שרשור חדש
עוגות בלי אפייהשריקה

שאלה קצת מוזרה אולי...

 

אני צריכה רעיונות לעוגות/עוגיות קלילות, משהו פשוט שאפשר להכין בלי אפייה ובלי הקצפה.

(ברעיון של כדורי שוקולד או פצפוצי שוקולד).

 

(כדי להכין עם ילדים כשאין לי תנאי שטח יותר מדי...)

יש לי מתכון.. אבל חייבים להקציף...חדשונת
תכיני עוגת ביסקווטים חלבית


ואת יודעת שפעם היו מכינים עוגות על הכיריים? היה סיר פלא כזה...
עדיין ישרוקדת בגשם
והוא ממש שימושי...
באמת??חדשונת

את משתמשת בו? המוםהמום

יוצא לך טוב?

או שמרגישים שזו עוגה אחרת?

תלוי איזו עוגה.רוקדת בגשם
לי אישית זה יוצר נוח.
זה יוצא בדרכ טוב.
מעניין לנסותחדשונת
עוגות גבינה ובסקוויטיםבוז
פשוט לערבב גבינה עם פודינג ווניל,
לשים שכבה של בסקוויטים טבולים בחלב ושכבה של גבינה מתוקה לחילופין עד לגובה שרוצים.

להכין ג׳לי בצבע מסויים, לשפוך לכוס שקופה עד שליש.
לחתוך עם הילדים פירות בזהירות, ועד השג׳לי התקרר לשים קצת סלט פירות על הג׳לי, ולשפוך מעל ג׳לי בצבע אחר.

להביא להם קאפקייקים מוכנים של ״אחווה״, לתת להם לזלף קצפת בצבעים ולקשט עם כל מיני סוכריות או פירות חתוכים.

להכין איש ממרשמלו ולתקוע עם קיסמים חתיכות של סוכריות ג׳לי עם קיסמים בתור חלקי פנים וידיים.

עוד רעיונות?
כן! יש לך עוד??פה לקצת
כןבוז
לעשות עם הילדים מדורה קטנה ולהכין שיפודי מרשמלו על האש. אם המדורה קטנה מספיק הם יכולים בעצמם לצלות (כמובן בהשגחה)

להכין בצק סוכר ויש לך פלסטלינה אכילה.

שיפודים ופירות יבשים, אפשר לעשות מזה עץ או בנאדם (או סתם קשקוש בלבוש, להלן- אומנות מודרנית) על בסיס של לצי תפוח כדי שיעמוד יציב.

להכין שרשרת / צמיד מבייגלה וביסלי וכהנה דברים עגולים.

יש לי כמהמחייכת =)
פצפוצי אורז עם שוקולד-
ממיסים ביחד 2.5 חבילות שוקולד + כף טחינה גולמית/חמאת בוטנים.
ואז פשוט מוסיפה פצפוצי אורז עד שכל הכמות מכוסה בשוקולד , יוצא משהו כמו חצי שקית גדולה. משטחים בתבנית ומקפיאים.


פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים-
אם את רוצה מתכון- תכתבי ואני ארשום..


נקניק שוקולד- יש מתכון לקרין גורן ממש טעים..
תודה רבה לכולם על הרעיונות שריקה

עזרתם ממש.

יש לך מיקרוגל זמין? כי יש עוגות למיקרוגלש.א הלויאחרונה
ואפשר סלט פירות /שיפודי פירות /
עיצוב עם פירות וירקות - לסדר אותם יפה כצורות שונות ומגניבות

טראפלס שוקולד שונים- בהנחה שיש כירה חשמלית/מיקרוגל

ציור ועיצוב עם שוקולד (מדפיסים ציור על דף, שמים מעל נייר אפייה ומזלפים שוקולד לפי הקווים, או ציור חופשי של שוקולד מומס אפשר לשלב לבן ושחור)
גבינת חלומי ובצק ע(א)ליםבעוז ותעצומות

אשמח לעזרה!

התגלגלו אל מטבחי שני מוצרים אלו, לא מכירה ולא משתמשת בדרך כלל. אמרתי, אם כבר יש לי אז אשתמש (:

מחפשת מתכונים (מפורטים אם אפשר) לשני דברים אלו ובכללי טיפים לאיך להשתמש..

 

תודה לכם

גבינת חלומיתתתתת

טעימה כשהיא מטוגנת...

 

חותכים את הגבינה לריבועים, מקמחים בקמח ואז ביצה ואז פירורי לחם ומטגנים במחבת 

משני הצדדים עד להזהבה...

אפשר להכין סלט ירקות ומעל זה את הגבינה המטוגנת, ויוצא סלט חלומי...

 

 

ואפשר לאכול רק את הקוביות ושמישהו אחר יגמור את הסלט..ירושלמית טרייה
וואי זה כזה טעים.
אפשר לשים על שיפודים, זה גם מאד נחמד.
ליד או מעל סלט כמובן.
עם בצק עלים אפשר להכין אין ספור דבריםקראנץ שוקולד

מתוק ומלוח

אפשר להכין קינוחים כמו מילפיי, קורנה(קונוסים) אוזני פיל, סנט אונורה(קינוח עם בצק עלים ופחזניות)

ועוד מיני מאפים ממולאים בשוקולד, קרם פיסטייר וכו'..

מלוח אפשר להכין קישים, למלא בבשר טחון, כבדים ועוד..

מציעה לך פה שני מילויים בשריים או פרווהירושלמית טרייה
בשר טחון:
מטגנים בצל, אפשרי להוסיף גם פטריות - מאד נחמד, אח"כ מוסיפים בשר בקר או חצי בקר וחצי עוף או הודו ומפוררים ומטגנים עד שמוכן.
מוסיפים המון מלח ופלפל עד שזה טעים.
ממלאים ומגלגלים (פס עבה של מילוי, לא למרוח כמו לרולדה).

קניש כרוב:
מטגנים הרב בצל חתוך לרצועות דקות, אח"כ מוסיפים כרוב חתול לרצועת דקיקות גם כן, והרבה פפריקה מתוקה וגם מלח. מטגנים עד שהכל טעים ודי רך אבל לא מעוך לגמרי. טועמים כמובן, זה צריך להיות לך טעים.
ממלאים כנ"ל.

מורחים את הגלילה מלמעלה בביצה ואופים עד שזהוב ויפה.
ואפשר גם בצל עם פטריות והמון שמירירושלמית טרייה
חובה לזה פטריות טריות ולא מקופסה, לטגן בצל קודם ואז פטריות, להוסיף פלפל, מלח והמון שמיר עד שטעים.
ואפשר כיסונים קטנים עם כבדירושלמית טרייה
זה הרבה עבודה אבל מנה ראשונה חגיגית מאד.
אין לי כח לכתוב עכשיו, תגידי לי אם את רוצה..
ואי תודות!!!בעוז ותעצומות

את הסלט הכרתי.. חשבתי שאפשר להכין עם זה עוד משהו.. לא חסידים של חסה אצלנו ונראלי ממש מעפן בלי..

 

ולגביי הבצק- מניחה שאלך על מאכל ולא על קינוח. תודה על הרעיונות המעולים!!

וואי ההיפך הגמור!!אוהבת את הקב'ה
פעם ישבתי במסעדה והזמנו סלט חלומי..
חשבנו שיגיע הרגיל והבנאלי עם חסה וכו.. אבל לא
הגיע סלט שכולו עגבניות שרי תמר, צנוברים, זיתים שחורים וחלומי מטוגן...
מה שנקרא - חלומי!
בתאבון
גבינת חלומי זה מושלםסתם אחתאחרונה
אפשר לטגן ולאכול אפילו לבד, או בתוך סלט או בתוך סנדביץ.. אבל היא טעימה רק כשהיא חמה וטריה...
בצק עלים הייתי זורקת 🙊 אבל תעשי מה שזורם לך
מתכונים לארוחת צהרים למתחילותPandi99
יש לכן רעיונות לארוחות צהריים שהן די קלות להכנה?
אין לי ניסיון בכלל במטבח..

מחפשת משהו כמו אורז עם תוספות, מנה בשרית קשה להכנה, וכו'.
קלה להכנה*Pandi99
קודם כל מרקים.הולם במיוחד
הכי קל והכי כיף בחורף.

פירה ושקשוקה,
פתיתים וקציצות טונה,
אורז עם בצל ועדשים,
ספגטי ,
אורז ושניצלים.

להכל להוסיף סלט


אגב- אם עוד לא הגיבו לך את יכולה לערוך את ההודעה ולתקן את הטעות. בריבוע שבצד שמאל למטה של ההודעה יש אופציה 'עריכה'.
ממליצה על ניקי ב, המון מתכונים קלים ופשוטיםש.א הלוי
יש לה גם אפליקציה נוחה מאוד לשימוש
והיא עונה לשאלות
^^ וחשוב - מחומרים זמינים שיש בכל ביתאודי-ה


קוסקוס עם ירקותלכל זמן ועת
בצל קישוא מטוגן במעט שמן עם 2 ביצים מעל.

דייסת קוואקר טעימה גם להכנה במיקרוגל.

בטחאנונימיות

פתיתים ברוטב אדום- מבשלים פתיתים לפי ההוראות שעל האריזה מאחור.

חותכים בצל בינוני לקוביות ומטגנים אותו עד להזהבה

מוסיפים 2 גמבות אדומות חתוכות לקוביות וממשיכים לטגן עד להתחלה של ריכוך

מוסיפים 3-4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ומבשלים עד שכל הרוטב רך ושווה כזה

מתבלים במלח פלפל פפריקה מתוקה טיפה שום.

 

 

שניצלים עם ירקות אפויים-

לוקחים 3 תפו"א 2 בטטות מקלפים ומבשלים עד לתחילת חיכוך (לא עד שאכילים)

לוקחים 2 קישואים שטופים היטב

3 גזרים קלופים

2 בצלים סגולים חתוכים לרבעים.

על כל הירקות מסמנים חריצים לא עד הסוף

מסדרים בתנית שמים 1/3 כוס שמן ו-1/3 כוס אבקת מרק בצל

שופכים על הירקות

מוסיפים כוס מים ומכניסים ל40-45 דקות לתנור על 180 מעלות. 

תודה לכולן!!Pandi99
פסטהבתאל1אחרונה

מכינים לפי ההוראות מאחורה. ומכינים רוטב הכי פשוט- בסיר קטן אחר שמים קופסת רסק, מים, מלח, פלפל, מעט פפריקה ומבשלים עד שיהיה במרקם של רוטב. שופכים על הפסטה.

 

פתיתים - שמים שמן קצת בסיר ומעליו את הפתיתים, שמים מים בכמות שתכסה את הפתיתים ועוד קצת, מלח, פלפל, אבקת מרק או חוויאג' למרק. ולבשל עד שמוכן (הם מתנפחים), רצוי שישארו מים כדי שיהיו טובים כאלה..

להכין לפני שאוכלים ולא הרבה זמן לפני...

 

עוף עם תפו"א- שמים בסיר מים עם פפריקה, מלח פלפל וגמבה חתוכה, מחכים שירתח ומכניסים את העוף ותפו"א . מבשלים עד שמוכן.

 

עוף עם קישואים- כנ"ל רק לשים קישואים

למישהו יש את הקוצץ הזה ויודע אם שווה?ניל"ס

Mama Guru - מאמא גורו - קוצץ ובלנדר 2 ב-1 דגם- 21510-56

 

תוהה אם זה יכול להקל על ההכנות במטבח או שלא שווה את הכסף.

או למישהו יש משהו דומה ויכול להמליץ?

תודה!

לא מכירה. נראה מיכל קצת קטן לא?חילזון 123


כתוב 1.2 ליטר, זה דווקא לא נשמע כזה קטן...ניל"ס

למרות שהתמונה נראית קטנה. יש גם אחד שנראה יותר גדול אבל בקריאת האותיות הקטנות כתוב שהוא ליטר 1.

השאלה איך הוא קוצץ דברים קטנים וגדולים, וכמה קשה לנקות אותו. היית קונה דבר כזה?

לא בטוחהחילזון 123

זה לא נראה משהו חזק כ"כ (אגב איך זה עובד על בטריות או חשמל?)

 

יש לי מאסטר סלייסר ידני שזה בערך אותו עיקרון רק לא חשמלי
זה מספיק לי כדי לקצוץ קצת ירקות וכו'

מאסטר סלייסר טוב גם לכמויות קטנות?ניל"ס


הקערה שלו קצת יותר מ1.2 ליטר.חילזון 123אחרונה

כמויות קטנות זה דבר יחסי... אז קצת קשה לענות

היה לי משהו דומה שקיבלתי מתנה שהתקלקל ממש מהר...חוזרת

ולגבי הגודל- תקחי קופסא של ליטר ותראי כמה נכנס לך בה לפני חיתוך, ככה תדעי אם מתאים לך או לא

מזה בדיוק אני חוששתניל"ס

שזה יתקלקל מהר, לא יחתוך טוב, ובסוף ישכב בארון עד לסוף ימין במקרה הטוב, או ישר לפח במקרה הפחות טוב...

אבל רעיון טוב לגבי הקופסא!

כוסמתפרח כתום

מה עושים איתה?

 

תודה רבה 

אני אישיתג'נדס
פחות אוהבת את הטעם שלה לבד, אז מכינה עם עוד דברים. עם פתיתים, עם גריסי פנינה, במרקים...
מה הכוונה עם פתיתים?פרח כתום
אני מכינה כמו אורזחילזון 123

כוס כוסמת, 2 כוסות מים.
אם שמים מים רותחים זה יוצא יותר רק ורטוב כזה. אני אוהבת שזה ככה.

אוכלים עם חמאה ומלח.

בתור סתם תוספת פחות הולך אצלינו כי לא כולם אוהבים את זה.

יש לזה ריח של עיזים.....חדשה ישנהאחרונה
עוגת יומולדת!טריה
יומולדת לבעל.. ובא לי לפנק אותו הכי שאפשר כי הכי מגיע לו בעולם..
עוגה שווה, לא קצפות קרמים וקשקושים אלא משהו אחר(לא יודעת מה)..
מושקעת כי באמת באמת מגיע לו...
תסתכלי באתר עוגיו נטעלה למעלה
יש שם עוגות שוות ממש וגם כאלה בכלל לא מורכבות!
אולי עוגת גבינה, או עוגת מוס טריקולד כזהניקיתוש
פאי לימון ברוקולי
פאי שוקולד?טל..
סופלה?
עוגת גבינה שווה (לא דוןקא אפיה?)

הרעיונות יהיו תלויים בטעם, בתקציב, בהרגלים, בצורך בעוגה יפה או שווה ולאו דווקא מקושטת
תנסי לכוון אותי?
תודהטריה
יש לך מתכון לפאי שוקולד פרווה? או שאין חיה כזאת..
עוגה מושקעת שיהיה ניכר שהשקעתי באפייה ולא כמו כל שבת שאני עושה סתם עוגה בחושה
פאי מייפל ופקאנים.. נראה לי של עוגיונטמקום בעולם
עושים בצק של פאי.ניקיתוש
אופים.
כזה מוכן שופכים את המילוי.
והמילוי, מחממים ריץ אחד ומוסיפים חבילה וחצי שוקולד מריר וזהו
אפשר לקשט קצת מלמעחה כשמתקשה קצת.
אח"כ לשמור בקירור.
טעים מאד!
אנחנו הכנו פעםבריאות ונחת
עוגת ספירלה של קרין גורן, בעלי ואני יחד למעסיק שלי לאות תודה על היחס היפה שלו.
יצאה מדהים וטעים אבל די הרבה עבודה
עוגת קוביותאנונימיות

פאי מסוגים שונים

שמרים הכי שווה ומפנק

מה זה עוגת קוביות?טריה
אולי באמת אכין שמרים ואשקיע בצורה יפה
עוגת קוביותאנונימיות

2 עוגות בחושות חום ולבן

אחרי ההכנה מצננים ואז חותכים בעזרת רינגים את שתיהן בספירלה

ועושים כלאיים שכבה חיצונית לבן פנימית יותר חום שוב לבן שוב חום ועוד אחת בסדר הפוך ומרכיבים אחת מעל השנייה ובחתיכה זה נראה קוביות

תמונה שמישהי אחרת עשתהאנונימיות
וואוטריה
נראה מדהים.. לא חושבת שיש לי זמן בשביל להשקיע ככה, זה המון התעסקות, לא?
לא כמו שזה נראה אנונימיות


לא כל כך, הרעיון פשוטהעוגב
את אופה שתי עוגות עגולות, אחת כהה ואחת בהירה.
את חותכת אותן לעיגולים פנימיים באותם גדלים (נגיד עיגול ראשון בהיקף של כוס, שני בהיקף של צלחת חד"פ קטנה, וכו...)
ומחליפה ביניהן אחד כן אחד לא.
נגיד בעוגה הבהירה את מדאירה את העיגול הפנימי הראשון, את השני, היותר חיצוני, את מוציאה לעוגה הכהה, ומכניסה את העיגול המקביל (של הכהה) במקומו. את השלישי את משאירה וכן הלאה...
מה שקןרה בתכל'ס, זה שאחרי ההחלפות נשארות לך שתי עוגות שנרעות כמו לוח מטרה קלאסי של חץ וקשת. כשאת מציבה אותן אחת על גבי השניה, את מצפה את העוגה בקצפת או משו כדי לייפות אותה ולהסתיר את ההבדלים.
את מקבלת עוגה אחת גבוהה ומרשימה, שכשחותכים אותה היא יוצאת בדוגמה של קוביות.
מה שיוצא לך
כמובן שצריך להעזר ב"דבק" בין העוגותהעוגבאחרונה
לא יודע מה תחליטיעברי אנכי
אבל מבחינת צורה.. אם באלך עוגה גדולה, תעשי עוגה בצורת דובי.
זה כאילו לאפות כמה תבניות, ואז עם הקצפת וזה.. מחברים הכל ביחד ואפשר ליצור צורות. דובי זה קלאסי... אבל לא מחייב.

בהצלחה רבה רבה רבה!!
דובי לא מתאים יותר לילדים?יעל מהדרום
דובי שמן. בדיוק כמו מי שיאכל עוגה כזאתעברי אנכי
סתם.. זה נחמד. אפשר גם צורות אחרות.
פשוט.. זה נראלי צורה בסיסית קלילה וקלאסית
בן כמה הוא? אולי עוגה בצורת מספר שנותיואמא ל6 מקסימים
עוגת שכבות קפה, מייפל ואגוזים(זה לא קשה כמו שזה נשמע)מתופפת

עוגת שכבות קפה, מייפל ואגוזים | עוגיו.נט

זאת עוגה שהכנתי, אחת הטעימות!!!! ונראת ממש ממש טוב

מתאים למבוגרים יותר..

עוגת שוקולד עם קרמל מלוח ובייגלה. הכנתי היום ג'ינג'ר



או רולדה מקושטת יפה (גם אותה הכנתי היום)


שיגעון! מרשם לבייגהלה אם אפשרבריאות ונחת
נראה מדהים..מתכון לראשונה??עיניים תכולות
וואו נראה שווה!!עלה למעלה
וואווו נראה שווה בטירווףף!!אוהבת את הקב'ה
אשמח למתכון לעוגת שוקולד
מתכון עם חלב, וגם- אוכל בתנורחברה שלך

א. הבת שלי אלרגית לחלבי. אנחנו אמורים לעשות לה בבית חולים בדיקת אלרגיה,

ולהביא איתנו עוגה/מאפה כלשהו שמכיל ככוס חלב (-יתנו לה כל פעם קצת, ויעקבו...)

אשמח לקבל מתכון למאפה, (עדיף מלוח, אבל לאו דוקא) שיתאים לקריטריונים.

ב. נגמר לי הגז ואני רוצה להכין בתנור ארוחת צהריים למחר. אשמח לקבל רעיונות

(אבל ללא תפוחי אדמה כי אין לי)

תודה מראש!!!!

ירקות בתנור עם דג/ עוף. אפשר גם אורזיעל מהדרום

לק"י

 

לאורז אין לי מתכון, תנסי לגגל.

הייחדשונת
א. בעיקרון כל עוגה בחושה אז אפשר להכניס כוס נוזל חלב/ מים/ מיץ תפוזים/ תירוש וכו'
אבל השאלה היא אם זה מה שהם רוצים כוס חלב על עוגה שלמה? ז''א ככה בודקים רגישות לחלב? למה לא נותנים לה פשוט לשתות חלב? 😕 (אולי בגלל שהם רוצים לבדוק אם רק חלב קר עושה לה את זה או גם חלב מבושל?? תוהה לעצמי)
עוגיות עם חמאה גם תופס או רק חלב? ומה עם שמנת?
ושיהיה בעז''ה בהצלחה בבדיקה!

ב. עופיונים עם אורז או עוף
פשטידת רועים
בורקס בשר
לזניה בשר
דגים בתנור
פסטרמה בתנור/ חזה עוף/ שניצלים בתנור (טעם קצת שונה ולא יוצאים עם הרבה צבע וקריספיות כמו טיגון)
אי אפשר פשטידת רועים..אוהבת את הקב'האחרונה
צריך לטגן את הבשר ולעשות פירה.
פנקייק על בסיס חלבעונה חמה
יש לי רעיון מדליק בשבילך לצהריים מהיר בתנורטל מזרחי

 

נתחי סלמון עטופים בנייר כסף

 

אפשר להוסיף ליד מה שיש לך - עגבניות שרי, אפונה, בצל ירוק, שום... כיד הדמיון הטובה והמצאי במקרר

בצק פילו ובצק פילאסבת 30
עד כמה יש הבדל בינהם מבחינה בריאותית?
יחסית גדולקראנץ שוקולד

בבצק פילו כמעט ואין שומן, המרכיבים העיקריים שלו זה קמח מים ומעט מלח..

בפילאס יש הרבה יותר שומן..

אבל איזה שומן?בת 30
את מתכוונת לשאול אם יש בזה שומן מוקשה?חילזון 123


לא נראה לי שיש, לא רשום ברכיביםבת 30
אבל השאלה באיזה שמן משתמשים, כי הרי גם את הפילו מכינים בפועל עם שמן, רק שאני מכינה עם שמן זית...
טוב קשה לי להאמין שבפילאס הקנוי שמים שמ"ז...חילזון 123

ונדמה לי שיש שם כמות גדולה יותר של שמן מאשר מה שאת מורחת בין העלים (רק ממה שנראה לי..)

ברור..בת 30
השאלה מה כן. כתוב שמן צמחי, מה הם מנסים להסתיר?...
חח טוב לא יודעת... נחכה שהיותר מומחים יגיעוחילזון 123

לפי דעתי לא מסתירים משהו מיוחד. זה משהו מאד תעשייתי כמו עוד הרבה דברים שאנחנו אוכלים...
כמו שאמרתי קודם מאמינה שיש בזה יותר שמן ותוספות מאשר בפילו עם קצת שמן... אבל לא שומן מוקשה כמו בבצק עלים...

שמן צמחי הכוונה לשמנים כמו תירס, סויה,חמניה וכו..קראנץ שוקולד
בד"כ במוצרים מוכנים שמן צמחי זה סויה או דקלים.מודדת כובעים


זהו שבפילו כתוב שמן סויהבת 30
ובפילאס של אותה חברה כתוב שמן צמחי. לכן חשוד בעיני שאולי זה באמת דקלים.
ביום שישי הייתי בסופר והסתכלתי על בצקים קפואיםחילזון 123

בכל בצקי הפילאס שראיתי היה מרגרינה\שומן מוקשה.
לא מצאתי חברה בלי

ברורג'נדס
פילאס זה עם מרגרינה... זה הגדרתו
גם בזוגלובק?בת 30
כי חשבתי שבשלהם היה כתוב שמן צמחי ולא מוקשה.
בפילאס טורכי איןקראנץ שוקולד
רק שמן

אוקיי אסתכל שוב בפעם הבאה...חילזון 123


אלה החומרים בגדול>>קראנץ שוקולד

אולי בתעשייה באמת מכינים את זה אחרתקראנץ שוקולד
ומוסיפים דברים משפרי טעם וכו..
כן ברור שבבית אפשר להכין את זה בריא...רציתי לחסוך קצת זמן...חילזון 123אחרונה


אתה מכינה פילו בבית? אפשר מתכון?חדשה ישנה
בשמחהבת 30
הענין הוא שצריך לעבוד בזריזות כדי שהבצק לא יתייבש. פורסים דף, מורחים שמן זית עם מברשת ביצים, מעליו מניחים עוד דף, ואני אוהבת גם להניח דף שלישי אחרי מריחה של שמן.
חותכים את שלוש הדפים ביחד לצורה שרוצים- אני אוהבת לחלק ל8 מלבנים. מניחים בקצה כל מלבן את המילוי, מגלגלים, סוגרים בקצוות ומניחים בתבנית. מודלים בביצה ואופים בחום בינוני עד שהבצק זהוב.
אפשר להכין עם מילוי תפו''א מילוי בשר, מילוי גבינה וזיתים.
תמיד יוצא טעים.
מענה בריאותי לחובבי הבורקס אצלי.
אהה... חח... חשבתי שאת מכינהחדשה ישנה
את הדפים..

תודה על הטרחה בכל אופן!
חחח...בת 30
הוא פחות מורעל מבצק עלים אבל עדיין יחסית שמןקראנץ שוקולד
אם רוצים מאפה יחסית דיאטטי אז רק פילו..
גם אני אשמח לדעת...פילאס מאוד דומה לבצק עליםאמושית

הוא בריא יותר?

או אותו דבר?

פעם הבנתי שיש בו מרגרינה רק בכמות מופחתת מבצק עליםשואלת כאן


בפילאס מטבילים בשמן ואז פותחים אותוקראנץ שוקולד
בבצק עלים מכניסים שומן מוקשה בבצק ומקפלים.. פילאס לא עובר קיפולים..
אותו דברפרפר סגול


חנויות מתמחות לאפייה בירושלים?קראנץ שוקולד

רצוי באזור מרכז העיר-יפו..

חנות בשם "נבט"אם הבנים12אחרונה
באיזור גאולה.
חנות קטנה ונחמדה יש שם מלא דברים מיוחדים לאפיה.
מחירים טובים.
עדשים ירוקות מבושלות כברבונים מגדל
שלום לכולם
ככלל, לאחרונה אני משתדלת להנביט עדשים ירוקות לפני בישולן או לפחות להשרות.
הבנתי שזה גם יותר בריא וגם עוזר לעיכול.

עכשיו קיבלתי קופסא של עדשים ירוקות מבושלות כבר. חצי של מג'דרה במקור.
לא אהבו את זה אצלי ככה.
ניסיתי להוסיף מים ולהפוך למרק- היה לי לא נעים אח"כ בעיכול, וגם לא אהבנו כ''כ את הטעם.
מה אפשר לעשות עם זה?
אני יודעת שיש שמכינים קציצות עדשים. אולי זה בסיס טוב?
משהו אחר? תמו רעיונותי.
מעבר למעט שנאכל/יאכל כמג'דרה יש לי עוד ואני שונאת להגיע למצב של זריקת אוכל!

תודה!
אם לא היה נעים בעיכולאמת ואמונה

לא חושבת שלהכין משהו אחר יהיה שונה.

מתבאסת לזרוקבונים מגדל
וזה לא היה גרוע. פחות טוב ממרק שלי למשל.

תודה בכל מקרה
יש קציצות עדשיםסמיילי צהוב
הרבה מתכונים שונים ברשת..
נסי לגגל ותראי למה את מתחברת.

בכללי, להוסיף לעדשים בכל צורה שהיא הרבה בצל מטוגן ממש משדרג
מה הכוונה להנביט אותן?פרח כתום
עדשים ומש ירוק הכי קל להנביטאפרתולה
אני משרה ללילה, מסננת ומשאירה לח במסננת
ממש תוך יום יומיים זה כבר מתחיל לנבוט (אם זה מתייבש כדאי להרטיב את העדשים מידי פעם)
וזה טעים גם ככה בלי בישול...
אני מכינה עם זה גם סלטים
קוצצת מלא ירוקים וקוביות בטטה בצל סגול
ורוטב עם סילאן יוצא ממש טעים!
זה לא מתקלקל כשזה יושב בחוץ לח?👀!!מירב!!
לא... חורף אבל אפשר גם לשים במקרראפרתולה
אוקי..תודה ננסה😁!!מירב!!
מש ירוק ניסיתי פעם ולא אהבתי.בונים מגדל
היה מריר כזה. אפילו אחרי בישול.
אבל אולי זה אני...

עדשים ירוקות עושה בערך כמו שכתבת. רק משתדלת לשטוף בערך פעם ב24 שעות.
וכתומות לא הצלחתי להנביט ולא סגורה אם יש לזה ערך.
גם אותי מעניין..אך בדיוק מנביטים..ואת מה בעיקר עדיף?😁^^^!!מירב!!
רעיון מעולה קציצות עדשים. אפינו לשבת והיה מוצלחשואלת כאןאחרונה

זה על בסיס עדשים בצל ופטריות..

צריכה מתכון שעובד לעוגת קפה טובהבוז
לא עוגה שאוכלים עם הקפה...
עוגה בטעם קפה.

וכזאת שלא מתייבשת אחרי יום...
יש חיה כזאת?
עדיין עוזר?רק לרגעע

בס"ד

 

עוגת קפה - 
(מתאים לתבנית חד"פ בינונית)
 
לבסיס 
2.5 כוסות קמח
0.5 כוס סוכר
כוס שמן (אפשר גם פחות - 0.75)
תמצית וניל
ביצה
 
ללוש לבצק (יוצא קצת פירורי) ולשטח על תבנית.
 
לשפוך מעל הבצק:
(אם עושים בתבנית יותר גדולה, כדאי להכפיל ב1.5 את השכבה העליונה)
0.5 כוס קמח
כוס סוכר
0.5 כוס שמן
כוס שוקולד ציפ'ס
תמצית וניל
2 ביצים 
3 כפות קפה
 
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל- 25 דק'.
לחתוך מיד בסיום האפיה
תמיד עוזר... תודה!!!בוז
יש ליירושלמית טרייהאחרונה
6 חלבונים
כוס סוכר
שקיק סוכר וניל

להקציף חלבונים וסוכר.

בקערה נוספת, בלי לשטוף את המקצפים, לערבב במהירות נמוכה:
6 חלמונים
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס יין אדום מתוק
כף גדושה קפה מומסת בשליש כוס מים חמימים

להוסיף לקערת החלמונים בהדרגה:
2 כוסות קמח
שקיק אבקת אפיה

ולערבב היטב עם המיקסר במהירות נמוכה.

אח"כ לאחד את תכולת שתי הקערות בתנועות קיפול.

לשפוך לתבנית יפה עם דוגמא.
מספיק לתבנית גדולה או לשלושה פסים בערך.

לאפות ב 170-180, תלוי בתנור, רק עד שקיסם ייצא יבש ולא דקה נוספת!

קיצ'נאיד או קנווד? ואיזה דגם?אפרתולה
כמובן שעדיף למשהו זול אבל שיהיה איכותי וגדול!!

תודה!
שניהם טוביםקראנץ שוקולד
אם רוצים משו טוב אז מייג'ור הוא עוצמתי וקערה יחסית גדולה..
תודה! אפשר קישור?אפרתולה
תודה רבה!אפרתולהאחרונה
אמממ אנשי מרוקוברוקולי
@קראנץ שוקולד

מחפשת מתכון לסלט או תבשיל של חומוס ובשר נמס כזה
וקצת חריף

מכיר?
כן, מכינים בד"כ עם בשר ראש אבל לא חייבקראנץ שוקולד
אוכל לשאול את אמא שלי או אחותי..
או עם גידים😷!!מירב!!
נכון... יאם יאם קראנץ שוקולדאחרונה


אני אבדוק לך.. זכור לי שפעם אמא שלי היתה מכינה..מקום בעולם
עד שגדלנו והתחלנו לשנוא חומוס ;)
אז יאללה שלחי ליייייייייייברוקולי


ככהקראנץ שוקולד
משרים חומוס לילה ואחרי זה שוטפים
את הבשר ראש מרככים וחותכים לקוביות.
שמים בסיר את הבשר והחומוס, שמים שני פלפלים חריפים וחצי ראש שום קלוף, קופסה קטנה של רסק עגבניות, פפריקה אדומה, מעט כורכום, מעט פלפל שחור ולמלא מים.. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולחכות שיתרכך,מוסיפים מלח לפי הטעם ומחכים שהרוטב יסמיך.. ומוסיפים כוסברה קצוצה מעל..
גם אצלינו פחות או יותר ככה..מקום בעולם
רעיונות לירקות חתוכים לגן ילדיםmp3
שפודי ירקות לא רלוונטי כי השיפוד מסןכן לילדים.
וראיתי רכבת שהפלפלים זה הקרון וממלאים בירקות אבל לא בא לי כי חצי מהירקות ילכו לפח וזה בל תשחית.
אז בבקשה רעיונות אבל לא קשים לביצוע.
הו הו הובוז
סוף סוף שאלה שאני אוהבת!

אם חותכים פלפלים לרוחב זה יוצא בצורת פרחים.
מלפפון אפשר לחתוך לאליפסות ולחתוך מעט את הקצוות כדי שיהיו עלים.
כנ״ל עלים רגילים בתור עלים.
עגבניות מוציאים משולשים מהצד ופורסים לפרוסות וזה גם פרחים.
מסדרים יפה על מגש את כל הפרחים.
יש לך תמונה? או הסבר יותר טובפי5


אני יכולה לנסות...בוז
לחתוך פלפלים לרוחב זה מובן.

לחתוך מלפפון לאליפסות גם מובן.
אהההמ

אולי אני אצייר ואשלח
התכוונתי דוקא לעגבניות סליחה שלא היתי ברורוהפי5


אה.בוז
א. את יכולה להשתמש בעגבניות שרי חתוכות לחצאים ופשוט לסדר בעיגול עם עוד חצי באמצע, יוצא פרח גם כן.

ב. לוקחת עגבניה שלמה (הכי טוב קשה כדי שלא יתפרק כל העסק)
עושה לה מבחוץ צורה של כוכב. אני פשוט חותכת משולשים מהצדדים. צריך שיראה כוכב מלמעלה.
ואז פורסים לפרוסות כב שכל פרוסה תקבל צורת כוכב.
אהבתי את השם משתמש שלך במיוחד לנושא הספציפיפי5


לכן אמרתי... אני מרגישה כאילו נקראתי לדגלבוז
נכוןפי5

ד"א אנחנו לא סלט 

הכוונה של זה שכולנו מיקס של המון דבריםבוז
אף אחד הוא לא מורכב מחומר אחד, לכולם יש הרבה גוונים באופי.
היום השכל לא עובד אצלי מכאביםפי5


וואי.. לידה קלה!!!בוז
בעז"ה. אמןפי5


זה באמת ענין אותי.תודה שאמרתרק אמונה


בכיף.בוז
לפעמים צריך רק לשאול...
מקווה שהתשובה סיפקה אותך.
התשובה סיפקה(נשמעת אישה עמוקה)רק אמונה

עומק זה לא דבר שמספק זה נשאר תמיד

וואו. תודה.בוז
👌!!מירב!!אחרונה
אולי מקלות ירקות בכוסיות?אמת ואמונה

אפשר לשים בתחתית הכוסיות טחינה או גבינה.

פרצוף??רק אמונה


רק להגיד שזה לא צריך להיזרק..חדשה ישנה
מה שחותכים מסביב אפשר לאכול בעצמכם ולהביא לגן את היצירה.
תחפשי בפיינטרסט 'ירקות מעוצבים' - מצרפת דוגמאותלב שמח~
אאההה😍😍הולם במיוחד
תןדה רבה לכל מי שטרחו להגיבmp3
יש פה הרבה רעיונות.בטוחה שאמצא משהו נחמד לעשות.תודה רבה רבה
רעיון קל ומאוד יפהmom123

רכבת מפלפלים שוכבים בשלל צבעים ובפנים עומדים מקלות גזר ומלפפון, עגבניות שרי וכו. גלגלים מפרוסות מלפפון מחוברים עם קיסם. 

מקוה שמובן.

קל ויוצא ממש מדהים!

הקטע עם מרקיםאריק מהדרום

טוב אין לי כח לצאת לקניות בחורף, בוא נוציא כמה ירקות מעניינים, נשים בסיר עם מים ותבלנים ונבשל, נראה מה יקרה...

לא יצא טעים.אריק מהדרום



מים
בצל
תירס מקופסה
גבנצ
חוויג'
פלפל שחור גרוס
צ'ילי

אל תנסו.
הייתי מנסה לטחון את זה..ברוקולי


אם היה טוחן חלבי בביתיעל מהדרום
וואי וואי תאמת באמת נשמע שילוב מזעזע😅גבנ"צ עם חוויג'!!מירב!!אחרונה
שאלה על עוגות באינגליש קייקחדשה.
שלום לכל המיומנים והמיומנות
שאלה לי, תמיד כשאני אופה עוגות בחושות בתבנית אינגליש קייק, הלמעלה לא נראה טוב.
כאילו העוגה עולה קצת, ואז נהיה בקע לכל אורך התבנית..
יש דרך למנוע את זה, כדי שייראה יותר טוב?
להשתמש בא.אפיה חדשהברוקולי
ולאפות לא על טורבו


נב- התבניות האלה לא אידיאליות
מה הכוונה א. אפייה חדשה?חדשה.
אני משתמשת בא. אפייה מהשקיות הקטנות כאלה, רגיל.. כל פעם פותחת שקית חדשה כמובן.
לא נראה לי שפג תוקפן..
לחרוץ לאורך התבנית עם סכיןקראנץ שוקולד


באיזה שלב?חדשה.
לפני האפייהקראנץ שוקולדאחרונה
יש תוכנית של ברטלה על בחושות, ממליץ לראות אותה, יש להם המון טיפים..
למה למנוע? זה נראה יפה כך!חדשונת
אני חושבת שזה נראה ממש ממש יפה! וזה גם יוצא יותר טעים ופריף מעוגה שטוחה.
יש גם עוגה אחת שאני מכינה רק באינגלייש קייק כי רק בצורה הזאת היא טעימה, אם אני מכינה אותה בתבנית מרובעת רגילה יש לה טעם שונה.

הייתי מנסה להחליף תבנית של אינגלייש קייק...
מחפשת מתכון לחטיף גרנולהעיניים תכולות
יש לי אגוזים,שקדים,קוואקר..מחפשת מתכון טעים בסגנון של הנייטשר וואלי
רעיונות לדלעת ??אורה2x
חוץ מלהפוך אותה לכרכרה...
אפשר להקפיא טרי?
מה לעשות עם הכמות הזאתתת??




תודה
להביא ליברוקולי
בואי לקחת אורה2x
תכיני מרק כתוםברוקולי
עוף עם דלעת
טרשי.מוריה
מגניב!אורה2x

יש לך מתכון טוב לזה? 

באתייעל מהדרום
לק"י

מבשלים דלעת ותפו"א בערך באותה כמות, מסננים מהמים ומועכים היטב.
מוסיפים שום כתוש, שמן, מלח, פפריקה, כמון וקימל (אפשר לוותר על אחד משני האחרונים).
ויש כאלה שמכינים גם בלי תפו"א.מוריה
^^^^ (ואני לחילופין מעדיפה יותר תפו"א מדלעת)יעל מהדרום
את יכולה להכין גם pumpkin pie (פאי דלעת)ברוקולי

 

ביום חמישי יש את ה - thanksgiving  של האמריקאים 

 

ואז לשלוח לי מוציא לשון

וואו מעולהאורה2x

אני לא מתה על פשטידות עם בצק אבל הסתכלתי עכשיו באינטרנט על מתכונים, 

וזאת בעצם עוגה מתוקה לקינוח! ננסה  

(=1 ק"ג דלעת)

..רקפת לבנה

בורקס עם דלעת זה אחד הדברים הטעימים.....

מרק סמיך דלעת

 

 

תהני יש ממה..

תודה!אורה2x
מתכון למילוי הבורקס?
ממרקפת לבנה

אני הייתי עושה עם בצק פילאס/ עלים/ פילו

 מורחת על הבצק מעט שמן עם מים ממלאה בכל טוב

שילוב הנדיר עם דלעת זה גבינה בולגרית..

ואפילו דלעת לבד עם בצל מטוגן..

בתאיבון..

..רקפת לבנה

ואת הדלעת צריך לפני ששמים בתוך הבצק לתת לה להבשיל  בתנור .. על חום של 200 מעלות בתוך נייר כסף

לא מומלץ להקפיא,כי אחרי זה בבישול זה נהפך לשערות גומי !!מירב!!
אין על מרק טבעי..תוסיפי עוד ירקות ואחלה מרק מזין בריא ובעיקר "חינמי" ללא השמנת יתר 😁

אפשר גם להוסיף את זה למילוים למנהם..
מגרדים בפומפיה את הדלעת..
ומוסיפה לאורז/בשר טחון/עוף טחון
זה מוסיף אחלה טעם ושוב..בריא מאוד!במקום שרוב המילוי יהיה מפוצץ מאורז/או חלבון..
יהיה הרוב מדלעת!ובאמת טעים
תודה!אורה2x
לגרד את הדלעת כשהיא 'חיה' או מבושלת?

וגם, מישהו הכין לחם דלעת פעם? צריך לגרד שם דלעת חיה או מבושלת..??
כן..!!מירב!!
שהיא לא מבושלת,בבישול הממולאים כבר זה מתבשל

לחם דלעת עוד לא יצא לי לעשות,אבל אם את מגרדת את זה בלחם..אז לא ייקרה כלום לדעתי אם תכניסי את זה לא מבושל.
כי מנסה לחשוב אך תכניסי את זה מבושל ומה ייקרה לזה.פחות מומלץ לדעתי👎
בהצלחה
פנקייק דלעתאמושית

ממש טעים

 

-1 קילו דלעת

-שלוש ביצים

-1 כוס קמח

-קורט מלח

-כפית ת. וניל

-2 כפיות א. אפיה

-3 כפות סוכר

-כפית קינמון

 

לבשל את הדלעת כחצי שעה (עד שתהיה מוכנה), למעוך ולקרר (אפשר עם המלח).

להוסיף ביצים וסוכר, וניל וקינמון. את הקמח וא. אפיה להוסיף בסוף. לטגן (כמו פנקייק. צריך שמן רק בראשון אם יש מחבת טובה).

 

שליש מתכון יוצא כמות נחמדה

אני בעד הכרכרה!שירקי
חחחחח
יש מרקים כתומים ממש טעימים שילדים אוהבים גם...

ויש קציצות/ לביבות דלעת ( לא ניסיתי בעצמי אבל אלו הרעיונות שעלו לי)
לביבות דלעת אפויות כאלה טעימות ויפות! ואפויות כמובן
אפשר להקפיא אם אח"כ זה הולך למרק מרוסקחילזון 123

אחרת זה ברמת לא יהיה טעים.
עוד רעיון זה לבשל ולרסק ואז להקפיא ואז יהיה לך מרק כתום שרק יהיה צריך להפשיר ולהרתיח עם תבלינים.

קוסקוסעלה למעלה
מרק כתוםאם הבנים12אחרונה
מרק כתום טחון יוצא מצוין אחרי הקפאה.

אפשר גם לחלק לשכנים אם יש יותר מדי
מה עושים עם חמאת שקדים?? זה למריחה? תודהשואלת כאן


כן, מורחים על לחם / יכול לשמש כתחליף לטחינה או חמאת בוטניםמחייכת =)
במתכונים
יש דברים שאופים איתו? זה נראה לי לא מגרה... קיבלתי מתנהשואלת כאן


מתכונים עם טחינה או חמאת בוטנים, את יכולהמחייכת =)
להחליף אותם בחמאת שקדים..
זה ממש טעים! אני אפילו אוכלת בכפית לפעמים (למרות שלא מומלץ כי זה לא הכי מחליק בגרון, אבל על לחם זה מושלם!)
אם בסוף ממש לא תתחברי לזה אז...פוסעת חרש
תעשי מצווה ותבררי קצת מסביב (שכנות, משפחה וכד׳) מי כן אוהבת ומשתמשת ותתני לה.
זה מוצר ממש יקר ושווה, למי שמבין. חבל לזרוק.
תודה על העצה את מוזמנת...שואלת כאן


מכינים חלב שקדיםפוסעת חרש
שמים בבלנדר
כף גדושה מאד של חמאת שקדים, 3-4 תמרים, ושתי כוסות מים.
(אםשר לשחק עם כמויות השקדים התמרים והמים, לפי הסמיכות שאוהבים).
מפעילים עד שזה נהיה משקה נוזלי.
נשארים פירורים של תמרים, אם זה מפריע אפשר לסנן. אצלי אוהבים את זה עם הפירורים.
טעים ובריא מאד!
לא אוכלים!!! סביר להניח שזה לא למאכל!!!עוגיפלצת יואב


? כתוב שם טבעי לאכול בריאשואלת כאן


טעים טעים!אמת ואמונה

וממש בריא.

אני מורחת עם תפוח ואוכלת.

אפשר לשים לתינוקות בפירות הטחונים איזה כפית זה מעשיר מאוד.

אני הייתי מוסיפה לילדים לפירות הטחוניםת.מ.אחרונה
(והגדולה הייתה נעמדת ליד ומחכה שאגמור לשים בשביל ללקק את הכפית היום נראה לי שהיא לא תסכים להתקרב)
חברה פעם שמה עם קקאו וכאלה במלית של עוגת שמרים והיה ממש טעים!
אפשר גם למרוח ככה על הלחם.
סקרררקראנץ שוקולד

אז ככה..

אם נניח מחר בבוקר באים אליכם ואומרים לכם שמעכשיו אתם אוכלים את האוכל שלכם רק לפי מטבח מסויים איזה מטבח אתם חושבים שהייתם בוחרים?

 

1. איטלקי.

2. אסיאתי.

3. הודי.

4. פרסי.

5. מרוקאי.

6. הונגרי.

7. פולני.

8. בוכרי.

9. גאורגי.

10. עיראקי.

11. תוניסאי.

12 אחר.

 

לבחור רק מטבח אחד, מי שיבחר יותר יפסל וקולו ילך למיחזוריתשטן

 

 אני את המרוקאי.

יש מה ללמודלהכין מכלום אוכל.או מכל דבר שיש.רק אמונה

קישקא

וכו'

גאלע

אבל אני לא בטוחה שזה ירושלמי כי זה מעורבב

הונגרי עם ירושלמי

לשים בצל בכל דבר

אי מיציבלה

ומלא אטריות במרק 

איך מכינים לחם ללא גלוטן? יש למישהו ניסיון עם זה?מוטיבציה


יש קמחים של תמי וכרגיל..מקום בעולם
את צריכה ללא גלוטן בגלל רגישות או בריאותית? כי אז יש שיפון, כוסמין וכדו' שהם לא לגמרי גלוטניים מבחינת בריאות.. אבל אסורים לצליאקים
למה הם אסורים למי שיש לו צליאק?מוטיבציה
כי הם מכילים גלוטן.מוריה
היא כתבה למעלה שלא...מוטיבציה
סליחה על הבלבול. תראי את התיקון שלי למטהמקום בעולם
הם דלי גלוטן. לא ללאברוקולי
נכון. לזה התכוונתי..מקום בעולם
לכן אמרתי שהם מתאימים למי שזה מבחינה של "בריאות" ולא מרגישות
תודה יקרה!מוטיבציה
יש לי קצת ניסיון ;)ברוקולי
יש לך גם מתכון? מוטיבציה
מה המטרה של הלחם?ברוקולי
זה לא שיא הבריאות

בטח לא הקמחים המוכנים
לחם לא עושה לה טוב, אבל אין רגישותמוטיבציה
אם אין רגישות לגלוטן הייתי מנסה לחם שיפוןברוקולי
בדיוק לזה התכוונתי בהודעה הראשונה שלי ;)מקום בעולם
אם ככהחלילית אלט
בכוסמין אני חושבת שיש הכי פחות גלוטן מכל שאר הקמחים
ממליצה להכין לחם כוסמין עם מחמצתתות

מצ"ב מאמר שמסביר למה

אני מאמינה לזה (אחרי כל מיני ניסיונות עם לחמים שונים, כולל מטף... שזה בלי גלוטן אבל לא משהו לטעמי...)

 

http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=400&ArticleID=4900

 

 

כוסמין זה עם גלוטן..נפשי שמתני
אמנם לא גלוטן חיטה אך גלוטן, ולכן לא מתאים לצליאק.
לשאר בני האדם הוא נפלא ביותר!!
אפשר לחם טחינהנהורא

או לחם שקדים.

אפשר במקום לחם להכין מאפינס או פנקייק שמבוססים על מחית שקדים או טחינה, ביצים, בננה, וכד'. אם תרצי אפרט. לנו עזר מאוד לקשב ולריכוז, להמעיט בגלוטן ולהשתמש בפתרונות האלו. 

אני אשמח שתפרטי!אבן חן
לחם שקדיםנהורא

הנה קישור מהתבלינים של איילת ללחם שקדים או טחינה

לחם שקדים ללא גלוטן

 

אפשר לפרוס ולארוז כל זוג פרוסות יחד.

 

יש לי עוד כמה לפנקייקים, בהמשך...

 

תודה! מעניין אותי לשמוע דווקא על הפנקייקים;)אבן חןאחרונה
בקמחים מאחורה ישEliana

אפשר גם להשתמש בקמחים כמו אשבל או גלבוע למשל, ויש עליהם מתכונים מאחורה