ומי שיש לו רעיונות יגיב

טארקו
כי זה ממש קל להכנה והילדים שלי אוהבים.
אז הקוסקוס מצטרף לכל ארוחה. (לא רק למרק)
לא במרק ולא בחמין. מה עוד אפשר לעשות איתם?
ועוד איזה סוג של סלט, עם אגוזים וכזה.
יצא טעים
ואז אוכלים עם גבינה בארוחת ערב
לבשל ולשלב במוקפץ, למשל או עם רוטב
שאריות מהמקפיא
אורז ל2 ארוחות
קובה סלק לערב
בשר ראש מתוק לבוקר
אולי דג
סלטים מה שיש
חלות מהמקפיא
ממש מסירות נפש!
ומסודרת!!
ראויה להערצה!
אשת חיל אמיתית!
אבל אין לי ספק שתצליחי וה' יהיה בעזרך!
באיזור שלנו המקובל הוא להביא משלוחי מנות גדולים וקנויים
אבל אנחנו לא רגילים בזה.
והרעיון הכללי כפי שאני מבינה אותו הוא להביא משהו שנעים לקבל.
ואם כאן לא נעים לקבל משלוחים ביתיים מושקעים אז אני אשמח לתת אותם, אבל לא בטוח שישמחו לקבל אותם.
אצלך מי שיקבל יעריך יותר כשזה יהיה ביתי?
יעל מהדרום

בינייש פתוחאחרונה

יותר/ משתמשים פחות/ משתמשים נכון זה לוקח יותר זמן.
שלום,
מה ההבדל בין 0.5 לבין 0.8?
והאם יש הבדל בין יד מרדכי, עץ הזית, זיתא וכדומה לאדם הממוצע שלא ממש אנין טעם או שהכל פחות או יותר אותו דבר?
תודה
רמת החומציות, בשמן זית כתית מעולה צריכה להיות נמוכה ככל האפשר ועד 0.8%. רמת החומציות היא מדד לתכולת חומצות השומן החופשיות בשמן. מדובר באחוז חומצות השומן שהתפרק ממבנה הטריגליצריד הטבעי של השומן. ככל שרמת חומצות השומן המפורקות נמוכה יותר, כלומר רמת החומציות נמוכה יותר, כך השמן איכותי, בריא וטרי יותררמת החומציות, בשמן זית כתית מעולה צריכה להיות נמוכה ככל האפשר ועד 0.8%. רמת החומציות היא מדד לתכולת חומצות השומן החופשיות בשמן. מדובר באחוז חומצות השומן שהתפרק ממבנה הטריגליצריד הטבעי של השומן. ככל שרמת חומצות השומן המפורקות נמוכה יותר, כלומר רמת החומציות נמוכה יותר, כך השמן איכותי, בריא וטרי יותר

נראה לי ככה-
ערב שבת-
אורז ועוף בתפוחים.
שבת-
אורז ובשר ראש בערמונים.
סד"ש- אולי דג.
חלות מהמקפיא (עשיתי השבוע הפרשת חלה גם לשבוע הבא)
סלטים מהמקפיא
עוגה מהמקפיא.
חטיפים.
זהו...
ומכינה במוצאי החג לחם
מי שעושה מכירת חמץ ראוי שיהיה שם חמץ ממש ולא רק כלי חמץ.
דגים אפויים, סלטים
פרגית בפטריות וצ'אטני שזיפים, ,
לביבות כרובית
פסטה כמו שהאורח שלי אוהב
וטארט תפוחים
לצהרים - חמין גריסים וחיסול שניצלים וקציצות שבמקפיא
ברוקולי מוקפץ ואורז לאלה שלא יגעו בחמין
קניתי כרוב ממולא לשבת
וכשטעמתי ממנו גיליתי שהכרוב קצת קשה מידי...
מה עושים? איך אני מתקן את זה? בישול? אפיה? לא יודע..
אולי בישול קצת על להבה נמוכה יעזור..
יש לי חבילה וחצי של 700 גרם...
אצלנו מגלגלים פרחי כרובית לאחר בישול במי מלח, בפרורי לחם שמטגנים בטיפה שמן להשחמה, ומתבלים. אחד המוצלחים.
גם קציצות בשר אני מגלגלת בפרורי לחם לפני הטיגון, מתקבל גימור יפה אחיד וטעים
משום מה נראה לי שיותר קל לזרוק מאשר להתחיל להכין דברים שאני לא מכירה..
לא בא לי התעסקות מיותרת ואולי גם לא יהיה מי שיאכל...
הכי טוב ככה
מתכון משגע לשוקיים בתנור מצופות בפירורי לחם. פצצה של מתכון.
שניצלים
קציצות דגים - יש לי עד שב הגדול
וחציל בציפוי
בשרים, עופות, חלות, חלק מהסלטים.
(תפו"א נגיד לא עובר טוב הקפאה)
ותחלקי כמובן למנות. אפילו ישר בחמגשיות שיהיה לך להעביר לפלטה. (תפשירי בחמישי בלילה על השיש).
ואז גם לא יהיו לך כלים...
להקפיא בתוך 2 עטיפות. נגיד קופסא או תבנית ובתוך עוד שקית או ניילון נצמד.
בהצלחה!
אולי תכתבי מה את מכינה וידריכו אותך מה אפשר להקפיא מתוך זה.
יש באמת מלא דברים להכין עם בצק עלים!!
כי אני אוהבת וזה גם הכי קל להכנה זה שבלולי שוקולד
פשוט פותחים את הבצק מורחים שוקולד (לפעמים גם מוסיפה תוספות) ואז מגלגלים לרולדה כמו עוגיות מגולגלות, אחרי זה פורסים דק ואופים על 180... פשוט וקל ומדהים בטעם!
וחוץ מזה כמובן שאת יכולה להכין בורקס בשר או גבינה ועוד המון דברים קלים
כאן יש באמת המון רעיונות - בצק עלים • 20 מתכונים מומלצים! - FoodisGood
או כמו מילפיי כזה. שמים בפנים קצפת, מעל אבקת סוכר
קינוח נחמד מאוד
(חותכת למלבנים לפני האפייה)
תהנו ממנו!המקוריתמה מקסימום השעות שאפשר שחמין יהיה בסיר בישול איטי? אפשר למשל גם 24 שעות או שמה שבפנים כבר ייעשה רך מדי ולא טוב?
תודה
שבאתר,יש שם לא מעט דוגמאות לכאלו עוגות עם תבנית אפיה
אפילו לא מפרידה ביצים, לא מתעסקת בזה בכלל.
העוגות תמיד יוצאות לי טוב כשאני ככה מערבבת הכל ביחד.
הרי מתכון של עוגה בחושה הוא עבור בחושה זה גם כל הקטע - היא בחושה ולא צריכה הקצפה.
בכל מקרה כל עוגה שיש - תפוחים, תפוזים, שוקולד כל דבר פשוט מערבבת טוב בקערה, את הקמח מוסיפה בסוף ואותו רק מערבבת קלות עד שהוא נעלם. זהו.
וכאן כל העוגות הבחושות הן בלי הקצפה יש פה רעיונות ממש טובים -
חומוס עם עדשים ופטריות באמצע (כמו שעושים עם בשר טחון )


ראשונות וסלטים
עיקריות
יש עוד המון מתכונים משגעים. הנה קישור
יש לא מעט ברחבי הרשת
סלט גזר
עוגת גזר
לפני שבועיים קרה לנו בדיוק אותו דבר, הכנו מיץ גזר וסלט גזר וסלרי שחבל על הזמן
מקום בעולםחלות ומטבוחה מהמקפיא
חציל בתנור
סלט תפוא
גזר חריף
ערב:
דג עם תפוא
מרק שעועית
בוקר מתארחים בע"ה, מביאים סלטים
סד"ש:
קציצות טונה
תפוא בתנור
סעודה רביעית:
אנטיפסטי
ולהשתמש כמו בקמח- לעוגות. יוצא מצויין!
אצלינו זה מצרך מרכזי בבית😅
קבלי מתכון מפתיע-
קרקרים מקמח מלא- זהירות נשנוש ממכר!
בשישי האחרון הכנתי אותם פעם רביעית ברצף בכמות כפולה😅
הרבה יותר טעים מכל קרקר שתקני בסופר! ותמיד מפתיע אנשים שהמרכיב העיקרי שם זה שיבולת שועל, ממש לא מורגש. קיצור מומלץ בחום ממש(:
מתכון נוסף שאנחנו אוהבים:
פנקייקים שיבול שועל-
מתכון לפנקייק קוואקר וקינמון של שי לי ליפא | השולחן
התחלנו גם להכין חלב שיבולת שועל וזה ממש מוצלח:
חלב ביתי וטבעוני: משקה שיבולת שועל בריא ומהיר - פודי - Foody
עוד מתכון שלא ניסיתי:
פיתות שיבולת שועל זריזות על המחבת - FoodisGood
יש עוד לא מעט דברים, אם אזכר בעוד אשתדל לכתוב(:
אבל את תמיד יכולה לחפש בגוגל "מתכונים עם שיבולת שועל".
מלא פעמים טוחנים אותה ומכינים דברים.
בהצלחה!
תחזרי לספר איך יצא ;)
או להכין פנקייק שיבולת שועל שהוא ממש בריא והילדים עפים עליו!!
פנקייק שיבולת שועל • מתכון בריא וקל להכנה - FoodisGood
3-4 שעות ואפילו יותר, תלוי בעובי הנתח, צריך לבדוק שבאמת התרכך.
סיר לחץ עשוי לקצר את זמן הבישול.
אפשר גם לבשל כגוש, לקרר ולפרוס ולהמשיך את הבישול של הפרוסות בתוך הרוטב.
פשוט מחממים את התנור ל- 250 מעלות, שמים את נתח הבשר לצריבה יפה במשך 30 דקות
ואח"כ מוסיפים את כל שאר הרכיבים וממשיכים באפיה