שרשור חדש
מתכון טעים לפרגיתאר
מכינים בדקג עם הרבה בצל מטוגן
עם דבש ולימון או עח האש עם תבלין פרכית

מחפשת מתכונים אחרים לגוון
ראיתי פעם מתכון עם אורז
או בתור תבשיל
רק שאין לי מתכונים

בקיצור אשמח לרעיונות חדשים

תודה
בתוך רוטב פטריותיעל מהדרום
לק"י

תחפשי אצל ניקי ב. רעיונות נוספים.
נכוןבימבה אדומה
יש לה מתכון של פרגיות עם פטריות. מעולה ממש.
תודה!אר
ננסה את זה השבת בע"ה
פרגיות עם אורזופל לימון
אלופה כמה מתכוניםאר
ינוסה בהמשך בעה
אושפלאו עם פרגיותופל לימון
מג'דרה עם פרגיותופל לימון
פרגיות וירקות בתנור - שגר ושכחופל לימון
פאיה גם עם פרגיותופל לימון
פרגיות וניוקי בתבנית אחתופל לימון
זה הקבוע שלנורק טוב!
פרגיות בסילאן וסויה עם תפוחי אדמה ובטטה- מתכון בסיר אחד


אשמח למתכון שלך עם הבצל. מרגישים את הטעם של הלימון? לא אוהבים פה חוץ ממני...
עושה לי חשק לנסות עם חזה עוףיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

ותיבול לפי מה שיש בבית.
מעבד מזון זה ממש לא בלנדרופל לימון

הכי פשוט לגגל "מעבד מזון" ולגגל "בלנדר" וללמוד את ההבדלים.

בגדול בלנדר מתאים לטחינת מרקמים נוזליים יותר בעוד שבמעבד מזון אפשר לטחון הכל

קצת קשור- קיטירינג בירושליםמקום בעולם
מכירים קייטרינג קטן בירושלים שאין לו הגבלת מינימום של מנות להזמנה?
תפריט מגשים ממאפה נאמןבאר מרים
הולי בייגלאם לשתיים
לדעתי יש להם מחירים לפי מגשים, אבל זה לא בטוח מעודכן.. (לפני כמה שנים היה כך)
תודה!מקום בעולםאחרונה
טיפ מצויין שגיליתי אתמולמבקש אמונה

רציתי להכין מעקודה (או מחמר בלשון אחרת)

ובמתכון היה כתוב שכדי לטגן בהתחלה לשים נייר אפייה בסיר ולשמן גם למטה וגם מהצדדים...

רציתי לחסוך לי את המאמץ והנייר אפייה

ואז נזכרתי שראיתי שאפשר לטגן עם מיונז (וזה לא עושה טעם לוואי) ומה שיפה בו שהוא נשאר במקום ולא נוזל. 

אז מרחתי שכבה דקה של מיונז למטה ובצדדים עד הגובה הנחוץ, חיממתי עד שהתחיל לבעבע וזה באמת נשאר במקום ולא נוזל כמו שמן, ושפכתי על זה את הבלילה.   

 

יצא גם מטוגן טוב וטעים!! וגם חסכתי לי עבודה עם נייר אפייה

 

 

והרעיון הוא מ"חזה עוף" שנשאר עסיסי בזכות המיונזמבקש אמונה

כי הוא נדבק ולא נוזל וככה עוטף את כל החזה עוף למשך כל זמן הטיגון.

 

אז אם כבר כתבתי אני אביא את המתכון

לשתי כפות מיונז - חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית אורגנו, ושליש כפית כמון

מטגנים בערך 3 דקות מכל צד

ויוצא לכם חזה עוף עסיסי וטעים שאני אישית ממש טרפתי המום

 

נשמע טעים! והפטנט מענייןיעל מהדרום
מבקש אמונהאחרונה

רק לציין משהו שלא כתבתי קודם (יכול להיות שזה ברור, אבל ליתר ביטחון)

מורחים את החזה עוף במיונז המעורבב בתבלינים ומטגנים ככה על מחבת נקייה.

 

שמחתי להועיל 💪

משהו חשוב שלמדתי על מרק ירקותבינייש פתוח
הדרך הטובה לבשל ירקות לפני שרוצים לרסק אותם, היא על אש קטנה בבישול ארוך עם מכסה.
מסתבר שגם אש קטנה מרתיחה ומבעבעת את המים אחרי הרבה זמן (שעה וחצי שעתיים) באופן פחות חזק אבל לאורך זמן הירקות מבושלים היטב ואפשר לרסק אותם הרבה יותר בקלות.
נכון עשב לימון

גם ביצה קשה אפשר בשל על אש קטנה במים קרים עד שהם רותחים, ואז כשהם מבעבעים לכבות את האש ולהוציא אותה, כי היא כבר מתבשלת

אין כבר הזכרת ביציםבינייש פתוח
אז כדאי להוסיף מלח לסיר וזה יקל על תהליך הבישול ועל תהליך הקילוף. אומר את זה מנסיון
להוסיף את המלח ברגע שמתחילים להרתיח את המים?ארץ השוקולד
רגע לפני שמדליקים את האשבינייש פתוח
אחלה, תודהארץ השוקולד
המלח מונע מהביצים להיסדק במים בזמן הבישול*אשתו של בעלי*
מה שמסייע לביצים להתקלף בקלות זה להזרים המון המון מים ולקרר את הביצים לאחר בישולן.
וואלה?בינייש פתוח
אני דווקא שמתי לב שכמה שאני יותר מבשל את הביצים הם מתקלפות טוב יותר.
עדיף לבשל קצת יותר מידי מאשר פחות מידי. אפילו אם החלמון יצא והחלבון נחתך לשניים (זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לעשות לו לפני שנאכל אותו)
רק אם הוא מתפרק למלא חתיכות קטנות זה לא נוח ומעצבן.
שעה וחצי שעתיים לבישול ירקות?ופל לימון

מלא זמן.

מה שכן זה כשמכינים מרק ירקות, שלב אידוי איטי על אש נמוכה מוסיף המון לטעם, אידוי - לפני הוספת הנוזלים.

עוד משהו חשובבינייש פתוח
גיליתי את זה בטעות. היתה לי משמרת אתמול בלילה בחוץ בקור ופרסתי ירקות ולא נשאר לי זמן לבשל ולרסק אותם. אז הרחתי את הסיר, ולפני שיצאתי מהבית הנמכתי את האש ויצאתי למשמרת.
כנראה שיש לי יותר מזל משכל שגרם לפנצ'ר שהחזיר אותי הביתה אחרי שעתיים במקום אחרי שלוש שעות.
מוזמנים להיכנס לפורום דירה נאה או נשו"ט לראות מה עוד למדתי בטעות על שיפוץ בית.
כמו המעבר דירה והדברים החשובים בחיים, לא תיכננתי אותם מראש אלא מי שיושב למעלה.
מוזמנים גם להיכנס ללנ"ו ולראות את המסר החיובי שגרם לי לשבור באופן חד פעמי את ההפסקה מהפורום.
אם יוצאים מהבית עדיף להעמיד את הסיר על פלטהחילזון 123
או משהו כזה. גז דולק פחות מומלץ.
הרבה תגליות חשובות בעולם הגיעו מטעויותארץ השוקולד
היכולת ללמוד מהם בדרך מדהימה, הלוואי שהייתי מצליח בכך יותר גם.

תודה על ההפניות, מזל טוב ובהצלחה
אכןבינייש פתוח
ההמצאה הגדולה ביותר בעולם שמצילה מיליונים גם כיום, התגלתה בטעות, והיא האנטיביוטיקה.
זה לא אומר לנוח על זרי הדפנה ולתת לדברים לקרות מעצמם.
רוב מכריע ההמצאות של ההמצאות התגלו אחרי המון שנים של חקר ניסוי ותהייה.
לפעמים של עשרות חוקרים שחיו לאורך מאות שנים.
מה שאנחנו אמורים ללמוד ממה שהתגלה בטעות הוא לפקוח עיניים.
אמרת יפהארץ השוקולדאחרונה
לא משאירים אש דולקת ללא השגחה תפוחית 1
יש למישהו מתכון לסמבוסק בלי התפחה?מוריה.


נסי להשתמש בבצק פיצה ולמלא במלית (כמו קלצונה)תנו חיוך (-:
תודה, יצא מעולה ממשמוריה.


ברוך השם, משמח לדעת 🙂תנו חיוך (-:אחרונה
מה אתם מכינות לסוף הצום?איכה
מתלבטת בין פנקייקים למרק / מרק קובה.

אולי נעשה גם וגם.
בהזמנה מראשנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י' בטבת תשפ"ג 17:07
פוקאצות
מרק?
כדורי גבינה
אם נספיק אז קציצות דג
מחר בע"ה עוגות שמרים (הכנה לשאבעס)
לחם ביתיבימבה אדומה
ומאפינס תירס וזיתים
מרקאבןישראל
ולחמניות
מרק גריסים וירקותבוקר אוראחרונה
יצא טעים
קיצור זמן בימי שישיעלמא22
עד עכשיו הייתי בבית, אז היה לי זמן בימי חמישי להתחיל לבשל ממש בנחת, להתלבט מה להכין, וכו'. עכשיו התחלתי לעבוד, אז אין לי את זה, ואני מגיעה לשבת עם הלשון בחוץ.

ממש אשמח לטיפים לקיצור זמן ויעילות במטבח בימי חמישי בערב / שישי. כל דבר שעולה על דעתכם
להתחיל עוד קודםbinbin
להתלבט על תפריט בשלישי ולעשות קניות בשלישי.
רביעי להתחיל בהכנות....
ורשימות. מאוד עוזר לי רשימות.
קינוחים נגיד זה משהו שאפשר להתחיל ברביעי לדעתי.
לסדר לעצמך תפריט בסיס קבועבאר מרים
סוג של "תפריט של שבת סטנדרטית"
וממנו אפשר לצאת לווריאציות -
אבל אז הראש מאוד מסודר איך אמורה להיראות כל סעודה ומה אמור להיות כלול בה..

עוד עצות:
לאמץ מתכוני "שגר ושכח" לתנור..
אוכל שמתבשל על הפלטה
מאכלים של שלב אחד של בישול
להשתמש הרבה במעבד מזון
להיעזר במאכלים חצי מוכנים
להכין סלטים/ עוגות/ חלות בכמויות כפולות ולהקפיאיעל מהדרום
לק"י

אם אתם קונים עופות טריים, אז לחתוך ולתבל ורק אז להקפיא.
והכי חשובופל לימון

אם את כבר משקיעה זמן בהכנת מנה כלשהי, תכיני כפול, ותקפיאי

כך בשבת אחרת לא תצטרכי להכין הכל מההתחלה, יהיו קיצורי דרך

תודה לכולם!עלמא22אחרונה


המתכון המושלם לספגטי ברוטב עגבניותbinbin
איך שאני עושה יוצא נחמד אבל לא כמו שאני רוצה... מזל שבעלי דווקא אוהב
חסר לי צבע, חריף לי מדיי... יש לציין שזה לא מתכון שלי
אז תגידו לי איך הופכים רוטב לסמיך וטעים בבקשה
לגבי רוטב לספגטי 🍝תנו חיוך (-:
עבר עריכה על ידי תנו חיוך (-: בתאריך ב' בטבת תשפ"ג 17:31
בס''ד

שלום לך @binbin

לרוטב עגבניות בסיסי:
🍝כדאי להתחיל בטיגון בצל (קצוץ או רצועות דקות), ושום כתוש; ולאחר מכן משלבים עגבניות קצוצות או עגבניות מרוסקות מקופסא.
🍝נותנים לתערובת להתחמם, ובשלב מסוים כשמתחיל להיווצר רוטב , מוסיפים תיבול- מלח, פלפל לבן, אורגנו ומעט סוכר (מאוד חשוב לאיזון הטעמים)
🍝מוסיפים מעט מים במידת הצורך. נותנים לתערובת לבעבע ומעט להצטמצם.
משלבים את הספגטי המבושל לאחר שהרוטב מוכן.
(מומלץ להקפיד על הכנת הרוטב לפני הפסטה- לפי הכלל ש''הרוטב מחכה לפסטה"- אמור להשפיע על התוצאה הסופית)

בהצלחה 💐
תודהbinbin
אז סוכר אני לא מוסיפה... אנסה למרות שאני קצת נגד אבל אולי זה נחוץ באמת.
מכינה את הרוטב לפני הפסטה.
הרוטב פשוט יוצא נוזלי מדי בלי סמיכות... ושמה 2.5 ספלים של מים
אולי זה הכמויות הלא נכונות - מתכון לא שלי
תשימי יותר רסק ופחות מיםחילזון 123
זהו זה משהו בכמויות..binbin
אפשר להסמיךמשמעת עצמית
עם כמה כפות קמח או קורנפלור מומסות במים
להקפיד שלא יהיו גושים
לשפוך לרוטב ולערבב
אחרי שירתח הרוטב יהעה יותר סמיך ועם גוף.
תודהbinbin
למה להוסיף קמח? פשוט להוריד מים.. היא שמה 2 וחצי כמקום בעולם
נשמע באמת פשוט יותר מידי מיםטארקו
ומבחינת חריפות- תעשי עם תבלינים אחרים ופחות מהחריפים. אין סיבה שיהיה לך חריף.

ואני גם מצטרפת למי שאמר לך להוסיף טיפה סוכר.
אני אוהבת ברוטב גם פפריקה/תערובות פפריקאיותטארקו
שמתי פפריקה אדומה בשמן..binbin
אז כן סופית הגזמתי עם המיםbinbin
פשוט רציתי הרבה רוטב 🤷‍♀️ אז הכפלתי גם את הכמויות של הכל.. זה כנראה לא הולך.
ולגבי החריפות זה יותר מדי פלפל שחור אזכור להבא🙈
אני גם לא שמהבימבה אדומה
אלא שמה פפריקה שיש בה מתיקות טבעית. וגם סבתא שלי לא שמה סוכר והמקרוני שלה מעולה.
אני מוסיפה משחת עגבניות מהשפורפרת של mutti .מהלכת בדרכה
אמא שלי לפסטה של הילדים מוסיפה קטצ'ופ (וזה המתכון שכל הנכדים עפים עליו).

רוטב עגבניות לפסטה מכינים מעגבניותופל לימון

וכמה שיותר פשוט ככה יותר טעים

אז אוספת את העגבניות הרכות מהמקרר אם אין מספיק אז מוסיפה קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי

מתחילה ב3-4 שיני שום כתושות להזהיב בשמן זית

מוסיפה את העגבניות ומבשלת על אש נמוכה

מתבלת במלח, קורט סוכר

עלי בזיליקום קצוצים-בסוף כשהעגבניות איבדו צורה והפכו לרוטב

וכן, זו לא טעות אין פה שום מים.

 

כשהרוטב מוכן גם הפסטה מוכנה, מוסיפים לרוטב חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה, מרתיחים רגע ויוצקים על הפסטה

אני אוהבת רוטב מתקתקנעמי28
מטגנת המון בצל - עד שנהיה שקוף
קצת שום
ואז או עגבניות מקולפות רכות / עגבניות מרוסקות של mutti

ואז מוסיפה מים ממי הבישול של הפסטה!
יש שם עמילן (לדעתי) שמסמיך את הרוטב
בערך 2 מצקות, לא יותר.
שימי לב עם המלח כי המי בישול כבר מלוחים.

בעיקרון זה אמור להיות שעות על הגז עד שהעגבניות הופכות למתוקות (האיטלקים שמים שעות)
או פשוט מעט סוכר, אם לא זה חמוץ.

בזיליקום וזהו.

תודה על התגובות והטיפים של כולם!אנסה שוב השבוע בעזbinbinאחרונה
שבת ויגש. מה מתכננות?הל"ה
אצלנו השבת
ערב שבת-
חלות וסלטים: טחינה, מטבוחה, חומוס, סלק, אנטי פסטי
מרק עוף
פרגיות עם תפוא בסיר אחד
ברוקולי בתנור

וביום השבת-
חלות וסלטים
שניצלים
קציצות הודו על מחבת פסים
אורז
ועוד ירק שמתלבטת עדיין על מה

סעודה שלישית לחמניות וממרחים, קפה ועוגה

עוגות לשבת: עוגת שיש, בראוניז שוקולד גבינה
שבת שלום!
אני אכתוב מה בא לי, מה יקרה בפועל נגלה בהמשךיעל מהדרום
לק"י

חצילים מההקפאה
טחינה
משייר/ גזר וכרפס
קונפי עגבניות ושום
סלטים חיים

עוגיות שוקולד צ'יפס מההקפאה
עוגיות עם אבקת סוכר
עוגת גבינה/ ריבת חלב אפויה
עוגה בחושה

ליל שבת:
כפיתות מההקפאה
קוסקוס ומרק

יום שבת:
תפו"א בתנור
קוסקוס
שווארמה

סד"ש:
פשטידה או לביבות
אז ככהבימבה אדומה
ליל שבת, מתארחים בע"ה

בוקר שבת:
חלות (מהמקפיא) וסלטים (מטבוחה סלק חצילים טחינה)
חמין (צריך לבדוק אם יש מצרכים ואם לא, לקנות)

סדש:
פשטידת פסטה וטונה
השבת מתכונים ב- 10 דקות יתקבלו בברכהופל לימון

אין לי יותר מידיי זמן

אז סיר חמין יהיה כי זה הכי מהיר בשבילי

ועוף בתנור - גם

סלמון מכינה ברגע

סלטים נו אין ברירה

אני צריכה להחליט אם להוציא את המרק משבוע שעבר מהמקפיא או להכין אחד אחר (שלא ישתעממו)

הקהל השבת פחות על תפו"א אז מה הולך בצ'יק?

אורז? קוסקוס משקית?יעל מהדרום
אורז חובה עם אטריות מושחמותופל לימון

אולי באמת קוסקוס , רק שזה לצהרים ואין לי רוטב להרטיב חוץ מהחמין שהחלק שיאכל מהקוסקוס לא אוהב חמין אז מתלבטת

בורגול? קינואה?איכה
אנחנו לפעמים עושים סלט קוסקוסיעל מהדרום
שזה כמו טאבולה?ופל לימון


נראה לייעל מהדרום
אצלנו בע"ה שבת מקפיאבוקר אור
אני בעומס רציני
פיתות קנויות
עוגיות קינמון מהמקפיא
יש גם איזה תערובת של עוגיות שקיבלנו משבת שעברה במקפיא

ערב
מרק אפונה/עדשים
קוסקוס
רצועות חזה עוף ברוטב מהמקפיא

בוקר
חצילים
טחינה
סלט ירקות

צהרים
אנטיפסטי
עוף מהמקפיא
נודלס מוקפץ/בורגול עם ירקות מהמקפיא
אצלנו מלאאא אורחיםאיכה
חלות מהמקפיא.

סלטים - סלק, טחינה, חומוס, פלפל קלוי, שום קונפי, חציל ברוטב (משבת שעברה),מטבוחה (מהמקפיא), אבוקדו

ער''ש
מרק עוף
בשר ברוטב פטריות
עוף בבצל
בטטות בתנור
אורז מתובל

בוקר
סלטים חיים
שניצלים
מוקפץ וחזה עוף
שעועית
נודלס

ס. שלישית
פ. תפו''א
דגים

עוגות (בעיקר מהמקפיא) - רעידת אדמה, חתיכות חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס, רוגעלך, ובקלוואות ביתיות טעימות ברמות.
נגוון לפי מה שיתחשק.

פוקפורן, ופירות.
ואו נשמע מעולהח.צ.גנט
משלוח אלי תודהמקום בעולם
באמת צריכה לעשות לך משלוח פעםאיכה
אם ניסע שבת הבאה, אולי יגיע אליך
חיים שלי אתמקום בעולם
אצלנו בעז"המוריה 7

חלות ומטבוחה מהמקפיא

סלט חצילים ברוטב חריף

סלט חסה

סלט גזר עם שום

סלט תפו"א במיונז אם יהיה זמן

 

ערב:

מרק עדשים

דג עם תפו"א ברוטב צהוב

 

בוקר: 

חמין עוף

דג בתנור עם תבלינים

אורז עם ירקות (גזר/סלרי)

 

סעודה שלישית:

לביבות טונה בתנור

ביצים קשות 

 

ובנוסף בע"ה אם יהיה זמן וכוחות אז עוגיות טחינה/ פצפוצי אורז בריאים כאלה

 

 

יואו חלישות הדעתמשמעת עצמית
מכל החלות שאופים כאן...
לא מגיעה לזה🤦‍♀️

ליל שבת:
מושט חריימה
מרק עוף וגרונות הודו
עוף בתנור עם מייפל ואורגנו
תפוא קטנים בתנור

בוקר:
כבד קצוץ
סלט ביצים
צ'ונט אסאדו

סדש:
כלום בערך. פירות...

סלטים:
חומוס
טחינה
חציל שרוף במיונז
חציל מטוגן עם גמבה
ממרח פלפלים
אולי טאבולה
גזר שום כוסברה
גזר מתוק
פסטו

עוגת קפה

אפשר מתכון לעוף? נשמע טעים ממש 😋איכה
ואיך באלי כבד. אין אצלנו במכולת 🙁
את מכינה מלא אוכל! מה נפלת על החלות.....יעל מהדרום
לק"י

אני מכינה פחות אוכל, ולא בטוחה שאכין חלות.
אני צריכ שרשור נקיונות במקום שרשור תפריטים🙊
מתכננתאבןישראל
ערב שבת
סלמון בסיר
בורקס בשר עם רוטב פטריות

בוקר שבת
קציצות בשר מטוגנות
עוף ותפוא בתנור

סלטים
ביצים
מטבוחה
טחינה
חציל במיונז
חציל מטוגן
גמבה תירס חמוצים ומיונז
חומוס עם זעתר
כרוב סגול במיונז

עוגת שיש
עוגיות רעידת אדמה
חלות
נשמע טעיםרק טוב=)
אפשר מתכון לבראוניז עם גבינה?
עוגה במקור של קרין גורן שאני מורידה משם מלאאאהל"ה
סוכר, חמאה, שוקולד..
לתערובת הגבינה
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה
3 ביצים
תמצית וניל
כף קורנפלור
לערבב הכל ולהניח בצד

לתערובת הבראוניז
200 גרם שוקולד
100 גרם חמאה
להמיס יחד ומוסיפה-
2 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס ורבע קמח
כפית א. אפייה
קורט מלח

לערבב הכל יחד
לשים בתבנית את תערובת הבראוניז ועליה את שכבת הגבינה ולתנור מחומם 170 מעלות עד שמשחים.
טעים!!
תודה רבה רבה!!רק טוב=)אחרונה
אצלנומאוהבת בילדי

ערב שבת

מרק ירק (חורשט) עם בשר ועופות

אורז עם כנפיים

 

בוקר חמין

 

סד"ש דגים ברוטב אדום

 

 

סלטים-

קישואים בטעם כבד

משייר

מלפפונים בחומץ

מטבוחה (הכנתי אתמול מ5 קילו עגבניות ויצא 2 וחצי קילו!! אז עכשיו יש לי מלא במקפיא...)

חומוס

טחינה

חציל בטחינה

חסה עם חמוציות (אבל זה אני מכינה בשבת)

 

עוגת יומולדת

ועוגה לפרשת שבוע

(עוגת טורט בעיצובים שונים..)

מצומצם ביותר-מקום בעולם
מאסנו באוכל ועם 0 כוחות.

חלות
מטבוחה
חומוס
טחינה
פטריות ובטטה (שהכנתי פעמיים כי המח שלי פירה)
סלט חסה עם תפוזים או משו
עוגת שמרים

לערב-
בשר מספר 8 עם לוביה ואורז

לבוקר-
ג'חנון עם חלות וסלטים

סעודה שלישית-
לא הוחלט
מה זה פטריות ובטטה?יעל מהדרום
אופה בטטותמקום בעולם
ומטגנת בשמן זית פטריות ורצועות בצל..
מאחדת, מלח פלפל סילאן וסטיה
פהטארקו
חלות מהמקפיא
סלטים מהמקפיא- מטבוחה פסטו זיתים קישואים פטריות

ליל שבת
בלינצ'ס מהמקפיא
רוטב פטריות

עוף עם מלא בצל ושום ברוטב מתוק
אורז מהמקפיא

בוקר שבת
סירות קישואים ממולאים בשר
סלט חסה עם כל מיני תוספות

סדש
פיצה מהמקפיא

עוגה כלשהי
כמו שניתן לראות, אנחנו בסימן מקפיא השבת🙈
מתכון או טיפים לחלות לשבתבוריס
למישהו/הי יש מתכון מעולה או טיפים טובים לחלות לשבת?
החלות שלי הן בסדר במקסימום והם מרגישות לי קצת כבדות(במשקל לא בתחושה אחרי שאוכלים אותם)
מישהו/הי יכול/ה לעזור?
טיפים לחלות שאני מכירה..מוריה.

יש כאלה שמתפיחים, מורידים את ההתפחה ומתפיחים שוב. לי אין כוח וזמן

אבל מה שאני כן עושה, ויוצא לי יותר אוורירי וטעים בפער, זה לרדד את הבצק למלבן כזה ואז לגלגל את זה לנחש שממנו אני אקלע צמה.. זה השקעה, אבל שווה את זה ממש!

ואני מכינה מהמתכון הזה: מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב (10dakot.co.il)

רק מפחיתה סוכר ומוסיפה מים.

יוצא לי בד"כ ממש טוב.. 

 

זה המתכון שאני משתמש בובוריס
אבל אנ אנסה את הקטע עם הלרדד
גמני עושה ככה לרצועות החלה*אשתו של בעלי*
חלות כבדות כנראה צריכות יותר התפחהאמא יקרה לי*

יש לי חלות מעולות אבל לא יודעת כמויות, זה מתכון של שנים.

אבל שמעתי שהחלות של אושרית אברג'יל מעולות.

בצק ללא ביציםט'

המתכון הכי טוב שמצאתי בעשרים שנות אפיית חלות כל שבת: חלת כוסמין ושת"פ עם הבלוג טעימונת - מתוקים שלי

 

כבר עירבבתי בו תבלינים ושום ועוד דברים והכנתי מכמה סוגי קמחים, אם מחליפים את הסוכר בדבש ההתפחה והטעם טובים יותר.

 

טיפ חשוב - להתפיח פעמיים. פעם אחרי הלישה ופעם אחרי הקליעה

ולחמם את התנור מראש.

 

 

יעבוד עם קמח רגיל?בוריס
נראה שכןט'

לטעמי עדיף עם כוסמין לבן או משהו דומה. 

 

 

לחג שבועות האחרון שילבתי בבצק תבלינים והרבה שום ויצא מעדן ממש.

 

מתכון לחלהופל לימון

זהו המתכון המנצח לחלות שבת 


 

1 קילו קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר (אפשר להפחית ל1/3  כוס אם לא רוצים חלה מתוקה)

2 ביצים
1כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן

 

לשים 10 דקות, ומתפיחים לילה במקרר או להכפלת הנפח
קולעים, רופף

מתפיחים שוב להכפלה

מורחים בחלמון, מפזרים שומשום/פרג או מה שבא

אופים בחום 170 מעלות כ25-30 דקות

אני חושבת שכמות המים וזמן ההתפחה משמעותיים מאודאני מאמין!
המתכון שלי-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
ו3 כוסות מים+-

גיסתי מכינה את אותו המתכון רק כוס מים פחות ושלי יוצאות הרבה יותר אווריריות...
אני מכינה בצק עם הרבה מיםאיכה
עם מים חמים ממש (השמרים יבשים)

מתפיחה, לשה ומתפיחה שוב.

אחר כך קולעת, התפחה קצרה ואופה.

יוצא סוף.


האמת שאני גם שמה הרבה שמרים, שתיים וחצי כפות לקילו פחות או יותר
יותר מים במתכוןבימבה אדומה
ועוד דבר שעוזר זה שימוש במים חמימים, ואת ההתפחה הראשונה - לחזור עליה כמה שיותר פעמים שמסתדר לך. (לפני הקליעה)
טיפ נוסף*אשתו של בעלי*
לאחר האפייה,מיד כשמוציאה את החלות מהתנור,אני מכסה את החלות במגבת נקיה.
זה עוזר לשמור על הלחות והרכות שלהן.
מתכון שמכינה כבר שנים+ טיפים-מקום בעולם
קילו קמח
כף שמרים
100 גרם סוכר
90 גרם שמן
כף מלח
550 גרם מים

לשה לפחות 10 דקות. גם במיקסר, על מהירות 1.
מתפיחה בקערה משומנת עד הכפלת נפח.
מורידה לשיש טיפונת משומן, מורידה נפח ומחלקת למספר הרצועות שאצטרך (קולעת מ4..)
יוצרת כדורים הדוקים בעזרת השיש, ומסדרת בשורה.
ואז מתחילה מהכדור הראשון שיצרתי-
מרדת מעט ומגלגלת לנחשים ( בלי להמשיך לפתוח אותם.. רק בגודל שיוצא) ככה את כולם.
ואז חוזרת לפתוח את כולם (המנוחה הזאת משחררת את הגלוטן ומאפשרת לו להימתח בלי להיקרע.
משמנת מעט רת הנחשים ויוצרת את הצורה.
מתפיחה לפחות שעה (עד שכשאני מנענעת את התבנית החלות רוטטות..)
175 מעלות, בערך 27 דקות.
(אני מורחת מעל סילאן מדולל במים כי אלרגים לביצים)
אפשר לנסותנעמי28
- ללוש מספיק זמן, לפחות 12 דקות.

- בצק ללא ביצים.

- כל היצירה של החלות בשלבים- כדי לתת לבצק לנח והתאוורר הרבה.
לעשות כדור ולהניח ולעבוד לכדור השני - ולא ישר לעשות מהכדור נחש.
עושה כדור כדור ומניחה.
אחר כך פותחת עם מערוך את הכדור הראשון (שבנתיים קצת נח) ומגלגלת לשבלול, ככה את כולם.
מכל שבלול עושה נחש - שוב לפי הסדר מהראשון לאחרון.
ככה בכל שלב הבצק קצת נח.
והכל בקלילות, לא לחנוק את הנחש.

- הכי חשוב תפיחה בסוף לפני התנור.

- להוציא מהתנור ישר לרשת.



טיפ לשמרים יבשים- לפני ההכנה להמיס במי סוכרשמש בשמייםאחרונה
יש לי מתכון מושלם, אבל הסוד שלו זה שאני ממיסה את השמרים היבשים בקערה עם מים חמימים וסוכר. שתי כפות שמרים, שתי כפות סוכר וכוס מים. נותנת לזה עשר דקות רבע שעה. אחר כך מוסיפה לקמח עוד סוכר ומים ושמן לפי הכמויות במתכון ומוסיפה את התמיסה של השמרים. יוצא מושלם!
שאלה על ניקיון בתקווה שזה בסדר...נטלינטלי

מה עדיף

פנטסטיק של סיף

או

JET של סנו

?

 

 

עדיף את מה שיש לו ריח שאת יותר אוהבת 😏יראת גאולהאחרונה
לא יודעת אם יש הבדל משמעותי ביניהם,
הג'ט מרגיש לי קצת יותר 'חזק'.
לתועלת הרבים, טיפ ששמעתי משף לגבי הכנת דגיםמבקש אמונה

יתכן שאתם כבר יודעים, אז לאלה שלא..חיוך

 

אז הוא אמר שדג לא מקבל מליחות אם הוא נמצא בנוזל כלשהו

וכמה מלח שישימו בנוזל שהוא נמצא בהם זה ישאר ברוטב ולא יכנס לדג

 

אם רוצים להמליח דג, צריך לשים עליו ישירות את המלח כשהוא עדיין יבש

נכון. כדאי לתת לו לפני לשבת קצת במלח ומעט לימוןחצילוש
לשטוף טוב, לייבש ורק אחר כך לבשל וכו'.. מוציא ממנו גם ריח וטעמי לוואי שיש לפעמים בדג..
לא הכרתי, טוב לדעת, תודה!ארץ השוקולד
תודה! לא ידעתייעל מהדרום
מעניין, תודהאמרלד
תודה!אם_שמחה_הללויהאחרונה
תמיד שמה בלימון, מעכשיו אשים גם במלח
שנפתח שרשור חנוכה??🕯🕯🕯🕯🕯משמעת עצמית
יאללה.

מאכלי חנוכה, רעיונות, מתכונים, תמונות...

מי לה' אלייי!!!🏳🏴
כן. נראה לי שלהפשיר ולחמם בתנור יצא טוביעל מהדרום
מה עם שבת חנוכה?איכה
מתחשק לי לגוון את מה שמכינים תמיד.
עוד לא הוחלט מה..

אולי נלך למכולת ונחליט לפי הבשרי ששם..למרות שיש במקפיא
מתארחים..מקום בעולם
שבת בביתבימבה אדומה
חלות טחינה חצילים סלק מטבוחה

לערב מרק אפונה
בשר ברוטב
אנטיפסטי
אורז מלא

לבוקר
דג סלמון וחומוס
עוף
(אורז מהערב או אולי תוספת אחרת)

ביצים קשות לסדש

ואולי חיתוכיות קוואקר
נוסעים!בוקר אור
מביאים עוגיות קינמון ואנטיפסטי
נסגרנו על תפריטאיכה

ער''ש מתארחים.
רוצה להכין משהו למנה אחרונה.

שבת בוקר (מוקדם)
רביולי ברוטב שמנת פטריות
סלט חלומי מושקע
סלמון

ס.שלישית
קציצות חזה עוף ותפוחי אדמה
מוסקה (מהמקפיא)
אורז מתובל

סלק
חציל בטחינה
חציל ברוטב אדום
ממרח זיתים
שום קונפי

חלות מהמקפיא
אני באהמקום בעולם
מוזמנת!איכה
אבל יש מלא ביצים באוכל..
וועא 😭מקום בעולם
איך מכינים סלט חלומי שיהיה טוב לשבת בבוקר?צהוב

ממש אשמח למתכון.

 

בעיקרון מומחים יגידו לך שזה לא עובדאיכהאחרונה
אבל לנו יצא ממש טעים.

טיגנתי לפני שבת פטריות ובצל עם רוטב סויה (בכמות שתספיק לרוטב) וחיממתי על הפלטה בכלי קטן
טיגנתי את החלומי (כמו שניצל) אפשר גם בטוסטר, וחיממתי על הפלטה כנ''ל.

חתכתי סלט, ואז הוספתי את הפטריות ועירבבתי ואת החלומי פיזרתי מעל.
נוסעים סוף סוף!!! אבל הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפסיעל מהדרום
נוסעים בע"ה. מביאה איתי קיגל תפוחי אדמה ועוגת שוקוהל"ה
שבת שלום
מה זה עוגת שוקו? נשמע טעיםיעל מהדרום
😄 הכוונה הייתה לעוגת שוקולד אבל יש בה שוקוליתהל"ה
עוגת הבית המעולה שלנו-
4 ביצים
כוס סוכר
להקציף ביחד לקצף תפוח ולזלף 3/4 כוס שמן תוך כדי.
להוסיף
כוס קמח
כוס שוקולית
כפית אבקת אפייה
1/2 כוס שמנת חלבית/ריצ' (אני שמה קרם קוקוס)
לערבב עד להטמעה
ולתנור מחומם 180 מעלות
כחצי שעה.

להמיס 200 גרם שוקולד עם החצי השני של השמנת /קוקוס
ולשפוך על העוגה כשיוצאת מהתנור.
טעים!!
מה עושים עם רוסטביף טרי?מאוהבת בילדי

שלא יהיה חי באכילה... 

צולים בתנור לדרגת וול דאןופל לימון

אם מדובר בנתח שלם, אפשר לפרוס ולטגן סטייקים עם או בלי רוטב

מתכון לרוסטביף

 

מתכון לסטייקים ביין

תודה!מאוהבת בילדיאחרונה


לביבות - דרוש מתכוןאלומית

מחפשת מתכון לסופגניות קלאסיות מצד אחד, מצד שני עם טעם עשיר ומשביעות

תודה רבה!

לביבות או סופגניות?יעל מהדרום
לביבות כרוביתופל לימוןאחרונה
2 שאלות:אבןישראל
יש למישהי מתכון מוצלח לבייגל?

ועוד שאלה
איפה מאחסנים טורטיות שישמרו הכי טוב, ( הקנויות)לקחת בחשבון שאוכלים מחבילה אחת למשך שבועיים לפחות.
תודה!
אנחנו שומרים אטום בשקית במזווהטארקו
לא נרשמו תקלות חוץ מפעם אחת שהיו לנו חרקים במזווה ואז לא רק זה היה נגוע😏
ליופל לימון

בייגל כזה? 

או

בייגל ירושלמי עם שומשום?

 

טורטיות אני שומרת סגורות באריזה במזווה, זה מחזיק יופי

טורטיות רק במקרר, זה גם מה שכתוב על האריזה.רק טוב=)
פעם שמתי בטעות בארון וזה החמיץ😑
אני מאוד אוהבת את הבייגל הזה
בייגל ביתי משגע - מתוקים שלי
טורטיות רגילות- שומרים במקום קריר, לא חייב מקררופל לימון

יש טורטיות ללא חומרי שימור נמכרות מהמקפיא בלבד

לגבי הטורטיותחופר

פותחים את החבילה- שמים נייר אפיה בין כל טורטיה לטורטיה ולמקפיא

 

הכי טוב בעיניי במקפיא*אשתו של בעלי*
אפשר להפריד ביניהם בנייר אפיה לחילוץ מהיר
אנחנו שומרים בשקית המקורית ובעוד שקית מעל זהחילזון 123
סגור טוב, במקרר.

בלי מקרר קרה שזה התעפש לי
תודה בנות!אבןישראל
התכוונתי לבייגל המלוח
אראה איזה מתכון יותר פשוט ונלך עליו..
ולגבי הטורטיות , הלכתי לאיבוד
אולי עדיף במקרר? אנסה ואעדכן
עונה על הטורטיות כמקסיקניתמקסיקנית

מקרר עד מקסימום שבועיים

ליותר זמן בהקפאה

הכוונה לטורטיה תירס או חיטה?

טורטית תירסאבןישראל
אם רוצים לשמור אותן כמה שיותר טריותמקסיקנית

אז לחלק בשקיות בכמה משתמשים בערך כל יום או יומיים ולהקפיא את כל השקיות חוץ מאחת ששמים שמקרר

אני לא ממליצה בכלל לשים במזווה.....

אנחנו שומרים במקרר ומחממים מעטמקום בעולםאחרונה
אפשר להכין מאותו בצק חלות ופוקאצ'ות?מוריה.

ממש אין לי כח להכין שני בצקים..

כן - אבלט'

בצק של פוקאצ'ה אמור להיות נוזלי ורך יותר אז אולי לא תצליחי לקלוע איתו.

בצק של חלות יכול להיות מעולה לתוספות של ירקות ותבלינים בעיקר אם אין בו ביצים, לטעמי.

 

תודהמוריה.

אז מה עדיף, להכין מבצק של פוקאצה או של חלות?

אחד מהם ט'

אם תבחרי בצק של פוקאצה אולי להפחית בכמות המים שהבצק יהיה פחות נוזלי

והפוך בבצק של חלות - להוסיף יותר מים שיהיה רך יותר.

 

 

חח סבבהמוריה.

תודה רבה!

חנוכה שמח

הבצק שלי לחלותופל לימון

מכיל סוכר וביצים

הבצק לפוקצ'ה הרבה יותר נוזלי ללא ביצים וסוכר

 

אז אני הייתי מכינה 2 בצקים

יצא לי להכין פוקאצות מהבצק חלות הרבה פעמיםטארקו
זה יוצא נחמד ממש

קצת פחות אוורירי מהפוקאצות מהבצק הנוזלי, אבל אחלה וקל יותר כשמכינים גם ככה חלות
הכנתי היום, ב"ה יצא אחלה ממש!!מוריה.

תודה לכל מי שענו!

איזה כייף. לבריאות!ט'


תודה♥מוריה.אחרונה


מתכון טוב לסופגניות 'רגילות'קופצת רגע
רוצה להכין פעם ראשונה סופגניות אמיתית רגילות, מבצק שמרים, מטוגנות בשמן עמוק.
שיצאו הכי רגילות- כמו שקונים בחנות-עם האבקת סוכר והריבה האדומה.

אשמח למתכון טוב ולכל הטיפים שאתם מכירים: איך לעשות גודל אחיד, איזה גודל, איך לטגן וכו'.

תודה!
אני רקבימבה אדומה
כשמכינים בבית הן פי מאה יותר טעימות מהקנויות...

ויש לניקי ב מתכון מעולה וגם לחן במטבח
יש את של קרין גורןמוריה.
סופגניות קלאסיותופל לימון
מתכון מוצלח:יעל מהדרום
לק"י

1 ק'ג קמח
כפית מלח
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
*לערבב*

להוסיף 1/2 כוס שמן
2.5 כוסות מים פושרים
*ללוש לבצק ולהתפיח*

אחרי שתפח, ליצור בערך 20 כדורים ולתת לתפוח.
לטגן בשמן חם על אש נמוכה.
הכנתיאבןישראל
ויצא ממש טוב!
שמחה לשמוע!יעל מהדרוםאחרונה
חן במטבח ממש טובה במתכוניםאיכה
ויש לה מתכון, אני לא ניסיתי אבל יודעת שהיא מוצלחת ממש.
חן במטבחפעם אחת
לגבי גודל אחידמיקי מאוס
צריך לרדד את הבצק די אחיד אבל לא דק מדי
ולקרוץ עם קורצן או כוס דקה
עדיף שיהיו יחסית קטנות יותר קל לטגן בלי לשרוף
מנצלש"תרק טוב!
@קופצת רגעה מתכונים כתוב לשים ערק/ברנדי וכו'. בירה לבנה גם תעשה את העבודה? פשוט זה משהו שיש לי כרגע בבית.

ו @קופצת רגע ראיתי טיפ לשים את העיגולים של בצק כל אחד על ריבוע נייר אפיה בנפרד משאר העיגולים, ואז מרימים את הבצק לסיר ככה על הריבוע (כשמה שהיה למעלה, הפוך כלפי מטה, והנייר למעלה), ואחרי שמטוגן הופכים לצד שני וכמובן מוצאים את הנייר כשאפשר.

ותודה על השירשור! מקווה גם לעשות ולא הכנתי אף פעם.
מעדכנת ומודה לכל מי שהגיבהקופצת רגע
הכנתי את הסופגניות לפי המתכון של חן במטבח, יצא ממש ממש טעים. באמת יותר טעים מסופגניות שקונים.

מי שמתכונת להכין ועוד לא הכינה, אלו הטיפים שלי:
- אם יש זמן כדאי לראות את הסרטון שלה, זה מסביר
- הבצק יוצא רך ממש ודביק, אני כן הוספתי עוד קצת קמח אבל הוא עדיין היה רך מאוד ודביק. אחרי התפחה ולישה על משטח מקומח בנדיבות היה ניתן לרדד ולקרוץ. זה עדיין בצק רך ועדין יחסית.
- לא היה לי רינג עגול לקרוץ איתו, השתמשתי בכוס, יצא סבבה.
- השתמשתי ממש בזמנים שהיא נתנה, כדקה וחצי לכל צד, עם שמן לא חם מדי. יצא מציין.
- לשים לב לזמני ההתפחה, אני טיגנתי חלק מהסופגניות ויצא מצוין, את החלק האחר לא היה זמן לטגן והתלבטתי מה לעשות, בסוף כשהגעתי לטפל בהן הן כבר תפחו הרבה יותר מדי והיה בלתי אפשרי להרים אותן ולשים בשמן, הם נמעכו והצורות נהרסו לגמרי, חלק גם התחברו... בקיצור להקפיד על זמני התפחה ויוצא טוב, לא לתת לתפוח יותר מדי.

תודה רבה לכל המגיבות עזרתן לי ונתתן לי אומץ להכין, סליחה שאני לא מודה לכל אחת באופן אישי.

חנוכה שמח וטעים!
בפעם הבאה תניחי על ריבועי נייר פרגמנטופל לימון

ואז מרימים עם הניר ומגלישים לסיר הטיגון מבלי לקלקל את הצורה

כן בסוף חלק הצלחתי לגזור וטיגנתי עם הניירקופצת רגע
העניין הוא שאחרי זמן התפחה נורמלי, לא היה קשה להרים אותן ולהניח בשמן. והן יצאו ממש בצורה יפה 'כמו בחנות' בלי בעיות מיוחדות.
פשוט חלק השארתי על השיש איזה שלוש שעות, הן הכפילו את עצמו פעמיים לפחות נראה לי, ואז כבר חלק נדבקו זו לזו ונהיו רכות מדי בשביל להרים.
תודה על השיתוף!בימבה אדומה
תודה רבה על המלצה וההטיפים! שטלהרק טוב!
עשית עם האלכוהול? זה כזה קריטי?
לא גריטימקום בעולם
המטרה של האלכוהול לצמצם ספיחת שמן לסופגניהופל לימון

וגם קצת לטעם

נכון, אבל לא קריטי ברמת ה-לא להכין בגלל שאיןמקום בעולם
לשיקולךופל לימון


כן עשיתי עם האלכוהול, לא יודעת האם קשור אבלקופצת רגע
באמת הן לא יצאו שמנוניות מדי.
אין לי למה להשוות זו הפעם הראשונה והיחידה שהכנתי...
הכנתי גם. ויצא מצוין. תודה רבה לכל המייעצים!!רק טוב!
בסוף כן השגתי וודקה.
הכנתי עם קמח מלא 80 אחוז.
לא הייתי צריכה לקמח המון. לשתי את הבצק עם אופה לחם, ואולי זה בשילוב סוג הקמח יצא פחות דביק.
כן אולי היה כדאי לקמח קצת את הריבועי נייר אפיה שהנחתי עליהם את העיגולי בצק הקרוצים.
ואצלי כן נשארו לתפוח יותר מ40 דקות כי הגיע זמן הדלקת נרות, וזה לא פגם בבצק או בצורה שלו.
מתכונים מומלצים לוופל בלגי? למי יש?חופר
אני משתמשת במתכון של פנקייקמאוהבת בילדי


תודהחופר


כמו של פנקייק בעיקרוןפונקציה
אם אתה מכין במכשיר אז צריך להוציא מתי שיוצאים מלא אדים מהמכשיר
זהו שלא, זה דומה אבל לא זההחופר

אם הייתי רוצה פנקיק הייתי מכין פנקייק

יש מתכונים עם אבקת אפיה ולא שמריםיעל מהדרום
לק"י

ואז זה באמת מתכון דומה לשל פנקייק.
מילת הקסם, דומה...חופר
האמת שלא ישבתי לבדוק מה ההבדלים בדיוקיעל מהדרום
לק"י

ומתכון לפנקייק אני מאלתרת.
לקרין גורן יש מתכון זהה לפנקייק וופל בלגירחללי

וופל בלגי / פנקייק - קרין גורן

השינוי בתוצר קשור לאופן העשייה. מכשיר וופל בלגי עושה את החוץ קריספי יותר

(ויש מתכון עם שמרים לוופל בלגי, שבאמת יוצא טעם ייחודי ושונה יותר מפנקייק)

אנחנו אוהבים את של ניקי ברק טוב!אחרונה
וופל בלגי גבינות.
עושים רק אותו.