שאלה קצת מוזרה אולי...
אני צריכה רעיונות לעוגות/עוגיות קלילות, משהו פשוט שאפשר להכין בלי אפייה ובלי הקצפה.
(ברעיון של כדורי שוקולד או פצפוצי שוקולד).
(כדי להכין עם ילדים כשאין לי תנאי שטח יותר מדי...)
שאלה קצת מוזרה אולי...
אני צריכה רעיונות לעוגות/עוגיות קלילות, משהו פשוט שאפשר להכין בלי אפייה ובלי הקצפה.
(ברעיון של כדורי שוקולד או פצפוצי שוקולד).
(כדי להכין עם ילדים כשאין לי תנאי שטח יותר מדי...)
את משתמשת בו? ![]()
![]()
יוצא לך טוב?
או שמרגישים שזו עוגה אחרת?
שריקהעזרתם ממש.
אשמח לעזרה!
התגלגלו אל מטבחי שני מוצרים אלו, לא מכירה ולא משתמשת בדרך כלל. אמרתי, אם כבר יש לי אז אשתמש (:
מחפשת מתכונים (מפורטים אם אפשר) לשני דברים אלו ובכללי טיפים לאיך להשתמש..
תודה לכם
טעימה כשהיא מטוגנת...
חותכים את הגבינה לריבועים, מקמחים בקמח ואז ביצה ואז פירורי לחם ומטגנים במחבת
משני הצדדים עד להזהבה...
אפשר להכין סלט ירקות ומעל זה את הגבינה המטוגנת, ויוצא סלט חלומי...
מתוק ומלוח
אפשר להכין קינוחים כמו מילפיי, קורנה(קונוסים) אוזני פיל, סנט אונורה(קינוח עם בצק עלים ופחזניות)
ועוד מיני מאפים ממולאים בשוקולד, קרם פיסטייר וכו'..
מלוח אפשר להכין קישים, למלא בבשר טחון, כבדים ועוד..
את הסלט הכרתי.. חשבתי שאפשר להכין עם זה עוד משהו.. לא חסידים של חסה אצלנו ונראלי ממש מעפן בלי..
ולגביי הבצק- מניחה שאלך על מאכל ולא על קינוח. תודה על הרעיונות המעולים!!




פתיתים ברוטב אדום- מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה מאחור.
חותכים בצל בינוני לקוביות ומטגנים אותו עד להזהבה
מוסיפים 2 גמבות אדומות חתוכות לקוביות וממשיכים לטגן עד להתחלה של ריכוך
מוסיפים 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ומבשלים עד שכל הרוטב רך ושווה כזה
מתבלים במלח פלפל פפריקה מתוקה טיפה שום.
שניצלים עם ירקות אפויים-
לוקחים 3 תפו"א 2 בטטות מקלפים ומבשלים עד לתחילת חיכוך (לא עד שאכילים)
לוקחים 2 קישואים שטופים היטב
3 גזרים קלופים
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים.
על כל הירקות מסמנים חריצים לא עד הסוף
מסדרים בתנית שמים 1/3 כוס שמן ו-1/3 כוס אבקת מרק בצל
שופכים על הירקות
מוסיפים כוס מים ומכניסים ל40-45 דקות לתנור על 180 מעלות.
מכינים לפי ההוראות מאחורה. ומכינים רוטב הכי פשוט- בסיר קטן אחר שמים קופסת רסק, מים, מלח, פלפל, מעט פפריקה ומבשלים עד שיהיה במרקם של רוטב. שופכים על הפסטה.
פתיתים - שמים שמן קצת בסיר ומעליו את הפתיתים, שמים מים בכמות שתכסה את הפתיתים ועוד קצת, מלח, פלפל, אבקת מרק או חוויאג' למרק. ולבשל עד שמוכן (הם מתנפחים), רצוי שישארו מים כדי שיהיו טובים כאלה..
להכין לפני שאוכלים ולא הרבה זמן לפני...
עוף עם תפו"א- שמים בסיר מים עם פפריקה, מלח פלפל וגמבה חתוכה, מחכים שירתח ומכניסים את העוף ותפו"א . מבשלים עד שמוכן.
עוף עם קישואים- כנ"ל רק לשים קישואים
Mama Guru - מאמא גורו - קוצץ ובלנדר 2 ב-1 דגם- 21510-56
תוהה אם זה יכול להקל על ההכנות במטבח או שלא שווה את הכסף.
או למישהו יש משהו דומה ויכול להמליץ?
תודה!
למרות שהתמונה נראית קטנה. יש גם אחד שנראה יותר גדול אבל בקריאת האותיות הקטנות כתוב שהוא ליטר 1.
השאלה איך הוא קוצץ דברים קטנים וגדולים, וכמה קשה לנקות אותו. היית קונה דבר כזה?
זה לא נראה משהו חזק כ"כ (אגב איך זה עובד על בטריות או חשמל?)
יש לי מאסטר סלייסר ידני שזה בערך אותו עיקרון רק לא חשמלי
זה מספיק לי כדי לקצוץ קצת ירקות וכו'
כמויות קטנות זה דבר יחסי... אז קצת קשה לענות
ולגבי הגודל- תקחי קופסא של ליטר ותראי כמה נכנס לך בה לפני חיתוך, ככה תדעי אם מתאים לך או לא
שזה יתקלקל מהר, לא יחתוך טוב, ובסוף ישכב בארון עד לסוף ימין במקרה הטוב, או ישר לפח במקרה הפחות טוב...
אבל רעיון טוב לגבי הקופסא!
מה עושים איתה?
תודה רבה
פרח כתוםכוס כוסמת, 2 כוסות מים.
אם שמים מים רותחים זה יוצא יותר רק ורטוב כזה. אני אוהבת שזה ככה.
אוכלים עם חמאה ומלח.
בתור סתם תוספת פחות הולך אצלינו כי לא כולם אוהבים את זה.
ברוקוליפאי מסוגים שונים
שמרים הכי שווה ומפנק
2 עוגות בחושות חום ולבן
אחרי ההכנה מצננים ואז חותכים בעזרת רינגים את שתיהן בספירלה
ועושים כלאיים שכבה חיצונית לבן פנימית יותר חום שוב לבן שוב חום ועוד אחת בסדר הפוך ומרכיבים אחת מעל השנייה ובחתיכה זה נראה קוביות

אנונימיות
העוגבאחרונה
עברי אנכיעוגת שכבות קפה, מייפל ואגוזים | עוגיו.נט
זאת עוגה שהכנתי, אחת הטעימות!!!! ונראת ממש ממש טוב
מתאים למבוגרים יותר..
ג'ינג'רא. הבת שלי אלרגית לחלבי. אנחנו אמורים לעשות לה בבית חולים בדיקת אלרגיה,
ולהביא איתנו עוגה/מאפה כלשהו שמכיל ככוס חלב (-יתנו לה כל פעם קצת, ויעקבו...)
אשמח לקבל מתכון למאפה, (עדיף מלוח, אבל לאו דוקא) שיתאים לקריטריונים.
ב. נגמר לי הגז ואני רוצה להכין בתנור ארוחת צהריים למחר. אשמח לקבל רעיונות
(אבל ללא תפוחי אדמה כי אין לי)
תודה מראש!!!!
לק"י
לאורז אין לי מתכון, תנסי לגגל.
אפשר להוסיף ליד מה שיש לך - עגבניות שרי, אפונה, בצל ירוק, שום... כיד הדמיון הטובה והמצאי במקרר 
בבצק פילו כמעט ואין שומן, המרכיבים העיקריים שלו זה קמח מים ומעט מלח..
בפילאס יש הרבה יותר שומן..
ונדמה לי שיש שם כמות גדולה יותר של שמן מאשר מה שאת מורחת בין העלים (רק ממה שנראה לי..)
לפי דעתי לא מסתירים משהו מיוחד. זה משהו מאד תעשייתי כמו עוד הרבה דברים שאנחנו אוכלים...
כמו שאמרתי קודם מאמינה שיש בזה יותר שמן ותוספות מאשר בפילו עם קצת שמן... אבל לא שומן מוקשה כמו בבצק עלים...
בכל בצקי הפילאס שראיתי היה מרגרינה\שומן מוקשה.
לא מצאתי חברה בלי 

הוא בריא יותר?
או אותו דבר?
פרפר סגולרצוי באזור מרכז העיר-יפו..
לא חושבת שלהכין משהו אחר יהיה שונה.
אבל אפשר גם לשים במקרראפרתולהזה על בסיס עדשים בצל ופטריות..
בס"ד
קראנץ שוקולדאחרונהד"א אנחנו לא סלט
עומק זה לא דבר שמספק זה נשאר תמיד
!!מירב!!אחרונהאפשר לשים בתחתית הכוסיות טחינה או גבינה.



רכבת מפלפלים שוכבים בשלל צבעים ובפנים עומדים מקלות גזר ומלפפון, עגבניות שרי וכו. גלגלים מפרוסות מלפפון מחוברים עם קיסם.
מקוה שמובן.
קל ויוצא ממש מדהים!
טוב אין לי כח לצאת לקניות בחורף, בוא נוציא כמה ירקות מעניינים, נשים בסיר עם מים ותבלנים ונבשל, נראה מה יקרה...
!!מירב!!אחרונה
אורה2xיש לך מתכון טוב לזה?
מוריה
יעל מהדרום
ביום חמישי יש את ה - thanksgiving של האמריקאים
ואז לשלוח לי ![]()
אני לא מתה על פשטידות עם בצק אבל הסתכלתי עכשיו באינטרנט על מתכונים,
וזאת בעצם עוגה מתוקה לקינוח! ננסה
(=1 ק"ג דלעת)
בורקס עם דלעת זה אחד הדברים הטעימים.....
מרק סמיך דלעת
תהני יש ממה.. 
אני הייתי עושה עם בצק פילאס/ עלים/ פילו
מורחת על הבצק מעט שמן עם מים ממלאה בכל טוב
שילוב הנדיר עם דלעת זה גבינה בולגרית..
ואפילו דלעת לבד עם בצל מטוגן..
בתאיבון..
ואת הדלעת צריך לפני ששמים בתוך הבצק לתת לה להבשיל בתנור .. על חום של 200 מעלות בתוך נייר כסף
!!מירב!!


ממש טעים 
-1 קילו דלעת
-שלוש ביצים
-1 כוס קמח
-קורט מלח
-כפית ת. וניל
-2 כפיות א. אפיה
-3 כפות סוכר
-כפית קינמון
לבשל את הדלעת כחצי שעה (עד שתהיה מוכנה), למעוך ולקרר (אפשר עם המלח).
להוסיף ביצים וסוכר, וניל וקינמון. את הקמח וא. אפיה להוסיף בסוף. לטגן (כמו פנקייק. צריך שמן רק בראשון אם יש מחבת טובה).
שליש מתכון יוצא כמות נחמדה
אחרת זה ברמת לא יהיה טעים.
עוד רעיון זה לבשל ולרסק ואז להקפיא ואז יהיה לך מרק כתום שרק יהיה צריך להפשיר ולהרתיח עם תבלינים.
עלה למעלה
שואלת כאן
(למרות שלא מומלץ כי זה לא הכי מחליק בגרון, אבל על לחם זה מושלם!)
את מוזמנת...שואלת כאןוממש בריא.
אני מורחת עם תפוח ואוכלת.
אפשר לשים לתינוקות בפירות הטחונים איזה כפית זה מעשיר מאוד.
אז ככה..
אם נניח מחר בבוקר באים אליכם ואומרים לכם שמעכשיו אתם אוכלים את האוכל שלכם רק לפי מטבח מסויים איזה מטבח אתם חושבים שהייתם בוחרים?
1. איטלקי.
2. אסיאתי.
3. הודי.
4. פרסי.
5. מרוקאי.
6. הונגרי.
7. פולני.
8. בוכרי.
9. גאורגי.
10. עיראקי.
11. תוניסאי.
12 אחר.
לבחור רק מטבח אחד, מי שיבחר יותר יפסל וקולו ילך למיחזורית![]()
אני את המרוקאי.
להכין מכלום אוכל.או מכל דבר שיש.רק אמונהקישקא
וכו'
גאלע
אבל אני לא בטוחה שזה ירושלמי כי זה מעורבב
הונגרי עם ירושלמי
לשים בצל בכל דבר
אי מיציבלה
ומלא אטריות במרק
מוטיבציהמצ"ב מאמר שמסביר למה
אני מאמינה לזה (אחרי כל מיני ניסיונות עם לחמים שונים, כולל מטף... שזה בלי גלוטן אבל לא משהו לטעמי...)
http://www.eatwell.co.il/?

או לחם שקדים.
אפשר במקום לחם להכין מאפינס או פנקייק שמבוססים על מחית שקדים או טחינה, ביצים, בננה, וכד'. אם תרצי אפרט. לנו עזר מאוד לקשב ולריכוז, להמעיט בגלוטן ולהשתמש בפתרונות האלו.
הנה קישור מהתבלינים של איילת ללחם שקדים או טחינה
אפשר לפרוס ולארוז כל זוג פרוסות יחד.
יש לי עוד כמה לפנקייקים, בהמשך...
אפשר גם להשתמש בקמחים כמו אשבל או גלבוע למשל, ויש עליהם מתכונים מאחורה