שרשור חדש
דרוש: מתכון לשוקולד למריחהג'נדס

תודה צדיקים!

 

(אתם עוזרים לי להשמין...)

תמיסי שוקולד תדללי עם שמן ושמנת ובקופסאמיסטר דום
הכי פשוטיהודיה מא"י

אבקת שוקו עם שמן, עד שמקבלים משהו שנוח למרוח

יותר בריא וגם יותר טעים: במקום שמן חמאת בוטנים או טחינה גולמית

אפשר גם להוסיף דבש, זה חתיכת שידרוג

ואם במקום שמן תשמי חמאה או מרגרינה יצא ממרח במרקם אפילו דומה יותר לממרח קנוי.

אפשר להוסיף שקדים או אגוזים טחונים, ויצא משהו דומה יותר לנוטלה. (ועדיף: מקורמלים ואז טחונים)

 

ואם לא רוצים אבקת שוקו, אפשר קקאו ואבקת סוכר/סוכר, רק שאז כדאי גם לתת בישול

תודה רבה עזרת לי מאוד!ג'נדס
פשוט ככה שוקולית ושמן?ח.צ.גנט
כן. זה יוצא ממרח שוקולד פשוט למדייהודיה מא"י
יהודיה, אני מתה על הרעיונות הפרקטיים שלך! איזו נחמה
אני מכינה ככה:1289אחרונה

מערבבת טחינה, קקאו, וקצת סילאן. בריא בריא וטעים

מחפשת הצעות לשתיה חמה שהיא לא קפה/תה/שוקוייחודית שכמוני

מישהו? רעיונות?

סיידר חם, סחלב חלב חם עם קינמון וסוכר...כוכב לכת
מקופלת בחלב חםמשיח עכשיו!

ממליצה !!טעים!!!מינימאוס
הזכרת לי! מקופלת בקפה חם- יוצא משקה מוקה מטריף!!!כוכב לכת
מים רותחים עם עלי נענע וסוכר.. מעולה!אושר תמידי
זה לא בגדר תה?חיה וקיימת

הכי טעים- סירופ שוקולד עם קצת מי חמים (להמסה) וחלב (סוג של שוקו)

יאמי

הצעה מפנקת ויקרהמינימאוס

2 כוסות חלב + 1 שמנת מתוקה + 1 שוקולד חלבי על אש קטנה 

 

סוכר+ גי'נג'ר( שורש זנגוויל) +מים חמים- מחמם ,בריאהדסדס
מיץ תפוחים טבעי חםחילזון 123אחרונה
האם אפשר להכין שניצל עם קמח מצה?~א.ל

במקום פירורים..

אשמח לרעיון לתיבול טוב

אפשר בהחלטיהודיה מא"י

אני מוסיפה רסק עגבניות + חרדל + סילאן לביצה, ושום + פפריקה + שמיר לפירורים.

לפעמים אנחנו עושים עם קמח מצה..מעפר אני באהאחרונה

זה אומנם קצת פחות טעים כי אין על פירורי לחם אבל זה תופס בהחלט

תודה, צדיק!חיה וקיימתאחרונה

אוכמניות, הכוונה ללא קפואות, נכון?

שעונית= פספילורה, החכמתי

 

חוג בישול לילדיםתאנה.

אני רוצה לעשות חוג בישול לשלושת הילדים שלי,

פעם בשבוע, משהו כיף.

הגדול בן 6 וחי, הקטנה בת 3 (אבל מאד בוגרת, גם יכולה להעזר בחלקים הקשים יותר).

אשמח לרעיונות של מה לבשל/ לאפות

(אני רוצה שמצד אחד זה יהיה יותר שווה מהעוגיות/חלות/מרק הרגילים שאנחנו עושים יחד,

ומצד שני - לא קשה מידי)

וגם - איך לשדרג את החוג מסביב (חשבתי לקנות להם כאלו כובעים חד"פ של שף,

ולעשות לכל אחד מחברת מתכונים של החוג וכו'...)

 

תודה!

אפשר פיצהs83

ואז מכינים יחד את הבצק ואת הרוטב,

וכל אחד מרכיב לעצמו לפי התוספות.

 

ראיתי פעם ספר בישול ואפיה לילדיםמודדת כובעים

שווה לקנות לקראת החוג.

 

ומה עוד? כדורי שוקולד, כדורי גבינה, שניצלים!, עוגיות

איזה כיף לילדים שלך!!!!

 

 

אוי! זה פשוט חמוד!!ספגטי מוקרם

דבר ראשון תחשבי כל הזמן על מתכונים שהם יכולים לעשות בהם דברים..

וגם תחשבי על פיתוח מיומנויות שונות- כמו מוטוריקה גסה ועדינה. או אחראיות, נתינה לאחר, חלוקת תפקידים, חשיבה מראש

 

לדעתי, תשאלי אותם קודם מה הם רוצים בכלל להכין.. ותעשו רשימה, תחלקו את הדברים שמתאימים לזמנים מסוימים-

לדוגמא- לשמור את העוגת גבינה לשבועות.. 

 

כל שבוע תדעו מראש מה להכין, ואז הם יצטרכו להכין רשימת קניות, רשימת כלים.

כך זה יגרום להעסקה לעוד יום..

אפשר ללמוד גם על חיסכון..

 

חוברת מתכונים- אפשר שהגדול יקליד למחשב את המתכון וכך תכיני בסוף חוברת מתכונים- אפשר כל פעם לצייר את המאכל ולצלם אותו, ואז לשלב הכל בחוברת מתכונים.. אפשר לצלם אותם תוך כדי הכנה.. 

 

 

אהבתי!נועם ה
אשת חינוך לגמרי את.
...טאבולה ראסה
עם כלים חדפ אפשר להכין סלטים
(חיתוך ראשוני שאת תעשי באמיתי ואחכ הם ימשיכו)
אפשר קילוף ולשים על היד גרב (כך ראיתי שעשו במעון של הבן שלי- בני שנתיים +)
אם את נותנת לקלף אפשר מרקים ולתת להם את החוויה של הטחינה עם בלנדר מוט.

את יכולה לקבוע לימי רביעי/חמישי ולהכין סלט לכבוד שבת... כל סלט להמציא לו שם מיוחד ולספר על הארץ שממנו הוא מגיע...

באמת סינרים וכובעים משנים את האווירה, אם כבר אפשר להוסיף גם תגים עם שם
לצלם ומידי פעם להכין "אלבום" של התוצרים, אפילו רק על המחשב...
וואו איזו אמא תותחית!נועם ה
שיפודיםיהודיה מא"י

אפשר ביחד עם פיתות על מחבת הפוכה

המון תעסוקה לילדים, ומפתח הרבה מיומנויות חשובות.

וטעיםיאמי

יפה מאודינון-כהן

כל הכבוד לך שאת כל כך משקיעה בילדים שלך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תודה לכולם! רעיונות מעולים!תאנה.

ותודה על הפרגון.

 

אם יש עוד רעיונות אני אשמח.

כבר שמרתי לי בראש כמה ממה שכתבו פה...

אפרופו כובעים חדפ"ים של שף איפה משיגים?חדשה דנדשה
יש גם אמיתי, לא חד פעמי??
לא יודעת, אני צריכה לחפשתאנה.

אולי בחנות של חד"פ?

למה שלא תכינו לבד? ממלא עוד שעה כוכב לכת

1.  להכין גליל ממלבן נייר גדול ולהדביק

2. לגזור צורה של פרח גדול עם 8 או 6 "עלי כותרת" בקוטר כפול מקוטר העיגול הפנימי של הגליל.

3. להדביק או להדק את קצות "עלי הכותרת" לחלק הפנימי של הגליל 

4. משאירים לבן כמו שף אמיתי או מקשטים כיד הדמיון...

אפשר להכין לבד גם עם נייר אפיה ובריסטול:נדנדה כתומה.

גוזרים  1/8 בריסטול לבן באורך שלה, ומחברים את 2 הרצועות שיצאו, ככה שיוצא רצועה רחבה [ברוחב חצי בריסטול] וארוכה.

עושים כמו 'כתר' בגודל שמתאים לראש, ומהדקים.

 

לוקחים נייר אפייה, ומהדקים אותו לבריסטול, מכל המסביב. שהפינות יהיו בפנים..

 

זהו

 

אפשר לתת להם לקשט במדבקות וכו'

 

ואם את רוצה משו עמיד יותר- אפשר אותו רעיון רק עם 'מפל' במקום הבריסטולים, ו'אלבד' במקום נייר אפיה.

 

בהצלחה!

מביא לבן שנתיים וחצי לערבב בלילות ולהחזיק מיקסרzmilאחרונה
מה אפשר לעשות עם חיטה?דינה ל.
לשים בחמין, במרקמודדת כובעים
"אריסה"פופקוו
מאכל טריפולטאי נראלי, לטגן בצל או שום עם עם קצת שמן לשים מים חצי סיר קצת יותר אולי שלושת רבעי.. לשים פפריקה מתוקה כפית, רסק עגבניות 2 כפות כף מרק עוף וכוס חיטה או כוס וחצי תלוי מה גודל הסיר . אפשר להוסיף בשר או עוף או חזה עוף קוביות . אחר הרתיחה על אש נמוכה בערך כשלושת רבעי שעה עד שעה. אם החיטה או הבשר לא מבושלים עדיין( יש חיטה שלוקח לה יותר משעה לפעמים) אז להוסיף מים אם זה מתאדה וכו' פלפל שחור מלח זהו..
נשמע טוב..-משה ר-
אנחנו מכינים את זה (טריפולטאית) וזה אחד הטעימים...מחייכת =)
את משרה את החיטה או ישר מבשלת?-משה ר-
אצלנו- טריפוליטאים כן משרים במים רותחים משהו כמ~א.ל

חצי שעה..

ואגב אצלנו לפעמים מכינים את זה כתחליף לחמין,

כך שהתבשיל זקוק להרבה זמן על הגז..

מה אפשר לשים במקום מרק עוף, או שאפשר לוותר עליו?-משה ר-
אנחנו מוותרים עליו. רק פפריקה, מלח ורסק~א.ל
לבשל עם ירקות1289

להכין ולהוסיף לסלטים

איך לבשל?דינה ל.

אם לוקח לחיטה הרבה זמן להתבשל- מה התהליך?

1 כוס על 2 וחצי כוסות מיםמינימאוסאחרונה

בערך 40 דקות על האש

ויש לי מרשם מעולה!!

מטגנים בצל מוסיפים חופן צימוקים\משמש קצוץ

מוסיפים את החיטה מים וקצת כורכום מבשלים עד שמוכן

(המרשם מתאים גם לאורז )

כותב מתכון להכנת בקלות של גבינה טעימה מאוד!לשם שבו ואחלמה

לוקחים חיתול בד חדש ונקי, 

שמים בו 3 קופסאות שמנת חמוצה 

מטבלים מלח שום פפריקה ואפשר עוד תבלינים,

קושרים את זה מעל הכיור ונותנים לזה לטפטף במשך 36 שעות. 

ויוצאת גבינה טעימה בטירוף!! (ומשמינה). 

אם את רוצים פחות משמין אולי אפשר לעשות את זה עם לֶבֵּן, אבל בטח צריך יותר  כמות של לֶבֵּן.

אפשר גם עם יוגורט.+mp8

אני מחלקת את הכמות לכמה- מוסיפה לחלק שבבי בצל, לחלק זעתר, לחלק גבישי שום וזיתים, חלק בטעם טבעי.

כל הוריאציות מעולות!!

^^^ ואז יוצאת בעצם לאבנה תוצרת ביתאיזו נחמה

כדאי להוסיף שמן זית על הלאבנה המוכנה.

תודה! ינוסה בקרובמשיח עכשיו!אחרונה

שאלה--דינוחה

צלינו בשר.

ביום שלמחרת חתכנו אותו וגילינו שהוא לא מבושל (לא ראוי לאכילה...).

בישלנו אותו מיד ואנחנו מנסים לברר האם מותר לאכול אותו.

הבשר חיכה בערך 16-18 שעות, בקירור.

 

מישהו יודע מה דינו?

בשר מקולקל הוא מסריח..יהודיה מא"י
אין כזה דבר שבשר מלא בחיידקים אבל לא מסריח?דינוחהאחרונה
מה עושים עם מלבי שקצת נשרף?מחייכת =)
מחפשת מתכון לעוגה שווה שווה אבל בלי הרבה עבודה.שירה..!

שלום, 

אני מחפשת מתכון לעוגה שווה וטעימה ממש, משהו כזה חלבי עם שוקולדים ובסגנון הזה. מוכנה להשקיע בחומרים, אבל ממש לא רוצה עם הרבה עבודה ולשטוף אחר כך מיליון כלים. 

למישהי יש רעיון?

תודה!

עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן!!!טעימה ופשוטה!!!ת.מ.
עשיתי, מעולה, תודה!!שירה..!
תודה, וגם פרווה אם יש לכם..שירה..!
עוגת קפה עם שוקולד!רחלקה
מתכון יגיע בקרוב..
אני עדיין מחכה למתכון... osnattאחרונה

 

תגידו שאלה לגבי חבילת מלאווח שפתחתי מזמןחדשה דנדשה
השתמשתי באחד וכל השאר החזרתי למקפיא . זה יכול להישאר עד התאריך תוקף שרשום? או כיון שזה נפתח זה מתקלקל מהר יותר?
אין שום בעייה, כל עוד זה במקפיא-משה ר-
לדעתי לא אמורה להיות בעיהפעימהאחרונה

בעה"י

 

אם זה נשמר כל הזמן במקפיא ולא עברו שנתיים אין כ"כ מה שיתקלקל זה רק קמח ומרגרינה...

מה לעשות עם שאריות של..ג'וני63

הכנתי לקטן לביבות כאלו מפירה תפו"א, גבינה וביצה- הוא אהב..

 

אבל אנחנו לא אוכלים מטוגן אז חשבתי לשים בתנור...

 

אממה - אין לי מושג אך זה ייצא, ואני לא יודעת באיזה חום וכמה זמן..

 

מישהו???

אמור לצאת טובעיצוביתאחרונה

תשימי בערך על 180 מעלות עד שמשחים וז תהפכי לעוד רבע שה=עה משו כזה

בתיאבון

שאלה!אפרת..=]

איזה מאכל "הולך" עם מלוואח?? מה אוכלים איתו ??

רסק, ביצה..?נדנדה כתומה.

ואם את שואלת על דברים יצירתיים לעשות עם מלאווח- יש אלף.

סחוג, עגבניות מגורדות, ביצה,חמוצים..-משה ר-אחרונה

כמו כן אפשר מרוח עליו רוטב פיתה גבנ״צ לשים תוספות שאוהבים ולתנור..

אנשים ונשים, זקוקה להצעות!!!ייחודית שכמוני

מה אני יאכל צהריים?

 

בא לי לאכול משהו מעניין...

 

הדרישות הן: קל ומהיר להכנה, לא בשרי...

 

תענו מהר, אני רעבה!!!!!!!!!!!

לחם עם גבינהמודדת כובעים
מרק כתום? לא קשה, אבל לוקח טיפה יותר זמן מסנדוויץ'תולעת השני
טונה "מוקרמת" עם תירס (כך אנחנו קוראים לזה)כוכב לכתאחרונה

מכינים רביכה משמן/מרגרינה מומסת ואז מוסיפים קמח (לפי העין. בערך 4-3 כפות לרבע מרגרינה) מערבבים מהר שלא יישרף ומוסיפים את נוזלי התירס/טונה (תלוי איזה טעם את רוצה שיהיה דומיננטי יותר) עד שאין גושים. מוסיפים את הטונה והתירס לפי הכמויות שרוצים (אני עושה בערך חצי קופסת תירס על קופסת טונה) ומערבבים עד לחימום.

 

אצלנו בבית מאד אוהבים וזה לוקח 5-7 דקות להכנה.

אני מחפשת רעיוןיהודיה מא"י

למשהו חם וטעים, ולא הרבה עבודה שאפשר להכין הערב

אין: עוף, ביצים, חלב. (אבל יש שמנת חמוצה)

ואכלנו כבר מרק הערב, אז לא מרק.

תודה

שאת תבקשי זה אומר שהמצב חמור!!!חיה וקיימת

חברים!!!! בוא לעזור למנהלתנו האהובהרמקול

פיצה במחבת, הולך?

ביצה, סוכר, סוכר וניל, קמח, א"א וגבינה, לערבב ולשפוך למחבת לפזר מעל גבינ"צ מפוררת וזיתים קצוצים, לטגן משתי הצדדים ולאכול חם.

בתאבון

תודה גם אני היייתי זקוקה לרעיוןתודה על הכל

|מפשיל שרוולים|

 

 

|קופא מקור|

 

 

|מוריד את השרוולים והולך להכין|

שייוו איזה הזוי!!דניאל55

בדיוק באתי להגיד שאני רוצה מתכון למשהו חלבי, מלוח וטעים לעשות עם שמנת חמוצה..

 

לא יותר מידי משמין... יענתו, בריא עד כמה שניתן...

 

תודה רבה!!

תזכו למצוות יהודים\ות מתוקים\ות

 

אבל מתכון ברור.. כי אני ג ר ו ע ה בדברים לא ברורים...

 

בבקששש

מוקרם!ת.מ.

מטגנים בצל שום מוסיפים פטריות מלח פלפל (אגוז מוסקט אם אוהבים ויש) מוסיפים את השמנת וקצת חלב ומבשלים עד שמסמיך...

יוצא טעים..

איזה מוקרם??דניאל55

נו.. לא לדבר איתי בקודים... מבולבל

 

IנואשתI

 

אני רוצה מתכון ברור.... אפשר??

 

בבקששהה!!

מה שבא לך... פסטה תפו"א בטטה רביולי וכו'...ת.מ.
מטבלים - עירית, זיתים, שום שמיר וכו'הרועה

להכין נאצ'וס או אצבעות לחם שום או משהו כזה ולהגיש ליד.

 

לאשתי יש מתכון לפיתות על בסיס שמנת חמוצה.

אז.... הכנתי משהו שיא הטעים!!דניאל55

זה רק הרוטב... התמונה הראשונה זה ההגשה...

 

פירה ברוטב שמנת פטריות

 

מצרכים:

 

3 תפוא בינוניים

כף שמן

בצל אחד

קופסאת שימורים של פטריות

שמנת חמוצה

חצי כוס חלב

גבנצ מגוררת

תבלינים

 

אופן ההכנה

 

חותכים את התפוא ל3

מבשלים את התפוא על אש בינונית בתוך מים (שמכסים את התפוא...) כחצי שעה. עם כפית מלח

מחממים כף שמן על מחבת

קוצצים תבצל ומכניסים למחבת ומחכים עד להזהבת הבצל (בערך 7 דק)אש בינונית.

מסננים תפטריות מהמיים שב שימורים.

מוסיפים לבצל במחבת. ממשיכים לטגן. במשך 5 דק...

מוסיפים את השמנת החמוצה... מנמיכים את האש ומערבבים

מחכים כ5 דק

מוסיפים בהדרגה את החצי כוס החלב ומערבבים.

אחרי שהעיסה אחידה

מוסיפים גבנץ מתגוררת לפי הטעם

תבלינים לפי הטעם....

אחרי 2 דק לכבות את האש.

 

מוציאים את התפוא , מועכים (בלי המיים) מכינים פירה.

 

הגשה: הפירה מעליו הרוטב... מעט פטרוזיליה.

אני הוספתי גם עגבניה....זה מתאים

 

ו--- התמונה!!

 

בריא ולא משמין?לשם שבו ואחלמהאחרונה

זה לא בהכרח קשור. 

מי שרזה, אין בזה דבר לא בריא לאכול משהו משמין, אלא אם כן זה שומן טראנס וכדו'

שמנת חמוצה זה משמין, אז קשה למצוא משהו לא משמין משמנת חמוצה....

אבל בכל אופן, 

אנחנו לוקחים חיתול בד חדש ונקי, 

שמים בו 3 קופסאות שמנת חמוצה 

מטבלים מלח שום פפריקה ואפשר עוד תבלינים,

קושרים את זה מעל הכיור ונותנים לזה לטפטף במשך 36 שעות. 

ויוצאת גבינה טעימה בטירוף!! (ומשמינה). 

אם את רוצה פחות משמין אולי אפשר לעשות את זה עם לבן, אבל בטח צריך יותר לבן.

(מגנה על כבודי)יהודיה מא"י

אין צורך במתכונים, רק ברעיונות.צוחק

 

נו, מה, גם אני לפעמים מחפשת רעיונות מה להכין.

 

ופיצה במחבת דווקא לא הולך, אין ביצים, אין גבנ"ץ, אין זיתים. והמרק לארוחת ערב היה בקערות לחם, כך שלא ממש מתחשק לי משהו בסגנון של בצק.

 

(יש לנו חשמל!)

 

תודה רבה.

אני כן צריכה מתכון.. ודי דחוף..דניאל55

יש למישהו רעיון??

לי יש רעיוןיהודיה מא"י

חטיפי שמנת.

מערבבים את השמנת עם קמח, ביצה, מלח, אבקת אפייה ותבלינים (למשל שום ואורגנו, או אבקת בצל), עד לבצק נוח

עושים כדורים ואופים עד שמזהיב

לחטיפים שווים יותר מוסיפים גבנ"ץ מגוררת.

 

ואם זה יכול לחכות למחר, אז גבינת שמנת. לערבב עם תבלינים, ולתלות בטוח חיתול בד למשך לילה לפחות (במזג אוויר הזה אפילו יותר)

ואאוו... נשמע מעולה!!!דניאל55

למרות שאמא תהרוג אותי שעשיתי לה תתנור בשרי.

 

אז אפשר כמויות מדוייקות בבקשה??

 

יש לי שמנת אחת חמוצה (250 גר)

ללכת לעשות לך קניות או להתקשר לחסדי נעמי?חיה וקיימת

הבטחת לנו עוף לשבת...צוחק

פסטה חלבית, דייסה,סופלה,תפו"א אפוי בצ'ילי, שוקו חםאם לשתיים
פשטידה כלשהי?שונמית
חזה עוף-זכיתי

מחפשת מתכונים למשהו נחמד.לא עם הרבה שמןץ

למישהו יש?

תודה

כןיעל מהדרום
לק"י

לחתוך בצל לפרוסות.
לתבל את חזה העוף (שחתוך לפרוסות/ רצועות) באיזה תבלינים שאתם אוהבים וקצת שמן.
לשים במחבת את חזה העוף עם הבצל, לכסות במכסה ולבשל.

אפשר לחתוך לרצועות ולבשל עם ירקות מוקפצים.

אפשר לעשות אפוי בתנור או במחבת פסים עם קצת שמן.
מתבלת איך שאת אוהבת ומכניסה לתנור, לא להרבה זמןשמשיאחרונה
אז.. ירושלמים/יות ביתאלניקים/יות וכל מי שלא היה לו-משה ר-

חשמל/מים, איך הסתדרתם עם הבישולים וההכנות לשבת?

לנו ב"ה היה חשמלמעפר אני באה

(ירושלמית)

בזמן שאפיתי חלות ושמתי אותן להתפחה פתאום היתה הפסקה וניבהלתי מה אני הולכת לעשות עם הבצק אבל אחרי דקה הוא חזר ב"ה!!

מה שכן, פזגז החליטו להנמיך לנו את הגז באזור (בלי קשר לשלג) ואמא שלי היתה מאוד מסכנה בקטע הזה.. היה צורך בהרבה סבלנות כדי לבשל...

ברוך ה' יש לנו כיריים שפועלות על גזשיר ידידת

חלק מיום שישי היה חשמל (מהגנרטור הישובי).

 

רק בשבת בצהרים הלכו החשמל והמים. חיממנו את האוכל על התנור ארובה (שפועל על נפט)

 עכשיו  חזר החשמל אבל המים עדיין לא...

אז.... ברוך ה' הסתדרנוחיוך גדול

 

שבוע טובחיוך

בישולים זה החלק הפשוט והקל וויתרנו על אפיה.ט'

מבשלים על הגז, מהבצק קלעתי חלות והקפאתי, מים הרתחנו בסיר, אנשים צדיקים ביישוב התארגנו על מתכת דקה וניסרו לכל דכפין כפלטה על הגז.

 

וב"ה שהמקפיא היה עם עוגות וחלות שיכולנו לתת למי שנתקע בלי.

 

 

אנחנו שמנו תבניות אפיה הפוכות על הגז,פלפלתי

כי אין לנו את החתיכת מתכת הזאת של הגז...

זה עבד מעולה.

זו היתה התוכנית המקוריתט'


היה לנוהלליש
יש גז... ככה מחממים, מבשלים ומתחמממים.פלפלתי

אבל אין גם מים.

אז מבשלים שלג.

הכנו מרק ופירה על הגז...ת.מ.
בשרים לקחנו מה שהיה במקפיא...
מהבצק המיועד לחלות הכנתי פיתות במחבת...
חיממנו את האוכל עד השניה של שבת ולסעודה השניה חיממנו אצל שכנים שהיה להם מתכת לגז...
היה לנו חשמל רק במטבח....חיה וקיימת

סוג של נס לא ברור.

ב"ה אנחנו עדיין מהפרימטיבים עם פלטה על הגז.

עם נרות ותאורת חרום היה אחלה

הכנו את כל האוכל לשבת ובסוף התארחנוסיהרא.

אצל אחרים כי לא היה חימום.. עכשיו אנחנו עם כמויות של אוכל...

ואגב, אפשר להקפיא קישואים ברסק?

קישואים ברוטב קופאים אחלהנדנדה כתומה.
חשבתי להוציא אותם החוצה, הם יקפאו מהר יותר סיהרא.
זה מה שעשינו חיה וקיימת

הרי לא היה חשמל, אז הוצאנו החוצה מאכלים שחששנו לשלומם... במוצ"ש במרק צפו גושי קרחחושף שיניים 

אני ב"ה בישלתי כמעט הכל ביום חמישייהודיה מא"י

וליום שישי נשאר לי רק אורז וחלות.

אז במקום חלות עשיתי פיתות על מחבת הפוכה

ולמעשה בסוף חזר החשמל לפני שהכנתי את הפיתות, אבל כבר עשיתי בכל זאת פיתות.

 

ולשבת שמנו פלטה על הגז,ליתר ביטחון, והחשמל באמת היה לא יציב וכל הזמן היו הפסקות חשמל

הכנו הכל על הגזבת 30אחרונה

ופיתות על סאג' על הגז.

קנינו במכולת מיני חטיפין והפתעות כדי לשמח את הילדות בחושך ובקור

מה זה קיצ'נייד?ג'נדס
יצרנית של מיקסרים, בלנדרים...-משה ר-
תודהג'נדס
לא רק, יש להם גם המון כלי מטבחיהודיה מא"יאחרונה

כפות, וקערות וסכינים וכו'.

כלים באיכות טובה מאוד, למרות שלא כולם נוחים

גרישהמעפר אני באה

זה בורגול רגיל?

אחותי קנתה את זה כי זה מה שהיה וכתוב עליו שהוא בורגול דק. יש הבדל?

מה אפשר להכין איתו?

סלטים/תבשילים יתקבלו בברכה.

עיצוביתעיצובית
אפשר להכין קובה
אני משתמשת בו כמו בבורגול רגיל.סיהרא.

אפשר להכין אותו ע"י השריה במים ולא רק ע"י בישול. מתאים לסלט טבולה וגם כתוספת.

זה כמו בורגול אבל הוא גרוס דק יותרלימוניתאחרונה

הזמן בישול שלו יותר קצר אבל אין הבדל משמעותי בטעם

עוגה עוגה עוגה ....מיסטר דום
הקפצה!!מיסטר דום
מהמם!מגרה!יש משלוחים?ת.מ.
עשית לי חשק לאפותכוכב לכת
לי לא.. כי בחיים לא יצא לי כזה מהמם.....וואו.פודינג111אחרונה
אין משלוחים אבל יש מתכון!!מיסטר דום
בכל מקרה בטח זה חלבי...ת.מ.

אז עדיף שלא יהיה משלוחים..

מתכון? ממך? איפה הוא? נשמח לקבל!תודה על הכל

וואלה, מהמם!!!!חיה וקיימת

עם כאבי הבטן של הבוקר כמעט לא אכלתי היום, אבל זה עשה לי חשק

מתכון יש?

חורף בריא

מקווה שזה טעים כמו שזה נראה..חדשה דנדשה
תשלח אלי לבדוק
מישהו יודע איך מכינים חביצות טארט פורטוגזיות?הרהור

(לפחות כך תרגמו את השם בסדרה בה נתקלתי בטארטלטים האלו. הם נראו יפה, והמעט שראיתי מצורת הבניה היה מעניין…)