תודה צדיקים!
(אתם עוזרים לי להשמין...)
תודה צדיקים!
(אתם עוזרים לי להשמין...)
אבקת שוקו עם שמן, עד שמקבלים משהו שנוח למרוח
יותר בריא וגם יותר טעים: במקום שמן חמאת בוטנים או טחינה גולמית
אפשר גם להוסיף דבש, זה חתיכת שידרוג
ואם במקום שמן תשמי חמאה או מרגרינה יצא ממרח במרקם אפילו דומה יותר לממרח קנוי.
אפשר להוסיף שקדים או אגוזים טחונים, ויצא משהו דומה יותר לנוטלה. (ועדיף: מקורמלים ואז טחונים)
ואם לא רוצים אבקת שוקו, אפשר קקאו ואבקת סוכר/סוכר, רק שאז כדאי גם לתת בישול
איזו נחמהמערבבת טחינה, קקאו, וקצת סילאן. בריא בריא וטעים
מישהו? רעיונות?
הכי טעים- סירופ שוקולד עם קצת מי חמים (להמסה) וחלב (סוג של שוקו)
![]()
2 כוסות חלב + 1 שמנת מתוקה + 1 שוקולד חלבי על אש קטנה
במקום פירורים..
אשמח לרעיון לתיבול טוב
אני מוסיפה רסק עגבניות + חרדל + סילאן לביצה, ושום + פפריקה + שמיר לפירורים.
זה אומנם קצת פחות טעים כי אין על פירורי לחם אבל זה תופס בהחלט
אוכמניות, הכוונה ללא קפואות, נכון?
שעונית= פספילורה, החכמתי 
אני רוצה לעשות חוג בישול לשלושת הילדים שלי,
פעם בשבוע, משהו כיף.
הגדול בן 6 וחי, הקטנה בת 3 (אבל מאד בוגרת, גם יכולה להעזר בחלקים הקשים יותר).
אשמח לרעיונות של מה לבשל/ לאפות
(אני רוצה שמצד אחד זה יהיה יותר שווה מהעוגיות/חלות/מרק הרגילים שאנחנו עושים יחד,
ומצד שני - לא קשה מידי)
וגם - איך לשדרג את החוג מסביב (חשבתי לקנות להם כאלו כובעים חד"פ של שף,
ולעשות לכל אחד מחברת מתכונים של החוג וכו'...)
תודה!
ואז מכינים יחד את הבצק ואת הרוטב,
וכל אחד מרכיב לעצמו לפי התוספות.
שווה לקנות לקראת החוג.
ומה עוד? כדורי שוקולד, כדורי גבינה, שניצלים!, עוגיות
איזה כיף לילדים שלך!!!!
דבר ראשון תחשבי כל הזמן על מתכונים שהם יכולים לעשות בהם דברים..
וגם תחשבי על פיתוח מיומנויות שונות- כמו מוטוריקה גסה ועדינה. או אחראיות, נתינה לאחר, חלוקת תפקידים, חשיבה מראש
לדעתי, תשאלי אותם קודם מה הם רוצים בכלל להכין.. ותעשו רשימה, תחלקו את הדברים שמתאימים לזמנים מסוימים-
לדוגמא- לשמור את העוגת גבינה לשבועות..
כל שבוע תדעו מראש מה להכין, ואז הם יצטרכו להכין רשימת קניות, רשימת כלים.
כך זה יגרום להעסקה לעוד יום..
אפשר ללמוד גם על חיסכון..
חוברת מתכונים- אפשר שהגדול יקליד למחשב את המתכון וכך תכיני בסוף חוברת מתכונים- אפשר כל פעם לצייר את המאכל ולצלם אותו, ואז לשלב הכל בחוברת מתכונים.. אפשר לצלם אותם תוך כדי הכנה..
אפשר ביחד עם פיתות על מחבת הפוכה
המון תעסוקה לילדים, ומפתח הרבה מיומנויות חשובות.
וטעים![]()
כל הכבוד לך שאת כל כך משקיעה בילדים שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ותודה על הפרגון.
אם יש עוד רעיונות אני אשמח.
כבר שמרתי לי בראש כמה ממה שכתבו פה...
אולי בחנות של חד"פ?
כוכב לכת1. להכין גליל ממלבן נייר גדול ולהדביק
2. לגזור צורה של פרח גדול עם 8 או 6 "עלי כותרת" בקוטר כפול מקוטר העיגול הפנימי של הגליל.
3. להדביק או להדק את קצות "עלי הכותרת" לחלק הפנימי של הגליל
4. משאירים לבן כמו שף אמיתי או מקשטים כיד הדמיון...
גוזרים 1/8 בריסטול לבן באורך שלה, ומחברים את 2 הרצועות שיצאו, ככה שיוצא רצועה רחבה [ברוחב חצי בריסטול] וארוכה.
עושים כמו 'כתר' בגודל שמתאים לראש, ומהדקים.
לוקחים נייר אפייה, ומהדקים אותו לבריסטול, מכל המסביב. שהפינות יהיו בפנים..
זהו
אפשר לתת להם לקשט במדבקות וכו'
ואם את רוצה משו עמיד יותר- אפשר אותו רעיון רק עם 'מפל' במקום הבריסטולים, ו'אלבד' במקום נייר אפיה.
בהצלחה!
כן משרים במים רותחים משהו כמ~א.לחצי שעה..
ואגב אצלנו לפעמים מכינים את זה כתחליף לחמין,
כך שהתבשיל זקוק להרבה זמן על הגז..
להכין ולהוסיף לסלטים
אם לוקח לחיטה הרבה זמן להתבשל- מה התהליך?
בערך 40 דקות על האש
ויש לי מרשם מעולה!!
מטגנים בצל מוסיפים חופן צימוקים\משמש קצוץ
מוסיפים את החיטה מים וקצת כורכום מבשלים עד שמוכן
(המרשם מתאים גם לאורז )
לוקחים חיתול בד חדש ונקי,
שמים בו 3 קופסאות שמנת חמוצה
מטבלים מלח שום פפריקה ואפשר עוד תבלינים,
קושרים את זה מעל הכיור ונותנים לזה לטפטף במשך 36 שעות.
ויוצאת גבינה טעימה בטירוף!! (ומשמינה).
אם את רוצים פחות משמין אולי אפשר לעשות את זה עם לֶבֵּן, אבל בטח צריך יותר כמות של לֶבֵּן.
אני מחלקת את הכמות לכמה- מוסיפה לחלק שבבי בצל, לחלק זעתר, לחלק גבישי שום וזיתים, חלק בטעם טבעי.
כל הוריאציות מעולות!!
כדאי להוסיף שמן זית על הלאבנה המוכנה.
צלינו בשר.
ביום שלמחרת חתכנו אותו וגילינו שהוא לא מבושל (לא ראוי לאכילה...).
בישלנו אותו מיד ואנחנו מנסים לברר האם מותר לאכול אותו.
הבשר חיכה בערך 16-18 שעות, בקירור.
מישהו יודע מה דינו?
שלום,
אני מחפשת מתכון לעוגה שווה וטעימה ממש, משהו כזה חלבי עם שוקולדים ובסגנון הזה. מוכנה להשקיע בחומרים, אבל ממש לא רוצה עם הרבה עבודה ולשטוף אחר כך מיליון כלים.
למישהי יש רעיון?
תודה!
osnattאחרונה
בעה"י
אם זה נשמר כל הזמן במקפיא ולא עברו שנתיים אין כ"כ מה שיתקלקל זה רק קמח ומרגרינה...
הכנתי לקטן לביבות כאלו מפירה תפו"א, גבינה וביצה- הוא אהב..
אבל אנחנו לא אוכלים מטוגן אז חשבתי לשים בתנור...
אממה - אין לי מושג אך זה ייצא, ואני לא יודעת באיזה חום וכמה זמן..
מישהו???
תשימי בערך על 180 מעלות עד שמשחים וז תהפכי לעוד רבע שה=עה משו כזה
בתיאבון
איזה מאכל "הולך" עם מלוואח?? מה אוכלים איתו ??
ואם את שואלת על דברים יצירתיים לעשות עם מלאווח- יש אלף.
כמו כן אפשר מרוח עליו רוטב פיתה גבנ״צ לשים תוספות שאוהבים ולתנור..
מה אני יאכל צהריים?
בא לי לאכול משהו מעניין...
הדרישות הן: קל ומהיר להכנה, לא בשרי...
תענו מהר, אני רעבה!!!!!!!!!!!
מכינים רביכה משמן/מרגרינה מומסת ואז מוסיפים קמח (לפי העין. בערך 4-3 כפות לרבע מרגרינה) מערבבים מהר שלא יישרף ומוסיפים את נוזלי התירס/טונה (תלוי איזה טעם את רוצה שיהיה דומיננטי יותר) עד שאין גושים. מוסיפים את הטונה והתירס לפי הכמויות שרוצים (אני עושה בערך חצי קופסת תירס על קופסת טונה) ומערבבים עד לחימום.
אצלנו בבית מאד אוהבים וזה לוקח 5-7 דקות להכנה.
למשהו חם וטעים, ולא הרבה עבודה שאפשר להכין הערב
אין: עוף, ביצים, חלב. (אבל יש שמנת חמוצה)
ואכלנו כבר מרק הערב, אז לא מרק.
תודה
זה אומר שהמצב חמור!!!חיה וקיימתחברים!!!! בוא לעזור למנהלתנו האהובה![]()
פיצה במחבת, הולך?
ביצה, סוכר, סוכר וניל, קמח, א"א וגבינה, לערבב ולשפוך למחבת לפזר מעל גבינ"צ מפוררת וזיתים קצוצים, לטגן משתי הצדדים ולאכול חם.
בתאבון 
|מפשיל שרוולים|
|קופא מקור|
|מוריד את השרוולים והולך להכין|
בדיוק באתי להגיד שאני רוצה מתכון למשהו חלבי, מלוח וטעים לעשות עם שמנת חמוצה..
לא יותר מידי משמין... יענתו, בריא עד כמה שניתן...
תודה רבה!!
תזכו למצוות יהודים\ות מתוקים\ות
אבל מתכון ברור.. כי אני ג ר ו ע ה בדברים לא ברורים... 
בבקששש
מטגנים בצל שום מוסיפים פטריות מלח פלפל (אגוז מוסקט אם אוהבים ויש) מוסיפים את השמנת וקצת חלב ומבשלים עד שמסמיך...
יוצא טעים..
נו.. לא לדבר איתי בקודים... ![]()
IנואשתI
אני רוצה מתכון ברור.... אפשר??
בבקששהה!!
להכין נאצ'וס או אצבעות לחם שום או משהו כזה ולהגיש ליד.
לאשתי יש מתכון לפיתות על בסיס שמנת חמוצה.
זה רק הרוטב... התמונה הראשונה זה ההגשה...
פירה ברוטב שמנת פטריות
מצרכים:
3 תפוא בינוניים
כף שמן
בצל אחד
קופסאת שימורים של פטריות
שמנת חמוצה
חצי כוס חלב
גבנצ מגוררת
תבלינים
אופן ההכנה
חותכים את התפוא ל3
מבשלים את התפוא על אש בינונית בתוך מים (שמכסים את התפוא...) כחצי שעה. עם כפית מלח
מחממים כף שמן על מחבת
קוצצים תבצל ומכניסים למחבת ומחכים עד להזהבת הבצל (בערך 7 דק)אש בינונית.
מסננים תפטריות מהמיים שב שימורים.
מוסיפים לבצל במחבת. ממשיכים לטגן. במשך 5 דק...
מוסיפים את השמנת החמוצה... מנמיכים את האש ומערבבים
מחכים כ5 דק
מוסיפים בהדרגה את החצי כוס החלב ומערבבים.
אחרי שהעיסה אחידה
מוסיפים גבנץ מתגוררת לפי הטעם
תבלינים לפי הטעם....
אחרי 2 דק לכבות את האש.
מוציאים את התפוא , מועכים (בלי המיים) מכינים פירה.
הגשה: הפירה מעליו הרוטב... מעט פטרוזיליה.
אני הוספתי גם עגבניה....זה מתאים 
ו--- התמונה!!
זה לא בהכרח קשור.
מי שרזה, אין בזה דבר לא בריא לאכול משהו משמין, אלא אם כן זה שומן טראנס וכדו'
שמנת חמוצה זה משמין, אז קשה למצוא משהו לא משמין משמנת חמוצה....
אבל בכל אופן,
אנחנו לוקחים חיתול בד חדש ונקי,
שמים בו 3 קופסאות שמנת חמוצה
מטבלים מלח שום פפריקה ואפשר עוד תבלינים,
קושרים את זה מעל הכיור ונותנים לזה לטפטף במשך 36 שעות.
ויוצאת גבינה טעימה בטירוף!! (ומשמינה).
אם את רוצה פחות משמין אולי אפשר לעשות את זה עם לבן, אבל בטח צריך יותר לבן.
אין צורך במתכונים, רק ברעיונות.![]()
נו, מה, גם אני לפעמים מחפשת רעיונות מה להכין.
ופיצה במחבת דווקא לא הולך, אין ביצים, אין גבנ"ץ, אין זיתים. והמרק לארוחת ערב היה בקערות לחם, כך שלא ממש מתחשק לי משהו בסגנון של בצק.
(יש לנו חשמל!)
תודה רבה.
יש למישהו רעיון?? 
חטיפי שמנת.
מערבבים את השמנת עם קמח, ביצה, מלח, אבקת אפייה ותבלינים (למשל שום ואורגנו, או אבקת בצל), עד לבצק נוח
עושים כדורים ואופים עד שמזהיב
לחטיפים שווים יותר מוסיפים גבנ"ץ מגוררת.
ואם זה יכול לחכות למחר, אז גבינת שמנת. לערבב עם תבלינים, ולתלות בטוח חיתול בד למשך לילה לפחות (במזג אוויר הזה אפילו יותר)
למרות שאמא תהרוג אותי שעשיתי לה תתנור בשרי.
אז אפשר כמויות מדוייקות בבקשה??
יש לי שמנת אחת חמוצה (250 גר)
הבטחת לנו עוף לשבת...![]()
מחפשת מתכונים למשהו נחמד.לא עם הרבה שמןץ
למישהו יש?
תודה
שמשיאחרונהחשמל/מים, איך הסתדרתם עם הבישולים וההכנות לשבת?
(ירושלמית)
בזמן שאפיתי חלות ושמתי אותן להתפחה פתאום היתה הפסקה וניבהלתי מה אני הולכת לעשות עם הבצק אבל אחרי דקה הוא חזר ב"ה!!
מה שכן, פזגז החליטו להנמיך לנו את הגז באזור (בלי קשר לשלג) ואמא שלי היתה מאוד מסכנה בקטע הזה.. היה צורך בהרבה סבלנות כדי לבשל...
חלק מיום שישי היה חשמל (מהגנרטור הישובי).
רק בשבת בצהרים הלכו החשמל והמים. חיממנו את האוכל על התנור ארובה (שפועל על נפט)
עכשיו חזר החשמל אבל המים עדיין לא...
אז.... ברוך ה' הסתדרנו![]()
שבוע טוב![]()
מבשלים על הגז, מהבצק קלעתי חלות והקפאתי, מים הרתחנו בסיר, אנשים צדיקים ביישוב התארגנו על מתכת דקה וניסרו לכל דכפין כפלטה על הגז.
וב"ה שהמקפיא היה עם עוגות וחלות שיכולנו לתת למי שנתקע בלי.
כי אין לנו את החתיכת מתכת הזאת של הגז...
זה עבד מעולה.
הללישאבל אין גם מים. 
אז מבשלים שלג.
סוג של נס לא ברור.
ב"ה אנחנו עדיין מהפרימטיבים עם פלטה על הגז.
עם נרות ותאורת חרום היה אחלה 
אצל אחרים כי לא היה חימום.. עכשיו אנחנו עם כמויות של אוכל...
ואגב, אפשר להקפיא קישואים ברסק?
נדנדה כתומה.
סיהרא.
חיה וקיימתהרי לא היה חשמל, אז הוצאנו החוצה מאכלים שחששנו לשלומם... במוצ"ש במרק צפו גושי קרח
וליום שישי נשאר לי רק אורז וחלות.
אז במקום חלות עשיתי פיתות על מחבת הפוכה
ולמעשה בסוף חזר החשמל לפני שהכנתי את הפיתות, אבל כבר עשיתי בכל זאת פיתות.
ולשבת שמנו פלטה על הגז,ליתר ביטחון, והחשמל באמת היה לא יציב וכל הזמן היו הפסקות חשמל
ופיתות על סאג' על הגז.
קנינו במכולת מיני חטיפין והפתעות כדי לשמח את הילדות בחושך ובקור
ג'נדסכפות, וקערות וסכינים וכו'.
כלים באיכות טובה מאוד, למרות שלא כולם נוחים
זה בורגול רגיל?
אחותי קנתה את זה כי זה מה שהיה וכתוב עליו שהוא בורגול דק. יש הבדל?
מה אפשר להכין איתו?
סלטים/תבשילים יתקבלו בברכה.
אפשר להכין אותו ע"י השריה במים ולא רק ע"י בישול. מתאים לסלט טבולה וגם כתוספת.
הזמן בישול שלו יותר קצר אבל אין הבדל משמעותי בטעם
אז עדיף שלא יהיה משלוחים..
עם כאבי הבטן של הבוקר כמעט לא אכלתי היום, אבל זה עשה לי חשק 
מתכון יש?
חורף בריא 

(לפחות כך תרגמו את השם בסדרה בה נתקלתי בטארטלטים האלו. הם נראו יפה, והמעט שראיתי מצורת הבניה היה מעניין…)