אך אני צריכה להפחית בננות
איזה שילובי פירות מוצלחים אפשר
יש לי רימונים בבית אפשר להשתמש בהם לשייק?
אגס ותות
אננס ותפוח
שילובים נדירים!
חותכת לאורך 2 בצלים גדולים(רצועות)
מטגנת
עד שמזהיב
מוסיפה 2 קופסאות פטריות משאירה עפ מכזה סגור ל10 דר אש נמוכה - בינונית
מוסיפה כף אבקת מרק
מלח פלפל
כוס וחצי כוס מים פושרים
עד שנהיה מרקם סמיך מעט
בהצלחה
(*אפשר להוסיף גזר אחד(חותכים לעיגולים קטנים) להוסיף לפני הפטריות
מוסיף מעט מתיקות..)
קונפלור![]()
זה עדיף מקמח,ולא מכביד על הרוטב 
תתחילי מכף ותיראי אחרי כמה זמן את רמת הסמיכות כי בהתחלה לא רואים.
(אבל לא ישירות לסיר הרוטב!
כי יהיה לך גושים,
במים פושרים,
בכוס תערבבי עד שאת רואה חלק ורק אז לסיר הרוטב)
בהצלחה 
הלוואי שיהיה לכם רעיון תודה מראש
מטוגנות-
חזה עוף
מלא שום כתוש בתעורבת
כוסברה או פטרוזיליה מה שאת יותר אוהבת.חופן קטן קצוץ.
מלח פלפל מרק עוף.
תטגני קציצות.זה יוצא אליפות!
ואם בא לך שזה יהיה עם רוטב אדום.
אז אחרי הטיגון אפשר להכניס לרוטב אדום משלך..
הן יוצאות ליגה!!
אצלנו עושים גם פשטידה עם עוף טחון וירקות שאוהבים שחותכים לממש קטן (בסלייסר)
מתבלים...2 ביצים והופ לתנור..
ממש קליל וטעים!
ג'ינג'ררכיבים:
כוס אבקת סוכר-125 גרם
חצי כוס אבקת שקדים- 50 גרם
25 גרם אבקת קקאו
2 חלבונים לארג' בטמפ' חדר.
קורט מלח
75 גרם סוכר.
בעיקרון 15 דקות
במתכון הספציפי הזה כתוב 10-15 דקות
לאחר הזילוף משהים בטמפ' חדר כעשרים דקות עד שהן יבשות למגע..
בקשר לקרם ממלאים בגנאש, יש המון מתכונים ברשת לגנאשים שונים..
וגם הקינוחי כוסות יצאו אלגנטים.
כי רציתי להכין מזה סלט... בסוף לא יצא מלהיב לטעמי..ונשאר לי כמות של עדשים שחורות מבושלות ומסוננות...
למישהו יש רעיון ומתכון מה לעשות איתם?
נשמח למשהו נחמד ולא קשה להכנה.
תודה!
יש המון מתכונים ברשת.
אני מטגנת מלא בצל, שמה בבלנדר עדשים עם פטריות ובצל מטוגן. מתבלת, ובתנור
שכחתי להוסיף- שמה בד"כ גם שום. שמה גם שמן...
בלי ביצה כלום?
מג'דרה- אורז עם עדשים
מה שרציתי להכין ולא התלהבתי...אולי לא הכנתי כמו שצריך...
כי אצלנו ממש אוהבים אותו.
נראה לי שהבעיה אצלי היתה ששמתי כוסברה במקום פטרוזיליה... זה טעם שונה
מטגנים בצל קצוץ בשמן, כשמשחים מוסיפים כוס עדשים שחורות, 2 וחצי- שלוש כוסות מים, מלח ופלפל ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהמים נספגים בעדשים.
בינתיים מקלפים 3-4 בטטות וחותכים לקוביות קטנות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים בספרי שמן, מניחים את הבטטות ואופים בתנור 180 מעלות כשעה.
מערבבים את הבטטות והעדשים.
אני סיננתי אח"כ במסננת בשביל הסלט.
אני עכשיו מכינה את הבורגר עדשים שכתבה פה מישהי למעלה...נחכה ונראה ;)
פחות מפסטה אולי כמו אורז או קצת יותר.
השריתי לפני כן את העדשים יום קודם.. והחלפתי את המים מדי פעם.
שוגיבשניהם יש בצל מטוגן, וזה שילוב פצצה!
ב"ה... שמחה ממש!!!חוזרתאחרונה
זה מתכון מספר אבדוק אם יש אותו באינטרנט..קראנץ שוקולד
אחת גדולה ושתיים קטנות..
קראנץ שוקולד
קראנץ שוקולדכמובן שיש סברינות גם בלי שמרים..
זה בצק רטוב מאוד באיזה סירופ מתוק מזרחי כזה, במילוי קצפת ודובדבן. נסי את זה פעם מקונדיטוריה 
קראנץ שוקולדוזה ספציפית סירופ קפה עם אספרסו וליקר..
חבויעוף בפירורי לחם
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
לביבות ירק
פשטידת ירק/ קוגל אטריות/ תפו"א
פטריות/ כרובית אפוי או מטוגן ביצה ופירורי לחם
ברוקולי ו/או כרובית אפוי או מבושל
סלט חזה עוף/ פרגית/ סלמון/ בורגול/ פסטה/ קינואה
בורקס ממולא בשר/ ירקות/ חציל ובצל/ פטריות/ תפו"א
אורז
בטטה
סלמון
פסטרמה
המבורגר
קבב
שיפודי ירקות
בלינצ'ס
סיגרים
כדורי פלאפל
צ'יפס
סלט ביצים, סלט אבוקדו, קישואים/ חצילים בטעם כבד
כבדים
שניצלים
חזה עוף צרוב במחבת פסים
טורטיה ממולאת
קציצות עוף/ דג מטוגנות
אנטיפסטי
עוף בפירורי לחם כמות ל2 כרעיים= 2 שוק+ 2 משולשים
כדאי להוריד את העור
כף קמח
חצי כף קורנפלור
7 כפות פירורי לחם
רבע כפית אבקת שום
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
קורט פפריקה חריפה
לשים את כל המצרכים בשקית הקפאה, לנער היטב, להכניס כל פולקע בפנים לבד כשהוא רטוב, לסגור ולהשאיר אוויר כמו בלון ,לנער היטב שיקבל את הטעמים.
להוציא מהשקית ולסדר בתבנית, לאפות בתנור 40-50 דקות, חצי מהזמן מכוסה וחצי פתוח, 180-200 , למטה בתנור.
יש עוד סוג של עוף וכרובית בפירורי לחם שאני מכינה, אם מעניין אותך תכתבי לי.
סלט פסטה צבעונית
1 חב' פסטה צבעונית מבושלת
2 פלפל אדום קצוץ
סלרי
פטרוזיליה
זיתים שחורים עגולים
2 בצל סגול קצוץ
לרוטב: שליש כוס שמן זית, שליש כוס חומץ, בזיליקום, מלח
שיפודי ירקות:
אני חותכת פלפלים בכל הצבעים, עגבניות שרי שלמות, פטריות שלמות, תירס גמדי, שום שלם, בצלים, חצילים, קשואים ומשחילה על שיפודים.
שמה בתבנית ושופכת מעל מרינדה ומשרה כמה שעות או לילה במקרר.
אם זה לשבת בבוקר אז המרינדה כוללת רק שמן זית/ ספריי שמן, מלח, פלפל, פפריקה, תבלין על האש, גריל עוף, פלפל שאטה, אבקת שום וכדו' כל פעם חלק מאלה או הכל.
אם זה לא לשבת בבוקר אז אני מוסיפה גם טריאקי/ רוטב סויה, מיץ לימון מעט, שומשום, רוטב צ'ילי מתוק /חריף, יין לבן, שוב חלק מזה או הכל. לפעמים אני מוסיפה מעט כמון, כורכום וכוסברה.
פשוט בשבת בבוקר אנחנו לא מחממים אוכל עם רוטב.
הרבה פעמים אני עושה אותו דבר עם פרגיות/ חזה עוף חתוך.
פשטידת ירקות:
אין לי מתכון מסודר עם כמויות, ל-2 תבניות אינגליש קייק אני שמה בערך 5 כוסות ירק מגורר למשל ברוקולי דלעת וגזר או תפו"א בצל וגזר, 5 ביצים, 2 כפות שמן, מלח ופלפל.
אם את רוצה מתכון מסודר עם כמויות יש לי: לפשטידת ברוקולי ובטטה, לפשטידת שזיפים, לפשטידת קשואים, לפשטידת בצל, ולפשטידת אטריות ופטריות. את תרצי מישהי מהן את מוזמנת לבקש.
בתאבון ובהצלחה. אם משהו לא ברור את מוזמנת לשאול.
בסוף תזהו מי אני לפי אוסף המתכונים...
פשטידת בצל:
4 בצלים קצוצים דק מאוד
3 ביצים
3/4 כוס קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כף אבקת מרק בצל
כף מרק אבקת עוף
קצת מלח ופלפל
לערבב הכל ולשפוך בתבנית, לפזר מעל פירורי לחם זהובים.
פשטידת אטריות ופטריות:
שקית אטריות רחבות
5 ביצים
קופסת שימורים פטריות
2 בצלים גדולים
שמן
כפית סוכר
כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
75 גר' מרגרינה
מבשלים את האטריות ומסננים.
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן וסוכר, שופכים על האטריות, מוסיפים פטריות, ביצים ותבלינים.
ממיסים את המרגרינה ומוסיפים לעיסהץ
אופים בערך חצי שעה מכוסה ואח"כ פתוח עד שמשחים.
וואו, יש משהו כל כך מנחם בפשטידה טובה, ממש עשית לי חשק עכשיו...
בערך 180 מעלות.
הזמן הוא 45-70 דקות, תעקבי כי זה ממש תלוי תנור.
אני לא מכסה את התבנית.
אגב יש פשטידות כמו קוגל תפו"א וכמו הפשטידת אטריות ופטריות הזו שמתחילים איתן מכוסות ואז החום מעט יותר גבוה, בפשטידה הזו כשהיא מכוסה אני שמה על 190 מעלות ואחרי חצי שעה מורידה נייר כסף ומנמיכה ל170-180 מעלות, בקוגל תפו"א אני מתחילה מכוסה 200 מעלות חצי שעה ואז מורידה כיסוי ומנמיכה חום ל180 מעלות.
לחתוך למקלות-
קולורבי
גזר
פלפל אדום וירוק
בצל
לערבב עם לימון, מלח וגרגרי פלפל אנגלי בקערה אטומה.
להכין יום-יומיים לפני הארוחה שיספוג טעמים.
מקלות קולורבי, שומר ופלפלים
מיץ לימון, מלח, פלפל ונענע
אני מרקידה את השוקוצ'יפס עם הקמח (בכמות נדיבה יחסית) בכוס חד''פ, ואח''כ מפזרת על העוגה. הקמח המיותר נשאר בכוס.
מעפר אני באהפחות כבדים ופחות חלקים, אולי יעזור...(והאמת גם יותר טעים
)
אתה מחפש עוגה בחושה או משהו יותר מזה?ש.א הלויאחרונהלא דגים, לא מטוגן ולא בצק עלים?
(יש כמה אורחים שאסור להם מטוגן ועוד כמה שלא סובלים דגים....)
כי אם כן אז יש הרבה למשל פטריות ממולאות גבינות ובצל מוקרמות בתנור
או שיפודי גבינת חלומי וירקות וכדו'
אם את צריכה בשרי או פרווה אז-
מוסקה חצילים
בורקס ממולא בשר או ירקות מוקפצים או חצילים ובצל
טורטיה ממולאות אבוקדו וירקות או ביצה וירקות או בשר או מוקפץ
פוקאצ'ת ירקות עם סלטים טובים ואנטיפסטי ליד, אפשר להכין לחמעג'ון במקום פוקאצ'ה שזה לחם ערבי עגול עם בשר עגל/ כבש עליו- טעים ממש.
אפשר סלטים טובים כמו סלט בורגול/ סלט פסטה/ סלט קינואה יחד עם חציל על האש וסלט פרגית/ חזה עוף
חביתיות
בקיצור ממולאים...![]()
עם רוטב כלשהו
תחפשי באתר מתכונים בעשר דק' בטח יהיו לה שם רעיונות..
בסוף הלכתי על כבד על מצע תפוחי אדמה.
ה' יעזור שכולם יאהבו
ואם לא...
שיחכו למנה הבאה ![]()
פשטידת תפו"א מבושלת (מחמר בפי המרוקאים) זה הכי הולך אצלנו בחגים.
גם כל פשטידה אחרת יכולה להתאים..או קישים למיניהם
אולי לביבות?
אלא אם כן אוכלים אותו בערב...
גם במסעדות לא כשרות יש מנות ראשונות, כך מקובל בתרבות המערבית.
מנה ראשונה היא מנת פתיחה קלילה יותר, עשויה להיות דגים/ סלטים/ מתאבנים/ מרק/ פשטידה/ בורקס/ קרפ/ לביבות וכדו'
אז זה ממש לא מצחיק.
אצלנו למשל זה ממש מקובל לעשות מנה ראשונה.
3 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
3 כפות חומץ
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס מים רותחים
מערבבים במזלג עד שהבצק לא מידי רותח ואז ממשיכים לעבד ביד עד לקבלת בצק רך ונעים. מומלץ לא להכפיל כמויות אלא להכין כל כמות בנפרד כי הבצק לא יתאחד טוב...
עכשיו יש כמה אופציות למילוי:
בשר טחון, פירה, ירקות מאודים, כבד, טונה, וכן על זו הדרך...
אפשר להכין כמו רוגאלך אישיים לכל אחד (בערך בגודל של קרואסון שוקולד) או להכין 3 פסים ממולאים ואחרי האפיה לחתוך לחתיכות רחבות...
מושכים בביצה ואופים בחום בינוני עד להזהבה.
אפשר להגיש ככה ואפשר להכין רוטב פטריות ולמזוג עליו...
מומלץ בחום!!
(המרקם של הבצק דומה לבצק של קיש/קניש)
אופציה נוספת, טעימה לא פחות, להכין מהבצק קערות אכילה(לצפות תבנית שקעים חפ מבפנים) להכין בסיר מילוי של חתיכות פסטרמה, ביצים, חלב סויה ותבלינים, לבשל מעט, לקרר (חשוב מאוד לקרר, שהבצק לא יקרע!) למלא את הקערות ולאפות עד להזהבה. טעיםםםםם
אני הגשתי את זה על מצע של חסה, כרוב, גזר, עגבניות שרי נבטים על תלולית של רוטב אלף האיים...
נראה מליון דולר!!
מקווה שיצאתי מובנת!
בתאבון!!
רגיל עדיף?
בע"ה אנסה. לא חסר אב אפיה או שמרים?
ש.א הלויכמה עלי תרד (אם אין אפשר חסה קצת יותר מריר)
אגוזי מלך
שקדים
בננה
2 תמרים
תפוח
קצת נענע
קצת פטרוזילה
אפשר גם ברוקולי, בד"כ אני מכינה בלי
אני מוסיפה לזה: ספירולינה, פשתן טחון, גרעיני דלעת
מעבר לשייק-
מיץ גזר מומלץ מאוד
אורז מלא מג'דרה עם עדשים ובצל
סלט קינואה/ בורגול (נקרא טבולה)
ביצים- חביתות ירק טובות/ ביצים קשות
לחם שום- פרוסות לחם/ פיתה עם שמן זית זעתר שום כתוש אפויות בתנור
ירקות מאודים- כרוב וכו'
בטטות בתנור
ברוקולי/ כרובית מאודים/ אפויים בתנור עם שמן זית מלח ופלפל/ טבולים בביצה ופירורי לחם ואפויים או מטוגנים בשמן עמוק
סלמון בתנור/ דניס וכדו'
שיפודי ירקות
קציצות דגים
מרקים- ברוקולי וכרובית/ מרק תירס סיני/ מרק ירקות/ מרק מלפפונים קר/ מרק קישואים/ מרק כתום
אנטיפסטי
לביבות ירק/ פשטידות
מוקפץ עם טופו
קציצות שעועית אדומה ברוטב
בהצלחה ותרגישי טוב!
שרוול ביסקוויטים
1/4 כוס טחינה
1/4 כוס שמן
חפיסת שוקולד מריר - להמיס ולהוסיף. אני ממיסה ומערבבת עם השמן קודם
אני חושבת 2/3 כוס מים. אולי פחות אולי יותר. תתחילי בחצי
חסר משהו?
אולי בגלל הטחינה תוסיפי סוכר.
לגלגל בקוקוס הכי שווה...אפשר בסוכריות צבעוניות או מה שבא לך
שמים בקערת המיקסר חבילת מרגרינה וקצת סוכר, נגיד שליש כוס, ומתחילים לההקציף.
עם מערבל בצורת K, זה של הקרמים.
כשזה קצת מוקצף (צריך לעצור ולנגב מהדפנות מדי פעם) מוסיפים חצי שרוול ביסקוויטים, שיים שלוש כפות קקאו ויין וברנדי או ויסקי כטוב בעיניך.
מערבבים עוד, הביסקוויטים נשברים.
ומכאן והלאה זה להוסיף לפי הטעם -
בהיר מדי, עוד קקאו.
חסר טעם, עוד סוכר ויין.
רק מדי, עוד ביסקוויטים.
ובסוף מוסיפים עוד ביסקוויטים ומערבבים רק מעט כדי שיישארו חתיכות גדולות יותר בתערובת, זה טעים.
מקררים קצת ומגלגלים בקוקוס.
ב"ה
קילו ביסקוויטים
להמיס:
1 מרגרינה
2 כוסות סוכר
כוס קקאו
כוס וחצי מים
כפית תמצית וניל- לא חובה
אפשר להוסיף קצת יין מתוק
בכללי בכדורי שוקולד אפשר גם להמציא לפי מה שמתחשק....
בהצלחה!
אורה2x
חצי כוס אורז טחון (לברור, לשטוף, לייבש, לטחון. אני מכינה כמות גדולה ושומרת טחון במקרר)
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
כף סוכר (אפשר יותר לפי טעמך)
שקית סוכר וניל
רבע כפית מי ורדים (מי שאוהב)
לבשל על אש קטנה 10-15 דק' בערך ולערבב כל הזמן!!
*לשים לב אם יבש מדי להוסיף עוד נוזלים.
ניתן לשמור במקרר, זה מתקשה וטעים מאוד גם קר ![]()
בוא לקחת...
חסרת שימוש

מישו יכול לומר לי מה העניין של ביצה עלומה?
ניסיתי להכין ו.. זה כמו ביצה רכה/קשה רק בלי הקליפה, מה הוואו מסביב זה?![]()
נחשב גורמה משום מה.
לקחת מנה ולתת לה שם מפוצץ ![]()
אבל במסעדות עושים מזה טרראם על שום כלום, כולה ביצה![]()
ומסודרת - שהחלבון יעטוף את החלמון בצורה מושלמת - מכאן כנראה השם.
השף שמצליח צריך לקבל על זה צל"ש לא?
או לפחות לקחת על זה יותר כסף..
ביצה עלומה לא אמורה להיות בצורת ביצה.
אני חושב שהיא אמורה להפתח במים.
רצוי בתוך מצקת או קערה, שוברים לתוך ביצה, אוספים את הקצוות וקושרים עם חוט ושמים בתוך מים רותחים כשלוש דקות עד שמוכן..
תודה על המענה
והטעם הוא לגמרי אותו טעם או שתוספת החומץ עושה משהו?
לא ניסיתי את זה עם החומץ
אישית אוהב את החלמון נוזלי, גם בשקשוקה..
גם אני אוהבת נוזלי.
אפשר היה לחלץ את זה שלם מהניילון?
אפשר לחלץ.. פשוט מקלפים את הניילון..
נוזלי...)
ומערבב עם מרית(שקיבלתי עם המיקסר) והמרית נמסה לתוך המסה😑
ככה זה כשמתעצלים להוציא את המרית סיליקון.
בקרמל ![]()
טיפה נמס בקצה. זרקתי ועד היום לא קניתי חדש 
וזה עוד אגוזי לוז ![]()
![]()
פשטידה שווה: קוטג'/ בטטה/ בצל/ פטריות/ אטריות וכדו'
לזניה
מוקרמים- תפו"א/ בטטה/ פסטה/ רביולי
פטריות ממולאות גבינה צהובה אפויות
לחם שום (ולעצלנים חצי פיתה או באגט בתנור עם שמן זית זעתר ושום כתוש)
טוסטים פתוחים בתנור
פרוסות חלה טבולות בביצה בטוסטר (עם נייר אפייה)
כרובית/ פטריות מצופות ביצה ופירורי לחם מטוגנות בשמן עמוק
דג
סלט מעניין- חסה עם ירקות/ פירות+ גבינה מגוררת לדוג': עלי בייבי עם בצל סגול זיתים שחורים עגבניות גבניה בולגרית מגוררת שמן זית מלח פלפל וזעתר.
פרוסות חציל מטוגנות כמו שניצל
הום פרייז
לביבות ירק- לביבות ברוקולי ותפו"א/ תרד/ כרובית/ גזר/ בטטה/ תפו"א/ קישואים/ תירס וכדו' תמיד מאוד עם מטבל שמנת חמוצה
טורטיות- ממולאות באבוקדו וירקות/ חביתה וירקות מוקפצים/ פירה בטטות ורוטב פטריות מעל
בורקס ממולא בחציל ופטריות/ גבינות/ תפו"א ובצל/ גבינה צהובה רסק עגבניות וזיתים/ ירקות מוקפצים
טוסטים במילויים מעניינים למשל בסלט טונה
פנקייק
בלינצ'ס גבינה או תפו"א ובצל
מרק תירס סיני/ מרוסק כתום/ ברוקולי וכרובית/ פטריות מוקרם/ בצל
אנטיפסטי
זיוה/ פיצה ביתית עסיסית
פוקאצ'ות
סלט פסטה/ בורגול/ קינואה
קציצות דגים/ טונה
שיפודי ירקות ו/או סלמון
גבינות מתובלות
כדורי גבינה
לחמניות גבינה צהובה
סיגרים
אורז מג'דרה עם יוגורט
מוזלי- יוגורט עם גרנולה ופירות
חצאי ביצים קשות ממולאות בגבינות וכדו' (במקום החלמון)
מאפינס
קרואסונים
מקלות לחם/ אצבעות שום/ אצבעות פיצה
קיש- בטטה/ בצל ופטריות/ בצל וגבינות...
מוס טונה/ סלמון
פלטת ירקות
פלפלים/ חצילים ממולאים גבינה
חטיםי זיתים (מלאווח מגולגל עם זית בפנים)
חביתות מעניינות עם שום ובצל/ תפו"א ונקניק/ ירק/ בטטה ושום/ גבינה צהובה/ קוטג' בצל פטריות ואבקת מרק פטריות/ תרד
שקשוקה
חמאה בטעמים
אם את צריכה למשהו מתכון- את מוזמנת לבקש.
שוגישמתי לב שאת מחמיאה כאן הרבה לאנשים, ממש כיף לראות את העין הטובה שלך.
לב אמיץ
.
D=לא זוכרת את שם החברה, הרבה זמן לא קניתי כי אנחנו סוג של מנסים לשמור, אני מבשלת את הרביולי ע"פ ההוראות שעל החב'
מכינה רוטב- מטגנת בצל בחמאה, כשמשחים מעט מוסיפה חב' פטריות, מערבבת עד שהכל רך ומוסיפה אגוז מוסקט,
בנפרד מערבבת בקערה- חב' שמנת, 4 כפות אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל, חצי כוס יין לבן יבש ומעט חלב.
מוסיפה לבצל ולפטריות שעל האש, מבשלת ממש מעט, מוסיפה את הרביולי לסיר לדקה שתיים.
בתאבון.
(הכמויות הן ממש בערך, אני מכינה לא לפי כמות אבל ניסיתי לשער בשבילך)
ממש כיף לקרוא את התגובות שלך
זה ממש מחמם לב
זה פעם שנייה שאני כותב את זה
זה מעצבן שזה לא מגיב לי *^*
שוגי