באיזה מרקם זה יוצא?
כמו ג'לי או כמו קרם של אינסטינג פודינג?
ואיך אפשר לשדרג את זה? אני רוצה להכין איתו קינוח שווה, אפשר חלבי.
מישהו הכין ויכול לייעץ לי?
תודה!!!
באיזה מרקם זה יוצא?
כמו ג'לי או כמו קרם של אינסטינג פודינג?
ואיך אפשר לשדרג את זה? אני רוצה להכין איתו קינוח שווה, אפשר חלבי.
מישהו הכין ויכול לייעץ לי?
תודה!!!
כתוב להוסיף מים ולקרר.
למה להכניס לתנור?
חשבתי להוסיף מעל קצפת או משהו..
אנחנו מביאים רק מצרפת..
נהוג להכין משמנת או חלב חלמונים/או ביצים שלמות, וסוכר , מבושלים למין רפרפת שאח"כ נאפית בתנור בתוך אמבטית מים רותחים (תבנית בתוך תבנית) כשבתחתי משחימים קודם לכן סוכר לקרמל, או ששמים סוכר על הפלאן ושורפים לקרמל בעזרת גריל או ברנר.
הגרסאות המדוברות פה בשירשור הן גירסאות אינסטנט, בדומה לאינסטנט פודינג שלנו, שמחליף את הפודינג המסורתי אשר נדרשת מוימנות וטירחה גדולים יותר בהכנתו.
כמובן שהטעם בהתאם... (כשהפער לטובת הגירסה המושקעת כמובן)
ומושחת..הדס123נשארו לי שלושה גביעי יוגורט במתיקות מעודנת שהתאריך שלהם פג היום. הכנסתי למקפיא לבינתיים.
מה אפשר לעשות איתם?
ברוקולי
עם בצק ירוק, שרי, עגבניות מיובשות.
הדס123לערבב עם קוואקר דק +אגוזים/חמוציות/קוביות פירות יוצא מעדן משביע, בריא וטעים
להקפיא עם כפית ולאכול כמו גלידה
לאכול עם קורנפלקס במקום עם חלב

העיסה לא תופחת מספיק... והחלות יוצאות כבדות ולא אווריריות.
יש לכן עצות??
לחמם טיפה את התנור לכבות ולהכניס את קערת הבצק לתנור זה עוזר להתפחה
אפשר להכין את הבצק יום לפני לשים במקרר להתפחה כל הלילה
לכסות עם שקית ניילון ולשים קופסת גפרורים על השקית
בהצלחה
בכל מקרה כשלשים הכל מתערבב לעיסה אחת, אז מה העיניין?

אני מצרפת קישור: http://www.tavshilim.co.il/archives/recipe-items/%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%91%D7%94
מטגנים הרבה בצל מוסיפים את העוף והרבה הרבה בטטות פרוסות
מפזרים מעל אבקת שום, כורכום קינמון כמון וחופן שקדים לא קלויים
מבשלים הרבה זמן
איך מבשלים אותו?
כשאני מבשלת הוא יוצא יבש.
יש טיפים?
והוא באמת די יבש. ומקבל לחות משמן אם זה סלט או רוטב אם זה מוגש עם בשרי נגיד.
*קומי אורי*אין פה מתכון.
אבל אולי תוכלי לפנות למי שעשה.
(אני לא עשיתי, רק זכרתי שהעלו פה פעם...)
בהצלחה
מכירים מתכונים עם גריסי פנינה?
אנחנו שמים את זה בחמין ומאוד אוהבים.
רוצים להנות גם באמצע שבוע....
הגריסים מתבשלות טוב בבישול קצר כמו של אורז?
בדיוק יש שרשור מתכוני גריסים. חפשי שם.
יש עוד רעיונות? לא בכיוון של מרקים....
חסה
כרוב
וגזר
אשמח לשמוע
מחסה, עגבניות, זיתים, בצל, גבינה בולגרית. התיבול פשוט- שמן ומלח ויוצא טעים מאד
סלט כרוב שאני מכינה-
כרוב, חצי גזר מגורד במגרדת, אפשר להוסיף שקדים קלופים חתוכים
ולרוטב מערבבת בכמות של רבע כוס חד"פ (טוב, האמת שהכמות שלי בד"כ גדולה יותר) סוכר, שמן וחומץ\מיץ לימון בכמות שווה, מוסיפה שן שום ומעט מלח, מערבבת ומוסיפה לסלט. הרבה אנשים אוהבים.
גזר, קולורבי וגמבה אדומה וצהובה-חותכים למלבנים בינוניים עם לימון- טעים מאוד! אבל הוא לא נשמר טוב במקרר, להכין לאותו רגע..
כרוב עם מיונז...
חסה עם עגבניות ש'רי חצויות ואלף האיים
פשוט וקל להכנה.
1. חסה , חצאי שרי, מלפפון פרוס דק, פטריות טריות פרוסות חופן נבטים ופרוסות דקיקות של בצל ירוק מעל חופן של גרעינים/רוטב/...
2. כרוב לבן + קוביות אננס + חופן צנוברים + בצל ירוק פרוס מתבלים בסוכר שמן ומיץ לימון
~א.ללחתוך ת'חסה ותכרוב לרצועות דקיקות, לתבל בטיפונת שמן, מלא לימון, מלח כמה שאת אוהבת, פלפל, רוטב שום (קצת!)
תוספות: קשיו\בוטנים קלויים, שומשום קלוי, שמיר קצוץ
יוצא פצצה! טעים ומומלץ בחום
1. חסה, כרוב, חתיכות של קיווי/אפרסמון/מנגו/תפוז תלוי בעונה ובטעם, להוסיף חמוציות וגפרורי שקדים קלויים לתבל בשמן, חומץ, סוכר ומעט פלפל ומלח. (שמן קצת יותר, סוכר וחומץ קצת פחות)
2. גזר מגורד גס, כרוב סגול קצוץ וחסה קרועה עורמים בקערה שקופה לפי הסדר הבא: חסה מעל כרוב ובסוף גזר מעליהם מפזרים גרעיני דלעת, גרעיני חמניה ושומשום הכל קלוי ומכינים רוטב מ:
1/4 כוס שמן, 1/4 כוס חומץ, 4 כפות סוכר, 2 כפיות מיונז, 2 ראשי בצל ירוק קצוצים, 2 שיני שום, כפית מלח, מיץ מלימון אחד.
הכי טוב בבלנדר מקל.
גם יפה, גם בריא והכי חשוב טעים!!
לבריאות!
היי ,שבוע טוב
אני רוצה להתחיל ללמוד קונדיטוריה ובדקתי את מכללת השף אבל חלק מביקורות ששמעתי
עליהם הם לא משהו..שהלימודים לא ברמה גבוהה ודי חובבנית
מישהו למד שם או יודע על הרמה שם?
תודה רבה!!
) ומרתיחים עד שהבצל רך ממש ממש והצבע של המרק זהוב ובטעם טעים, 
תודה!מזהיבים טבעות בצל עם שמן\חמאה
מוסיפים קצת קמח ומזהיבים עוד
מוסיפים קצת יין לבן אם יש
מים, מלח, פלפל
ומבשלים.
סיגל00אחרונהאני אהבתי את הקישור למתכון לסוכריות טופי קרמל שיש שם למטה.
אני אהבתי את הקישור למתכון לסוכריות טופי קרמל שיש שם למטה.
ובנוסף למה שכתבת - חוויאג', כורכום
מטגנת את העוף עם כף שמן.
אח"כ מוסיפה, שועועית, חומוס, בטטות שלמות, תפוחי אדמה שלמים קטנים, חצי פלפל ירוק חריף,
כפית דבש, כף גדושה של פפריקה מתוקה, חצי כף של כמון, כף מלח שטוחה.
בשקית קוקי אני שמה חיטה עם מעט שמן ומחוררת עם מזלג.
מוסיפה מים עד הגובה של העוף והתפוחי אדמה.
ומרתיחה.
אח"כ בישול של שעה.
ומוסיפה ביצים.
ולפלטה.
יוצא מדהים.
שכחתי 4 שיני שום שלמות.
ילדים זה שמחהלתנור 2 תאים.
בתא העליון אין טורבו
ובתא התחתון יש טורבו.
איזה תא הכי מתאים להיום חלבי? למה בעצם משמש טורבו...
זה מאוד משנה מה את עושה בעיקר
אם את בעיקר מבשלת לשבת וגם אופה חלות- קחי את התא הגדול לבשרי
![]()


קטניות : שעועית, אפונה יבשה, חומוס
(ולכאורה גם לא אמור להיות הבדל, זו אותה אפונה)
יודעת את זה בוודאות מתזונאית שמומחית בתחום
הדס123
תקחי תבנית חד פעמי קטן בקערה תשימי פפריקה כורכום אני שמה חוויג' של מרק שמן זית מלח פלפל טובלת את העוף בתבלינים שמה בתבנית לשאר הרוטב תוסיפי תפו"א עגבניות לרבעים בצל תוסיפי את הכל לתבנית בתנור 180מעלות בערך שעה להפוך מדי פעם את העוף