שרשור חדש
שלום, אני צריכה רעיונות למתכונים קלים.אצילות

אני עושה שירות לאומי ומעבירה חוג לבית ספר לבישול ואפייה.

ואני פונה אליכן שתעזרו לי למצוא מתכונים קלים להכנה של 50 ד'. 

ולא יותר מידי מצרכים וחומרים אם אפשר.

תודה.

מה הכיוון?הייתי כאן
עוגות ודברים מתוקים או בכללי מתכונים של דברים?
ויש אמצעים לאפיה כמו תנור, ולבישול כיריים(גז)
ומה שאפשר בכל מצב.. זה כדורי שוקולד-
מצרכים פשוטים והכנה בקלות.
בסקווטים למעוך בקערה, להמיס חפיסת שוקולד, מרגרינה/חמאה.
יש פלטה חשמלית ב100 שח והיא בטוחה. אפשר פונדו פנקייקzmil


מתכונים קלים עד חצי שעהמיריםקו

יש כל מיני רעיונות כמו סלטים מיוחדים, אורז, קציצות ועוד המון מתכונים קלים ומהירים להכנה עד חצי שעה בקישור

http://www.foodisgood.co.il/quick-recipes/

תודה כולכן על תשובות...אצילותאחרונה

אני עובדת עם ילדים א-ד 

וזמן השיעור 50 ד'.

כל דבר מתכון שהוא קל ופחות מוצרים שיש לכן להציע לי...יבוא בברכה 

שבת שלום!

נמאס לי לבשל!! אין לי כח להכין שבת.יש למישו רעיונות למתכוניםזכיתי

 שיעוררו את הרצון?

תודה...

אולי תתחילי באפייה?~א.ל


זה מה שאני עושה בד"כ. אבל היום גם זה לא הולךאבל תודה!זכיתי


לצאת לטייל קצת, לנשום אוויר ולחזור עם כוחות מחודשים~א.ל
אפשר לבשל שבת פשוטה.ברוקולי

 

ומבינה אותך..

 

החג.. שבת... חג .. שבת .. חג... שבת..

 

נשמעת כמו חברה שלי מרב.
באמת, אולי להכין שבת קלילה.. לא להשתגע יותר מידי. עוף עם תפו'א בתנור, דג קל (לימון, מלח ופטרוזיליה והופ לתנור), מרק ירקות פשוט...

לנסוע לשבת? להתארח?

כדאי לשים מוזיקה שאוהבים... זה כיף!

אנחנו לפעמים עושים שבת ממש ממש פשוטה.נדנדה כתומה.
בערב מרק בקר/תימני/ירקות וקוסקוס וסלט.
ובבוקר עוף בתנור הכי פשוט, אורז או פתיתים ואיזשהו ירק מבושל פשוט(שעועית ירוקה במיקרוגל, גזר גמדי..משו שדורש בערך לזרוק לסיר וזהו)
חומוס, מטבוחה וכו' קנוי, חלות ועוגות גם.

בהצלחה!
זה פשוט זה? |נאנח|. לב אמיץ


נמ. זה מה שקל לנו להכין..נדנדה כתומה.
הרעיון הוא להכין את הדברים שהכי קלים לנו וזהו. בלי להתפרע או להשקיע.
מזדהה לגמרי.לב אמיץ

לא רוצה יותר לראות עופות, דגים ובשר עוברים תחת הידיים שלי (אם להתפייט) כבני מרון.

 

אני שוקלת ברצינות לקנות מנות קנויות.

מה עם להכין חלבי?נדנדה כתומה.
אופציה?
זה לפעמים יותר כיף להכין..

ואולי לא כזה נורא לקנות קנוי פעם ב..
טובת לב את.לב אמיץ

אצלנו חלקם כבר גדולים - בחורים, ונוער, הם לא שובעים מחלבי.

למרות שאישית אני מעדיפה חלבי.

האמת שגם אצלנו הבנים פחות אוהבים חלבי..נדנדה כתומה.
אבל הם מסתדריםזה גם תלוי מה מכינים..
(אני לא נשואה..אני פשוט אחות בכורה של מלא ילדים)

אני בעד סנדוויצ'ים. אין לי כוח לארוחות שבת יותר
צודקת. סנדוויצ'ים. זה רעיון טוב.לב אמיץ

וכל הכבוד לך על הנשיאה בעול. אשרייך.

דבראשון את כנראה באמת צריכה הפסקהyarivnayim1212אחרונה

וברגע שתעשי קצת הפסקה הכול יחזור. איך אפשר לעשות הפסקה? כנסי לרסט או לכל אתר כזה, ותחפשי מסעדות שעושות קייטרינג לשבת (יש חברות קייטרינג שזו מומחיות שלהן). תזמיני, תראי איך זה ותאמיני לי שאחרי שתראי שזה לא שלך - מהר מאוד תרצי לחזור לאוכל שאת מכירה.

בתיאבון ובהצלחה.

המלצה למיקסרבזמן קריב

שלום לכולם!

אני צריכה המלצה למיקסר מעולה לשימוש בייתי בעיקר עבור לישה של בצק מקמח כוסמין מלא שהוא עבה מאד.

 

עד עכשיו השתמשתי במיקסר ידני ונשברו לי כבר פעמיים הווי לישה שלהם.

 

החלטתי לעבור למיקסר גדול.

 

למישהו יש ניסיון עם המיקסר של kitchenaid?

 

פשוט מישהי מוכרת יד שניה ואני רוצה לשמוע עליו תגובות לפני שאני קונה...

 

ועוד שאלה אחרונה- למה כולם מתלהבים מהמיקסר של קנווד אם הוא תוצרת סין? הוא באמת עושה את העבודה?

 

תודה רבה!!

מישהי??? בבקשה!בזמן קריב


לשימוש ביתי בכמויות קטנות . זה בסדרברוקולי
בעניין המיקסרשריתטאט

מיקסר חשמלי שלש בצק בצורה טובה חייב להיות עם מנוע חזק מאוד.

יש בירושלים חנות שבעיקר מתקנת מכשירי חשמל.

נמצאת  ממש קרוב למרכז העיר, קוראים להם שרות כל

רחוב טרומפלדור 1 0723226104

הם מאוד נחמדים ושווה מאוד להתייעץ איתם.

עד היום, כל ההמלצות שקיבלנו מהם - היו מדוייקות.

 

תודה על העצהבזמן קריב

אכן יש לו מנוע חזק 1000W.

אבל קראנו עליו תגובות לא טובות בZAP

אומנם הבנתי שיכול להיות שחברות מתחרות רשמו עליו ביקורות שליליות אבל בכל זאת מלחיץ מאד לקנות משהו יקר ולא איכותי בוודאות...

מייג'ור קנוודאורה2x
מעולה ללישה של קילו קמח.
לעומת זאת אם תרצי להקציף רק ביצה 1 יהיה לו קשה כי הוא ענקק

לגבי סין, לא יודעת, הוא באמת עושה את העבודה.

ולמה היא מוכרת את הקיטשנייד?
קנתה משהו תעשייתי...בזמן קריב


^^מרב.

לי יש מייג'ור והוא מעולה. (אמנם פחות משנה, אבל אמא שלי עם קנווד כבר מלא שנים ולא מוכנה להחליף

 

לביצה אחת מקס' משתמשים בידני.. אני כמעט תמיד מקציפה כמות של ביצים (לפחות 6) וזה מעולה..

והוא עובד טוב עם בצק.. אפשר בכיף גם קילו וחצי בצק.. 

מה את עושה עם הכלי המוזר?אורה2x
זה שיש לו גומי שמרכיבים עליו...
לא הבנתי מה התפקיד שלו
הןא בינתיים במדף בארון..מרב.אחרונה
עד שנגלה את השימוש בו כשלבעלי יהיה זמן הוא יחקור את הנושא
שלום לכולן. למישהי יש מתכון לנקניקי תמרים ושקדים?חסויה

(כמו נקניקי שוקלד רק מתמרים ושקדים...)

ובכללי אשמח מאוד למתכונים בריאים (מתוקים ומאפים...)

תודה רבה מראש

יש לי משהו דומהזמר הפלוגות

אפשר להכין את זה כמו נקניק, אני עשיתי את זה כמו כדורי שוקולד

אבל אין לי כמויות, פשוט המצאתי... תמרים, שקדים טחונים, בסקוויטים גרוסים, לערבב הכל ואם יש צורך להוסיף מיץ ענבים או מיץ אחר ואפשר גם קוקוס וכיד הדמיון הטובה

את יכולה להכין כדורי שוקולד, לגלגל בתוך ניילון נצמד~א.ל

ויצא אותו אפקט.

יש לי מתכון ללחם בננה, שיוצא בצורה מאורכת

ממש נחמד. נראה כמו עוגה, אבל לא בטעם של עוגה ( הרבה פחות מתיקות, אם תרצי מתיקות שדומה לעוגה תוסיפי מהדבש).

מתאים בעיקר למריחה עם דברים מתוקים כמו ריבות או דבש

אני המרתי הכל: קמח לבן- לקמח מלא

ושמן רגיל לשמן זית.. יצא מצוין!

 

לחם בננה

החומרים לתבנית אינגליש קייק גדולה אחת:

2 בננות גדולות, בשלות מאד ומעוכות

2 ביצים

רבע כוס שמן קוקוס (או שמן קנולה)

רבע כוס דבש

2 כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

50 ג' אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס (אופציונלי)

50 ג' שוקולד מריר איכותי קצוץ גס (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

בקערה מערבבים היטב בננות, ביצים, שמן ודבש.

מנפים פנימה את החומרים היבשים ומערבבים עד שהקמח נטמע.

מקפלים בעדינות את השוקולד והאגוזים.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 35 דקות.

 

חצי ק' שקדים + חצי ק' תמריםבנימינהאחרונה

לטחון יחד במטחנת בשר ולעצב לכדורים או לנקניק, אפשר לעשות אותו הדבר גם עם אגוזי מלך

מה עושים עם הרבה קוקוס בלי קמח?עיצובית


צובעים עם כמה טיפות של צבע מאכל ושומרים לקישוט עוגותט'

מכינים חטיפי קוקוס, כדורי שוקולד, נשיקות, או סתם שומרים להזדמנות שתבוא - זה לא מתקלקל.

יש כל מיני.א.א..
עוגיות קוקס
כדורי קוקוס
ציפוי לכדורי שוקולד
עוגות קוקוסאם הבנים12
עוגיות קוקוס קוואקר ושוקולד.
עוגת קוקוס עם קרם שוקולד וריצ' מלמעלה.
עוגת מוס שוקולד וקוקוס של קארין גורן "לפסח"-יאמי!! מעדן ממש.בת נוגהאחרונה

אכלתי פעם עם שוקולד מריר - טעיםםםם.

הכנתי אותה עם שוקולד לבן וזה גם היה מעולה.

http://www.carine.co.il/page_3019

 

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח
 
 
העוגה הזו סופר-מרשימה וטעימה בכל ימות השנה. בפסח היא יכולה לשמש קינוח חגיגי לשולחן החג, שאפשר להפוך לפרווה בקלות על ידי שימוש בשמנת צמחית. יש בה תחתית קוקוס אפויה (ועסיסית!), מוס שוקולד עשיר (ומהיר הכנה) וציפוי קצפת מתוק. כדי להכין את העוגה בגרסת פרווה בתור קינוח לליל הסדר – מחליפים את החמאה במרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית ומוודאים שהשוקולד המריר בו משתמשים אינו חלבי.
 
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 24 / 26 ס"מ
 
חומרים
 
לשכבת הקוקוס:
6 חלבונים, בטמפ' החדר (שומרים את החלמונים להמשך)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 כוסות קוקוס (200 גרם)
 
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
6 חלמונים
 
לקצפת (לשכבת השוקולד וגם לציפוי):
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (20 גרם)
 
 
אופן ההכנה
 
מכינים את שכבת הקוקוס ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות
במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית במשך דקה עד לקבלת קצף לבנבן עם בועות גדולות. מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים קוקוס לקצף ומקפלים בעזרת לקקן לתערובת אחידה. משטחים בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד להזהבה (התחתית תתפח ותתייצב). מצננים.
 
מתחילים בהכנת שכבת השוקולד:
במיקרוגל ממיסים שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים ומחממים עוד 10 שניות במיקרוגל (כדי "לוודא הריגה" של החיידקים). מערבבים לאיחוד ומניחים בצד לצינון של 5 דקות.
 
מכינים קצפת ומשתמשים בה גם לשכבת השוקולד וגם לציפוי:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת רכה.
מעבירים 1/2 מהקצפת לתערובת השוקולד הפושרת ומקפלים לתערובת אחידה. משטחים מעל תחתית הקוקוס האפויה (רצוי לייצב במקפיא 10 דקות לפני שממשיכים).
מורחים את שאר הקצפת בעדינות מעל שכבת השוקולד. מעבירים לשעתיים למקרר, להתייצבות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
 
 
שאלה קצת דחופה!~א.ל

בננות שהוקפאו האם כשהן יוצאות מההקפאה, למטרת אפייה הן נעשות מרות??

לי יוצאות מצוייןסיגל!
גם לי יוצאות מצוין. כשאני רואה שהן מתחילות להרקיב אני מקפיאהזכיתי

ומפשירה לאפיה. אין שום הבדל בטעם

תודה ~א.לאחרונה


כדורי שוקולדבת 30

מצחיק אבל אף פעם לא הכנתי...

מחפשת מתכון פשוט, ללא מרגרינה, עבור כדורי שוקולד לכ10 עד 15 ילדות. (כמות של כ70-80 כדורים)

תודה!!

מתכון של ניקי ב, ל30 כדורים. את יכולה להכפיל כמויותסה"רורית
תודה!! אם יש למישהי מתכון פרווה אשמח גם.בת 30


תסתכלי בתגובות למתכון, ניקי כותבת לה איך להפוך לפרווה.סה"רורית
אבל זה עם מחמאה-זה נחשב מרגרינה?
כן...אותה גברת בשינוי אדרת...בת 30


בבקשהבנימינה

200 גרם ביסקוויטים או עוגיות

רבע כוס קקאו

חצי כוס א. סוכר (אני שמה סוכר..)

חצי כוס שמן

חצי כוס מים רותחים

כפית קפה נמס

כף ליקר/יין מתוק

 

ציפויים: קוקוס, קקאו, סוכריות, עדשים שבורים, פירורי עוגיות וכד'

 

מוציא לשון

מעולה, תודה. נראה לי שאנסה.בת 30


זה לא מתפורר?אמא אדמה
מה מחזיק את הכל ביחד בעצם?
נראה לי הנוזלים, לא?סה"רורית
לא, המים הרותחים הופכים את זה למרקם בצקיבנימינה

ולכמה כדורים זה מספיק?בת 30


תלוי איזה גודל... כשהילדים מכינים בכל מיני גדליםבנימינה

יוצא לי בין 30 ל40

אבל את יכולה להכפיל ליתר ביטחוןבנימינה

ולהשאיר גם לשבתמוציא לשון

תודה! ננסה מחר...בת 30


ריצ 3 שוקולד מריר מבשלים יחד שופכים עלמיסטר דום
פירורי עוגה
מתכון של רות סירקיס, במקום מרגרינה לשים שמן ובמקוםמחייכת =)
חלב מים ..יוצא מעולה מניסיון ..אפשר לשים מעל הכדורים שוקולד מומס ..ממש טעים (;
אז הכנו. והיה מוצלח.תודה!בת 30אחרונה


הכנתי כנפיים מתובלים כדי להכין בתנור, חייבים להוסיף מים\אי לעם ישראל

לשים את התנור על גריל?

לא צריך-משה ר-אחרונה

וכן על גריל

למישהו יש מתכון שווה עם טופו?טוהר הלבנה

הולכת להיות לנו אורחת צמחונית בשבת, היא לא אוכלת בשר ודגים, אבל כן ביצים וחלב,

יש לכם מתכון שווה עם טופו?

מעולם לא התעסקנו בזה ואני קצת חוששת...

תודה! (:

בגדול- הטופו חסר טעם וסופג את התיבוליעל מהדרום
לק"י

תחפשי מתכונים בפורומים של טבעונים.
"גולש" טופוחילזון 123אחרונה

חותכים בצל, דלעת\דלורית, בטטה, תפו"א לקוביות בינוניות.

מטגנים קצת עם שמן. מוסיפים פפריקה, קצת רסק עגבניות עם קצת מים, מלח

מוסיפים קוביות טופו

מבשלים סגור על אש קטנה חצי שעה בערך. בודקים שלא חסר מים.

 

-המתכון בערך ע"פ הספר "בישול מלא חיים".

שלום חבוי

בס"ד

 

יש למישהי מתכונים של עוגיות שוקולדיות פשוטות וקלילות להכנה? [כאלו שהם קצת עבודה, קצת חומרים ויוצא כמות גדולה יחסית ]

 

תודה לכן! 

עוגיות מושלגות של בישול בזולשרבוב
אפשר להכפיל כמויות
זריז ומהיר
הבצק לא הכי נוח לעבודה .... הוא דביקי מאוד.לכל זמן ועתאחרונה
מה אפשר לעשות עם פסטה ברוטב שבושלה יותר מידי?~אורית~

בס"ד

 

זה לא ממש אכיל ככה:/

אולי איזה פשטידה כלשהי? לא לזניה כי זה בושל בסיר בשרי..

תודה!

לזניה בשרית אולי (עם בשר טחון במקום גבינה)אי לעם ישראל


מצטרפת להצעה!סיגל!
אני הייתי זורקת.. ולא מבזבזת כסף על עוד מצרכים.משהיא מהבירה
קוגלzmil


כל פשטידהפלונטר היפה


תודה על ההצעות!~אורית~אחרונה

בס"ד

 

האמת שבסוף זה נאכל איכשהו ככה... כנראה החבר'ה רעבים במיוחד

אוקי זקוקה לעזרה דחופה!!מאושרת+
הכנתי בצק לעוגיות שוקלדציפס.
עשיתי מתכון כפול. ובטעות שמתי 3 כוסות סוכר חום במקום כוס אחת!
מה עושים????
יש דרך לתקן את הבצק או הכל לפח???
להכפיל גם את שאר המצרכים פי 3?סה"רורית
בעצם, כמות כפולה פי 3, לא?סה"רוריתאחרונה
הכנתי שטרודל/פאי תפוחיםפיגי
במתכון כתבו לאפות את התחתית בצק 20 דק
להוסיף מעל את התפוחים עם פרורי בצק מעל ולאפות עוד 45 דק.
יצא ממש טעים אבל התחתית הייתה ממש (!!) קשה. היה אמור לצאת פריך.
איך אפשר לתקן לפעם הבאה?
אז הבצק נאפה המון המון זמןשרבובאחרונה
אפשר לדעתי לא לאפות בכלל את התחתית
מותר להשתמש בשמנת לבישול שפג תוקפה ב10 ימים?21

חשבתי להשתמש לפשטידה..

תודה!

נראה לי שכן.לב אמיץ

ליתר בטחון תריחי וגם תשפכי לכלי ריק ותראי אם המרקם והצבע רגילים.

תודה רבה!!21אחרונה


מישהו יכול להזכיר לי איך מבשלים לשון בקר?חילזון 123


וגם אשמח למתכונים לבשר מס' 6חילזון 123


לבשר מס' 6לב אמיץ

1. בצל פרוס או רבעים, שניים-ארבעה חצאי עגבניה, שמן זית, (מלח על הבשר עצמו, גם פלפל שחור - כדאי גרוס), כמה שיני שום אם רוצים וכוס יין אדום יבש. זה מתכון סולידי ומרשים.

 

2. מאדים גזר - קוביות או רצועות או פרוסות, בצל בשמן זית, חצי כוס יין לבן סמיון (חצי יבש), מל"פ, פפריקה (אפשר מתוקה גרוסה), קצת כורכום, ונחמד - מעט כוסברה יבשה טחונה, או שמיר טרי.

 

3. אפשר עם קוביות בטטה, שום, דבש.

 

 

תודה. אבל לא כתבת את החלק הכי חשוב...חילזון 123

איך מבשלים\אופים את זה

כמה זמן וכו'.

אוקי ככהלב אמיץ

סוגרים עם מעט שמן - כלומר מטגנים קלות מכל הצדדים, כמה דקות מכל צד.

 

מכסים (עד החצי או עד גובה שני שליש בערך) במים, ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר נהיה רך (יכול לקחת גם שלוש שעות או יותר אם זה בשר קפוא). להוסיף למי הבישול בצל חתוך לרבעים, אפשר גם גזר-שניים, מלח ופלפל שחור ואם הולכים על יין - אז להוסיף לנוזלים בשעה האחרונה של הבישול.

 

בנפרד מכינים את הרוטב ומוסיפים פנימה עם מעט מנוזלי הבישול את הבשר הרך. לבישול קצר, עד שמתמזגים הטעמים.

 

וכל הכבוד על הלשון! נשמע פרוייקט פי כמה יותר יומרני ממס' 6.

תודה. אנסה לחג הבא בע"ה.חילזון 123

דווקא לשון לא קשה.

אחרי שהכנתי פעם אחת ראיתי שזה קלי קלות. רק הרבה זמן.

והעיקר זה תמיד יוצא טעים. לעומת בשרים אחרים שיצאו לי לפעמים יבשים קצת וכד'.

טוב אז הכנתי גם את המספר 6 ואני לא לגמרי מרוצה...חילזון 123

יצא נחמד וטעים אבל לא רך מספיק.

בישלתי מלא מלא זמן! יש דבר כזה לבשל יותר מדי?...

 

מאיזה חלק של בקר אמור לצאת צלי רך?

5 הוא יותר רך בעיקרון.לב אמיץ

שריר הזרוע רך אבל יש בו פיסות ג'לטין - לא כולם אוהבים.

האמת שאנחנו מעדיפים שריר הזרוע.

 

קרה לי פעם שבישלתי מס' 6 יותר מדי ויצא קשה.

 

כשמבשלים במים צריך להיזהר שלא יגיעו לרתיחה. להבה ממש נמוכה.

 

אולי מישהו אחר כאן יוכל להועיל יותר.

בסוף עשיתי את הלשון מהזיכרון ויצא טעים מאד ב"החילזון 123


טיפים לקיצור זמן הבישול של בשר בקר ולחיתוך.אושר ועושר

מטגנים בסיר לחץ (ללא מכסה), את הבשר מכל הצדדים לסגירה.

מוציאים לצלחת ומתבלים: מורחים שום כתוש, מעט שאטה (לא חובה- זה עושה חריף), מלח גס ופלפל שחור.

שמים בסיר תפו"א חתוכים, גזר, בצל וכדו', מתבלים בקצת מלח. 

מניחים מעל את הבשר. מוסיפים מים לסיר עד גובה הירקות.

אם לא שמים ירקות אז עד אמצע הבשר. 

סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים לפי הוראות במשך כ-40 דקות.

אם זה לא מספיק רך, מבשלים עוד 10 דקות.

חבל על הזמן. ארוחה גורמה בשעה. יוצא מעדן.

 

אגב, אני מוציאה את הבשר מהסיר. מכניסה למקרר על צלחת. בנתיים מוסיפה לרוטב קצת יין טוב ומבשלת על אש גבוהה עד שחצי מתאדה ונשאר רוטב מרוכז. זהירות: לא לגמור אותו מרוב טעימות

כשהבשר ממש קר אפשר לפרוס אותו דק ממש בקלות רבה. מסדרים פרוסות על צלחת הגשה, שופכים רוטב מעל.

יוצא אלגנטי מאוד.

את מבשלת בסיר לחץ כל מס'?לב אמיץ

ככה אני עושה עם מס' 8 וזה יוצא מעולה אבל נתחים עדינים יותר כמו 2 ו 6 יוצאים  טוב בסיר לחץ?

יש לי לשון בקר במקפיא, איך עשית?מרים*
ככהחילזון 123

בישלתי במים הרבה מאד זמן. מדי פעם הפכתי כי מפלס המים ירד קצת.

קררתי במקרר. (אבל נראה לי אפשר לקרר מתחת לברז מים קרים).

למחרת קילפתי את הקליפה המגעילה והמחוספסת.

עושים חתך עדין רק בקליפה וזה יורד חוץ ממקום החיבור שצריך להעזר קצת בסכין.

פרסתי לפרוסות.

 

בסיר הזהבתי בצל ופיטריות. הוספתי די הרבה ממי הבישול ושמתי את הבשר ובישלתי עוד כמה זמן. (הרוטב לא יצא סמיך כ"כ. אפשר להסמיך עם קצת קורפלור אבל לדעתי זה די מיותר).

אפשר גם אם רוצים שיהיה חגיגי להוסיף ערמונים קלופים או תפו"א ירושלמי.

תודה רבהמרים*
כמה שעות בישלת בהתחלה?
כמה שעותחילזון 123

אולי 3-4

אבל יכול להיות שגם פחות זה בסדר. אין לי מושג

הכנת לשון-רוני-אחרונה

מטגנים בצל.

מוסיפים את הלשון עם תבלינים-כורכום כמון מלח ופלפל.

מבשלים המון זמן כ-4 שעות וכל המוסיף הרי זה משובח.

מוסיפים-פירות יבשים: משמשים, שזיפים ותמרים .

וממשיכים לבשל.

יוצא חבל על הזמן

פיצהאת פניך אבקש
כשאני מכינה פיצה, לפעמים לוקח המון זמן לבצק להיאפות.
למה?
ואז כבר הרוטב כזה נשרף או שזה קשה הצדדים ורך בפנים(אבל אפוי)
אני אופה קודם את הבצק לבד 10 דקותמשפחתית


היי גם אני עושה את זה פלונטר היפה

זאת בעצם השיטה הידועה...

זה לא אמור להיות ככהברוקוליאחרונה
די דחוף.....ABCD

מה אפשר להכין לארוחת ערב משפחתית שיהיה קל להכנה אבל מפנק וכיפי?

שקשוקה, פסטה מוקרמת, לזניה..נדנדה כתומה.
יש לי כמה...פלונטר היפהאחרונה

פנקייקים, גביניות, פשטידה קלה, רביולי, אורז ברוטב סיני וכו'. 

ממליצה מאד- נודלס עם ירקות (ברוקולי, כרובית, גזר גמדי, פטריות, בצל, פלפל...)

לבשל בסיר, אפשר להוסיף רוטב סויה או חריף. ( מתה על זה כשאמא שלי מכינהמוציא לשון )

פרגיות ופסטה..מרב.
א. בא לנו ממשש פרגיות השבת. ולא משו מתוק. יש למישהו מתכון מלוח או חריף או גם וגם לפרגיות? משו מפנק! ובלי רוטב כי זה לשבת בבוקר.. (אפשר נגיד עם ירקות ואז זה מפריש נוזלים)

ב. אכלנו פסטה ים-תיכונית באיזה קפה בתלפיות (כיפי ממש. בקניון האחים ישראל. מומלץ!) והתלהבנו. אממה? לא לקחנו מתכון מישהו מכיר או יכול להמליץ על פסטה טעימה בטירווףף?
הפסטה הייתה עם בזיליקום, זיתים שחורים, עגבניות שרי, פטריות... אני יכולה לאלתר אבל מעדיפה משו שנוסה בעבר

תודה!!!
זה היה נראה לרגע שאת רוצה להכין פרגיות עם פסטהיוני
וחשבתי לעצמי שזה מגניב





אה ואין לי עצות, הפורום הזה במועדפים שלי רק בשביל לעורר תתאבון
כנסי לאתר של ניקי ב, אולי תמצאי רעיונות. בהצלחה!סה"רורית
מתכון-מירי ט.
לחתוך הרבה בצל לפרוסות דקות ולשים בתבנית עם הפרגיות.
הבצל טוב כי מוציא הרבה נוזלים, אבל אם בא לך תוסיפי גם תפו''א וכו.
לערבב בקערית-
כ6 שיני שום טרי כתושות
שמן
פפריקה בנדיבות,
תבלין גריל בנדיבות,
רוטב ברביקיו- ממש משדרג.

למרוח או לערבב עם הפרגיות והבצל ולתנור.


לגבי הפסטה-
זה היה כאילו סלט פסטה? את מחפשת מתכון לתיבול? או סתם לצירוף חומרים נכונים לסלט פסטה?
כי בדר''כ התיבול הוא לא גרנדיוזי, מבוסס על טעמי המרכיבים, כמו זיתים, בזיליקום, שום, גבינה בולגרית..שנותנים הרבה טעם משל עצמם.
לא, זאת הייתה פסטה חמה..מרב.אחרונה
טעימה בטירוף!
מחפשת מתכון לפסטה שהיא לא רוטב עגבניות ולא מוקרם.. משו יותר מיוחד
אשמח למתכונים של דייסותלכל זמן ועת
כל דבר שעולה על דעתכם
מעתיקה לךלב אמיץ

 

קוואקר גרוס דק - להשרות בחלב.

 

אפשר גם במיץ פירות. תוך 15-20 דקות זה נמס לגמרי.

את יכולה להוסיף קצת דבש או סוכר.

 

טעים, קר ומשביע.

 

ועוד

קראתי בפינה של נירה רוסו ב"ישראל היום"רעיונות לשידרוג הדיסה הפשוטה:

 

היא מציעה לקלות קודם את הסולת במעט חמאה.

להוסיף מים וחלב רותחים וסוכר חום

 

היא מציעה לבשל בסיר לחץ (אבל למי יש סיר לחץ חלבי?)

 

ובסוף היא מציעה להוסיף בישום לדיסה: קינמון או מי ורדים/מי זהר/הל/ וכד'.

 

לא חייבים להתפרע, אבל נראה לי שקליה של הסולת בחמאה תוסיף הרבה.

 

ולגבי המתכון הבסיסי - אני מכינה ככה: על כל כוס חלב (חד"פ) כף סולת..

 

שמה בסיר מס' כוסות חלב  על אש קטנה

בינתיים מערבבת את כפות הסולת עם חצי כוס חלב (שנכללת גם היא בחשבון).

כשהחלב מתחמם מעט, אני שופכת את תערובת הסולת אל הסיר ומתחילה לבחוש (לא סתם קוראים לזה דיסה חושף שיניים).

צריך לבחוש כמעט כל הזמן כדי שהגרגרים לא ישקעו אל תחתית הסיר ויחרכו וגם כדי שהחלב לא ירתח עד הסוף (עושה קרום מגעיל).

הדיסה מוכנה כשהגרגירים התנפחו והתבשיל סמיך.

 

אני לא מוסיפה סוכר לסיר אלא לכל מנה בנפרד לפי מה שאוהבים. אני אישית לא מסוגלת לשתות חלב עם סוכר.

וגם אצלנו מי שאוהב מוסיף קינמון  למנה שלו .

ממש תודה על הפירוט!!לכל זמן ועת
את מכירה גם דייסה עם אורז טחון?לכל זמן ועת
לא. אבל א. את יכולה לעשות חיפוש כאןלב אמיץ

בראש העמוד יש לך אופציה כזאת. זה מה שאני עשיתי. כתבתי "דיסה"

 

ב. אורז טחון מתנהג בערך כמו סולת - אני משערת שצריך פחות נוזלים ויותר זמן.

 

בהצלחה.

אני מכירה לאורז לא טחון-פלספנית

בעזהי"ת

 

מבשלים אורז בהרבה הרבה הרבה מים [יחס של כוס אורז על 8 כוסות מים.. אני אפעם לא עושה כמות כזאת גדולה- אבל נגיד רבע כוס עם שתי כוסות מים], על אש קטנטנה במשך שעתיים בערך. האורז מתפרק מעצמו.. 

מוסיפים תוספות שאוהבים [ג'וגי ברי, מייפל, כפית ריבת חלב..]

מנצלשת לרגעמאושרת+
אתן יודעות האם צריך לנפות/לברור אצ הסולת?
ואם כן אז איך?
כן בטח.לב אמיץאחרונה

קודם כל, אני קונה במקום שיש בו אספקה ותחלופה גבוהה של הסחורה.

דבר שני , סולת אני שומרת במקפיא.

 

כדי לברור : אפשר לפרוס בכל פעם כמות קטנה על נייר אפיה - לבדוק שאין חוטים - זה סימן להטלה של ביצים.

לבדוק שאין חרקים שחורים, לבדוק שהגרגירים נקיים ואין בינהם גלמים. מחילה על התיאורים.

 

כשמדובר בכמות של מס' כפות לדיסה, אני מפזרת את הגרגירים על פני הכוס של החלב הקר (כמות של כפית בכל פעם) - אפשר לראות בבירור אם נקי. את מה שנקי אני מבליעה בתוך החלב בכוס, וממשיכה עם הכפית הבאה.

שאלה בגזרת הסנדויציםסיגל!
מה מתאים לשים בסנדוויץ עם טפנד זיתים?
רעיונות יתקבלו בברכה..
גבינה לבנה, עגבניות חתוכות~א.ל


חביתה/ קוטג'יעל מהדרום
טונה, מלפפונים ועגבניות חתוכים, אבוקדו. לא להוסיף מלח.לב אמיץ


ביצים למינהםשמשי
כל סוגי הגבינות בערך...
טחינה גולמית!שרבובאחרונה
חלב שמקפיאיםמעפר אני באה

חוזר למצב הרגיל שלו אחרי ההפשרה??

בחיים לא ניסיתי...

כמעט.לב אמיץ

כדאי לחכות שכולו יפשיר - במקרר כדי שלא יתקלקל, ורק אז להשתמש. אחרת מה שמפשיר קודם זה השומן - החלב השמן שאם מוזגים אותו, בסוף נשארים פחות או יותר עם מים...

 

חוץ מזה יתכנו גבשושיות.

כן. זה נוזל אז אין בעיה.בין השורות


תודה!מעפר אני באהאחרונה