שלום, מחפשת מתכון לפילה סול לערב שבת בלי טיגון...
חשבתי להכין עם רוטב עגבניות וחומוס..ראיתי שיש מתכונים כאלה לפילה אמנון השאלה אם מתאים להחליף בסול..
תודה רבה.
שלום, מחפשת מתכון לפילה סול לערב שבת בלי טיגון...
חשבתי להכין עם רוטב עגבניות וחומוס..ראיתי שיש מתכונים כאלה לפילה אמנון השאלה אם מתאים להחליף בסול..
תודה רבה.
ויש לך מתכון טוב לרוטב מרוקאי עם חומוס בלי אבקות מרק למיניהם?
תודה רבה!
החומוס חייב להיות מבושל לפני? יש לי חומוס שהשרתי..חייב לבשל אותו לפני?
יש אפשרות אולי להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים?
mic85
חוזרתואפשר להוסיף גם עלי דפנה, פלפל אנגלי והרבה רוזמרין.
כמובן לשמור במקרר בקערה סוגרה היטב בשקית או בקופסה גדולה אטומה.
אני עושה את ההכנה הזאת לשניצל סול והוא יוצא רך וטעים ונפלא, כנראה כדאי לכל מתכון.
(בהתחלה מחליפים מים כמה פעמים עד שהוא מפשיר קצת, מחוץ למקרר כשחצי שעה, נגיד. ואחר כך שמים את המים עם הלימון והתיבול ולמקרר).
כדאי לשטוף לפני הבישול כדי שלא יישאר רוזמרין וידקור.
ויש הבדל ענק באיכות בין החברות. חייבים סול אירופאי (אטלנטי). הסיני (פסיפי) פחות טעים ועלול גם להיות נגוע אם אני זוכרת נכון. וגם אז לא כל החברות זהות..
mic85אחרונהבסוף עשינו את המתכון בלי החומוס..יצא טעים מאוד 
איזה כיף גיליתי לאחרונה את הכנפיים...
זה חלק ממש טעים בעוף וגם נורא זול...
תמיד אכלנו את זה בעל האש, אבל לא כל יום מדליקים מנגל..
אז:
עשיתי אותו פעם בסיר (מתכון של אמא תבשיל פרסי) שזה תפוא למטה ואז כנפיים ואז אורז למעלה ,ממש טעים
וניסיתי גם בתנור ברוטב צילי ודבש ויצא מעולה!
זה ממש פשוט וטעים!!
לב אמיץולקלף אותם מהעור לפני הבישול לוקח הרבה זמן...
לאפות בתנור ואז קל יותר להפריד את העור.
בבישול השומן והנוצות מתפזרים בסיר.................
לגבי עניין הג'יפה והנוצות ככה אנחנו עושים : אני רגילה מהבית שאבא שלי אחרי שהיה עושה את ההזמנה של הבשר,
היה איזה שעתיים שלמות עובד מוריד עור, מרתיח בסיר (מים בסיר, על הגז, אש גבוהה
שמים את העוף, מחכים שיבעבע טוב טוב, מורידים לאש קטנה נותנים איזה שתי דקות נוספות,
לא יותר, כי ככה העוף כבר מתבשל וזה הורס) מעביר לשקיות סנדוויץ' טובות שמתאימות להקפאה
(לא הדקיקות ) ומעביר למקפיא של ההקפאה עמוקה (לנו אין מקפיא כזה, אני שמה ברגיל וזה גם בסדר).
בגלל שאני רגילה לכזאת "סטריליזציה" לעוף מהבית, ממש מגעיל אותי לאכול עוף / עוף בתנור / מרק עוף / עוף מבושל / כל סוג אחר של עוף אצל חמותי
שמנקה את העוף עם טונה מים קרים + חצי ליטר מים רותחים גג, ומשאירה את כל העור והג'יפה על העוף,
את המרק עוף היא מכינה מכנפיים של עוף והודו, וכל הפיכס צף במרק. עשיתי ממש עבודה עצמית מפרכת להיות מוכנה לאכול את זה, כדי לא לפגוע בה.
כשיש רבע עוף בחתונות (צל"ש למי שמתחתן ומגישים רבע עוף למנה עיקרית ולא נכנע לתכתיבים של הסעודות גורמה וניקור עיניים, אבל זה דיון אחר) אני בדרך כלל לא נוגעת.. סתם כי אני סטרילית וחושבת על העובדי מטבח ואיך ניקו את זה, וברור שלא הרתיחו את זה ועל זה שמילצרתי פעם בנעורי הרחוקים באולם שהיו בו ג'יפה וג'וקים במטבח וטינופת. (סגרו אותו כבר.. ב"ה)
אחרי פעמיים ברחתי.
לסיכום, כשמרתיחים ככה , אחרי הרתחה כזו קל מאוד להוריד את העור והג'יפה והנוצות. חצי מיזה יורד בעצמו כבר.
היא שופכת מים רותחים בקערה ומחליפה אותם שוב ושוב.
כמובן מורידה עור וכו'.
אני מורידה עור וחתיכות שומן גדולות כשאני מבשלת רבעי עוף, אבל לא מרתיחה. זה נראה לי הורס את העסיסיות של העוף, מכבס אותו ככה מראש..
(כשאני מכינה רבעי עוף אני מטגנת אותם קצת לפני שמוסיפה מים. במרק אני שמה גרונות אז רק שוטפת במים ומכניסה לשקית רשת, לא יוצא כלום. רק טיפה שומן, לא ברמה שרואים ממש).
כנפיים בצילי ודבש זה מתכון מאתר כיכר השבת כנפיים בצילי ודבש הוספתי מלח קצת למתכון
(לא יודעת לעשות קישור..)
לכנפיים בסיר: סיר רחב ושטוח יחסית
מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לאורך (כל תפו"א לשתיים)
שמים קצת שמן בסיר ומסדרים את התפו"א שיכסו את כל התחתית
מתבלים מעל במלח פלפל וכורכום(כשזה בסיר עם המלחיה וקופסאות התבלינים)
מבשלים איזה 10 דקות
מוסיפים כנפיים מסודרות על שכבת תפו"א
מתבלים מעל מלח פלפל כורכום כנ"ל
מבשלים איזה חצי שעה
בסוף מוסיפים אורז לבן שבושל בנפרד למעלה מעל הכנפיים לעוד איזה 10 דקות
של הכנפיים יש כאלו שיש להם מלא נוצות וכאלה ויש כאלה שהרוב נקיים
בעיקרון אמא שלי אמרה לי שאם שמים את זה במים רותחים זה יורד ממש בקלות
ויש לי סכים פילוט של ארקוס שחותכת בקלות את העור של העוף
(סליחה על התיאור..)
כל כנף לשתיים)
אפשר גם להעביר את הכנף מעל הגז והשיער נשרף אבל זה הרבה התעסקות ועושה ריח מגעיל...
בד"כ אומרים עד 3 ימים מילא..
החלום שלי זה להיות בשלנית ואופה ,שמבשלת לשבת ואמא נחה וסתם ככה ארוחות וזה.
אבל, אני יודעת להכין רק חביתה ופנקייק ודברים ממש בסיסים.
אני מאוד רוצה ללמוד ולעשות דברים. (ללמוד מאמא ניסיתי וקצת פחות עזר לי)
יש לכם עצות איך ללמוד? מה הבסיס?
גם מאוד חשוב לי לבשל דיאטטי ובריא אבל שיהיה גם טעים!
כי לפי דעתי עם המון שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד פחות קשה לבשל טעים.. אבל בריא וטעים זה עבר אתגר משמעותי.
תודה מראש לכל העוזרים והעוזרות
לתבלינים צריך חוש. לעמוד ליד אמא. לבדוק במתכונים. לעשות ניסויים כמה כפיות נכנסות לך ביד וכו'. רוב המתכונים עובדים על דיוק. באינטרנט. מתכונים מוצלחים מחברות וכו'
ועל זה תעשי ציפוי שבא לך כדי לשוות לה מראה של יומולדת.
למשל עוגת כדורי שוקולד, עוגת ריבת חלב, וכל היאמי'ס האלה ![]()
נשואה מאושרת.זה היה נראה לי כל כך מסובך, במיוחד אחרי שטעמתי מהעוגה הזו שחברה הכינה! טעימה בטירוף
ירקות צלויים בתנור (אנטיפסטי), סלט/ים וחלה.
בלינצ'ס מקמח תירס או קמח תפוחי אדמה ממולא בפטריות או ירקות מאודים.
פיתות מקמח תירס - יש לזה שם. אפשר למצוא באינטרנט.
קציצות ירק עם קמח חומוס - מאכל הודי. אפשר למצוא באינטרנט.
כבדים צלויים / ממרח כבד/כבד קצוץ.
כמובן עם עוד סלטי ירוקת וטחינה וכו'.
זה נחמד בקיץ, מנה מכובדת אבל קלילה.
אפשר לצרף גם כבדים שלמים עם בצל מטוגן על מצע פירה או עם בלינצ'ס אבל זה יותר טעים עם רוטב אז עדיף בליל שבת.
קמח מלא בפעמים האחרונות אפיתי עם הרובינפלד לפי המתכון שלי והיה מדהים! ולא מורגש בכלל
המתכון שלי הוא
בתחתית הקערה כף וחצי מלח (שטוח) עליו לשפוך את הקמח לצור גומה ובה לשים 4 כפות סוכר ו2 כפות שמרים יבשים מוסיפים ביצה אחת נותנים ערבול במיקסר ואז מוסיפי משהו כמו 2 כוסות מים וחצי כוס שמן מערבלים ומוסיפים עוד מים עד שהבצק יהיה נוח ודי דביק (הסוד להצלחת קמח מלא הוא פחות לא לחסוך בנוזלים)
מתפיחים כשעה וחצי קולעים חלות משאירים לתפיחה נוספת של משהו כמו עוד 20 דקות מברישים בביצה עם טיפונת מים וטיפונת שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמשחים מלמעלה ומלמטה
בהצלחה ושבת שלום!
יש גם טחינה גולמית וקונפיטורה 100% פרי עקרונית.. אבל עוגיות טחינה לא זורם - הן לא מתוקות)
אני מחפש משהו מעניין להכין איתו -לא אינג'רה..
אפשר להכין לחם מחמצת.
קראנץ שוקולדכמובן שגם בטטה הולכת מעולה, ואפשר לעשות איתה המון דברים..
כוחות שמימיים
לב אמיץ![]()
אנחנו אוהבים גם וגם, ביחד, במרק של הקוסקוס.
הדלורית נותנת טעם מתקתק, והדלעת מתפרקת קצת לסיבים שמעשירים את המרק.
את הקליפה של הדלעת אני רוחצת היטב בסקוטש עם מים בלבד, וסומכת על הרתיחה שתמגר את כל החיידקים.
גם את הדלורית אני שמה עם קליפה לפעמים.
כוחות שמימייםשם זה ארוז בניילון נצמד ושמור במקרר.
ואפילו את הדלעת הארוזה אני חותכת בכל הקצוות כדי להסיר את החלקים שהיו חשופים מאז שנחתכו.
אפשר את רוב הדלעת לשים עם הקליפה, ומעט חתיכות קטנות מקולפות שיתפרקו
- באמת עושה תאבון.
ואני מצטטת את הירקן המיתולוגי הצדיק, היכן שגרנו פעם, יהושע שאמר ש"הדלעת זה הכח של המרק".
יש לי נטיה לאהוב יותר דלעת בעיקרון. אבל תלוי במה..
בקשר לדלעת אני קונה במקום שהוא פותח ומיד חותך לחתיכות ומצמיד כל אחת בנילון ונמצא לידו,
וזה ירקן שכל כמה שעות פותח דלעת חדשה כל אחד שנכנס אליו הוא משווק לו חתיכה ![]()
לא הרבה יוצא לי להשתמש בדלורית השבוע עשיתי מרק עם ירקות מגורדים ושמתי הרבה דלורית יצא ממש לא טעים ,
אולי זה קשור ספיציפית לאותה דלורית ...

כי היא חינמית מבחינה של קלוריות והדלורית היא סוג של פחמימה
אני מעדיפה בטטה,
מאחר וזמן הבישול שלה קצר והיא מוסיפה טעם עדין ומתקתק לתבשילים ועומק לרטבים.
בדלעת אני יותר משתמשת למרק קוסקוס.
מקווה שעזרתי בבחירה אם תרצי עוד עצות את יכולה לפנות אלי בפרטי.
*פרסומות בתשלום בלבד*
של הסופגניות היום לא עושות את זה? כל סופגניות רולאדין למינהן?
אם וכאשר הייתי אוכל זה רק הריבה, הקלאסי..
לא סובלת ...
הכי אוהבת את כל החדשים.
את הריבת חלב....
יאמי...
ברצינות, כל החדשים פשוט לא מתאימים לטעם הבצק, וריבת חלב ממש יכול לגרום לי להקיא.
איפה קונים את הריבה הזו, דרך אגב?
(שכמובן הקשר בינה לבין תות מקרי בלבד, אני מניחה..)
לב אמיץלא קונפיטורה, או מעדן פירות מה שנקרא.
יש לויטה, ולחברות עוד יותר זולות.
ונראה לי צריך לדלל את הריבה במעט מים חמים.
מוריה
ט'אחרונהאוהב לראות את התוכניות של מיקי שמו בעיקר החדשה מהקונדיטוריה שלו..
אוהב גם את הלחם של תומר וגם את התוכנית של גורדון רמזי שהוא מבשל בבית שלו, הוא נותן המון טיפים, כמו כן הסטון בלומנטל..
בעיקר יוטיוב ובייק-אוף מחו"ל.
לא רואה תכניות בעברית...
או שאתם משתמשים במתכונים ביתיים בעיקר?
חלק ניכר מהעוגות הכי מוצלחות שלי משם.
אם לא הייתי מנסה לשמור על שאריות האאוטינג שלי
הייתי מעלה תמונות...
ובלוגרים מדייקים מאוד, על זה בנוי הרייטינג שלהם.
מתוקים שלי- בלוג יפהפה מאיר עיניים ומדויק מאד
פצפוצים- עוגות ומתוקים מיוחדים ומושקעים במיוחד
http://www.pitzpootzim.com/2015/02/25/nutella-mousse-cake/
בצק אלים- בלוג לא רק של אפיה, מתכונים מעולים אחד אחד!! כתובים בצורה ברורה ומדויקת, משעשעת ומלווה בתמונות מרהיבות
אז מה את עושה כל היום- בלוג עם תמונות יפהפיות ומיוחדות של מעצבת מוכשרת, וגם מתכונים טעימים ומדויקים
והבלוג המקסים, עם מלאי ענק של מתכונים מדויקים מיוחדים עשירים ומגוונים של מרליון איילון. יש בו כמות אדירה של מתכונים לכל המאכלים והמנות כולל בחום האפיה מומוץ מומלץ! מה-בלוגריה:
גולשים יכולים להעלות מתכונים ומידי שבוע יעלו מתכונים מצולמים, מתורגמים ושווים ממש!
מה שיותר מסובך מזה אני מעדיפה לא להכין...כי זה בעיקר לשבת..מה שאומר כרגע בשעון החורף- תביא ת'מתכון הכי זריז שיש שגם יוצא טעים!

תתתתתמכינים בבית או קונים??
ואם מכינים ראיתי הרבה מתכונים חלביים
הפרווה יוצא בסדר??
מתלבטת אם להשקיע ולהכין ולקשט בעצמי עם הרבה ציפויים שווים
או פשוט לקנות במאפיה הקרובה לבית...
אישית - לא נוגעת
מגעיל אותי
מכינה גם פרווה
ובגרסא החלבית - סופגניות אשל
משקיעה בציפויים מעניינים בד"כ- לפעמים לוקחת השראה מדברים קנויים
יותר בריא ויותר מזול מסופגניות שעולות 8-10 ליחידה
ולא ממש מושך להכין, אם כבר אז ספינג' מרוקאי ואת זה אמא שלי מכינה הכי טוב.. ואני יותר אוהב את הגירסה שטבולה בסירופ..
סתם כי הקנויות משאירות טעם והרגשה של שמן תעשייתי...
מודדת כובעיםאחרונההיי, אני מחפשת מתכון קליל לגלידת מייפל פקאן אבל בלי ביצים..
אגב, בהרבה מתכונים של גלידות משתמשים בחלב ממותק.
במה ניתן להמיר אותו אם אין לי?
את השמנת (בד"כ קצפת צמחית כי זה לשבת) מוסיפה חלב סויה (כי זה צריך להיות פרווה. לחלבי חלב רגיל)
פחות מכוס על חבילה אחת (הקטנה) של קצפת.
ואז זה הופך את זה למרקם גלידתי יותר מ- רק קצפת (שנהיית יבשה כזה)
פעם אחרונה שמתי גם קצת פודינג וניל אבל זה כי עשיתי גלידת וניל... אז לשיקולך.
מבת דודה והיא מעולה בעניינים האלו. אז מוזמנת אם יועיל..
3/4 כוס סוכר
4 חלבון של ביצים-הקצפה
חבילת רי'צ קטנה -הקצפה
כל הקצפה בנפרד ואז לערבב
אם רוצים סמיך יותר-להוסיף פודניג
לזה מוסיפים מה שרוצים-
100 גרם שוקולד מומס שברי עוגיות וכו'
גם אצלנו חיפשנו מה שיחליף את הביצים וגם ישאר פרווה..
ובעקבות המהפכה של "מי החומוס"...=]
[אוסיף מילים על מי החומוס למטה...]
אז המתכון-
מקציפים
כוס חד פעמית של מי חומוס (עדיף קרים)
תוך כדי הקצפה שהקצף של מי החומוס מתייצב מוסיפים -
1 חבילת קצפת צמחית פרווה (של ריץ או תנובה או אחר)
חצי כוס סוכר
אם רוצים לייצב עוד אפשר להוסיף אבקת פודינג וניל
זה המתכון הבסיסי.
ואז אפשר להוסיף מה שרוצים על מנת לתת את הטעם הרצוי-
אז נגיד 2-3 כפות של מייפל ושברי פקאן יתנו טעם של מייפל-פקאן
אפשר להיות יצרתיים ולהוסיף שוקולד, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, מחית פיסטוק, פריגת קפוא על שלל הטעמים
להוסיף שברי ביסקוויטים, שברי עוגיות, אוגוזים
קיצר- יוצא טעים!
מי חומוס-
פשוט לוקחים את המים בהם בשלת את החומוס ומצננים.
והם עם ריכוז חלבונים גבוהה שאפשר ליצור קצף
והם כמעט ללא טעם. (כמובן שמוסיפים עוד הרבה חומרי טעם... וסוכר)
והם פיתרון מצוין!
בעלי קנה בטעות..
מה אפשר לעשות עם זה?
זה מר...
בעיקרון התכנון המקורי היתה לעשות עוגת שמרים במלית קקאו+ סוכר ולהוסיף את זה...
צ'וקלייטעוגיות שוקולד צ'יפס?
שלום וברכה!
בדרך כלל אני לוקחת ארוחת צהריים בקופסא לעבודה.
אממה.. נמאס לי לאכול מהקופסאות האלה וגם בד"כ אני לוקחת בשרי ולאחרונה לא ממש בא לי זה..
יש לכם רעיון לארוחת צהרים מזינה? ולא בשרית?
אני יכולה להכין סלט או דברים בקטנה בעבודה. אבל מה אפשר ליד הסלט?
דגים אני לא אוהבת.
תודה מראש לעוזרים!
מצוין ביחד עם הסלט.

קמח טף קמח סויה קצת טחינה אבקת אפיה ומים ואופה במנג'טים . כל יום לוקחת אחד. תחליף חלבון.
בכללי את יכולה לקחת איתך רק תוספת וירק בלי ה"מנה העיקרית"..
או להכין לך שניצל תירס..שאותו אפשר להכין גם בטוסטר בבוקר...

קראנץ שוקולדתמיד כשמביאים מילפיי עם הציפוי אני מוריד את כל השכבה העליונה ![]()
יעל מהדרוםשוקולד לשני גווניו. ריצ'\שמנת+צבע מאכל. והדבר שהכי שנוא עליי זה מרציפן...בעעעעעע![]()
![]()
![]()
שאומנם יפה מאוד ומרשים, רק כ"כ מגעיל ולא טוב ואנשים גם לא אוכלים מיזה והכל הולך הישר לפח הקרוב..!!!
אפשר לעשות עם קצפת ושוקולד דברים מהממים!!!! וכמובן.. טעימים![]()
בהצלחה!!
יוצאת קצפת מעולה,עמידה וטעימה!! לגבי הצבע מאכל- לשים כמה שנראה, אין בזה חוקים![]()

ריבוזוםאני זוכרת שהם הכינו נקניק שוקולד, פיצה (מעולה ממש. אני צריכה לקחת ממנה את המתכון...), שבלולי פיצה. אני לא זוכרת מה עוד, אבל יש לה מחברת, ואוכל לשאול אותה בהזדמנות...
עוד רעיונות (לא בטוחה אם הכל מתאים): עוגיות, עוגות בחושות, לחמניות \ חלות קלועות, סופגניות בחנוכה, בלינצ'ס \ פנקייק.
חיתוכיות בצק פריך עם ריבה או שוקולד
ללמד אולי כל מיני סוגי בצקים לעוגות...
אני מנסה להיזכר מה למדנו בחוג אפיה...לא זוכרת כ"כ...
נראה לי בעיקר כל מיני סוגים של עוגיות...גם כאלה לא פשוטות מדי.
פיצות
בבישול אפשר מרקים, רטבים לפסטה (וגם פסטה)
אפשר אולי להציץ בספרי בישול לילדים...
מאפינסים מלוחים/מתוקים למיניהם- גבינה, זיתים, גזר, אוכמניות, שוקו ציפס......
סלטים- חיים ומבושלים: פלפל קלוי, גזר, תפו"א וביצים,
מאפים- פיצה מלוואח, פיצה, זיווה, בלינצסים,
מוסים
מוזלי- גרנולה+פירות
קוסקוס+מרק (מעולה לחורף!!)
מרקי קטניות למיניהם
קציצות דג/טונה
שקשוקה
חביתות ירק
טורטיות ומילויים- סלט בטטה קלויה, אבוקדו, ביצה, נקניק, פלפלים קלויים, עגבניה
מוקפץ- חזה עוף וירקות.
משקאות/שייקים שונים- חמים/קרים. (בחורף זה פצצה להכין משקה קקאו על האש/סחלב/פודינג, ובקיץ שייק קר/נס קפה/וניל/שוקו קר)
שיחזרו הביתה עם האוכל והמתכון..
נתנו לך רעיונות יפים למתכונים.
בהצלחה!
אביה*הכי כיף בעולם!!! קל להכנה ורק לוקח לזה זמן בתנור![]()
רק יהיה קשה לשמור על ההגיינה ולסלט כזה צריך ניקיון..