מה זה דג בס,פילה? אפשר להשתמש בו כמו דג מושט?חדשה דנדשה
דג מצוין וטעיםמינימאוס
איך את משתמשת במושט?
אני בזמנו פשוט טגנתי את הבאס כמו שניצלים קטנים ואכלנו ישר מהמחבת
תודה כן בדרך כלל אני מטגנת, יופי! תודה!חדשה דנדשה
תהנו!!!מינימאוס
הוא נורא טעים
הכנתי אותו כמו מושטשמשיאחרונה
סרטון-איך להכין מקופלת בבית..-משה ר-
מושלם!!! אפשר להכין עם שוקולד חלב?מחייכת =)
כן, מטומפרר כמובן.-משה ר-
מה זה אומר מטומפרר? ואיזה יופי של סרטון...דינה ל.
מטומפרר זה אומר שהעברת אותו את התהליךבין השורות
של הקרור על שיש קר כדי שיגיע לטמפ' הנכונה.
את הטמפ' ניתן לבדוק בעזרת מדחום מיוחד לאפיה.
כתבתי פה פעם את התהליך, תנסי לרשום בחיפוש-משה ר-
טמפרור או מטומפרר,פשוט אני בפלא׳ אחרת הייתי רושם שוב..
בעיקרון לכל שוקולד יש טמפ׳ אחרת וחייב מדחום בשביל התהליך, תראי בסרטון, מה שהוא עושה עם השפכטל זה התהליך..
מקסיםמינימאוס
כמה זמן לוקח בערך ?
רבע שעה לכל היותר..-משה ר-
אפשר להכין מקופלת פרווה לעוגה בחושהכלנית1
אין שוקולדה מקופלת פרווה. למי שמוכן להשקיע, אפשר להכין משוקולד מריר ולהוסיף לעוגה.
תודה על הרעיון !
אדיר ביותר!! ופשוט..נערת טבע
אפשר להשתמש במדחום רגיל לזה או צריך משו מיוחד??
לא, צריך מד חום מיוחד לאפייה..-משה ר-
אדיר!
אושר תמידי
לא נשמע שווה את ההשקעהזמר הפלוגות
במיוחד שמקופלת עולה שקל-שקל וחצי...
אה אהמינימאוסאחרונה
מי שמדבר ככה באמת שלא יטרח להכין לבד
רוצה לשתף במשהו חמוד שאני עושה לפעמים...טוזי
מידי פעם אני מכינה מאכלים המתאימים לפרשת השבוע...
אז השבת הכנתי משה בתיבה.
עוד רעיון זה בפרשה על מכירת הבכורה להכין מרק עדשים.
וכו..
חמוד
אלמונית 0
איזה יופי, נשמע ממש נחמד
חדשה דנדשה
גם אצלינו מרק עדשים אדומים זה מסורת
שרבוב
אולי תעלי כל שבוע את הרעיון לאותה פרשה?חיה וקיימת
(חסרת יצירתיות בעליל)
מוצלח!!!מינימאוס
נשמח לשמוע עוד רעיונות
מותר לנחש פרשת וארא שמא מרק צפרדעים?
להכין ברד בכוסות לשבת הבאה...
+mp8
אם הם תימנים אפשר גם ארבה...אלמונית 0
![]()
תכלס
.טל אוריה
רעיון מתוק.
מכירה אותו ממשפחתי המורחבת![]()
lol.. אהבתי ביותר אשמח להתעדכן כל שבוע ולהיותimosh30
יצירתית בסיוע 
וואי חזק ביותר!זמר הפלוגות
אפשר מטעמים בפרשת תולדות ובפרשת וירא לשון של בקר
אז צריך השבוע להכין משהו עם ערוב או ברד..יוסלה קמצן (קדוש?)
זה לא שבוע הבא?מינימאוס
השבוע תהיה פרשת וארא.אפשר להכין עוגיות בצורת חיותאלמונית 0
לערוב ואם אין כוח או זמן- לקנות..
רעיון חמוד וכייפי- גם אמא שלי עושה לפעמים ככהחסדי הים
עוגיות בצורה של לב- "ואני אקשה את לב פרעה"
חלה בצורה של צפרדע- כנגד מכת צפרדע.
עוף עם כנפיים פרושים למעלה- "ואפרוש את כפיי אל ה' "
האמת היא שאני זורמת עם עצמי בפרשה...טוזי
אין לי רעיונות בשלוף והאמת שהשניים שכתבתי (ועשיתי) הם בכלל לא שלי ![]()
ובאמת עוגות, עוגיות וחלות בצורות מתאימות הולך די הרבה 
עוגיה של סולם יעקבzmilאחרונה
בא לי מתכון ללחם/לחמניות בצלזמר הפלוגות
למשהו יש?
אני מכירה~מטילדה~
חמותי מכינה בצק שמרים רגיל (אני חושבת..)
לפני האפיה היא מפזרת מעל ללחמניות בצל קצוץ וקצח.
זה יוצא ממש טעים![]()
אם את צריכה מתכון מדויק אני אבקש ממנה.
פיתות בצל עוזר?חיה וקיימת
מתכון די רגיל של שמרים, בלישה להוסיף 2 כפות בצל מטוגן (לחצי קילו) להתפיח, ליצור פיתות ולפזר מעל בצל.
(במתכון המקורי יש גם מרגרינה כדי שיהיה פיתות ולא לחם אבל אני לא שמה וזה סבבה, רק שא"א למלות בפנים).
אפשר ת'מתכון? נשמע טוב!נדנדה כתומה.
מה שכתבתי לא בגדר מתכון??חיה וקיימת
ממ.. הבצק עצמו.נדנדה כתומה.
אין לי מתכון לבצק שמרים רגיל.
יש לי מתכון דומה~מטילדה~
תודה!זמר הפלוגות
מרשם לבצק מעולה וקל בלי התפחה - יש תיקון בכמותמינימאוסאחרונה
שמתאים לכל ציפוי בעולם שרוצים
שלושת רבעי כוס מים חמימים
כפית סוכר
כף שמרים יבשים
מערבבים ומניחים כמה דקות לתסיסה
מוסיפים 2 וחצי כוסות קמח
1 כפית מלח
רבע כוס שמן ואל שלושת רבעי כמו שכתבתי אתמול
לשים לבצק . אם רוצים אותן רכות לשים הרבה זמן אם רוצים יותר פריך אז לשים רק עד שנהיה בצק אחיד
יוצרים פיתות עגולות בגודל הרצוי ואז מצפים
אופים על 180 בערך 25 דקות עד להזהבה קלה
ציפויבצל - : מורחים שמן זית ומפזרים בצל רגיל\ירוק קצוץ
אפשר להקפיא מאפינס?ט'
מאפינס אגוזים/שוקולד ועוד כל מיני??
מיד אחרי האפיה?
כןיהודיה מא"י
אם כי טרי ומהקפאה זה לא בדיוק אותו דבר.
אבל זה נכון לכל דבר
עדיף להקפיא לפני האפייה אבל גם ככה זה נהדרמשיח עכשיו!
וכשאת מחממת אותם שוב, תשפכי עליהם רוטב/ קרם טעים
תודה + עוד שאלהט'
ואם אני מכינה מהיום למחר בערב, איך כדאי לשמור כדי שישארו טריים?
לעטוף בניילון נמצד
שרבובאחרונה
אבל אל תעשי את זה, זה המון עבודה..
אולי כן כדאי להקפיא קצת?
מתכון ל\סופלהתודה על הכל
אני יודעת שהיו כאן כמה מתכונים אך לא מוצאת אותם עכשיו...
אני מחפשת מתכון לסופלה רך מבפנים ללא צורך בקובית שוקולד
תודה רבה!
מתוך האתר במיקסרheh
סופלה שוקולד
החומרים
6 יחידות גדולות / 11 בינוניות
200 גרם שוקולד
200 גרם חמאה / מרגרינה
240 גרם אבקת סוכר (2 כוסות)
4 ביצים
4 חלמונים
קורט מלח
90 גרם קמח (2/3 כוס)
אופן ההכנה
מחממים את החמאה בסיר עד להמסה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, מערבבים עד שנמס לחלוטין.
מוסיפים את אבקת הסוכר, הביצים, החלמונים והמלח ומערבבים עד שאחיד.
מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שאחיד ואין גושים, יש להמנע מערבוב יתר.
יוצקים לתבניות נייר אישיות (קוקוט סופלה) עד 3/4 גובה.
אופים ב-190 מעלות, 13 דקות לסופלה גדול או 10 דקות לקטן. הקרום העליון צריך להיות יבש וסדוק אך עדיין רוטט למגע.
מגישים חם בליווי כדור גלידה וניל.
סופלה של חרישיתתות
במתכונים פה של ערוץ 7.
הכי טעים מכל מה שניסיתי
ממש פשוטודודי לי
על אש נמוכה-
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
בקערה-
כוס קמח
כוסוכר
לאחד ביניהם
ולהוסיף 4 ביצים
לערבב ולתנור
היה לי פעם מתכון בלי שוקולד יש לכם?\תודה על הכל
קפצתי לביקורתודה על הכל
הסוד המרכזי זה לא לאפות יותר מידי..פלספניתאחרונה
בעזהי"ת
כל סופלה שנאפה כמה דק' יותר מידי הופך למאפינס כמעט רגיל.
אצלי נהוג 9 דק' בתנור- מדוייק מדוייק.
עד שהלמעלה תופח אבל עדיין רכרוכי למדי
עוגת קלמנטינות??שריתת
יש לי כמות גדולה של קלמנטינות...יש למישהוא מתכון לעוגה טעימה???
יש לי שמן, קמח ,א.אפייה ושוקולד מריר...
יש פה כמהתות
אפשר עוגת מיץ, ולסחוט מיץ מהקלמנטינות..יעל מהדרום
מה עם סתם מיץ קלמנטינות?..פלספניתאחרונה
מתכון למרק בצל בלחם..-משה ר-
מתכון למרק בצל צרפתי בלחםאין כמו ימי החורף הקרים בהם אתם מתפנקים עם מרק שעושה חם בגוף וחם בלב. במקרה הזה, מרק בצל צרפתי מדהים בלחם פריך שיגרום לכם להרגיש בפריז, מבלי לצאת מהבית. מתכון מנצח!
![]() מצרכים (מתאים ל- 3 סועדים):
4-3 בצלים גדולים
3 לחמים בינוניים (לקערה) - נסו למצוא לחמים המתאימים לשמש כקערות הגשה, אם לא גם לחמניות עם קרסט קשה יחסית, יתיאמו.
2 כוסות ציר ירקות (או מים עם מעט אבקת מרק)
כוס יין לבן
2-3 כפות קמח
4 כפות חמאה
גבינה קשה מגורדת
תיבול: מלח, פלפל, מעט טימין, כפית סוכר
אופן ההכנה:
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
לאחר שהמרק מוכן, הגיע הזמן להכניס אותו לתנור:
|
|
![]() |
![]() |
לאחר שהגבינה נמסה, הוציאו מהתנור והגישו. מומלץ להגיש בלווי סלט ירוק ומרענן.
|
|
![]() |
|
| בתיאבון! | |
(בא במייל)
מצא חן בעיני לגמרי!!חיה וקיימת
אז תיהיה בעז"ה ארוחת ערב מעניינית...
חייבים את הלחם? נראה לי סתם "בל תשחית" (לא סובלת לחם רטוב).
זה לא בל תשחיתיהודיה מא"י
כי לקערת לחם משתמשים למעשה רק בקשה של הלחם, שהוא טעים מאוד עם מרק.
משאר הלחם עושים משהו אחר.
אבל נראה לך שלא תאהבי את זה בתוך הלחם, אז אפשר לשים בקערות חסינות חום בשביל לאפות עם הגבינה
ומה הבעיה לשים את הגבינה בצלחת כשהמרק רותח?חיה וקיימת
היא לא תימס?
היא תימס היא לא תוקרם..-משה ר-
(בורה) מה ההבדל הגדול?חיה וקיימת
גם סתם לשים במרק יהיה טעיםיהודיה מא"י
אבל ככה הרבה יותר, כי הגבינה תהיה אפויה - זהובה. יאמי.
^^^ הבדל גדול-משה ר-
תנסי סתם לפזר גבנ"צ על פסטה, היא תימס והכל אבל תנסי לאפות אותה בתנור, תקבלי גבינה קריספית והרבה יותר טעימה..
תודה
אני מקווה שיהיה לי כלי מתאים...חיה וקיימת
אני רוצה את התמונות^^^ט'
תמונות-משה ר-
עוד מתכון-משה ר-
מתכון מנצח לקוביות לחם עם גבינה
המתכון הבא לקוביות לחם בגבינה הוא פשוט מאוד להכנה, אך יגרום לכם להזיל ריר מהרגע שתתחילו להכין אותו... זוהי הגרסה הבסיסית שניתן להוסיף לה שום, פלפלים, פטריות או כל דבר אחר, כיד הדמיון הטובה עליכם.
[מתכון ללחם עם גבינה]
מצרכים:
כיכר לחם לבחירתכם
350 גרם גבינה צהובה קשה (גוש)
צרור בצל ירוק
2 כפיות פרג
3 כפות חמאה מומסת
הוראות הכנה:
חתכו את הלחם לאורך באמצעות סכין חדה כמעט עד הקצה, מבלי לפגוע בקרום התחתון. חזרו על הפעולה לרוחב.
[מתכון ללחם עם גבינה]
פרסו את גוש הגבינה לפרוסות עבות. הכניסו את פרוסות הגבינה בין החריצים שיצרתם בלחם.
[מתכון ללחם עם גבינה] [מתכון ללחם עם גבינה]
קצצו את הבצל ירוק. ערבבו בכוס את הבצל הירוק והפרג יחד עם החמאה. מרחו את התערובת באמצעות מברשת או כפית על הלחם ובין החריצים.
[מתכון ללחם עם גבינה] [מתכון ללחם עם גבינה]
עטפו את הלחם בנייר כסף, הכניסו לתנור בטמפטורה של 180 מעלות למשך רבע שעה כדי להמס את הגבינה. לאחר מכן הסירו את העטיפה והכניסו את הלחם לעוד 10 דקות כדי ליצור קרום קריספי.
[מתכון ללחם עם גבינה]
בתיאבון!
אווווווומשיח עכשיו!
הכנת ליקרים בייתיים-משה ר-
מתכון להכנת כל סוגי הליקרים הביתיים
אם נמאס לכם כבר לשתות רק בירה ויין, ומחירי האלכוהול מתייקרים מרגע לרגע, למה שלא תכינו משקה בעצמכם? בניגוד להכנת יין או בירה, שדורשים ציוד מיוחד ותשומת לב רבה, הכנת ליקרים ביתיים היא פשוטה, מהנה ומספקת ביותר. כל מה שאתם זקוקים לו הוא פרי, קצת דמיון והרבה אהבה לאלכוהול.
|
מצרכים
הפרי והסוכר צריכים להיות ביחס של 1:1. על כל קילו פרי יש להשתמש בקילו סוכר. |
הכנה 1. נקו את הצנצנת באמצעות מים רותחים על מנת שתהיה סטרילית. 2. חיתכו את הפרי שבחרתם לחתיכות ונקו אותו מענפים, עלים וזרעים. 3. צרו שכבה בת 2 - 3 סנטימטרים של סוכר בתחתית הצנצנת. 4. מעל לשכבת הסוכר הניחו שכבת פירות באותו העובי.
5. המשיכו ליצור שכבות של סוכר ופירות באופן דומה, כמעט עד לראש הצנצנת. חשוב לזכור: השכבה העליונה ביותר חייבת להיות שכבת סוכר. 6. סגרו את הצנצנת באמצעות בד הסינון, והחזיקו אותו במקומו באמצעות הגומיה. סגירה הרמטית של הצנצנת עלולה לגרום לפיצוץ, כיוון שבתהליך התסיסה נוצרים גזים, השימוש בבד הסינון נותן לגזים לברוח החוצה במקום להצטבר בצנצנת.
7. את הצנצנת יש לשמור במקום קריר ומוצל במשך תקופה שבין שלושה שבועות לחודשיים. יש לנער את תכולת הצנצנת פעם או פעמיים ביום. 8. בסוף תקופת ההמתנה כל הסוכר ימס, וסירופ סמיך יווצר בתחתית הצנצנת. לסירופ שנוצר יש תכולת אלכוהול נמוכה יחסית. נוסיף לו אלכוהול כדי להופכו לליקר. 9. הוציאו את שאריות הפרי מהצנצנת, הוסיפו לסירופ את הוודקה או האלכוהול. זהו השלב בו כדאי להוסיף תיבול נוסף - מקל קינמון, עלי נענע וכדומה.
10. את תערובת הסירופ והאלכוהול יש לשמור בצנצנת למשך 12 ימים נוספים. 11. בסוף תקופת ההמתנה השנייה יש לסנן את הנוזל באמצעות בד סינון, עד לקבל ליקר צלול. 12. מזגו את הליקר לכוסות, אמרו "לחיים" ושתו בהנאה. |
המלצות:
|
תמונות-משה ר-
לפיד העלה את מחיר האלכוהול. יקר מאד!כלנית1
חשבתי לקנות ליקר שוקולד, אבל ליטר ליקר איכותי עלה 100 ש"ח.
חשבתי להכין לבד, אבל מחיר האלכוהול מרקיע שחקים. למה לפיד העלה את האלכוהול הנקי, ואת המשקאות הזולים יחסית,
והוריד את המשקאות של העשירים?
התאים את זה לפי ארון השתיה שלו בבית כנראהמינימאוס
וגם לטייקונים והעשירון העליון!כלנית1אחרונה
מתכון מיוחד לאפיית לחם עם פנים של פנדה-משה ר-
יום יום אנחנו מכינים את אותם הסנדוויצ'ים לבית הספר. לילדים, ובמיוחד לנו, נמאס לראות את אותו הלחם הפשוט מדי יום. לכן הבאנו בשבילכם מתכון מדליק במיוחד. לימדו כיצד לאפות בעצמכם לחם עם הפתעה בתוכו - דב פנדה חמוד! |
![]() |
מצרכים
הוראות הכנה |
1. בקערה קטנה, חממו את החלב ואת חלמון הביצה 30 שניות במיקרו. 2. בקערת מיקסר, ערבבו את הקמח, הסוכר והשמרים. 3. הוסיפו את החמאה, המלח ותערובת החלב והחלמון. ערבבו במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה. 4. הגבירו את מהירות המיקסר לבינונית, ולושו את התערובת בין 5 ל-10 דקות, עד שהיא הופכת לבצק אחיד, ולא נדבקת לצידי הקערה. אם הבצק נשאר דביק, הוסיפו עוד כפית קמח. חזרו על הפעולה עד שהבצק יהפוך לאחיד וגמיש. |
![]() |
5. חלקו את הבצק לשלושה כדורים. שניים באותו הגודל, ואחד קטן יותר, כשליש מגודלם של הכדורים האחרים. |
![]() |
6. הניחו את אחד הכדורים הגדולים בקערת המיקסר, וערבבו אותו עם אבקת התה, או צבע המאכל הירוק, עד אשר הבצק מקבל את הצבע הרצוי. 7. הוציאו את הבצק הצבוע מקערת המיקסר, והניחו אותו בקערה ששומנה בעדינות. כסו את הקערה, והמתינו עד שהבצק יתפח עד לגודל כפול מגודלו הנוכחי. 8. נקו את קערת המיקסר, והניחו בה את כדור הבצק הקטן ביותר. ערבבו את כדור הבצק עם אבקת הקקאו עד לקבלת הצבע הרצוי. הניחו את הבצק הצבוע בקערה משומנת ומכוסה, והניחו לו לתפוח לגודל כפול. 9. את כדור הבצק השלישי שימו כמו שהוא בקערה משומנת, כסו אותה והמתינו עד שהבצק יתפח. כל הכדורים אמורים לתפוח תוך כשעה. |
![]() |
10. לאחר שהבצק תפח, חלקו את הבצק הלבן לשלושה חלקים, כאשר חלק אחד גודלו חצי מגודל שני החלקים האחרים (בדומה לחלוקה הראשונה). גלגלו אחת מהחתיכות הגדולות לצורת נקניק, והשתמשו בה כדי ליצור את הפנים (החלק התחתון בתמונה). חלקו את הבצק החום לרבעים, והשתמשו בשניים מהם כדי ליצור את העיניים. 11. בזריזות, הניחו את החתיכה הקטנה של הבצק הלבן בין שתי החתיכות החומות, כדי למנוע תזוזה שלהן. |
![]() |
12. מתחו את החתיכה הנותרת של הבצק הלבן מעל לכל המבנה, כדי לנעול את כולו יחד. 13. השתמשו בשתי החתיכות הנותרות של בצק חום, מגולגלות לצורת נקניק, כדי ליצור את האוזניים. |
![]() |
14. חלקו את הבצק הירוק לשני כדורים, אחד כפול בגודלו מהשני. את החלק הקטן גלגלו והניחו בין שתי האוזניים, ואת החתיכה הגדולה מתחו, ועטפו בעזרתה את כל הבצק. 15. הניחו את כל מבנה הבצק בתבנית אינגליש קייק, כסו, והמתינו כשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו. 16. בינתיים, חממו תנור לחום של 190 מעלות. |
![]() |
17. אחרי שהבצק תפח, אפו במשך כ-30 דקות, או עד יצירת קרום חום סביב הלחם. 18. המתינו עד שהלחם יתקרר לגמרי, פרסו, והגישו. 19. בתיאבון! |
![]() |
תמונות..-משה ר-
מדליק!אור כחול
זה חמוד והכל..אבל מי משועמם להכין את זה?מירי ט.
שווה את כל ההתפצ'קצ'ות?
כלומר, זה רק לחם..
אולי איזה אמא משועממת מאוד תכין אתזה לכבוד היום הולדת של הבת הקטנה שלה..
גם אז, כבר עדיף עוגה.
ככה להשקיע בעיצוב של לחם?
קצת מגוחך.
לא חשוב, זה ממש חמוד לראות את זה..
אין גבול לרעיונות של האנשים..
מי שאוהב את את התחום ואוהב ליצור-משה ר-
יש אנשים שזה בדם שלהם ויש כאלה שיגידו שזה משעמם..
צבעי מאכל טבעיים עם יתרונות בריאותיים-משה ר-
צבעי מאכל
צבע נותן חיים לאוכל, בזה אין ספק. אבל מחקרים גילו כי צבעי מאכל תעשייתיים מסויימים, עלולים להיות מזיקים לבריאות. אז למה לקחת סיכון, אם אפשר להכין בקלות וממצרכים פשוטים, את צבעי המאכל הבסיסיים שישאירו את האוכל שלכם, גם טעים, גם בריא וגם יפה?
צבע מאכל סגול - כרוב
כל שתזדקקו לו על מנת להכין צבע מאכל סגול, הוא חצי כרוב סגול.
ראשית, חתכו את חצי הכרוב לחתיכות גסות והניחו בסיר. מלאו מים בכמות שתספיק בדיוק לכסות את חתיכות הרכוב שהנחתם והרתיחו.
לאחר כשעה של בישול, הצבע יעבור מהכרוב אל המים, שיקבלו גוון סגול עמוק. בשלב זה הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר, הוציאו את חתיכות הכרוב (תוכלו להשתמש בהם לתבשיל, לירקות מוקפצים או לכל דבר אחר).
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
יתרונות בריאותיים
לכרוב יש לא רק יופי, אלא גם אופי. כבן למשפחת המצליבים, הוא טומן בחובו סגולות רפואיות למכביר. אנתוציאנין הוא הפיגמנט שמעניק לכרוב את צבעו האדום-סגול ומחזיק גם בתכונות נוגדות חימצון, שנמצאו כיעילות נגד סוגים שונים של סרטן. הכרוב מגדיל לעשות ומכיל 36 סוגים של אנתוציאנין שמסייעים גם לשיפור מערכת הלב וכלי הדם וכן את התפקוד המוחי. הכרוב עשיר גם בפיטוכימיקל הנקרא I3C, ונמצא יעיל נגד סרטן השד. כמו כן יש בו את הויטמינים A ו-C אשר יחד עם שאר המרכיבים, הופכים את הכרוב הסגול לירק מומלץ.
הצעת הגשה: תוכלו להשתמש בתמצית שקיבלתם בכל סוגי הבישול והאפייה. ניסוי מעניין למשל, הוא לבשל אורז עם המים הסגולים ולראות כיצד מתקבל אורז סגול יפהפה ומיוחד.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
צבע מאכל אדום - פרחי היביסקוס
פרחי ההיביסקוס משמשים לחליטות תה וניתן להשיג אותם בחנויות תבלינים ובמקומות שונים נוספים. הרתיחו חצי כוס פרחי היביסקוס מיובשים ב-10 כוסות מים. תנו למרקחת לרתוח במשך כשעה והסירו מהאש. סננו את העלים ומזגו את המים הצבועים לכלי נפרד.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
יתרונות בריאותיים
לפרחי ההיביסקוס יכולת להורדת לחץ הדם, מה שהופך אותם לידידותיים למערכת הלב וכלי הדם. כמו כן, בפרחים קיימים גם אנטי-אוקסידנטים, אשר הופכים אותם לנוגדי סרטן. בנוסף לכך, יש להיביסקוס אפקט מקרר לגוף, ולכן נשים רבות בגיל העמידה בוחרות בחליטה על מנת להרגיע את גלי החום.
הצעת הגשה: בשלו פסטה במים האדומים. שימו לב, להיביסקוס יש טעם חמצמץ שיכול להיספג גם בפסטה, לכן הוסיפו לה רוטב עשיר בנדיבות, שיעלים את החמצמצות.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
צבע מאכל צהוב - כורכום
השימוש בכורכום על מנת להצהיב מאכלים איננו חדש לנו במטבח הישראלי, אולם הוא נשמר למאכלים מסויימים, כמו אורז, עוף או מרק. עם זאת, רובנו לא חשבנו להשמש בכורכום גם לקינוחים, כיוון שהוא נתפס כתבלין חזק. אך האמת היא שצבעו כה דומיננטי, שכמות מעטה בלבד יכולה לתת את הגוון הרצוי. כמון יכול לשמש לצביעת מאפים, גלידות ושאר מתוקים, כיוון שטעמם החזק יאפיל בקלות על מעט כורכום. השתמשו בו במתינו ותגלו עולם חדש של צהוב במטבח.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
יתרונות בריאותיים
רבות דובר על הכורכומין, החומר הפעיל המהולל שבכורכום. החומר, שגם מעניק לתבלין את צבעו הכתום, הוא בעל סגולות בריאותיות רבות, כשהעיקרית שבהן היא אנטי-דלקתיות. הכורכומין הוא נוגד דלקות כה חזק, שהוא משתווה ביעילותו לכמה תרופות נוגדות דלקת הנמכרות באופן מסחרי. הכורכום נחשב בתרבות המזרח למנקה של הגוף וכבר מאות שנים משתמשים בו כעשב מרפא.
הצעת הגשה: נסו להוסיף מעט כורכום לתערובת של בצק לפני אפיית עוגת לימון, כך שהצבע והטעם ישחקו באותו מגרש.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
צבע מאכל ירוק - מאצ'ה (אבקת תה ירוק)
תה ירוק יעשה עבודה של צבע מאכל כשהוא מגיע טחון דק לאבקה.
תוכלו לטחון אותו דק בבית, או לקנות אותו כאבקה מוכנה ופשוט להוסיף לבישול, בדיוק כמו במקרה של הכורכום. הטעם של התה הירוק יורגש רק כמות נכבדת וגם אז הוא מרענן וניטרלי ולכן מתאים לכל סוגי התבשילים והקינוחים.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
יתרונות בריאותיים
תה ירוק הוא תרופה טבעית שיכולה להגן מסוגים רבים של מחלות. הוא מסייע להוריד כולסטרול ומחקרים אף גילו כי צריכת 3 כוסות תה ירוק ביום, יכולה להוריד את הסיכון להתקף לב בכ-11%. נוגדי החמצון הקיימים בתה הירוק בשפע, מסייעים להילחם ולמנוע סוגים שונים של סרטן. כדי להמחיש זאת, מחקרים גילו כי במדינות בהן נהוג לצרוך הרבה תה ירוק, כמו יפן וסין, ישנו שיעור נמוך יותר של חולי סרטן. תה ירוק יכול גם לייצב את רמות הסוכר בדם ואף להוות רכיב המזרז דיאטה.
הצעת הגשה: הוסיפו אבקת תה ירוק ללביבות תפוחי אדמה, שיקבלו גם גוון מעניין וגם טעם מרענן.
[איך מכינים צבעי מאכל בבית?]
זהירות: חרקים בשום-משה ר-
הרב משה ויא שליט"א, מחבר הספר "בדיקת המזון כהלכה", מבקש להזכיר לציבור כי קיים חשש לנגיעות חרקים בשום.
על מנת להימנע מאכילת חרקים המצויים בקליפת השום יש להפריד בין שיני השום, לקלפן ולשטוף אותן טרם הבישול. בישול ואפיית ראשי שום שלמים עלולים להביא לאכילת חרקים.
יידע הציבור וייזהר.
http://trailer.web-view.net/Show/0XAC3C8220A95900632C2AE05E323C66401D87470988C972911405DA809C0763E9.htm
הקור פגם בחוש הטעם של התולעים?כלנית1
הקור פגם בחוש הטעם של התולעים? אני מבינה את הלהיטות שלהם לתותים. אבל שום?
אולי הם מעוניינים לחזק את מערכת החיסון שלהם לקראת החורף?
תולעים הן לא צפויות. ותודה על האזהרהמינימאוס
בבצל לפעמים פוגשים אותם אז אפשרי שגם בשום
מוסיפה-בעיתה אחישנה
שימו לב לקובץ המצורף מאת הרב ויא.
לסיכום: לשטוף את שיני השום לפני השימוש בהם.
כבוד
צוות וועד הכשרות הי"ו.
כפי שנתפרסם ומצורף בזה.
גם אנחנו בדקנו היום ראשי שום יבש מסין, ונמצאו בהם כמה חרקים קטנים מאוד [אולם בגדר נראים לעין]
שנראו ע"י פירוק השניים מהראש וכשהם עם הקליפה הדקה השרנו במים, סינון המים על גבי רשת 150 מיקרון ובדיקת הרשת על גבי שולחן אור.
ולכן מה שבבדיקת עין כללית לא מוצאים אינו סימן שאינם קיימים !!!
ולכן יש להקפיד לפרק את השיניים לקלף ולשטוף היטב במים.
נא להעביר לכל מי ולכל מקום שזה נוגע.
בברכה – Best regards
הרב שמואל שטרנפלד – Rabbi S. Shternfeld
המעבדה לבדיקת חרקים במזון - ועד הכשרות בד"צ העדה החרדית ירושלם
Food Infestation Lab - B.D.Z. - Orthodox Council of Jerusalem, ISRAEL
טל: 02 6700220 Tel: * * * נייד: 052 7636 820 Cell: * * * פקס: 073 221 9920 Fax:
אני משתדלת תקנות רק שום ישראלי. יותר אמיתיכלנית1אחרונה
לשום הסיני יש טעם סינטטי, כאילו יצרו אותו במעבדה. כשאפשר, אני מעדיפה לשלם יותר ולקנות שום ישראל!
נשאר לי במקפיא בצק שמרים לסופגניות.אפשר להכין ממנוזכיתי
עוגת שמרים?
או משהו אחר? אשמח לרעיונות.
נא לא לרדת עלי
- בחנוכה הכנתי כמות גדולה וחשבתי להכין עוד סופגניות ביום אחר ובסוף לא הספקתי![]()
אפשר להכין עוגת שמריםיהודיה מא"יאחרונה
או משהו אחר....
כל מה שהולך עם בצק שמרים, סביר להניח שילך.
אם הבצק מתוק, אז אולי לא דברים כמו פיצה וכאלה, אבל כל השאר כן.
אני יודעת ששאלו (וגם אני) את זה מלא פעמים- א. מרקדינה ל.
אני מכינה עכשיו מרק, ורוצה לתבל אותו אבל בלי אבקת מרק.
הבעיה שבביתי שונאים כמון/כורכום.
אני אשים בו עוף, פטרוזיליה, בצל, עגבניה, שום
מה עוד ניתן לשים בו כדי להפוך אותו לבעל טעם, ואם אפשר לקצת סמיך?
אני אף פעם לא משתמשת באבקת מרקאלמונית 0
וגם התיבול שלי הוא רק מלח, וזה טעים מאד. (לא רק לדעתי)
הסוד זה הרבה ירקות והרבה עוף.
אם זה מרק ירקות, הטיגון של הבצל מוסיף לטעם.
אני משתמשת בירקות כתומים, קצת תפו"א, בצל, פטרוזליה, קישוא..דווקא עגבניה ושום לדעתי לא מתאים, אבל זה ענין של טעם.
עופות- שימי את החלקים השומניים יותר- גרונות, עצמות החזה, כנפים.
אם רוצים להפוך מרק לסמיך אני יודעת שמוסיפים קמח, לא ניסיתי בעצמי אבל טעמתי מרק כזה והיה טעים מאד.
נשמע אחלהיהודיה מא"י
את יכולה להוסיף עוד ירקות
בתבלינים אפשר גם פלפל שחור, פפריקה, פלפל אנגלי, זנגוויל (מומלץ לחורף, מחמם) פטרוזליה ושמיר (ובעצם, בכלל תבלינים ירוקים. אפשר גם יבש)
אם את רוצה סמיך יותר אז תוספת של קצת קוואקר, סולת או קמח תעשה את העבודה.
קווקר??דינה ל.
זה מסתדר אם שמתי גריסים?דינה ל.
לידיעה כלליתיהודיה מא"י
אם שמים גריסים, הגריסים עצמם מסמיכים
יצא ממש ממש טוב
תודה למיעצים.דינה ל.
הוספתי מעט זנגוויל, וטיפונת חוויג' (בתקווה שאבא שלי לא ירגיש, כי הוא לא אוהב)
וקניידלעך-
והכל מריח סוף!
מממ בתאבון לכם. אין לך אפשרות לשלוח לי לכאן?
מינימאוס
אם יש לך עגבניה ביפניםחילזון 123
זה בעצם מרק אדום כזה? אז אפשר פפריקה מתוקה (ואולי אפילו רסק עגבניות)
פפריקה, תבלין לבשריעל מהדרום
סלרי משנה את כל הטעם!טאבולה ראסה
אני מכינה מרק כתום ממה שיש,
הרעיון הוא למלא סיר ושיהיה מעט מיים ולטחון. בלי קמח ובלי שום דבר...
לאדות את הירקות לפני הבישול, שומר על הטעםאמא שלה
אפשר הסבר להתליך האידוי?דינה ל.
גם אני מאדהלב אמיץ
בשיטת "הבישול המתגלגל" - בכל פעם חותכים, מקלפים נגלה:
מניחים שני חצאי עגביה עם החלק החתוך כלפי מטה. בצל- לא משנה פרוס, קוביות ואפילו מס' חתיכות גדולות. מעט שמן זית,
וכאן מתחילים: סוגרים את הסיר ומניחים על להבה קטנה.
לזה מוסיפים לפי סדר הקשיות של הירקות-בהתחלה גזר, שוב, איזה חתיכות שרוצים, ובהפרש של זמן את כל שאר הירקות באופן שכולם יהיו מאודים באותה מידה. בכל פעם שמניחים את הנגלה הבאה על תחתית הסיר עורמים את החתיכות שכבר התאדו על אלו שהכסנו כעת. בסוף אני שמה את הדלורית למעט זמן אידוי. זהירות-על להבה קטנה שלא יחרך. ולא ליבש לגמרי. מדי פעם להזיז להפריד את הירקות מתחתית הסיר עם כף.
כל זה בלי להוסיף מים בינתיים. אל דאגה זה אפילו מקצר את תהליך הבישול כי אח"כ כשמוסיפים מים צריך רק עוד בישול קצר.
אפשר בשביל החלק של האידוי להשתמש בסירי/מחבת מהסוג החדש-כלומר קרמי-גם טעים במיוחד וגם עוד יותר מהיר.
האידוי מוציא, בעיקר מן הגזר, מתיקות וגם גוון כתום שמעשירים את המרק. אם מכינים מרק עוף, מוסיפים,את החלקים שציינו כאן באחת התגובות עוד בשלב הגזר. (אגב החלקים האלו לא שומניים אלא העצמות נותנות סמיכות ולכן מתאימים כאן גב וגרון עוף כמעט בלי בשר העוף).
אם מוסיפים ירקות עלים למרק, להניח אותם ממש בסוף אפילו אחרי שמכבים את האש כדי לשמור על הארומה (והערכים התזונתיים).
אפשר אם טוחנים לילדים להוסיף שורש סלרי חתוך במקום סלרי עלים-זה פחות ארומתי ואין עלים שמתפזרים בבישול - כולם אוכלים בלי תירוצים.
אני מוסיפה רק מלח ופלפל שחור. למי שזה חסר אפשר להוסיף מעט סוכר אפילו.
אני משתגעת לגמרי :טועמת את הגזר כשהוא חי ואם הליבה מרירה אני חוצה את הגזר לאורכו ומסירה אותה.ככה ממש אין צורך להשתמש באבקת מרק. בדוק ומנוסה-נוסה על הילדים הבררניים ביותר בעולם (הילדים שלי שיהיו בריאים).
על זה אפשר באמת קווקר -כף או שתיים או אחר, אבל במרק עוף עם מספיק עצמות וירקות זה מיותר.
בתאבון ושבת שלום.
אפשאר לגרד את הגזר, קישוא - זה עוזר להסמיךודודי לי
גם אני לא נוגעת בא.מרקזהר הרקיע
ומיותר לטעמי.
במרק ירקות- אני שמה הרבה ירקות. גריסים ועוף.
ומתבלת בהרבה חווייאג'
,פלפל
ומלח.
במרק עגבניות- טעים לשים יחד עם הבצל גזר.
וגם עם אטריות או אורז זה טעים ממש.
באופן כללי כדי להסמיך כדאי לערבב 2-3 כפות
קמח בחצי כוס מים ואז לשפוך-עוזר שלא יהיו גושים.
לטגן מלא בצל ורק מלח.פיתה פיתה
וסלרי
אפשר לטגן קמח במעט שמן ולהוסיף,אורית**
מתאים בעיקר לדעתי במרקים טחונים.
במרקים אחרים - לערבב כף קורלפלור בחצי כוס מים קרים ולהוסיף למרק הרותח תוך כדי ערבוב.
2 האופציות מסמיכות את המרק.
אה! ואני תמיד שפכתי קורנפלור למרק, וזה יצר גושים..דינה ל.אחרונה
להציל פסטה שהתבשלה יותר מידי>> יש הצעות?נדנדה כתומה.
היא רכרוכית כזאתי..
מה אפשר לעשות איתה?
אולי פשטידה?-משה ר-
הסבר פרט נמק וכו'?נדנדה כתומה.
רק זרקתי הצעה, לא הכנתי את זה אף פעם-משה ר-
אבל אני יודע שיש פשטידה מפסטה אז אולי אפשר..
פשטידהמשיח עכשיו!
לטגן בצל (אפשר גם לטגן פטריות) להוסיף לפסטה עם גביע קוטג וגביע שמנת או גבינה (שיהיה בסה"ך 400 מ"ל), לתבל ולערבב ולחמם (180 ל49 דקות בערך)
אולי סוג של לזניה?פעימה
מתכון מנצח!!נערת טבע
קבלי בשמחה:
מטגנים בצל.
מוסיפים את הפסטה ומטגנים מעט. שומרים ומערבבים טוב טוב שלא תידבק.
לאחר שהפסטה נהיה קצת קריספית כזאת, מוסיפים פירורי לחם.- מעט.
מוסיפים תבלינים שאוהבים-- אצלנו שמים מלח, פלפל, פפריקה, שום גבישי ולפעמים אם מאוד רוצים טיפהלה כורכום.
נראלי אפשר גם ר.עגבניות אם באלך, מעולם לא ניסיתי.
יוצא מין תבשיל/סלט/חטיף פסטה מתובל וקרנצ'י כזה, שהילדים ממש נהנים לאכול.
האמת, מתכון של גיסתי האהובה שתחייה.![]()
מחר אי"ה אעלה תמונה למעוניינים!!
בהצלחה ובתיאבון.שתפי אם הכנת.
עכשיו ראיתי שדיברת על רכה מידי..נערת טבעאחרונה
האמת, זה עובד יותר טוב עם פסטה שקצת התייבשה במקרר..
מקווה שלא יידבק לך.
נראלי פשוט כדאי קצת לפורר אותה מראש, שלא תהיה גוש, ואז תעשי ויצא לך מעולה בעז"ה.
עזרה!!!! בצק לחלותאורחיה
אפיתי חלות ביום שישי, ונשאר בצק,
שמתי אותו במקרר ועכשיו הוא גוש כבד וקר וממש לא תפוח..
אני מנסה להתפיח אותו עם תנור פתוח..
יש סיכוי???
יש סיכויט'
עדכון- החלות יצאו מעולה..אורחיה
איזה יופי!
תולעת השניאחרונה
טיפים למטבח שאתם חייבים להכיר-משה ר-

1. אם שברתם ביצה ונפלה לכם קליפה פנימה, הרטיבו את האצבעות לפני שאתם מנסים לשלוף אותה.
2. רוצים להכין תפוח אדמה בתנור? נסו את השיטה המגרה הזו...

3.אחסנו תפוח עץ יחד עם תפוחי האדמה כדי למנוע מהם להצמיח שורשים.
5. הכינו במחבת גדולה "סוכריות פנקייק" חטיף נהדר לילדים (גם למבוגרים מותר...)
8. אם מתחשק לכם להוסיף קצת צבע לביצים הקשות שאתם עושים, או שאתם רוצים להכין ארוחה צבעונית לילדים, נסו את הטריק הבא: אחרי שהכנתם ביצה קשה, סדקו את הקליפה קלות בנקודות שונות, וטפטפו צבע מאכל בין הסדקים. רחצו במים, ולאחר שתקלפו את הביצה תקבלו ביצים בדוגמאות צבעוניות ומקסימות!

10. אם אתם צריכים להכין כמות גדולה של ביצים קשות, אפו אותן בתנור במשך חצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
14. השתמשו בטוסטר או במכשיר וופל בלגי כדי להכין לביבות תפוחי אדמה.

16. טבלה לציון מספר השעות הדרוש כדי להכין פירות יבשים בתנור הביתי בטמפרטורה של 55-70 מעלות:

17. הכינו טוסטים מגולגלים – דרך נהדרת לגוון את ארוחת הבוקר שלכם.

(נלקח מבא במייל)
תמונות-משה ר-
אין מתכון לתפו"א?? נראה טעיםםםםםחיה וקיימת
הטוטס המגולגל נראה אחלה.
הביצים
נראות לא אכילות...
מה זה בתמונה האחרונה?דינה ל.
ותודה, טיפים מגניבים 
ומה תחבו בין הפרוסות תפו"א? חמאה? ומה שופעים מעל?
בפנוכו של הלחם מגולגל עם גבינה ומטוגן-משה ר-
בתפו"א זה נראה כמו גבנ"צ, אפשר לשים מעל רוטב עגבניות או שמנת...
הביצים הצבועות יכולות להיות צבועות גם מהצבעיםבנימינה
הטבעיים מהשרשור הקודם שלך? נגיד אם אשים מיץ כרוב סגול או כרכום עם קצת מים זה יעבוד לדעתך?
נראה שכן, השאלה אם הצבעי מאכל האלה לא ישתלטו-משה ר-אחרונה
על הטעם, צריך לנסות.
שאלה: מה זה סחלב? ממה זה עשוי?גליה...
מצמח הנקרא סחלב אבל בחנויות הוא770מ
נמכר ביחד עם אבקת חלב...
אבל יהיו כאן שיגידו לך היכן אפשר לקנות סחלב מקורי!
אפשר להכין את התערובת לבד בית??חיה וקיימת
נוסטלגיה...
כשהייתי קטנה בימות החורף הקרים אבא שלי היה מכין לנו סחלב וכל הבית היה בריח קנמון, אני אישית לא אוהבת את הטעם, אבל הייתי יושבת ומריחה, היו ימים...
אבל היינו מכינים מחבילות קנויות כאלה (כמו פודינג) איך מכינים לבד?
אשמח למתכון
תודה.
הסחלב הקנוי זה רק עם תמציות טעםמינימאוס
הסחלב המקורי הוא מוצר יקר תופת ולא מוכרים אותו באבקות התעשייתיות
לא כ"כ יקר כמו שזכור ליאיזו נחמה
קניתי פעם קופסה גדולה של אבקת סחלב טבעי,
בחנות טבע משהו כמו 35 ש"ח.
מוכרים בחנויות תבלינים (בעיקר בשווקים)רבה אמונתך!אחרונה
יקר, אבל לא מאוד....
בריא, וממש טעים (הרבה יותר מהתעשייתי)
איך מנקים נפהheh
בכל פעם שאני מנקה את הנפת משי שלי בצורה יסודית- היא נהרסת וצריך לקנות חדשה.
אז-
איך אתם מנקים את נפת המשי שלכם?
קודם כל תנערי חזק את כל הקמח לפחט'
אל תנסי לייבש בכח עם מגבת כי זה עלול לסתום את הנפה.
אני עם אותה נפה כבר כמה שנים ואף פעם לא נהרסה.
גם אני ככהחילזון 123
מנערת
משפשפת עם סקוטש או יותר טוב מברשת קטנה וסבון ןשןטפת בזרם חזק.
מפרקת את החישוק עם הרשת רק לפני פסח.
מה שאני עושה:תולעת השני
מפרקת את 2 החלקים, שוטפת עם סקוטצ', (כמו שאני שוטפת כל כלי אחר) ונותנת לחלקים להתייבש מעצמם, אח"כ מרכיבה אותם יחד, וזהו!
זה באמת לא אמור להיות כ"כ קשה. יכול להיות שיש לך נפה מיוחדת? או שאת מנקה אותה באסרטיביות יתרה?
אני-תות
רק מנערת חזק אחרי כל שימוש. שומרת בתוך שקית ניילון.
אם אני אשטוף ואפרק אחרי כל שימוש, אין סיכוי שהנפה תשרוד להרבה זמן
גם אני ככהודודי ליאחרונה
אשמח לעזרתכם~מטילדה~
אשמח לרעיונות טעמים ומשבעים שמתאימים לבוקר/צהריים/ערב
הדרישות הם ללא שמרים, עדיף ללא עגבניות (אם יש לכם רעיונות טובים שכוללים עגבניות זורם ואני אמיר אותם במשהו אחר..), ומכילים מעט פחממות.
תודה רבה![]()
מטילדה
קטניות למינהן, לביבות, מרקיםיעל מהדרום
תוכלי לפרט קצת יותר על מתכונים ללביבות ולקטניות?~מטילדה~
כן..יעל מהדרום
לק"י
עם קטניות אפשר להכין תבשילים:
חומוס ושעועית- לוקח להם זמן להתבשל (לפחות לשעועית), אז כדאי או לבשל אותם קודם לבד במים או לטגן אותם קצת קודם ואז להוסיף את מה שכתבתי בהמשך..
לטגן בצל/ שום/ גם וגם, להוסיף פפריקה, מלח, תבלין לקציצות או בשר ומים.
בדר"כ שמים גם רסק עגבניות- ביקשת בלי עגבניות, אז נראה לי שזה יצא טוב גם בלי..
- אפשר להוסיף תפוחי אדמה, עוף, בשר וכו'..
אפשר להכין חמין מקטניות.
לביבות- אפשר לגרד כל ירק שנראה לך, להוסיף ביצה, תבלינים, מלח. ולטגן או לאפות.
מרק עדשים זה גם טוב..יעל מהדרום
תודה רבה~מטילדה~אחרונה
אני אנסה.
עזרתם לי לעשות סדר בבלאגן.
שב"ש
נמאס לי לבשל לשבת מה עושים?חדשה דנדשה
יש טיפים משהו? דברים קלים? גם לכם זה קורה לפעמים?
קורה...ניצנית
במקרים כאלה אני מגוונת בתפריט.. (או בדרך כלל מתעצלת- אז נוסעים להורים
)
אבל אין כמו אוכל של הבית שלנו בשבת!!!
וה-טיפ-
לחשוב מה הכי טעים ובא לך בעולם ולעשות תפריט מושקע ולהתחיל מיום רביעי אפילו שיהיה לך כמה שפחות לחץ..
ולי עוזר גם להזמין אורחים...זה נותן מוטיבציה..![]()
כשיש כח-להכין כמות כפולה של דברים שקופאים טוב..נדנדה כתומה.
ואז את מקפיאה כמות שמספיקה לך לשבת אחרת, שבה יש פחות מוטיבציה..
אפשר פעם אחת לקנות אוכל מוכן לא יקרה כלום.-משה ר-
יש לא מעט אולמות ומסעדות שמוכרות אוכל ממש טוב במחירים די סבירים..
שניצלים בתנוררחל1983
לא טעים כמו מטוגן, אבל מהיר והרבה יותר בריא.
אל תכיני הרבה דברים שונים.
אולי להכין בקדירה?בעזרת ה'!!
אם יש לך סיר שמכניסים לתנור ואם לא אז בגז-
לשים עוף,אורז ותפוא,בטטות ובצל בסיר ופשוט לבשל המון זמן.
יוצא מיוחד..
להתחיל עם משהו קליהודיה מא"י
אצלי זה מרק, אבל מה שקל לך להכין.
ברגע שמתחילים זה כבר עושה חשק להמשיך
ואפשר גם להכין פחות מאכלים, או מאכלים יותר פשוטים.
אם אפשר להעלות קצת את הוצאות אז קונים דברים שחוסכים עבודה. (כמו ירקות קפואים וכאלה)
אפשר חלק מהאוכל להכין גם לשתי סעודות. למשל אורז או ירקות
והנה מתכון פשוט וטעים לעוף
מסדרים עוף בתבנית
מורחים על העוף סילאן בנדיבות
שופכים מעל יין
אופים בתנור במשך כשעה וחצי
עוד הצעה-ארוחה שלמה במרק.נדנדה כתומה.
לפעמים עושים אתזה אצלנו, יעיל לערב.. אני אישית פחות אוהבת..אבל יכוליות שכדאי.
מרק גדול, שיש בתוכו גם בשר/עוף. אפשר מרק תימני, עם חוואיג' וכל זה..ושהבשר/עוף יהיה בכמות של סעודה.
ומכינים גם קוסקוס/אורז.. ויש לך את כל הארוחה. אפשר גם להגיש ב2 מנות- קודם המרק, שמוציאים ממנו ת'עוף, ואח"כ ת'עוף והפחמימה
[אצלנו גם מכינים סלט-עגבניות ומלפפונים שהולך עמזה..]
אפשר להוסיף-משה ר-
מרק בלחם, להכין לחמים אישיים ולמלא אותם מרק, גם טעים גם משביע
לפעמים מותר להכין אוכל לא מושקע.חיה וקיימת
מה יקרה עם שבת אחת יהיו סלטים קנויים וחלות קנויות ולא יהיו כמה מנות?
אפשר להכין אוכל פשוט, שזורקים הכל לסיר ומבשלים.
(כשלנו אין כוח מכינים קציצות בקר פשוטות עם רוטב אדום ואורז, מקסימום החברה קצת מתבכיינים).
אפשר בבקשה מתכון ל"קציצות בקר פשוטות עם רוטבמה אני ומה חיי
אדום"? לי זה לא פשוט ...
בקר טחון עם ביצים פרורי לחם, כוסברה\ פיטרוזליהחיה וקיימת
(לא מבדילה בינהם... אז מה שיותר מתאים) תבלינים- מלח פלפל ומה שהולך לך
הבלילה אמורה לצאת רכה למדי.
רוטב- משהו כמו מים רסק ותבלינים אם יש כוח אז בצל מטוגן מוסיף (נשמע עלוב לחלוטין... אולי יש עוד דברים? נראה לי שלא, תזרמי עם מה שיוצא)
לתת לרוטב לבעבע ולשים את הקציצות בפנים.
לבשל עד שמוכן.
בהצלחה.
אם זה יוצא זוועה, תשכחי שאני אמרתי להכין את זה ![]()
קורה לפעמיםאמונה19
או שפשוט מתחילים לבשל, ועם ההכנות מגיע התאבון להכין עוד.. (זה רלוונטי לא רק לבישול שבת, אלא לכל המשימות בבית..)
בהצלחה!
מה שכן -לב אמיץ
העוף בצילום אילוסטרציה נראה טוב.
ודאי וודאי שזה קורה לכולנואפיהיל
חדשה כאן, אבל נרשמתי במיוחד כדי לענות לך
האם את חדשה מבחינת כמה זמן שאת נשואה?
ודאי שלכולם זה קורה. במידה זו או אחרת.
אז לי לדוגמא יש כמה מתכוני חירום. אלו שכמעט לא עושים כלום בהם אלא כמה דקות הכנה
הבסיס בהרבה מקרים הוא רבעי עוף, תפוח אדמה מסביב ומעל רוטב כלשהו
לדוגמא 1 כוס קוקה קולה (לא דיאט!) + חצי כוס קטשופ + 1 כף סויה + 1 כף ריבת משמש + שום גבישי (את השום אנחנו מאד אוהבים אבל במתכון המקורי זה לא היה). מערבבים הכל ושופכים מעל העוף ותפוחי האדמה. לתנור מכוסה עד שאת רואה שעוף רך ואז מעט לא מכוסה כדי שיתפוס צבע
כמה זמן הכנה? תשימי לב שכלום.
אני שמה בתנור משהו כמו 2 שעות לפני שבת ואז מעבירה לפלטה עד האוכל.
צריכים לציין שאת המתכונים הללו אני בדרך כלל לא מכינה בצורה רגילה אלא שומרת בצד לאותן שבתות שלקראתן פתאום או אין לי זמן או אין לי כח
ויש עוד הרבה מתכונים מעין אלו. רק חפשי ברשת ותמצאי
בנוסף, מותר להיעזר בדברים קנויים. לי אישית קצת יקר לקנות בחנות אוכל מוכן, וגם באותם ימי חירום הרי שאין לי בדרך כלל את הזמן ללכת לחנות. אבל מותר לקנות כמה מוצרים קפואים. יוצא יותר יקר מהבית, אבל פסיכולוג יעלה יותר. אז אני תמיד מחזיקה משהו או שניים קפואים להוצאה וניצול באותם הימים האלו
העיקר זה להבין שזה קורה לכולם. נכון שיש תמיד את אלו שמכינות כל כך הרבה כל שבת. אבל את צריכה להבין שחלק מאותם אנשים פשוט אוהבים לבשל בתור הובי ולא בתור חובה. כך שלהם זה כיף ממשי ואת לא צריכה להשוות את עצמך אליהם אלא למצוא משהו שטוב עבורך ועבור שלוות הנפש שלך.
בהצלחה
דעי לך שרק למי שישנוות בית
זכות הקב"ה מזכה אותה להכין אוכל ומעמים לשבת, כן יש הרבה נשות רבנים שכמעט כל שבת בלית ברירה שנשותיהן לא מבשלות לכבוד שבת, וזה גורם להן צער רב מאוד, אני אישית מכירה נשים כאלו, אז בבקשה לא להתלונן אלא רק להודות ולשבח את בורא עולם שזיכנו להכין לכבוד שבת קודש, ושנתברך מהמלאכים שנכנסים יחד עם הבעל לביתנו כשחוזר מבית הכנסת ורואים את השולחן הערוך, את הבית הנקי את המטעמים והמאכלים. יהי רצון שהקב"ה ייתן לך כוחות ובריאות להכין לכבוד שבת
לפני שאת מתחילה לבשל תגידי לעצמך ברוך ה'משפחת הדובים
לפני שאת מתחילה לבשל תתפללי לה' ותודי לו על המשפחה ושיש לך ברוך ה' למי לבשל,
יש לך משפחה שאוהבת אותך ואת רוצה להעניק להם חום שמחה ואוכל טעים שהוא בעצם מתנה ממך למשפחה וכך הם רואים את אהבתך אליהם ושאת משקיעה בהם ואכפת לך מהם!!!!
לי זה ממש עוזר!!!
ועוד משהו... כנסי לאתר של ניקי ב כל מתכון שם מפורט לפרטי פרטים מה בדיוק צריך לעשות, אם יש שאלה אפשר לשאול אותה והיא עונה תוך רגע...
בהצלחה!
טיפיםמינימאוס
אני מאוד אוהבת לבשל. אבל לא תמיד יש לי כוח וזמן להרים שבת מלאה( למשל הריון...)
אז אם אין לי כוח בכלל אני קונה הכול או אפילו עושה משלוח על הכול
או מבשלת רק מרק וטשולנט כי לא טעים לי הקנוי
אם יש לי קצת כוח אני מבשלת גם עוף
ועוד קצת כוח אז אני מכינה גם דג
וככה לפי העניין. מבשלת לפי הכוח ומה שלא- קונה
וכסף????
מבחינתי זה הוצאות שבת .
תודה רבה לכולם על הרעיונות והעיצות החכמות!חדשה דנדשה

זה לא נשמע ושלום על ישראל.. זה נשמע המון..אורין
ישר כוייח
כל הכבוד!!! חרוצה!!מינימאוס
לי אגב אין שום בעיה לקנות את כל השבת שבוע אחרי שבוע אבל זה באמת לא מתאים לכל אחד
אורחיםטובטוב
כשמזמינים חברים שאוהבים זה נותן הרבה חשק ורצון לבשל ככה אצלי לפחות
rawfoodlinux
זה טעים?מינימאוס
לא נשמע שבתי בכלל
(מבחינת הלכה באתי לכתוב שזה בעיה אבל נזכרתי שמספיק דוד מים חמים )
יש אתר מקסים ניקי מרענן מאוד את הרעיונות הכל קלהילה=)אחרונה
נגיש ומוצרים מאוד פשוטים כימעט הכל
שווה הצצה התמונןת ההסברים הרעיונות והמחמאות
מרעננים מאוד ונותנים אחלה חשק
איזה דגים טובים לבישול?שמשי
ושאפשר להשיג אותם מפולטים? בסגנון של המושט. (ואם יש משהו זול יותר- עוד יותר טוב!)
פשוט אני שומעת על מלא דגים, אבל כולם טובים לטיגון ולא לבישול/אפיה.
(ואין מצב שאני קונה טרי ומבקשת שיפלטו לי, זה מסריחח..)
אני אוהבת לבשל נסיכת הנילוסהקולה טובה
אם את רוצה מתכון מעולה- תגידי..
אבל אפשר להשיג אותו מפולט??שמשי
נסיכת הנילוס זה תמיד בלי עצמותחילזון 123
זה דג גדול
אני רוצה מתכון מעולה לנסיכה.אם היית
מחפשת כבר הרבה זמן.
יש לברק שהוא סבבה וסלמון שאני מכירה.לואיזה
תודה!שמשי
מה הכוונה לבשל?חילזון 123
את רוב הדגים אפשר להכין גם בלי טיגון (לא ממש בישול עם הרבה נוזלים)
נגיד כמו דגים מרוקאים עם רוטב אדום
או בסיר רחב עם ירקות וטיפה טיפה מים.
בגזרת היקרים אפשר סלמון, טונה אדומה
אפשר נסיכת הנילוס
גם הזולים ממש כמו מרלוזה אפשר, למרות שזה יוצא פחות טוב
נגיד ניסיתי פעם להכין דג מרוקאי עם זהבוןשמשי
יצא לא משהו, הוא ספוגי מדי, ואז אמרו לי שהוא מתאים בעיקר לטיגון.
יש משהו לא יקר מאוד שיצא טוב?
פילה מושט יוצא טוב, בורי..-משה ר-
כן בדרך כלל אני מכינה מושטשמשי
אבל מחפשת תחליף.
בורי אפשר להשיג קפוא מפולט?
הלוואי. אם תשיגי בורי מפולט תגידי לי איפהמינימאוס
גם קרפיון טוב בבישולאיזו נחמה
גם סלמון הולך מבושל.
אבל לרוב אני מעדיפה אפוי...
למה את רוצה דוקא מבושל?
כי בעלי משוגע על דג מרוקאישמשי
דג מרוקאי הולך מצוין עם נסיכהמינימאוסאחרונה
לא הכי זול אבל הכי טעים כי הוא נשמר טוב על הפלטה
לדעתי קצת חבל על סלומון לעשות ממנו דג מרוקאי
בסוף קניתי סטייק סלמון, ודג סול.שרשרו מתכונים!!שמשי
על סטייק סלומוןאמת ואמונה
להכין מרינדה מ -
דבש
שמן זית
שום כתוש
מלח ופלפל
אני מוסיפה גם קצת מים רותחים כדי שיתערבב טוב.
משרים את הדג(מופשר ושטוף)לפחות לשעה.
מעבירים לסיר יחד עם המרינדה ומוסיפים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלמעלה ולבשל.
המתכון מעולה גם בתנור.
הכי חשוב זה לא לבשל יותר מדי, כשאת רואה לבן יוצא מהדג זה סימן שעוד כמה דקות צריך לסגור את האש.
אם זה לשבת אז כשרואים לבן לסיים את הבישול - כדי שלא יתייבש על הפלטה.
אני מכינה דג מרוקאי מסלמון, סטייק זה עם עצם?איזו נחמה
אין לי ניסיון עם זה, אבל אין סיבה שלא יהיה טוב בבישול חריימה או דג מרוקאי אחר...






































