שרשור חדש
אשמח לרעיון להרכיב ארוחה..אשתו של בעלי

יש לי קוטג' ושמנת שאני רוצה להשתמש בהם (הקוטג' הכי דחוף בגלל התוקף)

יש לי עלי פילו אם זה עוזר, בטטה, גבינה, פסטה, קמח וכל המצרכים הרגילים שיש בבית..

כאמור הקוטג' הכי חשוב. אשמח מאוד למתכון. אנחנו לא כ"כ אוכלים חלבי בד"כ אז אני לא מכירה מתכונים..

 

תודה!

קוטג אפשר להשתמש לפעמים כמו גבנ"צמינימאוס

לבשל את הפסטה עם קוטג רסק עגבניות בצל מטוגן 

לרא יודעת לתת כמויות מדויקות

הכנתי פעם פשטידות קישוא אישית עם קוטג'אלמונית 0

יצא מעולה (ואני לא מחובבי הפשטידות)

הבעיה שאיבדתי את המתכון, כך שאני לא זוכרת בדיוק כמויות וחומרים

אם מישהי יודעת על מה מדובר, אני אשמח אם היא תפנה אותי למתכון..

(היו בה קישוא מגורר, נדמה לי שגם בצל, והוספתי תפו"א קטן, וגם ביצה, קמח, נדמה לי שאבקת אפיה, וקוטג'

אם את מאלה שיודעים לאלתר, מוזמנת לנסות..)

ואפשר פשטידת תירס עם קוטג'לב אמיץ

אבל אם יש לך רק קופסא אחת של קוטג' אפשר באמת להוסיף מעט ממנה לכל מנת פסטה ולזרות מעל מעט סוכר וקינמון.

את הפסטה כדאי לעטוף בשתיים שלוש כפות שמן זית אחרי שמנקזים את המים.

 

אבל את יודעת מה - אם יש עלי פילו אפשר למלא ריבועים בקוטג' ותירס ולאפות. להוסיף ביצה, מלח ,פלפל, ומעט קמח.

אולי לזניה?..בני'הו כהן
עלי פילו במקום פסטת לזניה
בימים שאני מגיעה מאוחר מהעבודה בעלי מכין עם הילדיםאומנותי

פשטידה- הוא פותח את המקרר, בוחן היטב את תאריכי התפוגה של הגבינות והקוטג'ים וכל מה שתאריך התפוגה שלו קרוב/ עבר נכנס לקערה, אח"כ הילדים מוסיפים שימורים של פטריות או תירס, קצת אבקת מרק, מלח וקמח עד שהעיסה נוזלית אבל לא מאוד , יוצק לתבנית ולתנור...

זה נורא כיף לחזור הביתה לפשטידות שלו...

הן הכי טעימות! אפילו אני לא מכינה פשטידות כאלו

אמנם לא מתכון עם גבינות..אמא ל2 קטנטנים

אבל כשממש אין כלום במקרר כי אנחנו לפני קניות..

 

אני מכינה שקשוקה,

 

מכל הירקות שנשארו (פלפל בכל הצבעים, עגבנייה, בצל, תפו"א, קישואים, גזר

 

1) מטגנים את הירקות

2)מוסיפים רסק ומים

3)שוברים ביצים לקערה, ואז על הרסק

 

ויש שקשוקה עם ביצים..

 

זה בד"כ כשבאמת אין מה לאכול..

מתכוןיהושבעט5

למלא את העלי פילו בקוטג'עם זיתים ואורגנו.

או פשטידת ירקות עם שמנת וגבינה.

אפשר להכין בצק שמרים ולמלא בקוטג' או שמנת לעשות רולדה כשזה מוכן לחתוך לפרוסות

תודה רבה לכולם על הרעיונות!אשתו של בעליאחרונה

בסוף הכנתי פשטידה.. יצא מצוייןיאמי

למישהו יש ניסיון עם מיקסרים של בוש?davideinat

אנחנו מחפשים מיקסר שיהיה טוב ללישת בצקים משפחתיים (חלות וכו'), וכמובן לשימושים קלים יותר.

מחפשים משהו חזק וטוב, וגם שיחזיק מעמד לשנים - וכמובן שגם המחיר משחק...

יש את הקנוודים למיניהם, שהם טובים וידועים ומומלצים, אבל הטובים באמת ביניהם יקרים מאוד.

ראינו כאן כמה מיקסרים של בוש, עם נתונים מפתיעים (בעיקר בכל מה שנוגע לכמות בצק שאפשר ללוש איתם.

הבעיה - לא מכירים מישהו שיש לו אותם, ולא יודעים מה האמינות שלהם לאורך זמן.

מישהו מכיר?

מישהו יודע?

תודה (ושבת שלום...)

לנו יש ומאוד מרוצים~מטילדה~אחרונה

וגם להורים יש כבר הרבה שנים.

 

אמא שלי לשה בצק לחלות מקמח מלא עד קילו ורבע בלי שום בעיות.

ההקצפה מהירה והקצף יוצא מאוד גבוהה.

 

לאמא שלי יש את המיקסר של ה800 Waat יש לה קערה מפלסטיק להקצה וקערה ממתכת ללישה, בנוסף היא החליפה את הבלנדר בקוצץ ירקות(4-5 סכינים דו צדדים). הקוצץ מהיר, קל לתפעול ולא מלכלך הרבה.

 

לי יש את המיקסר של ה1000 Waat יש לי קערה אחת שמתיאימה גם להקצפה וגם ללישה. יש לה יתרון שיש לה שוליים להחזיק את הקערה בזמן השימוש.

אני משתמשת בבלנדר להכנת סלטים ומאוד מרוצה.

 

לפני שנתיים נקרעה לאמא שלי הרצועה- ההחלפה היתה מאוד פשוטה וזולה.

 

מינוס- תופס המון מקום באיכסון.

 

אני ממליצה אם יש שאלות נוספות אני פה בשמחה.

הגיוני לבשל פתיתים ואפונה יבשה ביחד אותו זמן?אורחיה

יצא טוב?

האפונה ישר מהשקית, לא הושרתה.

נשמע מוגזםמינימאוס

פתיתים זה בערך 6 דקות. אפונה זה לפחות פי 10

תודה! עדכון-בישלתי איזה רבע שעה ויצא טוב...אורחיה


באמת?מינימאוס

תדהו על העדכון. למדתי משהו

יש הבדלים בין סוגי אפונותרחלקה

אני גיליתי שהאפונה של סוגת מתבשלת הרבה יותר מהר מהאופנה של מיה, למשל.

יו תודהמינימאוסאחרונה
מחפשת מתכון מהספר אפיה זה משחק ילדים של קרין גורןimosh30

לעוגיות עם חותכנים להכנה עם הילדים היה לי אותו ונעלם..

אין בכלל גם לא בכיוון?!imosh30
את מחפשת סתם מתכון לבצק פריך?או את המתכון המדוייק?אלמונית 0


העדיפות למדויק אבל אם יש לך משהו מקביל אשמחimosh30
מצאתי לך את המתכוןכלנית1

חיפשתי ומצאתי מישהי שהעלתה את המתכון, אבל הפחיתה לכמות של 3/4 מהבצק שבמתכון (מתוך מתכונים/ תפוז)

חומרים לבצק  (3/4 מהכמות שקרין הביאה)

3 ביצים

1/2 כוס שמן

2/3 כוס סוכר

3 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

 קמח לקימוח המשטח.

מערבבים את כל החומרים עד שמתקבל בצק אחיד, שטחים על גבי משטח מקומח, קורצים צורות עם חותכנים.

לציפוי הסוכר

מורחים כל עוגיה עם ביצה מעורבבת עם מעט מים.טובלים את העוגיה שבצלוחית עם סוכר (אפשר להוסיף מעט קינמון).

מניחים בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות.

וואי תודה היא כתבה במקרה כמה עוגיות יצאו מזה?imosh30אחרונה
שאלה על קנית פירות יבשיםאייכה!
ידוע לכם מי מוכר פירות יבשים אבל של ארץ ישראל?
חוץ מ"טוב הארץ" הם מוכרים רק מארזים מוכנים..
יש את שזיפרון ממושב מירוןאיזו נחמה
אני יודעת שלא ביקשת, אבל יש שפע של פירות טריים.תולעת השני

לשיקולך...

דווקא עכשיו הפירות לא משהו זה לא נראה לי עונה שלהםמינימאוס

האגסים קשים כאבן הבננות כנ"ל 

אבל יש פירות הדר ותותים ואפרסמון וקיווילב אמיץ

ואפשר לפתוח פלחי פומליות אדומות או לבנות.

 

ותפוחים מצויינים.

 

ואפשר לקנות עוד קודם ולתת לזה להבשיל.

אפרסמון וקיוי עולים אצלינו כמו ...מינימאוס

תותים אנחנו לא אוכלים

פירות הדר והתפוחים באמת נהדרים עכשיו

ואני יושבת ושוברת את הראש איך אני יכולה לחגוג טו בשבט כמעט חינם

(הכולל לא שילם כבר חודשים,  והראשון לחודש לא באופק )

 

יודעת משהו אולי נפתח שרשור על טו בשבט בזול

נראה מה יאמרו הבריות

 

הצטערתי לשמוע. ב"ה לכבוד ט"ו יזכו כל הכולליםלב אמיץ

לשפע בגשמיות וברוחניות. תזכו להגדיל תורה ולהאדיר מתוך רחבות וישוב הדעת.

אמן הלוואימינימאוס

בינתים זה נראה שהכוללים על סף פישטת רגל ובקרוב מי שירצה ללמוד ילמד בלי שום מלגה

ה' יעזור.לב אמיץ
אין לי בעיה עם פירות טריים רק שלא כולם בעונהאייכה!
אני צריכה את כל שבעת המינים ואחר כך עוד פירות מענינים מה שיש..
והבעיה העקרית היא להשיג תאנים תוצרת הארץ..
ורימון-תמיד אנחנו מקפיאים גרגירי רימון ואז יש לנו לטו בשבט הפעם שכחנו לעשות את זה.
אתמול קניתי רימון בסופר - הם עדיין יפים וטוביםלב אמיץ

לגבי תאנים ממש אתמול ראיתי פרסום או באחד מעלוני השבת או בערוץ 7 לגבי דבלות מתוצרת הארץ ובכשרות מהודרת. חפשי בערוץ.

חיפשתי בעצמי:לב אמיץ

זו היתה כתבה על פירות טו"ב הארץ   בראשות הרב נתנאל יוסיפון כאן בערוץ 7 מאתמול.

לא כתוב שם איפה משיגים אבל כדאי לברר.

תודה!!אייכה!
הבעיהיהודיה מא"י

שזה בתוך מארז שלם שעולה 49 ש"ח

לשלם 49 ש"ח בשביל קצת תאנים, כשאת כל השאר כבר יש, נראה לי מופרך.

זה באמת בעיה!אני מחפשת לא מארזים..אייכה!
הבעיה שלאמצאתי מי מוכר לא במארזים מוכנים

אני בטוחה שאם תהיה דרישהלב אמיץאחרונה

מצד הציבור המפעל הזה יארוז פירות על פי הדרישה.

אולי זה לא יועיל לשנה זו, אבל זה יכול לסדר את הט"ו בשבט לשנה הבאה ב"ה.

 

שווה לבקש. מה עוד יש להם שם במארז?

רוטב לבשר ומתכון לירקות.חיה וקיימת

לרגל יום נישואים להורי היקרים אני צריכה מתכונים שווים ל:

א. רוטב טעים לבשר, סמיך כזה עדיף עם פטריות (עומד לי הטעם על קצה הלשון ואין לי מושג איך מכינים אותו )

ב. מתכון מעניין ויוקרתי לירקות, עדיף אפוי- כתוספת לאורז.

ג. סתם הצעות לאוכל מעניין התקבלו בברכה (התפריט בערון מוכן אבל פתוח לשינויים)

תודה רבה.

איזה ירקות אתם אוהבים ?לב אמיץ
הרגילים והנורמלים, לא קישואים וכאלהחיה וקיימת

בטטה תפו"א, נשרוד גם חצילים, פלפלים זה בסדר, בצל, מה עוד יש?

אזלב אמיץאחרונה

חתיכות פלפלים אדומים (ואפשר לשלב בצבעים נוספים), פרוסות עבות או קוביות חצילים, בצל (הסגול מתאים במיוחד לאפיה) פרוס לפרוסות עבות , אפשר בתנור כמו אנטיפסטי או יותר כמו תבשיל. ואפשר גם בסיר על הכיריים.

 

אם אנטיפסטי: כל מה שצריך זה למרוח על כל הירקות שמן (עדיף זית), לזרות מעט מלח ולאפות בתנור.

אני אופה תחילה כשהירקות מכוסים בנייר אפיה ואח"כ אני מסירה את הנייר ומעבירה לתוכנית גריל למס' דקות.

 

אם יותר כתבשיל: לא מסדרים את הירקות במרחק זה מזה (כמו באנטיפסטי) אלא מצופפים אותם.

מוסיפים גם חתיכות עגבניה - אפשר חצאי שרי - מתבלים בשמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה (מתוקה ואפשר גם צ'ילי) ואופים מכוסה בנייר אפיה. 

 

ואם על הכיריים: אותם המרכיבים רק להוסיף על זה רסק עגבניות וכורכום. אחרי שמאדים במעט שמן את הירקות.

 

אפשר לכל הגירסאות להוסיף - גבעולי טימין, או זעתר.

 

את יכולה לאפות רק חתיכות בטטות ותפ"א עם רומרין למשל - אבל אז זה לא מתאים כ"כ לאורז.

 

ויש גם את הכיוון של שעועית ירוקה. או פטריות וזיתים שאת מצרפת אל הבשר ומכינה שניים במחיר אחד.

רעיונות פשוטים ושווים לאורז שלא יצא כראוי 770מ

יישר כח לעונות!!

אפשר מתכון ?770מ
לערבב עם ביציםיהודיה מא"י

קוביות של גזר, אפונה, תירס, בצל קצוץ (לא חייב את הירקות). ממש שווה גם להוסיף חתיכות של עוף או קופסא של טונה (למעשה, זה קציצות של שאריות של שבת. עוף, אורז, אפונה וגזר. ממש סעודת שבת שלמה)

לשים גם קמח. לצור קציצות ולטגן או לאפות.

 

מה באורז לא יצא טוב? דביק מידי?

דביק וקצת קשה ויישר כח על התגובה!!770מ
פלפל ממולא באורז .חדשה דנדשה
אז אני חייבת לצייןיהודיה מא"י

שאורז כזה בדר"כ אחרי החימום על הפלטה יוצא מצויין.

החימום מייבש אותו, וגורם לו להפסיק להיות דביק

יישר כח בסוף נתנו לזה קצת רוטב ויצא מוצלח!!770מאחרונה
תודה על העדכוניםכלנית1

ובקשר למאפיה ערבית בעיר העתיקה: מי סומך על ערבי, גם אם יש לו כשרות?

היו ניסיונות לייצר מפעלים בהשגחת הבד"ץ בעזה. גם אם מפעל יקבל הכשר זה, אחרי 2 מאבטחים שיהיו צמודים למשגיח,

לא הייתי נוגעת במוצר כזה, עם דם על הידיים. 

צודקת 100%-משה ר-


צודקים לגמרי, אבל מאפיה של גוי יעילה לפני/אחרי פסחתולעת השני

אתם צודקים לגמרי! 

 

חוץ מזה שכמה ימים של אי-אכילת חמץ לא אמורים לפגוע באף אחד.

 

יישר כוח על העדכון, תודה!

תודה רבהג'נדסאחרונה
גרגירי תירס נגועיםאיריס

 

 

20140111194749.jpg

שלום ושבוע  טוב!

 

ביום שישי בישלתי גרגירי תירס של "סנפרוסט" , אך בערב שבת הבחנתי בכתמים קטנים חומים (בכל גרגר יש כתם אחד). מיששתי בגרגיר ,ויש תחושה כאילו משהו חדר לגרגיר. ( כמעט כל השקית עם כתמים מקווה שלא נכשלנו " איזה באסה " הסברתי לילד בן 4 שרצה לאכול , "ושבגרגיר יש תולעת " ,  " אתה מוכן לאכול ? "     וענה לי : "לא". צירפתי תמונה . מחכה לתשובה מהירה . תודה וברכה איריס בסטקר.

כושרותheh

תשלחי לכןשרות ותשאלי אותם. הכי אמין בעיני. ולא אנשים מזדמנים מהפורם שאינך מכירה בטיבם.

כושרות + שאלהטל..

ניסית לפתוח את הגרגרים? לחתוך עם סכין/לקלף ולהסתכל בפנים?

לי זה לא נראה בהכרח משהו חי,

אבל לא פוסקים הלכה בפורום, בלי לראות.

מומלץ באמת לפנות לכושרות....

ואם נראה נגוע - גם לפנות לסנפרוסט עצמם...

יכול להיות שבישלת עם מעט נוזלים שהתאדולב אמיץ
עבר עריכה על ידי לב אמיץ בתאריך י' בשבט תשע"ד 23:34

תןך כדי הבישול והתירס היה על סף חריכה?

 

כבר ראיתי את זה קורה אצלנו.

 

עצם העובדה שזה מופיע כמעט בכל הגרגירים באופן זהה.

 

אני חושבת שזה יכול להיות בסדר בתנאי שתעשי כמו שהיציעו כאן ותפתחי שניים שלושה גרגירים בסכין.

את זוכרת איך היו נראים הגרגירים לפני הבישול?

 

תמיד צריך לברור לפני הבישול. לא להשתגע אבל לגלגל את הגרגירים (אפונה קפואה, תירס, חומוס ועוד בקפואים)

על כף היד כדי לבחון אם הם נקיים וגם אם אין בינהם - לא להיבהל: פרפרים או גלמים.

 

 

חיפשתי בכשרות. תודה למגיבים.איריס


מה הייתה התשובה? |סקרנית|תולעת השניאחרונה
במה משתמשים בעמבה?דינה ל.
אמא שלי עשתה טעות ( ) וקנתה עמבה (למרבה הזעזוע של אבא).

ואני תוהה במה משתמשים בזה מלבד שווארמה...
-------->פלספנית

בעזהי"ת

 

 

נסי פה

 

הו, רוב תודות!דינה ל.
(תעתיקי ותדביקי לכל שירשור כאן. תשובה קולעת ל 99,9% מהם)
עמבה? זה הכי טעים בעולם!בת 30

בסנדביץ' עם חביתה. ובכל דבר.

אבל אולי זה בגלל שאני נשואה לעירקי...

לא ידעתי שזה עירקי - חשבתי הודי.לב אמיץ
^^^^^ אמא שלי עירקית , וכן היא אוכלת את כמעט עם כלחדשה דנדשה

סנדוויץ'.(חוץ מגבינה וחלבי).

ובכלל עם כל מיני מאכלים ..-בשר, עוף עם אורז -שמה כף בצלחת..

 

אני אישית מעולם לא אכלתי את זה..

איך עשית את זה?תולעת השניאחרונה
דרוש:תודה על הכל

מתכון לקישקע בייתי מוצלח (בלי מרגרינה!)

יש לאביגיל מיזליקמינימאוס

אני לא מצליחה למצוא קישור לזה. 

 

באיזה ספר?תודה על הכל


טעם של ביתמינימאוסאחרונה


באלי ארוחת ערב מושקעת!בשמחה תמיד!
באלי להתפרע!!
תתחילו לשפוך לי רעיונות
פוקצ'ה- אחד הטובים (ה-פינוק),אלמונית 0

או פיצה (פחות שווה..)

רביולי

סלט יווני או סלט מיוחד אחר (כרוב, תירס)

שוקו\חלב עם סוכר על הכירים עם מקופלת לקינוח

אפשר מתכון לפוקצ'ה?כרובי=)
בשמחה! (זה מתכון מהאינטרנט, אגב, שנוסה בהצלחה)אלמונית 0אחרונה

פוקצ'ה 

2 פוקאצ'ות

זמן הכנה:
כשעה

מצרכים:

280 ג' קמח (2 כוסות)
כף שמרים יבשים
חצי כוס ומעט יותר מים חמים (לא מאוד)
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח

ציפוי:
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות שום כתוש
70 ג' גבינה מלוחה מגורדת / בולגרית / צפתית
50 ג' עגבניות מיובשות קצוצות
מעט מלח גס
מעט רוזמרין

אופן ההכנה:

1. לעבד את המצרכים לבצק להתפיח בקערה משומנת כ 30 דקות מכוסה, לחלק לשניים לשטח את הבצק לעשות גומות עם האצבעות.

2. לערבב שמן זית ושום ולהבריש את הבצק, מעל לפזר גבינה, עגבניות מיובשות רוזמרין ומלח גס.

3. לחמם מראש את התנור לחום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות.

הערות:
הבצק מתאים להכנת פיצה. 

עם ילדים?משיח עכשיו!

דג שלם בתנור (רצוי דניס)  וציפס/פירה בצד

אשמח לעצה: איך מורחים ציפוי שוקולדאדם ישר
עבר עריכה על ידי אדם ישר בתאריך ח' בשבט תשע"ד 22:30

על עוגת גבינה (השכבה למעלה היא קצפת רכה)?

הבעיה היא שזה מתערבב אחד בשני ולא יוצא שתי שכבות יפות.

תודה

מקפיאים את העוגהמיסטר דום

ועם כוס שופכים מהקצוות בחיים לא במרכז ופשוט מיישרים טיפה עם התחתית של הכוס מקפיאים שיתייצב וכמובן  שעדיף פה גנאש !

תודה. אבל זה עוגה שנהרסת בהקפאהאדם ישר
לפעמים גם עוגות שנהרסות בהקפאה לא מושפעותרבה אמונתך!

מהקפאב קצרה (מספיק שעה-שעתיים בשביל למרוח קרם... לא צריך הקפה ארוכה)

למה העוגה נהרסת בהקפאה?

עוגת גבינהמיסטר דום

גם רכה אפשר להקפיא שעה גג שעתיים ולצוק מעל ציפוי! תנסה אותי...

אולי עם מזלף?רעות מהדרום
בסוף אחרי לילה שלם במקרראדם ישר

היא מספיק התקשתה ככה שיכולנו למרוח בזהירות מעל. תודה לכולם

רעיוןנולאיתאחרונה
בס"ד


חשבתי על משהו, אף פעם לא ניסיתי את זה אבל בוודאי האשפיות מטבח הנהדרות כאן יוכלו לתת מניסיונן ולהגיד אם לדעתן זה יעבוד או לא


לפני שמכינים את עוגת הגבינה בודקים את הגודל שלה ולפי זה מקפיאים שכבה דקה של שוקולד ולפני ההגשה אפשר להניח את "המשטח" של השוקולד הקפוא.

(וגם אפשר לקשט ולצייר על השוקול בחומרים אכילים). בתיאבון!
מחפשת רעיון למשהו לסעודה שלישית נטול גלוטן..אמא זוכרת

תודה

מילוי של פריקסהיעל מהדרום
לק"י

מבשלים תפו"א וביצים וחותכים לקוביות.
מוסיפים טונה ומלפפון חמוץ או זיתים חתוכים.
מוסיפים מלח, ואפשר גם פפריקה.
^^ ולימון כבוש וחריסה..פלספניתאחרונה
דחוףףעדי עד!!..

הכנתי חלות,

ומסתבר שאחרי שקלעתי אותן לא התפחתי מספיק..

הבעיה שכבר מרחתי ביצה..

מה עושים?

אני כשזה קורה מכניסה את החלות לתנוראסור להתייאש

כשהוא לא חם ונותנת לו להתחמם כשהחלות בפנים והחלות תופחות..

ב"הצלחה.. שבת שלום..

מה הבעיה להתפיח עם ביצה?מעפר אני באה

בספר מתכונים של החלות שלי כתוב קודם למרוח את הביצה ואז להתפיח התפחה נוספת של 40 דקות..

אני אישית אוהבת למרוח ביצה לפני שאני מכניסה לתנור אבל אין עם זה שום בעיה.

תתפיחי ככה, ותמרחי שוב ביצה. (בטח זה כבר מאוחר..)חיה וקיימתאחרונה

החלום שלי לאפות עוגיות חולרות22
כשאוכלים אותן הן מתפוררות בפה...
יש טיפים לזה?
משום מה העוגיות יוצאות לי קשות.
אשמח לקבל מתכון...
עוגיות טחינה בלי מרגרינהאלמונית 0

כל מתכון...

הבעיה שהם מתפוררות אחרי זמן, קחי בחשבון (שמנו בשקית ובסוף נהיה רק פרורים)

אם את שמה בקופסא אז זה נשמר טוב יותר

אבל זה יוצא בטעם של טחינה?רות22
לא, וזה טעים ממש.הללישאחרונה
עשויות מסולת?לב אמיץ
צריך להוציא כשהן רכות~מטילדה~
ולתת להם להתקרר בתבנית לפני שנוגעים בהם
רעיונות מה לעשות עם תפו"א בייבי לאפייה?תודה על הכל

אפשר להשאיר בקליפתםלב אמיץאחרונה

ולתבל ב:מלח, פלפל שחור (גרוס), פפריקה מתוקה (צ'ילי חריף), שמן (עדיף זית) ורומרין.

 

לעסות את התפ"א עם התבלינים והשמן ולאפות בתנור בחום גבוה יחסית אבל להשגיח.

אפשר לכסות בנייר אפיה במשך רוב זמן האפיה (מקצר את הזמן ובריא יותר מנייר כסף) ולהסיר את הניירלקראת הסוף.

אפשר בסוף להעביר לתוכנית גריל למס' דקות בלבד כדי שיצלו מעט.

 

שבת שלום.

 

נ.ב. אפשר גם בחמין או סתם להתייחס אליהם כאל תפ"א לכל דבר.

מה התפריטים שלכם לערב שבת קודש?רות22
רעיונות יתקבלו בברכה...
מרק תימני עם בשר בקרנחשון מהרחברון

מוגש עם אורז חילבה וסחוג. ו.. בעצם זהו כמה סלטים חיים בצל ירוק וירקות חתוכים..

 

שאחותי הגדולה כאן יש גם פשטידת בשר עם רוטב פטריות (כי היא לא אוהבת מרק תמני)

 

אז כל מיני רעיונות:תודה על הכל

ממולאים עם בשר ואורז

עוף בכל צורה

שיפודים של חזה עוף /הודו/פרגיות וירקות

מרקים (עוף, בטטה.עדשים וכו')

אורז עירקי (עם עגבניות וחתיכות עוף)

אורז בוכרי( אושפלו/ בחש)

סלטים

דג מרוקאי

דג סלמון

תפוחי אדמה צהובים

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

קציצות ברוטב

בולונז

סנייה (פשטידה עם בשר)

בורקס בשר גדול

בלינצס בשר

 

 

 

וואו! תעריכו את אמא שלי היא מסוגלת להכין את כל זה לשבת אחת! (בלי אורחים)

 

 

(אני הולכת להזמין את עצמי אליה שבת עכשיו הצלחתי לגרות את עצמי!)

כנראה שאני בבית....תודה על הכל

התפריט שיהיה לי:

סלטים

דג (לא יודעת איזה כנראה מרוקאי)

מרק עוף

ממולאים עם בשר ואורז

עוף כלשהו

ועוגה מעניינת

עוגה, הזכרת לי...רות22
שכחתי לאפות עוגה לשבת...
ועכשיו כבר מאוחר. אולי פעם אחרת יום שישי אני בנקיונות.

איזה עוגה את ממליצה? שתיהיה רלונטית לילדים קטנים
שוקולד על הגז!מיסטר דום
שוקולד??? אתה מתכוון ממרח או קוביות?רות22
זה כאילו תחליף לעוגה?
עוגת שוקולדמיסטר דוםאחרונה

שמבקום להכין במיקסר מכינים הכל על הגז! עכשיו הכנתי ושמתי בתנור והריח !!

דג מרוקאי, ובחורף אח"כ מרק כלשהוא.שמשי
מחפשת מתכון לעוגה מעניינת...לב שמח!

הכנתי חריימה..

(יש למישהו מתכון טוב??)

חלות

אכין עכשיו שניצלים בעה

ובבוקר חמין

 

אין לי עוד טיפת כוח לעוד בישולים...

גמורהההה

אני סיימתי!! אבל עוגה וחלות אין לי כוחות..רות22
בישלתי כוסמת... לצד עוף מבושל ברוטב..עם צילי מתוק..
דגי בקלה טריים אפויים בתנור בתוספת ירקות.. מריח גן עדן..
קוסקוס ורוטב אפונה.
החלות אני צריכה לאפות.. ועוגה לא הספקתי.. עייפה..
אשת חיל ! ואיך את מכינה את הבקלה?לב אמיץ
בעיקרון אכלתי אותם פעם ראשונה אצל משפחהרות22
כשהדגים היו מבושלים עם ירקות.. ויצא טעים.
אני החלטתי להניח בתבנית את הדגים מעליהם ירקות, גמבות צבעוניות, שום, עגבניה, וגזר. תבלינים : מלח פלפל כמון שום תבלין דג פפריקה מתוקה.ומעל שמן זית.

הכנסתי לתנור.. ברגע שהירקות הוציאו נוזלים וירדו בנפחם הוצאתי את המגש והעלתי את הדגים מעל הירקות..
כדי שהדגים "ישתזפו ".
ברגע שזה קרה טעמתי מעט ראיתי שזה מוכן .. נתתי לנוח בתנור... ואז עטפתי בנייר כסף.
זהו..
מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת ??מיסטר דום
עוגת שוקולד קלילה ומעולהרוחל'ה

2 ביצים

כוס שמן

כוס סוכר

אבקת אפיה

2 כפות קקאו

כוס קמח

ובסוף כוס מים רותחים

 

יוצאת בלילה נוזלית

אופים 20 דקות עד שקיסם יוצא יבש

בחום 180

 

מעל מכינים רוטב שוקולד ומפזרים שומשום

הכמות היא לתבנית אינגליש קייק

שאלה דחופה מאד!! לחם שום ופוקצות!ללללללל

1- אני רוצה להכין פוקצ'ות ולפזר מעל בטטות, גמבא, בצל, האם צריך לטגן אותם לפני?

2- דרוש מתכון מנצח לאצבעות לחם שוןם! למישו יש?

תודה רבה!

לטגן או לאפות בתנור-אביה*

כמו אנטיפסטי... [בריא יותר..]

בקשר ל2- באתר של ניקי ב' יש מתכון מעולה ממש.נדנדה כתומה.אחרונה


שאלה על קישקע-שומרון

בעלי ביקש שאקנה קישקע לחמין.

קניתי.מה עושים איתו?הוא מטובל כבר?פשוט להניח אותו בתוך החמן?

אפעם לא בישלתי דבר כזה אבל לפי ההגיוןרות22
זה כמו כל חלק מהבהמה כשכבר מכנים את הרוטב או הבישול..
פשוט להניח ולתת להתבשל.. פעם ראיתי במסטאר שף שזה היה בתוך תבשיל.. הרי אם זה חמין את שמה את חלקי העוף או הבשר בסיר עם טיבול ועל הדרך את הקישקע..

שמעתי שזה טעים.. לעולם לא אנסה לטעום... יהוווו מה שזה עושה לי עכשיו
סתם מניחים מלמעלהחילזון 123

בד"כ אני שוברת רק חתיכה כי הוא ארוך מדי ולא אוכלים מזה הרבה.

כן זה מתובל. זה בד"כ מכיל בערך בשר שומן תבלינים וקמח.

יש סוגים שאין בשר בכלל בפנים.

כן, פשוט מכניסים לסירנהורה 23

מתי שהוא מתחיל לבעבע ולרתוח. עם הזמן הוא מתבשל,

וזהו, זה מוכן. זה מתובל ומקבל בנוסף את הטעם של כל הקדירה.

אפשר גם לשים שזה על הפלטה ככה לא מתפוצץ..am42אחרונה
מה עושים עם קצפת צמחית בלי הרבה טרחה?שקשוקונת
צריכה רעיון למתכון קל למשהו עם קצפת צמחית תודה!!
תותים עם קצפתיהודיה מא"י

ציפוי קצפת לעוגת טורט פשוטה

קצפת עם פירורי שוקולד

סתם קצפת...

זה הולך עם כל פרי?שקשוקונת
כן. וגם עם סלט פירותיהודיה מא"י
אפשר להכין קסטותאלמונית 0

מכינם גלידה- מקציפים חלבונים (4-5) עם חצי כוס סוכר (את הסוכר מוסיפים בהדרגה), ובנפרד מקציפים את הקצפת, מחברים ביניהם ומוסיפים את החלמונים (או חלק מהם) לעוד דקה של הקצפה.

(אם רוצים גלידה בטעם אחר מוסיפים קקאו\ קפה\ שוקולד מגורר\ כפית חמאת בוטנים)

 

להכנת קסטות- מניחים בתבנית ביסקויטים, מעל גלידה ומעל שוב ביסקויטים.

 

(מתכון פשוט יותר- 

מניחים ביסקויטים טבולים ביין או במים עם קפה על תבנית, מקציפים את הקצפת ושמים מעל הביסקויטים, ומעל מגררים שוקולד. יוצא טעים מאוד)

תודה רבה!שקשוקונת
אפשר להכין גלידה יותר פשוטה- להקציף קצפת עםיעל מהדרום
לק"י

אינסטנט פודינג.
זה לא ממש גלידה ולא הכי מתאים לקסטותאלמונית 0

(פחות טעים)

בעיני זה גם טעים..יעל מהדרום
טורט פקאןוזכני לגדל
1. 1כוס קמח תופח,1 קופסא פודינג, חצי כוס שמן,3 ביצים 1 כוס סוכר 1 ריצ.
לערבב.וזהו!
להוסיף פקאנים קצוצים..ולתנור..
עוגה מעולה!
אפשר במקום אגוזים.או מה שבא לך.ומעל אני שמה מייפל..
2.אפשר להמיס שמנת עם שוקולד ולשים על עוגה בחושה..
או..להמיס שמנת ושוקולד להוסיף ביקוויטים קקאו סוכר ולעשות כמו פונצ'ים..
לרגע חשבתי שהתכוונת לפאי פקאן היוקרתיכלנית1

לרגע חשבתי שהתכוונת לפאי פקאן היקר (כמות עצומה של פקאן) והיוקרתי מאד. מתוק מאד,

כך שאפשר לאכול פרוסה אחת מקסימום שתים לפני שנסתמים

(בד"כ זאת מנה אחרונה, כך שמלכתחילה אין הרבה מקום). 

ואז, לרווחתי גילית שמדובר בטורט הגיוני קליל.

 

אפשר להוסיף לקצפת תוך כדי הקצפה חצי פריגת לימון או מנגו ויש לך יופי של מוס. להגדלת הכמות- 

2 כפות אינטנט פודינג.

חח הלוואי שהפאי פקאן היה כזה פשוט...וזכני לגדל

העוגה הזאת קלילה,וממש טעימה...אבל זה עוגה,ולא קינוח.

יש לי מתכון גם לפאי פקאן..צריך פשוט לקחת משכנתא..ולשאת בתוצאות של המשקל אחרי זהחיוך

(אני פשוט ממירה פקאנים לפאי פיצוחים..אגוזים,שקדים וכו,יוצא מעולה..)

מלבד משכנתא צריך גם תור לרופא שיניים ודיאטטיקניתכלנית1
לכן מומלץמינימאוס

לקנות פרוסה אחת בבית קפה ואז לפחות זה יציאה עם הבנזוג 

וגם יותר דיאטטי (כי זה לא עוגה שלימה)

מוס חלבה הכי שווה עם שוקולד חם מומס למעלה..am42
אפשר מתכון?אקונהמטטה
מתכון למוס חלבהam42

 

בס"ד

 

מקציפים קצפת צמחית ומוסיפים ביצה אחת,סוכר לפי הטעם וטחינה גולמית לפי הטעם [אני שם בערך כוס וקצת] וממישיכים להקציף יחד ולפני ההגשה מקלפים עם קולפן קצת חלבה ומקפיאים יחד..

לא הבנתי את המשפטs83

ולפני ההגשה מקלפים עם קולפן קצת חלבה ומקפיאים יחד

מקלפים חלבה,מקפיאים ומגישים או מקפיאים ולפני ההגשה מקלפים את החלבה?

וכמה זמן צריך להקפיא?

מקפיאים שזה מקולף ככה זה כמו "נדבק" למוסam42

בס"ד

ולגבי הזמן בערך 4 שעות יספיקו..

בערך כמה סוכר ביחס לטחינה?נהורה 23
כמה שאוהבים..am42אחרונה
נשמע מעולה... מתכון??אורין
אם היא לא מתפרקת בחום-תפו"א מוקרםאמא שלה