שרשור חדש
עשינו בחג ראשון צלעות כבשאיזה טוב ה'!!!!
לפי המתכון הזה:

שאלות דחופות לגבי כתף כבש/טלה: - בישול ומתכונים

יצא מעולה! מומלץ מאוד
שריר מס 8 בשקית צליה??אמאשלהבייבי
יש כזה דבר??

וגם-שקית קוקי זה שקית צליה??
תודה רבהה
שקית קוקי זו שקית צליה.לב אמיץ

מס' 8 אני חושבת שעדיף בתבנית מכוסה, מאשר בשקית צליה.

זה פחות חלק לצליה. יותר לאפיה בחום נמוך.

תודה רבהאמאשלהבייבי
וצלעות מס 2 ??אמאשלהבייביאחרונה
צלעות מס 2 בשקית צליה??אמאשלהבייבי
אז.....קראנץ שוקולד

מה הסריטה שלכם באוכל? חושב

אני נגיד אוהב ממש מאכלים על גבול השרופים, ז"א יותר בכיוון של חרוכים, אלה שנדבקים לתחתית הסירחושף שיניים

^^^^ ובנוסף חייבת מגוון שלא יהיה משהו שיחזור פעמיים בשבועשמחה ומשמחת
שאלה על כדורי לוטוסהתנערי מעפר
@קראנץ שוקולד וכל מי שיודע
אני שואלת בתור מומחה ללוטוס (ובכלל לאפייה):
אני רוצה להכין כדורי לוטוס פריכים, עם דגש עם הפריכים. ואני לא רוצה להוסיף נוזלים כדי לא לאבד את העסיסיות והפריכות של הביסקויטים לוטוס.

המגבלה: אין לי בבית ממרח לוטוס. ואני מעדיפה לא להוסיף את זה כדי לא לפגוע במרקם.

מה יחס החמאה עם חבילת ביסקויטים אחת של 250 גרם?
כדי שהכדורים יתחברו טוב ולא יתפרקו...

אשמח לעזרה.
תודה
ממ האמת שכמעט ולא יצא לי להתעסק בכלל עם לוטוסקראנץ שוקולד

למעט פעם אחת ששמתי ממרח לוטוס מעל עוגת גבינה קרה..
לדעת תוסיפי חמאה בהדרגה עד שתקבלי את המרקם הרצוי, אפשר להוסיף גם מעט אגוזים שונים שיתנו עוד קצת פריכות..

תודה רבההתנערי מעפראחרונה
כנראה שהתבלבלתי וזה המומחה השני ששכחתי את שמו...

אוסיף גם אגוזים, תודה על הרעיון!
עוגיות גרנולה או נשנושים בריאים דלי קלוריות?p&y
אשמח אם למישהו יש מה להציע תודה!
רעיון לסלטים מעניינים שאפשר לעשות עם כרוב סגול?( ולא מיונז)גיטרה וכינור
עדיף חי
כרוב סגול ולבןפה לקצת
לתבל במלח, סוכר, רוטב סויה ושמן ולפזר שומשום.
יוצא סוף הדרך!
כל מתכון של כרוב לבן, זה אותו טעם...חלילית אלט


אם עוד רלוונטי- ראיתי מתכון מעולה לסלט מקלות-~moriya~אחרונה
חותכים רצועות מכרוב סגול וכרוב לבן,
חותכים למקלות קולורבי, סלק וגזר.
אפשר להוסיף בצל ירוק חתוך למקלות.
מתבלים איך שאוהבים.
מתכונים עם לוטוסBad Wolf

אהלן, אני מחפשת מתכונים עם לוטוס, אבל שפויים, כי בחייאת כל המתכונים שאני מוצאת זה עוגות רושם מטורפות מדי... אז אם למישו יש מתכונים קצת יותר הגיוניים אני אשמח D: תודה רבה D:

עוגת גבינה קרה עם לוטוסקראנץ שוקולד

בתחתית שמים פירורי לוטוס עם חמאה, את המוס אני ממליץ על המוס גבינה של מיקי שמו..

ומעל מפוררים עוגיות או ממיסים ממרח לוטוס ושופכים מעל..

אני גם ממליצה על עוגת גבינה קרהחמדמדהאחרונה

אם את רוצה שזה יראה מיוחד יותר אז יכולה לעשות את זה יותר מקצועי (אבל שפויחצי חיוך ) נגיד אם את שמה שקף אז  לפני שאת שופכת את הבלילה של הגבינה על הבסיס- תשימי בצורת שכיבה עוגיות לוטוס מסביב לרינג (במעטפת הפנימית שלו) ואז עליהן לשפוך את הבלילה..(ואז כשהעוגה קפואה לגמרי מוציאים את השקף ורואים את העוגיות בתוך העוגה..)

עוד משהו זה כשאת שופכת למעלה את הממרח לוטוס- לא ליישר אותו עם סכין! פשוט לשפוך כמות גדולה של ממרח מומס ולהטות את העוגה לצדדים שחסרים.

בהצלחה

שאלת חלה שלא נאפתה מספיק ומלח בעוגיות שוקולגיעל מהדרום
לק"י

1. הכנתי לשבת שתי חלות גדולות יותר מהרגיל אצלי.
אחת אכלנו והיא היתה טיפה בצקית בפנים.
השניה הוקפאה אחרי האפיה- איך אפשר לאפות אותה כמו שצריך?

2. מה העניין של המלח בעוגיות שוקולד ועוגיות מסויימות?
(איכשהו אצלי מרגישים טיפה מליחות וזה פחות טעים).
1. כנראה לא תפחה מספיקט'
לא יודעת איך כדאי לאפות שוב.

2. קורט מלח בעוגות/עוגיות שוקולד ובכלל במתוקים אמור להדגיש את הטעם הדומיננטי.
אולי את שמה יותר מידי. נסי פעם להוריד לגמרי ותבדקי אם יש שינוי.
זה לא קריטי לשום דבר.
לגבי 1. התחלתי אפיה על 200 ושכחתי להנמיך אחרי כמה דקות....יעל מהדרום
לק"י

ועד שהנמכתי אולי זה היה קצת מאוחר מידי.
ותודה!! פעם הבאה אתפיח יותר.

2. גם תודה!! אוריד לגמרי וזהו.
למה התחלת על 200?ט'
קראתי איפושהו (פה אולי) שאפשר/ מומלץ להתחיל על 200 לעשר דקותיעל מהדרום
לק"י

ולהנמיך.
על כמה את ממליצה?

(הבעסה שהחלות יוצאות לי טוב בדרך כלל, ודוקא השבת שהבאתי חלה לארוחה שהתארחנו היא היתה לא מוצלחת לגמרי).
משערת שהחלה חטפה מבחוץ מכת חום מיד בהתחלהט'
ומבפנים עוד לא היתה אפויה מספיק.
אני מעדיפה אפיה ארוכה יותר בחום בינוני.


גיליתי לאחרונה שלאפות בתבניות ארוכות מקרטון נותן גובה מהמם לחלות.
זה משמעותי כי אני אופה חלות קטנות. סתם טיפ.
תודה ותודה!! אולי ננסה באמת בתבניות קרטוןיעל מהדרום
לק"י

בדר"כ אני מכינה חלות קטנות.
אבל אם נכין גדולות- ננסה...
תמיד כיף לי לנסות דברים חדשים במטבח!
אכן אבלג'נדס
זה נותן מראה של עוגה... מי שאוהב, סבבה..
על טעם ועל ריח..ט'
אני מכינה 6-8 חלות מקילו בצק (קילו קמח, בעצם) = דיי קטנות.
כמה שיתפחו זה יהיה יותר לצדדים והחלה תצא יחסית נמוכה ופחות מרשימה.

פה לטעמי (וטעמו) ממש הצליח:

מה המתכון שלך לחלות? נראה מושלם..עיניים תכולות
נראה קנוי פשוטיעל מהדרום
לק"י

אני עושה כל מיני צורות...
גם עגולות, 2 רצועות שמגולגלות, שבלול וכו' וכו'.
זו מחמאה? ט'
אני אופה כל כך הרבה דברים מגוונים שהחלות של שבת אצלי, זה צורך נפשי שיהיו 'רגילות' ...


הן יפות!! ומרשימות בעיני גם כי זה נראה קנוייעל מהדרום
לק"י

בדר"כ משתמשים בזה כמחמאה.

עדיין לא החלטתי אם אני יותר אוהבת את המראה הזה או המראה הביתי (נראה לי שהביתי ינצח).
תודה אין כמו ביתי, לא רק חלות.ט'
גם לחמים אחרים, עוגות, עוגיות, פלאפל, חומוס ומיונז וכל מה שאפשר להכין לבד.
תמיד יצא יותר בריא והרבה הרבה יותר טעים!!

^^ מסכימה איתך פרט למיונז...ברוקולי

 

|לא מפחיד אותך הביצים החיות?

לאט'

כבר לפחות עשר שנים שלא נגעתי במיונז קנוי ואם מכינים כמות קטנה שמחזיקה במקרר רק כמה ימים זה בסדר גמור.

 

^^ מאז שאני קטנה (ועוד לפני ) מכיניםרומי**
מיונז בבית ואין מה להשוות לקנוי!! בכלל!!
אין על מיונז בייתי...אני84
הילדים שלי מזהים לבד אם זה ביתי או קנוי...
המראה טוב, מה המתכון שלך?אליקאליק

בס"ד

 

הן מתוקות?

אני משחקת עם הכמויות של הסוכרט'
ובהנחה שאוכלים את החלות בשבת עם סלטים פיקנטיים לטעמי פחות מתאים חלה מתוקה.

אבל אפשר להוסיף/להוריד מהכמות לפי איך שאוהבים.


2 קג קמח (כוסמין הכי שווה)
5 כפות שמרים (לפני שיתחיל פה דיון, אפשר גם פחות)
1 כוס סוכר
2 כפות מלח
2 ביצים
5 כוסות מים פושרים
1 1/2 כוס שמן

לערבב לפי הסדר הזה^
את השמן להוסיף תוך כדי לישה

הסוד לחלות אוריריות וגדולות זה התפיחה, תפיחה ראשונה - קליעה - תפיחה שניה וזה עוד יתפח בתנור.

ממש סמוך לאפיה למרוח בביצה מעורבבת עם דבש, זה ייתן פריכות לחלות וימתיק מאוד.

אני גם אופה חלות בתבניות אינגלישלהרות כוחות
יוצא מהמם!
ובגלל שאני מכינה חלות קטנות, אני עושה קליעה של 2 . יוצא מקסים מקסים👌👍👌
שאלה לט': המתכון יוצא טוב גם עם קמח 70%?אורה*


מצויןט'
ישש תודה רבה!אורה*אחרונה


מבאס!!קראנץ שוקולד
דווקא השנה יש בהישג יד כמות גדולה של אתרוגים אבל עם כל מה ששמעתי על הריסוס אני מפחד ליגוע בזה :/
בעסה בהחלט...יעל מהדרום
תצחק למה לא?קראנץ שוקולדאחרונה
.
נערך, הגבתי במקום הלא נכון.גפן36
עוגות עוגיות וכו לסוכותחוזרת
אז ככה
מהיום:
פאי לימון



עוגות קפה




גריסיני- עוד רגע בתנור... תמונה תבוא

ונשאר עוד בצק פריך- נראה מה אכין ממנו... אולי עוגיות מגולגלות או בסיס לעוד פאי כלשהו

נראה מה עוד אספיק להכין היום...
ומה במהלך חול המועד (זה מה שקורה כשמיד אחרי חול המועד נכנסים לתקופה עמוסה בלי זמן לנשום... מכינים הכל מראש)
תותחית!שמן פשתן


אפשר מתכון לפאי לימון?בתאל1

או פאי מוכן? ;)

 

נשמע מעולה!!יעל מהדרום
איך את מכינה גריסיני??האני אניאחרונה


אוהבי הקוסקוס בבקשה לפה!! לכל זמן ועת
גם הגמדים שלי אוהבים קוסקוס.
אז כמה שאלות להכנת קוסקוס בפעם הראשונה, (לא משקית כמובן
איך עושים את זה? מה התבלינים?
מה המרק המוצלח לקוסקוס? (כולל ירקות מומלצים לקוסקוס ולא סתם לדחוף את כל הירקות בבית)

ודבר לא פחות חשוב שבגללו פתחתי את השירשור, פעמיים חיממנו קוסקוס בשבת בבוקר על הפלטה (עם תחתית יחסית עבה) ופשוט זה נזרק כי זה התקלקל ונהיה לזה ריח חמוץ. למה?
בקשר לקוסקוס עצמוקראנץ שוקולד
עבר עריכה על ידי קראנץ שוקולד בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ז 12:18

כבר שנים שאמא שלי מכינה את המוכן מחוסר זמן וכח..
המרק- התיבול שלו זה כורכום מלח ופלפל לבן ושמן, זהו! לא להשתמש באבקת מרק גם בגלל הטעם לוואי אבל בעיקר בגלל הרעל שיש בזה..



הירקות המומלצים לדעתי- דלורית, דלעת, בצל(המון) קישואים, כרוב לבן, תפו"א, לפת, בטטה, כרפס.. (גזר וחומוס אני אישית פחות אוהב) אפשר כמובן להוסיף גם כרישה..



 


דבר נוסף- רצוי להוסיף בשר או אפילו עצמות למרק, זה מוסיף המון טעם..

 


מציעה לך ללכת לצפות במישהי שמכינה קוסקוסיעל מהדרום
לק"י

אני יכולה לכתוב הסבר- אבל מראה עיניים הכי טוב.

למרק- חומוס/ שעועית, בצל, גזר, קישוא,תפו"א, בטטה, דלעת, ירקות ירוקים.
מלח, כורכום/ פפריקה/ שניהם, תבלין לקציצות/ בשר וכדומה.
אם בשרי- אז עוף.
לפעמים אני שמה גם עגבניה חתוכה במרקיעל מהדרום
ומה לגבי החימום על הפלטה שהתקלקל?לכל זמן ועת
גם לנו התקלקל.לב אמיץ

הקוסקוס עצמו מחמיץ כי זה למעשה כמו בצק...סולת ספוגה בנוזלים. אומנם יותר מתוחכם מזה, אבל בשורה התחתונה בגלל זה הוא מחמיץ.

 

אני מצאתי פטנט: מניחה את הירקות בתחתית, ועורמת קוסקוס מעליהם. לא מכסה בשמיכה או מגבת, ולא מחממת יותר מדי.

כשזה מוכן אני הופכת על קערת הגשה. יוצא גם חם במידה הנכונה (הירקות זקוקים להרבה יותר חימום מאשר הסולת), גם מסודר יפה, וגם לא מחמיץ.

ואם הסעודה מתאחרת, אני מגביהה את הכלי מעל הפלטה בעזרת צלחת חרס או זכוכית עבה.  

אפשר להוציא מהמקרר מספיק זמן לפני הארוחה בלי לחמםיעל מהדרום
תחפשי בהיסטוריה שלי. פעם כתבתי.מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ז 22:19
בקשר למרק-אצלנו מתבלים בכרכום ותבלין לקציצות. כמובן פיטרוזיליה וסלרי.
בצל, גזר, קישוא, דלעת, דלורית, תפו"א. חומוס.
תפו"א לא מסתדר עם קוסקוס...בתאל1

כך קיבלתי מסבתא...

מסתדר מעולה.מוריה
קוסקוס מהשקיות ממש טעים וכשמחממים אותואורין

וכנ"ל מקרונים ותפו"א לא מספיק קרוב לפלטה ואז החום לא חזק- זה מתקלקל

קוסקוס מסולת ב 5 דקותחנה א

אין מה להשוות את הקוסקוס האמיתי לזה שבשקית עם כל חומרי הטעם והמשמרים...

מתכון מנצח וקל:

1. מרתיחים בסיר גדול 6 כוסות מים + 1/2 כוס שמן וכף מלח.

2. כשהמים רותחים מוסיפים 1 ק"ג סולת ומערבבים היטב מס' שניות עד שהסולת סופגת את כל המים ונוצר גוש.

3. משאירים על להבה קטנה מאד 5 דקות כשהסיר מכוסה. מכבים את הגז ומשאירים עד לקירור.

4. כשפושר או קר - מכניסים את הגוש למעבד מזון עם הלהב המסתובב התחתון ומפעילים לדקה.

    מתקבל קוסקוס דק וטעיםםםם!

 

מעניין לנסות...יעל מהדרום
^^^ נכון. תודה על המתכוןלכל זמן ועת
המתכון שלי לקוסקוס אמיתי!לילי1
מצרכים:
1 ק"ג סולת
6 כוסות מים
1 כפית מלח
1/2 כפית קימל
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור דק
1/4 כפית אגוז מוסקט
3/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. ממלאים את סיר הקוסקוס התחתון במים עד מחציתו ומביאים לרתיחה.
2. מניחים את הסולת ומערבבים עם התבלינים.מוסיפים כוס מים בהדרגה,מסובבים-מעסים-מפוררים את הגושים. את אותו תהליך עושים עם חצי כוס השמן. משאירים את הסולת לנוח מספר דקות, כדי שהנוזלים ייספגו באופן אחיד.
3. מנפים את הפירורים דרך הנפה, כדי להבטיח גודל אחיד.
4. לאחר שהמים רתחו בסיר התחתון, מניחים את הקוסקוס בחלק העליון של סיר האידוי (המסננת), מכסים ומאדים כחצי שעה. פעם או פעמיים במהלך האידוי מרימים את המכסה ומאווררים את גרגרי הסולת עם מזלג, כדי לאפשר מעבר טוב יותר של האדים.
5. מסירים מהאש ומעבירים לקערה גדולה. נותנים לקוסקוס להתקרר כמה דקות ואז מתיזים 2 כוסות מים על הסולת בהדרגה, לאט לאט ותוך כדי ערבוב תמידי כדי שלא ייווצרו גושים. אם הקוסקוס חם מידי למגע יד אפשר לערבב בכף גדולה או מטרפה במהלך הוספת המים.
6. מחזירים לסיר האידוי, כשהמים רותחים בסיר התחתון, לחצי שעה נוספת.
7. בתום חצי השעה מעבירים לקערה ונותנים לקוסקוס להתקרר.
8. מוסיפים לאט ותוך ערבוב תמידי 3 כוסות נוספות של מים. מניחים את הקוסקוס לנוח כחצי שעה, לספיגה טובה של המים ומעבירים שוב דרך הנפה לקבלת הקוסקוס המוכן.
וגם..לילי1
כדאי לבשל את הקוסקוס באדים של המרק ..מתקבל טעם הרבה יותר טוב..
תודה לילי. אנסה גם את זהלכל זמן ועת
ירקות למרקבתאל1

לפי סבתא שלי ואמא שלי (מרוקאיות ממרוקו)-

חומוס, קישואים, דלעת, גזר, חתיכת גמבה ירוקה, אני חושבת כמה עלי כרוב לבן אם יש לך, בצל.

 

עדיף לטגן או לאדות קצת את הבצל ואת הגזר שיתנו טעם ואז לשים את שאר הירקות והמים..

דלעת- מתפוררת מהר אז לשים אחרונה

חומוס- לוקח לו שעות להתבשל אז אולי עדיף לבשל בנפרד ואז לשים או לבשל בלי הדלעת מלא זמן ואז לשים את הדלעת.

בהצלחה!

ממ אמא שלי שמה את הדלעת מההתחלהקראנץ שוקולדאחרונה
ובכלל את הירקות רק בישול וזה לא מתפורר
בשר או הודו טחון ותחתיות ארטישוק. הילכו שניהם יחדיו?זכיתי

אשמח לפירוט ומתכון.

תודה

בטח..מקום בעולם
תחתיות ארטישוק עם קציצות..
אפשר ברוטב 'צהוב'..
כן ברורבתאל1אחרונה

תכיני כמו שאת מכינה קציצות ותמלאי את התחתיות...

לא יודעת מתכון מדויק אבל אמא שלי מכינה...

קינוחים ללא גלוטן, מרגרינה ופצפוצי אורז?מפה לשם
יש דבר כזה בעולם?
עדיפות לפרווה אבל גם חלבי טוב.
קינוחים עם שמנת מתוקהמחייכת =)

ויש לי מתכון לעוגיות עם אגוזים ושקדים ,דבש\סילאן ,קוקוס ..טעים ברמות. רוצה מתכון?

אשמח תודהמפה לשם
הנהמחייכת =)



זה המתכון המקורי.

שינויים שאני עשיתי (ויצא טעים ברמות) :
כוס ורבע קוקוס
כוס ורבע אגוזים טחונים
כוס שקדים טחונים גס (חתיכות קטנות)
קצת פחות מחצי כוס סוכר לבן/חום
ביצה
ואפשר גם כפית דבש/סילאן (מוסיף ממש, אבל להוריד סוכר כי יוצא מתוק)

בעיקרון זה מתכון ממש גמיש, את יכולה לשים איזה סוגי אגוזים שבא לך, לשנות דברים
רוב העוגות של פסח (על בסיס קמח תפו"א\אגוזים וכו')חילזון 123


הסופלה של חרישיתג'נדס
הכנתי פעם לחניכה של אחותי שרגישה לגלוטןקראנץ שוקולד

קינוח ממש טעים.

הבסיס הוא פצפוצי אורז עם שוקולד לבן, משטחים לתבנית ומקררים.. מעל מוס שוקולד מריר או חלב עם שברי גליליות, הכל כמובן עם תחליפים..

ביקשה בלי פצפוצי אורז..מקום בעולם
כתבתי את העיקרון אפשר גם דברים אחריםקראנץ שוקולד
מתכונים של פסח...בתאל1אחרונה


מה אפשר להוסיף לחלבה? רוצה להכין קינוחי כוסותbinbin
דבש, שוקולד, פיסטוקיםט'
גלידת חלווהבתאל1אחרונה

תקציפי שמנת ותגרדי לבפנים חלווה.. קצת סוכר... וזהו.

תשימי בכוסות ואפשר מעל לפזר פירורי חלווה

אז קניתי חמאת בוטנים טבעית מחייכת =)
יש לי גם שוקולד,דבש,ביסקוויטים,חמאה ושמנת מתוקה

אז למישהו יש מתכון טעים לחיתוכיות חמאת בוטנים עם דבש מלמעלה עם החומרים האלו/חלקם ? אני ממש אשמח(:
התכוונתי לשוקולד מלמעלהמחייכת =)
פירסמו פה לפני כמה ימיםמשיח עכשיו!

טארט שוקולד וחמאת בוטנים לעצלנים- חפשי בגוגל

תודה..אבל יש לכם אולי את הכמויות של המתכון של החתיכויותמחייכת =)
חמאת בוטנים ושוקולד עם הביסקויטים שלא מצריך תנור? הוא פשוט כזה..
יש לך גם שוקולד לבן?מקום בעולם
ממ לא..תודהמחייכת =)
מתכון-אנצי
עוגת חמאת בוטנים:
חומרים-

לבסיס:
-200 גרם בסקוויטים
-1/4 כוס שמן או 1/3 כוס חמאה מומסת
-1/2 כוס חמאת בוטנים
- 3 כפות דבש

לשכבת השוקולד:
-200 גרם שוקולד
-1/4 כוס חמאת בוטנים

אופן ההכנה:
א. מרסקים את הביסקוויטים במג'ימיקס
ומוסיפים את השמן/החמאה, החמאת בוטנים והדבש ומערבלים לתערובת חולית.
שופכים את תערובת הבסיס לתבנית ומהדקים אותה.

ב. ממיסים את השוקולד והחמאת בוטנים יחד עד שמקבלים תערובת אחידה.

ג. שופכים את השוקולד מעל שכבת הביסקוויטים, מפזרים עם כפית חמאת בוטנים על העוגה ובעזרת סכין מערבלים עם כל השוקולד (ככה יוצאים עיטורים יפים על העוגה מהחמאת בוטנים)
- מכניסים למקרר למשך שעתיים.
- לפני שחותכים תחכו 10 דקות להפשרה.
בתיאבון!!
יופי תודה התכוונתי לזה מחייכת =)
יש לנו מתכון דומה אבל אחר..אביה*
מרסקים שרוול בסקויטים חומים
ממיסים (אפשר במיקרו):
חצי כוס דבש
קופסאת חמאת בוטנים (עדיף קראנצ')
1/2 כוס שמן
מערבבים עם הבסקוויטים
מקפיאים.
ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם
1 ריצ'
שופכים מעל.
מקפיאים לזמן קצר וחותכים לחיתוכיות קטנות.
יוצא ממש ממש טוב!!
מתאים לתבנית חד"פ רגילה, אנחנו עושים בקצת יותר קטנה (של פשטידות כזה) כי אוהבים שזה יותר גבוה ..
תודה! נשמע טוב..אם אני משתמשת בחמאת בוטנים טבעיתמחייכת =)
צריך להוסיף סוכר או יותר דבש?
אני לא יודעת, היא מתוקה?אביה*
לא זוכרת שטעמתי אותה, אבל החמאת בוטנים שקנינו יש בה מתיקות, אז אולי להוסיף יותר דבש או אבקת סוכר.. (לא סוכר רגיל כי ירגישו את המרקם לדעתי מכיוון שזה לא אפוי..)
ניראלי שהסוכר ימס ואז זה יהיה סבבה..מחייכת =)אחרונה
לא היא לא מתוקה..
תיקון- 1/4 כוס שמןאביה*
אז מה אתם הכנתם לחג??וזכני לגדל
אני כל כך אוהבת את העוגה הראשונה!משיח עכשיו!
אין פעם שהכנתי אותה ולא קיבלתי מחמאות מטורפות
איזו עוגה זאת? והכל נראה טוב....יעל מהדרום
מישהי ניסתה להמיר את החמאה לשמן?עיניים תכולות
ואם יש לי שקדים לא קלופים אפשר להשתמש?
אני שמתי רק ביסקוויטים לתחתיתמשיח עכשיו!


נשמע טעים!יעל מהדרום
כל העוגות נראות פשוט מעולהההאמונה ואומנות
אפשר מתכון של העוגה השלישית? היא נראית מעניינת וטעימה. תודה!!
של העוגת גבינה?וזכני לגדל
בסיס ביסקוויטים טחונים עם חמאה.
קרם גבינה (שמנת,גבינה,סוכר ופודינג) באמצע יש שכבה של שוקולד מומס עם קצת שמנת.ולמעלה שברי אוראו...יצא מטריףףףףף
אשמח לקבל את המתכון לעוגה השניה!!עיניים תכולות
יאאמי!!! נראה ממש טוב, אפשר מתכון של העוגה האמצעית?שדות של אירוסים


נראה עוגות פצצה!~ יהודית ~אחרונה

אפשר מתכון של העוגה האמצעית??

מחפשת מתכונים טובים וקליםמבשרתת
לעוגת שיש ולעוגיות ספירלה שחור-לבן..אשמח לעזרתכם!
תודה! בתכוונתי לעוגיות ספירלה ולא עוגה..מבשרתת


יש ל @יעל מהדרום מתכון לבצק פריך בחתימהכף עץאחרונה

תעשי אותו ותשימי בחלק מהבצק קקאו שיהיה חום...

הכנתי בטטה אפויה עם שמן זית וזה לא נהיה קריספימחייכת =)

וטעים, זה נהיה קצת יבש כזה ולא ממש לעיס

וזה כבר כמה פעמים , ובאמת עקבתי אחרי זה לראות מתי זה מוכן , וגם אחרי הרבה זמן זה לא נהיה..מה אתם אומרים?

אוי, זה קורה לפעמים.לב אמיץ

יכול להיות שהבטטה היתה סיבית? אולי לא כל כך טריה?

 

סיבה נוספת זה היחס בין כמה דק היא חתוכה, וכמה בטטה יש לעומת גודל התבנית.

אם יש מעט בטטה, חתוכה דק, והיא מפוזרת על פני תבנית גדולה עם רווחים גדולים בין החתיכות, בדרך כלל זה מתייבש.

 

ובכמה טמפרטורה חום אפית?

תשובותמחייכת =)
האמת שלא חושבת שהיא לא היתה טריה..היא היתה בסדר גמור
באמת חתכתי דק כדי שיתאפה טוב, וחלק מהפעמים באמת פיזרתי כמו שרשמת וחלק פיזרתי על תבנית קטנה בלי רווחים גדולים .וניראלי שבסביבות 180 מעלות אולי קצת פחות..
אז אולי זה דק מדי.לב אמיץ

דווקא לא טמפ' גבוהה מדי.

תודה..אז אולי באמת אנסה עבה יותר בעז'ה מחייכת =)
בהצלחה לב אמיץ


אני בזמן האחרון אופה תפו"א על החום הכי גבוהיעל מהדרום
לק"י

וכשמתרכך מעביקה לטורבו לעשר דקות או יותר, כדי לקבל את המעטפת הקריספית.

לא זוכרת אם זה עבד עם הבטטה.
תודהמחייכת =)
מה זה טורבו?
יש לי טוסטר אובן (שנחשב מעולה)..יש בזה טורבו?
זה עם המאווררים... לא יודעת אם יש בטוסטר אובןיעל מהדרום
אוקי ביררתי עם אמא שלי ויש טורבו, אולי באמת זה קשורמחייכת =)
תודה!
לי זה קרה כשהתקמצנתי עם השמןאמת ואמונה
ישמצב! האמת שמשתדלת לא לשים הרבה זה סתם כי זה עדיףמחייכת =)אחרונה
מבחינה בריאותית..אבל ננסה בעזרת ה' בלי נדר..
כמה זמן צריך לבשל בשר טחון לרוטב בולונז?שוקולד לבן


15 -20 דק' בערך.לב אמיץ


תודה רבה! עזרת לי ממש שוקולד לבן


שמחתי לב אמיץאחרונה


מחפשת קינוח מפנק לחג. פרווה ולא סופלהשומרת סוד
טירמיסולהרות כוחות
איך טירמיסו פרווה??ירושלמית טרייה
ומי יכול להגיד לי אם יש למצוא בכלל גבינת מסקרפונה בהכשר מהדרין ואיפה?
הדבר היחיד שראיתי זה של מחלבות גד לא מהדרין.
^^קראנץ שוקולד

כל העניין בטרמיסו זה הגבינה, אחרת זה סתם עוד עוגת קצפת..

 

ומה עם הגבינות של משק צוריאל? 

לא ראיתי עד היום מסקרפונה של צוריאלירושלמית טרייה
גבינת טופו פרווהלהרות כוחות
) toffuti cream cheese)
אפשר להחליף מסקרפונה בשמנת חמוצהמשיח עכשיו!אחרונה
מוס בשלושה צבעים, שייק פירות צבעוניט'
רולדה קרה/קפואה במילוי מענין, אצבעות וופל, עוגת שוקולד חמה.
יש הרבה.
מה זה אצבעות וופל?יעל מהדרום
גליליות חלולות מצופות שוקולדט'
מכירה...זה ממש טעים!יעל מהדרום
תמלאי בריצ' מוקצף עם שוקולד מומס/פודינג כלשהו = קינוח מעולהט'
כן..עם קצפת עשיתי לפני אי אלו שניםיעל מהדרום
לק"י

עשית לי חשק לעשות שוב
פאי לימון. שוקולד.חוזרת
חיתוכיות אגוזים ומוס שוקולד קפהבראבו

אחד הדברים!!!

הכנתי לחג וכולם היו בטוחים שזה חלבי 

פשוט טעייים!!!!

והנה תמונה של איך זה יצא

אה שחכתי לציין שכדאי להקפיאבראבו

בעיקרון במתכון המקורי לא צריך לשמור בהקפאה אבל זה ממש טעים כשזה קפוא המוס נהיה כאילו מין

גלידה-מוס

ממש טעים!!

ממליצה בחום!

זה נראה נורא טעים!ירושלמית טרייה
וגם מזכיר לי משהו שסבתא שלי ע"ה הייתה עושה..
אולי יהיה לי כח לנסות מתישהו
תודה רבה!! נראה מאד טעים ו קל להכנה.נפש חיה.