אני יודעת שזו שאלה חרושה אבל בכל זאתעיניים תכולות
חפשי אצל ניקי ב - עוגת פאדג' שוקולדט'

האמת שלא בא לי עליה, בא לי עוגת שוקולד פשוטהעיניים תכולות
(ואין לי שמנת חמוצה גם)
אבל תודה
אני מכינה בלי שמנת חמוצהט'
בבקשהט'
1 כוס סוכר
1 כוס חלב (סויה/מים/מיץ)
חצי כוס שמן
כפית תמצית וניל
- לערבב
1 כוס קמח
1 שקית א.אפיה
3 כפות קקאו
- לערבב
לאפות 20 דקות בחום בינוני
יש לניקי מתכון בלי שמנת חמוצה (אבל עם מתוקה)יעל מהדרוםאחרונה
חיפשתי בזכות השרשור ובא לי להכין...
אשמח למתכון לגוש צלי כתף ברוטב מתוקשמחה ומשמחת
רעיון במה למלא טורטיה למנה ראשונה? לא בשר ולא מוקפצים..אורחיה
גוואקמוליקראנץ שוקולד
מההה???אורחיה
זה ממרח או סלט אבוקדו עם בצל ופלפליםקראנץ שוקולד
הולך מעולה עם טורטיה, אפשר לשלב גם עם חביתה..
אם ככה, ממלאים בלי לצרוב או לטגן את הטורטיה?לב אמיץ
זה תמיד מרגיש לי כאילו בקושי אפוי. נא כזה...
רצוי בכל מקרה לחמם מעט במחבתקראנץ שוקולד
אגב אפשר למלא גם בגבינות, נגיד גבינת שמנת וסלמון מעושן עם ירקות..
אה. תודה.לב אמיץ
זה מה שטעים!ג'נדס
עגבניות מיובשות בשום וכוסברה???אני84
פירה עם בצלגפן36אחרונה
נואשתת כל המתכונים עם חמאה או מרגרינה
נעה!!!
מחפשת מתכונים לעוגות,עוגיות וקינוחים פרווה לכבוד החגים... כל מתכון יתקבל בברכה
ללא חמאה או מרגרינה!!!
תודה ושנה טובה![]()
אפשר להמיר את כל סוגי השמנים ברסק תפוחים לא ממותקיהלום שבכתר
בעיקר בעוגות, מאפנים, ואפילו בפשטידות (גם מלוחות, תתפלאו!). לפעמים צריך להשתמש בנגיד 1/4 הכמות שמן אבל כדאי כי זה מוריד הרבה מן השמן. קראתי שאפשר להמיר את השמן ביין לבן, אבל לא ניסיתי וגם לא מבינה את ההגיון שבדבר.
בורקס בשרשיפקה
איך עושים שהמילוי של הבורקס בשר לא יצא פירורים? זה הרי בשר טחון..
ולא מתחשק לי להוסיף ביצה, זה נשמע לי דוחה משום מה.
אשמח לעזרה לקראת שבת
תודה
שלי יוצא מעט פירוריאם הבנים12
לטגן בצל קצוץ ושום כתוש
להוסיף בשר טחון
לקצוץ עגבניה בלי קליפה ולהוסיף לבשר
לתבל: מלח פלפל, טיפה כמון, מעט קטשופ ומעט סוכר
לבשל על אש קטנה עד שיהיה אחיד.
להוסיף ביצה
(אפשר גם בלי ביצה )
זה יכול להיות גם מילוי לבלינצ'ס?זכיתי
לא ניסיתי בלינצסאם הבנים12
אפשר להכין את זה כמילוי למוסקה, לזניה בשרית או פאי רועים.
עדיין רלוונטי?יראת גאולהאחרונה
כמות של 1 גדול / 2 קטנים לכל 500 גרם.
עם בטטה יוצא טעיםםם
איך הופכים בית ל"מלא"?שבה
שלום לכולם
ב"ה אנחנו זוג עם ילד בן שנתיים ותינוק.
הרבה פעמים יש לנו הרגשה שהבית "ריק" מאוכל..
בעלי אוכל בעבודה, אני אוכלת מעט דברים, הילד אוכל רב הזמן במעון.. בבית אוכל חביתה, גבינה, ירקות, פתיתים..
אני מכינה עוגה או עוגיות זה נגמר ושוב תחושה שריק..
אני לא יודעת איך להעביר את התחושה.. זה פשוט מאוד שונה מהבתים של הורינו שאתה מגיע והמקררים מפוצצים בשלל דברים כי זה בתים שמכילים הרבה ..
צריכים להגיע אלינו אורחים באופן ספונטני לסירוגין בסוכות ואנחנו חושבים מה כדאי לקנות? וגם סתם לתמיד, שיהיה תחושה שיש..
ניסינו לחשוב מה יש בבית הורינו שאין פה, וואלה לא יודעת..קיצור אשמח שתעזרו
קונים הרבה ירקות מגוונים, מוצרי בסיס כמו קמח, שמן, ביציםט'
מכינים כמויות קצת מעבר לרגיל ומקפיאים בחכמה.
בתור התחלה, שבו יחד ותכינו רשימות מפורטות לפי קטגוריות:
סלטים - קרים, חמים, מבושלים, חיים.
מנות עיקריות - בשר, עוף, דגים
תוספות - אורז, ירקות, פשטידות, מאפים.
מרקים - חלביים, בשריים, ירקות.
עוגות ועוגיות, קינוחים.
תכינו תפריט לחג וממנו תסגרו רשימת קניות מסודרת.
אם את רוצה מתכונים ספציפיים תכתבי ותקבלי פה המון.
אז אולי תכתבו רשימות מה תמיד יש לכם במקפיא..שבה
פסטה. פתיתים.לב אמיץ
רסק עגבניות.
שמן זית.
במקפיא: אפונה ירוקה, שעועית ירוקה, פול ירוק, חזה עוף, עוף שלם, איזשהו חלק של בשר, איזשהו דג,
ושם אני שומרת גם קמח מלא מנופה, סולת, וקמח מצה שמורה. אה וגם קופסת קוואקר בוואקום.
קטניות: עדשים אדומות, גריסי פנינה, אורז לבן/מלא, שעועית לבנה (לחמין) חומוס (חמין, קוסקוס, ממרח חומוס).
ולפעמים מגוונת עם קטניות נוספות.
בקבוק קטשופ 
שימורים: טונה. לפעמים גם חומוס מבושל.
תפ"א שומרת כמה ימים מתחת לשולחן ארוזים ברשת שלהם, מונחים בתוך שקית של סופר שהשוליים שלה מופשלים כלפי מטה.
אם אחרי 5-6 ימים לא השתמשתי (נדיר) מכניסה למקרר.
דלורית שלמה בקערה על השולחן.
במקרר : מוצרי חלב: חלב, קוטג', גבינה לבנה 5%, יוגורט או אשל, שמנת, גבינה צהובה, לפעמים בולגרית או צפתית, או גבינת שמנת.
ביצים.
ירקות: בצל, שום, כרוב, גזר, בטטות, חתיכת דלעת לשבת, קולורבי, (שומר בעונה) גמבות, מלפפונים קונה לפחות פעמיים בשבוע, עגבניות. קישואים, לעיתים נדירות חצילים. בקיץ לפעמים תירס.
חסה גוש קטיף, פטרוזיליה, כוסברה גוש קטיף, סלרי (כשהמשפחה קטנה, אפשר להשתמש בחלק לכבוד שבת, ואת השאר לשטוף, לסנן ממים ולהקפיא).
וגם פירות במקרר.
חוץ מבננות ופירות הדר וגם כמה פירות בודדים שרוצים שיבשילו מהר.
וגם תבלינים.
בארון: אגוזים - מלך, ברזיל. תמרים.
טחינה מלאה.
תה מכל מיני סוגים, קפה מכל מיני סוגים.
זה בערך.
לפי מה שאתם אוהבים.
ואל תשכחי שבעז"ה המשפחה עוד תגדל והמקרר ילך ויתמלא 
תודה רבה על הפירוט העצום!שבה
חשבתי שיעזור לי לראות מתכונים חדשים. מנויה לאתר 10 דקות ומקבלת ממנה כל שבוע 3 מתכונים. מכירים עוד אתרים ששולחים לך למייל מתכונים?
ניקי בט'
יש לניקי ב מתכונים שהיא שולחת למיילש.א הלוי
אולי אםלב אמיץ
תכיני ארוחות ערב משפחתיות מבושלות, אפילו רק שניים-שלושה ערבים בשבוע, תרגישי שאת מתמלאת והבית מתמלא. אולי תבשלו יחד אם מתאים.
זה יכול להיות רק מרק או תבשיל קל אחר, אם בעלך והקטן כבר מלאים ממה שאכלו בעבודה או במעון.
ככה הם גם יקבלו מנה של אוכל ביתי מזין, בנוסף לאוכל שהם מקבלים במשך היום.
אולי באמת בגללאגוז16
שאין צורך זה ככה..וכשיהיה צורך בעז"ה כבר יתמלא לא?
פירות - שתמיד יהיה במקרר/בחוץש.א הלוי
ולמאגר עוגיות/עוגות במקפיא שקל לשלוף ולחמם
אל דאגה - הילדים יגדלו וגם המקרר שלכם יתמלא ;)
אנחנו מילאנו את המקרר בתחילת הנישואים ואחרי שיצא לנו לזרוק מלא פעמים העדפנו לקנות כל פעם מה שצריך.
אבל למדנו שצריך שיהיה אצלנו: בייגלה, קרקרים, וכו' כי אני אוהבת לנשנש מלוחים, או סתם לאורחים שבאים לביקור קצר.
אני אוהבת שתמיד יש מרק במקררעוד חוזר הניגון
אפשר לגוון עם סוגים שונים של קטניות וירקות: מרק אפונה/מרק כתום/מרק ירקות עם עדשים כתומות/ירוקות וכו׳ וכו׳.
מזדהה עם תחושתךאני123
מזדהה גם אותו סטטוס משפחתיp&y
במקררלב אמיץ
אפשר להכניס סירים עם אוכל מבושל שצריך רק לחמם.
נגיד סיר עם אורז, סיר עם תוספת ירק, סיר עם עוף, וכו', בנוסף לירקות ופירות ומוצרי החלב.
וארונות - אפשר למלא בכלים, כלים חד"פ, ספרי בישול, גלילי נייר, סטוקים של נרות שבת, בקבוקי יין, סלסילה עם מפות לבנות לשבת, וכו' וכו', כל מה שעולה על הדעת ומתאים לשמור במטבח.
ואם מתגעגעים למלאות והאווירה בבית אבא - אמא, כדאי פשוט לנסוע לבקר, גם בימי חול.
עושה טוב על הלב 
לי זה תמיד נתן כוחות להמשיך בשיגרת המשפחה הצעירה שהיינו.
אם יש מספיק אוכל וכולם שבעים, מה הבעיה?בלדרית
אם מכינים אורז/עוגה/פשטידה/קציצות ועוד מאכלים שנשמרים בהקפאה-אני תמיד עושה יותר ושמה במקפיא. אבל גם שם האוכל מתקלקל בסופו של דבר. ירקות ופירות אני קונה מעט מכל סוג משום שחבל לי שייזרק.
אצלי גם הרבה פעמים יש את המצבתתתתת
הזה וזה בסדר גמור מבחינתי הכל בסדר
לפעמים שיש הרבה ירקות נגיד זה נזרק...
זה ממש הגיוני לזוג+2 קטנים. את יכולהדבורית
קרקרים תוצרת בית לנשנש. פסטה עם טונה
סתם ירקות בתנור זה טעים לנשנש. בטטה אפויה עם שמן זית. את יכולה להכין פיצה ולהקפיא לפני האפיה ואם באים אורחים מוציאים ואופים ואז הריח ממלא את כל הבית...
אני ממש מבינה את התחושה שלך גם אנחנו היינו ככה עד שב"ה הבית התמלא בילדים ואורחים וקצב הבישול הוכפל ושלוש...
קרקרים תוצרת בית? מענייןp&y
יש לקרין גורן מתכוןשאלה לי.
^^^ מתכון מצויין! קישור בפניםמחייכת =)
שאלה לי.
תודה
תודה רבה!p&y
פעם ביומיים מכינים סיר מרק גדול.רוני בלילהאחרונה
מחפשת מתכון למשהו מתוק אבל...עוד כינוי
בלי קקאו, דבש, שוקולד וכו'
תודה

תמרים הולך?ט'
נשמע טעים. תודהעוד כינוי
כמו שהוא בדיוקט'
יצא מעולה גם ככה.
מאוד מאוד טעים.
ניסיתי את זה ולא אהבתי את השילוב שלפנסאיאחרונה
אולי משהו עם תפוחים?חילזון 123
קראמבל תפוחים למשל.
חוץ מזה יש לי עוגיות טחינה שהכנתי פעם עם דבש או סילאן במקום הסוכר.
אוכל לחפש את המתכון בערב.
אשמח למתכונים גם לקראמבל וגם לעוגיות. תודהעוד כינוי
עוגיות סילאןאם הבנים12
2/3 כוס שמן
1/4 כוס סילאן
3/4 כוס סוכר אפשר חום
ביצה
2 כוסות קמח/מלא/כוסמין
קורט מלח
2 כפיות סודה לשתיה
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית זנגביל טחון
1 כפית קינמון
לערבב יחד שמן, ביצה, סילאן וסוכר.
להוסיף את שאר החומרים ולערבב לקבלת בצק אחיד
בעזרת 2 כפיות לקרוץ עוגיות ברווחים
לאפות בחום בינוני 10-12 דק'
העוגיות יכולות להראות קצת לא מוכנות, הן מתקשות.
בתאבון!
נראה לך שאפשר בלי סוכר?עוד כינוי
לא ניסיתי ...אם הבנים12
אז מסתבר שיותר מסובך...עוד כינוי
בצק פריך בלי סוכר עם מלית תמריםיעל מהדרום
כעכים מלוחים כמו עבאדיאם הבנים12
תפוחים אפויים? אולי אגסים שלמים ביין?ט'
יש סילאן טבעי בלי תוספת סוכר. זה גם אסור?חילזון 123
אם ככה בטח גם תמרים ופירות מתוקים לא מתאים
מה עושים עם קצפת שנשארה?טריה
הקצפתי ריצ לרולדה ונשאר לי מלא, מה אפשר לעשות עם זה? לא מידי מסובך וחומרים זמינים בבקשה...
תודה
אפשר עוגת ביסקוויטיםמחייכת =)
ז"א שכבה של ביסקוויטים שכבה של קצפת ושוב ואז מלמעלה אפשר שוקולד מומס.
אפשר מוס שוקולד - לקפל שוקולד מומס (שהתקרר) לקצפת. או מוסים בטעמים אחרים- ריבת חלב, קפה וכו'..
אפשר להכין פנקייקים\קרפים ולמרוח בתוך
להקפיא ולאכול על תקן גלידהחוזרת
קינוחי כוסותתתתתתאחרונה
עם שברי לוטוס/ פירורי חלבה וכו
אשמח למתכון טעיםּפוסעת
(לא מנוסה בכלל באפייה)
רולדהיעל מהדרום
זה משו שנראלי ממילא היא מכינה בחגפוסעת
אבל בכולופן, זו עבודה מסובכת, לא?
לא מאוד מסובכת..אבל אולי עדיץ לא להפנסות בפעם הראשונהיעל מהדרום
מה עם עוגת שוקולד טעימה?
עוגת שוקולד זה נדוש כזהפוסעת
יש לניקי ב מתכון לפאי שוקולדabc
שומרת לי לחג אי"ה
מה עם עוגת מוס שוקולד /גבינה?ש.א הלוי
והם יחסית פשוטים להכנה
אפשר לעשות תחתית מביסקווטים או בראוניז
והמוס אפשר - להקציף שמנת + שוקולד
או לערבב גבינות + קצפת (אם את רוצה מתכון מדיוק תגידי)
אשמח לשמוע!פוסעת
מצרפת מתכוניםש.א הלוי
עוגת גבינה של ניקי ב- יש לה עוד המון מתכונים דומים. זה מה שמצאתי שהוא בלי ג'לטין.
אם את רוצה עם ג'לטין (ניתן לקנות בקלות בכל סופר) אז את יכולה, זה לא מסובך לשימוש.
ועוגת מוס שוקולד - גם של ניקי ב
אני אוהבת את המתכונים שלה כי הם פשוטים, קלים והיא עונה על שאלות ממש מהר..
http://www.nikib.co.il/cakes-dessert/2915/
כדי לקבל מראה חלק- שימי שקף בתוך הטבעת/רינג לפני שאת שמה את המוס ואחרי ההקפאה את מוציאה את הרינג ואת השקף..
יש שקף שמיוחד לזה אבל בגלל שאת לא אופה אפשר שקף רגיל.
או בלי כלום ואחרי שמוציאים את הרינג ליישר טיפה עם סכין..
אישית, אני לא מיישרת ולא כלום וזה נראה אחלה.
תודה רבה!!פוסעת
עוגות גבינה בלי אפייה פשוט להכנה וטעים....תתתתתאחרונה
עקיצת הדבורה. אחת הטעימות שיצא לי להכין.וזכני לגדל
וואו!!!!! איזה שווה היא!מודדת כובעים
אני מבינה שכבר פתחת אותה ![]()
חוסלה
וזכני לגדל
זה עוגה פצצה!!!אני84
איזה מהממת יצאה לך!גפן36
אלופות!לב אמיץאחרונה
איך הכי עדיף להכין מוס שוקולד?מחייכת =)
2. להמיס לגנאש ולקרר טוב, להקציף שמנת לקצפת ולקפל
3. להמיס לגנאש ולקרר טוב, ולהקציף ביחד עד השמנת הנוספת (ז"א להקציף גנאש+שמנת ולא קצפת)
תלוי מה נחשב עדיף...רבה אמונתך!
המרקמים המתקבלים טיפה שונים אחד מהשני.
רוב האנשים לא ישימו לב להבדל.
בעיני, אם אין זמן אפשרות 1 (אבל כאן צריך הכי הרבה מיומנות כדי לא להרוס)
אם צריך מוס יציב אז 3
2 יתן מוס רך יותר
תודה על ההסבר המפורט!! טוב לדעתיעל מהדרום
3.~moriya~
יש אופציה נוספת על בסיס קרם אנגלזקראנץ שוקולד
ומערבבים בו ג'לטין.. זה טוב במידה והמוס הולך לשהות ללא קירור למשל בברים מתוקים..
תודה לכולכם. הוחכמתי
מחייכת =)אחרונה
סעודה מפסקת - מה כדאי להכין ולאכול מחר?ט'
פחמימות-תפו"א אורז פסטה קוסקוסקראנץ שוקולד
אצלנו ספציפית- קוסקוסקראנץ שוקולד
למה פחמימות?קייט מידלטון
למיטב הבנתי פחמימות מתפרקות מהר מאד, ולכן זה לא כל כך יסייע לצום
חלבונים מחזיקים מעמד יותר, (שקדים מאד כדאי)
ממש לא ממליצה לך להרבות בחלבון זה יקשה עלייך את הצוםגליה...
תגגלי קצת
אני מכינהמנסה לעזור
לסעודה מפסקת- מרק עוף וירקות עם מלח ופלפל בלבד (להוריד תיבול לפני צום!)
ואורז לבן/ קוסקוס...
ובצהרים- אחרי מנחה- חזה עוף ותפו"א בתנור עם ירקות טריים חתוכים.
בבוקר יש ענין לאכול דג- אז פותחים טונה וכל אחד טועם מעט עם לחם וירקות.
(לא כדאי יותר מידי כי זה מצמיא)
ובין לבין- פירות, פחמימות וכו'.
וכמובן להתחיל לשתות מהיום המון מים!
תניחו לכם בקבוק מים + כוסות שיהיו לכם זמינים ובכל הזדמנות תמזגו כוס מים, ברכו ושתו..
המליצו גם להתחיל מהיום בערב לשתות מיץ ענבים מידי פעם עד מחר לפני הצום...
בהצלחה לכולנו בעז"ה 
מה עניין הדג?ברוקולי
אשמח להחכים.![]()
אני לא יודעת במדויק, אבל-מנסה לעזור
אשאל את בעלי כשיתאפשר לי ואענה לך ע"ז. הוא ידע יותר טוב ממני.
אולי לפי הקבלה/ הבן איש חי- לא בטוחה. אני אשאל בל"נ ואענה יותר מדויק!
בד"כ בעלי היחיד שמקפיד ע"ז
(על דג)
לפעמים אני מצטרפת...
ואם לא אז אני מכינה לי ולילדים טוסטים לארוחת בוקר...
גם טוסטים זה מצמיא....התנערי מעפר
בגלל זה אוכלים קצת דג ובבוקר מוקדם...מנסה לעזור
אז ככה, לענין הדג-מנסה לעזור
לפי הקבלה טוב לאכול דגים בט' בתשרי. ועדיף בבוקר. כך מביא הבן איש חי.
לכן אנחנו עושים "טעימה" מקופסת טונה וכד'...
בנוסף יש שאוכלים סרדינים שזה רמז ל: סר- דינים!

ג. טוב לאכול דגים בסעודה הראשונה בבוקר, וימנע מלאוכלם בסעודהקייט מידלטון
ג. טוב לאכול דגים בסעודה הראשונה בבוקר, וימנע מלאוכלם בסעודה מפסקת (כה"ח ס"ק כט).
מרק ירקות עם עוףג'נדס
והרבה הרבה ירקות חיים בעל הוורסיות
קטניות ופחמימות~א.ל
מכינים בע"ה מרק בלי הרבה תיבול
חומוס, סלרי, דלעת, גזר, גריסים
ואחר כך עוף עם אורז, לחם, המון שתיה.
לפני הארוחה ובמשך היום משתדלים לאכול ענבים ולשתות מים
אני תוהה לגבי מה להכין לצהריים
יעל מהדרום
אין לי חשק ללכלך מלא כלים.
ועוד לא קנינו עופות אפילו.....
קוסקוס עם מרק ירקות פרווה.לב אמיץ
או אפילו חלבי עם שמנת/יוגורט.
ולסעודה מפסקת חזה עוף ותפ"א כלשהם. סלט חי.
הכל כמה שפחות מתובל.
תודה...אני נוהגת להכין קוסקוס ביתי. אולי בורגול?!יעל מהדרום
תגידו, שקשוקה עם לחם וירקות חיים זה טוב לצהריים?
לדעתי כן, זה משביע וטעים וזה מה שאמור להיות ערב צום.ט'
בסעודה מפסקת גם צריכים ליטול ידיים ולהדר בה כי זו סעודת חג, בעצם.
תודהיעל מהדרום
בורגול זה מצוין ואפילו עדיף.הדסה ש
ובכלל זה טוב לאכול לפני הצום הרבה דגנים מלאים,
פירות וירקות.
אני מכינה בורגול מלכתחילה. (עדיף ע"פ אורז או קוסקוס לבן)
תודהיעל מהדרום
שקשוקה מעולה. עם ביצה. מחזק לקראת הצום.לב אמיץ
תודהיעל מהדרום
יצאה שקשוקה ממש טעימה!! הבינה שהיא לכבוד החג כנראהיעל מהדרום
שקשוקה חגיגית...כל הכבוד למבשלת
לב אמיץ
תודה תודהיעל מהדרוםאחרונה
גמר חתימה טובה(פיתקא טבא)קראנץ שוקולד
עם מה פתחתם את הצום? ![]()
אנחנו עם סברינה ונס קפה..
ועכשיו מרק אטריות עם עוף ![]()
קודם כל ארטיק קרח... עם עוגיות מרוקאיות ועוגה טעימה שוקולדיםאני84
תכף נוכל כופתא זה מאכל כורדי טעים. קציצות בשר טחון עם אורז שבור ומרק עם תפוחי אדמה כרפס ועוף...
מה זה הכופתא?קראנץ שוקולד
בשר טוחון עם חזה עוף טחון ביחסשל כוס בשראני84
מעדן
זה מאכל כורדיאני84אחרונה
מיץ ועוגה בחושה עם שוקולד צ'יפס ושוקולד כקרםיעל מהדרום
ואכלנו מרק ירקות עם קניידאלך ושקדי מרק.
(חיממתי גם עוף ואורז, אבל נכון לכרגע הם נותרו במקומם).
לפתן\מיץ וקרקרים עם ממרח חלוה. ואח"כ שקשוקה ואורז\פירה-בטטהחילזון 123
מה אכלתם לצאת הצום<?.חמודית!
אני אכלתי כזה עוגיות וקפה וזהה ואז הכנתי טוסט שיא השווה!!!!!!!!!!!
איפה אפשר לקנות קמח מחיטה דורום להכין פסטה?1357
וזה באמת עקרוני דווקה הקמח הזה או שאפשר מכל קמח?
מקפיצה1357
יש בהרבה סופריםקראנץ שוקולדאחרונה
אפשר להשיג גם בעדן טבע מרקת או לגעת באוכל..
ואפשר להכין פסטה גם מקמח רגיל..
רעיון לשדרוג מוס שוקולד?באמונה שלמה
אני רוצה להכין קינוחים אישיים של מוס שוקולד,
מתכון מעולה למוס יש לי (כן, עם ביצים...)
יש רעיונות לשדרוג? שיהיה פחות משעמים (לא רק מוס בכוסיות)
אם זה מוס שוקולד לבןקראנץ שוקולד
לקפל פנימה שבבי ופל.
להכין קראמבל ולפזר מעל ובין לבין
להכין עוד טעמים של מוס ככה יש גיוון גם בצבע וגם בטעם.. נגיד ריבת חלב עם שוקולד לבן או פרלינה וחלבה וכו
זה שוקולד מריר, פרווהבאמונה שלמה
מה הולך איתו?
אני אשמח למתכון 
אולי הבסיס של כדורי שוקולד? לפזר למעלה לפני ההגשהרומי**
את יכולה להכין בראוניז ולפורר בתחתיתקראנץ שוקולד
ומעל זה לשים את המוס.. אפשר גנאש מוקצף על המוס.
אפשר להקציף שמנת ולהוסיף שכבה למעלהארץ השוקולד
תודה לכולם! נראה לפי הכוח
באמונה שלמה
יש לי תוספת מעולה ממש! טיפה השקעה, אבל שווה ביותררבה אמונתך!
בסיר בינוני מבשלים חצי כוס שמנת (או קצפת צמחית לא מוקצפת) עם שליש כוס סוכר ושליש כוס סוכר חום (ואם רוצים קצת מלח). לערבב עד שהסוכר נמס.
לבשל ברתיחה שלוש דקות.
מורידים מהאש.
מוסיפים לסיר כוס וחצי קורנפלקס, או פצפוצי אורז. מערבבים עד שהכל מצופה.
משטחים את התערובת בתבנית של תנור.
מייבשים בתנור- אפיה של בערך רבע שעה על 120 מעלות, עדיף בטורבו.
מקררים, מפרידים בידיים את החתיכות.
מפזרים מעל/ מתחת המוס.
אני דמה מטבע שוקולד לבן ושאוכלים מגלים אותואני84אחרונה
מחפש מתכון טוב לחילבהקראנץ שוקולד
כדאי להשרות אותו במים כמה שעות/ לילהשאלה לי.
אפשר גם להחליף את המים במהלך ההשריה.
אני מתכוון לגרגרים כן? לא לטחון?קראנץ שוקולד
חמותי שמה שמיר ופטרוזיליהאימל'ה
התכוונתי טחון.שאלה לי.
איך אתה עושה עם הגרגרים? טוחן אותם אחרי ההשריה?
משרים גרגרים ואחרי ההשרייה טוחניםפה לקצת
אפשר גם לטחון לפני ההשריהשאלה לי.
מחפש מתכון לממרח חילבה שהתימנים מכינים..קראנץ שוקולד
אף פעם לא חשבתי לקרוא לזה ממרחפה לקצת
זה יחסית נוזלי.
לזה אתה מתכוון?
לזה הכוונה
קראנץ שוקולד
אז תיקון-רוטב.. או מטבל ![]()
אמא שלי שמה כוסברה שום מלח לימון ועגבניהג'ינג'ר
יוצא לה פצצה.
לא יוצא מר?קראנץ שוקולד
אשמח לכמויות מדוייקות 
לא נראה לי שיש כמויות מדויקות
ג'ינג'ר
היא משרה גרגרים שלמים ליומיים ואם זה לא דחוף אני יכולה לבקש ממנה מחר עוד טיפים כי לא יוצא לה מר בכלל בכלל. אפילו לא טיפה.
אני ממש אשמח לטיפים שלא יצא מר..א..א..
ההשריה מוציאה את המרירותאמת ואמונה
חשוב להחליף מים.
אני משרה ומחליפה מים ועדין נשאר מרירות..א..א..אחרונה
דחוף אם אפשר770מ
אני זקוקה למתכון של עוגת טחינה אם יש כזה במציאות ללא גלוטן וללא ביציים. למי יש??
יש לי מתכון לעוגיות טחינה בלי ביצים אבל עם קמחיעל מהדרום
יש קמחים בלי גלוטן, לא?
אפשר לנסות להחליף...
4 כוסות קמח
כוס מים
כוס טחינה
כוס סוכר
(אני מוסיפה גם שוקולד קצוץ).
אופים בחום של 180 מעלות עד שהן מצהיבות (10-20 דקות).
תודה ראיתי שאולי אפשר לערבב מים עם טחינה.770מאחרונה
ואז זה כמו לישה עם ביציים כי למעשה יש לי כבר מתכון לעוגת טחינה בלי קמח ועם ביצים אך בגלל יום כיפור בעלי אמר שהמנהג לא לאכול ביצים (רק לגברים)
וזה הבעיה נראה אולי אצליח!!
מחפשת מאוד מתכון לסופלה בלי ביציםשיפקה
מאוד מאוד רוצה להכין לשבת מנה אחרונה שווה.
בעלי צמחוני לא אוכל ביצים.
חשבתי על סופלה אבל המתכונים ברשת לא מצאו חן בעיני..
אם למישהו יש מתכון או רעיון למנה אחרונה אחרת כיפית בלי ביצים אני אשמח לשמוע
לא רואה אופציה כזאת מכיוון שמה שגורם לסופלהקראנץ שוקולד
את התפיחה(מכאן שמו) אלה הביצים או ליתר דיוק החלבונים.. בכל מתכון אחר תצא עוגת שוקולד..
בכ"א מתכונים ללא ביצים יש בשפע, אפשר להכין מגוון מוסים על בסיס שמנת מתוקה או ריצ' פרווה.
ופטיפורים למינהם..
אוף...שיפקה
קצת נמאס ממוסים.. זה בערך מה שאנחנו אוכלים כל הזמן.
אולי בעצם מוס עם גנאש מוקצף יצא יותר טוב ממוס רגיל?
אפשר מתכון למוס פרווה כזה?
או- פטיפורים למיניהם איזה בדיוק? תן מתכון..
כמה רעיונותקראנץ שוקולד
קינוח על בסיס טפיוקה ופירות- טעים מאד.
קינוחים עם קדאיף, את יכולה לעשות שכבות קדאיף ובתוך מוס גבינה(יש מתכון מוצלח למיקי שמו)
אפשר קונוסים/קורנה במילוי קרם.
אפשר טארטים במילוי מגוון רחב של קרמים(פטיסייר לימון, שוקולד, וניל וכו) במילוי אנגלז, פיצוחים, גנאש וכיד הדמיון..
אפשר גלידוניות בתבניות שקעים עם תחתית פצפוצי אורז ושוקולד, לצפות עם גנאש..
אתה לא רואה כי אתה לא מחפש... ותשובה לשיפקהדריה פלג
שיפקה, המליצו לך כבר על מרנג טבעוני ממי חומוס ואני מצטרפת להמלצה.
הרי למה משתמשים בחלבוני ביצה? אף אחד לא מעוניין בדנ"א של תרנגולת דווקא, העניין פה הוא מים עם ריכוז חלבון גבוה, ויש דרכים נוספות להשיג מים עם ריכוז חלבון גבוה.
מבשלים חומוס במים (בלי מלח, שלא יהיה טעם), מסננים ושומרים את המים - אם רוצים אפשר לצמצם אותם על אש נמוכה שייצאו סמיכים וצמיגיים עוד יותר.
והופ, קיבלנו מים עם ריכוז חלבון גבוה, ובהקצפה יוצא קצף כמו שאנחנו רגילים לראות מחלבוני ביצה.
אני מכינה ככה נשיקות ועוגות, אין שום טעם לוואי (כמו שלסופלה עם ביצים אין טעם של חביתה...).
סופלה דווקא לא ניסיתי להכין אף פעם עם חלבונים מוקצפים, אני מאד אוהבת את המתכון שמוצאים אם מחפשים בגוגל "סופלה שוקולד טבעוני מפיל".
הכנתי כמה פעמים גם ממים של קופסת שימורים של חומוס, יוצא אותו דבר, נהדר. כאן כדאי לקרוא קצת בגוגל כי יש חברות מומלצות יותר או פחות (יש חברה שלמי החומוס שלה יש טעם לוואי גם בהקצפה עם סוכר, לא זוכרת איזו).
שכחתי לכתוב כמויותדריה פלג
מקובל להמיר חלבון ביצה אחד בשלוש כפות מי-בישול של חומוס.
ניסית להכין דברים אחרים מעבר לנשיקות?קראנץ שוקולד
אז להכין נשיקות זה דבר אחד אבל לקחת אץ הקצף הזה ולקפל לעוגות מבלי שיישבר זה דבר אחר לגמרי.
כןדריה פלג
אני לא יודעת מה ראית, הנשיקות שאני מכינה יוצאות רגיל. באמת נדרש זמן הקצפה ארוך יותר, אולי למי שהעלה את התמונות שראית לא הייתה מספיק סבלנות... ;)
מכירה כמה וכמה שאופים עוגות עם מי חומוסש.א הלוי
וטעים
- מה שאני טעמתי... איך אפשר להכין מוס פרווה בלי ביצים?אורנית
עם ריצ'קראנץ שוקולד
יש לך את זה ביותר מתומצת?
אורנית
אפשר מתכון בבקשה?
ממיסים שוקולדקראנץ שוקולד
או כל טעם אחר שאוהבים(ריבת חלב, מחית פירות וכו) מקציפים ריצ' לקצפת רכה לאחר שהשוקולד מתקרר מעט שמים כף קצפת ומערבבים מעט, מחזירים לקערה ומקציפים למוס יציב..
או שאפשר בדרך נוספת לקפל פנימה את השוקולד אחרי שהוספנו לו מעט קצפת..
תודה!אורניתאחרונה
כל הרעיון של סופלה זה שוקולד וביציםט'
לפתן פירות מעניין או כל קינוח אחר עם פירות.
יש בשרשור הנעוץ מתכון לעוגת שוקולד בלי ביציםיעל מהדרום
פאי שוקולד טבעוניש.א הלוי
את יכולה לעשות בצק פריך רגיל (היא עשתה בלי גלוטן, ולא חייב.) שהוא בלי ביצים ורק מילוי טבעוני..
עקיצץ הדבורה טבעוניש.א הלוי
יוצא מאוד מתוק, אפשר להוריד בחצי את הסוכר
ובבסיס של העוגה אפשר לשים ריצ' במקום חלב סויה
(ודבש רגיל ולא טבעוני אם הוא אוכל דבש.. )
תחפשי ברשתחילזון 123
מרנג מחומוס או מרנג טבעוני
למשל זה- http://vegansontop.co.il/vegan-aquafava-meringue/
אולי אפשר גם להשתמש בזה בקטע של עוגה או סופלה. לא ניסיתי...
ראיתי פעם רעיון (לא זוכרת איפה)פרח השדה
ליתר פירוט :
מקפיאים על תבנית עם נייר אפייה תלוליות של ממרח שוקולד (שעושים באמצעות שתי כפות)
מכינים בלילה של עוגת שוקולד ומוזגים לתבניות של סופלה או מאפינס ולפני שאופים, מכניסים את הממרח הקפוא לתוך כל עוגה
ואופים כרגיל..
לא ניסיתי...
נשמע מגניב!!ש.א הלוי
קינוח בלי ביציםחנוכה
עוגת תפוחים APPLE CRUMBLE
חותכים פרוסות דקות של תפוחים בלי קליפה לתוך כלי פיירקס אפשר להוסיף שזיף או אפרסק גם. למלא לגמרי. לערבב קינומן וקצת ציפורן. ומוסיפים 2 כפות מים רותחים.
בכלי נפרד מכינים את הציפוי. חצי כוס קמח, כוס שיבולת שועל אפשר להוסיף קצת גרנולה. חצי כוס סוכר חום + שמן לפי הצורך עד שמתקבל תערובת לפיזור. מכינים את כמות העליון לפי גודל הסיר. מפזרים מעל התפוחים ואופים לשעה. מצויין עם קצפת או גלידה. הפאי מצויין שהוא חם!
עוד רעיונותחילזון 123
שטרודל תפוחים
סורבה
פאי לימון\שוקולד\דובדבנים (בלי המרנג למעלה)
עוגה עם בסיס של כדורי שוקולד וקצפת\גלידה בשיכבה הבאה
העוגה הזאת (שכחתי את שמה...) שזה רצועות בצק עלים שביניהם יש קצפת לבנה
בקיצור יש עוד קינוחים חוץ מסופלה
קרם שניטיעל מהדרום
שמה הוא-נאפוליוןנוצת זהב
לא, התכוונתי באמת לקרם שניטחילזון 123
אה..פאדחה..נוצת זהב
![]()
![]()
עד כמה שידוע לי עוגת נפוליאון זאת עוגת קרם שניטיעל מהדרום
^אכןרבה אמונתך!
ויש מלפאי (או מלפי) שזה דומה, אך כבד יותר
כמה טיפים להצלחת עוגות גבינהקראנץ שוקולד
אם משתמשים בגבינות שמנות יותר כמו נפוליאון, מסקרפונה וגבינת שמנת,אין צורך..
2. קיפול נכון, הקצפת חלבום לקצף יציב ולא קצף קשה(כמו שעושים לזילוף) ברגע שהקצף קשה הקיפול הופך להיות יותר קשה ומותיר גבישים של חלבון, רצוי לעשות את הקיפול בכמה שפחות זמן כדי שהחלבון לא יישבר.
3. אפייה, יש סוגי עוגות שדורשות בן מארי ויש כאלה שבלי, כל מקרה לגופו, אם רוצים עוגה לבנה ממש אז אפייה נמוכה מההתחלה עד הסוף (כ120 130 מעלות)
יישר כוח. תודה.לב אמיץאחרונה
סופלה עם שמן? יש דבר כזה שייצא טעים?תתתתת
רוצה סופלה פרווה ופחות מתחברת למחמאה מסיבת הטעם והבריאות
ניסיתי כמה וכמה פעמים עם שמן ולא כל כך יצא
עשיתי 180 מעלות 10 דקות ולא יצא כל כך אפוי
שמתי מדחום בתנור כך שאני לא יכולה כלכך להאשים אותו...
חפשי פה בערוץ את 'הסופלה של חרישית'. מתכון מצוין.ט'
ישלי מתכון פשוט וקל ל'סופלה' עם שמן..צ'וקלייט
זה לא באמת סופלה אבל זו עוגת שוקולד חמה שוקולדית וטעימהההה
250 גר' שוקולד מריר-להמיס
1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס שמן-לערבב עם השוקולד
5 ביצים- להוסיף אחת אחת תוך ערבוב תמידי. או לטרוף בקערה נפרדת ולהוסיף מעט כל פעם.
10 דק' בתבנית מלבנית (מהקטנות יותר) 15 דק' בתבניות מאפינס. חום בינוני.
כדור גלידת וניל.
לטרוף.
הסופלה של חרישית סוף הדרך.ג'נדס
מתכון קל שאני ממש אוהבת!!מחייכת =)
רק תיקון קטן- זה עוגת שוקולד, לא סופלה
קראנץ שוקולד
לא יודעת מה זה, אבל הטעם דומה לסופלה..(:מחייכת =)
טעמת פעם סופלה אמיתי?קראנץ שוקולד
יש לו מרקם של מוס רק חם.. בטוחה שזה אותו הטעם והמרקם?
בטחמחייכת =)אחרונה
פשוט הטעם ממש מזכיר סופלה גם אם טכנית זה לא באמת ..
תודה רבה לכל העונותתתתתת
![]()


