שרשור חדש
מתכון לפילה סולmic85

שלום, מחפשת מתכון לפילה סול לערב שבת בלי טיגון...

חשבתי להכין עם רוטב עגבניות וחומוס..ראיתי שיש מתכונים כאלה לפילה אמנון השאלה אם מתאים להחליף בסול..

 

תודה רבה.

שייך להחליף בסולחוזרת
רק לשים לב שצריך להשרות אותו הלימון ולשטוף טוב טוב לפני...
מה הלימון עושה?mic85

ויש לך מתכון טוב לרוטב מרוקאי עם חומוס בלי אבקות מרק למיניהם?

 

תודה רבה!

הלימון מוציא את הטעם לוואי מהסולחוזרת
תזכירי לי בערב לתת לך מתכון
תודה רבה!mic85


תזכורת ;)mic85


אז ככהחוזרת
אני מטגנת בצל ושום ומוסיםה מה שיש בבית ובא לי. עגבניות. גמבה. קישוא...
מוסיפה חומוס (כמובן מושרה ומבושל) רסק עגבניות מים ותבלינים (מלח פלפל. פפריקה- מתוקה או חריפה. מה שרוצה לאותה שבת. צ'ילי אם בא לי... תלוי לפי רמת החריפות. טיפה סוכר לנטרל את החומציות של העגבניות)
ומבשלת עד שיש רוטב סמיך.
מוסיפה את הדגים (אחרי שהשרתי במיץ לימון ושטפתי טוב טוב) ומבשלת עד שהם מוכנים
תודה רבה רבה!mic85

החומוס חייב להיות מבושל לפני? יש לי חומוס שהשרתי..חייב לבשל אותו לפני?

יש אפשרות אולי להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים?

א. כן. החומוס חייב להיות מבושלחוזרת
הוא צריך כמה שעות בישול והדג הרבה פחות
ב. אני לא משתמשת כי הוא גורם לכאבי בטן. אבל כן.
תודהmic85


תעדכני איך יצא חוזרת
כדאי להשרות אפילו יומיים במים ולימוןירושלמית טרייה

ואפשר להוסיף גם עלי דפנה, פלפל אנגלי והרבה רוזמרין.

כמובן לשמור במקרר בקערה סוגרה היטב בשקית או בקופסה גדולה אטומה.

אני עושה את ההכנה הזאת לשניצל סול והוא יוצא רך וטעים ונפלא, כנראה כדאי לכל מתכון.

 

(בהתחלה מחליפים מים כמה פעמים עד שהוא מפשיר קצת, מחוץ למקרר כשחצי שעה, נגיד. ואחר כך שמים את המים עם הלימון והתיבול ולמקרר).

 

כדאי לשטוף לפני הבישול כדי שלא יישאר רוזמרין וידקור.

 

ויש הבדל ענק באיכות בין החברות. חייבים סול אירופאי (אטלנטי). הסיני (פסיפי) פחות טעים ועלול גם להיות נגוע אם אני זוכרת נכון. וגם אז לא כל החברות זהות..

תודה רבה לכן mic85אחרונה

בסוף עשינו את המתכון בלי החומוס..יצא טעים מאוד

חייבת להמליץתתתתת

איזה כיף גיליתי לאחרונה את הכנפיים...

זה חלק ממש טעים בעוף וגם נורא זול...

תמיד אכלנו את זה בעל האש, אבל לא כל יום מדליקים מנגל..

אז:

עשיתי אותו פעם בסיר (מתכון של אמא תבשיל פרסי) שזה תפוא למטה ואז כנפיים ואז אורז למעלה ,ממש טעים

וניסיתי גם בתנור ברוטב צילי ודבש ויצא מעולה!

זה ממש פשוט וטעים!!

 

מממ. נשמע טעים לב אמיץ


קוראים לתפוח אדמה הזה בונדzmil
אפשר במרק
הכל נכון אבל כנפיים מלאות בעור ובשומן לא בריאתיקוןהמידות

ולקלף אותם מהעור לפני הבישול לוקח הרבה זמן...

לקלף אחרי הבישולzmil
נכון, לכן אם בכל זאת משתמשים, כדאימודדת כובעים

לאפות בתנור ואז קל יותר להפריד את העור.

 

בבישול השומן והנוצות מתפזרים בסיר.................

 

 

אני רגילה מהבית להרתיחכבשה מתולתלת

לגבי עניין הג'יפה והנוצות ככה אנחנו עושים : אני רגילה מהבית שאבא שלי אחרי שהיה עושה את ההזמנה של הבשר,

היה איזה שעתיים שלמות עובד מוריד עור, מרתיח בסיר (מים בסיר, על הגז, אש גבוהה

שמים את העוף, מחכים שיבעבע טוב טוב, מורידים לאש קטנה נותנים איזה שתי דקות נוספות,

לא יותר, כי ככה העוף כבר מתבשל וזה הורס) מעביר לשקיות סנדוויץ' טובות שמתאימות להקפאה

(לא הדקיקות ) ומעביר למקפיא של ההקפאה עמוקה (לנו אין מקפיא כזה, אני שמה ברגיל וזה גם בסדר). 

בגלל שאני רגילה לכזאת "סטריליזציה" לעוף מהבית, ממש מגעיל אותי לאכול עוף / עוף בתנור / מרק עוף / עוף מבושל / כל סוג אחר של עוף אצל חמותי

שמנקה את העוף עם טונה מים קרים + חצי ליטר מים רותחים גג, ומשאירה את כל העור והג'יפה על העוף,

את המרק עוף היא מכינה מכנפיים של עוף והודו, וכל הפיכס צף במרק. עשיתי ממש עבודה עצמית מפרכת להיות מוכנה לאכול את זה, כדי לא לפגוע בה.  

כשיש רבע עוף בחתונות (צל"ש למי שמתחתן ומגישים רבע עוף למנה עיקרית ולא נכנע לתכתיבים של הסעודות גורמה וניקור עיניים, אבל זה דיון אחר) אני בדרך כלל לא נוגעת.. סתם כי אני סטרילית וחושבת על העובדי מטבח ואיך ניקו את זה, וברור שלא הרתיחו את זה ועל זה שמילצרתי פעם בנעורי הרחוקים באולם שהיו בו ג'יפה וג'וקים במטבח וטינופת. (סגרו אותו כבר.. ב"ה)

אחרי פעמיים ברחתי.

לסיכום, כשמרתיחים ככה , אחרי הרתחה כזו קל מאוד להוריד את העור והג'יפה והנוצות. חצי מיזה יורד בעצמו כבר. 

 

 

אמא שלי גם עושה ככה ואני לא..ירושלמית טרייהאחרונה

היא שופכת מים רותחים בקערה ומחליפה אותם שוב ושוב.

כמובן מורידה עור וכו'.

אני מורידה עור וחתיכות שומן גדולות כשאני מבשלת רבעי עוף, אבל לא מרתיחה. זה נראה לי הורס את העסיסיות של העוף, מכבס אותו ככה מראש..

(כשאני מכינה רבעי עוף אני מטגנת אותם קצת לפני שמוסיפה מים. במרק אני שמה גרונות אז רק שוטפת במים ומכניסה לשקית רשת, לא יוצא כלום. רק טיפה שומן, לא ברמה שרואים ממש).

אפשר בבקשה הוראות הכנה קצת יותר מפורט?בתאל1


הוראות הכנהתתתתת

כנפיים בצילי ודבש זה מתכון מאתר כיכר השבת כנפיים בצילי ודבש הוספתי מלח קצת למתכון

(לא יודעת לעשות קישור..)

 

לכנפיים בסיר: סיר רחב ושטוח יחסית

מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לאורך (כל תפו"א לשתיים)

שמים קצת שמן בסיר ומסדרים את התפו"א שיכסו את כל התחתית

מתבלים מעל במלח פלפל וכורכום(כשזה בסיר עם המלחיה וקופסאות התבלינים)

מבשלים איזה 10 דקות 

מוסיפים כנפיים מסודרות על שכבת תפו"א 

מתבלים מעל מלח פלפל כורכום כנ"ל

מבשלים איזה חצי שעה

בסוף מוסיפים אורז לבן שבושל בנפרד למעלה מעל הכנפיים לעוד איזה 10 דקות

 

סליחה שאני הורסת... אבל איך את מנקה את השערות שיש לכנפיים?לכל זמן ועת
רק בגלל האיכסה הזה של הכנפיים אני נגעלת מזה.
שמתי לב שיש הבדל בין החברותתתתתת

של הכנפיים יש כאלו שיש להם מלא נוצות וכאלה ויש כאלה שהרוב נקיים

בעיקרון אמא שלי אמרה לי שאם שמים את זה במים רותחים זה יורד ממש בקלות

ויש לי סכים פילוט של ארקוס שחותכת בקלות את העור של העוף

(סליחה על התיאור..)

גוזרים עם מספריים (ובדרך גם מורידים חלקי עור מיותרים וחותכיםחילזון 123

כל כנף לשתיים)

 

אפשר גם להעביר את הכנף מעל הגז והשיער נשרף אבל זה הרבה התעסקות ועושה ריח מגעיל...

שמנת חמוצה שעבר לה התאריך לפני 10 ימים. אפשר להשתמש?שירה..!
לאפיה..שירה..!
לדעתי,יראת גאולה
תריחי, תטעמי,
ואם הכל נראה תקין -
תשתמשי.
תודה!שירה..!
לא משתמשת 10 ימים זה הרבהמיקי 84


כן זה המון ימיםתתתתתאחרונה

בד"כ אומרים עד 3 ימים מילא..

תמיד קוראת מהצד עכשיו נעזרת בכם..שעועית ירוקה

החלום שלי זה להיות בשלנית ואופה ,שמבשלת לשבת ואמא נחה וסתם ככה ארוחות וזה.

 

אבל, אני יודעת להכין רק חביתה ופנקייק ודברים ממש בסיסים.

אני מאוד רוצה ללמוד ולעשות דברים. (ללמוד מאמא ניסיתי וקצת פחות עזר לי)

 

יש לכם עצות איך ללמוד? מה הבסיס?

 

גם מאוד חשוב לי לבשל דיאטטי ובריא אבל שיהיה גם טעים!
 

כי לפי דעתי עם המון שמנת מתוקה, חמאה ושוקולד פחות קשה לבשל טעים.. אבל בריא וטעים זה עבר אתגר משמעותי.

 

תודה מראש לכל העוזרים והעוזרות

יוטיוב. ספרי בישטל.לעמוד ליד אמא שלךzmil
כשהיא מבשלת
אוכל בסיסי הוא לרוב בריא ולא בעייתיהעוגב
לא כמו שאת מתארת- חמאה שמנת וכאלה...
האתגר הוא לרוב לאזן נכון בין סוגי המזון (שיכילו את מה שהגוף צריך) במידה הנכונה, וגם לייעל את האוכל מסטנדרטי לבריא יותר...

לפני שאת רצה הלאה עם האתגרים, תלמדי קודם להכין ולבשל בבסיס... כי זה היה נשמע שאת מדברת בעיקר על אפייה (חמאה, שמנת ושוקולד...)

כמה טיפים לבריאות-
אפיה עדיפה על טיגון
כמעט תמיד אפשר לדחוף עוד ירקות לתבשילים, צריך ללמוד להתאים את הבישול, קולטים את זה
יש תבלינים שעדיפים על תבלינים אחרים, תבדקי
לא להגזים במלח ותבלינים, לאוכל יש גם טעם בפני עצמו, כדאי ללמוד לתת לו ביטוי
כשמכינים מוצר, לבדוק אם יש אותו בגרסה בריאה יותר, או בתחליף אחר בריא יותר (אורז מול אורז מלא, אורז מול בורגול...)

ו...
לא להבהל מדברים "לא בריאים", מותר, רק לשים לב
לגבי הלימוד עצמוהעוגב
לרוב כתוב על האריזה צורת הכנה בסיסית של המוצר.
אם מדובר בירקות/ בשרי, יש אינספור מתכונים באינטרנט, גם אמא שלך וגם פה ישמחו לענות על שאלות ספציפיות וממוקדות
לא לפחד לנסות ולשלב
תורידי אפליקציה של ניקי בדבורית
מבחר ענק תמונות מהממות. מוצרים בסיסיים והוראות פשוטות
נכון והיא גם עונה לכל שאלה!מחודשת.


תודה לכולן!שעועית ירוקה


כנסוווונסיכה של אמאאחרונה

לתבלינים  צריך חוש. לעמוד ליד אמא. לבדוק במתכונים. לעשות ניסויים כמה כפיות נכנסות לך ביד וכו'. רוב המתכונים עובדים על דיוק. באינטרנט. מתכונים מוצלחים מחברות וכו'

אני רוצה בבקשה מתכון פצצה לעוגת יום הולדת----אני84
עוגה טובה טעימה ומיוחדת לא פושטית....
🍰🎂
היפ הופאני84
איזה סוג? לילד? למבוגר?חוזרת
כמה מתוק?
למבוגר אין בעיה עם מתוקאני84
אז קחי מתכון משמין וטעים מקרין גורןמודדת כובעים

ועל זה תעשי ציפוי שבא לך כדי לשוות לה מראה של יומולדת.

 

למשל עוגת כדורי שוקולד, עוגת ריבת חלב, וכל היאמי'ס האלה ליקוק

מה אוהבים? כמה זמן עבודה?חוזרת
הכנתי פעם עוגת קומות (נמוכה) מבסיס של ביסקוטים (הכנתי בבית ואפיתי כבסיסים) ובין לבין גנאש שוקולד לבן לבד ועם מייפל/שקדים/מייפל ושקדים
הכנתי פעם עוגה שהבסיס שלה נראה כמו קערה. בפנים גלידה ועל יש קצף ביצים צרוב (את הרעיון הזה כמדומני לקחתי מאתר אינטרנט כלשהו)
טריקולד...
תודה לכם... בסוף עשיתי עוקץ הדבורהאני84
כי זה היה די דחוף להיום...
יצאה פצצה של עוגה
אפשר מתכון בבקשה? נשואה מאושרת.


אערוך את זה ואשלח זה ממש פשוט להכנהאני84
באמת?? מפתיענשואה מאושרת.

זה היה נראה לי כל כך מסובך, במיוחד אחרי שטעמתי מהעוגה הזו  שחברה הכינה! טעימה בטירוף

מתכוןאני84

הסבר.... אני עושה בדרכ 5 ביציםאני84אחרונה
ומשאירה את אותו הכמות.
את החלבונים מקציפה את תערובת החלמונים מערבבת במטרפה ידנית ומאחדת בעדינות בכף.
לאחר האפיה חותכת לחצי כמובן שהעוגה קרה ו מרטיבה מעט בברנדי - טובלת ברנדי בצמר גפן ומספיגה על החצי התחתון של העוגה.
בםעם הראשונה זה נראה אולי קשה אבל אני כבר רגילה להכין ואני מריצה אותה די מהר.
בהצלחה.
מחפשת רעיון למנה ראשונה לשבת בלי גלוטן ולא דגים...עוד כינוי
אם למישהו יש רעיון
אודה לו ממש!
שבת מבורכת.
(שבת בבוקר)
בנטז- כדורי תפו"א ממולאיםיעל מהדרום
אטריות אורז עם ירקות מוקפציםט'


זה לא מנה עיקרית כבר? נשמע לי ככה..יעל מהדרום
לא יודעת. אצלנו זה הולך.ט'
אבל אנחנו לא אוכלים דגים אז זה תמיד חלה-סלטים-עיקרית (בשרי) ותוספות.
גם אצלינו זה ככה בדר"כ.יעל מהדרום
לק"י

פשוט זה נשמע לי מספיק משביע...
(כתבתי מרק ואז ראיתי שלשבת בבוקר).לב אמיץ

ירקות צלויים בתנור (אנטיפסטי), סלט/ים וחלה.

 

בלינצ'ס מקמח תירס או קמח תפוחי אדמה ממולא בפטריות או ירקות מאודים.

 

פיתות מקמח תירס - יש לזה שם.  אפשר למצוא באינטרנט.

 

קציצות ירק עם קמח חומוס - מאכל הודי. אפשר למצוא באינטרנט.

 

כבדים צלויים / ממרח כבד/כבד קצוץ.

סלט ביצים וסלט כבד (או סלט ביצים עם כבד)ירושלמית טרייה

כמובן עם עוד סלטי ירוקת וטחינה וכו'.

זה נחמד בקיץ, מנה מכובדת אבל קלילה.

אפשר לצרף גם כבדים שלמים עם בצל מטוגן על מצע פירה או עם בלינצ'ס אבל זה יותר טעים עם רוטב אז עדיף בליל שבת.

תודה לכולם!עוד כינויאחרונה
הבת שלי המקסימה הכינה בלינצ'סים ללא גלוטן.
יצא מעולה!
אני רוצה לאפות חלות מקילו קמח 70 אחוז מלאעיניים תכולות
אני מחפשת מתכון מפורט כי זו פעם ראשונה ומוצלח ממש,אוורירי וטעים. שלא יהיו בעיות..

ואשמח לטיפים לבצק ולאפייה, שכל אחד ירשום כמה טיפים ז מאוד יעזור לי. תודה!
היה פה לא מזמן שרשור גדול ומפורט על אפית חלות מכל הסוגיםט'
מוזמנת לחפש
^^ברוקולי
כמה כאלה..
אני תמיד אופה עם קמח לבן ותמיד חששתי מלאפות עםאיילה

קמח מלא בפעמים האחרונות אפיתי עם הרובינפלד לפי המתכון שלי והיה מדהים! ולא מורגש בכלל

המתכון שלי הוא 

 בתחתית הקערה כף וחצי מלח (שטוח) עליו לשפוך את הקמח לצור גומה ובה לשים 4 כפות סוכר ו2 כפות שמרים יבשים מוסיפים ביצה אחת נותנים ערבול במיקסר ואז מוסיפי משהו כמו 2 כוסות מים וחצי כוס שמן מערבלים ומוסיפים עוד מים  עד שהבצק יהיה נוח ודי דביק (הסוד להצלחת קמח מלא הוא פחות לא לחסוך בנוזלים)

מתפיחים כשעה וחצי קולעים חלות משאירים לתפיחה נוספת של משהו כמו עוד 20 דקות  מברישים בביצה עם טיפונת מים וטיפונת שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שמשחים מלמעלה ומלמטה

                                                              

 

                                                                                                            בהצלחה ושבת שלום!

לא מצאתי..עיניים תכולותאחרונה
שאלה דחופהעיניים תכולות
הכנתי בצק לחלות מקמח מלא 70 אחוז , זה אמור להגיע למצב שאחריה הלישה אם לוקחים חתיכה מהבצק הוא לא נקרע אלא כמו מסטיק כזה?
כי לשתי הרבה ממש והוא נקרע, אבל הבצק ממש נעים
כשמותחים לאט לאט צריך להימשךיראת גאולהאחרונה
להימתח עד לשקיפות, לא ממש כמו מסטיק.
אשמח להמלצה... רוצה להכין משהו מתוק וטעיםמתו"ש
יש לי פה:

קמח
קקאו
סוכר
אבקת אפייה
סוכר וניל
שמנת מתוקה
שוקולד מריר
קורנפלור
בצק פריך (קנוי)

אין חמאה. אין ביצים. אין גם יין וכד' (למרות שעארק יש יש גם טחינה גולמית וקונפיטורה 100% פרי עקרונית.. אבל עוגיות טחינה לא זורם - הן לא מתוקות)

יש למישהי אולי רעיון? 🌹
יש גם מיץ תפוחים. וממרח שוקולד. ומערבל ידנימתו"ש
פנקייקס!!ט'
תודה ♡ קיוויתי למשהו יותר מתוקמתו"ש
ויותר נשנושי, ועדיף גם יותר מוצק כזה. נראה לי קיוויתי למתכון לעוגיות כשחושבים על זה 😞
תודה על המתכון!פנסאי
הולכת לנסות
הן נראות פשוט מעולה!! אנסה בהזדמנות בעז"היעל מהדרוםאחרונה
פאי שוקולדברוקולי


תודה אהובות!מתו"ש
משהי מהעבודה הביאה לי קמח טף (בריא מאד)קראנץ שוקולד

אני מחפש משהו מעניין להכין איתו -לא אינג'רה..

 

אם אני זוכרת נכון,לב אמיץ

אפשר להכין לחם מחמצת.

יש לו ריח נוראיאנישושאחרונה
מה תעדיפו?כוחות שמימיים
דלעת או דלורית?

האמת שהבטטה נראית יותר עסיסית, אך מה לעשות ואני נרתעת מכל הידיים /זבובים שהיא עוברת עד שהיא מגיעה אליי..

יש תבשילים שתעדיפו אחד משניהם?
בקוסקוס הדלורית מנצחת לדעתי בהרבה קראנץ שוקולד

כמובן שגם בטטה הולכת מעולה, ואפשר לעשות איתה המון דברים..

בטח התכוונת לדלעת ולא בטטה... בכל אופן אני מעדיפה דלורית.חילזון 123


צודקת.כוחה של עייפותכוחות שמימיים
דלעת..ברוקולי

סתם כי היא נחשבת ירק לעומת דלורית שנחשבת פחמימה
באמת?! איזה הזוי.. למה?~א.ל


באמת הזוי..לא ידעתיכוחות שמימיים
סליחה,כתבתי בטטה אבל התכוונתי לדלעת כוחות שמימיים
לפעמים זה המצב הבטטוני לב אמיץ

חיבוק

 

אנחנו אוהבים גם וגם, ביחד, במרק של הקוסקוס.

הדלורית נותנת טעם מתקתק, והדלעת מתפרקת קצת לסיבים שמעשירים את המרק.

 

את הקליפה של הדלעת אני רוחצת היטב בסקוטש עם מים בלבד, וסומכת על הרתיחה שתמגר את כל החיידקים.

גם את הדלורית אני שמה עם קליפה לפעמים.

כוחות שמימיים
את שמה את הדלעת עם הקליפה? זה מתרכך?
ובקשר לחיידקים יותר מפריע לי שהדלעת פתוחה ושנוגעים בבשר שלה. כשהייתי קונה פעם הייתי חותכת את החלקים החשופים אבל עדיין מגעיל אותי הזבובים .

התיאורים "המתפרקים" שלך עם הסיבים עשו לי תאבון..
קונה דלעת בסופר.לב אמיץ

שם זה ארוז בניילון נצמד ושמור במקרר.

ואפילו את הדלעת הארוזה אני חותכת בכל הקצוות כדי להסיר את החלקים שהיו חשופים מאז שנחתכו.

 

אפשר את רוב הדלעת לשים עם הקליפה, ומעט חתיכות קטנות מקולפות שיתפרקו חיוך - באמת עושה תאבון.

 

ואני מצטטת את הירקן המיתולוגי הצדיק, היכן שגרנו פעם, יהושע שאמר ש"הדלעת זה הכח של המרק".

 

לגבי המשפט האחרון-לגמרי!כוחות שמימיים
למרות שאני מכינה עם דלורית וגם יוצא ממש טעים
הגיוני שהדלעת יותר טעימה
תלוי באיזה מתכוןבתאל1

יש לי נטיה לאהוב יותר דלעת בעיקרון. אבל תלוי במה..

מה שונה הבטטה מהדלורית והדלעת לעניין הידיים שהיא עוברת?יעל מהדרום
לק"י

חוץ מזה שהיא עם קליפה...
עכשיו ראיתי למה התכוונת..ואין לי תשובהיעל מהדרום
דלעת על פני דלורית.גלית

בקשר לדלעת אני קונה במקום שהוא פותח ומיד חותך לחתיכות ומצמיד כל אחת בנילון ונמצא לידו,

וזה ירקן שכל כמה שעות פותח דלעת חדשה כל אחד שנכנס אליו הוא משווק לו חתיכה כאילו מוציא לשון

לא הרבה יוצא לי להשתמש בדלורית השבוע עשיתי מרק עם ירקות מגורדים ושמתי הרבה דלורית יצא ממש לא טעים ,

אולי זה קשור ספיציפית לאותה דלורית ...

בגלל זה95200
אצלנו מקלפים אותה וחותכים מכל הכיוונים
דלעתטוב בסדר

כי היא חינמית מבחינה של קלוריות והדלורית היא סוג של פחמימה

עצה להעדפהorgavish82
עבר עריכה על ידי ט' בתאריך י"ז בחשון תשע"ז 11:19

אני מעדיפה בטטה,

מאחר וזמן הבישול שלה קצר והיא מוסיפה טעם עדין ומתקתק לתבשילים ועומק לרטבים.

בדלעת אני יותר משתמשת למרק קוסקוס.

מקווה שעזרתי בבחירה אם תרצי עוד עצות את יכולה לפנות אלי בפרטי.

 

 

 

*פרסומות בתשלום בלבד*

דלורית.מוריהאחרונה
רק לי כל המילוייםקראנץ שוקולד

של הסופגניות היום לא עושות את זה? כל סופגניות רולאדין למינהן?

אם וכאשר הייתי אוכל זה רק הריבה, הקלאסי..

לאא.. רק לא הריבה הקלאסיבתאל1

לא סובלת ...

הכי אוהבת את כל החדשים.

את הריבת חלב....

יאמי...

 

הגנאש שוקולד מעולהתתתתת


לא יוצא לי לאכול מילויים מוזריםיעל מהדרום
לק"י

אבל כשאני מכינה בבית אני עושה עם שוקולד. זה טעים...
מזדהה עם כל מילה. רק ריבת תות ורודה נוזלית.ירושלמית טרייה

ברצינות, כל החדשים פשוט לא מתאימים לטעם הבצק, וריבת חלב ממש יכול לגרום לי להקיא.

איפה קונים את הריבה הזו, דרך אגב?

(שכמובן הקשר בינה לבין תות מקרי בלבד, אני מניחה..)

כל ריבת תות פושטית לב אמיץ

לא קונפיטורה, או מעדן פירות מה שנקרא.

יש לויטה, ולחברות עוד יותר זולות.

 

ונראה לי צריך לדלל את הריבה במעט מים חמים.

כן גמני לא אוהבת את החידושים~א.ל
לא משתוים למקור
הכי טוב זה בלי מילוי מוריה
אני מוכנה לאכול רק את המילוי ט'אחרונה
בצק לעוגת שמרים, אפשר להתפיח ללילה במקרר?אורנית

קצת דחוף..

 

תודה!

אפשר ואפילו רצויט'
וואי, תודה! עזרתאורנית


בצק שמרים קר.....ברוקוליאחרונה

 

צריך מתכון שמיועד להתפחה ארוכה במקרר..

 

(לדוג' שמים פחות שמרים..)

מעניין אותי... אתם מנסים ללמוד גם מתוכניות בישול?העוגב
כן, תלוי של מי..קראנץ שוקולד

אוהב לראות את התוכניות של מיקי שמו בעיקר החדשה מהקונדיטוריה שלו..

אוהב גם את הלחם של תומר וגם את התוכנית של גורדון רמזי שהוא מבשל בבית שלו, הוא נותן המון טיפים, כמו כן הסטון בלומנטל..

בטחט'אחרונה

בעיקר יוטיוב ובייק-אוף מחו"ל.

 

לא רואה תכניות בעברית...

 

איזה אתרים הכי שימושיים אצלכם במטבח?קראנץ שוקולד

או שאתם משתמשים במתכונים ביתיים בעיקר?

לאפיה בעיקרט'
ניקי ב - כשאני נתקעת בלי רעיון לארוחת ערב ובשביל 2-3 מתכונים מסויימים קבועים.

מאקו אוכל - כי בסופשים הם מעלים עוגות טובות.

עוגיו.נט, מתוקים שלי והרבה באנגלית קבועים לאפיה.



אבל בתכל'ס את הרוב אני זוכרת בע"פ או שמועתקים לספר אישי עם ציון מקור.
אני מאוד אוהבת את ניקי בתתתתת


אין משהו ספציפיחוזרת
מחפשת רעיונות המתכונים ברשת ואז ממציאה מתכונים על הרעיונות...
גם אני ככה בדר"כ+ מתכונים ביתיים/ מאנשים אחריםיעל מהדרום
אני משתמש בעיקר בקבוצות שונות בפייסבוקקראנץ שוקולד
יש כמה ממש מעולות חלקם רק של אפייה וקינוחים וחלקן גם בישול, אני אוהב לקחת משם כי לרוב רואים תגובות שלאנשים שניסו את המתכונים וככה אפשר לדעת את טיב המתכון..
עוד אתרים שהם טובים זה עוגיות נט פיית העוגיות וניקי שהם אמינים מאד לדעתי..
על מאקו אני לא סומך, לא פעם ראיתי בתגובות שם שאנשים הכינו והיו חסרים מרכיבים..
מאקו מביאים מתכונים מבלוגים שאפשר לסמוך עליהםט'

חלק ניכר מהעוגות הכי מוצלחות שלי משם. 

 

אם לא הייתי מנסה לשמור על שאריות האאוטינג שלי הייתי מעלה תמונות...

 

אני אדייק יותרקראנץ שוקולד
המתכונים שהם מביאים מתוכניות בישול כמו מאסטר שף בייק אוף וכאלה הרבה פעמים משובשים ורק אחרי שמעירים להם בטוקבקים הם נזכרים לתקן ואז את רואה פתאום שיש עוד מצרך או שניים שלא היו קודם..
יכול להיות שבלוגרים יותר מדייקים.
אני לא מתקרבת למתכונים מהסוג הזה...ט'

ובלוגרים מדייקים מאוד, על זה בנוי הרייטינג שלהם.

קסם של עוגה, פשוט מתכונים מעולים!!~א.ל
וגם בפייסבוק יש את הקבוצה של השף מיכה, כל מה שהוא העלה יצא לי מדויק וטעים!
הרבה, של אפיה עילית בעיקר:איזו נחמה

מתוקים שלי- בלוג יפהפה מאיר עיניים ומדויק מאד

http://www.metukimsheli.com/

 

פצפוצים- עוגות ומתוקים מיוחדים ומושקעים במיוחד

http://www.pitzpootzim.com/2015/02/25/nutella-mousse-cake/

 

בצק אלים- בלוג לא רק של אפיה,  מתכונים מעולים אחד אחד!! כתובים בצורה ברורה ומדויקת, משעשעת ומלווה בתמונות מרהיבות

http://www.bazekalim.com/

 

אז מה את עושה כל היום- בלוג עם תמונות יפהפיות ומיוחדות של מעצבת מוכשרת, וגם מתכונים טעימים ומדויקים

 

 http://lichtenstadt.com/

 

והבלוג המקסים, עם מלאי ענק של מתכונים מדויקים מיוחדים עשירים ומגוונים של מרליון איילון. יש בו כמות אדירה של מתכונים לכל המאכלים והמנות כולל בחום האפיה מומוץ מומלץ! מה-בלוגריה:

 

http://mablogeria.blogspot.co.il/

איך לא כתבתי? מדור האוכל פה באתר!!ט'

http://www.inn.co.il/Recipes/

 

גולשים יכולים להעלות מתכונים ומידי שבוע יעלו מתכונים מצולמים, מתורגמים ושווים ממש!

 

 

foodsdictionaryשלכת91


ניקי ב מעולה ממש!!-אילה-
המתכונים ב10 דקות וניקי בבתאל1

מה שיותר מסובך מזה אני מעדיפה לא להכין...כי זה בעיקר לשבת..מה שאומר כרגע בשעון החורף- תביא ת'מתכון הכי זריז שיש שגם יוצא טעים!

 

תלוי למהמחייכת =)אחרונה
לעוגות לפעמים קרין גורן, וניקי - גם לבישול.
הרבה פעמים לוקחת מתכונים משרשורים פה
סופגניותתתתתת

מכינים בבית או קונים??

ואם מכינים ראיתי הרבה מתכונים חלביים 

הפרווה יוצא בסדר??

מתלבטת אם להשקיע ולהכין ולקשט בעצמי עם הרבה ציפויים שווים

או פשוט לקנות במאפיה הקרובה לבית...

מכינה לבני ביתיברוקולי

 

אישית - לא נוגעת 

מגעיל אותי

 

מכינה גם פרווה

ובגרסא החלבית - סופגניות אשל 

 

משקיעה בציפויים מעניינים בד"כ- לפעמים לוקחת השראה מדברים קנויים 

 

יותר בריא  ויותר מזול מסופגניות שעולות 8-10 ליחידה

 

האמת שכמה שנים לא אכלתי סופגניותקראנץ שוקולד

ולא ממש מושך להכין, אם כבר אז ספינג' מרוקאי ואת זה אמא שלי מכינה הכי טוב.. ואני יותר אוהב את הגירסה שטבולה בסירופ..

מכינה פרווה בבית..גם טעיםיעל מהדרום
מכינה...בתאל1

סתם כי הקנויות משאירות טעם והרגשה של שמן תעשייתי...

 

פשוט לקנות במאפיה הקרובה לבית מודדת כובעיםאחרונה


גלידהצ'וקלייט

היי, אני מחפשת מתכון קליל לגלידת מייפל פקאן אבל בלי ביצים..

 

אגב, בהרבה מתכונים של גלידות משתמשים בחלב ממותק.

במה ניתן להמיר אותו אם אין לי?

החלב ממותק חשוב למרקם ולטעםקראנץ שוקולד
בכ"א את מכינה ככה
מקציפה 500 שמנת מתוקה לקצף יציב אבל לא קשה, מוסיפה פחית חלב מרוכז, ממשיכה להקציף עוד דקה, מוסיפה שתי כפות?מייפל ופקאן גרוס וערבוב קצר, מכניסים למקפיא וכל חצי שעה נותנים ערבוב ומחזירים למקפיא..
אין לי חלב ממותק, כפי שציינתי. ניתן להמירו במשהו אחר?צ'וקלייט


אפשר עם שמנת וסוכר לבד אבל יצא פחות טוב..קראנץ שוקולד


אני לגלידה ביתית שמה אחרי שאני מקציפהבתאל1

את השמנת (בד"כ קצפת צמחית כי זה לשבת) מוסיפה חלב סויה (כי זה צריך להיות פרווה. לחלבי חלב רגיל)

פחות מכוס על חבילה אחת (הקטנה) של קצפת.

ואז זה הופך את זה למרקם גלידתי יותר מ- רק קצפת (שנהיית יבשה כזה)

פעם אחרונה שמתי גם קצת פודינג וניל אבל זה כי עשיתי גלידת וניל... אז לשיקולך.

קרמבו הולך? ממרח מרשמלו?פנסאי
שני אלו בעצם עשויים מביצים אבל מפוסטרות ונותנים את הרכות הנדרשת במקום קצף חלבון.

למאיה מהבלוג בצק אלים יש מתכון לגלידה משמנת וקרמבו.
אפשר להכין לבד חלב מרוכז ממותקEBM
יש מתכון בבלוג של מרילין
עדיין לא ניסתי אבל קיבלתי מתכון-חבוי

 

מבת דודה והיא מעולה בעניינים האלו. אז מוזמנת אם יועיל..

 

3/4 כוס סוכר

 

4 חלבון של ביצים-הקצפה 

 

חבילת רי'צ קטנה -הקצפה

 

כל הקצפה בנפרד ואז לערבב

 

אם רוצים סמיך יותר-להוסיף פודניג

 

לזה מוסיפים מה שרוצים-

100 גרם שוקולד מומס שברי עוגיות  וכו'

תנסי-טיחאחרונה

גם אצלנו חיפשנו מה שיחליף את הביצים וגם ישאר פרווה..

ובעקבות המהפכה של "מי החומוס"...=]

[אוסיף מילים על מי החומוס למטה...]

 

אז המתכון-

מקציפים

כוס חד פעמית של מי חומוס (עדיף קרים)

תוך כדי הקצפה שהקצף של מי החומוס מתייצב מוסיפים -

1 חבילת קצפת צמחית פרווה (של ריץ או תנובה או אחר)

חצי כוס סוכר

 

אם רוצים לייצב עוד אפשר להוסיף אבקת פודינג וניל

 

זה המתכון הבסיסי.

 

ואז אפשר להוסיף מה שרוצים על מנת לתת את הטעם הרצוי-

 

אז נגיד 2-3 כפות של מייפל ושברי פקאן יתנו טעם של מייפל-פקאן

 

אפשר להיות יצרתיים ולהוסיף שוקולד, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, מחית פיסטוק, פריגת קפוא על שלל הטעמים

להוסיף שברי ביסקוויטים, שברי עוגיות, אוגוזים

קיצר- יוצא טעים!

 

מי חומוס-

פשוט לוקחים את המים בהם בשלת את החומוס ומצננים.

והם עם ריכוז חלבונים גבוהה שאפשר ליצור קצף

והם כמעט ללא טעם. (כמובן שמוסיפים עוד הרבה חומרי טעם... וסוכר)

והם פיתרון מצוין!

שוקולד ציפס 60% קקאומתחפשת לעצמי

בעלי קנה בטעות..

מה אפשר לעשות עם זה?

זה מר...

בעיקרון התכנון המקורי היתה לעשות עוגת שמרים במלית קקאו+ סוכר ולהוסיף את זה...

להוסיף למאפינס/עוגה בחושה או לבראוניזקראנץ שוקולד
עוגיות צ'וקלייט


להמיס ולהשתמש במקום שוקולד לאפיה.פנסאי
מתאים לבראוניז, מוס שוקולד וכדו
הכי שווה...בתאל1אחרונה

עוגיות שוקולד צ'יפס?

 

ארוחת צהריים מזינהכינוי

שלום וברכה!

בדרך כלל אני לוקחת ארוחת צהריים בקופסא לעבודה.

אממה.. נמאס לי לאכול מהקופסאות האלה וגם בד"כ אני לוקחת בשרי ולאחרונה לא ממש בא לי זה..

יש לכם רעיון לארוחת צהרים מזינה? ולא בשרית?

אני יכולה להכין סלט או דברים בקטנה בעבודה. אבל מה אפשר ליד הסלט?

דגים אני לא אוהבת.

תודה מראש לעוזרים!

פירה, תפו"א בתנור, חציל בטחינהקראנץ שוקולד
ממולאים, בורגול-אפשר ליד הסלט כתוספת ואפשר בתוכו
קינואה מאוד בריאה וקל מאוד לבשלהתיקוןהמידות

מצוין ביחד עם הסלט.

סלט בורגול/ בורגול עם עדשיםיעל מהדרום
לי מאוד עוזר לחמיותברען
זה מפוצץ וממש טעים עם גבינה וסלט!
משביע ומפוצץ לך ת'בטן ככה שאת גם שבעה וגם אוכלת בריא..
אם לא בא לך גבינה אפשר גם חומוס או כל ממרח אחר..
אבל גבינה זה הכי טעים...
אני מכינה לעצמי לחמניות שהן בעצם חלבון .רגשית

קמח טף קמח סויה קצת טחינה אבקת אפיה ומים  ואופה במנג'טים . כל יום לוקחת אחד. תחליף חלבון.

אורז עם עדשיםבתאל1אחרונה

בכללי את יכולה לקחת איתך רק תוספת וירק בלי ה"מנה העיקרית"..

או להכין לך שניצל תירס..שאותו אפשר להכין גם בטוסטר בבוקר...

 

באיזה חומרים אפשר להשתמש לקישוט עוגות?דרוגי
כדי לצפות עוגה וגם כדי לקשט עם פרחים וכו'..
חשבתי על קצפת, השאלה אם יחזיק, ואם כן, עני רוצה בצבעים.
מה המינון שצריך של צבע מאכל?
תודה
קצפת, שוקולד, בצק סוכרט'
ריצ מחזיקה יותר טוב משמנת מתוקהקראנץ שוקולד
ולכן היא מומלצת לזילוף וקישוט יותר משמנת(רגישה מאד לחום וטמפ' חדר)
אופציה נוספת וטעימה מאד אבל מעט יקרה זה קישוט עם מרציפן, זה גם יוצא מאד ריאליסטי..
גם רויאל אייסינג סמיך מאוד יתאים.פנסאי
אבל זה לא טעים

ולגבי הצבע, את פשוט מוסיפה בהדרגה ומאהבת בין לבין, עד שאת מגיעה לצבע הרצוי.

עדיף לך לא להשתמש בצבעי מאכל על בסיס מים אלא כאלה שמגיעים בצנצנות קטנטנות ומרקם סמיך.
ממש לא טעים קראנץ שוקולד

תמיד כשמביאים מילפיי עם הציפוי אני מוריד את כל השכבה העליונה מת

דוקא נראה לי שלי זה היה טעים....אז אולי גם לפותחתיעל מהדרום
בצק סוכרנוצת זהב

שוקולד לשני גווניו. ריצ'\שמנת+צבע מאכל. והדבר שהכי שנוא עליי זה מרציפן...בעעעעעעמתמתמת

אל תשתמשי בבצק סוכר..!! זה הדברצנונית פלונית

שאומנם יפה מאוד ומרשים, רק כ"כ מגעיל ולא טוב ואנשים גם לא אוכלים מיזה והכל הולך הישר לפח הקרוב..!!!

אפשר לעשות עם קצפת ושוקולד דברים מהממים!!!! וכמובן.. טעימיםחיוך

בהצלחה!!

 

נכון זה באמת דוחה....בעעע!!נוצת זהבאחרונה


ריץ', כף אבקת סוכר וכף אינסטנט פודינגחמדמדה

יוצאת קצפת מעולה,עמידה וטעימה!! לגבי הצבע מאכל- לשים כמה שנראה, אין בזה חוקיםחצי חיוך

מחפשת רעיונות לחוג בישול..אביה*
עם קב' ילדים בערך בגילאי ב-ו,
יש תקציב סבבה וכן תנור, סירים וכו'..
דברים שגם לילדים יש מה לעשות ולא רק לערבב משהו קטן..
ולא כדורי שוקולד
בישול או אפייה?חוזרת
גם וגם..אביה*


סלטים לשבת לחם פיצה עוגיות קינוחיםמיקי 84


פסטה - להכין גם את הרוטבש.א הלוי
קציצות טונה
לביבות- ירק או תפו"א רגילות
פשטידות קטנות - לגרד את הירקות וכו'
עוגיות סנדוויץ
עוגת ביסקוויטים עם קצפת - אפשר להביא לכל אחד קצפת בתוך שקית אוכל - כשקית זילוף
לחמניות
עוגות בחושות
צ'יפס בתנור
עדשים לכבוד פרשת תולדות. מרקzmil
ירקות לכבוד החורף. לביבות לכבוד חנוכה. עוגת פרות יבשים לכבוד טו בשבט. אני עשיתי בצק סוכר בטו בשבט והסברתי שגם בפרות יבשים יש סוכר שמשמר אותם
קוסקוס ומרק של קוסקוסחילזון 123


מאפינס ואחרי זה לקשט אותו עם סוכריות וקישוטיםתתתתת


עוגת בסקויטיםמודדת כובעים


אחותי היתה בחוג בישול כזה כשהיא היתה ילדה ריבוזום

אני זוכרת שהם הכינו נקניק שוקולד, פיצה (מעולה ממש. אני צריכה לקחת ממנה את המתכון...), שבלולי פיצה. אני לא זוכרת מה עוד, אבל יש לה מחברת, ואוכל לשאול אותה בהזדמנות...

 

עוד רעיונות (לא בטוחה אם הכל מתאים): עוגיות, עוגות בחושות, לחמניות \ חלות קלועות, סופגניות בחנוכה, בלינצ'ס \ פנקייק.

כדורי שוקולד,עוגת גבינה,מרק ירקות,בורקסים,חלותתתתתת


עוגיות למיניהןבתאל1

חיתוכיות בצק פריך עם ריבה או שוקולד

ללמד אולי כל מיני סוגי בצקים לעוגות... 

אני מנסה להיזכר מה למדנו בחוג אפיה...לא זוכרת כ"כ...

נראה לי בעיקר כל מיני סוגים של עוגיות...גם כאלה לא פשוטות מדי.

פיצות

 

בבישול אפשר מרקים, רטבים לפסטה (וגם פסטה)

 

אפשר אולי להציץ בספרי בישול לילדים...

לא קראתי, אולי חוזרת..נערת טבע

מאפינסים מלוחים/מתוקים למיניהם- גבינה, זיתים, גזר, אוכמניות, שוקו ציפס......

סלטים- חיים ומבושלים: פלפל קלוי, גזר, תפו"א וביצים, 

 

מאפים- פיצה מלוואח, פיצה, זיווה, בלינצסים, 

 

מוסים

 

מוזלי- גרנולה+פירות

 

קוסקוס+מרק (מעולה לחורף!!)

 

מרקי קטניות למיניהם

 

קציצות דג/טונה

 

שקשוקה

 

חביתות ירק

 

טורטיות ומילויים- סלט בטטה קלויה, אבוקדו, ביצה, נקניק, פלפלים קלויים, עגבניה

 

מוקפץ- חזה עוף וירקות.

 

משקאות/שייקים שונים- חמים/קרים. (בחורף זה פצצה להכין משקה קקאו על האש/סחלב/פודינג, ובקיץ שייק קר/נס קפה/וניל/שוקו קר)

הייתי החוג כזה בתור ילדה קטנהיש בי אהבה ו..
עשינו פנקייק (עד היום אני מכינה עם המתכון ההוא)
תפו״א אינדיאני (כזה ממולא בביצה)
טאקוס עם רוטב סלסה
משה בתיבה (נקניקיה בתוך בצק)
פיצה
עוגיות שחור לבן (ואז עשינו כל מיני צורות של בע״ח)
טוב אני בהלם שאני זוכרת את זה

עוד דברים שהייתי מכינה עם אמא כילדה קטנה:
קובה (ממש כיף לעטוף את הבשר עם הסולת אבל בחוג אולי בעייתי בשר חי אז אפשר תערובת פטריות עם בצל מטוגנים)
עוגיות סולת ממולאות תמרים
מרק עוף
שיפודי ירקות (וגם פרגית)
פטריות ממולאות בתנור
עלי סלק ממולאים (באורז ובשר אבל אפשר רק אורז) על אותו עיקרון: בצל, פלפל ועלי גפן ממולאים.
מוקפץ
חשוב שתהיה גם מחברת מתכונים לחוג..אורנית

שיחזרו הביתה עם האוכל והמתכון..

 

נתנו לך רעיונות יפים למתכונים.

 

בהצלחה!

תודה רבה לכוולם! באמת רעיונות יפיםאביה*
אם יש עוד, זה יתקבל בברכה...
אפשר להכין איתם נשיקות..צנונית פלונית

הכי כיף בעולם!!! קל להכנה ורק לוקח לזה זמן בתנורליקוק

קליעת לחמניות וחלות, פרלינים משוקולד, עוגיותאשריך
מרקים, פשטידות,
סלט תפוחי אדמה עם מיונז ושמיר וכו'ירושלמית טרייהאחרונה

רק יהיה קשה לשמור על ההגיינה ולסלט כזה צריך ניקיון..