אני עושה שירות לאומי ומעבירה חוג לבית ספר לבישול ואפייה.
ואני פונה אליכן שתעזרו לי למצוא מתכונים קלים להכנה של 50 ד'.
ולא יותר מידי מצרכים וחומרים
אם אפשר.
תודה.
אני עושה שירות לאומי ומעבירה חוג לבית ספר לבישול ואפייה.
ואני פונה אליכן שתעזרו לי למצוא מתכונים קלים להכנה של 50 ד'.
ולא יותר מידי מצרכים וחומרים
אם אפשר.
תודה.
יש כל מיני רעיונות כמו סלטים מיוחדים, אורז, קציצות ועוד המון מתכונים קלים ומהירים להכנה עד חצי שעה בקישור
אני עובדת עם ילדים א-ד
וזמן השיעור 50 ד'.
כל דבר מתכון שהוא קל ופחות מוצרים שיש לכן להציע לי...יבוא בברכה
שבת שלום!
שיעוררו את הרצון?

תודה...
אבל תודה!זכיתי
ומבינה אותך..
החג.. שבת... חג .. שבת .. חג... שבת..
מרב.
לב אמיץלא רוצה יותר לראות עופות, דגים ובשר עוברים תחת הידיים שלי (אם להתפייט) כבני מרון.
אני שוקלת ברצינות לקנות מנות קנויות.
אצלנו חלקם כבר גדולים - בחורים, ונוער, הם לא שובעים מחלבי.
למרות שאישית אני מעדיפה חלבי.
זה גם תלוי מה מכינים..
וכל הכבוד לך על הנשיאה בעול. אשרייך.
וברגע שתעשי קצת הפסקה הכול יחזור. איך אפשר לעשות הפסקה? כנסי לרסט או לכל אתר כזה, ותחפשי מסעדות שעושות קייטרינג לשבת (יש חברות קייטרינג שזו מומחיות שלהן). תזמיני, תראי איך זה ותאמיני לי שאחרי שתראי שזה לא שלך - מהר מאוד תרצי לחזור לאוכל שאת מכירה. 
בתיאבון ובהצלחה.
שלום לכולם!
אני צריכה המלצה למיקסר מעולה לשימוש בייתי בעיקר עבור לישה של בצק מקמח כוסמין מלא שהוא עבה מאד.
עד עכשיו השתמשתי במיקסר ידני ונשברו לי כבר פעמיים הווי לישה שלהם.
החלטתי לעבור למיקסר גדול.
למישהו יש ניסיון עם המיקסר של kitchenaid?
פשוט מישהי מוכרת יד שניה ואני רוצה לשמוע עליו תגובות לפני שאני קונה...
ועוד שאלה אחרונה- למה כולם מתלהבים מהמיקסר של קנווד אם הוא תוצרת סין? הוא באמת עושה את העבודה?
תודה רבה!!
מיקסר חשמלי שלש בצק בצורה טובה חייב להיות עם מנוע חזק מאוד.
יש בירושלים חנות שבעיקר מתקנת מכשירי חשמל.
נמצאת ממש קרוב למרכז העיר, קוראים להם שרות כל
רחוב טרומפלדור 1 0723226104
עד היום, כל ההמלצות שקיבלנו מהם - היו מדוייקות.
אכן יש לו מנוע חזק 1000W.
אבל קראנו עליו תגובות לא טובות בZAP
אומנם הבנתי שיכול להיות שחברות מתחרות רשמו עליו ביקורות שליליות אבל בכל זאת מלחיץ מאד לקנות משהו יקר ולא איכותי בוודאות...
לי יש מייג'ור והוא מעולה. (אמנם פחות משנה, אבל אמא שלי עם קנווד כבר מלא שנים ולא מוכנה להחליף
)
לביצה אחת מקס' משתמשים בידני.. אני כמעט תמיד מקציפה כמות של ביצים (לפחות 6) וזה מעולה..
והוא עובד טוב עם בצק.. אפשר בכיף גם קילו וחצי בצק..
כשלבעלי יהיה זמן הוא יחקור את הנושא 
(כמו נקניקי שוקלד רק מתמרים ושקדים...)
ובכללי אשמח מאוד למתכונים בריאים (מתוקים ומאפים...)
תודה רבה מראש
אפשר להכין את זה כמו נקניק, אני עשיתי את זה כמו כדורי שוקולד
אבל אין לי כמויות, פשוט המצאתי... תמרים, שקדים טחונים, בסקוויטים גרוסים, לערבב הכל ואם יש צורך להוסיף מיץ ענבים או מיץ אחר ואפשר גם קוקוס וכיד הדמיון הטובה
ויצא אותו אפקט.
יש לי מתכון ללחם בננה, שיוצא בצורה מאורכת
ממש נחמד. נראה כמו עוגה, אבל לא בטעם של עוגה ( הרבה פחות מתיקות, אם תרצי מתיקות שדומה לעוגה תוסיפי מהדבש).
מתאים בעיקר למריחה עם דברים מתוקים כמו ריבות או דבש
אני המרתי הכל: קמח לבן- לקמח מלא
ושמן רגיל לשמן זית.. יצא מצוין!
לטחון יחד במטחנת בשר ולעצב לכדורים או לנקניק, אפשר לעשות אותו הדבר גם עם אגוזי מלך
מכינים חטיפי קוקוס, כדורי שוקולד, נשיקות, או סתם שומרים להזדמנות שתבוא - זה לא מתקלקל.
אכלתי פעם עם שוקולד מריר - טעיםםםם.
הכנתי אותה עם שוקולד לבן וזה גם היה מעולה.
http://www.carine.co.il/page_3019
| עוגת שוקולד וקוקוס לפסח |
|
מצחיק אבל אף פעם לא הכנתי...
מחפשת מתכון פשוט, ללא מרגרינה, עבור כדורי שוקולד לכ10 עד 15 ילדות. (כמות של כ70-80 כדורים)
תודה!!
200 גרם ביסקוויטים או עוגיות
רבע כוס קקאו
חצי כוס א. סוכר (אני שמה סוכר..)
חצי כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
כפית קפה נמס
כף ליקר/יין מתוק
ציפויים: קוקוס, קקאו, סוכריות, עדשים שבורים, פירורי עוגיות וכד'
![]()
יוצא לי בין 30 ל40
ולהשאיר גם לשבת![]()
לשים את התנור על גריל?
וכן על גריל
הולכת להיות לנו אורחת צמחונית בשבת, היא לא אוכלת בשר ודגים, אבל כן ביצים וחלב,
יש לכם מתכון שווה עם טופו?
מעולם לא התעסקנו בזה ואני קצת חוששת...
תודה! (:
חותכים בצל, דלעת\דלורית, בטטה, תפו"א לקוביות בינוניות.
מטגנים קצת עם שמן. מוסיפים פפריקה, קצת רסק עגבניות עם קצת מים, מלח
מוסיפים קוביות טופו
מבשלים סגור על אש קטנה חצי שעה בערך. בודקים שלא חסר מים.
-המתכון בערך ע"פ הספר "בישול מלא חיים".
חבויבס"ד
יש למישהי מתכונים של עוגיות שוקולדיות פשוטות וקלילות להכנה? [כאלו שהם קצת עבודה, קצת חומרים ויוצא כמות גדולה יחסית
]
תודה לכן!
בס"ד
זה לא ממש אכיל ככה:/
אולי איזה פשטידה כלשהי? לא לזניה כי זה בושל בסיר בשרי..
תודה!
בס"ד
האמת שבסוף זה נאכל איכשהו ככה... כנראה החבר'ה רעבים במיוחד
1. בצל פרוס או רבעים, שניים-ארבעה חצאי עגבניה, שמן זית, (מלח על הבשר עצמו, גם פלפל שחור - כדאי גרוס), כמה שיני שום אם רוצים וכוס יין אדום יבש. זה מתכון סולידי ומרשים.
2. מאדים גזר - קוביות או רצועות או פרוסות, בצל בשמן זית, חצי כוס יין לבן סמיון (חצי יבש), מל"פ, פפריקה (אפשר מתוקה גרוסה), קצת כורכום, ונחמד - מעט כוסברה יבשה טחונה, או שמיר טרי.
3. אפשר עם קוביות בטטה, שום, דבש.
איך מבשלים\אופים את זה
כמה זמן וכו'.
סוגרים עם מעט שמן - כלומר מטגנים קלות מכל הצדדים, כמה דקות מכל צד.
מכסים (עד החצי או עד גובה שני שליש בערך) במים, ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר נהיה רך (יכול לקחת גם שלוש שעות או יותר אם זה בשר קפוא). להוסיף למי הבישול בצל חתוך לרבעים, אפשר גם גזר-שניים, מלח ופלפל שחור ואם הולכים על יין - אז להוסיף לנוזלים בשעה האחרונה של הבישול.
בנפרד מכינים את הרוטב ומוסיפים פנימה עם מעט מנוזלי הבישול את הבשר הרך. לבישול קצר, עד שמתמזגים הטעמים.
וכל הכבוד על הלשון! נשמע פרוייקט פי כמה יותר יומרני ממס' 6.
דווקא לשון לא קשה.
אחרי שהכנתי פעם אחת ראיתי שזה קלי קלות. רק הרבה זמן.
והעיקר זה תמיד יוצא טעים. לעומת בשרים אחרים שיצאו לי לפעמים יבשים קצת וכד'.
יצא נחמד וטעים אבל לא רך מספיק.
בישלתי מלא מלא זמן! יש דבר כזה לבשל יותר מדי?...
מאיזה חלק של בקר אמור לצאת צלי רך?
שריר הזרוע רך אבל יש בו פיסות ג'לטין - לא כולם אוהבים.
האמת שאנחנו מעדיפים שריר הזרוע.
קרה לי פעם שבישלתי מס' 6 יותר מדי ויצא קשה.
כשמבשלים במים צריך להיזהר שלא יגיעו לרתיחה. להבה ממש נמוכה.
אולי מישהו אחר כאן יוכל להועיל יותר.
מטגנים בסיר לחץ (ללא מכסה), את הבשר מכל הצדדים לסגירה.
מוציאים לצלחת ומתבלים: מורחים שום כתוש, מעט שאטה (לא חובה- זה עושה חריף), מלח גס ופלפל שחור.
שמים בסיר תפו"א חתוכים, גזר, בצל וכדו', מתבלים בקצת מלח.
מניחים מעל את הבשר. מוסיפים מים לסיר עד גובה הירקות.
אם לא שמים ירקות אז עד אמצע הבשר.
סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים לפי הוראות במשך כ-40 דקות.
אם זה לא מספיק רך, מבשלים עוד 10 דקות.
חבל על הזמן. ארוחה גורמה בשעה. יוצא מעדן.
אגב, אני מוציאה את הבשר מהסיר. מכניסה למקרר על צלחת. בנתיים מוסיפה לרוטב קצת יין טוב ומבשלת על אש גבוהה עד שחצי מתאדה ונשאר רוטב מרוכז. זהירות: לא לגמור אותו מרוב טעימות 
כשהבשר ממש קר אפשר לפרוס אותו דק ממש בקלות רבה. מסדרים פרוסות על צלחת הגשה, שופכים רוטב מעל.
יוצא אלגנטי מאוד.
ככה אני עושה עם מס' 8 וזה יוצא מעולה אבל נתחים עדינים יותר כמו 2 ו 6 יוצאים טוב בסיר לחץ?
בישלתי במים הרבה מאד זמן. מדי פעם הפכתי כי מפלס המים ירד קצת.
קררתי במקרר. (אבל נראה לי אפשר לקרר מתחת לברז מים קרים).
למחרת קילפתי את הקליפה המגעילה והמחוספסת.
עושים חתך עדין רק בקליפה וזה יורד חוץ ממקום החיבור שצריך להעזר קצת בסכין.
פרסתי לפרוסות.
בסיר הזהבתי בצל ופיטריות. הוספתי די הרבה ממי הבישול ושמתי את הבשר ובישלתי עוד כמה זמן. (הרוטב לא יצא סמיך כ"כ. אפשר להסמיך עם קצת קורפלור אבל לדעתי זה די מיותר).
אפשר גם אם רוצים שיהיה חגיגי להוסיף ערמונים קלופים או תפו"א ירושלמי.
אולי 3-4
אבל יכול להיות שגם פחות זה בסדר. אין לי מושג
מטגנים בצל.
מוסיפים את הלשון עם תבלינים-כורכום כמון מלח ופלפל.
מבשלים המון זמן כ-4 שעות וכל המוסיף הרי זה משובח.
מוסיפים-פירות יבשים: משמשים, שזיפים ותמרים .
וממשיכים לבשל.
יוצא חבל על הזמן

פלונטר היפהזאת בעצם השיטה הידועה...
מה אפשר להכין לארוחת ערב משפחתית שיהיה קל להכנה אבל מפנק וכיפי?
פנקייקים, גביניות, פשטידה קלה, רביולי, אורז ברוטב סיני וכו'.
ממליצה מאד- נודלס עם ירקות (ברוקולי, כרובית, גזר גמדי, פטריות, בצל, פלפל...)
לבשל בסיר, אפשר להוסיף רוטב סויה או חריף. ( מתה על זה כשאמא שלי מכינה
)
מישהו מכיר או יכול להמליץ על פסטה טעימה בטירווףף?

קוואקר גרוס דק - להשרות בחלב.
אפשר גם במיץ פירות. תוך 15-20 דקות זה נמס לגמרי.
את יכולה להוסיף קצת דבש או סוכר.
טעים, קר ומשביע.
ועוד
קראתי בפינה של נירה רוסו ב"ישראל היום"רעיונות לשידרוג הדיסה הפשוטה:
היא מציעה לקלות קודם את הסולת במעט חמאה.
להוסיף מים וחלב רותחים וסוכר חום
היא מציעה לבשל בסיר לחץ (אבל למי יש סיר לחץ חלבי?)
ובסוף היא מציעה להוסיף בישום לדיסה: קינמון או מי ורדים/מי זהר/הל/ וכד'.
לא חייבים להתפרע, אבל נראה לי שקליה של הסולת בחמאה תוסיף הרבה.
ולגבי המתכון הבסיסי - אני מכינה ככה: על כל כוס חלב (חד"פ) כף סולת..
שמה בסיר מס' כוסות חלב על אש קטנה
בינתיים מערבבת את כפות הסולת עם חצי כוס חלב (שנכללת גם היא בחשבון).
כשהחלב מתחמם מעט, אני שופכת את תערובת הסולת אל הסיר ומתחילה לבחוש (לא סתם קוראים לזה דיסה
).
צריך לבחוש כמעט כל הזמן כדי שהגרגרים לא ישקעו אל תחתית הסיר ויחרכו וגם כדי שהחלב לא ירתח עד הסוף (עושה קרום מגעיל).
הדיסה מוכנה כשהגרגירים התנפחו והתבשיל סמיך.
אני לא מוסיפה סוכר לסיר אלא לכל מנה בנפרד לפי מה שאוהבים. אני אישית לא מסוגלת לשתות חלב עם סוכר.
וגם אצלנו מי שאוהב מוסיף קינמון למנה שלו .
בראש העמוד יש לך אופציה כזאת. זה מה שאני עשיתי. כתבתי "דיסה"
ב. אורז טחון מתנהג בערך כמו סולת - אני משערת שצריך פחות נוזלים ויותר זמן.
בהצלחה.
בעזהי"ת
מבשלים אורז בהרבה הרבה הרבה מים [יחס של כוס אורז על 8 כוסות מים.. אני אפעם לא עושה כמות כזאת גדולה- אבל נגיד רבע כוס עם שתי כוסות מים], על אש קטנטנה במשך שעתיים בערך. האורז מתפרק מעצמו..
מוסיפים תוספות שאוהבים [ג'וגי ברי, מייפל, כפית ריבת חלב..]
קודם כל, אני קונה במקום שיש בו אספקה ותחלופה גבוהה של הסחורה.
דבר שני , סולת אני שומרת במקפיא.
כדי לברור : אפשר לפרוס בכל פעם כמות קטנה על נייר אפיה - לבדוק שאין חוטים - זה סימן להטלה של ביצים.
לבדוק שאין חרקים שחורים, לבדוק שהגרגירים נקיים ואין בינהם גלמים. מחילה על התיאורים.
כשמדובר בכמות של מס' כפות לדיסה, אני מפזרת את הגרגירים על פני הכוס של החלב הקר (כמות של כפית בכל פעם) - אפשר לראות בבירור אם נקי. את מה שנקי אני מבליעה בתוך החלב בכוס, וממשיכה עם הכפית הבאה.
חוזר למצב הרגיל שלו אחרי ההפשרה??
בחיים לא ניסיתי...
כדאי לחכות שכולו יפשיר - במקרר כדי שלא יתקלקל, ורק אז להשתמש. אחרת מה שמפשיר קודם זה השומן - החלב השמן שאם מוזגים אותו, בסוף נשארים פחות או יותר עם מים...
חוץ מזה יתכנו גבשושיות.