עם דבש ולימון או עח האש עם תבלין פרכית
מחפשת מתכונים אחרים לגוון
ראיתי פעם מתכון עם אורז
או בתור תבשיל
רק שאין לי מתכונים
בקיצור אשמח לרעיונות חדשים
תודה
הכי פשוט לגגל "מעבד מזון" ולגגל "בלנדר" וללמוד את ההבדלים.
בגדול בלנדר מתאים לטחינת מרקמים נוזליים יותר בעוד שבמעבד מזון אפשר לטחון הכל
רציתי להכין מעקודה (או מחמר בלשון אחרת)
ובמתכון היה כתוב שכדי לטגן בהתחלה לשים נייר אפייה בסיר ולשמן גם למטה וגם מהצדדים...
רציתי לחסוך לי את המאמץ והנייר אפייה
ואז נזכרתי שראיתי שאפשר לטגן עם מיונז (וזה לא עושה טעם לוואי) ומה שיפה בו שהוא נשאר במקום ולא נוזל.
אז מרחתי שכבה דקה של מיונז למטה ובצדדים עד הגובה הנחוץ, חיממתי עד שהתחיל לבעבע וזה באמת נשאר במקום ולא נוזל כמו שמן, ושפכתי על זה את הבלילה.
יצא גם מטוגן טוב וטעים!! וגם חסכתי לי עבודה עם נייר אפייה
כי הוא נדבק ולא נוזל וככה עוטף את כל החזה עוף למשך כל זמן הטיגון.
אז אם כבר כתבתי אני אביא את המתכון
לשתי כפות מיונז - חצי כפית פפריקה מעושנת, חצי כפית אורגנו, ושליש כפית כמון
מטגנים בערך 3 דקות מכל צד
ויוצא לכם חזה עוף עסיסי וטעים שאני אישית ממש טרפתי ![]()
מבקש אמונהאחרונהרק לציין משהו שלא כתבתי קודם (יכול להיות שזה ברור, אבל ליתר ביטחון)
מורחים את החזה עוף במיונז המעורבב בתבלינים ומטגנים ככה על מחבת נקייה.
שמחתי להועיל 💪
עשב לימוןגם ביצה קשה אפשר בשל על אש קטנה במים קרים עד שהם רותחים, ואז כשהם מבעבעים לכבות את האש ולהוציא אותה, כי היא כבר מתבשלת
מלא זמן.
מה שכן זה כשמכינים מרק ירקות, שלב אידוי איטי על אש נמוכה מוסיף המון לטעם, אידוי - לפני הוספת הנוזלים.
תפוחית 1
מוריה.אם את כבר משקיעה זמן בהכנת מנה כלשהי, תכיני כפול, ותקפיאי
כך בשבת אחרת לא תצטרכי להכין הכל מההתחלה, יהיו קיצורי דרך
וכמה שיותר פשוט ככה יותר טעים
אז אוספת את העגבניות הרכות מהמקרר אם אין מספיק אז מוסיפה קופסת עגבניות מרוסקות של מוטי
מתחילה ב3-4 שיני שום כתושות להזהיב בשמן זית
מוסיפה את העגבניות ומבשלת על אש נמוכה
מתבלת במלח, קורט סוכר
עלי בזיליקום קצוצים-בסוף כשהעגבניות איבדו צורה והפכו לרוטב
וכן, זו לא טעות אין פה שום מים.
כשהרוטב מוכן גם הפסטה מוכנה, מוסיפים לרוטב חצי מצקת ממי הבישול של הפסטה, מרתיחים רגע ויוצקים על הפסטה
יעל מהדרוםאין לי יותר מידיי זמן
אז סיר חמין יהיה כי זה הכי מהיר בשבילי
ועוף בתנור - גם
סלמון מכינה ברגע
סלטים נו אין ברירה
אני צריכה להחליט אם להוציא את המרק משבוע שעבר מהמקפיא או להכין אחד אחר (שלא ישתעממו)
הקהל השבת פחות על תפו"א אז מה הולך בצ'יק?
אולי באמת קוסקוס , רק שזה לצהרים ואין לי רוטב להרטיב חוץ מהחמין שהחלק שיאכל מהקוסקוס לא אוהב חמין אז מתלבטת

חלות ומטבוחה מהמקפיא
סלט חצילים ברוטב חריף
סלט חסה
סלט גזר עם שום
סלט תפו"א במיונז אם יהיה זמן
ערב:
מרק עדשים
דג עם תפו"א ברוטב צהוב
בוקר:
חמין עוף
דג בתנור עם תבלינים
אורז עם ירקות (גזר/סלרי)
סעודה שלישית:
לביבות טונה בתנור
ביצים קשות
ובנוסף בע"ה אם יהיה זמן וכוחות אז עוגיות טחינה/ פצפוצי אורז בריאים כאלה
רק טוב=)ערב שבת
מרק ירק (חורשט) עם בשר ועופות
אורז עם כנפיים
בוקר חמין
סד"ש דגים ברוטב אדום
סלטים-
קישואים בטעם כבד
משייר
מלפפונים בחומץ
מטבוחה (הכנתי אתמול מ5 קילו עגבניות ויצא 2 וחצי קילו!! אז עכשיו יש לי מלא במקפיא...)
חומוס
טחינה
חציל בטחינה
חסה עם חמוציות (אבל זה אני מכינה בשבת)
עוגת יומולדת
ועוגה לפרשת שבוע
(עוגת טורט בעיצובים שונים..)
יש כאלה שמתפיחים, מורידים את ההתפחה ומתפיחים שוב. לי אין כוח וזמן
אבל מה שאני כן עושה, ויוצא לי יותר אוורירי וטעים בפער, זה לרדד את הבצק למלבן כזה ואז לגלגל את זה לנחש שממנו אני אקלע צמה.. זה השקעה, אבל שווה את זה ממש!
ואני מכינה מהמתכון הזה: מתכון לחלה מנצחת (חלה לשבת) - מתכון מפורט שלב אחר שלב (10dakot.co.il)
רק מפחיתה סוכר ומוסיפה מים.
יוצא לי בד"כ ממש טוב..
יש לי חלות מעולות אבל לא יודעת כמויות, זה מתכון של שנים.
אבל שמעתי שהחלות של אושרית אברג'יל מעולות.
המתכון הכי טוב שמצאתי בעשרים שנות אפיית חלות כל שבת: חלת כוסמין ושת"פ עם הבלוג טעימונת - מתוקים שלי
כבר עירבבתי בו תבלינים ושום ועוד דברים והכנתי מכמה סוגי קמחים, אם מחליפים את הסוכר בדבש ההתפחה והטעם טובים יותר.
טיפ חשוב - להתפיח פעמיים. פעם אחרי הלישה ופעם אחרי הקליעה
ולחמם את התנור מראש.
לטעמי עדיף עם כוסמין לבן או משהו דומה.
לחג שבועות האחרון שילבתי בבצק תבלינים והרבה שום ויצא מעדן ממש.
זהו המתכון המנצח לחלות שבת
1 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר (אפשר להפחית ל1/3 כוס אם לא רוצים חלה מתוקה)
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן
לשים 10 דקות, ומתפיחים לילה במקרר או להכפלת הנפח
קולעים, רופף
מתפיחים שוב להכפלה
מורחים בחלמון, מפזרים שומשום/פרג או מה שבא
אופים בחום 170 מעלות כ25-30 דקות
מה עדיף
פנטסטיק של סיף
או
JET של סנו
?

יתכן שאתם כבר יודעים, אז לאלה שלא..![]()
אז הוא אמר שדג לא מקבל מליחות אם הוא נמצא בנוזל כלשהו
וכמה מלח שישימו בנוזל שהוא נמצא בהם זה ישאר ברוטב ולא יכנס לדג
אם רוצים להמליח דג, צריך לשים עליו ישירות את המלח כשהוא עדיין יבש
ממש אשמח למתכון.
שלא יהיה חי באכילה...
מחפשת מתכון לסופגניות קלאסיות מצד אחד, מצד שני עם טעם עשיר ומשביעות
תודה רבה!
יש טורטיות ללא חומרי שימור נמכרות מהמקפיא בלבד
פותחים את החבילה- שמים נייר אפיה בין כל טורטיה לטורטיה ולמקפיא
מקרר עד מקסימום שבועיים
ליותר זמן בהקפאה
הכוונה לטורטיה תירס או חיטה?
אז לחלק בשקיות בכמה משתמשים בערך כל יום או יומיים ולהקפיא את כל השקיות חוץ מאחת ששמים שמקרר
אני לא ממליצה בכלל לשים במזווה.....
ממש אין לי כח להכין שני בצקים..
בצק של פוקאצ'ה אמור להיות נוזלי ורך יותר אז אולי לא תצליחי לקלוע איתו.
בצק של חלות יכול להיות מעולה לתוספות של ירקות ותבלינים בעיקר אם אין בו ביצים, לטעמי.
אז מה עדיף, להכין מבצק של פוקאצה או של חלות?
ט'אם תבחרי בצק של פוקאצה אולי להפחית בכמות המים שהבצק יהיה פחות נוזלי
והפוך בבצק של חלות - להוסיף יותר מים שיהיה רך יותר.
תודה רבה!
חנוכה שמח
תודה לכל מי שענו!
ואז מרימים עם הניר ומגלישים לסיר הטיגון מבלי לקלקל את הצורה
וגם קצת לטעם
אם הייתי רוצה פנקיק הייתי מכין פנקייק
וופל בלגי / פנקייק - קרין גורן
השינוי בתוצר קשור לאופן העשייה. מכשיר וופל בלגי עושה את החוץ קריספי יותר
(ויש מתכון עם שמרים לוופל בלגי, שבאמת יוצא טעם ייחודי ושונה יותר מפנקייק)