שרשור חדש
איך מכינים צ'יפס מתפו"א בתנור?שירה..!
שיהיה טעים וכמה שפחות משמין..
נראה לי די להתעלל בתפו"אמודדת כובעים

תאכלי אותם בתנור - מאוד טעים.

 

 

לא ניסיתי עדיין אבל נראה ליaima

לחתוך לצ'יפסים, למרוח היטב הכל בשמן ולאפות על חום גבוהה (15-20דקות)

זה לא מספיק זמן.כוכב לכת
הכי דומה למטוגן זה צ'יפס קפוא שמשטחים בתנור עם לפזר שמן ומלח ולאפות בחום גבוה כ 20-30 דקות. וזה בגלל שהם עוברים טיגון מקדים במפעל לפני ההקפאה.

אם לוקחים תפו"א רגילים יצאו תפו"א אפויים אבל לא ממש פריכים.
אז אולי לבשל אותם קודם,לפני התנור..שמשיאחרונה
מקלות עבים עם קליפה קצת שמן מעל ומתחת ועל הכי גבוה לחצי שעהדינה די


תודהשירה..!
חייבת רעיונות לתוספת לציפס, לא בשרי ולא דג..מיצ'ל
תודה מראש!!
פלאפל?aima


טבעול? חביתהיעל מהדרום
סלט רענן , נקניקיות צמחיותדינה די


טבעות בצל...כיבשה
סלט טוב
תבשיל עדשים (דאל), סלט ירקות עשיר, טחינה טובהצוף שלי
יש לך שורשים הודים או שהיית בהודו? (סקרנית מאיפהפנסאי
את מכירה את המונח... )
דווקא פולניהצוף שלי
עם חיבה רבה לאוכל הודי...
קציצות ירק, טחינה סלט~א.ל


תוספות לצ'יפסאמא לשבעה

פרוסות חציל מטוגנות בציפוי ביצה ופירורי לחם, פטריות שלמות מקופסת שימורים מטוגנות ומצופות, סלט חי, פשטידת ירקות,סלט אבוקדו עם ביצה, מלאווח.

יוגורט,מרק מלפפונים קר משמיר ושמנתzmilאחרונה


פירות יבשיםילדים זה שמחה

נשאר המון מטו בשבט.

מה אפשר להכין איתם לשבת?

אשמח לרעיונות.

עוף/אורז עם פירות יבשים,אור השחר..
עוף ממולא, רוטב מתוק לבורקסים וכאלה..
מתכון לעוף עם פירות יבשים:אדל

בסיר לסדר בשכבות:

בצל פרוס

חלקי עוף

שזיפים שחורים יבשים ומשמשים יבשים

תפוח עץ טרי (רצוי ירוק.אבל לא חובה).

 

בכלי נפרד: יין אדום (של קידוש)

קינמון

פלפל שחור

מרק עוף

לערבב היטב ולשפוך לסיר.

להרתיח ולבשל על אש קטנה הרבה זמן עד שהעוף מקבל גוון חום בהיר.

כמובן להזהר לא לשרוף. 

 

יש מתכון מעולה לפאי אגוזים..אביה*
יש לי מתכון לקומפוט. לא ניסיתי.. רוצה?~א.ל


גזר מתוק בתוספת פירות יבשים+mp8
כדורי בריאות לבוקרפלאפלאחרונה

אני טוחנת את הפירות היבשים בפוד פרוססור-

את הפיצוחים והדברים היבשים (אגוזים, שקדים, קשיו, בוטנים, גרעינים קלופים לא קלויים וכו') אני טוחנת בהתחלה,

ואז אני מעבירה אותם לכלי אחר, וטוחנת את הפירות המיובשים הלחים שיש בבית (תמרים, צימוקים, משמש מיובש וכו')

ולאחר שהם טחונים אני מערבבת ויוצרת מהם כדורים קטנים שנשמרים לאורך זמן במקרר. אפשר גם להוסיף קוקוס ושומשום.

כל בוקר אפשר לקחת כדור כזה שלוקח רגע לאכול, ונותן המון אנרגיה ליום החדש.

יש מצב למתכון לעוגיות שוקולד בלי שוקולד / שוקולד ציפס ?עיניים תכולות
כןכמו הלבנהאחרונה

עוגיות שוקולד עם אבקת סוכר מתפוצצת

http://www.tultulim.com/2012/07/blog-post_21.html

מתכון ללא מרגרינה/ חמאה.

ממש טעים!

הכנתי לזניה...וחבל לי לזרוק ...רעיונותיאיר השמש
הכנתי לזניה מושקעת ויפה.
הבעיה ששמתי כנראה שכבות דקות מידי של תוספות.
לא כולם אכלו ונשארה כמות גדולה.
האם נגזר עליה ללכת לפח, או אפשר לשדרג אותה ?
^^^ מקפיצה... פיצה....יאיר השמש
להקפיאדינה די


מה נשאר - עלי לזניה או מילוי וירקות?בת נוגהאחרונה

אם זה 1 - תחתכי, תוסיפי גבינות ביצים ופירורי לחם ותהיה לך אחלה פשטידה (כמו פשטידות פסטה)

אם זה 2 - תוסיפי ביצים ותעשי חביתת ירקות שווה ליקוק

בננותהודו לה

יש למשהו מתכון לעוגת בננות שלא מרגישים שזה בננות

או רעיון אחר בננות בשלות מדי לקהל שרובו לא אוהב בננות?? 

תודה

אולי עוגיות?מקום בעולם


עוגת בננות טעימהאם הבנים12

המצרכים:

1/2 1 כוסות סוכר

2 ביצים

1/2 כוס שמן

3 בננות בשלות מרוסקות

5 כפות מים או מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

50 גרם שוקולד מגורר

(50 גרם אגוזים קצוצים - אם אוהבים)

 

אופן ההכנה:

להפריד בין החלמונים לחלבונים.

להקציף חלבונים, כשמתקשה להוסיף חצי כוס סוכר.

לערבב: חלמונים , כוס סוכר, ושמן. להוסיף קמח, אבקת אפיה, וניל, מיץ ובננות.

לקפל יחד את 2 התערובות להוסיף את השוקולד.

 

לאפות בחום בינוני 25 דק' עד שמוכן.

 

בתאבון!

 

 

באת לי בזמן, בדיוק חיפשתי מתכוןקצת xחרת
לעוגת בננות, הכנתי ויצא מעולה!
לא עמדתי בריח, הייתי חייבת לטעום

תודה!
איזה כיף! תודה אם הבנים12


תודה על הקישור! אנסה בהזדמנות...פנסאיאחרונה
שאלה למבינים...אקונהמטטה

למה קמח חיטה הוא לכאורה לא בריא ובורגול כן?

שניהם זה חיטה....מבולבל

תודה!

 

ואשמח למתכונים בריאים...

בעלי הפסיק לאכול קמח חיטה.

הכנתי לו לחמניות מקמח כוסמין ועוגיות שוקוציפס גם כן...

ב"ה !!

אם אתם לא אוכלים חיטהתות

אתם גם לא יכולים לאכול בורגול...

בורגול זה פשוט חיטה (מלאה אם אני מבינה נכון) שבורה

היתרון היחיד לעומת לחם הוא שאין בו שמרים...

ובכלל הוא יותר "גולמי" וטבעי.

אבל כאמור, אם אתם נמנעים מחיטה - תעברו לאורז בכל צורותיו, כוסמת, קינואה...

בקמח מוצאים הרבה מהמינרלים והדברים הטובים שיש בחיטהדינה די


מי אמר שקמח חיטה לא בריא?זמר הפלוגות


אולי את מתכוןנת לקמח לבן פשוט?שמשיאחרונה
תעברו לקמח מלא..
ברוקולי קפוא, מה אפשר לעשות איתו חוץ מפשטידה?סיגל00


מרק, אפוי בתנור עם ירקות נוספים, מבושל...חכמה בלילה


מרק ירקות רגיל? זה מוסיף לטעם?סיגל00


חלילה במרק רגיל הטעם שלו מתבזבזדינה די

מטגנים בצל ושום , מוסיפים קצת קוביות של בטטות ותפוחי אדמה וממשיכים לטגן

מוסיפים הרבה ברוקולי מלח אבקת מרק אם רוצים מכסים במים ומבשלים שעה 

 

ברוקולי עם פרטיות וגבינות- מילוי לבלינצס..מקום בעולם


שקשוקהאדוה
יעל שושני נתנה מתכון בעלון של ארץ בנימין אם יש לך ואם לא אז לאתר שלה קוראים ״מבסוטה״ 
לבשל עם מים ומלח ולאכולזמר הפלוגות


ולהוסיף מלא לימון!!!!! יאמירק מגיבה
מרק חלבי-טעים!צ'וקלייטאחרונה

אני לא יודעת בדיוק איך מכינים- נראלי ככה...את עושה ממנו מרק שמה ברוקולי ועוד ירקות שהולכים עם זה (כרובית, תפו"א אולי...,) ועושה מזה מרק מוסיפה שמנת לבישול ואז טוחנת במוט ריסוק. יוצא טעם גן עדן!!!!

מה עושים עם קמח תירס? איך מכינים לזניית ירקות פרווה? רעיונותיאיר השמש
מקמח תירס אפשר להכין ממליגהצוף שליאחרונה
הנה מתכון של גיל חובב:
ליטר וחצי חלב
חצי קילו קמח תירס
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
כף מלח
גביע שמנת חמוצה

1. מרתיחים את החלב ומוסיפים מלח.
2. כשהחלב רותח שופכים לתוכו באיטיות את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת.
3.מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש עד שכל החלב נספג בקמח התירס והתערובת הופכת חלקה וסמיכה כדייסה.
4. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החמאה.
5. מגישים חם בתוספת שמנת חמוצה.
מי יכול להסביר לי מהו גלוטן?~א.ל


אני צריכה את זה בתימצות ברור~א.ל


חלבון שנמצא בסוגי קמח שוניםanonimiiאחרונה
הוא לא מתמוסס במים והוא מקנה לו את היכולת ליצור לחם הוא נמצא 90% מגרגיר החיטה מי שרגיש לגלוטן יכול לגרום לצליאק
פיתות בשטחשעשניכרצונו

בס''ד

 

אהלן!!

 

קוראת כאן מללא זמן ועכשיו מצטרפת...

 

אנחנו נוסעים לחמשוש ואנחנו רוצים להכין פיתות בשטח,

 

יש למישהו מתכון מומלץ??

 

תודה!!

ראי>~א.לאחרונה
בורגולהדס123
רוצה לנסות לההץכיו.. אז א. איך מכינים?
ב. רעיונות לתיבול/רטבים? עדיפות לחמים אבל אפשרי קרים
ג. אולי מישו יודע אם בורגול נחשב כחלבון? (כמו עדשים..)
יש כמה אופציות:יאיר השמש
1. להשרות במים חמים בערך 15-60 דקות, וזה מתאים כסלט. שמים בצל סגול, עגבניה, פטרוזיליה, (בעצם מה שבא לך...) מלח פלפל ושמן.
2. להכין כמו שמכינים אורז, לשטוף את הבורגול. לטגן בצל, אני אוהבת להוסיף גזר מגורד. לשים בסיר בערך 15-20 דקות ו..... בתאבון.
זה לא חלבון.. בורגול זה בעצם חיטה טחונה... (פחממות)נילי........


אני ראיתי שדווקא זה חלבוןמים שקטים

וכדי שיספג צריך לאכול עם לחם קמח מלא או מוצרי חלב..

תודה לכולםהדס123
עוד רעיונות?
זה בהחלט לא נחשב חלבון.גליה...

זה כמו אורז, פסטה, ושות', יש לו ערכים טובים יותר.

אני עשיתי השבת את זה עם בצל מטוגן ופטריות.פלפלתיאחרונה


וואווו לא הייתי פה שנים...קצת תמונות וזכני לגדל
ואווו נראה מעולה!!!אייכה!
אפשר בבקשה מתכון לעוגיות עם האבקת סוכר למעלה?
מזמן אני מחפשת עוגיות כאלו אבל מתכון מנוסה...
זה נקרא עוגיות מושלגות של בישול בזול.פלפלתי

ואותי עניינו דווקא העוגות האחרונות.

יש מקום לטעימות?

גם אותי. זה רולדה לא?מעיין חתום
וואו!!מקום בעולם
רוצה מתכונים לה-כ-ל!! ;)
הכל נראה מדהייםם!!!! אם אפשר מתכון לרביעית!!!עיניים תכולות
אני רוצה את העוגה הראשונה!!!כיבשה
מהמם!! מה זה הדבר הזה עם הקצפת החומה?יעל מהדרום
תודה...וזכני לגדל

העוגה עם הזילופים זה עוגת מוס 2 שכבות...

המתכון של קרין גורן(עוגת בומב)

 

מתכון לעוגיות רעידת אדמה-

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה\ מרגרינה

3 ביצים

2\1 כוס סוכר

4\3 כוס קמח

1 כפית א.אפיה

1 כוס שקדים טחונים(לא חובה)

סוכר וא.סוכר לציפוי

ממיסים שוקולד וחמאה יחד במיקרוגל. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דק עד לתערובת תפוחה ובהירה.

מקפלים את שני התערובות יחד. מעל התערובת שמים קמח וא. אפיה ומערבבים.

מוסיפים שקדים טחונים(אני לא שמתי שקדים, במקום שמתי עוד רבע כוס קמח)

מכסם את התערובת בניילון נצמד ל 4 שעות במקרר (שעתיים במקפיא)

ויוצרים עיגולים. כל עיגול מצפים בסוכר ואז בא. סוכר. ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

אופים 7-9מ דק ב180. עד שהעוגיות סדוקות...מצננים

ואוכלים בתיאבון

תודה!!אייכה!
יאוו, את בטוחה שאת הכנת?? נערת טבע

זה נראה קונדיטורייה!!

אימהלה את מוכשרת...............

 

 

חח את הדברים השווים באמת לא הראתי וזכני לגדל
תודה....זה רק תחביב........
הכנתי את העוגיות המושלגותפנים טובות
או "רעידת אדמה"- איך שקראת להן,.
ע"פ המתכון שכתבת ויצאו מעולות! טעימות ויפות.
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע....וזכני לגדל
תעלי תמונה..שנראה!
אני מהפל'פנים טובות
והמצלמה שלי לא עובדת...
אבל יצא יפה.
וואי אני בשוק!גלידת לימון

מה זה העוגה הראשונה?

מתכונים לההכל!!!

ובמיוחד לרוגעלך!

וואוומיסטר דום
את סתם לומדת לתואר ראשון זה בזבוז!!
מטורף לגמרי..
וואוווווילדים זה שמחה

אפשר לבוא לשבת ???

חחח מוזמנים בשמחה!וזכני לגדל
חחחח תודהילדים זה שמחה


בעלי מוסר שהוא מוכן לוותר על הבשר בשבת!ילדים זה שמחה

חחחחחח

הגיע הזמןארוון

חבל שזה לא רציני..

שאלה- לכבוד מה את מכינה את כל הדברים האלה?יעל מהדרום
לק"י

כי אני צריכה אירוע קצת רציני עם הרבה אנשים כדי לחגוג ככה

לפחות על חלק מהדברים.
איך הכנת תעוגה שבתמונה העליונה? זאת השוקולד-ציפס הנוזל..668
חחח שוקולד ציפס?!וזכני לגדלאחרונה
זה גאנש שוקולד...ממיסים שמנת ושוקולד..מקררים לפחות ל4 שעות...וזו התוצאה
רעיון לקינוח מלא בשוקולדshir shir

עדיף עוגיות טעימות או משהו ממש שוקלודי [בתוספת ריבת חלב, חמאת בוטנים....]

חשבתי על כדורי שוקולד, אשמח גם לרעיונות לכדורים מיוחדים

תודה!=]

טראפלס שוקולדמעיין חתום
עוגיות שוקולד וריבת חלב (;מחייכת =)
תודה!=]shir shir


סופלה..668אחרונה
מישהו פעם הכין "פלאפל" מקטניות אחרות?שירה..!
כמו אפונה, עדשים, שעועית וכדו'. איך זה יצא?
הכנתי מעדשיםשיררר

יצא ממש טעם של פלאפל, הפתיע אותי מאד (תכננתי קציצות עדשים מטוגנות ויצא פלאפל...).

איך עשית?שמשי
וואי, זה היה לפני איזה שנתיים...שיררר

נראה לי שערבבתי כמה מתכונים.
הקטע הוא כמו בפלאפל, לא לבשל את הקטניות אלא להשרות אותן הרבה שעות ואז לטחון (טחנתי בבלנדר מוט) עם המרכיבים האחרים.

פה יש כמה מתכונים
http://vegansontop.co.il/vegan-lentils-latkes/

http://veg.anonymous.org.il/art269.html (למרות שכאן כתוב לבשל, ואז לדעתי יוצא אפקט אחר, אפשר לראות את המרכיבים ולהתבסס על זה)

 

בהצלחה!

^^מעפר אני באהאחרונה

יצא ממש טעים.

עשיתי מעדשים אדומות..

תודה, אנסה בהזדמנות..שירה..!


מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא ביצים?מעיין חתום
עוגת גבינה פירורים חלומיתמיסטר דום

פשע להעלות תמונה כזאת בלי מתכון! ;)מקום בעולם


אפשר את המתכון של המלית?שרבוב


קוראים לך יעל?!?~א.ל


לא....מיסטר דוםאחרונה
רעיונות לאוכל- כנסוחסד ואמת
צריכה רעיונות לאוכל משביע ובריא לארוחות צהרים בלי בשר. אני רגילה לעשות פחמימה+ בשר/ עוף וכו רוצה וצריכה רעיונות לארוחה משביעה וטובה בלי בשר.
תודה לכם!!
קטניות!!נדנדה כתומה.
וגם תבשילי ירקות למיניהם הולך.
רוצה פירוט?
כן אשמח מאד!חסד ואמת
אממ בואו נחשוב.נדנדה כתומה.
רוטב עדשים:
מטגנים בצל,מוסיפים עדשים כתומים ובערך אותה כמות של מים.רסק עגבניות קטן,תבלינים..מבשלים עד שהעדשים מוכנים.

מג'דרה..אין לי מתכון אבל אפשר בקלות למצוא באינטרנט

קוסקוס עם ירקות לקוסקוס-לא מזמן היה כאן שרשור על המרק המושלם לקוסקוס-תחפשי.

קציצות עדשים/פלאפל/אפונה/ירקות

פשטידת ירק טובה+סלט

קציצות טונה

דגים למיניהם

מוקפץ עם נודלס/אורז וירקות

יש גם שבבי סויה שאפ'פעם לא ניסיתי אבל אומרים שזה נחמד כתחליף עוף..

בהצלחה!
תודה נדנדה כתומהחסד ואמתאחרונה
שמרתי לי את הרעיונות.
מהיא ארוחת הצהריים(או הערב) הכי ישראלית בעינכם(שהרוב אוכלים)aima

ושאלת בונוס: מה ארוחת הצהריים האהובה עליכם?

 

תזרמו...

הכי ישראלימעיין חתום
שניצל וצ׳יפס
ספגטי ועוף
פלאפל
פיצה/פלאפל/ביצים וסלט שרבוב


ערב חביתה וסלטחילזון 123
^^ א. ערב הכי ישראלית: לחם+חביתה+סלט+מוצרי חלב (למי שאוכל)איזו נחמהאחרונה

ארוחת צהרים יש כמה:

 

שניצל ופירה

 

עוף עם תפו"א

 

עוף עם אורז או שניצל ואורז...

עוף ותפוחי אדמה בתנורanonimii
שניצל ואורז/צ'יפסחכמה בלילה

אני אוהבת קוסקוס וירקות שלו

אתגר להערבמעיין חתום
ארוחת ערב.
דרישות:
לא בשרי
בלי גבנ"צ
קל להכנה
לא שקשוקה/חביתה
לא פשטידה

יש לי מתכון לבצק פיצה מעולה, השאלה אם זה יתאים כפוקצ׳ה
פנקייקברוקולי
החלטתי ללכת על הום פרייז. יש טיפים? מתכון?מעיין חתום
אמור להתאים גם לפוקצה..מקום בעולם
תודה!מעיין חתוםאחרונה
מתכון לעוגת שמנת פירורים ללא גבינהmoriayi

יש למישהו ?

תודה רבה

עם שמנת מתוקה או בלי?כמו הלבנה

יש לי גם וגם

עם שמנת מתוקה, תודה!moriayi


אשמח לעם שמנת חמוצה, תודה!אורחיה


אפשר לפרסם? גם אני רוצהמשיח עכשיו!


אני עושה ככה-+mp8
תחתית של פירורי ביסקויטים מעורבבים עם חמאה מומסת. מהדקת לתבנית.
שומרת חלק מהפירורים לפזר מלמעלה.
מקציפה שמנת מתוקה עם כוס חלב ופודינג וניל.
(אני מוסיפה גם גבינה לבנה וכוס סןכר, אבל זה טעים מאןד גם בלי. הגבינה נותנת לזה קצת חמצמצות)
שוטחת מעל לפירורים.
מלמעלה מפזרת את שארית הפירןרים.
בלי לאפות?משיח עכשיו!


בלי+mp8
תודה רבה, מה היחס של הביסקויטים לחמאה ?moriayi


לא יודעת כמויות. עושה לפי העין...+mp8


אני עושה פס ביסקויטים וחבילת חמאה רגילהאורחיה


תודה לכן!moriayiאחרונה