שרשור חדש
חשבתי על שרשור סופר שימושי!! חיסול חמץטארקו
כל אחד יכתוב בכותרת כשיהיה לו מצרך שצריך רעיונות מה לעשות איתו
ומי שיש לו רעיונות יגיב
קוסקוס😳בוקר אור
4 שקיות
לפעמים עדיף להעביר למקומות שאוספים אריזות ומעביריםיראת גאולה
למי שצריך את זה,
מאשר להתמודד עם הפרורים של הקוסקוס 🙄
חח לגמרי אבל עוד לא התחלנו לנקותבוקר אור
מה שיישאר עד שבוע הבא יועבר בע"ה
משתמשת בו במקום אורזמאוהבת בילדי

כי זה ממש קל להכנה והילדים שלי אוהבים.

אז הקוסקוס מצטרף לכל ארוחה. (לא רק למרק)

רעיונות-*אשתו של בעלי*
סלט קוסקוס(פשוט לערבב עם ירקות קצוצים ופטרוזיליה).
לתבל כמובן במלח/פלפל/שמ"ז/לימון).

ילך טוב עם כל סוגי הקציצות-במיוחד אלה עם הרוטב.

כמובן עם מרק ירקות.

גריסיםמאוהבת בילדי

לא במרק ולא בחמין. מה עוד אפשר לעשות איתם?

הכנתי עם עוף בתנוראיכה
יצא טעיםםם וואו.
אשמח למתכון!אר
אני בדרך כלל מכינה בערךאיכה
אז אנסה

ניקיתי את העופות ותיבלתי בסויה, סילאן מלח פלפל

טיגנתי בצל ופטריות, ואז טיגנתי את העופות משני הצדדים על הפטריות, מילאתי את הסיר מים (פי שתיים וחצי) ואז שפכתי הכל על הגריסים שביו מסודרים בתוך התבנית..
הכנסתי לתנור מוכסה לשעתים+ השחמה
אפשר להכין כמו פתיתים/ אורזיראת גאולה
אפשר להוסיף פטריות או גזר קצוץ.
בצק עליםדיאט ספרייט
אינסוף רעיונות😀*אשתו של בעלי*
כל מילוי יתאים!
מלוח/מתוק
בשרי/חלבי
בורגול. בערך כוס אולי פחותרבע ל7
עוף בתנור/פרגיות על מצע בורגולופל לימון
נראה טעים!רבע ל7
תודה רבה!
אכין בע"ה בהמשך השבוע
אני בדיוק הכנתי טאבולהעלמא22

ועוד איזה סוג של סלט, עם אגוזים וכזה.

יצא טעים

לבשל עם ירקות בסיר- גזר תפוא קישואים בצל וכו'תפוחית 1
או לאדוצ את הבורגול ולהכין סלט בורגול עם תוספות שאוהבים
קצוות של לחםהשם שלי
משהו שילדים קטנים יאכלו
אצל ההורים שלי שמים בתנור עם שמן זית וזעתרמוריה 7

ואז אוכלים עם גבינה בארוחת ערב

נכון, זה טעים נורא. או לחם מטוגן או קרוטוניםבוקר אור
הילדים פחות יאכלוהשם שלי
קוביות קטנות לערבב עם ביצה או 2רבע ל7
ולמחבת

(יוצא חביתה עם חתיכות לחם)

אפשר גם לחם מטוגן
מאפה לחםעלמא22
יש למתכונים ב-10 דק' מתכון שקוראים לו מאפה חלה. אני מכינה את זה משאריות לחם, וזה מעולה
ברד פודינג - סוג של פשטידת לחםופל לימון

יש אופציה מתוקה, אבל אני מכינה את המלוחה

עלי לזניהרבע ל7
מתלבטת אם מתחשק לי לזניה בככלל
(כנל לזניה בשרית)
אפשר לשבור את הדפיםופל לימון

לבשל ולשלב במוקפץ, למשל או עם רוטב

קוואקר. המון...סיהרא.
אוח גם לי ישטארקו
תכננתי עוגיות לשבת ולא הגעתי לזה

דייסה לא אוהבים פה...
אחותי הכינה גרנולהמאוהבת בילדי


אטריות ביציםשאלותהריון
מוקפץ, פשטידה, סתם עם סוכר ואגוזים טחוניםופל לימון


תודה!שאלותהריון
אולי אעשה באמת פשטידה מתוקה, בטח הבת שלי תאהב.
פירורי לחםאין לי הסבר
מה אפשר חוץ מקציצות???
זה בעיקר נועד לציפוי או הסמכה*אשתו של בעלי*
לביבות תפו"א
שניצלים
קציצות
אנחנו הכנו קציצות לחםאיכה
יצא ממש טעים.

פשוט ביצה, בצל מטוגן, קצת פטרוזיליה ותבלינים
זו המחשבה שלי...אין לי הסבר
אבל נראה שזו האופציה היחידה
לפני שבת הקודמת חיסלתי חבילה ככה:טארקואחרונה
הכל בתנור:
שניצל חציל
שניצל קישוא(יצא טעיםםםםםם)
קוביות חזה עוף
כרובית עם פירורי לחם
למה לא תויגתי?ברוקולי

 

שאריות מהמקפיא

 

מחילה🙏יעל מהדרום
אצלנומאוהבת בילדי

אורז ל2 ארוחות

קובה סלק לערב

בשר ראש מתוק לבוקר

אולי דג

סלטים מה שיש

חלות מהמקפיא

נעליים (לכבוד שבת הגדול התפריט הכי מושקע שלי בער.)נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ח' בניסן תשפ"ג 19:23
ערב
דג
עוף בבצל , זיתים ברוטב ואורז

בוקר
ביצים, סלטים וחלות
אולי תבשיל חיטה טעים כזה כדי לגמול חסד עם החיטה שנותרה.

ס. ג - מה שנשאר מהדג/ מהאורז



סלטים
סלט חצילים /ח. מטוגן
טחינה
אולי סלט אדום
חחח...בתאבון!יעל מהדרום
אצלנו-מקום בעולם
ערב:
בלינצס
מרק

בוקר קידוש:
קיגל

בוקר:
מוקפץ
תשמרי לי קיגעלברוקולי


גם אני לא תוייגתי👿בוקר אור
מתנצלת...תייגתי רק חלק🙊יעל מהדרום
אשכרה יש לי אורחים 🤦‍♀️איכה
ואני עובדת מחר.
נפלא..

ער''ש
מרק קובה
עוף
אורז
ירק כלשהו שעוד לא הוחלט

שבת בבוקר
מוקפץ + נודלס
חזה עוף בסויה

ס. שלישית
דג
פסטה

סלטים אני לא יודעת.
נראלי חציל, טחינה סלק וסלטים חיים.
יש חריף וממרח זיתים, לדעתי גם מטבוחה במקפיא.
גם לאמא שלי יש אורחים!מאוהבת בילדי

ממש מסירות נפש!

וואו, מטורף. איזה אלופה!!המקורית
טוב, המקפיא קבע אחרת.איכה
ער''ש
מרק קובה ✔️
אורז עם בשר ✔️
קציצות (הרוטב מוכן,כל התיבול מחכה בקערה לבשר שיפשיר, בעלי יסיים מחר)
ירקות בתנור (מחר)

שבת בוקר
מוקפץ + נודלס (מחר)
חזה עוף בסויה (מחר)
קורקבנים ברוטב (הרוטב מוכן, הקורקבניפ עברו בישול ראשון, בעלי יסיים)

ס. שלישית
פסטה ברוטב שמנת ✔️
דג בתנור ✔️

חלות קונים
חציל ✔️
סלק ✔️
מטבוחה מהמקפיא
טחינה (מחר)
סלטים חיים
אז ככהבוקר אור
ערב
מרק ירקות עם כנפיים
אורז
גרגרי חומוס ברוטב עגבניות

בוקר
אנטיפסטי
חזה עוף עם קצת רוטב מהמקפיא
פירה

סדש
חצילים
דפי אורז מגולגלים ממולאים במשהו (רעיונות?)

פירות
במבה?

פיתות קנויות
אצלנואזדרכת5
שאריות זמקווה שיספיקו גם לתחילת השבוע

ערב:
מרק עוף עם קציצות הודו

בוקר:
לחמניות בשר
קציצות

שלישית
פסטה עם שמנת

סלטים: חצילים, חומוס, ממרח ביצים.

עוגת שמרים.


לא יודעת.המקורית
לחם עם עוד דברים חחח
חייבת להספיק לנקות מחר. השם יעזור 🤦
לגמרי שיעזור🙏יעל מהדרום
ארוחה מהמקפיא:באר מרים
הבשרי והפרווה כבר ארוזים לגמרי.
השיש והכיור הבשרי מוגעלים ולא יהיו בשימוש בשבת.
פלטת חמץ תהיה במרפסת.
המיחם יהיה בספריה של הילדים (כדי שבמוצש אוכל להגעיל את השיש החלבי אחרי לפחות 24 שעות בלי חם)

יום שישי בצהריים:
פיתות+ חומוס פסטרמה חמוצים
לפני שבת: מרק פרווה עם גריסים ושקדי מרק - סיום החמץ...

שבת:
חלות - מהמקפיא
עוגה - 4 עוגות הבית של אוסם 🙈 - מקווה שיספיק...
מטבוחה, 3 סוגי חצילים - מהמקפיא
סלק - משבת שעברה - בתקווה שלא התקלקל במקרר
חומוס - קנוי
סלטים חיים אחתוך (השארתי קרש וסכין של חמץ לא ארוזים..)

דג - מרוטב שהקפאתי בשבוע שעבר - מבשלת אותו על הפלטה שעה לפני שבת
אורז - הדבר היחיד שאכן אבשל
עוף - מהמקפיא (לערב)
שניצלים - מהמקפיא (לבוקר)
ביצים קשות לסד"ש - עוד משהו שאכן אבשל
ודג סלמון מעושן - גיליתי שנשאר במקפיא.

מוצ"ש - פינוי סופי של המקרר והמקפיא מהחמץ (כרגע המקפיא מוכשר ויש בתוכו שקיות עם חמץ, והמקרר מוכשר ויש מדף אחד עם שקית זבל ובה החמץ)
והכשרה של המטבח החלבי.

את המטבח הבשרי סיימתי הרגע להגעיל+שטיפת רצפה!!
כל הכבוד לך. אשרייך ממש! אשת חיל.נפש חיה.
אני תמיד נהנית לקרוא אותך איך את מתוכננתמאוהבת בילדי

ומסודרת!!

ראויה להערצה! 

אשת חיל אמיתית!

שלא תחשבי שכל הבית שלנו כבר כשר לפסח...באר מרים
נשארו לנו לנקות:
המטבח החלבי
הסלון ופינת האוכל
החצר (אצלנו זה המון...)
ו-2 חדרי ילדים שלא סיימו אותם...
והבנות שלי לא קנו בגדים לחג (עולה איתן לירושלים איה ביום ראשון)
וקניות אחרונות כמובן..
ובישולים...
והר כביסות לסיים לפני החג
והחלפת מצעים בכל הבית
וילקוטים ותיקים (מחכה ליום שני כשכל הקייטנות והת"ת יסיימו..)
וואוו. בהצלחה!! באמת נשמע הרבהמאוהבת בילדי

אבל אין לי ספק שתצליחי וה' יהיה בעזרך!

כדי להגעיל שיש צריך שלא יהיה עליו חמץ רותח 24 שעותיעל מהדרום
לק"י

לא שמעתי על זה.
זה עניין של פסיקותטארקו
כן. שיערתי...תודה!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

מעניין מה עושים אצלינו.
אצלנוטארקו
עוד נתון לשינויים אבל נראה לי שככה:

חלות מהמקפיא, סלטים מה שנשאר
מרק כתום(עם שקדי מרק וקרוטונים)
נודלס עם קוביות בשר

בוקר
חלות סלטים כנל
ספגטי שמנת וסלמון
עוד חמץ, לא ידוע עדיין.

סעודה שלישית
לחם שום(מוכן במקפיא לפני אפיה)
סלט ירקות
גבינות מתובלות

עוגה קנויה ששמרנו לשבת הזו
עוגת גבינה בסקוויטים מהירה
אז אצלינויעל מהדרום
לק"י

פיתות/ חלות ביתיות וחלות קנויות
סלטים חיים
סלק
חציל קלוי וטחינה
אבוקדו

ליל שבת:
קוסקוס
עוף ותפו"א עם שום

יום שבת:
קוסקוס
פרגיות עם בצל
עוף מהלילה
ירקות בתנור
תפו"א בתנור (אם לא התקלקלו)

סד"ש:
ביצים קשות
חלה
וכו'
מתכונן כבר עכשיו למשלוחי המנות של פורים 🤗בינייש פתוח

קניתי 12 בננות לקראת בשלות, על מנת שיהיו בשלות מאוד, אפילו קצת מעבר, על מנת לערבל אותם בקלות עם שמן ביצים סוכר וקמח בכמות שתספיק ל4 תבניות אינגליש קייק.
מתכוון לקנות 50 תבניות קטנות מנייר לאפות הכל עם שוקולד ציפס ולהכין גם קרפים. שיתפתי כאן פעם מתכון, יכול להעלות שוב למי שיבקש.
כך אנצל את החבילה האחרונה שאקנה של קילו קמח לפני שאצא למילואים שיגמרו לפני פסח.
איך אתם מתכוונים להכין משלוחי מנות?
אנחנו מתלבטים אם להכין ביתיים או קנויםעשב לימון

באיזור שלנו המקובל הוא להביא משלוחי מנות גדולים וקנויים

אבל אנחנו לא רגילים בזה.

ברור שעדיף תמיד ביתיבינייש פתוח
עוגה קנויה מפוצצת בסוכר ומרגרינה וחומרים לא בריאים שיעשו אותה מבריקה ויפה.
אותו דבר לגבי הכל.
גם סלט כרוב אדום קנוי מפוצץ ב80 אלף טון של מיונז.
ודגים ובשרים מוכנים ופסטרמות מכילות פי 2 ופי 3 יותר מלח מציפס או ביסלי.
מעדיף פי אלף להכין סלומון בתנור בכמות סבירה של מחח וכמות סבירה של תבלינים שאני אוהב (במקום אלף טון של מיליון תבלינים)
זה לא קשור לערך הבריאותי אלא לערך של המקבלעשב לימון

והרעיון הכללי כפי שאני מבינה אותו הוא להביא משהו שנעים לקבל.

ואם כאן לא נעים לקבל משלוחים ביתיים מושקעים אז אני אשמח לתת אותם, אבל לא בטוח שישמחו לקבל אותם.

 

אצלך מי שיקבל יעריך יותר כשזה יהיה ביתי?

ברור שאוכל ביתי מראה השקעהבינייש פתוח
מעבר לכך שמה שקנוי תמיד נמצא בסופר ומה שאנחנו נכין ייחודי לנו.
ו80 אלף טון סוכר/מלח זה לא רק פחות בריא, גם פחות טעים.
השאלה למה זה לא מקובל?יעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך א' באדר תשפ"ג 09:38
לק"י

אצלינו נותנים גם וגם.
אני אישית לפעמים עושה ביתי ולפעמים קנוי, ושמחה לקבל את שניהם.

קנוי- אני מעדיפה לתת דברים שפחות מקבלים, כמו רבע לשבע למשל (זה אומנם יקר יותר, אבל אפשר לתת משלוח קטן יותר).
מכינה 4 סוגי עוגיותאין לי הסבר
אוזני המן ועוגיות ריבה- מאותו המתכון
בראוניז- שזה רק להכניס לתנור ולחתוך
ונשיקות מרנג- שאני ממש אוהבת להכין
כיףף למי שמקבל ממך!!!משמעת עצמית
הנשיקות זה שהכל?
שיהיה לך שתי ברכות...
אכן😌אין לי הסבר
כרגע לא ידוע לי בכלל למי אני שולחת.
יש מצב גם שזה יהיה להורים שלי...
אני בכ''מ מכינה עוגיות למטפלות של הבת שלי, ומאוד אוהבת את ההתעסקות.
רק חבל שאין לי חברים🙈
אני חברה שלך!משמעת עצמית
וגם ממש אוהבת עוגיות🤭💗
אל את לא גרה לידי!!אין לי הסבר
ואני כנראה לא אהיה בפורים בבית בכלל...
אז אפשר לגור לידך?יעל מהדרום
מוזמנת!!אין לי הסבר
מדהים!!! בינייש פתוחאחרונה
הכנתי עוגות בתבניות קטנות מנייר ויצאתי לחודש מילואים. היום חזרתי מצאתי שניים מהם במקרר והיו במצב טרי לגמרי!!
שאלה לבעלי מולטיקייקמוס שוקולד
יש לנו מכשיר כבר כמה שנים טובות.
בהתחלה היה יותר בשימוש ואח"כ פה ושם.
שמתי לב עם השנים שהפלטות כבר לא מה שהיו, הבלילה נדבקת גם עם כמות של שמן.

יש איך לטפל בזה או שככה זה עם פלטות ישנות?
קרה לעוד מישהו?
זה קורה בכל ציפוי non-stick, פשוט ככל שהוא איכותיחופראחרונה

יותר/ משתמשים פחות/ משתמשים נכון זה לוקח יותר זמן.

שמן זיתנטלינטלי

שלום,

 

מה ההבדל בין 0.5 לבין 0.8?

 

והאם יש הבדל בין יד מרדכי, עץ הזית, זיתא וכדומה לאדם הממוצע שלא ממש אנין טעם או שהכל פחות או יותר אותו דבר?

 

תודה

 

אני אוהבת של יד מרדכי- עדין.יעל מהדרום
לק"י

לא כזו אנינת טעם, אבל זה טעים לי.
החמיצות והמרירותמקום בעולם
0.5 זה חומציות נמוכה יותרחילזון 123
נראה לי שככל שהחומציות נמוכה יותר זה נחשב קצת איכותי יותר.
כלומר שהשמן פחות מתפרק באיחסון.

אני לא מרגישה הבדל ככ בין החברות, לא חושבת שזה כזה קריטי.
חמיצות לא חומציותבוריס
חומציות!ופל לימון

רמת החומציות, בשמן זית כתית מעולה צריכה להיות נמוכה ככל האפשר ועד 0.8%. רמת החומציות היא מדד לתכולת חומצות השומן החופשיות בשמן. מדובר באחוז חומצות השומן שהתפרק ממבנה הטריגליצריד הטבעי של השומן. ככל שרמת חומצות השומן המפורקות נמוכה יותר, כלומר רמת החומציות נמוכה יותר, כך השמן איכותי, בריא וטרי יותררמת החומציות, בשמן זית כתית מעולה צריכה להיות נמוכה ככל האפשר ועד 0.8%. רמת החומציות היא מדד לתכולת חומצות השומן החופשיות בשמן. מדובר באחוז חומצות השומן שהתפרק ממבנה הטריגליצריד הטבעי של השומן. ככל שרמת חומצות השומן המפורקות נמוכה יותר, כלומר רמת החומציות נמוכה יותר, כך השמן איכותי, בריא וטרי יותר

כל מה שאמרת נכוןבוריס
אבל המדד הוא חמיצות ולא חומציות
תקח בקבוק שמן ותראה מה כתוב עליוופל לימון


אני רואה כתוב חמיצותבוריס
תראיבוריס

אוקיי אז כנראה שאפשר גם וגםבוריס
פשוט הייתי פעם בבית בד והם ממש התעצבנו על מי שאמר חומציות במקום חמיצות אז מאז אני זוכר את זה
לאדם שאינו אנין טעם כמעט כל ההבדל זה המחיר...חופר
עבר עריכה על ידי חופר בתאריך ד' בניסן תשפ"ג 10:51
נ.ב. ולפעמים גם הכשרות
מעניין גם מה יותר טעים ועדיןאם_שמחה_הללויה
שמן זית ישראלי או מספרד?
מעתיקה לפה פוסט די מקיף בנושאסתם אחת
המדריך לקניה רגועה של שמן זית

יחסי הציבור של שמן זית בישראל הם עסק לפסיכיאטרים: אין עוד מוצר שאני יכול לחשוב עליו שמצד אחד נפוץ בכל בית בישראל, ומצד שני ישנו חשש כה גדול בעת הקניה שלו. אחד המוצרים הכי שורשיים שיש, שהמדיה וגופים שונים עוסקים כל הזמן בהפחדה לגבי הצריכה שלו: "שלא יערבבו אתכם", "הזהרו מזיופים", "לכו תדעו מה שמו לכם בפח", ועוד כהנה וכהנה הפחדות שונות, משונות ובעיקר – חסרות אחריות.

לכבוד עונת המסיק שאוטוטו מסתיימת, כתבתי מדריך לרכישת שמן זית. מקווה שתמצאו אותו מועיל

בואו נתחיל:
1) הלך הרוח – בואו חיוביים. הסיכוי שמישהו מכם יפגוש שמן זית מזויף בסמטה אפלה בסופר הוא אפסי. זניח. לא קיים. גם הסיכוי שמגדל ימכור לכם שמן זית מזויף הוא אפסי. המשקל האמיתי של זיופי שמן זית בישראל הוא כה נמוך, עד שבאמת לא שווה להתעכב עליו

2) לא משנה איפה אתם קונים שמן זית – תמיד בבקבוק כהה או פח. תמיד. אם הבקבוק שקוף, הוא צריך להיות בתוך אריזה שמגנה עליו מאור. מה לא? – כמובן: פלסטיק. לא קונים אף פעם ובשום מצב שמן זית בפלסטיק. הכלל הזה תקף גם לשמנים אחרים, אם אתם צורכים כאלה (למה?)

3) מה חשוב שיהיה כתוב על האריזה: שהשמן הוא "כתית מעולה" (EXTRA VIRGIN). קשה (לצערי) למצוא בארץ שמני זית שכתוב עליהם "כתית" (VIRGIN) - שהוא שמן בדרגת איכות נמוכה יותר).
בכל מקרה, לתיבול – הקפידו להשתמש בשמן איכותי. לבישול/אפיה/טיגון/הדלקת מנגל – גם שמן פחות טוב יעשה את העבודה

4) חפשו את המונח "כבישה קרה" (בלי "ראשונה", זה חרטא). "כבישה קרה" אומר את הדבר הפשוט הבא: השמן הופק בבית בד (תהליך טבעי). בניגוד למה? לזיכוך. אין דבר כזה כבישה חמה

5) למי שזה חשוב לו: סימון ארץ המקור - ישראל.

6) מה לא חשוב: חמיצות. כן כן דה גוד אולד חמיצות. לא רלבנטית לכם בכלל. גם לא לכן. היא לא חשובה לאף צרכן. חמיצות היא מדד מסחרי שמטרתו לתת ערך כספי לשמן זית. אין לחמיצות משמעות בריאותית (לפחות לא כזאת ששווה להתעכב עליה). אני יודע, יש לה יח"צ מעולה. פופולריות שלא נס ליחה. ובכל זאת, הגיע הזמן להמשיך הלאה. חמיצות נמוכה מאוד, לא יותר בריאה מחמיצות פחות נמוכה מאוד. ובכלל – היא לא נותנת שום אינדיקציה לגבי איכות השמן כי.. היא לא אמורה לתת אחת כזאת. היא מדד מסחרי.

7) מידע: כמה שיותר – יותר טוב: הזן, הארומות, עוצמת המרירות והחריפות, איזור הגידול וכו. ככל שתוכלו לדלות יותר פרטים מהתווית – כך יהיה לכם קל יותר לקנות את השמן שחפצה נפשכן

8 ) צבע ועכירות: אתם לא אמורים לדעת את זה כי הפח אטום והבקבוק כהה. אבל אם במקרה יצא לכם – הצבע והעכירות לא מעידים כלל על מאפייני השמן. נאדה. השמן יכול להיות צהבהב חיוור וחריף למות. יכול להיות ירוק עז ועכור אבל בפה יהיה עדין ומלטף. אין לצבע ולעכירות (או הצלילות) שום משמעות. שמן חדש יכול להיות צלול (ואפילו עדיף שיהיה) ושמן בן כמה חודשים יכול להיות עדיין עכור. בקיצור – לא כזה חשוב

9) העכירות מהסעיף הקודם היא בגלל חתיכות פרי זעירות שהגיעו לשמן בתהליך ההפקה. הן תשקענה לתחתית הבקבוק או הפח עם הזמן ותקלקלנה את השמן. ההמלצה החמה שלי: העדיפו שמן מסונן על שמן עכור. בטח אם השמן שרכשתם אמור להספיק לתקופה ארוכה, מה שמוביל אותנו לסעיף הבא....

10) קנו לפי הצריכה שלכם והימנעו מקניה "משתלמת" של כמות גדולה. הפח 18 ליטר שקניתם בבית הבד מכיל בתוכו את המשקעים העתידיים שיקלקלו לכם את השמן (כן, גם אם חיכיתם שהם ישקעו וישר העברתם למיכלים/בקבוקים נקיים – זרעי הקלקול נזרעו כבר בשמן). אם אתם צורכים 2 ליטרים של שמן זית בחודש: קנו שמן זית פעם בחודש. 5 ליטרים בחודשיים: אז פעם בחודשיים מלאו מחדש את מלאי השמן

11) מחיר: בסופר – מחיר זול = יותר בקבוקים בעגלה. שמני זית זולים בסופר אולי לא יהיו ברובם באיכות ששווה לספר עליה לחבר'ה, אבל הם בהחלט נותנים תמורה מעולה לכסף בטיגון/בישול/אפיה וכו'. שמן זית בכל מקרה עדיף על שמני זרעים מזוככים, אז המחיר הזול הוא סיבה מצויינת לשנות את הרגלי המחבת
במשקים ואצל היצרנים הפרטיים: המחיר יכול לנוע מעלה או מטה בהבדלים גדולים מאוד. אם אתם מתמלאים בספקות פתאומיים לגבי האותנטיות של השמן – חיזרו לסעיף מספר 1, נישמו , חייכו והמשיכו את הקניה ללא חשש.
בצידי הדרכים: לא קונים שמן זית

12) טעם וריח. בסוף בסוף, בקצה, הכול מתנקז לשני החושים המדהימים האלה שניחנו בהם. קניתם שמן זית – מעולה. הוא לטעמכם – עוד יותר מעולה. הוא לא – לא קרה כלום. יש עוד הרבה שמני זית בים

שמן זית הוא אחד מעמודי התווך של התרבות הקולינרית הים תיכונית כבר אלפים רבים של שנים. הוא מלווה את הדיאטה המקומית מהרגע בו התחלנו לגדל את מזוננו (ויש שיגידו שבחלק מהאזורים בים התיכון זה קרה אפילו מעט לפני כן). שמן זית הוא השמן בו הסבתות והסבים שלנו טיגנו, בישלו, אפו ותיבלו בטוניס, אלג'יריה, מרוקו, תורכיה, יוון, ספרד וכל שאר מדינות הים התיכון.
שמן זית הוא השמן שלנו. אין סיבה לחפש שמן אחר
תודה!!אם_שמחה_הללויהאחרונה
אפשר למחוקשאלותהריון
גומרים חמץ...באר מרים
ומרוקנים מקפיא...

ומה יש בהםמקום בעולם
שאריות חמץברוקולי
ערבבוקר אור
מרק ירקות עם כנפיים ואטריות
קוסקוס
בולונז

בוקר
פאי רועים
אנטיפסטי

סדש
נודלס מהמקפיא
חצילים בתנור
טחינה

חלות אחרונות מהמקפיא
קינוחים ממתקים מהמשךןחי מנות
אצלנומאוהבת בילדי

נראה לי ככה-

ערב שבת-

אורז ועוף בתפוחים.

שבת-

אורז ובשר ראש בערמונים.

סד"ש- אולי דג.

 

חלות מהמקפיא (עשיתי השבוע הפרשת חלה גם לשבוע הבא)

סלטים מהמקפיא

עוגה מהמקפיא.

חטיפים.

זהו...

ואייי אין לי מושגטארקו
מקווה שבערב נצליח להחליט
התחלתי הערב...*אשתו של בעלי*
קוביות בשר אונטריב עם פטריות
קציצות בקר עם חומוס

מחר-
חמין
אורז
שניצלים
צ'ילי קון קרנה
חלות
סלטים
לא תוייגתי , נראה לי שזה הכיוון-נפש חיה.
דג בירקות
אורז עם אטריות
מוקפץ צמחוני?

חלות, סלטים (מטבוחה, חציל בטעם כבד, סלק, חומוס, חציל מטוגן? אולי בטטה בשומשום )

חמין עם קישקע (אין לי מושג מה זה ואיך משתמשים, בעלי שיח' מכיר ואחראי על זה)

ביצים

עוגת פרג זכר לפורים כנראה מחר בע"ה.
אצלנואבןישראל
בתכנון( לא התחלנו כלום כולל קניות, ה' יעזור)
ערב שבת
מושטים בסיר ברוטב אדום
תפוחי אדמה בתנור
בוקר שבת
שניצלים
פשטידת רועים
אורז
סעודה שלישית
מושטים שנשארו
טחינה
סלטים

עוגת שמרים
פאי פיצוחים
קרם שניט
חלות קנויות
וסלטים מה שנצליח להכין

( אחרי לילה לבן מקווה שנצליח להתקדם)
טוב אז בערך ככה:טארקו
חלות בעלי אפה אתמול-גם לשבת הבאה(יש 3 קילו קמח חמץ בבית. אופס)
סלטים נראה מה יש במקפיא ואולי נכין גם פטריות כי יש הרבה במצב גבולי, אולי עוד משהו- לא יודעת מה.

ליל שבת
בלינצ'ס תפוא(מהמקפיא)+רוטב פטריות
קוביות הודו עם בטטה מתוק
קוסקוס

בוקר שבת
(מנה ראשונה כלשהי)
טורטיות ממולאות בשר
עוד משהו- מה הולך עם טורטיות?🙈

סדש
לחם שום או פסטה עם טונה וגבנץ.

עוגיות קוואקר

האם ניכר שנשאר לנו טונותתתת חמץ?🤦
אנחנו אוהבים ליד טורטיות משהו ירקני..רק טוב=)
תודה, באמת זה מה שהחלטנו..טארקו
ובורקס סלמון או משה בתיבה למנה ראשונה
אני משאירה קילו קמח בצד - מכירת חמץופל לימון

ומכינה במוצאי החג לחם

שמעתי שהרב שמואל אליהו אומר שזה בעייה...נפש חיה.
בגלל שלא מייבשים טוב את החיטה או משהו כזה.

לדעתי כדאי לך לברר ...
זה פשוט פסיקות שונות. היא כתבה שהיא מוכרתטארקו
לא מצניעה...
אבלופל לימון

מי שעושה מכירת חמץ ראוי שיהיה שם חמץ ממש ולא רק כלי חמץ.

אנחנו לא מוכרים כלים, אלא דברים שהם לא חמץ גמוריעל מהדרום
אנחנו לא מוכרים כלי חמץ בכלל....טארקואחרונה
במכירת חמץ שלנו יש דברים שהם חמץ שלא ראוי למאכל אבל כן בעל חשיבות.
למשל קרם ידיים שיבולת שועל, בר בצק..
אנחנו לא מוכרים חמץ גמור אז זו לא אופציה אצלנו.טארקו
בסוף היו טיפה שינויים מאילוצים.טארקו
ליל שבת
חלות
סלטים- פסטו, זיתים, עגבניות מיובשות, פטריות בטריאקי, אבוקדו, עגבניות שרי
מנה ראשונה-משה בתיבה נקניקיות סויה במלאווח

תבשיל הודו ובטטה מתוק
קוסקוס משקית

בוקר
חלות סלטים כנל
בורקס סלמון במלאווח
טורטיות ממולאות בשר ופטריות
פטריות ממולאות בתערובת פטריות ופירורי לחם🤣
שניצל קישוא וחציל

סעודה שלישית
חלות, סלטים
פסטה עם טונה וגבנץ

עוגת ביסקוויטים גבינה אוכמניות.





מצטרפת..רק טוב=)
סלטים- חצילים בשום ופטרוזיליה, חצילים ברוטב אדום, כרוב, חסה, טחינה, חומוס, עגבניות זיתים.
פיתות זעתר ביתיות
ליל שבת- מרק בצל, דג סלמון, תפ"א מוקרמים.
בוקר- חמין פרווה, שניצלים וקבבים.
סד"ש- פיציות מקמח מלא.
פאי שוקולד ועוגיות תמרים
אצליופל לימון

דגים אפויים, סלטים

פרגית בפטריות וצ'אטני שזיפים, , 

לביבות כרובית

פסטה כמו שהאורח שלי אוהב

וטארט תפוחים

לצהרים - חמין גריסים וחיסול שניצלים וקציצות שבמקפיא

ברוקולי מוקפץ ואורז לאלה שלא יגעו בחמין

אני גם עונה😌משמעת עצמית
ליל שבת:
חריימה נסיכה
מרק עוף
פאי רועים
עוף בתנור
כרובית מטוגנת

בוקר:
סלט פסטרמה
צ'ונט אסאדו
סיגרים

סלטים:
חצילים מטוגנים
פסטו
ממרח פלפלים
חומוס ביתי
סלט ירוקים
כרוב
טוביעל מהדרום
לק"י

סלק
בצל ופטריות
חציל קלוי
טחינה
משייר
סלט חי

עוגת שמרים
שאריות בראוניז

ליל שבת:
כוסמת עם ירקות
קוסקוס
עוף עם שום

יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
חזה עוף ושווארמה עם בצל
עזרה לגבי כרוב ממולא (הכרוב קשה קצת)מבקש אמונה

קניתי כרוב ממולא לשבת

וכשטעמתי ממנו גיליתי שהכרוב קצת קשה מידי...

 

מה עושים? איך אני מתקן את זה? בישול? אפיה? לא יודע..

לפעמים הכרוב עצמו קצת סיבי ולכן מרגיש קשהברוקולי

 

אולי בישול קצת על להבה נמוכה יעזור.. 

אולי להוסיף מעט נוזלים לכסות ולאפות כשעהופל לימון


אם זה מגיע עם רוטב*אשתו של בעלי*
אז לסדר את הכרוב בסיר באופן שטוח(לא אחד ע"ג השני)
לשפוך את הרוטב ולהוסיף מעט מים רותחים
ולהביא לרתיחה עדינה וכך זה יתרכך.
תודה לכם.מבקש אמונהאחרונה


מה עושים עפ מלא פירורי לחם?מאוהבת בילדי

יש לי חבילה וחצי של 700 גרם...

רעיונות*אשתו של בעלי*
שניצלים כמובן.
בתערובת לקציצות.
אם תוסיפי לפירורי לחם:סולת,קמח,בצל מטוגן ותבלינים יהיו לך קוקלות מדהימות לחמין.
פסטה עם פירורי לחםאיכה
זה ממש טעים, אני אחפש לך מתכון.
בגדולאיכה
חיפשתי אבל הרוב חלבי.

פשוט מטגנים בצל (כמות יחסית יפה של שמן), מוסיפים פירורי לחם ותבלינים ומטגנים כמה דקות מוסיפים לפסטה מוכנה
אפשר מתכון? לקוקלותסטטית
בשמחה!*אשתו של בעלי*
קוקלה לחמין-
מעט בצל שאני מטגנת לחמין.
ואז ביחס של שליש/ שליש/שליש:
קמח , פירורי לחם, סולת
תבלינים כמו בחמין כולל מעט סילאן ומתחילה להוסיף מים עד שמתקבל מרקם כמו פירה.
עורמת בניר אפייה ומגלגלת בצורת נקניק. ואת זה מכניסה לסיר. יוצא מעולה.
תודה!!סטטיתאחרונה
לביבות- אפשר להוסיף ביצים ולטגן. אפשר גם עם בצליעל מהדרום
אולי חציל שניצל או פסטה/ניוקי עם פירורי לחםאמרלד
קציצות טונה. אני משתמשת באותו מתכון גם לפשטידהמחי
מלבד שניצלים? עוף, דג וחצילים/קישואים?ופל לימון

אצלנו מגלגלים פרחי כרובית לאחר בישול במי מלח, בפרורי לחם שמטגנים בטיפה שמן להשחמה, ומתבלים. אחד המוצלחים.

 

גם קציצות בשר אני מגלגלת בפרורי לחם לפני הטיגון, מתקבל גימור יפה אחיד וטעים

תןדה לכולם!מאוהבת בילדי

משום מה נראה לי שיותר קל לזרוק מאשר להתחיל להכין דברים שאני לא מכירה..

לא בא לי התעסקות מיותרת ואולי גם לא יהיה מי שיאכל...

אם זה סגור- תחפשי גמ"ח שאוסף מוצרי חמץיעל מהדרום
לק"י

ואולי יש שכנים שרוצים במקום לקנות.
בסוף שלחתי לאחותי...מאוהבת בילדי

הכי טוב ככה

שוקיים מצופות פירורי לחם בתנור!mabasir

מתכון משגע לשוקיים בתנור מצופות בפירורי לחם. פצצה של מתכון.

נכון!! אמא שלי מכינה את זה...מאוהבת בילדי


שניצלים קציצות דגיםנחמד מאוד
לא חסר מה לעשות
אני הכנתי עם 700 גרםהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ"ט באדר תשפ"ג 15:39

שניצלים

קציצות דגים - יש לי עד שב הגדול

וחציל בציפוי 

 


קניידלך מפירורי לחםופל לימון


רוצה לבשל היום לשבת הזאתאהבתחינם
וגם לשבת הבאה ולהקפיא
את האמת אף פעם לא הקפאתי אוכל
לא כלכך אוהבת. אפשר להגיד שלא אוהבת בכלל!
אבל זה מקרה חרום.
אני מאחרת בליל הסדר קרוב ל40 איש. חייבת בשבוע הזה להתחיל סלטים וכו…

מה אתם מקפיאים?
הכל?
איך לסגור את זה שלא יהיה טעם מגעיל של מקפיא?

מה להקפיא?מאוהבת בילדי

בשרים, עופות, חלות, חלק מהסלטים.

(תפו"א נגיד לא עובר טוב הקפאה)

ותחלקי כמובן למנות. אפילו ישר בחמגשיות שיהיה לך להעביר לפלטה. (תפשירי בחמישי בלילה על השיש).

ואז גם לא יהיו לך כלים...

 

להקפיא בתוך 2 עטיפות. נגיד קופסא או תבנית ובתוך עוד שקית או ניילון נצמד.

 

בהצלחה!

 

אולי תכתבי מה את מכינה וידריכו אותך מה אפשר להקפיא מתוך זה.

עשיתי דגים.אהבתחינם
שניצלים, פרגיות ואפונה,
עופות קטנים ממולאים,
בשר וקישואים
תפוחי אדמה בתנור
קציצות בשר

חילקתי הכל ל-2
ועטפתי טוב טוב שהתקרר כמובן ושמתי במקפיא
מקסימום שבת אחת נשרוד טעם של מקפיא😑
רק מזהירה שתפוחי אדמה בדכ לא שורדים טוב הקפאהתוהה לעצמי
חוץ מזה נשמע מעולה.
מה אפשר לעשות עם לבבות דקל חוץ מלאכול ככה?הרמיונית


אשמח שתעזרו לי מה לעשות עם:דיאט ספרייט
בצק עלים- לא משהו קשה (יש 2 חבילות)
קוואקר - מה זה בכלל?
לבצק- עלים כל מילוי יתאים*אשתו של בעלי*
מתוק/מלוח
בשרי/חלבי
תלוי מה יש לך בבית ומה אתם אוהבים
מלא מלא דברים !!miriko

יש באמת מלא דברים להכין עם בצק עלים!!
כי אני אוהבת וזה גם הכי קל להכנה זה שבלולי שוקולד
פשוט פותחים את הבצק מורחים שוקולד (לפעמים גם מוסיפה תוספות) ואז מגלגלים לרולדה כמו עוגיות מגולגלות, אחרי זה פורסים דק ואופים על 180... פשוט וקל ומדהים בטעם!

וחוץ מזה כמובן שאת יכולה להכין בורקס בשר או גבינה ועוד המון דברים קלים
כאן יש באמת המון רעיונות - בצק עלים • 20 מתכונים מומלצים! - FoodisGood

בצק עלים יכול להיות בסיס לכל קישופל לימון
טארט דה סוליי - מנה שרק ניראית קשהופל לימון
קוואקר זה שבולת שועלופל לימון

אפשר לשלב בעוגיות שוקולד צ'יפס.

 

קראק פאי

 

או להכין גרנולה

תודה יקרות! רעיונות מעולים!דיאט ספרייט
מבצע חיסול חמץ התחיל...
הייתי מכינה בורקס בשריהמקורית

או כמו מילפיי כזה. שמים בפנים קצפת, מעל אבקת סוכר

קינוח נחמד מאוד

 

(חותכת למלבנים לפני האפייה)

וואי עשיתי מילפיי מושלם! יאומץ לככלללל השנהדיאט ספרייט
איזה כיף תהנו ממנו!המקורית


טוב הכי קליל בארץ זה קינמוניםbinbinאחרונה
כל מה שצריך זה קינמון וסוכר
וסוכר ומים בשביל הסירופ 😋
סלק ואקוםרוצה הריון כבר
איך אפשר לשמור מה שנשאר?
לא רוצה להשתמש בהכל.
יש אפשרות לשמור חלק?
איך?
לכמה זמן?
להקפיא?ברוקוליאחרונה
מה מקסימום הזמן שאפשר חמין בסיר בישול איטי?נטלינטלי

מה מקסימום השעות שאפשר שחמין יהיה בסיר בישול איטי? אפשר למשל גם 24 שעות או שמה שבפנים כבר ייעשה רך מדי ולא טוב?

תודה

עוגה בחושהאבןישראל
מחפשת מתכון לעוגה בחושה
טעימה ומוצלחת
אבל בלי להקציף
פשוטה
שמה באינגליש קייק אם משנה
תודה רבה
לי יש:יעל מהדרום
לק"י

לשתי תבניות אינגליש קייק:
מערבבים כוס שמן וכוס סוכר
מוסיפים 2 ביצים ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות קמח, 1 אבקת אפיה ו-2 סוכר וניל, ומערבבים.
מוסיפים כוס מיץ/ מים/ יין ומערבבים.

אפשר להוסיף איזה תוספות שרוצים.
אופים בחום של 180 מעלות.
צריך להקציף את הביצים?והביאותים
ואפשר להוסיף תוספות כמו ממרחים? (ריבת חלב נגיד)
לא צריך להקציף,יעל מהדרום
לק"י

ולפי דעתי אפשר להוסיף ממרחים.
את יכולה להכין את העיסה הבסיסית, לשפוך לתבנית, ואז לשפוך מלמעלה את הממרח ו"לקשקש" אותו.

יש לי גם מתכון לעוגה פרווה בטעם ריבת חלב.
מעולהאבןישראל
תודה רבה!
להוסיף למשל קינמון/ שוקולד ציפס?
תודה!אבןישראל
הכנתי
ויצא ממש טוב!
איזה כיף!!יעל מהדרום
היי אפשר למצוא במתכוניםELADG2

שבאתר,יש שם לא מעט דוגמאות לכאלו עוגות עם תבנית אפיה

די לפרסם פה!!!טארקו
האמת היא שאני מכינה כל מתכון של בחושה בלי להקציףmirikoאחרונה

אפילו לא מפרידה ביצים, לא מתעסקת בזה בכלל.

העוגות תמיד יוצאות לי טוב כשאני ככה מערבבת הכל ביחד.

הרי מתכון של עוגה בחושה הוא עבור בחושה זה גם כל הקטע - היא בחושה ולא צריכה הקצפה.

בכל מקרה כל עוגה שיש - תפוחים, תפוזים, שוקולד כל דבר פשוט מערבבת טוב בקערה, את הקמח מוסיפה בסוף ואותו רק מערבבת קלות עד שהוא נעלם. זהו.

וכאן כל העוגות הבחושות הן בלי הקצפה יש פה רעיונות ממש טובים -

עוגות בחושות • אלו המתכונים הכי קלים והכי מומלצים! - FoodisGood

יש למישהו מתכון לכיסונים למרק?חילזון 123
מתכוונת קרעפלך?משמעת עצמית
קרפלאך - מתכוןופל לימוןאחרונה
סעודת שבת עם אורחים טבעונייםמדברה כעדן.
דברו אליי ברעיונות🙏🏻🙏🏻🙏🏻
תודה!
סלטיםפרח-אש

חומוס עם עדשים ופטריות באמצע (כמו שעושים עם בשר טחון )

 

קובה במילוי פטריות וערמוניםנפש חיה.
סלט בורגול או טאבולה
פאי רועים עם תערובת קטניות במקום בשר
דגים (אם הם אוכלים)
אגרול ירקות עם רוטב בצד
אשמח למתכון לפאי רועים עם תערובת קטניות!!מדברה כעדן.
אמממממ אין לי🤭 זה היה רעיוןנפש חיה.
חחח רעיון טוב!מדברה כעדן.
תודה מותק
בלינצס, אנטיפסטימקום בעולם
לביבות כרובית
גראטן תפוחי אדמה
מרקים
רעיונות למאכלים טבעונים 🌿תנו חיוך (-:
בס''ד
שלום לך @מדברה כעדן.

ראשית, כל הכבוד על המחשבה והמאמץ .

בהמשך למה שכתבו, מצ''ב רעיונות נוספים:
🌿 פלפלים ממולאים באורז, עשבי תיבול, בצל מטוגן ותערובת בשר טבעונית
🌿 עראיס עם תערובת טבעונית מוגש לצד רטבים פיקנטים- טחינה מיוחדת, צי'מצ'ורי, עמבה, סלסה ועוד..
🌿 קציצות טבעוניות - אפשר להשתמש במתכון קציצות רגיל ולהמיר את הבשר בתערובת טבעונית, ואת הביצה בטחינה גולמית
🌿 טורטיות ממולאות ב- סביח (ללא ביצה), אנטיפסטי עם חומוס ופסטו
🌿 נודלס/ אורז עם תערובת ירקות מוקפצים, בתוספת טופו ורוטב אסיאתי
'🌿 ועוד..

בהצלחה !!
תודה רבהמדברה כעדן.
באמת אין טבעונים שלא משתמשים בכל התחליפים האלה? מה עם קטניות?
בצל ממולאמקום בעולם
דווקא לך יש הרבה רעיונות!יראת גאולה
מוקפץ עם ירקות, נודלס וחומוס / עדשים ירוקות.
פלפל ממולא באורז / בורגול.

טבעוניים גם בלי ביצה?
את מבשלת הכל טבעוני או רק דואגת שיהיה מבחר גם עבורם?
דואגת למבחר גם עבורםמדברה כעדן.
הרבה מהתפריט גם ככה מבוסס על ירקות וקטניותיראת גאולה
הייתי מורידה / מפחיתה ביצים,
מוסיפה פריט או שניים שנחשבים מנה עיקרית צמחונית (כמו מה שכתבתי, או למשל קציצות / המבורגר עדשים).

יש ארוחה / מנה מסויימת שזה לא מסתדר לך? או שאת רק מחפשת עוד רעיונות כדי לפתוח את הראש / כדי לגוון?



עכשיו אני רואה מה שהוספת למטה,
אתם מחממים רק יבש? קציצות קטניות נראה לי מתאים לסעודה בבוקר.
חמין - אני מכינה עם תפוחי אדמה וקטניות, בלי חיטה בד"כ.
מה לגבי טופו? אפשר שניצל טופו, אבל אני לא יודעת אם זה יהיה טעים בשבת בבוקר... לדעתי טעים טרי.
תודה!מדברה כעדן.
אז ככה מה שאני מתכננת-
חלות, טחינה, חצילים, סלק, מטבוחה, חומוס אולי
תפוחי אדמה,
תבשיל אפונה בצל ופטריות
אנטיפסטי
סלט חסה
סלט כרוב
עוף עם בצל
ופה נכנסת המנה העיקית לטבעוניים... (שכולם יכולים להנות ממנה)
אולי באמת חמין עם תפוחי אדמה, בטטה וקטניות
(ואכין במקום התפוחי אדמה שכתבתי למעלה, אורז)
נשמע טעים ומגוון!יראת גאולה
אם אתם רגילים לאכול חמין בשרי, אולי את יכולה להכין שניים... אבל אם לא, גם חמין כמו שכתבת יצא טעים וטוב.
אני בטוחה שהם יצאו שבעים ומרוצים
(רק תשימי לב לחלות, שיהיו בלי ביצה)
ואי מזל שאמרת על החלות!מדברה כעדן.
כי תיכננתי להשתמש ממה שיש לי במקפיא... אבל נכין קילו חדש בלי ביצים
בע"ה. זה אירוח ממש ממש חשוב לנו... תודה לכולם! ומוזמנים להוסיף עוד רעיונות!
מאתגר..אבל אני חושבת שלא צריך להסתבך מדי עם למצואחילזון 123
תחליף לכל דבר שאת רגילה לראות בבשרי.
פשוט להכין יותר דברים שהם ''תוספות''
והרבה סלטים, וסלט ירוק,
ומשהו עם ביצה אולי ( אם הם אוכלים ביצים?)

אפשר אורז עם עדשים, מרק, ירקות בתנור,
אפשר חמין צמחוני
אפשר פלפלים ממולאים (באורז או קינואה, וירקות ופרורי סויה יבשים)
אפשר מוקפץ מאיטריות אורז, ירקות וטופו
לא אוכלים ביציםמדברה כעדן.
ולא דגים.
זה לסעודה בבוקר אז מרק לא רלוונטי
וחמין צמחוני- לא רוצה לקנות חיטה (חמץ) כרגע...
אשמח שתהייה לי מנה שנחשבת טעימה ומזינה בקטגוריית הטבעוני.
ואסתדר עם התוספות...
>ערכתי והוספתי קצתחילזון 123
בצל ממולא אורז/ קינואה זה טעים ממשמקום בעולם
ולגמרי יכול להיות מנה עיקרית.
מנסה..באר מרים
צירוף דגן ופחמימה מקביל לבשר.

אז:
פלפלים ממולאים אורז ועדשים (סוג של מגדרה)
מרק קוסקוס צמחוני עם חומוס ולצידו קוסקוס
לביבות/קציצות בסגנון של פלאפל, לביבות עדשים ובטטות..
חמין טבעוני (תראי האם מפריע לכם אם תכניסי בתוכו גם ביצים בשביל מי שלא טבעוני)
ועצה ממש חשובה!!באר מרים
אל תארחי עם מתכונים או מצרכים שאת מנסה בפעם הראשונה!!!
תשתמשי בווריאציות של דברים שאת מכירה!!!
ואוו יש לי כל כך הרבה רעיונות מעולים לשולחן השבתmabasir

ראשונות וסלטים

 

 

עיקריות

 

יש עוד המון מתכונים משגעים. הנה קישור

חפשי את מתכונים טבעוניים או צמחונייםELADG2אחרונה

יש לא מעט ברחבי הרשת

מה עושים עם גזר?רואה אור
קרה שיש לנו יותר גזר ממה ששני אנשים צרמכים. רעיונות?
מיץ גזרחושבת בלב

סלט גזר 
עוגת גזר
 

גזר מחזיק מעמד המון זמןיעל מהדרום
מנסה..באר מרים
מרק כתום
צימס
סלט גזר מרוקאי (יש מבושל ויש חי עם כוסברה ושום)
לביבות גזר
מקלות גזר לנישנוש עם מטבלים אי גבינות
מרק כתוםחילזון 123
אפשר גם להקפיא אותו
תודה רבה על הרעיונות!רואה אור
יש עוד..קפצ'ולה
לטגן בצל, להוסיף גזר מגורד
אחרי כמה דק' להוסיף פטריות ותיבול בסגנון שבא לך
או לטגן בצל ושום, להוסיף גזר מגורד, אחרי כמה דק' להוסיף רצועות גמבה
כשכל מבושל טוב להוסיף מל'פ ומעט סילאן. סוף!!
או לטגן בצל. גזר מגורד. בסוף להוסיף נבטים , אלו העבים. לתת מעט בישול יחד, ולתבל.
וגם ...
בצל מטוגן, גזר, גמבה, כרוב וקישואים. כשמבושל טוב להוסיף תבלינים ואם בא לך גם מעט רסק עג'.
אפשר בלי חלק מהירות, לפי מה שיש בבית...
וואו. תודה רבהרואה אור
יש לי מתכון לסלט גזר מושלםשוקולד לבן
הוא גם מתכווץ, אז מראש צריך הרבה גזר
מבשלים חתיכות גזר במים עד שמתרכך
חותכים לטבעות דקיקות ומטגנים עם שן שום קצוצה, פפריקה ומלח עד שמשחים יפה ויש ריח טוב.
יוצא מושלם ממש, מתחסל ברגע (אוכלים עם החלות)
סלט גזר חמוציות וסלריmabasirאחרונה

לפני שבועיים קרה לנו בדיוק אותו דבר, הכנו מיץ גזר וסלט גזר וסלרי שחבל על הזמן

נוסעים😁בוקר אור
אנחנו נאכל השבת מה שאמא ואבא שלי יכינו😌😌טארקו
גם אנחנו😌😌אין לי הסבר
בדיוק באתי לפתוח!איכה
ערש (אורחים)
מרק קובה דלעת
עוף עם בצל, פטריות וגריסים
שעועית

בוקר
מוקפץ
שניצלים
טורטיות במילוי בשר (מההקפאה)

ס. שלישית
דג
בורקסים (מההקפאה)

חצילים ברוטב אדום
חציל בטחינה
חוץ מזה יש בבית - ממרח זיתים, שום קונפי, ממרח פלפלים, חומוס

חלות בפעם האחרונה לפני פסח.
למה אני לא מצליחהאיכה
להעלות תמונות?
יחי הבאגים! זה קורה לפעמיםיעל מהדרום
אז אצלינויעל מהדרום
לק"י

פיתות במחבת
חציל קלוי עם טחינה
קונפי שום עגבניות שרי
פלפל חריף בתנור עם שום ולימון
סלטים חיים

בראוניז
עוגת שמרים מההקפאה

ליל שבת:
קוסקוס
מרק ירקות
עוף בשום

יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף ופרגיות מטוגנים
אם יהיה לי זמן וכח, אז גם ירקות בתנור (הכנתי תבנית ענקית והיא חוסלה🤭)

סד"ש:
דג סלומון
אולי עוד משהו
אצלינו השבת-*אשתו של בעלי*
מושטים ברוטב חריימה
עוף עם אפונה
קציצות בקר עם שעועית
אורז
בצק פילאס ממולא בשר טחון,עם רוטב פטריות
חמין
חלות ביתיות
סלטים
עוגה(עדיין לא החלטתי איזו..)
נוסעים מקום בעולם
נוסעים😊אבןישראל
שבת שלום ומבורך
אצלנו בע"ה שבת בקטנהמוריה 7

חלות ומטבוחה מהמקפיא

חציל בתנור

סלט תפוא

גזר חריף

 

ערב:

דג עם תפוא

מרק שעועית

 

בוקר מתארחים בע"ה, מביאים סלטים

 

סד"ש:

קציצות טונה

תפוא בתנור

 

סעודה רביעית:

אנטיפסטי

אצלנואזדרכת5
חלות
חומוס, טחינה, פסטו, חצילים, ממרח ביצים, ממרח זיתים.

קינוח: עוגת שמרים מההקפאה, עוגעות שוקולת, תותים ואננס.

ערב:
לחמניות בשר
פרגיות
סינטה מוקפצת עם פטריות.

בוקר: חמין.
הכי מינימלי כי אני מפורקתחצילוש
הכנתי מטבוחה וחצילים.. וסלטים חיים בשבת לפי הכח..

בערב
מושט מרוקאי ואורז לבן

בבוקר
חמין עוף

עוגה מהמקפיא

ואישה אחת עם סימפי שבקושי זזה🤦‍♀️
כלוםברוקוליאחרונה
בסימן חיסול חמץ אשמח למתכונים עם קוואקראם לשתיים
דייסה לא אוהבים פה.. אז רעיונות מה לעשות עם זה במהלך החודש הקרוב יתקבלו בברכה.
גרנולה/ חטיפי אנרגיה/עוגיות קוואקרנפש חיה.
אולי לטחון ולצפות שניצלים
נותנים לציפורים😅יעל מהדרום
לק"י

אפשר עוגיות.
תודה על הרעיונות!אם לשתיים
אפשר לטחוןמאוהבת בילדי

ולהשתמש כמו בקמח- לעוגות. יוצא מצויין!

רעיון! איך את טוחנת?אם לשתיים
מג׳ימיקס*אשתו של בעלי*
עוגיותאר
יש לי מתכון ממש טעים וקל
אם רוצה אכתוב
תודה! מתכון לעוגיות יש לי... באמת אכין.אם לשתיים
רציתי עוד רעיונות כדי שלא נצטרך לאכול כל היום עוגיות קוואקר 🙃
וואי שיבולת שועל זה נכס! ממש לא לזרוק!מדרשיסטית20

אצלינו זה מצרך מרכזי בבית😅

 

קבלי מתכון מפתיע-

קרקרים מקמח מלא- זהירות נשנוש ממכר!

 

בשישי האחרון הכנתי אותם פעם רביעית ברצף בכמות כפולה😅

הרבה יותר טעים מכל קרקר שתקני בסופר! ותמיד מפתיע אנשים שהמרכיב העיקרי שם זה שיבולת שועל, ממש לא מורגש. קיצור מומלץ בחום ממש(:

 

מתכון נוסף שאנחנו אוהבים:

פנקייקים שיבול שועל-

מתכון לפנקייק קוואקר וקינמון של שי לי ליפא | השולחן

 

התחלנו גם להכין חלב שיבולת שועל וזה ממש מוצלח:

חלב ביתי וטבעוני: משקה שיבולת שועל בריא ומהיר - פודי - Foody

 

עוד מתכון שלא ניסיתי:

פיתות שיבולת שועל זריזות על המחבת - FoodisGood

 

יש עוד לא מעט דברים, אם אזכר בעוד אשתדל לכתוב(:

אבל את תמיד יכולה לחפש בגוגל "מתכונים עם שיבולת שועל".

מלא פעמים טוחנים אותה ומכינים דברים.

בהצלחה!

וואו! איזה מגוון! תודה! בדיוק רעיונות כאלה חיפשתיאם לשתיים
בשמחה רבה(:מדרשיסטית20

תחזרי לספר איך יצא ;)

תחפשי הבלוג של שיינזמקום בעולם
מלא מתכונים עם שיבולת שועל
עוגיות שוקולד צ'יפס עם שבולת שועל(קוואקר)ופל לימון
עוגיות שוקולד צ'יפס שבולת שועל טבעוניותופל לימון
לביבות סלק טבעוניותופל לימון
הכי כדאי לשלב בתוך פנקייק 2-3 כפות לבלילהmirikoאחרונה

או להכין פנקייק שיבולת שועל שהוא ממש בריא והילדים עפים עליו!!
פנקייק שיבולת שועל • מתכון בריא וקל להכנה - FoodisGood

בשר מספר 3 (חזה) - איך לבשל ככה שיצא רך?באר מרים
בישול ארוך בסיר, לא בתנור..

לפעמים הוא יוצא לי מעולה ולפעמים נשאר קשה גם אחרי בישול ארוך..
אשמח להדרכה ברורה איך לבשל אותו ככה שיצא רך.
(לא צריכה מתכון מבחינת תיבול ותוספות, רק מבחינת טכניקת הבישול..)

תודה ופורים שמח!
לבשל בסיר לחץמצפה להריון.
שעה ואז שמתקרר לפרוס
זהנתח שמבשלים בתוך נוזליםופל לימון

3-4  שעות ואפילו יותר, תלוי בעובי הנתח, צריך לבדוק שבאמת התרכך.

סיר לחץ  עשוי לקצר את זמן הבישול.

אפשר גם לבשל כגוש, לקרר ולפרוס ולהמשיך את הבישול של הפרוסות בתוך הרוטב.

מסקנהבאר מרים
בסוף הכנתי אותו בתנור בבישול ארוך
טיגנתי את הנתח השלם במחבת כדי לסגור את הבשר.
הכנסתי לקדרה עם בצל מטוגן ופטריות ויין אדום יבש (כשהנוזלים מכסים את הבשר)
ושלחתי אותו ל 7 שעות בתנור על 140 מעלות
כשהתקרר לגמרי פרסתי 🆚 כיוון הסיבים וחיממתי אולפני הסעודה בתוך הרוטב בו נאפה.

יצא סוף הדרך!

נתח זול ויצא באיכות מעולה!
גם את שלב המחבת אפשר לעשות בתנורופל לימון

פשוט מחממים את התנור ל- 250 מעלות, שמים את נתח הבשר לצריבה יפה במשך 30 דקות 

ואח"כ מוסיפים את כל שאר הרכיבים וממשיכים באפיה

וואלה נשמע טובקפצ'ולה
הולך גם עם יין מתוק...?
הגיוני שכןבאר מריםאחרונה