חתיכות פלפלים אדומים (ואפשר לשלב בצבעים נוספים), פרוסות עבות או קוביות חצילים, בצל (הסגול מתאים במיוחד לאפיה) פרוס לפרוסות עבות , אפשר בתנור כמו אנטיפסטי או יותר כמו תבשיל. ואפשר גם בסיר על הכיריים.
אם אנטיפסטי: כל מה שצריך זה למרוח על כל הירקות שמן (עדיף זית), לזרות מעט מלח ולאפות בתנור.
אני אופה תחילה כשהירקות מכוסים בנייר אפיה ואח"כ אני מסירה את הנייר ומעבירה לתוכנית גריל למס' דקות.
אם יותר כתבשיל: לא מסדרים את הירקות במרחק זה מזה (כמו באנטיפסטי) אלא מצופפים אותם.
מוסיפים גם חתיכות עגבניה - אפשר חצאי שרי - מתבלים בשמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה (מתוקה ואפשר גם צ'ילי) ואופים מכוסה בנייר אפיה.
ואם על הכיריים: אותם המרכיבים רק להוסיף על זה רסק עגבניות וכורכום. אחרי שמאדים במעט שמן את הירקות.
אפשר לכל הגירסאות להוסיף - גבעולי טימין, או זעתר.
את יכולה לאפות רק חתיכות בטטות ותפ"א עם רומרין למשל - אבל אז זה לא מתאים כ"כ לאורז.
ויש גם את הכיוון של שעועית ירוקה. או פטריות וזיתים שאת מצרפת אל הבשר ומכינה שניים במחיר אחד.