שרשור חדש
להרוויח קצת ב2023 זה עצוב בואו לעבוד אצלנו!! ברשתדנדינודנדינו

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
 

עבודה ברשת שיא הקלה והרווחיתדנדינודנדינו

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
 

מרק אפונהאבןישראל
אשמח לקבל מתכון למרק אפונה יבשה טחון שגם ילדים אוהבים.
אשמח לפירוט נרחב
תודה
הכי קל*אשתו של בעלי*
לטגן בצל קצוץ ו-5 שיני שום.
להוסיף קוביות גזר וקוביות תפו"א.
להוסיף כוס וחצי אפונה יבשה.
(אני משרה קצת במים קודם).
להוסיף מים רתוחים(3/4 סיר)
לתבל.(מל"פ,כרכום,אבקת מרק)
לבשל על אש נמוכה עד שהאפונה מתרככת.
לטחון הכל...
אני גם עושה ככה. חוץ מהתבלינים ששמה מלח פלפל וכמוןמקום בעולם
אוהבת לשים כמון במרק שעועית*אשתו של בעלי*אחרונה
במרק אפונה הכמון קצת משתלט לי על הטעם של האופנה עצמה
מרק אפונה יבשה - אם יש סיר לחץ זה הולך מהר יותרופל לימון
זה רעיוןאבןישראל
לנסות בסיר לחץ.
אנסה את זה.
תודה!
בלנדר- מה עושים עם זה?-פשוט אני-

ניסיתי לגגל ולהבין את ההבדלים בין בלנדר למעבד מזון, ולא ככ הצלחתי להבין למה משמש הבלנדר.

בכל המתכונים כתוב לטחון במעבד מזון.. (פלאפל, כדורי תמרים.. סתם דוגמאות שיצא לי לרצות להכין בימים האחרונים)

ולנו שוכב בלנדר בארון 

אולי בזכותכם הוא יבוא לידי שימוש, מה אפשר לעשות איתו? מבולבל

מנסה לענותיראת גאולה
לא תשובה מקצועית, רק מהתחושה שלי,
בלנדר הוא קטן יותר, ושטח הסכינים קטן יותר.
הוא מיועד לטחינה (מעבד מזון מיועד גם לגירוד וקיצוץ),
אפשר לטחון איתו פירות, מרקים, להכין טחינה, טפנד זיתים, ממרח טופו, מילק שייק,
עיסה לפנקייק.
הוא יכול לטחון ביסקוויטים, אבל בכמות קטנה בכל פעם,
לא יודעת לגבי תמרים, לכאורה הוא כן מסוגל לזה.
בעיקר*אשתו של בעלי*
שייקים/מרקים

שמים פירות שונים שאוהבים+נוזל כלשהו(מיץ תפוזים/חלב),ויוצא שייק טעים טעים!

אם אין בלנדר מוט לטחינת מרק בסיר עצמו,
אפשר לשפוך את המרק לתוך הבלנדר ואז לטחון אותו.
חושבת שאפשר להשתמש בו כמו מג'ימיקסאיכה
לכמויות יותר קטנות ודברים פחות קשים..

כאילו נגיד גזר תפוא וכו' למגימיקס.
שייקים. מרקים טחונים.חילזון 123
אפשר גם לטחון בו סוכר לאבקת סוכררק טוב!אחרונה
למישהו יש מתכון *קל* ללחוח?נערת טבע
עדיין צריכה?מקום בעולם
אני אשמח אם זו לא טרחה. לא דחוף....יעל מהדרום
טוב ניסיתי לפי מתכון שמצאתי פהנערת טבע
ולא עבד לי.. ההל נדבק ולא נהיה בועות בכלל:/
בבקשהמקום בעולם
חצי קילו קמח
כפית אבקת אפיה
כף שמרים
כף סוכר
כפית גדושה מלח
3.5-4 כוסות קמח

מערבבת לתערובת חלקה ודלילה יחסית,
מכסה בניילון נצמד ל40 דקות בערך עד שמלא בועות..


הקטע עם הלחוח זה ההכנה עצמה..
המחבת חייבת להיות קרה!
מניחים מצקת שלמה של בלילה (למחבת בגודל בינוני- גדול. צריך שתהיה שכבה שתכסה את המחבת ממש..) ורק אז שמים על הגז.. חום לא גבוה, ולתת לזה להתמכן בסבלנות..

אחרי שאחד מוכן, שוטפים את התחתית של המחבת ורק אז כשהיא קרה שמים בלילה חדשה.. אפשר לעבוד עם כמה מחבתות במקביל אם יותר נח..

איך שומרים על זה טרי? יש לי חשק להכין לשבתיעל מהדרום
חמותי מקפיאהאיכה
היא אמרה שיצאה מוצלח..

אני מכינה טרי .

ושבוע שעבר הכנתי על מחבת של פנקייקים כזו עם שש מקומות, אבל בכמות ממש קטנה וזה לקח זמן בגלל שאין איך לקרר את זה וצריך פשוט לחכות..
מכינים ביום שישי חחחחמקום בעולם
למען האמת, שלא בישלתי בכלל לשבת היוםיעל מהדרום
לק"י

אז יש מצב שאם אכין, זה יהיה כבר מחר🤭
אבל איך שומרים משישי לשבת?
תקחי בחשבון שזה המון עבודהאיכה
אצלנו לא מכינים מראש..
אבל מניחה ששקית אטומה יהיה בסדר.
אצלנו את הבלילה לפעמים מכינים בחמישי ושומרים במקררפה לקצת
ובשישי מוציאים, מערבבים טוב ומחכים שיתחמם קצת
ואז בשישי יש פחות עבודה
שמה במקרר מכוסה.. מוציאה בבוקרמקום בעולם
וחייבים מחבת חדשה שתהיה רק ללחוחאיכה
אחרת זה נדבק באמת.

ועדיף טפלון.
אפשר כל טפלון, כל עוד היא עדיין טפלון חחחמקום בעולם
עם מה טעים לאכול את זה? אולי נכין באמצע השבועיעל מהדרום
טחינה וירקותאיכה
פלאפל גם יכול ללכת
לחוח חביתה זה ממש מפנקאם לשתיים
לשים חביתה בלחוח אחרי הבישול שלו?יעל מהדרום
לא בדיוק.. שמים במחבת ביצהאם לשתיים
ומחכים שטיפה יתחיל להיות מטוגן מצד אחד, אבל הצד העליון עדיין לא מטוגן ואז מניחים את הלחוח במחבת כשהחורים כלפי מטה וקצת לוחצים השביתה תיכנס פנימה, מחכים עוד איזה דקה והופכים את הלחוח (החביתה בעצם מחוברת אליו) ומטגנים עוד קצת מהצד השני. אם רוצים עוד יותר להתפנק אז מיד כשהופכים מפזרים גבנצ על החביתה ומקפלים את הלחוח לשניים (החביתה והגבנצ כלפי פנים) ומטגנים חצי דקה מכל צד בערך...
קצת מסובך להסביר. מקווה שהצלחתי
תודה! מעורר תאבון!!יעל מהדרום
נחמד, אני עושה כזה עם טורטיהחילזון 123
ושמה זיתים, בצל וכו'
נכון, זה גם מעולה! עושה את זה לפעמיםאם לשתייםאחרונה
אבל לחוח לוקח בגדול
אפשר להכין פאי רועים מעוף טחון?הרפיה
או- מה אפשר להכין מעוף טחון שיהיה לשבת בבוקר? (בלי רוטב)
ואם כן, אשמח למתכון מוצלח
תודה!
כן. אפשריעל מהדרום
לק"י

אפשר גם להכין קציצות:
מכינים עיסה לקציצות איך שאוהבים.
מטגנים בצל, אפשר עם פטריות או ירקות אחרים.
יוצרים קציצות מהעיסה ומניחים מעל הבצל/ הירקות.
מבשלים כמה דקות והופכים את הקציצות בעדינות (לא בטוחה שחייב), ומבשלים עד שהן מוכנות.
תודה!הרפיה
אפשר לנסות להכין טורטיות ממולאות - מעין בוריטו 🌮תנו חיוך (-:
אפשר. יצא יותר יבש מבקר.חילזון 123אחרונה
אפשר מעוף טחון קציצות שמכילות
בצל, גזר, קישוא, פטרוזיליה (מקצצת אותם בסלייסר המסתובב), מקצצת בסלייסר עם הפטרוזיליה גם פרוסת לחם רכה. ביצה. מכינה צורות של קציצות ואופה בתנור עם שמן. (מניחה שלטגן זה יותר טעים 🙈)

אפשר את הקציצות גם מהודו טחון.
אני כל כך אוהב אורגנו שהכנתי לעצמי חליטהבינייש פתוח


וגם כי אני כל הזמן משתעל
מסכם את החליטהבינייש פתוחאחרונה
לא היה טעים, מר מאוד 🥺
אבל גרם לי במפתיע להפסיק להשתעל שיעולים יבשים.
מסקנה: מה שמתאים כתבלין לא מתאים כאוכל בפני עצמו, אלא כתוספת.
אבל יכול להיות תרופת סבתא מעולה כשלא מרגישים טוב 👌
הבהרה: מאחר ויש פה חסרי חוש הומור אני רואה לציין: לא באמת ציפיתי שחליטת אורגנו יהיה טעים.
מה אפשר להכין עם שורש פטרוזיליה ושורש סלרי?מוריה 7

אשמח לרעיונות

תודה

שורש סלרימשמעת עצמית
אחד הטעימים!!
קודם כל במרק עוף זה מוסיף המון! פשוט חתיכות כמו גזר וקישוא.

אפשר להכין סלט וולדורף - המעדן של ילדותי...
מגרדים את שורש הסלרי הפומפיה עבה
חותכים קוביות קטנות של תפוחי גרנד
קוצצים קצת גבעולי סלרי בלי עלים בשביל הצבע
חתיכות אננס (אפשר משימורים) (לא חייב)
פקאנים רגילים שבורים
קצת מיונז
לערבב טוב
טעים מאוד!
שורש סלרי לגרדמאוהבת בילדי

להוסיף סלרי קצוץ, כוסברה קצוצה

לתבל במל ולימון ואפשר גם טיפה מיונז וסוכר.

יאמי!! עשית לי חשק

אצלנו אוהבים במרק עוףטארקו
במרק , שניהם ישביחו מרק עוףופל לימוןאחרונה

שורש פטרוזיליה יוסיף למרק אפונה יבשה

אפשר אותם יחד עם גזר בצל ושום כבסיס לצלי עוף

שרשור שבת נפתח?מקום בעולם
@איכה תתייגי חחח
נוסעיםאיכה
אוף לא תייג לי את כולם..איכה
ועשה קצת בלאגן.
אין לי כוח לסדר..
אז ככה בעזרת ה'נפש חיה.
חלות קנויות וסלטים ביתיים


ליל שבת-

דג

עוף ותפ"א בתנור

וביום השבת-
חמין (פרווה)

סעודה שלישית-
דג , חלות וכו.

תה, עוגה.

שבת שלום ומבורך!
יוהו תיוג כיפי!משמעת עצמית
השבוע אני חרוצה במיוחד!!

/>לילה:
מושט אנטיפסטי 🥇(מוכן מתובל רק לאפות)
מרק🥇
פאי רועים🥇
חזה עוף סיני 🥇

סלטים:
גזר מתוק🥇
גזר כוסברה שום🥇
חציל על האש🥇
פטריות שמן זית יין שום🥇
ממרח פלפלים🥇
קונפי שרי שום וטימין🥇
סלט תפוא

בצל מטוגן לצונט🥇
<אורז🥇

בוקר: ביצים🥇
סלט תפו"א
צ'ונט
עוגת מייפל פקאן🥇
כבד קצוץ🥇

סיגרים אולי מחר

תמונות:



וואי נראה טוב!איכה
ואת אלופה באמת!
טוב שנסענו באמת ..🤦‍♀️איכה
אז רק עזרתי ..

שלוש קילו חלות.
קורקבנים ברוטב פטריות
דג ושעועית בתנור
פשטידת תפוחי אדמה
עוף תפו''א ובטטה בתנור
חצילים קוביות
וחציל שניצל בתנור.

🤷‍♀️איכה
אני לא יכולה לראות אנשים מכניסים שבת בלחץ..

הגענו מוקדם וחמותי היתה בעבודה, אז התחלתי להתקדם במה שיש.
רציתי באמת לשאול אם לא מבשלים לשבת🤭יעל מהדרום
אצלנואבןישראל
בעזרת ה'

רק עכשיו מתחילים להכין נראה מה נספיק
הוצאנו לערב
סלמון ומושטים נכין בנפרד וכנפיים למרק עוף
לבוקר בשר טחון ופילה מדומה עגל
נראה מה נכין מזה
עוגות
קרם שניט/ משהו חלבי
עוגת קפה/ שיש
חלות

סלטים
טחינה
ביצים
חסה
חציל בטחינה+ מטוגן+ במיונז
שבת מקפיא בנוהל🙈🙈טארקו
חלות 50% מלא- בעלי אפה אתמול
סלטים מהמקפיא- פסטו, זיתים, קישואים, פטריות. מטבוחה שהכנתי אתמול, אבוקדו.

ליל שבת
חלות, סלטים, שניצל חציל

אורז עם גזר מהמקפיא
'שערות' אסאדו עם פטריות שום ובצל

בוקר שבת
דגים מהמקפיא
לזניה בשרית מהמקפיא

סעודה שלישית
פוקאצ'ה מהבצק של החלה

עוגת שוקולד עם קרם שוקולד לבקשת הבחור הצעיר שגם 'עזר' לי להכין
תראי, זה לא שהאוכל הגיע למקפיא לבדיעל מהדרום
לק"י

מישהו טרח לבשל אותו
זהו שספציפית כאן המישו הזה הוא לא ממש אנחנו🫣🫣טארקו
הסלטים כן
אבל שאר האוכל מהמקפיא זה דברים שנשארו מאיזה אירוע שהיינו בו..
הבנתי. תהנו!!!יעל מהדרום
טוב מסתבר שאי אפשר לגמרי לסמוך על המקפיאטארקו
חצי שעה לשבת
פתחתי את הקופסא של האורז להעביר אותו לכלי שאפשר לשים על הפלטה.....
מסריח😱😱😱


מפה לשם, עוד רבע שעה הדלקת נרות
שתי דקות לפני האורז שהעמדתי עכשיו יהיה מוכן..
טוב שהיה מספיק זמן...יעל מהדרום
לגמרי..טארקו
אז תורי-מקום בעולם
אחרי טריליון שבתות לא בבית..
כמובן שהכל בלי ביצים, כרגיל.

חלות
מטבוחה
טחינה
קינואה
עדשים ובטטות
אבוקדו וכל מני חסה וכזה

ערב שבת:
פיתות בשר

בוקר שבת:
קיגל

סעודה שלישית:
מקלות גבינה

עוגת מייפל
משהו עם שיבולת שועל ובננות


שבת קלילה.. מצפים לא לאכול בבית 🤭🥴😜

אז אצלינויעל מהדרום
לק"י

טחינה
קונפי שום ועגבניות
חצילים אדומים
סלט חי
אולי אבוקדו

עוגיות שוקולד צ'יפס ועוגיות שמרים
אולי עוגת תפוזים/ בראוניז
עוגיות קנויות

ליל שבת:
כפיתות של דודה שלי עם רוטב בשרי מהברית (@משמעת עצמית נגמרו הדברים מהברית😅)
קוסקוס
כמוניה

יום שבת:
ארישה (חמין חיטה) פרווה
קוסקוס
פילה עוף עם בצל
תפו"א בתנור

טוב תתחילי להכין תפריט לברמצווה🤣משמעת עצמית
בר המצווה בכיפור😜יעל מהדרום
ותמונהיעל מהדרום

נצלוש לפרסום הנס 😅שורף בלב
הכנתי אתמול בלילה עוגיות דמוי בקלוואה
בצק פילו במילוי פיסטוקים ואגוזים
אני מסיימת לגלגל 3 רולדות וקולטת ששמתי ראס אל חנות במקום קינמון 🤦‍♀️
התבאסתי קשות כי כבר פינטזתי על זה יותר משבוע
+ המחיר של הפיסטוקים הקלופים...
והפלא ופלא היום טעמתי והן יצאו ממש מעולה!
מסקנה שקשה לי ליישם: לטעום דברים במהלך ההכנה.
דיי איזה מגניבמשמעת עצמית
נשמע מושקע ממש
בכלל לאשורף בלב
כמה דקות הכנה.
בראס אל חנות יש גם קינמון*אשתו של בעלי*
זה הרי תערובת של תבלינים שונים...ביניהם קינמון.
לכן הטעם יצא לך טעים וטוב ב"ה.
נכוןשורף בלב
רק שיש גם מוסקט, פ. שחור, כמון ועוד כמה שלא ממש אמורים להשתלב במאפה מתוק
ושמתי בנדיבות, שהייתי בטוחה שיצא לא אכיל.
מוסקט למתוק זה סבבה(יש לי מתכון לעוגת תפוחים עם מוטארקו
פלפל שחור גם איכשהו

כמון באמת פחות מזל שיצא טוב
ופל לימוןאחרונה


אצלנואזדרכת5
שבת שקטה בבית אחרי שבוע עמוס מאוד....

סלטים ממקפאה: חצילים, פסטו, חומוס, סחוג.

חלות כוסמין.

ערב: מרק שום טחון
קרפלך תפוחי אדמה
חריימה סלמון ודניס.

בוקר
שווארמה
עוף.

עוגת שמרים שווה.
מה עושים עם גבינה כחושה?מאוהבת בילדי

קיבלתי 2 קילו שהתאריך עד היום...

מפטמים אותה?תילי חורבות


ממלאים בה*אשתו של בעלי*
טורטיה/בצק עלים/בצק ספידי
ואופים.
זה טעים? או שחבל על העבודה??מאוהבת בילדי


למה חבל?*אשתו של בעלי*
סטייל בורקס...

תערבבי עם קוטג'/גבנ"צ מגורדת
תוסיפי ביצה,מל"פ.
ותמלאי...
עוגת גבינהופל לימון

הקטע עם הגבינה הכחושה (איזה?) שיש בה פחות מים ובתור שכזאת כשאופים איתה עוגה היא צונחת פחות

אז מתכון לעוגת גבינה של פעם

 

במלוח אפשר גם מאפה גבינות ועשבי תיבול , להוסיף כמובן בצים, קמח גבינה צהובה ארומטית כמו קצ'בל  או פרמזן.

לביבות גבינה ועשבי תיבול, היות ובמתכון הזה יש פטה וכחושה מתובלת פחות, הייתי מוסיפה יותר מלח

בסוף ויתרתי. לא נראה לי שיאכל... תודה!מאוהבת בילדיאחרונה


סקר חשוב לאיזה בישולים משמש הפינג'אן אצליכם?יעל מהדרום
ביצים וקפהמבקש אמונה


אין לנו סיר חלבי 🤦‍♀️איכה
אז לרוטב חלבי כשלא נכנס במחבת.

ולקפה שוקו וכזה.
להרתיח מוצצים לתינוקבימבה אדומה
וזהו... (ולוקחים לפקל קפה אבל זה די ברור)
ביצים קשותמאוהבת בילדי

וגם הוא כבר קטן מידי... אז לכלום

להמיס שוקולדעשב לימון

וגם לחמם קצת חלב,

לבשל ביצים,

זהו בערך

לכמה אפשרויותאבןישראל
להמיס רוטב שוקולד לעוגה/ כדורי שוקולד ( אין מיקרוגל)
ביצים קשות
רוטב מוקרם לפסטה
להרתיח חלב*אשתו של בעלי*
ביצה קשה כשצריך לבשל רק אחתטארקו
ופונדו בשטח

בכללי אני לא אוהבת פינג'אן, הוא קטן מידי ולא יושב טוב על הגז, יש לי סיר של ליטר אחד ששימושי בהרבה.
תודה לכל המשיבים! פתרתם לנו תהיה קיומית ממשיעל מהדרום
לק"י

בעלי טען שפינג'אן מיועד לקפה.
ואני הכרתי שהוא גם משמש לבישול ביצים, חימום חלב והכנת קרם שוקולד.
באופן אישי אני גם מחממת או מבשלת בו מאכלים בכמות קטנה.
לא כיף להשתמש באותו פינג'אן לקפה ולביציםמיקי מאוס
בישול קבוע של ביצים קשות ממלא את הכלי באבנית , ויש גם עניין הלכתי בכלי מיוחד לביצים קשות אבל אולי זה לא באמת רלוונטי בימינו שאין כמעט ביצים עם דם, כבר לא זוכרת את הטיעונים (והאמת שאני לא מקפידה על זה, כשמתחשק לי הרבה ביצים קשות אני שמה בסיר אקראי)

אצלנו יש אחד לפק"ל קפה
ואחד לביצים
וקלחת קטנה לדיסות וכאלה חלבי
האמת שאני התחלתי להגעל מלבשל ביצים בכל כלייעל מהדרום
לק"י

אז יש להן סיר משלהן.
וקפה אנחנו לא מכינים בפנג'אן בכלל, אבל זה השימוש שבעלי מכיר לכלי הזה.
פינג'אן משמש לקפה שחור בלבדופל לימון

לביצים יש לי סיר יחודי שלא מבשלת בו שום דבר אחר.

הצורה שלו היא כזאת שלא באמת מתאים לבשל בו בישולים אחרים 

לדייסת שיבולת שועל בעיקרחיות צבעונית
יש פינאג'ן לקפה, ויש פינאג'ן נפרד לביצים 🙂השם בשימוש כבר
להכנת קפה/שוקופונקציה
גם רוטב פטריות
אהה גם להמיס חמאה כשצריך חמאה מומסת לעוגה כי אין לי מיקרוגל.
ושוב תודה! אני לא המוזרה היחידה בקיצוריעל מהדרום
המסת שוקולד, הכנת סחלבאם_שמחה_הללויהאחרונה
מתכונים לאוכל יבש, טעים ובלי המון התעסקותמחפשיםנופש
יש חיה כזאת?

(יבש - שאפשר לחמם על הפלטה...)
חזה עוף/ פרגיות במחבת פסים, תפו"א/ ירקות בתנוריעל מהדרום
לק"י

זה נחשב יבש?
כי המאכלים האלה קצת שומניים לפעמים.

קוסקוס
אורז עם או בלי ירקות
פשטידות (קצת יותר עבודה)
נחשב יבש? תלוי במחלוקת הפוסקים😉מחפשיםנופש
אנחנו נוהגים לפי המחמירים כשיש ממש נוזלים ניכרים אפילו אם הם יחסית מעט, אבל מקלים כשזה רק שמנונית או טיפה שנשארה. (כמובן, יש דעות לכאן ולכאן, לכל מנהג יש על מי להסתמך וכאן לא פורום ביהמ"ד...). כך שהרעיונות טובים, מחפש עוד קצת.

(אגב, יש דג שיכול להיות טעים בלי רוטב?)
כן. עשיתי אתמול דג סלמון במחבת עם בצליעל מהדרום
לק"י

טיגנתי בצל.
הוספתי קוביות דג, שמן ותבלינים, והשריתי יחד.
אחר כך בישלתי עוד 10 דקות בערך (צריך לערבב מידי פעם, שכל הצדדים של הדג יגעו במחבת)
כן. את יכולה לטגן דג סול/מושט בטמפורהחצילוש
ולהכין רוטב או מטבל שכל אחד ישפוך אחר כך על שלו בארוחה
עשית לי חשק! ממש חסרה לי עבודה🤭יעל מהדרום
לק"י

ולטעמי זה טעים גם בטמפורה בלי רוטב.
אני 'אתה', לא 'את'מחפשיםנופש
(איזה שרשורפלצת נגרם בגללי בהו"ל, זה היה בלי כוונה...)

בתור גבר, שאמנם למד לבשל (כשבהריון הראשון אשתי לא היתה מסוגלת להתקרב למטבח...) ואפילו מרשה לעצמו קצת להתפרע (מוצרים ותבלינים שאשתי טוענת שלכאו' זה לא קשור, אבל אכשהו יצא טעים...), אני לא יודע מה זה 'טמפורה'. אשמח לדעת, יעזור לי בהמשך.

בכל מקרה, לאשכנזים כמונו זו בעיה לשפוך רוטב על דבר גוש....
לגבי דבר גוש - הדג לאו דווקא צריך להיות חם רותחיראת גאולה
מספיק חימום קל, שיהיה חמים ולא קר.
אז אולי גם לפסיקתכם יהיה מותר רוטב.
(אתם מחממים בקומה שניה? זה לא נהיה חם עד כדי כך)
תודה, תלוי כמה זמן...מחפשיםנופש
עבר עריכה על ידי מחפשיםנופש בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 16:59
זה טעים גם לא ממש חם?

אה ואיך מכינים רוטב?
טמפורה זה בלילה שטובלים בתוכה ירק/ דג/עוףיעל מהדרום
לק"י

ומטגנים.
זה ממש טעים.

חפש בגוגל מתכון.
תודה. מה שמצאתי בגוגל מסובך מידי בשבילי למחרמחפשיםנופש
דג אמנון או סול בפרורי לחם.חילזון 123אחרונה
אפשר במקום לטגן, לחסוך קצת עבודה, ולרסס בשמן ולאפות בתנור.

גם ברבוניה אפשר בפרורי לחם.
עוף אורז בתנוראיכה
את מסדרת ירקות שאת רוצה בתבנית (עדיף כזאת בסטייל של סיר עם מכסה), שופכת מעל אורז, מוסיפה חצי מכמות המים שצריך לאורז. תבלינים לפי מה שאת אוהבת.
מסדרת את העופות (מתובלים) מעל שיכסה את כל האורז.
אופה בתנור לשעה וחצי - שעתיים, משחימה את העוף בסוף.

האורז סופג את כל הרוטב ואז אין לך רוטב בכלל, ויש אורז טעים בטירוף.
*אתהאיכה
אפשר גם תפוחי אדמה בתנור עם או בלי בטטות.
שעועית אפויה.
קציצות אפויות בתנור עם ירקות (בצל גמבה וכו')
זה קצת יבש, אבל טעים.

שניצל זה הרבה התעסקות?
אפשר גם בורקס בשר.
או טורטיות במילוי (טיפה יותר התעסקות)
תודה (אני גבר, כל כך חריג לכתוב כאן?!)מחפשיםנופש
איך משחימים בסוף? מעלים טמפרטורה?
גריל וחום גבוה לזמן מסויםאיכה
אין לך שם של גבר לניק..
ובדרך כלל בנות כותבות כאן יותר.

והאמץ שתיקנתי את עצמי ישר אחרי..
אבל משום מה זה לא נשלח
כל המוקפצים למינהםופל לימון
מתכון לעוגת וניל בחושה פרווה? צריכים לעכשיו...הרפיה
תודה
יש לי מתכון לעוגות מיץ(עם קוקוס)*אשתו של בעלי*
רוצה?
פשוטה להכנה
כן! תודה רבההרפיה
בשמחה! בבקשה!*אשתו של בעלי*

מתכון למאפינס וניל בסיסי קלאורה שחורה
1וחצי כוס קמח
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
כוס מים
שקית אבקת אפיה
כף וניל
2 ביצים
תודה! נשמור לפעם הבאההרפיה
היה מצוין! תודה רבה!הרפיה
בטח כבר לא רלוונטי אבל אני אוהבת את זאתחילזון 123אחרונה
עוגת וניל - מתכון לעוגת וניל קלה להכנה וטעימה | השף הלבן

במקום חלב שמה מים.

אם יש זמן וכח וכלים אפשר בהתחלה להקציף את הביצים (חלמון וחלבון) עם הסוכר. מוסיף לאוריריות.
מחפשת רעיונות לחלבון לארוחת צהריים וערברולים
הילדים מורדים ומבקשים לא לא כל יום בשרי, אני רגילה שאוכלים עוף או בשר טחון כלשהו.
וגם לערב, חלק לא אוהבים חביתה (לא לעניין בכלל אם תשאלו אותי), לא רוצה שיאכלו רק פחמימות אבל אין לי רעיונות בשבילם. לצערי, ירשו את התכונה הזאת ממני.

חלק אוכלים טונה, טופו לא הולך אצלנו, גם לא קטניות לצערי.
יש עוד רעיונות לילדים בררנים?
מה עם מרקים שונים?*אשתו של בעלי*
מרק אפונה
מרק שעועית
מרק אטריות
מרק עדשים

מג׳דרה
פסטה
דגים למינהם, קציצות טונהרק טוב!
הדגים שהם אוהבים יקרים לנו בשביל אמצע שבוערולים
טונה רק חלק אוהבים, ורק עם לחם אז פחות אוהבת שאוכלים כי זה מרגיש כמו כריך של בית ספר
אולי תנסי סול מטוגן כמו שניצל?אם לשתיים
זה דג זול יחסית ומניסיון שלי ילדים מפונקים מתחברים לשניצל... אפשר גם לטחון ולהכין קציצות ברוטב אדום
עוד רעיונות-פלאפל, חומוס במרק על קוסקוס, קציצות עדשים וירקות מטוגנות/אפויות
לא כל כך הולך אצלנו מרקים,אולי צריכה לתת לזה עוד צרולים
לשלב ביצה קשה?אמא יקרה לי*

בסלט או ליד פחמימה. יש גם רוקוט קרומפלי- מעין מאפה של תפוא וביצים. תגגלי...

 

גם אגוזים ושקדים זה מקור טוב. בוטנים עשירים בחלבון (אבל גם גורמים לליחה)

 

קינואה. כשלומדים להכין אותה טוב- הילדים זוללים אותה כמו פתיתים. סופר בריאה וקלה להכנה.

 

פשטידות. מכילות ירק (מה שהולך אצלך) וביצים.

ביצה קשה הרוב לא אוהביםרולים
איזה פשטידות אוהבים אצלכם?
פה לא אוהבים בטטה
אני מכינה מכמה סוגי ירקותאמא יקרה לי*

בד"כ קישוא, גזר, בצל ותפוא.

גם כרובית (קונה קפואה וטוחנת) או קולרבי  ובצל(שנותן פשטידה בטעם כרובית. יוצא מעולה)

והרוקוט קרומפלי אם אני כבר מוכנה להתפצ'קן עם זה- מתחסל עד הפירור האחרון.

כולם עפים עליו.

יש לך לא מעט סוגי פשטידות או קישים(על בסיס בצק)*אשתו של בעלי*
פטריות
ברוקולי
ירקות
בצל
אנטיפסטי
כל ההצעות שלכן רק מפילות את האסימון שהבעיה בבררנותרולים
ולא באפשרויות
הם לא יאכלו כאלה דברים
יכולה לשתף שגם אצלנו ככהרק טוב!
ארוחת צהריים זה בעיקר פחמימות: אורז, פתיתים, קוסקוס, תפוחי אדמה בצורותיהם השונות...

לפעמים אוכלים גם שעועית ירוקה, עדשים (יותר נדיר), שניצלים/חזה עוף (בעיקר אם זה טרי מהיום).
חלק מהילדים אוכלים גם עוף לפעמים... שוב, גם כאן בעיקר אם זה הוכן עכשיו, וחלק גם זה לא.

המסקנה שלי זה להכין לעצמך/לבעל ולאכול בעצמכם. ירצו, טוב. לא ירצו, שיאכלו מה שהם רגילים. הם יגדלו ויפתחו לאט לאט.

נגיד לגבי הקטניות הקפואות, אני מגלה כל פעם עוד משהו שהם אוכלים או מוכנים לטעום. ולרוב מעדיפים את זה די פשוט.

מכירה אצבעות דג? הילדים שלי אוהבים. אולי יתאים גם לכם? אנחנו אופים את זה כמה דקות בתנור כמו שזה.
פלאפל, אורז עם עדשיםחילזון 123אחרונה
קציצות דג (ככה לא רואים את סוג הדג...)
מרק אפונה וכד'

שניצל מדג סול או אמנון
באמת אתר מענייןחילזון 123אחרונה
בתק' מסויימת היה פחות פעיל
אז נחמד לראות שיש עוד פוסטים חדשים ועדכניים
ממרח שוקולד לעוגת שמריםhodayab

היי,

האם ממרח שוקולד ביתי של טחינה+סילאן+קקאו (בהנחה שזה מרקם של ממרח) מתאים גם לעוגת שמרים ולקרואסונים? 

תודה!

נשמע טובבימבה אדומה
חוץ מזה שממש לא מומלץ לחמם טחינה (ושאר ממרחי אגוזים וזרעים)

ממליצה להכין ממרח מקקאו שמן קוקוס וסילאן טבעי
רק תוודאי שהסילאן לא עושה טעם של תמריםיעל מהדרום
לק"י

יכול להיות שעם הקקאו זה בסדר.
בבקשה🙂*אשתו של בעלי*
משתפת אתכן במתכון מוששש למילוי עוגות שמרים, הכנתי אותו לראשונה בסוכות ומאז לא זזה ממנו.
הכמות מתאימה ל2 רולדות שמרים מפוצצות שוקולד-

200 גר נטורינה או מחמאה
1 כוס קקאו
1 וחצי כוסות סוכר חום
2 כפיות תמצית וניל
1 כף קינמון

לערבב בסיר קטן על הגז עד שהכל נמס ומתאחד.

יוצא פשוט טעים!!😋
תודה לכולן hodayab


אני עושה דומהרק טוב!אחרונה
במקום מחמאה שמה שמן (ואז אין צורך להמיס על האש)
ובמקום קינמון שמה קצת פודינג.
לפעמים מסיפה גם אגוזי מלך טחונים.
יוצא מצוין.

והטיפ החשוב בבצק שמרים- ללוש דק דק. כי הבצק תופח ואז אם הוא לא היה דק, הוא הופך ללחם עם שוקולד במקרה הטוב...
המבורגר קפוא,שגרה ברוכה
האם צריך להפשיר לפני הטיגון?
רוצה לעשות על מחבת פסים
כן*אשתו של בעלי*אחרונה
נראה אתכםטארקו
הוצאתי מהמקרר
תרד, עגבניות שרי, פטריות
גבינה לבנה(הרבה)
קוטג'
גבינה בולגרית
מוצרלה כדורים
קצת גבינת עיזים
קממבר
גבינה צהובה

חוץ מזה יש בבית את מוצרי הבסיס- קמח שמן חמאה ביצים תבלינים בצל שום וכו.. וגם ממרח עגבניות וממרח פסטו שאפשר להשתמש בהם.

לא חייבים להשתמש בהכל, אבל המוצרלה, הגבינה לבנה והקוטג ילכו לפח אם לא משתמשים
והירקות גם במצב צבירה לא מאה כבר...

יש עוד מגבלה קטנה שיש עדיפות לאוכל דל פחמימות, אבל זה הכי פחות חשוב.

נניח שיש לכם 3 שעות להכין כל מה שבא לכם מהמצרכים האלה..
מה הייתם מכינים?


אח''כ אשתף מה הכנתי אולי גם עם תמונות
ממממ...🤔*אשתו של בעלי*
לזניה
*פשטידת גבינות, תרד ופטריותהשם בשימוש כבר
*בצק ספידי או בצק עלים ממולא בתערובת הגבינות הנ"ל - חלקן או כולן, כשלחלק מהתערובת מוסיפים פטריות מטוגנות ולחלק תרד.
*קאדה ( בצק גבינות מטוגן)
נראה לי פיצה/ פוקאצ'ה ופשטידה. מה הכנת בסוף?יעל מהדרום
אז ככהטארקו
הכנתי פיצה מבצק גבינה:
-חלק מהגבינה הלבנה הלכה לבצק
לרוטב טחנתי בנינג'ה את העגבניות שרי עם בצל שום ותבלינים
ובטופינג שמתי גבינה צהובה ומעליה חתיכות מוצרלה, בולגרית, פטריות ובצל.
יצא טעים

במקביל הכנתי לביבות תרד וגבינות,
טיגנתי תרד ובצל, קיררתי ואז הוספתי קוביות בולגרית ועיזים, חתיכות קטנות של מוצרלה, קוטג', קמח קוואקר וביצים, וטיגנתי בלביבות
יצא מושלם.

ונשארה לי עוד גבינה לבנה, צריכה לאסוף את עצמי להכין בלילה של פנקייק ו/או עוגת גבינה/גבינה שוקולד..

האמת שזה היה נחמד..
פשוט הצטברו לי חומרי גלם שווים שחייבים טיפול מיידי..
ותמונותטארקו



איזה שווה זה נראה!! את עושה חשק להכין פיצה בביתיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

יש עוגת גבינה שנקראת "עוגת גבינה של בית מלון", שזו עוגה בחושה ומהירה.
מתכון טעים ופשוט לתפוחי אדמה ובטטות-פשוט אני-
יש לכם?
לקלף, לחתוך, לתבל ולהכניס לתנורמוריה.
עבר עריכה על ידי מוריה. בתאריך י"ח בטבת תשפ"ג 19:48


במה לתבל? -פשוט אני-
אני בד"כ שמה פלפל שחור, כמון, כורכוםמוריה.

וקצת פפריקה (כל פעם איזה שבא לי ותלוי אם גיסתי האשכנזיה נמצאת🤭). אבל זה מה שאנחנו שמים בכל אוכל בערך כי אנחנו מקובעים

אפשר גם רק מלח פלפל

אפשר להשתמש ברטבים ותבלינים נוספים אני מניחה רק שאני לא ממש מכירה..

אה ושמן זית בכל מקרהמוריה.


שמן, הרבה פפריקה, מלחיראת גאולה
יוצא מושלם.
ככל שיש יותר שמן, יוצא טעים יותר 🤭
ממליצה לבשל חצי בישולמשמעת עצמית
לא עד ריכוך מלא
אח"כ לסנן מהמים, לשים בקערה ומעל:
שמנז בכמות יפה,מלח, פפריקה, אורגנו או טימין או בזיליקום יבש. לערבב טוב לשטח בתבנית, לאפות בחום ממש גבוה (200° ומעלה) עד להשחמה.
כך זה מקבל קריספיות מבחוץ ורך מבפנים.

אה, והכי טעים עם קליפה...
גם בטטה עם קליפה?-פשוט אני-


אמממ פחות נראלימשמעת עצמית
רעיון לשדרוג נוסף 🥔תנו חיוך (-:
בס''ד
שלום @-פשוט אני-
נסי להשתמש באבקת שום גבישי ו.. באבקת שמרי בירה.

אבקת שמרי הבירה אמורה לתת טעם גבינתי ומוקרם לירקות ללא שימוש במוצרי חלב אמיתים. שווה לנסות !!


בהצלחה 💐
וואלה?! מעניין. תודה!-פשוט אני-


פלפל שחור שמן זית ומלח גס!! תודי לי אחכ..ח.צ.גנט
שמן מל"פ אורגנו.בינייש פתוחאחרונה
200 מעלות שעה עד שעה וחצי. תלוי בגודל.
כשאני מכין תפוחי אדמה לשבת אני מוסיף אבקת שום.
2 הדברים שכמעט כולם הכי אוהבים ממה שאני מכין בתנור זה התפוחי אדמה של שבת ועוגת בננות שוקולד צ'יפס.
אנשים מעדיפים את התפוחי אדמה לשבת על עוגות אחרות כמו עוגת דבש/שוקולד/תמרים.
(אגב לחתוך לשנים למרוח שמן זית באופן אחיד לאורך ולרוחב כל התפוח אדמה או הבטטה ולהניח בתבנית על הקליפה)
שבת פרשת שמותופל לימון

הצעה לשדרוג משה בתיבה - קבבון מאנטרקוט טחון, עטוף במלוואח מוגש עם טחינה וסלט קטן

נשמע מעניין... זה משהו שכבר הכנת?מבקש אמונה


תודה! מקווה לנסות אותו בקרובמבקש אמונה


מה מתוכנן אצלינויעל מהדרום
לק"י

חלות
סלט חי
טחינה
חצילים
סלק (משבוע שעבר)

בראוניז
עוגת גבינה וריבת חלב
עוגיות
מגולגלות שוקולד ואגוזים
עוגת יומולדת מההקפאה

ליל שבת:
כפיתות של דודה שלי מההקפאה
קוסקוס
מרק/ עוף עם מלא שום

יום שבת:
ארישה (חמין חיטה)
שניצלים (ואם לא יהיה כח- אז חזה עוף כלשהו)
תפו"א בתנור

סד"ש:
לא ידוע מה מעבר ללחם, סלטים, טונה וכדומה.
בינתיים יש עוגות ועוגיות🤭יעל מהדרום



ושאריות מהארמון של היומולדת (ילדת היומולדת אמרה שיצא ארמון):

תכלס החלק הכי חשובח.צ.גנט
מתוקים זה הכי הכיופל לימון


נראה טעים!נעמה301
אפשר מתכון לבראוניז ולעוגת גבינה וריבת חלב?
תודה!יעל מהדרום
לק"י

בראוניז פרווה ב 10 דקות הכנה - בראוניז פרווה מושחתים מדהימים!
(אפשר לשים כוס סוכר לבן במקום הסוכר החום והלבן. והפעם שמתי בטעות רק 100 גרם שוקולד במקום 200....יצא יותר עוגה ופחות בראוניז דחוס).

עוגת גבינה וריבת חלב חלומית! במינימום מאמץ
תודה רבה!נעמה301
סלק טרי או מבושל? איך את שומרת משבת לשבת?הל"ה
תודה!
מבושל ומתובל במלח ולימון (אבל הוא חוסל בינתיים🤭)יעל מהדרום
לק"י

לימון די משמר.
אני לא שומרת בכוונה, פשוט נשאר מלא.
אצלנו התכנון הוא שבת מקפיא, מקווה שאחרונהבוקר אור
ערב
מרק ( עדשים?)
קוסקוס
רוטב בולונז מהמקפיא

בוקר
חצילים בתנור
טחינה

סדש
אנטיפסטי
בורגול עם ירקות מהמקפיא
עוף מהמקפיא

עוגיות טחינה מהמקפיא
נראה אם בעלי יספיק להכין עוד עוגה זריזה..

פיתות קנויות
נוסעיםנפש חיה.
לוקחים איתנו קוגל מוכן ביתי.
בעזרת ה'.
איך יוצא לך? זוכרת שפעם שאלת או כתבת פה על קוגליעל מהדרום
מתכון לא מדוייק (יש מלא מתכונים באותו עיקרון)נפש חיה.
מבשלת איטריות או ספגטי
מסננת ושוטפת במים קרים שלא יהיה בצקי
שמה בסיר בערך כוס שמן וכוס סוכר+- מחממת לתחילת היווצרות קרמל ומוסיפה (בזהירות זה רותח!!!!) מים ומערבבת
מכניסה את הספגטי המסונן + 3 ביצים
ומייד מערבבת ללא הפסקה (כדי לא לקבל ביצה קשה...) ויוצקת את הבלילה לסיר מתאים*/ תבנית

אופה בתנור 180° כשעה , או עד שהוא שחום יפה.

*אם זה סיר מותאם לתנור (בדרך כלל מכינה בתוך סיר לג'חנון)
אז נותנת לו להיות על הגז, כשמריח טוב הופכת אותו לצד השני ולפעמים פותחת אותו כדי לראות מה מצב האובייקט....

כשהוא נעשה חצי בישול , אני מעבירה לתנור להמשך אפייה עד ששחום יפה.

אם זה תבנית אני מתייחסת כמו עוגה.

אשתדל לצלם לך מתכון כשאוכל.
תודה על ההשקעה בכתיבה!יעל מהדרום
לק"י

זכרתי שפעם שאלת על קוגל תפו"א.
ולא זכרתי איך יצא לך...

ראיתי מתכון מצויין של איה קרמרמן, טרם ניסיתינפש חיה.
לא היה לי סבלנות בשביל זה... מאמינה שכשאתחיל קוגל תפ"א זה ירוץ אצלינו.

בינתיים הולך אצלינו האטריות.

מצרפת לך מתכון של הקוגל, לרוב אני מכינה אותו בסיר. מקווה שהכתב ברור...
תודה!יעל מהדרום
לק"י

(האמת שלא התכוונתי להכין. מקווה שלא הטרחתי אותך).
(הכל בסדר! מקווה שזה לתועלת אחרים גם...)נפש חיה.
אני מקווה להכין!! לא נראה לי שהשבת אבל בעז''המקסיקנית


תודה על המתכוןאבןישראל
רוצה להכין בקרוב
בבקשהנפש חיה.
שתהיה לך סיעתא דשמייא!
טעיתי! *לא* מוסיפים מים בכלל! אלא רק את הספגטינפש חיה.
הביצים והתבלינים, מערבבים לעיסה
ויוצקים לסיר או לתבנית.
*את התבנית לכסות במהלך האפייה ולפתוח בסוףנפש חיה.
להשחמה
כמו בהכנת תפ"א.
תודה! אני לא מתכוונת להכין🙊יעל מהדרום
אצלינומשמעת עצמית
עבר עריכה על ידי משמעת עצמית בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 23:49
בעז"ה:

לילה:
חריימה מושט
מרק עוף וגרונות הודו
פרגיות, סיגרי בשר
תפו"א ובטטה בתנור עם טימין

בוקר:
סלט עוף
ביצים
צ'ונט

סדש:
כלום.
תה עם עוגה

סלטים:
חומוס ביתי
טחינה
סלט ירוקים חמוציות
פלפלים ופטריות
חציל שרוף במיונז
חצילים בשום
חצילים וגמבה
סלט שרי וצנוברים

עוגת מייפל פקאן



איזה יופי!יעל מהדרוםאחרונה
נוסעיםאבןישראל
נביא עוגה חלבית לבוקר
ושניצלים לבוקר
אנחנו השבת נוסעים🥳🥳טארקו
חשבתי להכין עוגה אבל נגמר הכח אז ויתרתי
יומולדת לאחיינית מתוקה
אצלנואיכה
סוף סוף בבית, רק אנחנו וזהו.

ער'ש
מרק (היחיד שעוד לא על האש)
קישוא ממולא
חזה עוף
בטטה בתנור

שבת בבוקר
בורקס בשר ברוטב פטריות
מקלובה (מעניין איך יצא, פעם ראשונה שהכנתח)

ס. שלישית
דג מרוקאי
לביבות תפו''א

סלטים -
סלק
חציל בטחינה
חומוס
אבוקדו
זיתים
שום קונפי
פלפל קלוי

יש קראמבל תפוחים במקפיא
וחלות חצי מהמקפיא וחצי מהמכולת.

ויש גם לחוח 😋
ויצאה לי פיצה ממש שווה לארוחת צהרייםאיכה

נראה וואוווווומשמעת עצמית
וואו!! חבל שאנחנו לא שכנות🤭יעל מהדרום
לא פייר להעלות כזאת תמונה בלי לכתוב כתובת.....מקסיקנית

בוכה/צוחק

נראה כמו פיצה מהמסעדה!! מהמםםםם! ונורא מגרה

עשית לי חשקאורה שחורה
בזכותך הכנתי.
תודה🍁
איפה הפורום של הפשיזם?פרופ' סליבא

מישהו יודע?

רעיונות לאוכל קל וזולמקסיקנית

יש לנו שכנה שלצערי נפטרה לפני כחודש.... הצעתי לבעל לבשל כי ראיתי שאוכלים רק פיצה וכאלה כל יום והוא הסכים פעם בשבוע

הבעייה שאין לנו עכשיו כסף מיותר וגם אין לי זמן לטגן אחד אחד גם בשבילם, אז משהו בתנור או כל הארוחה בסיר אחד או משהו ממש קל 

ושאפשר לחמם שוב ושוב כי אין להם מיקרו וכל אחד מגיע בשעה אחרת

הם לא אוכלים פטריות וגם לא חריף כי יש ילדים קטנים

תודה!!

מרק, לחמניות, פאי רועים, פסטה, לזניהרבע ל7
מג'דרה,

בהצלחה ♥️
סליחה, מה זה פאי רועים?מקסיקנית


מה שאני מכירהרבע ל7
זה בשר טחון במחבת עם תבלינים אפשר להוסיף גם בצל, וגזר מגורד קטן

שמים בתבנית שכבה ומעל שכבת פירה (שאני מכינה מתפוא ומלח)

אצלנו זה נחשב מושקע
מנצל"שת פאי רועים יעבוד עם בשר טחון הודו?אם_שמחה_הללויה
כןרבע ל7
וגם עם עוף טחון אני עושה לפעמים
מרק זה ממש מוצלח!יראת גאולה
איזה חמודה ואכפתית את!

מנסה רעיונות: (לא יודעת מה זול אצלכם...)
עוף עם תפוחי אדמה בתנור או בסיר.
אולי קציצות טונה אפויות בתנור + פתיתים.
דג בתנור עם אורז.
תודה! אצלנו הדג יותר יקר מהעוף אז דג לא רלוונטימקסיקנית


מוקפץ (בשרי/פרווה להוזלת עלויות-רק מירקות ונודלס)השם בשימוש כבר
קוסקוס - מוכן משקית כמובן. גם הוא יכול להיות פרווה או בשרי.
אפשר גם פתיתים עם נקניקיות ברוטב אדום-בסיר אחד
תפו"א וטונה ברוטב אדום - ג"כ בסיר אחד
עוף ואורז בתנור ביחד
פלפל ממולא אורז
רעיונות מצויינים! ממש תודהמקסיקנית


פסטה בולונזאמא יקרה לי*

קציצות מכל הסוגים- עוף/הודו/ בקר/ דגים. אפשר לעבות בהרבה פירורי לחם וירק כדי לקבל כמות יפה

(ואז אולי תשאירי גם לך)

מרקים עם קטניות- סיר גדול, כמה ירקות, קטניות שהשרית ואפשר להוסיף אטריות או גריסים

כדי שתהיה גם פחמימה.

טופו! לא יקר ואפשר להכין דברים טובים איתו.

פשטידה גדולה עם המון ירקות, ביצים וקמח

כנפיים בתנור- זה ממש זול ותוכלי להכין כמות גדולה בצ'יק. ילדים עפים על זה.

 

ויישר כח יקרה. איזה מעשה חסד מהמם!

תודה אהובה!! הרעיונות שלך עזרו לימקסיקנית


הצעה בכיוון אחרטל..
ממש תלוי מנטליות וקשר
לומר שיכולה לבשל בשרי בשמחה אם הוא יביא לך
)בהנחה שזמן לבשל יש לך והכסף הוא הגורם המגביל)
אצלנו בבישולים ליולדות עושים ככה לפעמים
לא הייתי מבקשת ממנו... הוא טובע בחובותמקסיקנית

עדיף לי להצטמצם קצת ולא לבקש כי הוא לא במצב של לשלם

תודה בכל אופן

קוגל/ פשטידה/ תפוחי אדמה אפויים/ מרקנפש חיה.
ממש תודה!מקסיקנית

הבאת רעיונות מעולים שלא חשבתי עליהם

אורז עם חומוס/ תוספת אחרת, באותה תבניתנפש חיה.
איך מכינים?רבע ל7
אני כותבת מה שאני עושה כשאין לי הרבה זמןנפש חיה.אחרונה
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 20:13
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ג 20:11
הקדמה: כשיש לי זמן- אני מכינה את החומוס:
1. משרה במים קילו/ חצי קילו חומוס למשך 8-12 שעות (מחליפה את המים לפחות פעם 1) כדי שייתנפח, אחר כך בוררת , מנביטה על מגש/ בתוך קערה מכוסה.

2. כשהוא מתחיל לנבוט- מוציאה הכל, שוטפת ומעבירה לסיר גדול.
3. מוסיפה מים עד לכיסוי ומבשלת על אש בינונית בלי מכסה/ חצי פתוח.
יש להסיר את הקצף שנוצר על מי החומוס. אפשר להוסיף תיבול קל (כמון, פלפל שחור) וכשהחומוס רך- להוסיף בסוף הבישול את המלח.

4. מורידה מהאש ומניחה לקירור.
5. כשהתקרר, מחלקת את החומוסים למנות, לפי הכמות הרצויה. מקפיאה בשקיות סנדוויץ.


כל האופרציה הזאת ^^ לוקחת 1.5 (שעה וחצי) בערך, לי זה משתלם לאורך זמן...
וכשאני צריכה משהו מהיר ומזין, שולפת מהמקפיא שקית חומוס מוכן- מפשירה ופשוט מוסיפה אותו לסיר אורז (בשלב הסופי שלו) , מתקבלת מנה משביעה שאפשר לאכול עם סלט או ירקות חתוכים.





אפשר לעשות את אותו דבר ( אורז עם תוספת)
עם
גרגרי תירס (אפשר להרתיח כמה ד ולפזר על האורז)
אפונה (אפשר לבשל כמה דקות בסיר נפרד ולפזר על האורז)
שעועית/ קוביות גזר (כנ"ל)



@מקסיקנית