימיםחיוך

יש תותים? זה לא העונה לא?חילזון 123


יש אבל יקרים, קופסה בינונית עולה 30 ש"ח וקטנה 17..קראנץ שוקולד


ענבים?? מנגו?? נעלמו מהאיזור פה ;)מקום בעולם
חוץ מבננות וקיווי שמתאימים לדעתי אני לא אוכלת.
תותים ואוכמניות וכדו'- בגלל תולעים.. (מגעילה אותי המחשבה שאולי התהלכה על זה תולעת אי פעם.. גם אם זה מקולף ומצוחצח..)
יש זן חדש של ענבי חורףברוקולי
עא? מגנייבמקום בעולם
טעים ממש!ברוקולי
אדומים ללא חרצנים
טעימים ופריכים..קראנץ שוקולד

רעש של ביסלי

אההה מכירהמקום בעולם
חשבתי שהם רק של הקיץ.. מגניב
ע.י.צ'יאל

באוכמניות משווקות אין בעיה של תולעים.

נראה מדהים... הבצק לא מתפורר כולו כשחותכים?חילזון 123


אה ו- מה זה מרנג איטלקי? מה מיוחד בו?חילזון 123


מרנג שמכינים עם סירופ סוכרקראנץ שוקולד

במקרה הזה השתמשתי במחית פרי, הוא יציב מאד ובטוח לשימוש יותר מהשאר למי שחושש מביצים חיות..
זה המרנג שאיתו מכינים קרמבואים..

אתה משתמש במדחום?mardix של אמא

או שבודק עם כוס ומים?

כן.. כשמגיע ל100 מעלות מתחילים הקצפהקראנץ שוקולד
וב180 מעלוץ מורידים את הסירופ מהאש ומוסיפים לחלבונים תוך כדי הקצפה מהירה.. חובה מדחום לזה..
והשיטה של הכוס לא אמורה להצליח?mardix של אמא

את התהליך של המדחום אני יודעת.

 

אבל ממליצים כשאין מדחום לבדוק את הסירופ ע"י כוס מים קרים.

זה בכלל נכון? כי לי זה אף פעם לא מצליח!!!!מת

לא מכיר אבל צריך פה דיוק בזמניםקראנץ שוקולד
ואני לא יודע לכמה דיוק אפשר להגיע בלי מד חום..
תלוי כמה אופים אותוקראנץ שוקולד

אם אופים הרבה מדי הוא מתפורר.. צריך להביא להזהבה..

איך חותכים דבר כזה..משיח נאו בפומ!
ממ רגיל כמו פאי רגיל..קראנץ שוקולד


אחרי החיתוךקראנץ שוקולד


סתם תהייה.. לא מבאס אותך לחתוך לפני שבת? ;)מקום בעולם
אחרת איך נצלם? קראנץ שוקולד


יפה! גוט שאבעסמשיח נאו בפומ!
תודה, שבת שלום קראנץ שוקולד


סיקרנת אותי: איך אתה מצליח לחתוךמודדת כובעים

כל כך יפה כשהבסיסים פריכים והעוגה רכה עם קצפת? צריך מסור חשמלי לכזה חיתוך יפה!

אופים עד הזהבה ואז זה לא נשברקראנץ שוקולד
וגם אחרי יום במקרר זה מתרכך וקל יותר לחיתוך..
נראה מדהים!!!?😱😍!!מירב!!
אפשר את המתכון לבסיס???נהורא

בעצם להכל?

בצק פריך שקדיםקראנץ שוקולד



הקרם זה מה שאוהבים,אפשר מסקרפונה, גבינת שמנת, שנטילי רגיל, גנאש מוקצף, פטיסייר וכו..
מהמם!חבויאחרונה
וואי שנים לא נכנסתי לפורום הזהבראבו

תגידו למישו ידוע על קורס אפיה\זיולוף בקצפות (לא בצק סוכרמטורלל) באזור הצפון בחנוכה לנערות  דתיות?

 

קורס עם סדנא? מקצועי או חובבני?קראנץ שוקולד
אני רוצה משהו מקצועי, השאלה מה זה דורשבראבו
את הבסיס הלאו דווקא בסיסי ממש אני יודעת
כלומר יותר מרק בסיס(:בראבו
אם יש בסיס זה סבבהקראנץ שוקולד
אני יודע על סדנאות בצפון שמעביר הקונדיטור גל בוכניק, מקצוען מאד.. שווה לבדוק,אם רוצים משהו מעבר חסדנא וקצת יותר מעמיק אז זה כבר בתי ספר כמו דן גורמה ואסטלה.. אבל סדנאות זה אחלה ואפשר ללמוד המון אם רוצים להתמקצע בדברים ספציפיים..
השאלה מאיזה גיל... אני בתיכון...בראבו


נראה לי שלא קריטי הגיל..קראנץ שוקולד
יודע שיש נערים בקבוצות קונדיטורים שהיו בסדנאות..
יאאהה אז אם יש לך פרטים אני ממש אשמח לקבלבראבו


אם יש לך פייסבוקקראנץ שוקולד
אז תחפשי גל בוכניק, הוא מעביר באזור הצפון(קריות אאלט)
וואי קריות פצצה בשבילי,בראבואחרונה